Menu

Hokejbal

Přípravné zápasy

Slovensko – Česko

2:1

konec (1:0, 1:1, 0:0)

03.12.2016, 14:30 • Arena 71, Gajary • Jakub Kocourek (@kubikocourek) sk

Skvelé! Slovenskí hokejbaloví reprezentanti zakončili trojzápasovú sériu prípravných duelov s Českou republikou tesným víťazstvom 2:1. Tretia tretina už góly nepriniesla. Slovákov dostal do vedenia ešte v tej prvej Jaroslav Martinusík, následne naše vedenie zvyšoval Lukáš Piják a za Čechov dokázal už len znížiť Petr Filip. Pre dnešok je to odo mňa z Gajar všetko! Za pozornosť vám ďakuje Jakub Kocourek! (16:22:51)

Koniec zápasu.

44:46

Boris Oravec ešte veľmi srdnato bojoval v českom útočnom pásme, no loptičku nevybojoval.

44:10

Výborne! Slovákom sa podarilo dostať loptičku až za českú bránu, a tak to vyzerá veľmi nádejne.

43:34

Česi hrajú naďalej v šiestich a poriadne podkurujú našej defenzíve. Andrej Letko tentokrát dobre prečítal úmysel Martina Špačka a prerušil hru.

43:12

Tak teraz sme si poriadne vydýchli. Dominik Barnošák zostal ležať za bránou Andreja Letka, no našťastie to zostáva v tejto chvíli bez trestu.

42:51

Školácka chyba Čechov, ktorí sa pri prechode útočnou modrou čiarou vystavili postaveniu mimo hry.

42:44

V tejto chvíli sa našťastie našim chlapcom podarilo prerušiť hru a vykázať ju do stredného pásma.

42:35

Česi vyhrali buly, David Stárek opúšťa bránu! hráme 4 na 6!

42:26

Český tréner vycítil veľkú možnosť na vyrovnávajúci gól, a tak si berie oddychový čas. To budú ešte nervy!

42:26

Slováci si opäť komplikujú záver stretnutia. Za hrubosť odchádza na trestnú lavicu Šimon Pisarčík.

41:41

Radovan Dejneka vyhadzuje loptičku až k Davidovi Stárkovi, Slováci sa ubránili.

41:06

Od modrej čiary napriahol Jan Pospíšil, loptička mu však absolútne nesadla.

40:18

Skvelú robotu teraz odviedol Patrik Kromka. Získal loptičku poslal ju cez všetky čiary a môže ísť spokojne striedať.

39:32

Bezprostredne po vhadzovaní sa na zemi ocitol Jan Bílý. Nedovolenou hrou vysokou hokejkou ho tam poslal Lukáš Tomka, a tak sa Slováci budú opäť brániť.

39:29

Hra je opäť po dlhšom čase prerušená, vhadzuje sa v stredovom kruhu.

39:00

Po menšom tlaku Čechov v našej obrannej tretine zaútočili aj Slováci, Richard Válek ale na Davida Stárka nevyzrel.

38:35

Tak toto je veľká škoda. Michal Salajka sa pokúsil vysunúť Jaroslava Martinusíka, ani jeho rýchlosť však nestačila a hra sa vracia pred brankára Letka.

37:43

Teraz treba pochváliť za skvelú defenzívnu robotu dvojicu Dejneka-Minárik, ktorá niekoľkokrát v krátkom časovom slede vyhnala Čechov z útočného pásma.

37:10

Českí hokejbalisti sú v tejto presilovej hre mimoriadne aktívni a slovenský gólman musí byť neustále v pozore.

36:36

Lukáš Vlasák skúsil prekvapiť Andreja Letka z pravého krídla, no Letko si svoju žŕdku opäť postrážil.

36:10

Píska sa až v tejto chvíli, a to pri nedovolenom bránení Pavla Blahúta, ktorý tak opäť oslabuje naše mužstvo.

35:55

Sledujeme síce dlhý úsek bez prerušenia hry, no bez akéhokoľvek náznaku príležitosti.

34:43

V rozohrávke oboch tímov to začína poriadne škrípať, na hráčoch je už možno vidieť aj miernu únavu z náročného programu posledných hodín.

33:50

V týchto chvíľach sú o niečo aktívnejší českí reprezentanti, ktorí niekoľkokrát v krátkom časovom slede ohrozili Andreja Letka v našej bráne, žiadna z ich striel však nemala gólové parametre.

32:56

No a máme tu ďalšie vylúčenia. Za hákovanie dostáva trest Roman Bujdák a za zdržovanie hry si oddýchne Jan Bílý.

31:56

Až v závere presilovej hry o dvoch hráčov sa k streleckému pokusu od modrej čiary odhodlal Ivan Škultéty, David Stárek bol ale pozorný.

31:09

Našim reprezentantom sa tlak vyplatil, keď si vybojovali dokonca dvojnásobnú početnú prevahu. Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Michal Slanec.

30:16

Slováci začali poslednú tretinu v presilovej hre a začali ju veľkým tlakom pred Davidom Stárkom. Zaujímavú príležitosť mal napríklad Libor Teplický.

30:01

Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine už bolo tempo hry o niečo vyššie ako v tej prvej a napokon sme sa v nej dočkali aj dvoch presných zásahov. Naďalej môžu byť spokojnejší slovenskí reprezentanti, ktorých poslal do dvojgólového vedenia Lukáš Piják, krátko pred koncom však opäť znížil Petr Filip. V tretej tretine tak bude stále všetko otvorené a môžeme sa tešiť na veľký boj.

30:00

Druhá tretina sa skončila.

29:59

Slováci sa predsa len ešte dostali do príležitosti pred Davidom Stárkom. Viacerí z nich už dokonca dvíhali ruky nad hlavu, no rozhodcovia gól neuznali vylučujú Petra Švandu za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.

28:36

Česko dalo gól!
Tak a je to tu opäť. Slováci aj v treťom dueli inkasujú krátko pred odchodom na prestávku. Tvrdým projektilom od modrej čiary sa prezentoval PETR FILIP. Asistencie: Schnaubelt, Pliml.

28:08

Nenápadný strelecký pokus MIlana Schnaubelta od pravého mantinelu narobil Andrejovi Letkovi obrovské problémy, ktoré musel Roman Bujdák riešiť hákovaním. V závere druhej tretiny si Česko zahrá v početnej prevahe.

28:42

Po pravom krídle prenikal Lukáš Vlasák, do jeho bekhendového pokusu sa obetavo hodil Michal Salajka.

28:25

Po dotyku českého hráča loptička opäť mimo ihriska, rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma.

27:56

David Halbrštát sa skúšal obtočiť okolo našej brány, veľmi dobre však zapracoval kapitán Jozef Minárik.

27:11

Tlak Slovákov ale pokračoval a český tím sa opäť dokázal oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia.

26:41

Od modrej čiary napriahol Dávid Zluky, David Stárek si jeho pokus postrážil a vykopol ho k pravému mantinelu.

26:07

Martin Špaček ani nadvakrát nedostal loptičku cez našu dvojicu obrancov, a tak môže ísť opäť dopredu.

25:23

Michal Salajka skúsil na útočnej modrej čiare nájsť niektorého zo svojich spoluhráčov, jeho prihrávka však bola príliš prudká, a tak sa hra vracia pred Andreja Letka.

24:56

Menšiu dieru v našej defenzíve sa pokúsil využiť zabudnutý Lukáš Soukup, ktorého strelu ale napokon zblokoval Radovan Dejneka.

24:06

Ivan Škultéty hľadal prihrávkou spoza brány Šimona Pisarčíka, tomu ale loptička preskočila hokejku.

23:22

Neuveriteľné zrýchlenie predviedol Jaroslav Martinusík, ktorý prešprintoval dvojicu českých bekov, na Davida Stárka však nevyzrel.

23:08

Andrej Letko si pripisuje prvý zákrok, keď sa pred jeho bránkoviskom do príležitosti pretlačil Ondřej Lux.

22:43

Česi sa teraz nevedia vôbec dostať do hry a František Pliml v jednoduchej situácii posiela loptičku opäť len cez všetky čiary.

21:52

Tréner Jozef Ďuris sa rozhodol pre zmenu v našej bráne. Michala Mišovca strieda Andrej Letko.

21:52

Slováci pokračujú vo svojej veľkej aktivite v útočnom pásme. Teraz však rozhodcovia stratili loptičku z dohľadu, a tak opäť prerušujú hru.

21:08

Slovensko dalo gól!
Toto už muselo skončiť gólom! Trojica Piják-Božík-Válek toľko točila českú defenzívu v ich obrannom pásme, až sa napokon presnou strelou do ľavého horného rohu brány presadil LUKÁŠ PIJÁK. Asistencie: Božík, Válek.

20:14

Zaujímavo to teraz myslel Boris Oravec na Šimona Pisarčíka, ten však jeho loptičku vyhodenú z vlastnej polovice nedobehol, a tak sa píska zakázané uvoľnenie Slovenska.

19:41

Loptička vyletela z českého obranného pásma až do boxu časomeračov, vhadzuje sa v strednom pásme.

18:49

Zaujímavo to teraz za bránou Davida Stárka rozohrala dvojica Rampáček-Martinusík, ktorá si vymenila niekoľko krátkych prihrávok, čím chcela zamotať hlavu českému gólmanovi. Na našu smolu však Stárek pri jednom z pohybov posunul svoju bránu, a tak je hra opäť prerušená.

18:06

Lukáš Soukup poslla loptičku cez všetky čiary, Milan Rampáček sa po ňu musí vrátiť až za Michala Mišovca.

17:23

Tentokrát to z diaľky skúšal Roman Vidlár, no Česi sa zatiaľ veľmi dobre bránia a našich hráčov k ničomu vážnejšiemu v tejto početnej prevahe nepúšťajú.

16:15

Od modrej čiary napriahol Miroslav Božík, no jeho pokus nemal žiadnu šancu preniknúť cez húštinu tiel pred ním.

15:51

Všetko je opäť tak ako má byť. Pokračujeme štvorminútovou presilovou hrou Slovenska.

15:51

Zápas je však v tejto chvíli prerušený! V gajarskej aréne nastal náhly výpadok elektrického prúdu. Organizátori pracujú na odstránení tejto nepríjemnosti. Musíme si počkať, ako sa bude táto situácia vyvíjať.

15:51

Ďalší tvrdý súboj pri mantineli si odniesol Richard Válek, ktorý sa len veľmi ťažko zdvíha z hracej plochy. Za hru so zdvihnutou hokejkou odchádza na 2+2 minúty na trestnú lavicu Petr Filip.

15:17

Patrik Kromka poslal na Davida Stárka pekný oblúčik z vlastnej obrannej tretiny, kde sa ho snažil dobehnúť Ivan Škultéty, český gólman bol však rýchlejší.

15:01

Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina posledného zo série súbojov Slovenska a Česka už nepriniesla žiadne extra vysoké tempo. Napriek tomu sa bolo na čo pozerať. Z viacerých šancí sme napokon videli jediný gól. Na radosť gajarských tribún ho strelil Jaroslav Martinusík. Slovensko tak po úvodnej pätnásťminútovke vedie nad Českou republikou 1:0.

15:00

Prvá tretina sa skončila.

14:29

Martin Kohout narobil teraz v našej defenzíve poriadny vietor, no napokon to Michal Mišovec aj za výraznej pomoci Ivana Škultétyho dokázal vyriešiť.

13:49

Slovensko dalo gól!
Tak sme sa dočkali vedúceho presného zásahu! Lukáš Maděra pekne našiel JAROSLAVA MARTINUSÍKA, ktorý svojou umiestnenou strelou nedal Davidovi Stárkovi žiadnu šancu! Asistencia: Maděra.

13:29

Milan Rampáček sa pekne predral až do zakončenia, vypálil z pravého kruhu, Stárek opäť zasahuje.

13:13

Zo stredného pásma pálil Tomáš VIdlár, loptička sa od ochrannej siete odrazila späť do hry, kde ju po aktivite Marcela Cíbika musel skryť vo svojich chráničoch David Stárek.

12:23

Veľká príležitosť českého tímu! Dominik Barnošák sa dokázal pretlačiť našou defenzívou až do zakončenia, napokon to však pre Slovensko všetko dobre dopadlo.

11:15

Sledujeme úsek hry s viacerými nepresnosťami na oboch stranách. Mužstvá sa striedajú v pokazených útokoch. Ďalšiu našu akciu spoza Michala Mišovca zakladá Radovan Dejneka.

10:18

Aj po skončení presilovej hry pokračujú Slováci v tlaku a v tejto chvíli sa ich súper previnil zakázaným uvoľnením.

9:50

Naši chlapci hrajú pomerne agresívne na hranici bránkoviska. Tentokrát je hra prerušená po kontakte Lukáša Tomku s Davidom Stárkom.

9:30

Pálil Libor Teplický, dobrú prácu pred Stárkom odviedol Marcel Cíbik, no český gólam si aj s touto situáciou poradil.

9:12

V prvej minúte Březinovho vylúčenia sa zverenci Jozefa Ďurisa zatiaľ k ničomu vážnejšiemu nedostali. Vhadzuje sa ale v našom útočnom pásme.

8:12

Česi nám darujú presilovú hru. Roman Březina odchádza na trestnú lavicu za zdržovanie hry.

7:46

Martin Kohout teraz veľmi pekne odzbrojil v strednom pásme Šimona Pisarčíka a môže založiť ďalšiu akciu českého tímu.

6:40

Českí hokejbalisti pokračujú v mimoriadne agresívnej, no čistej hre, ktorá im v týchto momentoch prináša úspech.

5:58

Česi pekne zakombinovali v útočnom pásme, Lukáš Sokup priklepol Lukášovi Vlasákovi, Mišovcovi loptička síce vypadla no následný tlak Slováci ustáli bez ujmy.

5:27

Naši chlapci dobrým vysokým pressingom vybojovali loptičku v útočnom pásme, pálil Roman Bujdák, opäť však neprepálil húštinu tiel pred ním.

4:38

Michal Mišovec pekným vysokým oblúčikom poslal do úniku Richarda Válka, toho si ale napokon defenzíva českého tímu postrážila.

4:10

Tieto momenty patria Čechom. Pozornosť Michala Mišovca vyskúšal Tomáš Jiřík, bránu však tesne netrafil.

3:22

Ani tento duel nebochádzajú už od jeho úvodu tvrdé súboja. Teraz sa hra prerušuje po nepríjemnom kontakte Lukáša Soukupa s Michalom Mišovcom. Soukup však našťastie odchádza z ihriska po vlastných.

2:58

Boris Oravec sa obtočil okolo brány, Stárek si svoju pravú žŕdku postrážil.

2:22

Obrovská príležitosť Slovenska na otvorenie skóre! Kapitán Jozef Minárik videl na útočnej modrej Jaroslava Martinusíka, proti nemu sa ale vyznamenal David Stárek!

1:03

V tejto chvíli si zapisujeme do štatistík aj prvý strelecký pokus českého výberu. František Pliml ale trafil len pred sebou stojaceho slovenského obrancu.

0:23

Prvú strelu zápasu vyslal na Davida Stárka po spolupráci s Ivanom Škultétym Šimon Pisarčík, no taký úspešný, ako v prvom dnešnom dueli tentokrát nebol.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Tak ako sa dalo čakať, aj v tomto zápase spravili tréneri na oboch stranách zopár zmien v zostave. Tie najvýraznejšie sa týkajú brankárskych postov. V českej bráne dostane šancu aj tretí gólman David Stárek, do slovenskej svätyne sa vracia Michal Mišovec. Vypočujeme si hymny oboch krajín a môžeme ísť znova na to!
Úvodné zostavy:

Slovensko: Mišovec (Letko) – Minárik (C), Salajka, Zluky, Bujdák, Vidlár, Kromka, Dejneka, Blahút, Zelenka, Šandor, Škultéty, Behúl, Wagner, Tomka, Oravec, Teplický, Pisarčík, Cíbik, Božík, Piják, Maděra, Válek, Rampáček, Martinusík

Česká republika: Stárek (Jirotka) – Pospíšil, Slanec, Kosina, Šícha, Filip, Pliml (C), Jiřík, Švanda, Hrubý, Bílý, Vlasák, Schnaubelt, Špaček, Kohout, Barnošák, Soukup, Březina, Kaluža, Lux, Halbrštát

Rozhodca: Roman Jančík, Marián Valachovič.
Druhý zo série prípravných duelov Slovenska s Českom sa pre našich reprezentantov ani nemohol lepšie začať. Už v úvodnej minúte vybojoval Boris Oravec loptičku za českou bránou, naservíroval ju ako na zlatom podnose Šimonovi Pisarčíkovi, ktorý poslal Slovensko do vedenia. Následne sa však hra vyrovnala, šance si vytvárali aj českí reúrezentanti a tým sa napokon podarilo aj vyrovnať, keď sa krátko pred koncom úvodnej tretiny presadil Dominik Barnošák. Zverencom Jozefa Ďurisa vôbec nevyšla druhá tretina, v ktorej sa nechali niekoľkokrát zbytočne vylúčiť, až napokon pykali v najnevhodnejší moment. Sekundu pred odchodom do kabín sa využitou presilovkou 5 na 3 presadil Jan Bílý. Úvod záverečnej časti hry ale zase lepšie vyšiel Slovákom. O vyrovnanie na 2:2 sa postaral nádherným blafákom Boris Oravec. Keď to už vyzeralo, že v Gajaroch budeme svedkami predĺženia, Slováci sa opäť dostali do štyroch, v ktorej víťazstvo na stranu Česka napokon strhol Lukáš Vlasák.
Vážení fanúšikovia!

Po včerajšom víťazstve 4:2 čakajú dnes na slovenskú hokejbalovú reprezentáciu ďalšie dva prípravné duely proti súperom z Českej republiky. Druhý z nich sa začína o 14:30.


Včerajší duel v slušne zaplnenej hale v Gajaroch bol už od úvodu jasne v réžii slovenských reprezentantov. Naši chlapci išli do vedenia už v piatej minúte, keď sa po peknom prieniku českou defenzívou presadil kežmarský kanonier Libor Teplický. Zverenci trénera Jozefa Ďurisa predvádzali mimoriadne aktívny hokejbal, ktorým robili českej obrane problémy už pri zakladaní útokov. Aktivita sa domácim hráčom vyplatila aj v deviatej minúte, keď skúsený Boris Oravec vo vlastnom oslabení vystihol českú rozohrávku a následne sám proti brankárovi Jirotkovi nezaváhal.

Krátko po začiatku druhej tretiny pridal Boris Oravec aj svoj druhý gól, tentokrát sa presadil peknou strelou v presilovej hre. Následne sa ale Čechom podarilo znížiť zásluhou Dominika Barnošáka rovnako v početnej prevahe. Štvrtý gól nášho mužstva priniesla najkrajšia akcia piatkového večera, keď zakombinovala trojica Maděra,Rampáček a zakončujúci Martinusík. Skúsené skalické duo Rampáček-Martinusík si v útočnom pásme pri tomto presnom zásahu dovolilo skutočne veľa a ich kombinácia pripomínala exhibíciu. To bolo na konci druhej tretiny.

V poslednej pätnásťminútovke však mali Slováci veľký problém s disciplínou, prichádzali zbytočné vylúčenia a českí hokejbalisti si dokázali vytvárať pred brankárom Michalom Mišovcom obrovský tlak. Ten ale využili len na strelenie jediného gólu, keď sa strelou od modrej čiary presadil Jan Bílý. V závere to v našom bránkovisku ešte poriadne horelo, loptička sa dostala opäť za brankára Mišovca, no rozhodcovia už tretí gól v našej sieti neuznali.

Bude zaujímavé sledovať, čo nám prinesie dvojica dnešných duelov a akú taktiku do nich zvolia hlavní tréneri Jozef Ďuris na jednej a Bohumil Kadlec na druhej strane. Čo sa však dá očakávať je to, že v našej bránke by sa minimálne v jednom z duelov mohol objaviť Petržalčan Andrej Letko, český kouč Bohumil Kadlec má okrem Jana Jirotku, ktorý odchytal celý včerajší duel, k dispozícii aj ďalších dvoch gólmanov – Jana Šimaru alebo mladého Davida Stárka.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

Slovensko – Česko

2:1

konec (1:0, 1:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Martinusík (Maděra), 22. Piják (Božík, Válek) – 29. Filip (Schnaubelt, Pliml)

Slovensko: Mišovec (Letko) – Minárik (C), Salajka, Zluky, Bujdák, Vidlár, Kromka, Dejneka, Blahút, Zelenka, Šandor, Škultéty, Behúl, Wagner, Tomka, Oravec, Teplický, Pisarčík, Cíbik, Božík, Piják, Maděra, Válek, Rampáček, Martinusík

Česko: Stárek (Jirotka) – Pospíšil, Slanec, Kosina, Šícha, Filip, Pliml (C), Jiřík, Švanda, Hrubý, Bílý, Vlasák, Schnaubelt, Špaček, Kohout, Barnošák, Soukup, Březina, Kaluža, Lux, Halbrštát

Rozhodčí: Roman Jančík, Marián Valachovič

Průběh zápasu
1. třetina
8:12 CZE 2 Březina
13:49 SVK 1:0 Martinusík (Maděra)
Po 1. třetině
2. třetina
15:51 CZE 2+2 Filip
21:08 SVK 2:0 Piják (Božík, Válek)
21:52
28:08 SVK 2 Bujdák
28:36 CZE 2:1 Filip (Schnaubelt, Pliml)
29:59 CZE 2 Švanda
Po 2. třetině
3. třetina
31:09 CZE 2 Slanec
32:56 SVK 2 Bujdák
CZE 2 Bílý
36:10 SVK 2 Blahút
39:32 SVK 2
42:26 SVK 2 Pisarčík
Konec