Menu

Futsal

Mistrovství světa

Argentina – Portugalsko

5:2

konec (4:1)

29.09.2016, 02:00 • Coliseo el Pueblo, Cali (COL) • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.76 3.65 2.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky: střely celkem: 36-64, střely na bránu: 20-21, střely mimo: 11-15, zablokované střely: 5-28, rohové kopy: 2-13, zákroky: 18-15. (03:56:42)

Argentinci společně s fanoušky oslavují postup do finále!

Argentina v souboji dvou nejlepších defenziv porazila v semifinále silné Portugalsko v čele s nejlepším střelcem Ricardinhem, který stejně jako v úvodním zápase proti Kolumbii vyšel bodově naprázdno, a oslavuje postup do premiérového mistrovství světa! Svěřenci Diega Gistozziho vyzvou ve finále Rusko a je jisté, že poznáme nového mistra. Portugalsko čeká v souboji o bronz duel proti příjemnému překvapení turnaje Íránu, který v osmifinále zabouchl dveře úřadujícím mistrům z Brazílie. Konečný výsledek. Argentina 5 Portugalsko 2.

Konec zápasu.

39:46

Portugalsko je v neřešitelné situaci a Argentinci už začínají oslavovat.

39:32

Fernando Wilhelm se v roli kapitána pokusil udělat tečku za dnešním zápasem, jeho táhlá střela ale gólem neskončila.

38:58

Bruno Coelho pálil na levém křídle z blízkosti postranní čáry, jeho následný pokus byl ale zablokován.

38:35

Tiago Brito vypálil ze středu hřiště, jenže jeho pokus zamířil doprostřed brány, kde ho volejbalovým zákrokem vyrazil pozorný Sarmiento!

37:11

Cardinal mohl přidat další gól, jenže Sarmiento jeho střelu z pravého křídla na přední tyči vyrazil na rohový kop!

36:47

36:47 Tiago BRITO - 5:2

36:47

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Bruno Coelho na levém křídle vypálil z ostrého úhlu a po zákroku Sarmienta míč z dorážky napálil pod horní tyč TIAGO BRITO (2), který vykřesává jiskřičku naděje pro Portugalsko.

35:27

Leandro Cuzzolino byl opět mužem, který pálil po rozehrání standardní situace z pravého křídla, Bébé tentokrát ale dobře vyběhl z brány a na hranici pokutového území jeho pokus vyrazil!

35:26

Žlutou kartu dostává Bébé (Portugalsko).

35:13

Bébé zůstal na střídačce a Portugalsko to po oddechovém času opět zkouší bez brankáře.

35:08

Portugalsko je v téměř neřešitelné situaci a trenér Jorge Braz si v pozici bezmocného muže vyžádal oddechový čas.

35:08

35:08 Leandro CUZZOLINO - 5:1

35:08

Argentina právě vstřelila branku!
Pablo Taborda rozehrál na levé straně standardní situaci a přihrávkou přes šířku hřiště našel uprostřed LEANDRA CUZZOLINA (3), který bez přípravy metr nad zemí zamířil k bližší pravé tyči. Nádherně sehráno a Argentina vede 5:1. Asistence: Pablo Taborda (1).

35:06

Žlutou kartu dostává Cardinal (Portugalsko).

35:06

Argentinci vyrazili do rychlého přečíslení dva na jednoho, které na levém křídle zakončil sám Constantino Vaporaki, jenž sice pálil mimo, ještě předtím byl ale sestřelen Tiago Britem!

35:06

Žlutou kartu dostává Tiago Brito (Portugalsko).

34:52

Argentinci se pokusili zamířit přes celé hřiště do prázdné brány, jenže míč se od země odrazil nad!

34:29

Bruno Coelho a po něm Ricardinho to zkoušeli střelou z levého křídla mířící pod horní tyč, ani jeden ale na fantastického Sarmienta vyzrát nedokázal!

33:56

Ze strany Portugalska je to hrozně pomalé, nemohu si pomoci. Argentinci mají spoustu času na to, aby vykrývali nebezpečné prostory.

33:26

Argentina pouze brání, ale proč ne, když se může pyšnit nejlepší obranou na turnaji a navíc dnes na rozdíl od Portugalska dokázala vstřelit již čtyři góly.

33:01

Argentina si vyžádala oddechový čas a Diego Giustozzi vysvětloval svým svěřencům, jak mají bránit při powerplay Evropských Brazilců.

33:01

Tiago Brito nádhernou diagonální přihrávkou z pravého křídla našel Bruna Coelha, který mohl na vzdálenější tyči dorážet míč do odkryté brány, jenže trefil pouze boční síť!

32:56

Cardinal a Ricardinho zaveleli k dalšímu útoku Portugalců, kteří se snaží prosadit opět po levém křídle.

32:00

Jako by Portugalsku scházely síly a nápaditost, kterou oplývá například kapitán Ricardinho. Ano, Portugalsko je střelecky výrazně aktivnější, jenže drtivá většina z jeho téměř padesáti střel byla zablokována.

31:24

Portugalcům dnes chybí pohyb. Celý turnaj Evropské Brazilce sleduji a proti Argentině to nejsou oni.

30:57

João Matos naprosto zbytečně udeřil loktem kapitána Argentiny Fernanda Wilhelma a Portugalsko přichází o míč v době, kdy potřebuje hrát a třikrát skórovat.

30:57

Žlutou kartu dostává João Matos (Portugalsko).

30:25

Tiago Brito se dostal na pravé straně ke střele, jeho pokus z úhlu byl ale zablokován a Argentina míč odkopla do bezpečí.

30:07

Cardinal na levé straně rozehrál rohový kop a Portugalsko obléhá obranný val Argentinců.

29:45

Bébé vyběhl ze své brány na střídačku a do hry místo něj naskočil André! Portugalsko to zkouší při powerplay.

29:31

Ze druhého poločasu uplynulo téměř deset minut a Argentina je hodně blízko k postupu do prvního finále.

29:15

Kapitán Ricardinho zavelel k dalšímu útoku, který na pravém křídle zakončil prudkou střelou mířící vedle vzdálenější levé tyče.

29:04

Ricardinho před pár okamžiky vypálil ze středu hřiště, jeho následná střela ale skončila mezi rukama brankáře Sarmienta.

28:28

Portugalsko má tlak a dostává se do náznaků šancí, to je ale zatím vše a Jorge Braz na lavičce určitě není spokojen.

27:36

Argentina poctivě brání a zatím to na hájení tříbrankového vedení stačí. Portugalci nepůsobí dnes vůbec jistě a před pár okamžiky se dopustili neobvykle hodně nepřesné přihrávky, která zamířila do území nikoho.

27:09

U portugalské lavičky se strhla menší potyčka a jeden z hráčů si dovolil vztyčit prostředníček, vše se ale obešlo bez karetního napomenutí.

27:06

Maximiliano Rescia vyrazil z obrany do rychlého protiútoku a na levém křídle se pokusil z úhlu překonat vybíhajícího Bébého, ten ale po zakleknutí dokázal jeho střelu levým ramenem vyrazit!

26:39

Ré před pár okamžiky hledal střílenou přihrávkou z pravého křídla na vzdálenější levé tyči jednoho ze svých spoluhráčů, do jeho pasu ale skvěle vložil pravou nohu brankář Sarmiento!

26:19

Argentinci ve druhém poločase rezignovali na útok a Portugalsko si začíná vytvářet obrovský tlak.

25:37

Ricardinho si na levém křídle opět dokázal najít prostor pro střelu a jeho štiplavá táhlá střela mířila těsně nad zemí k levé tyči, Sarmiento ji ale viděl a dlaněmi přiloženými k zemi zastavil!

24:59

Ricardinho na levém křídle po skvělé otočce vypálil z ostrého úhlu a jeho následný pokus zamířil vedle přední tyče.

24:48

Ricardinho je skvělým hráčem dopředu, ale kromě toho také dokáže skvěle bránit a před pár okamžiky to dokonale dokázal.

24:01

Cristian Borutto si to mezi dvěma protihráči namířil středem hřiště do pokutového území, jenže vzápětí ho zastavil skvělý Ricardinho.

23:29

Cardinal si na hranici pokutového území zpracoval pas z pravého křídla na prsa a poté pohotově vypálil, jeho pokus se ale od pravé tyče odrazil mimo!

22:34

Portugalsko v semifinále proti Argentině inkasovalo stejný počet branek jako během předchozích pěti zápasů dohromady.

22:23

Ofenziva Portugalska dnes nefunguje příliš dobře, o defenzivě ani nemluvě.

21:32

Fábio se vzápětí dostal k míči a z opačné strany hřiště než se nacházel předtím vypálil, jeho následný pokus ale přední pravý horní roh brány minul.

21:27

Fábio si nabíhal na levém křídle na kolmou přihrávku svého spoluhráče, skvělým skluzem před ním ale míč odvrátil za postranní čáru Alan Brandi, střelec posledního argentinského gólu.

20:48

Portugalsko po skvělém a čistém defenzivním zákroku vyrazilo po levém křídle do protiútoku, ten ale vzápětí kromě nepřesné střely z dálky nic nepřinesl.

20:12

Portugalsko rozehrálo druhý poločas, do kterého vstupuje s tříbrankovým mankem a musí vstřelit minimálně tři góly, pokud chce pomýšlet na účast ve finále.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 3:00.

Statistiky po velice zajímavém a na góly bohatém poločase.

Argentina šla po čtyřech minutách do vedení, když se prosadil Cristian Borutto, na jehož gól sice dokázal rychle zareagovat , jenže Portugalci v dalším průběhu během necelých dvou minut inkasovali tři branky. Bezmocného Bébého postupně překonali Damian Stazzone, Alamiro Vaporaki a naposledy Alan Brandi. Spoluhráči zatím Bébému příliš nepomáhají a nechávají ho na holičkách. Argentina bude vstupovat do druhého poločasu s tříbrankovým vedením a je blízko k premiérové účasti ve finále. Skóre po prvním poločase. Argentina 4 Portugalsko 1.

20:00

První poločas skončil.

19:52

Sarmiento se zvedl zpět na nohy a po utření hrací plochy ručníkem může být zbylých osm sekund dohráno.

19:52

Cardinal si v blízkosti levé tyče naběhl na krásný diagonální centr z pravého křídla a po střele mimo nepříjemně zasáhl kolenem brankáře Sarmienta, který zůstal ležet na hrací ploše!

19:12

Ricardinho zkusil na pravém křídle vypálit z dálky, jeho pokus byl ovšem nepřesný a zamířil mimo.

18:38

Bébé dobře vyběhl proti jednomu z Argentinců a jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil! Následoval protiútok Portugalců, následná Andrého střela ale byla sražena na rohový kop, který nic nepřinesl.

18:15

Do konce prvního poločasu zbývají odehrát necelé dvě minuty a Portugalsko se zatím marně snaží zareagovat na dva slepené góly.

17:29

Argentina má na svém kontě pět akumulovaných faulů, a pokud přijde ještě jeden, následovat bude penalta!

16:45

Portugalsko vybojovalo volný přímý kop, který rozehrál João Matos a nádhernou diagonální střelou mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Sarmiento do ní stačil vložit svou levou ruku a míč vyrazil na rohový kop!

15:52

Bébé vyrazil nebezpečný oblouček pouze před sebe a pohotovým volejem se ho jeden z Argentinců pokusil potrestat, jenže brankář Portugalska proti jeho pohotové střele z dálky předvedl skvělý zákrok a následně si poradil i s jeho dorážkou, která přišla na levém křídle z úhlu!

15:26

Cardinal se dostal na levém křídle ke střele, kterou ve skluzu jeden z hráčů Argentiny dobře zablokoval, a vzápětí neuspěl ze druhé vlny nabíhající João Matos.

14:19

André z dálky nedokázal propálit nadvakrát skvělého brankáře Sarmienta a Cardinal z blízkosti orazítkoval pravou spojnici tyče a břevna! Vzápětí to ještě zkoušel Ricardinho, ani jeho dorážka ale gólem neskončila a míč zamířil vysoko nad.

13:24

Ricardinho se pokusil snížit střelou ze středu hřiště, jeho pokus byl ale sražen na rohový kop, který kromě zablokované střely nic nepřinesl.

12:25

Portugalsko reaguje na dva slepené góly timeoutem.

12:25

12:25 Alan BRANDI - 4:1

12:25

Argentina právě vstřelila branku!
ALAN BRANDI (2) se po krásné přihrávce z pravého křídla ocitl sám před brankářem Bébém, kterého sice napoprvé překonat nedokázal, z dorážky ale míč pod jeho padajícím tělem poslal přízemní střelou do brány. Argentina se zásluhou dvou slepených gólů ujala dvoubrankového vedení 3:1.

11:38

11:38 Alamiro VAPORAKI - 3:1

11:38

Argentina právě vstřelila branku!
ALAMIRO VAPORAKI (3) se prosazuje nevídaným způsobem, když na vzdálenější levé tyči sklepl diagonální střelu Leandra Cuzzolina z blízkosti půlící čáry hrudí do prázdné brány a Argentina znovu vede, tentokrát 2:1. Asistence: Leandro Cuzzolino (4).

11:07

Ricardinho po rohovém kopu na levém křídle pálil těsně vedle vzdálenější pravé tyče a na opačné straně to Argentina zkoušela z dálky, Bébé byl ale u své levé tyče včas.

10:47

10:47 Damian STAZZONE - 2:1

10:47

Argentina právě vstřelila branku!
Fernando Wilhelm z levého křídla poslal na vzdálenější pravou tyč nádherný diagonální pas, po kterém DAMIAN STAZZONE (2) předvedl pohotový volej a míč parádním způsobem poslal do odkryté brány. Asistence: Fernando Wilhelm (5).

10:37

Alamiro Vaporaki s rukama schovanými za zády srazil střelu Portugalska na rohový kop, který nic nepřinesl.

10:32

Argentina využila přerušení hry a trenér Diego Guistozzi si vyžádal jako první oddechový čas.

10:32

Portugalsko vyrazilo po levé straně do rychlého protiútoku, jenže Cardinal na prudký kolmý pas svého spoluhráče nedosáhl.

09:08

Před pár okamžiky skórující Ré se na pravém křídle snažil vylepšit pozici po vyběhnutí brankáře Sarmienta pro Ricardinha, kapitán Portugalska se ale ke střele nedostal.

08:40

Cristian Borutto se pokusil rychle vrátit Argentinu zpět do vedení tvrdou ránou z pravého křídla a jeho následný projektil těsně minul pravý horní roh brány!

08:17

08:17 RÉ - 1:1

08:17

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Bruno Coelho na pravém křídle využil skvělého přiklepnutí Cardinala a poté nádhernou diagonální přihrávkou našel na vzdálenější tyči RÉHO (1), který míč z blízkosti dorazil do prázdné brány. Asistence: Bruno Coelho (6).

07:45

Ré se snažil po skvěle rozehraném autu propálit Sarmienta tvrdou přízemní střelou, jenže brankář Argentiny vytáhl úžasný zákrok a levou nohou míč vykopl na rohový kop!

07:41

André zkusil vypálit z levého křídla, jeho následná střela ale byla sražena za vzdálenější pravou postranní čáru.

06:38

Ricardinho neváhal a zkusil vypálit z půlící čáry, jeho prudký pokus mířící pod břevno ale zamířil pouze doprostřed brány, kde stál připravený brankář Sarmiento a míč nadvakrát chytil.

06:00

Nechybělo mnoho a Portugalsko mohlo rychle zareagovat na úvodní branku argentinských futsalistů.

04:56

Tiago Brito vyrazil po pravém křídle do rychlého protiútoku a poté vybíhajícího brankáře Sarmienta dokázal překonat střelou na vzdálenější levou tyč, Argentinu ale dokázal na brankové čáře zachránit ve skluzu Maximiliano Rescia!

04:03

04:03 Cristian BORUTTO - 1:0

04:03

Argentina právě vstřelila branku!
Sarmiento se skvěle vrhl pod nohy Ricardinha a po skvělém zákroku založil rychlý protiútok, po kterém si CRISTIAN BORUTTO (4) skvěle pustil míč na levé straně hřiště do pohybu a poté exkluzivním lobem překonal vybíhajícího Bébého, po kterém stačil míč doklepnout do prázdné brány hlavou. Asistence: Fernando Wilhelm (4).

03:29

Ve druhém semifinále se střetávají dvě nejlepší obrany letošního mistrovství světa. Argentina inkasovala branek pět, zatímco Portugalsko o gól méně.

03:04

Fernando Wilhelm se postavil k rozehrání volného přímého kopu a jeho následná přízemní střela s největší pravděpodobností jemně olízla přední pravou tyč, od které se míč odrazil do zámezí!

02:49

Bruno Coelho na pravém křídle napřáhl z úhlu ke tvrdé diagonální střele a Sarmiento měl co dělat, aby jeho prudký pokus vyboxoval pěstmi do bezpečí!

02:18

V úvodu utkání se hodně často přerušuje kvůli faulům, které začínají čím dál více kouskovat hru.

02:01

Pablo Taborda byl zřejmě hráčem, který na straně Argentiny vypálil ze středu hřiště a jeho následný pokus skončil pouze v náruči připraveného Bébého.

01:42

Cardinal se provinil na útočné polovině v blízkosti středového kruhu proti pravidlům a Argentina mohla po jeho faulu v klidu rozehrát.

01:26

Ricardinho při předchozí akci povodil u pravé postranní čáry Fernanda Wilhelma, kapitána Argentiny, kterého ztrapnil jesličkami.

01:08

Ricardinho se na pravém křídle krásně uvolnil a poté se snažil najít ve středu hřiště svého spoluhráče, který by po výběhu brankáře Sarmienta uklízel míč prázdné brány, jenže byl pokryt.

00:43

Vzápětí to zkoušel z podobného místa Bruno Coelho, jeho pokus ale zamířil vedle bližší pravé tyče.

00:39

Cardinal, který se zranil v základní skupině, je fit a na pravém křídle napřáhl ke střele, která byla sražena za postranní čáru.

00:28

Argentinci se autu na levém křídle dostali k první střele, ta ovšem zamířila vysoko nad.

00:03

Hlavní rozhodčí Ondřej Černý dal pokyn k zahájení druhého semifinále letošního mistrovství světa v Kolumbii, jehož výkop obstarali futsalisté Argentiny!

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů nastoupili na hrací plochu a po zaznění národní hymny Argentiny bude následovat ta Portugalska. Semifinále začne za necelých 5 minut.

Futsalisté obou týmů během nástupu na hrací plochu.

Úvodní sestavy:

Argentina: Sarmiento (Quevedo, Mosenson) – Wilhelm (C), Borutto, Brandi, Taborda – Stazzone, A. Vaporaki, Battistoni, Rescia, Cuzzolino, Basile, C. Vaporaki. Trenér: Diego Giustozzi (ARG).

Portugalsko: Bébé (Vitor Hugo, Cristiano) – Bruno Coelho, Cardinal, João Matos, Ricardinho (C) – André, Miguel, Fábio, Pedro Cary, Ré, Tiago Brito. Trenér: Jorge Braz (POR).

Rozhodčí: Ondřej Černý (CZE). Druhý rozhodčí: Gean Telles (BRA). Třetí rozhodčí: Sasa Tomic (CRO). Časoměřič: Francisco Rivera (MEX).
Portugalsko

Pokud vyslovíte Portugalsko, okamžitě si s ním spojíte jméno Ricardinha, který je bezpochyby největší hvězdou svého týmu, nejlepším střelcem světového šampionátu a režisérem hry. Ricardinho během dosavadního šampionátu vstřelil dvanáct branek a navíc se prezentuje pohlednou hrou, kterou obohacuje neuvěřitelnými technickými finesami. Svěřenci trenéra Jorgeho Braze kromě úvodního utkání ve skupině proti domácí Kolumbii vyhráli všechny zápasy a jeden jediný krok je dělí od finále.

Cesta do semifinále

Kolumbie – Portugalsko 1:1 (skupina A)
Panama – Portugalsko 0:9 (skupina A)
Portugalsko – Uzbekistán 5:1 (skupina A)
Portugalsko – Kostarika 4:0 (osmifinále)
Ázerbájdžán – Portugalsko 2:3 (čtvrtfinále)
Argentina

La Albiceleste vyhráli v Kolumbii čtyři z pěti zápasů díky těžké práci, obětavosti a pevné obraně. Argentina vstoupila do šampionátu těsnou výhrou 1:0 nad Kazachstánem, poté porazila vysoko 7:3 Šalamounovy ostrovy a základní skupinu uzavřela remízou 2:2 s Kostarikou. Osmifinále proti Ukrajině bylo velice vyrovnané a o postupu Argentinců rozhodlo až prodloužení, po kterém zvítězili těsně 1:0. Ve čtvrtfinále čekal Argentinu Egypt, který porazila hravě 5:0. Svěřenci Diega Giustozziho budou spoléhat proti Portugalsku na skvělého brankáře Nicolase Sarmienta a schopnost proměňovat poskytnuté příležitosti.

Cesta do semifinále

Argentina – Kazachstán 1:0 (skupina E)
Argentina – Šalamounovy ostrovy 7:3 (skupina E)
Kostarika – Argentina 2:2 (skupina E)
Argentina – Ukrajina 1:0 (osmifinále)
Argentina – Egypt 5:0 (čtvrtfinále)
Ve čtvrtek v noci je na programu druhé semifinále Mistrovství světa ve futsale 2016, ve kterém Argentina vyzve silné Portugalsko v čele s nejlepším střelcem Ricardinhem. Argentinci se probojovali do semifinále poprvé od čínského Tajpej 2004, zatímco Portugalsko od premiérové účasti v Guatemale 2000 nechybělo ani na jednom světovém šampionátu. Argentina a Portugalsko si to rozdají o své první finále v historii. Kdo se stane po Rusku druhým finalistou?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Argentina – Portugalsko

5:2

konec (4:1)

Zpět na online

Branky: 5. Borutto (Wilhelm), 11. Stazzone (Wilhelm), 12. Vaporaki (Cuzzolino), 13. Brandi, 36. Cuzzolino (Taborda) – 9. Ré (Bruno Coelho), 37. Tiago Brito

Karty:   31. João Matos (POR), 36. Tiago Brito (POR), 36. Cardinal (POR), 36. Bébé (POR)

Argentina: Sarmiento (Quevedo, Mosenson) – Wilhelm (C), Borutto, Brandi, Taborda – Stazzone, A. Vaporaki, Battistoni, Rescia, Cuzzolino, Basile, C. Vaporaki. Trenér: Diego Giustozzi (ARG).

Portugalsko: Bébé (Vitor Hugo, Cristiano) – Bruno Coelho, Cardinal, João Matos, Ricardinho (C) – André, Miguel, Fábio, Pedro Cary, Ré, Tiago Brito. Trenér: Jorge Braz (POR).

Rozhodčí: Ondřej Černý (CZE). Druhý rozhodčí: Gean Telles (BRA). Třetí rozhodčí: Sasa Tomic (CRO). Časoměřič: Francisco Rivera (MEX)

Diváci: 7610