Menu

Fotbal

Liga mistrů

Arsenal FC – FC Basilej

2:0

konec (2:0)

28.09.2016, 20:45 • Emirates Stadium, London • Skupina A • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 1.26 6.2 12.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90

90. Další obrovská možnost Alexise Sáncheze

90

Dva výtečné zákroky Tomáše Vaclíka! Nejprve se na něho řítil Oxlade-Chamberlain, který sice udělal brankáři kličku, ale už se zahnal do ostrého úhlu a tak musel přihrávat. To už se však Vaclík stihl postavit a nahrávku srazil na roh. Po něm se pak dostal do obrovské šance Alexis Sánchez, který nepřekonal Vaclíka z bezprostřední blízkosti. Sánchezovi dnes není souzeno skórovat.

88

Elyounoussi prostrčil míč na Andraže Šporara, který z úhlu postupoval na domácí bránu. David Ospina mu zkušeně zmenšil střelecký úhel a útočník Basileje poslal míč jen do něho!

85

Alexis Sánchez byl na hranici šestnáctky faulován Mohamedem Elyounoussim. Dle rozhodčího to bylo ještě venku, takže přijde na řadu přímý kop. Hostující záložník dostal žlutou kartu.

79

Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Birkir Bjarnason, přichází Matías Delgado.

75

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Nacho Monreal, přichází Kieran Gibbs.

71

Máme tu také střídání Basileje. Mohamed Elyounoussi jde na trávník místo Luci Zuffiho.

70

A aplaus vyprovází z trávníku Thea Walcotta. Autora obou gólů Arsenalu nahrazuje Alex Oxlade-Chamberlain.

70

Hned dvojité střídání Arsenalu. Alex Iwobi přepouští místo na hřišti Mohamedovi Elnenymu, který přišel do Londýna právě z Basileje...

68

68. Minela Alexise Sáncheze

68

Theo Walcott chtěl Alexisovi Sánchezovi oplatit dvě asistence z první půle a tak mu od brankové čáry naservíroval míč téměř před odkrytou bránu. Chilský útočník ale míjí Vaclíkovu svatyni!

64

Rohy z toho byly dva a po tom druhém odmítl snížení Birkir Bjarnason! Islandský reprezentant zůstal volný na vzdálenější tyči, ale bohužel pro Basilej přestřelil!

63

63. Bjarnasonova povedená střela

63

Přeci jen se hosté osmělují! Lang zatáhl míč dopředu po pravé straně a připravil dobrou pozici pro Bjarnasona. Jeho třela sice mířila do středu brány, ale míč padal pod břevno a Ospina ho raději přizvedl na roh.

57

Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Seydou Doumbia, přichází Andraž Šporar.

57

57. Iwobiho jedovatá střela

57

Iwobimu chybělo ke gólu tak 20 centimetrů! Domácí mladík se dostal na útočné polovině k míči a doběhl s ním na hranici pokutového území, odkud po zemi vypálil těsně vedle tyče.

38

Domácí soupeři odebírají míče ještě na jeho polovině a jsou z toho velké šance. Po pasu Monreala byl sám před Vaclíkem Alexis Sánchez, ale proti navýšení skóre byla levá noha gólmana Basileje! Vaclík si nemůže stěžovat na nedostatek práce.

36

A hned vzápětí spálil velkou šanci Mesut Özil! Ten před Vaclíkem zvolil technický obstřel, který skončil těsně vedle tyče. Basilej si říká o debakl.

36

36. Vaclíkův zákrok proti Bellerínovi

36

Tomáš Vaclík likviduje další tutovku Kanonýrů! Theo Walcott proti němu vyslal Héctora Bellerína, ale Vaclík míč zastavil nohou!

33

33. Obrovská šance Alexise Sáncheze

33

Tohle byla nádhera v podání hráčů Arsenalu! Ti zcela rozebrali defenzivu soupeře a Alexis Sánchez už byl úplně sám před Vaclíkem! Český reprezentant se ale blýskl vynikajícím zákrokem a zabránil třetímu gólu ve své síti.

28

Domácí nebyli daleko od třetího gólu a v hlavní roli zase duo Sánchez – Walcott. Proti prvně jmenovanému Vaclík včas vyběhl, ovšem k volnému míči se ještě tlačil Theo Walcott. Ten skončil po souboji s Álvarezem na zemi a diví se, že sudí Makkelie nenařídil penaltu!

26

26. Theo WALCOTT - 2:0

26

Arsenal právě vstřelil branku!
Jak jednoduše může fotbal vypadat! Alexis Sánchez narazil míč do běhu THEOVI WALCOTTOVI, který z pravé strany šestnáctky po zemi vypálil a balón se odrazil od vzdálenější tyče do sítě. Vaclík se natahoval marně – 2:0.

21

Luca Zuffi držel za dres Alexise Sáncheze a vyfasoval žlutou kartu.

7

7. Theo WALCOTT - 1:0

7

Arsenal právě vstřelil branku!
Domácí přitlačili a ujímají se vedení! Nacho Monreal ještě nepropálil Vaclíka, ovšem z další akce už udeřilo. Alexis Sánchez si naběhl na krásný pas z hloubi pole a přesným centrem našel THEA WALCOTTA, jenž hlavou rozvlnil síť za Vaclíkovými zády.

Arsenal FC – FC Basilej

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 7. Walcott (Alexis Sánchez), 26. Walcott (Alexis Sánchez)

Karty:   21. Zuffi (BAS), 85. M. Elyounoussi (BAS)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 3:12.

Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal (75. Gibbs) – Cazorla, Xhaka – Walcott (70. Oxlade-Chamberlain), Özil, Iwobi (70. Elneny) – Alexis Sánchez.
Náhradníci: Čech – Gibbs, Gabriel, Lucas, Oxlade-Chamberlain, Reine-Adélaïde, Elneny.

FC Basilej: Vaclík – Lang, Suchý (C), Xhaka, É. Álvarez, Traoré – B. Bjarnason (79. Delgado), Zuffi (71. M. Elyounoussi), Fransson – Doumbia (57. Šporar), Steffen.
Náhradníci: Vailati – Šporar, Delgado, M. Elyounoussi, Høegh, Callà, Sayed Gaber.

Rozhodčí: D. Makkelie – H. Steegstra, M. Diks (J. de Vries)