Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Manchester City – Chelsea FC

1:3

konec (1:0)

03.12.2016, 13:30 • Etihad Stadium, Manchester • 14. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 2.14 3.46 3.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+8

Potrestání nakonec byli i dva hráči hostujícího celku, jmenovitě se jedná o již zmíněného Fàbregase a Nathaniela Chalobaha.

90+7

90+7. Fernandinho chytil Fàbregase pod krkem a poslal ho mezi diváky. Druhá červená karta pro hráče Manchesteru City!

90+7

Domácí dnešní utkání zakončí se dvěma vyloučenými hráči, kromě Agüera je červenou kartou kvůli zbytečnému postrčení Fàbregase odměněn ještě Fernadinho!

90+6

90+6. Sergio Agüero sestřelil Davida Luize a byl vyloučen!

90+6

Závěr utkání se nese v hodně nervózním duchu! Sergio Agüero neudržel nervy na uzdě, když naprosto zbytečným a nebezpečným způsobem zajel do Davida Luize. Sudí Taylor neměl na výběr, argentinský útočník okamžitě viděl červenou kartu!

90+4

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Michy Batshuayi.

90+4

Čtvrtá branka Chelsea nebyla daleko! Do už poměrně rezignovaně hrající defenzivy The Citizens znovu vlétl Hazard, který zakončení tentokráte přenechal Willianovi, ránu brazilského rychlíka ale Bravo stačil vytěsnit!

90

90. Eden HAZARD - 1:3

90

Chelsea právě vstřelila branku!
Hotovo, vymalováno – Chelsea přežila místy až enormní tlak ze strany svého soupeře, počkala si na svoji chvíli a těsně před koncem utkání přidala třetí branku! Znovu to byl mladíček Iheanacho, kdo přišel o balon, Alonso následně do bleskové protiakce vyslal EDENA HAZARDA, který bez vážnějších problémů přesprintoval Kolarova a nekompromisně prostřelil Claudia Brava!

85

Je tomu skutečně tak. Costa, který se dnes znovu osamostatnil v čele ligové tabulky střelců, odkulhává ze hřiště. Ve zbytku utkání jej nahradí Nathaniel Chalobah.

82

Navas díky kličce navíc sám sebe zahnal do úzkých. Posléze navíc ztratil balon, unikajícího Hazarda proto musel zastavit jen díky stažení k zemi, za což mu byla po právu udělena žlutá karta.

78

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází John Stones, přichází Kelechi Iheanacho.

76

Očekávaná změna je konečně tu! Trenér Guardiola ze hry stahuje Gündoğana, jehož místo ve středu zálohy zaujme Yaya Touré.

70

70. WILLIAN - 1:2

70

Chelsea právě vstřelila branku!
Londýňané otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch! Na druhé straně se nejprve parádní individuální akcí prezentoval Gündoğan, jeho nabídku před branku však nikdo nevyslyšel, hosté se tak mohli vydat do protiakce. Na jejím konci Diego Costa vyslal do samostatného úniku ve druhém poločase příchozího WILLIANA, jenž ranou na vzdálenější tyč nedal Bravovi šanci zasáhnout!

69

První střídání sledujeme i na straně Manchesteru. Hrací plochu opouští mladíček Sané, který se dnes prezentoval velice solidním výkonem. Místo něj si zahraje Gaël Clichy.

67

To si pište, málem z toho byla branka! Nenápadně vypadající obléhání v nebezpečnou akci nezištným pasem přetavil Fernandinho, který našel De Bruyneho. Belgický šikula neváhal a ihned balon poslal na před branku si sbíhajícího Agüera, tomu ale zakončení v poslední možný okamžik znemožnil Moses!

62

62. Sergio Agüero si vylámal zuby na skvělém Courtoisovi.

62

Domácí si však ztracené vedení téměř ihned mohli vzít zpět! Obrana soupeře se totiž znovu rozestoupila, De Bruyne našel na hranici ofsajdu číhajícího Agüera, který se přes Davida Luize dostal až do zakončení, brankář Courtois ale předvedl velmi kvalitní zákrok!

60

60. Diego COSTA - 1:1

60

Chelsea právě vstřelila branku!
Nedáš – dostaneš, toto nepsané sportovní pravidlo opět platí – De Bruyne totiž před pár okamžiky neproměnil obrovskou šanci, nyní se Chelsea podařilo vyrovnat! Fàbregasův nadýchaný pas se snesl na hruď Diega Costy, který si balon zpracoval, v šestnáctce si poradil s bránícím Otamendim a nakonec přízemním ranou nekompromisně prostřelil bezmocného Brava!

57

57. Kevin De Bruyne ve stoprocentní šanci napálil břevno!

57

To snad není možné! Mezery ve středových řadách Chelsea dokonale využil David Silva, který táhl další protiútok Manchesteru. Nakonec hru roztáhl na Jesúse Navase, jenž balon poslal před úplně prázdnou branku na Kevina De Bruyneho, ten ale v tisíciprocentní tutovce trefil jen břevno!

54

54. Gary Cahill zachránil, potopil a znovu zachránil Chelsea.

54

Obrovská minela v obraně hostí! Gary Cahill s gólmanem Courtoisem si tak dlouho dávali navzájem přednost, až se mezi ně v malém vápně přiřítil Sergio Agüero, po jehož ráně z otočky se míč šoural za brankovou čáru, hostující kapitán ale předchozí zaváhání napravil a poslal jej do bezpečí!

50

První střídání tohoto mače přichází už v padesáté minutě. Ze hry je stažen Pedro, který zřejmě nebude v úplně ideální kondici, místo něj důvěru od trenéra Conteho dostává Willian.

49

Kanté do souboje se Silvou přiběhl o chlup později, svému soupeři poté nepříjemně přišlápl levý kotník, díky čemuž si od Anthony Taylora vysloužil udělení žlutého kartónku.

49

Tohle už bylo o poznání nebezpečnější! Volného balonu se ve středovém kruhu ujal David Silva, který okamžitě rozjel přečíslení tří proti dvěma. Nakonec s míčem doběhl až na hranici šestnáctky, kde možnost navýšení vedení nabídl pro Kevina De Bruyneho, toho ale vychytal Courtois!

45

45. Gary CAHILL - 1:0

45

Manchester City právě vstřelil branku!
Poslední minuty patřily domácímu celku, který svůj tlak nakonec přeci jen dokázal přetavit v úvodní gól tohoto mače! David Silva ve středu hřiště jen tak tak udržel balon, který se přes Agüera dostal až k Navasovi. Centr španělského rychlíka se nepříjemně stáčel do malého vápna, pod břevno vlastní branky si jej špičkou kopačky nešťastně srazil GARY CAHILL!

34

34. Obránce Gary Cahill neumožnil skórovat Sergiovi Agüerovi.

34

Vedoucí branka tohoto mače nebyla daleko! Sané zvedl hlavu a učebnicovým pasem našel v šestnáctce zapomenutého De Bruyneho, který z první připravil gólovou pozici pro Sergia Agüera, ten však místo poloprázdné pokladnice Chelsea trefil pouze před ní stojícího Cahilla!

26

Tady příliš nechybělo! Ihned z následné protiakce se totiž za obranou domácího celku zjevil Eden Hazard, který si balon dokázal obhodit okolo vybíhajícího Brava, dostal se ale do příliš ostrého úhlu, zakončovat tedy nemohl. Proto se rozhodl najít před branku si sbíhajícího Costu, toho ale ke střele nepustil Otamendi!

25

Po Kantého faulu rozehrávali domácí volný přímý kop, z něhož se jim podařilo rozvlnit síť za zády brankáře Courtoise, jejich radost ale byla předčasná! Pomezní sudí totiž viděl ofsajdové postavení hlavičkujícího Fernandinha, opakovaný záznam jeho rozhodnutí potvrdil.

21

Na slibně vypadající šance už je to 1:1! Aleksandar Kolarov dostal hodně volného prostoru, což využil k vydání se na ofenzivní výlet, na jehož konci parádní průnikovou nahrávkou našel Agüera. Argentinský útočník se s balonem otočil a poslal jej na branku, Courtois ale předvedl kvalitní reflexivní zákrok!

17

Krátce nato se sudí poprvé v tomto mači rozhodl tasit žlutou kartu. Potrestaným hráčem je domácí stoper Otamendi, který do souboje s Costou vjel kolíky napřed, tady neměl Anthony Taylor jinou možnost.

15

První velkou šanci tohoto mače si vypracovali hosté! Obrana Manchesteru pořádně podcenila dlouhý nákop od Cahilla, Otamendi balon nešťastně sklepl pouze k Pedrovi, který zachoval chladnou hlavu a nabil sbíhajícímu si Hazardovi, po jehož dělovce kulatý nesmysl zacílil těsně vedle pravé tyče Bravovy svatyně!

Manchester City – Chelsea FC

1:3

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45. Cahill (vla.) – 60. D. Costa (Fàbregas), 70. Willian (D. Costa), 90. E. Hazard (Alonso)

Karty:   17. Otamendi (MAC), 82. Navas (MAC) – 49. Kanté (CHE), 90+8. Fàbregas (CHE), 90+8. Chalobah (CHE)   90+6. Agüero (MAC), 90+7. Fernandinho (MAC)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9.

Manchester City: Bravo – Otamendi, Stones (78. Iheanacho), Kolarov – Sané (69. Clichy), Gündoğan (76. Y. Touré), Fernandinho, Silva (C) – Navas, Agüero, De Bruyne.
Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Sagna, Clichy, Y. Touré, Fernando, Iheanacho.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Fàbregas, Alonso – Pedro (50. Willian), D. Costa (85. Chalobah), E. Hazard (90+4. Batshuayi).
Náhradníci: Begović – Ivanović, Aina, Chalobah, Oscar, Willian, Batshuayi.

Rozhodčí: Anthony Taylor – Stuart Burt, Adam Nunn

Diváci: 54 457