Menu

Motorsport

Formule 1

Velká cena Malajsie

Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull)

konec

02.10.2016, 09:00 • Okruh: Sepang, Kuala Lumpur, Malajsie • Michal Šandor

Další Velká cena je na programu 9. října, kdy se na okruhu v Suzuce pojede Grand Prix Japonska. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek víkendu. Mějte se fajn. (11:04:33)
Je za námi hodně zajímavá Velká cena Malajsie, jejíž příběh se začal psát už před zaváděcím kolem. Do něj totiž neodstartoval Felipe Massa, ovšem po resetu svého vozu vyjel alespoň z boxové uličky. Hned po startu došlo ke kolizi mezi Nicem Rosbergem a Sebastianem Vettelem, po níž musel Vettel odstoupit a Rosberg spadl až na samotný chvost. V průběhu závodu začal Lewisi Hamiltonovi hořet motor a i on tak v závodu předčasně skončil. Vedení se tak chopil Daniel Ricciardo, který svůj náskok uhájil až do konce. Druhý dojel jeho stájový kolega Max Verstappen, který podtrhl double Red Bullu. Stupně vítězů uzavřel Nico Rosberg, jenž se z posledního místa propracoval až na třetí příčku.
Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
Konečné pořadí Velké ceny Malajsie: 1. Ricciardo, 2. Verstappen, 3. Rosberg, 4. Räikkönen, 5. Bottas, 6. Pérez, 7. Alonso, 8. Hülkenberg, 9. Button, 10. Palmer. Závod nedokončili Vettel, Grosjean, Magnussen, Hamilton, Gutiérrez a Nasr.

Konec závodu.

56

DANIEL RICCIARDO jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Malajsie! Double Red Bullu podtrhl druhý Max Verstappen a třetí skončil Nico Rosberg.

56

Jezdci najeli do posledního kola a Daniel Ricciardo si jede pro vítězství ve Velké ceně Malajsie!

55

Průběžné pořadí: 1. Ricciardo, 2. Verstappen, 3. Rosberg, 4. Räikkönen, 5. Bottas, 6. Pérez, 7. Alonso, 8. Hülkenberg, 9. Button, 10. Palmer.

54

Blízko bodům je i Alonsův týmový kolega Jenson Button, který je devátý. McLaren tak může být s výsledky svých jezdců ve Velké ceně Malajsie spokojen.

53

Pěkný výsledek má na dosah Fernando Alonso, který kvůli penalizacím za výměnu pohonných jednotek startoval až jako poslední, ale momentálně je na velmi slušném sedmém místě.

52

Aktuální náskok lídra závodu Daniela Ricciarda na druhého Maxe Verstappena činí 1,4 sekundy. Oba jedou na žlutých pneumatikách.

51

Esteban Gutiérrez se čímsi provinil proti pravidlům a jeho prohřešek bude vyšetřován sportovními komisaři až po závodě.

50

Průběžné pořadí: 1. Ricciardo, 2. Verstappen, 3. Rosberg, 4. Räikkönen, 5. Bottas, 6. Pérez, 7. Alonso, 8. Hülkenberg, 9. Button, 10. Palmer.

49

V předchozích dnech byl zveřejněn kalendář závodů na rok 2017. Opět se počítá s 21 podniky, ale noví majitelé chtějí v budoucnu prosadit až 25 Velkých cen. Osobně jsem zvědav, jestli se jim tento plán podaří zrealizovat, protože 25 Grand Prix už je přeci jen trochu moc.

48

Felipe Nasr zajel do boxů a je dalším pilotem, který nedokončí dnešní závod.

47

Jelikož třetí Nico Rosberg ztrácí na vedoucí duo Daniel Ricciardo, Max Verstappen téměř 19 sekund, je Red Bull velmi blízko doublu.

46

Vzhledem k tomu, že Lewis Hamilton nezíská z tohoto závodu ani jeden bod, zůstane lídrem průběžného pořadí mistrovství světa jezdců Nico Rosberg.

45

Průběžné pořadí: 1. Ricciardo, 2. Verstappen, 3. Rosberg, 4. Räikkönen, 5. Bottas.

Velká cena Malajsie

Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull)

konec

Zpět na online