Menu

Fotbal

Liga mistrů

Real Madrid – Borussia Dortmund

2:2

konec (1:0)

07.12.2016, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • 6 • Skupina F • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.74 4.15 4.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek už vše. S konstatováním toho, že dnešnímu atraktivnímu mači na Estadio Santiago Bernabéu přihlíželo 76 894 diváků, se s Vámi loučím. Dobrou noc! (22:58:17)
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:15.
Je konec, i druhý vzájemný zápas mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund v tomto ročníku Ligy mistrů nabídl parádní fotbalovou podívanou, navíc skončil i totožným výsledkem, oba celky si připisují bod za remízu 2:2, což znamená, že vítězem skupiny F se stávají fotbalisté BVB! První poločas tohoto klání jednoznačně patřil aktivněji hrajícímu Bílému baletu, který si vypracoval hned několik gólových příležitostí, hosty ale držel skvělý Weidenfeller. V osmadvacáté minutě se ale domácí dostali do vedení, po povedené nahrávce od obránce Carvajala síť rozvlnil Karim Benzema! Ještě před odchodem do šaten mohlo být srovnáno, Schürrleho ránu z přímého kopu ale bravurně vytěsnil Navas.

Do druhého poločasu vstoupili prohrávající Tuchelovi svěřenci ve velkém stylu, jejich dvě velké příležitosti ale zůstaly neproměněny, v třiapadesáté minutě jim navíc tvrdý direkt zasadil podruhé skórující Karim Benzema! Zbytek utkání se nesl v poměrně vyrovnaném duchu, více možností si vypracovávali Blancos, góly ale střílela už jen Borussia. V šedesáté minutě se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang, o deset minut později Benzemově hattricku zabránil z brankové čáry míč odklízející Reus. Krátce nato ještě Ronaldo orazítkoval tyč, což v konečném součtu mohlo Zidanovu družinu mrzet, v osmaosmdesáté minutě totiž rychlý brejk hostí zakončil Marco Reus!

90+3

Konec zápasu.

90+2

S nařízeným přímým kopem ale domácí naložili prachmizerně, Dortmund se tak znovu mohl vrhnout do protiakce. Po Reusově přihrávce a souboji s Carvajalem se v šestnáctce k zemi poroučel Aubameyang, zákrok španělského zadáka ale penaltovým nebyl.

90+1

Álvaro Morata byl během svého postupu vpřed stažen k zemi vracejícím se Dembélém, Realu se tak naskýtá možná poslední šance na zvrácení nerozhodného výsledku ve svůj prospěch.

90

Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!

89

Lucas Vázquez vyslal do šestnáctky hostí přetažený centr, míč se na zadní tyči ujal Cristiano Ronaldo, který si jej ještě hodlal píchnout na svou silnější pravačku, těsně před momentem střely ale smolně podklouzl.

88

88. Marco REUS - 2:2

88

Dortmund právě vstřelil branku!
Neskutečné, pár minut před koncem tohoto utkání máme vyrovnáno! Hosté přežili chvilkový tlak ze strany svého soupeře a poté se vydali do bleskového protiútoku. Rode krásnou přihrávkou vyslal na zteč Aubameyanga, který rozkmital své rychlé nohy, vřítil se do šestnáctky a gólovou přihrávkou vyzval k zakončení MARCA REUSE. Ten se do rány položil skluzem a z bezprostřední blízkosti propálil Navase!

87

Nakonec hosté zahrávali hned dva rohy, v případě toho prvního ale ve vápně zaúřadoval Sergio Ramos, o pár okamžiků později to Dortmundští zkoušeli na krátko, tento tah se jim ale dnes už poněkolikáté nevyplatil.

86

Další parádní průnik Emreho Mora, který se dokázal bleskurychle zbavit napadajícího Marcela a pro své spoluhráče vybojovat rohový kop. Jak s ním BVB naloží? Dočkáme se srovnání?

85

Madridský stadion je na nohou, pár minut před koncem totiž hrací plochu opouští hlavní hrdina tohoto mače. Karim Benzema dnes dokázal vstřelit dvě branky, nyní je vystřídán Álvarem Moratou.

84

Rode si všiml mezi beky si sbíhajícího Reuse a právě jemu svou přihrávku také předložil. Německý křídleník se neukvapil a balon ještě poslal k Morovi, který se pokusil Keylora Navase překvapit jakýmsi stříleným centrem z ostrého úhlu, domácí gólman se ale nenechal opít rohlíkem.

83

Domácí však nedokázali míč odklidit do bezpečné vzdálenost od vlastní svatyně, nátlaková hra jejich soupeře tak ještě pár chvilek pokračovala, Dembélé ale nakonec o balon přišel. Do protiakce se po Kroosově vybídnutí mohl hnát Benzema, byl ale odstaven Sokratisem.

82

Pierre-Emerick Aubameyang se pokusil podniknout dravý výpad vpřed, byl ale zastaven nedovoleně hrajícím Casemirem. Tuchelovi hoši tak měli k dispozici přímý kop, jehož rozehrávky se ujal právě gabonský útočník, nevedl si ale vůbec dobře.

81

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Sebastian Rode.

80

Sudí ale viděli teč jednoho z hostujících fotbalistů, Real tedy zahrával rohový kop. Z něj se Bílému baletu ještě zahrozit nepovedlo, nedlouho nato ale na zadní tyč přilétl balon, na který si naskočil Sergio Ramos, proti jehož hlavičce musel Weidenfeller vytáhnout další solidní zákrok!

79

To je škoda, Blancos si mohli ztracené dvougólové vedení vzít zpět! Karim Benzema pod tlakem zachoval chladnou hlavu a šikovným pasem našel v šestnáctce BVB úplně osamoceného Cristiana Ronalda, jeho pokus o obstřel Weidenfellera ovšem skončil na tyči hostující branky!

78

Marcelo se rozhlédl kolem sebe a vyslal vpřed Cristiana Ronalda. Ten naznačil střelu, poté si ale balon píchl dále do běhu, čímž dokonale zaskočil bránícího Piszczeka, jeho následný pokus se ale s úspěchem neshledal.

77

Emre Mor táhl další akci hostujícího celku. Znovu se dokázal prokousat až na hranici pokutového území, tam si ale počínal poněkud sobecky, když místo přihrávky na některého z volných kolegů postupoval sám, o balon nakonec přišel v souboji s Varanem.

76

Ty hrály! Benzema se u postranní lajny parádně uvolnil, při své kličkované navíc nasadil jesličky přihlížejícímu Bartrovi, jeho následný pas na Ronalda ovšem postrádal přesnost, tato akce Bílého baletu tak úspěšná nebyla.

75

Emre Mor obdržel pas od Schmelzera, zpracování mu ale nevyšlo ideálně. Turecký mladík se ale nechtěl jen tak vzdát, proto se vydal o balon bojovat, počínal si ale až příliš důrazně, sudí viděli jeho ofenzivní faul.

74

74. Marcelova rána nad branku

74

Kostarický brankář následně na útočnou polovinu vyslal dlouhatánský nákop. Balonu se ujal Lucas Vázquez, který přízemním centrem do vápna hledal někoho ze svých kolegů. Trefil ale pouze ve skluzu hrajícího Sokratise, od nějž se míč šťastně odrazil k Marcelovi, tomu ale rána z hranice vápna nevyšla.

73

Zajímavá akce BVB! Marco Reus znovu ukázal svého fotbalového génia, když udělal tři rychlé kroky, nechal za sebou Carvajala a hnal se do střelecké pozice. Místo okamžité rány si ale ještě narazil s Aubameyangem, jeho následný pokus si Navas pohlídal.

72

Rozehrávalo se ze střelecké pozice, podle očekávání se tedy exekuce ujal Cristiano Ronaldo. Jeho rána znovu nepostrádala razanci, balon se ale vznesl příliš nízko a trefil pouze ve zdi stojícího Bartru.

71

Ve snaze skluzem vypíchnout balon unikajícímu Rodríguezovi zahrál hostující stoper Sokratis rukou, sudí mu na to konto udělil žluté varování. Následovat bude přímý kop Realu.

70

Žlutou kartu dostává Casemiro (Real Madrid CF).

70

Třetí branka Karima Benzemy nebyla vůbec daleko! Po centru z rohového kopu se totiž francouzský kanonýr ve vzduchu vyšplhal ze všech nejvýše, balon se po jeho hlavičce už už stáčel do sítě, na brankové čáře mu ale v této cestě zabránil Reus!

69

Výborný zákrok Romana Weidenfellera! Toni Kroos se snažil akci Madridu zrychlit pasem na Benzemu, ten byl ale zablokován Bartrou. K odraženému balonu se však dostal Lucas Vázquez a nakonec jej krkolomně dokázal předat Ronaldovi, proti jeho ráně se ale hostující gólman skutečně vytáhl!

68

Teď ale Real ukázal svou neuvěřitelnou sílu při kombinační hře. Dani Carvajal nasadil potupné jesličky Castrovi, poté se vydal směrem vpřed a krásně našel nehlídaného Benzemu, který z první ještě sklepával na Ronalda, tomu ale v zakončení zabránil pozorně hrající Bartra.

67

Domácí inkasovaná branka poněkud zaskočila, vidět je to i na jejich aktuální rozehrávce. Nyní při nich ale stálo štěstí, po nepřehledném souboji mezi Marcelem a Reusem se balon poroučel do zámezí, sudí jej nakonec přisoudil právě Realu.

65

Před pár okamžiky příchozí Emre Mor se na levém křídle parádně zbavil napadajícího Carvajala, po jeho centru míč proskákal až k zadní tyči, kde k zakončení do prázdné branky Reusovi příliš nescházelo!

63

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Toni Kroos.

62

Po Rodríguezově dlouhatánském nákopu se vpřed hnal Cristiano Ronaldo, poněkud překvapivě jej ale ve sprinterském souboji předčil vracející se Sokratis, jenž následně nijak zvlášť nepřemýšlel a prostě balon odklidil na tribunu.

61

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází André Schürrle, přichází Marco Reus.

60

60. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:1

60

Dortmund právě vstřelil branku!
Zápletka je na světě, hosté totiž předvedli parádní fotbalovou akci, díky níž se znovu svému soupeři dostávají na dostřel jediné branky! Lví podíl na této trefě má Julian Weigl, který parádně načasovaným bochánkem za obranu Realu našel Marcela Schmelzera, kapitán Dortmundu balon ještě předložil v lepší pozici stojícímu PIERRU-EMERICKU AUBAMEYANGOVI a ten už si věděl rady!

60

Ousmane Dembélé je ve druhém poločase doslova a do písmene všudypřítomný. Nyní táhl další akci Borussie středem hřiště, když byl faulován vracejícím se Vázquezem. Sudí asi mohl udělit žlutou kartu, nakonec se ale rozhodl tak neučinit.

59

Teď už se Dortmundu v kombinaci dařilo o poznání lépe. Castro nahrál volnému Dembélému, jenž si parádně narazil s Pulisicem a vyslal kupředu zapomenutého Aubameyanga. Ten sice dělal, co mohl, u kutálejícího míč ale byl o chvíli později než vyběhnuvší Navas.

58

Znovu to nebylo úplně ono. Borussia nyní zkusila rozehrávku na krátko, Piszczek s Dembélém ale byli u rohového praporku včas dostoupeni a nakonec i přečísleni, první jmenovaný byl proto nucen hru přesunout směrem vzad.

57

Mladičký Christian Pulisic poslal na párek napadajícího Marcela, poté se střemhlav vrhl do pokutového území, jeho přízemní nabídku pro Aubameyanga ale na roh odvrátil ve skluzu hrající Varane. Jak si s touto situací hosté poradí tentokráte?

56

Ousmane Dembélé znovu zle zatápěl obraně Realu, když u rohového praporku vymotal dva hráče, celou situaci ale ukončil Ramos, jenž míč nekompromisně odkopl do zámezí. Z následného rohového kopu nic nebylo, ve snaze o hlavičku totiž Bartra zahrál rukou.

55

Hosté měli připravenou téměř okamžitou odpověď. Ve druhém poločase velice aktivně hrající Ousmane Dembélé za sebou nechal Casemira, poté ještě nahrával Christianu Pulisicovi, na jehož centrovaný balon si nabíhal Aubameyang, ve vzduchu byl ale předčen Navasem.

53

53. Karim BENZEMA - 2:0

53

Real Madrid právě vstřelil branku!
Hostům ale zlepšený herní projev k ničemu nebyl, Real se totiž vzápětí dokázal znovu prosadit a svému soupeři tak odskočit už na rozdíl dvou branek! Svou první velkou šanci ještě KARIM BENZEMA nedokázal proměnit, když jej výtečně vychytal Weidenfellera, nedlouho nato ale na zadní tyč přilétl krásný centr od Rodrígueze a tentokráte už se francouzský útočník v tutové šanci nemýlil!

52

Do druhého poločasu vstoupila úplně jiná a hlavně v kombinaci velmi jistá Borussia. Dembélé se nyní vřítil do vápna jako uragán, navíc si ještě chtěl míč vyměnit s Castrem, ten však zpětné přihrávce dodal až příliš razance a poslal míč do zámezí.

51

Domácí se v krátkém časovém sledu dopustili další hrubice ve středu hřiště, tentokráte ale své zaváhání stačili napravit, když Casemiro díky aktivnímu napadání vytlačil Juliana Weigla až na vlastní polovinu hřiště. Hosté tak musí začít zase od píky.

50

Další tutovka pro Borussii Dortmund! Znovu u toho byl Ousmane Dembélé, tentokráte však v roli nahrávače. Mladý Francouz si pro Weiglovu nahrávku naběhl na kraj šestnáctky, odkud našel před brankou číhajícího Castra, ten ale z bezprostřední blízkosti na Navase nevyzrál!

49

49. Dembélého individuální akce

49

Obrovská šance hostujícího celku, tady mohlo být srovnáno! Na obdivuhodnou individuální akci se vydal Ousmane Dembélé, který rozkmital své rychlé nohy a doputoval až na hranici šestnáctky. Tam to vypadalo, že už prováhal ideální moment na střelu, mladý Francouz ale využil svých šikovných nohou, procpal se mezi stopery a nakonec branku Realu minul jen těsně!

48

Z následného ofenzivního snažení domácí dokázali vybojovat první rohový kop v druhém poločase. Poněkud netradičně jej tentokráte rozehráli na krátko, Modrićovi ale balon kousek za šestnáctkou utekl, čehož rezolutním odkopem využil Bartra.

47

Schmelzer na obranné polovině zatlačil na Vázqueze, o balon jej ale obral až s pomocí kolegy Schürrleho. Hostující kapitán na to konto vyslal vpřed rozběhnutého Aubameyanga, ten ale v souboji s Carvajalem zapomněl míč za sebou, navíc se později prezentoval faulem.

46

Do druhého poločasu vstoupily oba celky bez jediné změny, pokud se ale obrázek hry v nadcházejících minutách nezmění, střídání bude očekáváno především na straně Borussie Dortmund, na jehož lavičce čeká třeba Marco Reus.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas utkání mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund, po odchodu do šaten mohou být spokojenější domácí fotbalisté, kteří vedou 1:0! Na průběhu tohoto mače je znát, že se setkávají dva celky z nejužší světové špičky, hra má neskutečné tempo a spád. Aktivnějším celkem byl zcela jistě Bílý balet, který si už v průběhu úvodní půle vypracoval pár solidních šancí. V desáté minutě Weidenfeller vychytal Benzemu, nedlouho nato si poradil i s Rodriguézovým pokusem z bezprostřední blízkosti. V osmadvacáté minutě už byl ale nucen lovit míč ze sítě, po Carvajalově parádní nahrávce jej totiž překonal Karim Benzema! V závěru o sobě dali vědět i Dortmundští, v devětatřicáté minutě málem bylo srovnáno, proti parádně zahranému přímému kopu v podání Schürrleho se ale famózním zásahem vytáhl Keylor Navas.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Na druhé straně to ještě těsně před koncem první půle po zdařilé kombinaci BVB zkoušel Gonzalo Castro, svou ránu ale umístil pouze doprostřed branky, kde číhal připravený Keylor Navas.

45+1

Ani tento centr v podání Luky Modriće se mezi ty povedené úplně počítat nedal, Castro ale balon odhlavičkoval pouze na hranici šestnáctky, kde se ke střele dostal Brazilec Marcelo, mířidla ale neměl seřízená přesně.

45

Nad rámec prvního poločasu se sudí rozhodli nastavit jen jednu minutu.

45

Obrana Madridu se znovu nestačila vrátit, ani tato protiakce v podání BVB ale neskončila úspěchem, znovu se o to nepřesnou nahrávkou postaral André Schürrle. To domácí byli ve svém útočném snažením o poznání úspěšnější, Ronaldo pro Real vybojoval rohový kop.

44

Podobná situace byla nyní k vidění na druhé straně hrací plochy! Domácí se po souvislém tlaku dočkali okének v obraně soupeře, do jednoho z nich se vřítil Carvajal a šikovnou nabídkou na zadní tyč vyzval k navýšení vedení Realu Ronalda, tomu ale k zakončení do prázdné branky ještě jeden krok scházel!

43

Tohle může Tuchelovu družinu sakramentsky mrzet! Hosté totiž dostali k dispozici zajímavě vypadající přečíslení, Dembélé míč v ideálním okamžiku posunul na Castra, který chtěl celou akci ještě vyšperkovat nahrávkou na Aubameyanga, balonu ale dodal až příliš mnoho razance a poslal jej tak do země nikoho.

42

Domácí ale doplatili na chvilkovou nepozornost, naštěstí pro ně Aubameyanga těsně před momentem střely zradilo zpracování. Rychlý brejk Realu vyústil v centr z kopačky Lucase Vázqueze, před o hlavičku se snažícím Ronaldem míč na poslední chvíli stačil odklidit Sokratis.

41

Z následného rohového kopu, který Borussia rozehrála na krátko, ale nic nebezpečného nevzešlo, domácí si celou situaci s naprostým klidem pohlídali. Nyní sledujeme jejich kombinaci na obranné polovině, jednobrankový náskok se jim těsně před odchodem do šaten zřejmě zdá komfortní.

39

39. Přímý kop Dortmundu

39

Vyrovnání nebylo ale vůbec daleko! Dlouho nebylo jasné, kdo se přímého kopu zpoza šestnáctky ujme, nakonec to na sebe vzal André Schürrle, po jehož ráně skrze špatně postavenou zeď viděl Navas míč až v poslední okamžik, ovšem i tak jej dokázal vyrazit!

39

Po ráně Pulisice, kterou dokázal vytěsnit pozorný Navas, se hosté dostali k prvnímu menšímu tlaku v tomto utkání. Jejich snažení ukončil až faul Luky Modriće, který dostává od sudího Marciniaka žlutou kartu.

37

I tentokráte ale odražený balon získali domácí. Casemiro nijak neváhal a opět svou přihrávku oslovil volného Marcela, po jehož přízemním centru míč proskákal téměř skrze celou šestnáctku, na zadní tyč si sbíhajícímu Benzemovi k dosažení na kulatý nesmysl ještě nějaký ten kousek scházel.

36

Exekuce přímého kopu z poměrně uctivé vzdálenosti se ujal středopolař Modrić, který svůj centr směřoval na hranici malého vápna, tam si ale nejlépe ze všech počínal pozorně číhající brankář Weidenfeller, jenž míč dokázal okamžitě vyboxovat do bezpečné vzdálenosti od vlastní pokladnice.

35

Cristiano Ronaldo na levé straně rozjel své typické tanečky, nakonec míč dokázal mezi dvěma hráči prostrčit k Rodríguezovi, jenž si doslova došel pro faul od Castra. Následovat tak bude standardní situace v podání Blancos.

34

Jeho rozehrávky se ujal mladý Ousmane Dembélé, který svůj centr směřoval někam do oblasti penaltového puntíku. Tam se o hlavičku snažil Sokratis, ve snaze dostat se k zakončení ale při vzdušném souboji nedovoleně atakoval Ramose, což nemohlo zraku nedaleko stojícího sudího ujít.

33

Akce Zidanových svěřenců ještě nějakou chvíli pokračovala, zastavil ji ale ofsajd v podání Benzemy. Už už to vypadalo, že následnou protiakci Borussie znovu pohřbí Schürrle, k odraženému míči se ale dostal Pulisic a vybojoval pro hosty premiérový roh.

32

Marcelo nádhernou šajtlí prodloužil balon na sprintujícího Vázqueze, který zvedl hlavu a ihned míč servíroval do šestnáctky k Ronaldovi, toho ale do zakončení nepustil ve skluzu hrající Bartra. Kulatý nesmysl se poté znovu odrazil k Marcelovi, jeho střela ale neměla gólové parametry.

31

Německý fotbalista byl ale faulován vracejícím se Carvajalem, po rozehrávce přímého kopu se balon opět vrátil na obrannou polovinu BVB. Znovu vpřed jej však vyvedl Schmelzer, v kombinaci se Schürrlem si ale neporozuměl, druhý jmenovaný se později navíc dopustil faulu.

30

Máme za sebou prvních třicet minut tohoto mače, který zatím z většiny splňuje předzápasová očekávání, možná v podání Borussie jsme očekávali přeci jen trochu aktivnější a ofenzivnější výkon. Ještě je ale brzy na hodnocení, s odpovědí na předchozí gólovou situaci nyní přichází Schürrle.

28

28. Karim BENZEMA - 1:0

28

Real Madrid právě vstřelil branku!
Nyní už to ale domácím vyšlo, Real Madrid se tedy ujímá vedení, vzhledem k dosavadnímu průběhu utkání musíme podotknout, že se jedná o naprosto zaslouženou záležitost! Vázquez s Modrićem pár přihrávkami vyšachovali záložní rady soupeře, na to konto se vpravo otevřel volný prostor pro Carvajala, na jehož přesný přízemní centr si v šestnáctce naběhl KARIM BENZEMA a z bezprostřední blízkosti prostřelil Weidenfellera!

27

Znovu ale doplatili na nepřesnou přihrávku, následný protiútok Realu opět vypadal velmi nebezpečně. Cristiano Ronaldo míč píchl směrem k rozběhnutému Carvajalovi, ten mu tu samou laskavost o pár okamžiků později oplatil, portugalský aspirant na Zlatý míč ale prováhal ideální střelecký moment a byl čistě odzbrojen Castrem.

26

Nakonec se zřejmě nejednalo o nic vážného, Sokratis je totiž už zpět na trávníku a zdá se býti v naprostém pořádku. Mezitím se k zajímavému sólo nadechl Dembélé, v konečné fází ale nedokázal odcentrovat přes Modriće. Hosté však i nadále zůstávají u balonu.

25

Pro trenéra Tuchela se možná rodí další nepříjemnost. Při zachraňování předchozí situace se totiž Sokratis skácel k zemi, opakovaný záběr ukázal, že si ve skluzu nepříjemně přisedl pravý kotník. Prozatím je odveden za postranní čáru, uvidíme, zda bude schopen v utkání pokračovat.

24

Teď hostujícím hráčům i příznivcům pořádně zatrnulo! Po Piszczekově nahrávce totiž Sokratisovi absolutně nevyšlo zpracování, na to konto se sám na branku mohl hnát Karim Benzema, řecký stoper ale dokázal své zaváhání za pět minut dvanáct napravit.

23

Poprvé v zápase o sobě výrazněji dal vědět mladičký Christian Pulisic, který nastartoval své rychlé nohy a vydal se vstříc obraně soupeře. Příliš daleko ale nedoputoval, nějakých třicet metrů od branky jej totiž famózně načasovaným obranným skluzem odzbrojil Sergio Ramos.

22

Po povedené akci z díly Cristiana Ronalda zahrávali domácí druhý rohový kop v tomto duelu. Modrić míč kroutil na přední tyč, kde se nejistého odkopu dopustil Julian Weigl, o střelu se snažícího Casemira ale poté čistě stihl odstavit Gonzalo Castro.

21

Domácí jsou zatím aktivnějším mužstvem, což potvrdili i nyní. Luka Modrić lahůdkovým bochánkem našel na hranici šestnáctky bojujícího Ronalda, který balon z první sklepl lépe postavenému Rodríguezovi, tomu ale rána nesedla úplně podle představ, jeho přízemní pokus Weidenfellera nevylekal.

20

Gonzalo Castro zatím nehraje příliš šťastné utkání. Za úvodních dvacet minut už potřetí zbytečně přišel o balon, načež musel rodící se brejk Bílého baletu zastavit jen za cenu jasného faulu na Ronalda. Sudí chvíli váhal, nakonec se ale celou situaci rozhodl vyřešit jen slovně.

19

19. Rodríguezovo zakončení z bezprostřední blízkosti

19

Další slibně vypadající akce v podání Realu Madrid! James Rodríguez sice protiakci domácího celku trochu přibrzdil, po jeho pasu byl ale Vázquez na levé straně zcela osamocen. Volný prostor využil k milimetrově přesnému pasu na Ronalda, který ve vápně ještě sklepával Rodríguezovi, ten ale z bezprostřední blízkosti vybíhajícího Weidenfellera nepřekonal!

18

Po útočném faulu v podání Cristiana Ronalda rozehrál Piszczek standardní situaci dlouhým nákopem na André Schürrleho. Německý záložník míč posléze přenechal Castrovi, jenž šikovně myšleným obloučkem hledal za obranu si sbíhajícího Aubameyanga, v poslední možný okamžik ale stihl zasáhnout Varane.

17

Luka Modrić se opět pasoval do role dirigenta celé hry Realu a znovu rozdával jeden přesný pas za druhým. Nakonec míč poslal směrem k Danimu Carvajalovi, jenž šikovným naznačením ošálil Schmelzera a poté odcentroval, znovu ale našel jen náruč Romana Weidenfellera.

16

Chvíli nato to Blancos zkoušeli po levém křídle. Marcelo se dokázal díky šikovnému manévru zbavit hned dvou napadajících protivníků, poté míč píchl směrem k Vázquezovi, tomu však v souboji s Piszczekem kulatý nesmysl utekl a odporoučel se až do zámezí.

15

Podobný obrázek byl nyní k vidění na druhém konci hřiště, domácí se ale s napadáním ze strany svého soupeře vypořádali o poznání lépe. Varane našel neobsazeného Modriće, který šikovnou uličkou vyslal vpřed Carvajala, s jehož centrovaným balonem si poradil hlavičkující Bartra.

14

Poprvé v utkání jsme byli svědky poněkud klidnější pasáže hry, kdy si hostující stopeři míč vyměňovali na obranné polovině. Sokratis byl ale aktivně napadán Benzemou, musel se tedy uchýlit ke zpětnému pasu na Weidenfellera, který míč pod tlakem zakopl jen na tribunu.

13

Následovala další protiakce Bílého baletu. Marcelo našel na ose hrací plochy číhajícího Modriće, který hru roztáhl na vlevo stojícího Lucase Vázqueze. Mladý španělský křídelník se po sérii kliček sice dokázal zbavit Piszczeka, jeho následný střelecký pokus ale za mnoho nestál.

12

Po krátké odmlce o sobě směrem do útoku opět dali vědět i hosté. André Schürrle na levém křídle umotal Carvajala, načež přesnou nahrávkou připravil dobrou palebnou pozici pro kapitána Schmelzera, tomu ale vůbec nevyšel první kontakt s balonem, čehož bleskurychle využil vracející se Casemiro.

11

Krátce nato byl nedaleko od branky BVB faulován Modrić, domácí tedy měli k dispozici volný přímý kop. Na přímou střelu to úplně nebylo, James Rodríguez proto do šestnáctky poslal nadýchaný centr, hlavičkující Casemiro ale zakončoval ve více než metrovém ofsajdu.

10

10. Tvrdá střela Karima Benzemy

10

První vážnější šance tohoto mače se udála po deseti minutách hry! Castro se nechal ve středu hřiště obrat o balon, kupředu se na to konto vrhl Ronaldo, který těsně před šestnáctkou patičkou sklepl míč pro Karima Benzemu, jeho ránu z první ale zkušený Weidenfeller zvládl vytěsnit!

9

Weigl si ve středu hřiště neporozuměl s Castrem, míče se na to konto ujal James Rodríguez. Kolumbijský záložník zvedl hlavu, poté se nijak nerozmýšlel a chytře myšlenou uličkou zkusil dopředu vyslat Benzemu, ten se ale k balonu dostal o chvíli později než vybíhající Weidenfeller.

8

Poté, co si balon několikrát vyměnili Ramos s Marcelem, se první jmenovaný odhodlal k dlouhému nákopu na nabíhajícího Ronalda. Portugalský fotbalista si tentokráte pohlídal ofsajdové postavení, pas domácího kapitána byl ale až příliš razantní.

7

Marcelo šikovnou kolmicí vyslal na zteč Modriće, po jehož centru Sokratis balon odkopl pouze na rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal právě chorvatský záložník, nikoho ze svých kolegů ale jeho centr neoslovil, obrana Dortmundu vše přestála v klidu.

6

Nátlaková hra Borussie ještě pár okamžiků pokračovala, vše ale ukončilo Bartrovo špatné zpracování. Domácí se tedy znovu vydali do protiakce, po Ronaldově přihrávce byl ale Dani Carvajal zahnán až ke kraji hřiště, míč před pomezní čarou nakonec už nezastihl.

5

Pěkná akce BVB! Marcel Schmelzer si narazil s Dembélém, nakonec si balon potáhl po levé straně a centrem do druhé vlny našel sbíhajícího si Schürrleho, který se odhodlal k ráně z první, Navasovu branku ale zhruba o metr přestřelil.

4

Christian Pulisic hledal za obranu si nabíhajícího Aubameyanga a také jej našel, nejlepší střelec německé Bundesligy si ale nepohlídal ofsajdové postavení. To samé v následné ofenzivní snaze potkalo i Bílý balet, tentokráte balon v zakázaném území přebíral Benzema.

3

Nyní se kupředu poprvé vydali i domácí! Po Weiglově zaváhání ve středu pole táhl protiakci Real Cristiano Ronaldo, který se dostal až do zajímavé střelecké pozice, místo toho ale ještě nahrál Vázquezovi, jehož centrovaný balon dolétl přesně k dobře postavenému Weidenfellerovi.

2

Hned na úvod utkání se Marcelo dopustil nepřesné přihrávky směrem k Ramosovi, balon se podařilo zastihnout Aubameyangovi. Ten přenesl hru doleva na Schürrleho, německý záložník ale neměl s kým kombinovat, proto míč poslal směrem vzad ke Schmelzerovi.

1

Polský arbitr Marciniak právě foukl do píšťalky, očekávaný šlágr tohoto hracího dne základních skupin Ligy mistrů tedy může začít! Los přisoudil rozehrávku domácímu celku, který nastupuje v tradičních bílých dresech, stejně tak učinili i fotbalisté Dortmundu, ti budou hrát ve žluto-černém.

1

Utkání právě začalo.
A děje se tak právě nyní, aktéři dnešního mače právě vstupují na hrací plochu, což znamená, že po zaznění jedné z nejkrásnějších sportovních melodií, tedy hymny Ligy mistrů, a dalších předzápasových formalitách budeme moci začít.
Fotbalisté obou celků se shromáždili v útrobách stadionu, polský sudí Szymon Marciniak, který bude mít dnešní utkání na starost, je za pár okamžiků přivede na travnatou plochu před solidně zaplněné Estadio Santiago Bernabéu. Za poslední tři roky se Real Madrid s Borussií Dortmund utkali hned pětkrát, dvakrát se radoval Bílý balet, dvakrát černo-žlutí, poslední vzájemné utkání skončilo nerozhodně 2:2. Kdo se bude radovat dnes?
Úvodní sestavy:

Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Casemiro, Modrić, James Rodríguez – L. Vázquez, Benzema, Ronaldo.
Náhradníci: Casilla – Pepe, Kroos, Asensio, Morata, Isco, Danilo.

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer (C) – Weigl – Pulisic, Dembèlé, G. Castro, Schürrle – Aubameyang.
Náhradníci: Bonmann – Mor, Reus, Rode, Ramos, Ginter, Durm.

Rozhodčí: Szymon Marciniak – Tomasz Listkiewicz, Paweł Sokolnicki (všichni Polsko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Ještě jednou Vám všem přeji hezký fotbalový večer! K dispozici už jsou základní jedenáctky obou dnešních soupeřů, Zinedine Zidane oproti víkendovému duelu s Barcelonou udělal dvě změny. Obě registrujeme v záložní řadě, místo Isca s Kovačićem nastoupí James Rodríguez a Casemiro. Thomas Tuchel sáhl ke třem změnám, Marco Reus a Matthias Ginter začnou pouze na lavičce, Nuriho Sahina do hry nepustí zranění. Od úvodních minut se naopak můžeme těšit na Juliana Weigla, André Schürrleho a mladičkého Christiana Pulisice.
První vzájemné utkání

27.9. 2016 – Borussia Dortmund:Real Madrid CF 2:2

Branky: 43. Aubameyang, 87. Schürrle – 17. Ronaldo (Bale), 68. Varane

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Schmelzer (C) – Dembèlé (73. Pulisic), M. Götze (58. Schürrle), Weigl, G. Castro, Guerreiro (78. Mor) – Aubameyang.

Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Danilo – Modrić, Kroos, James Rodríguez (69. Kovačić) – Bale, Benzema (89. Morata), Ronaldo.
Borussia Dortmund

Fotbalisté BVB se do Ligy mistrů vrátili po roční pauze, v ročníku 2014/15 v základní skupině sice předčili i Arsenal, mezi šestnácti nejlepšími celky ale nestačili na pozdějšího finalistu z Turína. Návrat Borussie se zatím nese v parádním duchu, po pěti zápasech ve skupině F se Dortmund drží v čele, na svém kontě má velmi solidních třináct bodů. Jak je již zvykem, svěřenci Thomase Tuchela se prezentují velmi líbivým a ofenzivním fotbalem, doposud dokázali nastřílet už devatenáct branek, na nichž se podílelo už čtrnáct hráčů, druhým nejlepším útokem disponuje Barcelona s šestnácti přesnými zářezy. Zatím jediná ztráta bodů Die Schwarzgelben potkala při domácím mači s Realem, ovšem jak proti Legii Varšava, tak proti lisabonskému Sportingu zaznamenali dvě vítězství.

Právě s polským celkem se Borussia utkala před čtrnácti dny. Jednalo se o naprosto bláznivé utkání, které se do kronik a análů Ligy mistrů zapsalo jako to, v němž padlo nejvíce branek. Legia sice v Dortmundu vedla 1:0, domácí ale třemi góly během tří minut dokázali vývoj utkání bleskurychle otočit, po úvodní pětačtyřicetiminutovce už vedli 5:2. Ve druhém poločase byli diváci svědky dalších pěti přesných zásahů, fotbalisté BVB se nakonec mohli radovat z vysokého vítězství 8:4. V Bundeslize to od Tuchelovy družiny zatím není úplně ono, po třinácti odehraných kolech jim totiž díky zisku čtyřiadvaceti bodů patří až šestá pozice, překvapivý lídr a nováček z Lipska je napřed o devět bodů. Z posledních čtyř mačů ale parta okolo kapitána Schmelzera vyhrála třikrát, o víkendu si před vlastními fanoušky v souboji dvou Borussií s chutí zastřílela proti Mönchengladbachu, který přehrála jasně 4:1. Na i tak už velmi početný seznam zraněných hráčů se minimálně pro dnešní utkání zařadil i Mario Götze, jehož trápí problémy s kolenem, otazníky visí i nad startem nemocného Marca Reuse.
Real Madrid CF

V loňském ročníku Ligy mistrů Real dosáhl už na své jedenácté prvenství, letos se Bílý balet na toto umístění pochopitelně pokusí navázat. Zatím si nevede úplně špatně, v poměrně nabité skupině F se po pěti odehraných zápasech díky zisku jedenácti bodů drží na druhé příčce, do úplného čela se vyhoupne pouze v případě dnešního vítězství. Na první letošní porážku v tomto ročníku milionářské soutěže Blancos stále čekají, na svém kontě mají tři výhry a dvě remízy, před vlastními fanoušky jsou zatím stoprocentní. Body parta okolo kapitána Ramose ztratila jak v Dortmundu, kde uhrála výsledek 2:2, tak i v Polsku proti Legii Varšava, s níž překvapivě remizovala 3:3. Před čtrnácti dny se svěřenci lodivoda Zidana představili na půdě lisabonského Sportingu, kde je v devětadvacáté minutě do vedení poslal stoper Varane.

Portugalský celek sice od čtyřiašedesáté minuty hrál v deseti, i tak ale dokázal díky proměněné penaltě srovnat, tři body ale Madridu v samotném závěru zajistil Karim Benzema. Co se týče počínání ve španělské nejvyšší soutěže, tak tam si fotbalisté Realu vedou nadmíru dobře. La Liga má za sebou už čtrnáct odehraných kol, Bílý balet v nich nepoznal hořkost porážky, na své konto si připsal deset výher a čtyři remízy. Díky této bilanci patří Zidanově družině první pozice, druhá Barcelona je pozadu o šest bodů. Právě se svým katalánským rivalem se Madridští utkali o víkendu, první El Clásico teto sezony skončilo nerozhodně. Las Blaugranas sice vedli zásluhou Suarézovy trefy, alespoň bod ovšem Blancos v devadesáté minutě zajistil Sergio Ramos. Celek z hlavního města Španělska i nadále nemůže počítat se zraněným Garethem Balem, do tréninkového kolotoče se naopak vrátili Kroos s Moratou, kteří doléčili problémy s kotníkem, respektive stehenním svalem, a měli by být připraveni zasáhnout už dnes.
Příjemný středeční večer přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější kopané! Včera a dnes finišují boje v základních skupinách Ligy mistrů, v tomto online přenosu se společně zaměříme na opravdovou lahůdku. O první příčku ve skupině F si to rozdají Real Madrid CF a Borussia Dortmund! První vzájemné utkání těchto dvou celků bylo reklamou na fotbal, proto doufejme, že se stejné podívané dočkáme i dnes. Úvodní výkop je naplánován na 20:45!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Real Madrid – Borussia Dortmund

2:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 28. Benzema (Carvajal), 53. Benzema (James Rodríguez) – 60. Aubameyang (Schmelzer), 88. Reus (Aubameyang)

Karty:   39. Modrić (REA), 70. Casemiro (REA) – 71. Papastathopoulos (DOR)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:15.

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Casemiro, Modrić (63. Kroos), James Rodríguez – L. Vázquez, Benzema (85. Morata), Ronaldo.
Náhradníci: Casilla – Pepe, Kroos, Asensio, Morata, Isco, Danilo.

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer (C) – Weigl – Pulisic (61. Mor), Dembèlé, G. Castro (81. Rode), Schürrle (61. Reus) – Aubameyang.
Náhradníci: Bonmann – Mor, Reus, Rode, Ramos, Ginter, Durm.

Rozhodčí: Szymon Marciniak – Tomasz Listkiewicz, Paweł Sokolnicki (všichni Polsko)

Diváci: 76 894