Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

SC Bern – JYP Jyväskylä

3:2

konec (0:2, 3:0, 0:0)

01.11.2016, 19:45 • Postfinance Arena • 1/16 finále • David Panuška

Tipsport: 2.1 4.3 2.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u CHL zase někdy nashledanou. (22:03:26)
Bern poráží v prvním utkání osmifinále Jyväskylu 3:2 díky druhé třetině, rozhodla tříminutová salva branek!

Hosté se díky dvěma přesilovkám dostali v první třeině do rychlého vedení, které do konce první dvacetiminutovky nepustili. Trefili se Soumela a Niku.

Velkolepá druhá třetina skončila bouřlivým potleskem zaplněných tribun stadionu v Bernu. Domácí celek nejdříve během jednatřiceti sekund smazal dvoubrankové manko a poté udeřil potřetí. Prosadili se Lasch, Moser a Arcobello.

Třetí třetina se spíše dohrávala. Neviděli jsme nějaké velké šance. Bern tak pojede do Finska s jednobrankovým náskokem.

Konec zápasu.

59:20

Ani po dalším nahození se finskému celku nepovedlo vybojovat vhazování před švýcarským brankářem. Bern je tak u puku a nespěchá.

58:42

Hostům se nedaří projít a nějak ideálně zakombinovat. Bern skvěle brání střední pásmo a svou modrou čáru.

58:01

Rozeběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny. Domácí celek stále vede o jednu branku a vypadá to, že toto vedení bude chtít udržet.

57:10

Domácí nyní jen vyhodili kotouč za branku Jyväskyly. Ta nyní může pomýšlet na nějaký závěrečný tlak. I tento výsledek je ovšem do odvety slibný.

56:38

Po zákroku na jednoho z domácích hráčů za brankou se strhla ve středu kluziště hromadná strkanice. Uvidíme, zda se rozdají nějaké tresty.

56:12

Tvrdým pokusem zakončoval z pravého kruhu další domácí hráč. Ten ale trefil jen připravené bránící hráče před ním.

55:14

Přetahovanou o puk nakonec vyhráli hokejisté Bernu, jenž kombinují ve vlastní třetině. Následně se budou ovšem chtít dostat do nějakého zakončení.

54:45

Finský celek se dostal do šance! Jani Tuppurainen dostal kotouč před branku, kde jen nastavoval čepel. Jeho pokus ovšem za brankářova záda neprošel!

54:10

Domácím se nyní nepovedlo zaútočit, a tak puk skončil jen na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Leonardem Genonim.

53:28

Poslední minuty nám připomínají spíše hokej z druhé hokejové ligy. Ani jeden celek nehraje tak, jak by si nejspíše představoval.

52:38

Do útoku se dostali hosté, jenž svou akci zakončovali z levé strany. Střelecký pokus ovšem skončil jen mimo branky švýcarského brankáře.

52:02

Snažení domácího mužstva bylo ukončeno ofsajdem a menší potyčkou mezi hráči. Vše bylo ale hned přerušeno, a tak se bude pokračovat po komerční pauze.

51:22

Ačkoliv hokej ve třetí třetině nudí, domácí fanoušci si utkání užívají a hodně hlasitě svůj celek podporují. Uvidíme, zda se ještě nějaké branky dočkáme.

50:16

Leonard Genoni musel nyní řešit jedovatou střelu od modré čáry, kterou se mu ovšem povedlo vyrazit do rohu. Puku se následně ujímají hokejisté Bernu.

49:30

Tvrdě za brankou byl dohrán jeden z domácích, který se ovšem z ledu hned zvedá a pokračuje se tak ve hře. Polovina třetiny je za námi.

48:29

Bernští nyní kroužili v útočném pásmu, kde se jim ale svou akci nepovedlo zakončit gólově. Následovat tak bude akce Jyväskyly.

47:42

Opravdu již nevidíme tempo takové, jako by v předchozích třetinách. Oba celky hrají opatrně i díky odvetě, kde může inkasovaná branka hrát velkou roli.

46:42

Domácí vjeli po levé straně do pásma, ale střela z kruhu byla nepřesná a skončila jen vedle branky hostujícího brankáře.

45:39

Tristan Scherwey dostal kotouč na levý kruh, odkud si sjel před branku a zakončoval pokusem mezi betony. Jeho pokus ovšem nebyl tak důrazný, a tak hostující brankář betony sklapl brzy!

45:19

Jedna z akcí domácího celku nyní skončila až na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Leonarda Genoniho.

44:37

Ale opravdu sledujeme neatraktivní část utkání. Hosté snad nevyslali ani jednu střelu a ani domácí nehrají nějak skvěle.

43:36

Do další akce se po levé straně dostali domácí. Střela z levého kruhu ovšem skončila pouze na betonech připraveného brankáře.

42:45

Až nyní to z pravého křídla zkoušel jeden z domácích hráčů. Tomu se ale jeho pokusem nepovedlo trefit vzdálenější tyčku.

41:57

Start této třetiny není tak aktivní, jako v předchozích třetinách. Ani jeden celek se do žádné akce nedostává, a tak sledujeme chudší část hry.

41:18

Domácí celek stále kombinuje v obranné třetině, ale směrem do útoku to není ono. Jedna z přihrávek nyní skončila na zakázaném uvolnění.

40:28

Domácí celek se hned dostával do útoku, ale ten nebyl nijak zakončen. I tak jsou hokejisté Bernu u puku.

40:01

Začala třetí třetina.
Velkolepá druhá třetina končí bouřlivým potleskem zaplněných tribun stadionu v Bernu! Domácí celek nejdříve během jednatřiceti sekund smazal dvoubrankové manko a poté udeřil potřetí. Bern se tak dostal do vedení. Udrží jej?

Střely na branku: 19:25

40:00

Druhá třetina skončila.

39:09

Akce zakončená střelou Beata Gerbera od modré čáry skončila jen těsně vedle. Pokračuje se ovšem v kombinační hře.

38:24

Po delší době se tak do kombinační hry v útočné třetině dostávají domácí hokejisté. Těm se povedlo stav tohoto střetnutí otočit, sledujeme pohledné utkání.

37:35

Po přihrávce zpoza branky přišla střela hostujícího celku z mezikruží. Skvěle ovšem zasáhli bránící hráči domácího mužstva.

37:15

Pokračovalo se v aktivitě JYPu. Ten svou akci opět zakončil střelou od modré čáry, která skončila jen na betonech brankáře.

36:32

Po zajímavé kombinaci hostí přišel střelecký pokus od modré čáry. Střela ovšem skončila jen mimo tři tyče branky Leonarda Genoniho.

35:50

Individuálně se nyní prosazoval domácí hráč, kterému se ale nakonec zakončit nepovedlo. Na levé straně byl dobře bráněn finskými hráči.

35:09

Po chybě v obraně hostujícího celku se do úniku po pravé straně dostal Ryan Lasch. Jeho tvrdý pokus ovšem hostující brankář ukryl v lapačce.

34:38

Omlouváme se za výpadek textového přenosu. Vše bylo způsobeno vypadnutí online streamu.

34:38

Hosté v plném počtu.

32:38

Janni Tuppurainen fauloval jednoho z domácích hráčů před brankou, a tak jej čeká pobyt na trestné lavici. Přesilovka pro Bern.

32:05

Domácí jsou nabuzeni, stejně jako jejich fanoušci, jenž jdou nyní opravdu hlasitě slyšet. Bern hraje v pohodě.

31:26

31:26 Mark ARCOBELLO - 3:2

31:26

Bern právě vstřelil branku!
Obrat je na světě, slušně zaplněná aréna v Bernu exploduje. Dlouhé snažení bylo zakončeno střelou od modré čáry, kterou ještě tečoval MARKO ARCOBELLO! Domácí celek tak rychle otáčí a dostává se do vedení poprvé v utkání. Asistence: Maxim Noreau a Andrew Ebbett.

31:13

Puk před branku dostával jeden z domácích, kterému se ovšem nepovedlo překonat pozorného brankáře.

30:24

Po komerční přestávce se do útoku hnali hokejisté finské Jyväskyly, který ovšem nevyšel. Joonas Nattinen následně podrazil domácího hráče – bude se hrát přesilovka!

29:36

A hraje se opět od začátku. Bern po první vstřelené brance hodně rychle vyrovnal, a tak je opět o co hrát. Nastane obrat?

28:40

28:40 Simon MOSER - 2:2

28:40

Bern právě vstřelil branku!
WOW! Opravdu rychle je vyrovnáno, stadion v Bernu se otřásá v základech. Domácí celek se ve třech hokejistech nahrnul do brankoviště, kde puk do branky nakonec dopravil SIMON MOSER! Asistence: Thomas Rufenacht a Mark Arcobello.

28:09

28:09 Ryan LASCH - 1:2

28:09

Bern právě vstřelil branku!
Nyní je sníženo! Hosté nevyužili příležitost z mezikruží, a tak následoval protiútok. RYAN LASCH se individuálně prodral po levé straně až do zakončení, kde svým bekhendem snížil na rozdíl jediné branky! Asistence: Eric Blum a Ramon Untersander.

27:23

Až nyní se přerušovalo. Následovat tak bude komerční přestávka, po které se pokračuje za stavu 2:0 pro finský velkoklub.

26:28

Hraje se hodně dlouhou dobu bez přerušení. Jeden z hostů nyní pálil od modré čáry pouze do betonů připraveného brankáře.

25:28

Bernu se nepovedlo projít do útoku, a tak zkouší kombinovat ve středním pásmu. Švýcarský celek stále nevstřelil branku.

24:40

A stále se hraje ze strany na stranu. Hraje se v hodně rychlém tempu, ale stav zůstává i nadále nezměněn.

23:41

Marco Müller se dostával do výborného úniku, ale při rychlém snažení mu to lehce podklouzlo. Následně tak nic tento forvard nevymyslel.

22:55

Hosté pokračují v obléhání domácí branky. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet nějaká akce, jenž by znamenala třetí branku.

22:14

Jerry Turkulainen se po levé straně dostal do útoku, který zakončoval přihrávkou před branku. Tam ale jeho spoluhráč nezakončil.

21:59

Pekka Tuokkola na druhé straně udržel puk, který byl na jeho branku nahozen ze středního pásma. Ačkoliv mu v jeho chytání upadla hokejka.

21:38

Hodně aktivní Sami Niku si nyní najel do útočné třetiny a střelou z levého kruhu vyzkoušel pozornost brankáře Genoniho. Ten jeho pokus vyrazil nad branku.

21:16

Hosté v plném počtu.

20:42

Finskému celku se ovšem nyní povedlo kotouč vyhodit mimo svou třetinu. Bern se tak musí pro kotouč vracet až ke svému brankáři.

20:05

Bern vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny a má před sebou přesilovku, která bude trvat více, než jedna minuta.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi první třetina osmifinále Champions League mezi Bernem a Jyväskylou. Hosté se díky dvěma přesilovkám dostali do rychlého vedení, které zatím nepustili. Uvidíme, co nám přinese třetina druhá.

Střely na branku: 10:21

20:00

První třetina skončila.

19:16

Urho Vaakanainen je prvním potrestaným hráčem finského celku. Zbytečným krosčekem zezadu poslal k ledu jednoho z domácích.

18:13

Hosté kontrolují výsledek první třetiny kombinační hrou ve své třetině. Nevypadá to z jejich pohledu na to, že by se nějak hnali bezhlavě do útoku.

17:36

Útočné snažení domácího celku je ukončeno poté, co se jeden z domácích nacházel v brankovišti. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.

16:59

Bern stále útočí, ale obrana JYPu tento celek prostě do ničeho nepouští. Hosté dali dvě branky a nyní se opravdu skvěle brání.

16:04

Simon Moser dostal kotouč na levý kruh, odkud chtěl udělat kličku a zakončit. Skrz bránícího hráče se mu ovšem projít nakonec nepovedlo.

15:18

Po této akci se do tlaku dostal domácí Bern. Ten se ale během tohoto obléhání dosud nedokázal dostat do střelecké pozice.

14:28

Sami Niku nyní obkroužil domácí branku a střelou na přední tyčku se pokoušel překvapit Genoniho podruhé v utkání. Nyní ale úspěšný nebyl.

13:46

Zatím ale vidíme jen kombinační hru ve vlastní třetině a k nějakým nebezpečným útokům nedochází. Snad se to časem hry změní.

13:05

Domácí Bern se ale i tak snaží hrát aktivně a dvoubrankové manko co nejdříve smazat. Uvidíme, zda bude švýcarské mužstvo úspěšné.

12:24

Po komerční pauze se ke střele z mezikruží dostal jeden z domácích hráčů. Ten střílel k levé tyčce, ale svým pokusem nakonec neuspěl.

11:27

Střeleckým pokusem se prezentoval Janne Kolehmainen. Jeho střela po ledě k levé tyčce ovšem neskončila nějakou nebezpečnou akcí.

10:24

Hraje se nyní hodně nahoru a dolů. Ani jeden celek se nedostává do šancí a hraje se hodně rychle. Uvidíme, kdo dříve něco vymyslí.

09:16

Do útoku se dostali také Finové, ale těm se tentokráte nepovedlo svou akci zakončit gólovým pokusem. Hra se oproti začátku utkání uklidnila.

08:39

Domácí celek se vydal do útočné třetiny. Celá akce byla zakončena střelou od modré čáry, která byla ovšem zablokována pozornou obranou.

08:04

Menší strkanice se strhla poté, co Valtteri Hotakainen zakončoval na brankovišti. O žádné pěsti ovšem nešlo, a tak se pokračuje ve vhazování před brankou Genoniho.

07:32

Následoval útok domácího celku, který byl zakončen střeleckým pokusem z pravého kruhu. Puk mířící k zadní tyčce ovšem branku minul.

07:10

Jyväskyle se nyní nepovedlo zahrozit. Přihrávka nevyšla, a tak se hra stěhuje po zakázaném uvolnění před branku hostujícího brankáře.

06:46

Po individuální akci hostujícího celku z levé strany bude následovat vhazování před Genonim. To až po krátké reklamní pauze.

06:14

Bernu se zatím vůbec nic nedaří, a tak to vypadá, že by toto osmifinále mohlo být opravdu zajímavé. Uvidíme, co vymyslí domácí celek.

05:16

Akci hostů zakončoval zpoza branky Janne Kolehmainen. Hostující forvard byl blízko třetí branky, ale puk se mu do branky nakonec zasunout nepovedlo.

04:54

04:54 Sami NIKU - 0:2

04:54

JYP právě vstřelilo branku!
Ale přesilovka je i tak využita! Jyväskylä skvěle trestá oslabení a nyní se dostává již do dvoubrankového vedení. SAMI NIKU se dostal k puku na modré čáře, odkud střelou zápěstím krásně překonal Genoniho podruhé. Asistence: Juha-Pekka Hytönen a Janne Tavi.

04:17

Toto oslabení je za strany domácího celku o něco lepší. Bernu se již potřetí povedlo puk vyhodit mimo obrannou třetinu.

03:32

K vyrovnání mohlo dojít v oslabení! Simon Moser ujel po levé straně až do zakončení, ale z úhlu se mu pozorného brankáře překonat nepovedlo!

03:23

Martin Plüss si na modré čáře počkal na jednoho z hostů, kterého nesmyslně podrazil. Švýcarský veterán putuje na trestnou lavici.

03:17

Hosté pokračují v aktivní hře v útočném pásmu. Finský celek je zatím lepším týmem. Zahrají si i druhou přesilovou hru.

02:14

02:14 Antti SOUMELA - 0:1

02:14

JYP právě vstřelilo branku!
A přesilovka JYPu je rychle využita! ANTTI SUOMELA byl po krásné kombinaci nalezen osamocený před brankou, kde se mu povedlo odkrytou branku pohotově trefit. Touto trefou posílá svůj celek do vedení! Asistence: Jani Tuppurainen a Joonas Nattinen.

01:45

Domácí celek jde do oslabení. David Jobin přidržel jednoho z hostujících hráčů, a tak bude první potrestaným hráčem utkání.
Antti Suomela se dostal do první střelecké pozice utkání. Z levého kruhu nebezpečně pálil na vzdálenější tyčku, ale Genoni puk za svá záda nepropustil.

00:45

Následně hráli hokejisté finské Jyväskyly, kterým se ovšem do nějakého útoku dostat nepovedlo. Uvidíme, zda se to změní.

00:10

Úvodní vhazování vyhráli hokejisté domácího Bernu, kteří dnes nastupují v červenočerných dresech. Jejich první akce směrem dopředu ovšem nevyšla.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou na ledové ploše, a tak utkání v Bernu za pár chvilek začne. Sledujte náš přenos!
Úvodní sestavy:

SC Bern: Genoni (Aebi) – Blum, Untersander, Gerber, Noreau, Krueger, Jobin, Kreis, Randegger, Kamerzin – Moser, Arcobello, Rufenacht – Scherwey, Lasch, Plüss – Berger, Macenauer, Müller – Bodenmann, Ebbett.

JYP Jyväskylä: Tuokkola (Vehviläinen) – Pulli, Vainio, Niku, Yonkman, Kalteva, Vaakanainen, Kuuka – Hotakainen, Pihlman, Kolehmainen – Hytönen, Tavi, Turkulainen – Nättinen, Tuppurainen, Suomela – Salmio, Saari, Kanninen – Rooba.

Rozhodčí: Gebei, Pešina – Kaderli, Kovacs..
JYP JYVÄSKYLÄ
Finskému celku se do další fáze turnaje povedlo postoupit z druhého místa. Ve své skupině porazili dvakrát francouzský Gap, dvakrát prohráli se silným Linköpingem. Nejvíce bodů získal Mikko Kalteva (3+1). V prvním kole play-off Jyväskylä přešla přes Skellefteu, kterou zdolali doma 4:0. Venku poté podlehli 2:4, ale na postup to stačilo.
SC BERN
Švýcarský velkoklub postoupil ze své skupiny bez ztráty kytičky. Bern dvakrát zdolal Košice i Linec. Nejproduktivnějším hráčem se stal Simon Bodenmann s pěti body. V první vyřazovacím kole čekal na tento celek o něco těžší soupeř, rakouský Salcburk. Ten díky domácí výhře 4:1 a následné remíze 3:3 dokázal vyřadit.
V první listopadový den začínají první osmifinálové utkání hokejové Ligy mistrů. Na půdu švýcarského Bernu zajíždí finská Jyväskylä. Utkání ve třetí největší aréně v Evropě startuje v 19:45.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

SC Bern – JYP Jyväskylä

3:2

konec (0:2, 3:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Lasch (Blum, Untersander), 29. Moser (Rufenacht, Arcobello), 32. Arcobello (Noreau, Ebbett) – 3. Soumela (Tuppurainen, Nattinen), 5. Niku (Hytönen, Tavi)

SC Bern: Genoni (Aebi) – Blum, Untersander, Gerber, Noreau, Krueger, Jobin, Kreis, Randegger, Kamerzin – Moser, Arcobello, Rufenacht – Scherwey, Lasch, Plüss – Berger, Macenauer, Müller – Bodenmann, Ebbett.

JYP Jyväskylä: Tuokkola (Vehviläinen) – Pulli, Vainio, Niku, Yonkman, Kalteva, Vaakanainen, Kuuka – Hotakainen, Pihlman, Kolehmainen – Hytönen, Tavi, Turkulainen – Nättinen, Tuppurainen, Suomela – Salmio, Saari, Kanninen – Rooba.

Rozhodčí: Gebei, Pešina – Kaderli, Kovacs.

Odveta: JYP - Bern 3:3

Průběh zápasu
1. třetina
01:45 BRN 2 Jobin, držení protihráče
02:14 JYP 0:1 Soumela (Tuppurainen, Nattinen)
03:23 BRN 2 Plüss, podražení
04:54 JYP 0:2 Niku (Hytönen, Tavi)
19:16 BRN 2 Vaakanainen, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
28:09 BRN 1:2 Lasch (Blum, Untersander)
28:40 BRN 2:2 Moser (Rufenacht, Arcobello)
30:24 JYP 2 Nattinen, podražení
31:26 BRN 3:2 Arcobello (Noreau, Ebbett)
32:38 JYP 2 Tuppurainen, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
Konec