Menu

Fotbal

Anglický Ligový pohár

Arsenal FC – Reading FC

2:0

konec (1:0)

25.10.2016, 20:45 • Emirates Stadium, London • David Panuška

Tipsport: 1.19 7.4 12.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešní den vše. Děkuji za pozornost a u nějakého fotbalu zase nashledanou. (22:41:09)
Utkání končí vítězstvím Arsenalu, který se tímto počinem dostává do čtvrtfinále anglického ligového poháru!

Domácí celek byl aktivní již od prvních minutek druhého poločasu a potvrzoval svojí dominanci nad utkáním. Druhá branka sice dlouho nepřicházela, poté se ovšem dokázal prosadit Alex Oxlade-Chamberlain, jenž se stal mužem zápasu.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Reading kombinuje na vlastní polovině a nejspíše se už nikam nedostane. Rozhodčí za pár minutek odpíská konec tohoto utkání.

90+2

Emirates Stadium se již vyprazdňuje. Fanoušci ale dnes odejdou s dobrým pocitem. Mladý tým Arsenalu dnes dokázal zdolat druholigový Reading.

90

Nad rámec druhého poločasu budou nastaveny ještě tři minuty. Nejspíše toho moc už neuvidíme. Druhý poločas ovšem oko fanouška nenudilo.

89

89. Standardní situace hostujícího Readingu

89

Situace byla zakončena střelou k pravé tyčce, kde byl ovšem pozorný brankář Martinez! Následná dorážka již jeho branku neohrozila.

88

Hostující Samuel vybojoval ještě jednu standardní situaci pro svůj Reading. Standardní situace bude zahrávána těsně před hranicí vápna.

87

Míč byl nakopnut až k brance domácího brankáře, jenž s rozehrou moc nespěchá. Arsenal se dnešní výhrou dostane již do čtvrtfinále EFL Cupu.

85

Pět minutek zbývá do konce druhého poločasu. Arsenal kombinuje ve středu travnaté plochy, kde se mu daří přehrávat svého soupeře.

84

Utkání se sice jen dohrává, ale mladíci Arsenalu se i tak chtějí ukázat. Vidíme jejich aktivní hru na útočné polovině. Uvidíme, zda něco vymyslí.

82

Arsenal i nadále pokračuje v aktivním v fotbalu na útočné polovině. Utkání je už nějakých pár minutek rozhodnuto.

80

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Gedion Zelalem.

79

Střídání v týmu Reading FC: ze hřiště odchází Joey van den Berg, přichází Stephen Quinn.

79

Následně se do zajímavého útoku hnal Olivier Giroud. Toho ovšem již ve středu hřiště zastavoval Liam Moore, který je za tento zákrok potrestán žlutou kartou.

78

78. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 2:0

78

Arsenal právě vstřelil branku!
Tato branka prostě visela ve vzduchu! Po obléhání branky se do míče opřel nejaktivnější hráč domácích, ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Jeho tvrdá střela i s pomocí teče skončila v síti.

77

Další skvělý zákrok Al-Habsiho. Ten nyní zareagoval na střelecký pokus Alexe Iwobiho z hranice vápna. Míč následně vytlačil nad břevno!

76

Arsenal si ve vápně pomohl faulem, a tak je po akci. Následovat bude odkop od branky hostujícího brankáře, jenž dnes chytá opravdu dobře.

75

Pár metrů před vápnem si faulem pomohl Garath McCleary, který bude první potrestaným hráčem tohoto utkání. Následovat bude standardka.

73

Reading má už jen pár minutek na vyrovnání skóre. Arsenal pár šancí neproměnil, aby toho poté nelitoval. Uvidíme, co nám ještě utkání nabídne.

72

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Chris Willock.

70

70. Hlavička Girouda a následný závar před brankou

70

Obrovská šance Arsenalu! Olivier Giroud naskočil na centrovaný míč, který posílal pod břevno. Tam jej ovšem skvěle vychytal Al-Habsi. Obrana následně pokryla i dorážku!

68

Střídání v týmu Reading FC: ze hřiště odchází Tennai Watson, přichází Danzell Gravenberch.

67

Carl Jenkinson postupoval po pravé straně, ale nakonec se do žádné akce nedostal. Počínal si totiž v rychlostním souboji nedovoleně.

66

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adelaide, přichází Olivier Giroud.

64

Další nebezpečný centr letěl do vápna Arsenalu. Ani jeden z hráčů se ovšem nedokázal dostat k hlavičce, a tak následuje snažení na pravé straně.

63

Následná kombinace domácích byla zakončena centrovaným míčem do vápna. Alex Oxlade-Chamberlain ovšem v tomto území nikoho nenašel.

61

61. Hlavičkový pokus hostujícího celku

61

Nyní již akce hostujícího celku k něčemu vypadala! Po centru z levé strany se k hlavičce dostal jeden z hráčů, jenž ale trefil jen rukavice pozorného brankáře!

59

Po následném faulu fotbalistů ve žlutých dresů se k míči staví Oxlade-Chamberlain. Ten bude rozehrávat standardní situaci z dobré pozice.

58

Reading kombinuje na vlastní polovině, ale dál se jim projít nedaří. Arsenal efektivně napadá a hostujícímu celku to dělá evidentně velké problémy.

56

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Callum Harriott, přichází Yann Kermorgant.

56

Následná akce domácího celku byla zakončena centrovaným míčem za obranu, kde měl být Chamberlain. Ten ale nedokázal tento pokus zachytit.

55

Londýnskému celku se nepovedlo nyní ohrozit branku ománského brankáře. Následovat tak bude jeho výkop.

53

Reading naprosto zbytečně odevzdává míče. Po kombinační hře v obraně jeden z hráčů míč jen nakopl do míst, kde byli pouze domácí fotbalisté.

52

Reading se nyní hnal do rychlého útoku, který byl po špatné kombinaci přerušen. Následovat tak bude útočné snažení Gunners.

51

Arsenal pokračuje. Hladový Pérez prošel aktuálně po pravé straně, ale jeho přihrávka před branku byla opět zablokována.

50

Do běhu nyní dostával míč Lucas Pérez. Ten dostal míč do vápna, ale z levého úhlu se mu nepovedlo ideálně zakončit. Po obranném zákroku následuje roh.

49

Arsenal se dostal do rychlého útoku. Oxlade-Chamberlain dostal míč do běhu, naběhl s ním do vápna, ale jeho střela byla nakonec zblokována nad branku.

47

Domácí celek pokračuje v aktivní hře na útočné polovině. Druhou branku se jim sice vstřelit nepovedlo, ale tímto tempem to moc dlouho trvat nebude.

46

Arsenal se po své rozehře hned prodral do útoku. Míč se jim ovšem přes pozorně postavenou obranu nepovedlo propasovat do šestnáctky.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je u konce. Sledovali jsme poměrně zajímavých pětačtyřicet minut, ve kterých byli lepší fotbalisté Gunners. Ty poslal po půlhodině do vedení Alex Oxlade-Chamberlain. Ke konci poločasu jsme viděli i aktivněji hrát Reading. Počkejme si na druhou půli.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Vyrovnáno mohlo být při trošce štěstí na druhé straně. Střela z levé strany doskákala až do vápna, kde byl čtveřice hráčů. Ani jeden z nich ovšem nenasměroval míč do branky.

45+1

Rohový kop byl vyboxován pozorným Al-Habsim směrem dopředu. Následná střela mířila jen vysoko nad branku Readingu.

45

Arsenalu se v úplném závěru prvního poločasu povedlo vybojovat rohový kop z levé strany. Povede se domácím navýšit skóre?

43

Reading se mohl radovat z vyrovnání hodně zajímavým způsobem. Střela Harriotta se totiž otřela o záda bránícího Gabriela a míč skončila jen těsně nad brankou.

41

Alex Iwobi byl při svém snažení na polovině hřiště faulován, a tak budou fotbalisté domácího celku rozehrávat standardní situaci z této pozice.

40

Blíží se nám konec prvního poločasu. Arsenal po vstřelení první branky přestal hrát aktivně a u míče jsou už nějakou chvilku fotbalisté Readingu.

38

Druholigový celek to ovšem zkouší i nadále. Fotbalisté ve žlutých dresech kombinují, ale skrz bránící hráče se jim zatím projít nedaří.

37

Reading se po delší době dostal do vápna. Snažení hostujícího celku v tomto území mělo ovšem jepičí život, a tak pokračují domácí.

35

Aktivita domácího mužstva prostě musela skončit úvodní brankou. Oxlade-Chamberlain to udělal skvěle a poslal svůj celek do zaslouženého vedení.

34

34. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 1:0

34

Arsenal právě vstřelil branku!
Iniciativu na sebe tak vzal dnes asi nejzkušenější ofenzivní hráč! ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN se na pravé straně prodral až do šestnáctky, kde se mu střelou ke vzdálenější tyčce povedlo otevřít stav utkání!

33

Dlouhé snažení červenobílých bylo zakončeno střeleckým pokusem z hranice vápna. Střela Maitlanda-Nilese ovšem skončila mimo tři tyče.

31

Fotbalisté Arsenalu kombinují a stále mají míč na svých kopačkách. Zatím je jim to ovšem málo platné. Stále totiž nedali branku.

30

A další střelecký pokus! Jenkinson poslal míč do vápna, kde se do něj opřel egyptský Elneny. Jeho pokus na přední tyč skončil jen v rukavicích brankáře!

29

Další snažení domácích fotbalistů bylo zakončeno střelou Alexe Iwobiho z hranice vápna. Pokus talentovaného fotbalisty skončil ovšem jen mimo pravé tyče.

27

Gunners ovšem i po rohovém kopu pokračují v aktivní hře na útočné polovině. Reading se mi zdá, že začal o něco více bránit.

26

Další snažení bylo zakončeno střelou Alexa Oxlada-Chamberlaina, kterému se z hranice vápna nepovedlo ideálně zakončit. Míč skončil vysoko nad brankou.

25

Domácím ovšem standardní situace nevyšla podle plánu, a tak musí Arsenal začít od vlastní branky. Stále hrajeme bez branek.

24

Arsenal se po faulu na Elnenyho dostává ke standardní situaci z pravé strany. Solidní příležitost pro domácí celek.

22

Tak to byla šance! Lucas Pérez se dostal před branku, kde posouval před vyběhnutým brankářem míč volnému spoluhráči. Ten by zakončoval do prázdné branky, ale míč před ním odehrál bránící hráč.

21

Která byla zakončena střeleckým pokusem z hranice vápna. Jordan Obita zakončoval technickou střelou k tyči, ale tam byl jako první brankář Arsenalu.

20

Dvacet minut utkání je za námi. Arsenal hraje s Readingem stále bez branek, ačkoliv se již do nějaké šance dostal. Nyní vidíme kombinační hru Readingu.

17

Hosté posílali centr po levé straně do vápna. Míč si ovšem pohlídal bránící hráč, kterému se povedlo vybojovat odkop od branky svého brankáře.

15

Arsenal pokračuje v kombinační hře. Po bleskovém nástupu se již několik minut nedostali do nějaké vyložené šance. Uvidíme, zda se jim to povede změnit.

14

Hosté následně poslali centrovaný míč do vápna, který ale skončil jen v rukavicích připraveného brankáře Martineze. Ten rozehrává akci Arsenalu.

13

Zakončit mohli také hosté. Jeden z hráčů dostal míč do vápna, kde mohl zakončit. Své akce se ovšem lehce lekl a nestihl zakončit dříve, než mu byl míč odebrán.

11

Fotbalisté ve žlutých dresech se dostávali do blízkosti vápna. Tam se jim ovšem nic vymyslet nepovedlo, a tak jsou u míče opět domácí.

10

Je za námi úvodní desetiminutovka. Arsenal se již dvakrát zjevil ve velké šanci, ale zatím to ani jednou brankou neskončilo. Jedna střela skončila vedle, druhou ománský brankář zlikvidoval.

9

Hostující obrana dnes budeme mít nejspíše hodně práce. Z pravého úhlu zakončoval nebezpečně Oxlade-Chamberlain, který ani nyní ale neotevřel skóre.

7

Arsenal navazuje na aktivní hru další kombinací. Al-Habsi musel vybíhat proti ataku jednoho z domácích hráčů, který se již dostával do vápna.

6

6. Obrovská šance Carla Jenkinsona

6

Po postupné kombinaci se s míčem do vápna dostal domácí Carl Jenkinson. Anglický obránce stál sám před brankářem, kterého ovšem nedokázal překonat!

4

Domácí se sice již dostávali do nějaké akce, ale nakonec se k ničemu nedostali. Následuje tak kombinační hra hostujícího Readingu.

3

Následně přišel faul na jednoho z domácích mladíků, jenž se prodíral středem hřiště. Arsenal tak pomalu a jistě rozehrává nějakou akci.

2

Přišla ovšem nebezpečná akce Readingu. Jeden z hráčů dostával míč do běhu, ale proti němu dokázal včas vyběhnout brankář, jenž míč odhlavičkoval.

2

Nyní již vidíme kombinační hru Arsenalu na obranné polovině. Uvidíme, co se Gunners povede směrem dopředu vymyslet.

1

Graham Scott odpískal start utkání mezi Arsenalem a Readingem. Hosté se po výkopu hnali po levé straně do útoku. Jejich útok byl ovšem brzy zastaven.

1

Utkání právě začalo.
Právě oba celky vcházejí na z poloviny zaplněný Emirates Stadium, kde své domácí zápasy hraje Arsenal. Utkání začne během pár chvilek.
Krásný večer přeji všem fanouškům kvalitního fotbalu! Za pár minutek začíná utkání mezi Arsenalem a Readingem. Kdo se bude radovat z postupu?
Úvodní sestavy:

Arsenal FC: Martinez – Jenkinson, Holding, Gabriel, Gibbs – Elneny, Maitland-Niles – Oxlade-Chamberlain, Reine-Adelaide, Iwobi – Perez.
Náhradníci: Macey, Bola, Bielik, Sheaf, Zelalem, Willock, Giroud.

Reading FC: Al-Habsi – Watson, Obita, L.Moore, Blackett, Kelly, Van den Berg, Evans, McCleary, Harriott, Samuel.
Náhradníci: S.Moore, Swift, Wieser, Kermorgant, Meite, Quinn, Gravenberch..
Oba celky se v anglickém ligovém poháru potkali například v roce 2012, kdy Arsenal vyhrál v Readingu po opravdu šíleném utkání 7:5! Bylo by zajímavé, kdyby se historie opakovala.

Reading 5:7pp. Arsenal
12. Roberts, 20. Koscielny (vg.), 20. Leigertwood, 37. Hunt, 115. Pogrebnyak – 45. Walcott, 64. Giroud, 89. Koscielny, 90+5. Walcott, 103. Chamakh, 120. Walcott, 120+3. Chamakh


READING FC

Reading musel projít do osmifinále hned přes trojici soupeřů. Svěřenci bývalého skvělého obránce, Jaapa Stama porazili postupně Plymouth (2:0), Milton Keynes (3:2) a Brighton (2:1). Nyní na ně čeká jeden z nejlepších celků v Anglii.


ARSENAL FC

Londýnský celek v prvním utkání dokázal na domácím hřišti porazit Nottingham Forrest. Svěřenci Arséneho Wengera zdolali někdějšího vítěze Ligy mistrů 4:0! Tehdy se prosadil Xhaka, Oxlade-Chamberlain a dvakrát Perez.
Krásný den všem fanouškům kvalitního fotbalu. Na Emirates Stadium se v rámci anglického ligového poháru utká domácí Arsenal, jenž přivítá druholigový Reading! Utkání startuje ve dvacet hodin a pětačtyřicet minut.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Arsenal FC – Reading FC

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 34. Oxlade-Chamberlain, 78. Oxlade-Chamberlain

Karty:   75. McCleary (RDG), 79. L. Moore (RDG)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:12.

Arsenal FC: Martinez – Jenkinson, Holding, Gabriel, Gibbs – Elneny, Maitland-Niles – Oxlade-Chamberlain (80. Zelalem), Reine-Adelaide (66. Giroud), Iwobi – Perez (72. Willock)
Náhradníci: Macey – Bola, Bielik, Sheaf, Zelalem, Willock, Giroud.

Reading FC: Al-Habsi – Watson (68. Gravenberch), L.Moore, Blackett, Obita – McCleary. Van den Berg (79. Quinn), Evans, Kelly – Samuel, Harriott (56. Kermorgant).
Náhradníci: S.Moore – Swift, Wieser, Kermorgant, Meite, Quinn, Gravenberch.

Rozhodčí: Scott – West, Bryan.