Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga

FK Hořovicko – FK Benešov

1:0

konec (1:0)

28.09.2016, 16:30 • 17. kolo • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 2.39 3.8 2.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

FK Hořovicko v souboji dvou týmů ze spodního patra tabulky využil výhodu domácího prostředí a SK Benešov udolal tím nejtěsnějším poměrem. Jedinou branku utkání vsítil na konci prvního poločasu Vojtěch Zítek. (18:26:27)

90+2

Konec zápasu.

90+2

Zřejmě poslední šanci hostů na vyrovnání zastavil ofsajd.

90+1

Václav Němec se nad rámec řádné hrací doby rozhodl nastavit dvě minuty.

90

Nadměrná snaha hráčů Benešova o zisk míče vyústila v jejich útočný faul.

89

Do konce utkání už opravdu mnoho času nezbývá. Vteřiny neúprosně plynou v neprospěch hostujícího mužstva, které se horlivě pokouší zdolat neprostupnou defenzivu Hořovicka.

87

Nakonec lze útok hostů vyhodnotit jako neúspěšný, protože hra bude navázána odkopem od brány.

86

Benešovská ekipa ve snaze o vypracování si střelecké pozice byla zahnána až k rohovému praporku.

83

Žlutou kartu dostává Farkaš (SK Benešov).

82

Poměrně dlouhou dobu hráči Benešova obléhali pokutové území a nakonec vytěžili rohový kop. Udeřit z něj se jim ale nepovedlo.

80

Pak se do útočné aktivity zapojili také Vrabcovi svěřenci a jejich ofenzivní choutky skončily nepřesným pokusem.

78

Útok hostů zastavili Hořovičtí jen za cenu nedovoleného zákroku. Exekuce standardní situace byla provedena kousek od levého rohu vápna a Tetour musel být opravdu hodně pozorný, protože balon letěl jeho směrem.

76

Žlutou kartu dostává Rampa (FK Hořovicko).

75

Hořovičtí fotbalisté si hlídají vypracovaný náskok kombinační souhrou na vlastní polovině a už tak trochu začínají pošilhávat po konci zápasu. Ten je ale ještě stále v nedohlednu.

73

Netrvalo to příliš dlouho a v postavení mimo hru byli přistiženi také hráči SK Benešov. Statistika ofsajdů je aktuálně 8:4.

70

Domácí v krátkém časovém sledu podnikli dva útoky. Oba byly ofsajdové. Tohle tedy svěřencům kouče Vrabce vůbec nevyšlo.

69

Momentálně jsou u míče hráči Hořovicka, kteří ve druhé půli disponují mírnou územní převahou.

67

Hra se ustálila uprostřed travnaté plochy.

65

Snaha domácích hráčů navýšit své vedení ztroskotala na připraveném Beníkovi.

62

Přímý volný kop rozehrávali z pravé strany také domácí a po uvedení míče do hry se dokázali střelecky prosadit. Tetourovi stačilo míč kontrolovat pohledem, protože balon neletěl správným směrem.

60

Nařízená standardní situace hořovickým fotbalistům ku prospěchu nebyla. Hosté si totiž všechny nabíhající hráče dokázali pokrýt.

59

Nakonec ho do své moci dostali domácí a po jeho zisku zařadili vyšší rychlostní stupeň. Jejich útočná akce po pravém křídle skončila faulem.

58

Sledujeme poněkud hlušší pasáž, v níž se hra přelévá z jedné strany na druhou. Míč velmi často mění svého majitele.

56

V tuto chvíli se kulatý předmět motá kolem středového kruhu, kde o něj probíhají četné a urputné souboje.

54

SK Benešov přispěchal s rychlou odpovědí. Jeho fotbalisté se rovněž dostali do palebné pozice, jenomže jejich pokus postrádal větší přesnost.

53

A tak mohli zaútočit hráči domácího týmu. Ti zahrozili střelou letící mezi tři tyče, avšak pozorného Beníka nepřekonali.

52

Hosté pak za snahou o vyrovnání poněkud klopýtli, když si dostatečně nepohlídali ofsajdovou linii.

50

Fotbalisté Hořovicka dokázali vyvézt hrací předmět na území Benešova, to však z jejich strany bylo vše.

49

Benešovští znovu vtrhli na polovinu svých protivníků, tam se ovšem provinili proti pravidlům, takže s míčem budou moci kombinovat domácí.

47

Hosté do druhého poločasu vstoupili aktivně a hned na jeho začátku si vypracovali nebezpečnou střelu. Strážce hořovické svatyně ji ale dokázal zlikvidovat.

46

Začal druhý poločas.
Přestože benešovští fotbalisté měli v první půli herně navrch, disponovali územní převahou a také si vytvořili více střeleckých příležitostí, v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky nedokázali uhlídat jednoho z domácích útočníků a inkasovali.

45

První poločas skončil.

45

Tak nás čekala ještě jedna nepřesná střela v podání fotbalistů SK Benešov.

45

Vypadá to, že první poločas se dohraje uprostřed zatravněné plochy.

44

Žlutou kartu dostává Bežó (FK Hořovicko).

42

Hořovicko právě vstřelilo branku!
Až v závěru úvodního dějství se fotbalistům podařilo otevřít gólový účet zápasu. Do vedení se k radosti domácích příznivců dostává tým Hořovicka. Autorem gólu je VOJTĚCH ZÍTEK.

41

Útok Hořovicka nemůže pokračovat vinou ofsajdu.

40

Svěřenci Kamila Kulhavého se dostali až před hranici pokutového území a odtamtud pokusili překonat Tetoura, který ale i nyní svou úlohu brankáře zvládl na jedničku.

39

Vůbec poprvé v dnešním utkání se musel činit jeho protějšek Beník, který míč za svá záda nepustil a udržel nerozhodný stav.

38

Docela rušno bylo na opačné straně hřiště, kde si střeleckou pozici vypracovali hosté. Bezchybně chytající Tetour však ráně vystavil stopku.

37

Z ofenzivního výpadu domácích fotbalistů nakonec vzešel střelecký pokus, ten se ale započítá mezi nepřesné.

35

Po jeho rozehrání se nic podstatného neudálo, míč ukořistila domácí ekipa a ta se teď chystá zapojit do ofenzivní činnosti.

34

Benešovští znovu dokázali dotáhnout svou akci do zdárného konce, tedy ke střele. Na gólmana domácího týmu si ale ani tentokrát nepřišli. Nařízen byl roh.

32

Tak až po půlhodině hry evidujeme první přesnou ránu mířící na bránu. Tetour se ale pokořit nenechal a připsal si úspěšný zákrok.

30

Opět měl práci pomezní arbitr, tentokrát ten na polovině Benešova. Od začátku zápasu se jedná už o pátý ofsajd domácího celku.

29

Ofsajd byl odmáván i na opačné straně. Míč pro FK Hořovicko.

28

Také hořovičtí fotbalisté zaveleli k útoku a mohou litovat pouze toho, že si nedokázali pohlídat ofsajdové postavení.

27

V posledních minutách se hráči na hřišti docela rozstříleli. Hosté si během chvíle vypracovali druhou střeleckou příležitost, ale cílené zařízení znovu netrefili.

25

Svou první ránu konečně vyslali také domácí. Gólman Beník ale mohl zůstat relativně vklidu, protože balon prolétl kolem jeho pokladnice.

24

Útočná aktivita Benešova byla zastavena pouze za cenu faulu. Z nařízené standardní situace byl podle očekávání vyslán přímý střelecký pokus, ten ovšem mezi tři tyče nezamířil.

22

V nich se ale někde objevila trhlina. Jak jinak si totiž lze vysvětlit vyskytujícího se hráče v ofsajdu? Hosté tento nezdar Hořovicka samozřejmě kvitují, jelikož ze svého území budou rozehrávat nepřímý volný kop.

20

Hořovičtí se z mírného nátlaku ze strany hostujících fotbalistů dokázali rychle vymanit a nyní jsou to oni, kdo může spřádat plány útoku.

19

Urputné bitvy ve středu hřiště zvládli lépe hostující fotbalisté, kteří se okamžitě po zisku balonu vrhli vpřed a právě obléhají pokutové území.

18

Od úvodního hvizdu už uplynula více než čtvrthodina a na první střelecký pokus zatím stále čekáme. V tuto chvíli se děj zápasu odehrává poblíž středového kruhu.

16

A právě kvůli ofsajdu byla o chvíli později přerušena také útočná snaha Hořovicka.

15

Hostům se sice podařilo udržet balon na svých kopačkách, ale při další ofenzivní nabídce míč směřoval do postavení mimo hru.

14

Hráči Benešova se nadechli k útoku, který vedli podél pravé lajny. Do cesty se jim však připletli hořovičtí fotbalisté a ti akci ukončili ještě v zárodku.

12

Domácí vtrhli na polovinu svých soupeřů, kde se pokusili získat míč, při tom si ovšem pomohli nedovoleným způsobem.

9

Vrabcovi svěřenci se snažili odpovědět rychlým útočným výpadem, ten ale pro ofsajd zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

7

Hosté vybojovali alespoň rohový kop, ale ani po jeho provedení úspěch neslavili.

6

Benešovští si pro své útočné hrátky tentokrát zvolili pravou stranu hřiště, chvíli kombinovali kousek od rohu velkého vápna, nicméně pozorná obrana domácího klubu jim nedovolila zakončit.

4

Ofenzivní tažení založili také hráči FK Hořovicko, jenomže jakmile překročili půlící čáru, hosté vybojovali balon zpět.

2

Fotbalisté Benešova jsou v úvodu zápasu aktivnější. Už se jim jednou podařilo proniknout do bezprostřední blízkosti pokutového území, ale ke střele nakonec nedošlo.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Hořovicko: Tetour – Dratva, Aubrecht, Nademlejnský, Vaníček, Bežó, Kaufman (K), Mojdl, Březina, Pelikán, Zítek
Náhradníci: Herco – Rampa, Mach, Klimeš, Vrabec, Šubert, Zítka. Trenér: Petr Vrabec.

SK Benešov: Beník – Adjei, Žák, Večera, Kucalas, Ibe, Turek, Laštovka (K), Kačaba, Zákostelský, Vrňák
Náhradníci: Bébr – Farkaš, Braný, Afanasenko, Balata, Zoubek, Kulhavý. Trenér: Kamil Kulhavý.

Rozhodčí: Václav Němec – Jaromír Štuk, Štěpán Kouba. Delegát: Václav Havránek.
SK Benešov

Fotbalistům Benešova se vstup do nového soutěžního ročníku vůbec nevydařil, když po pěti utkáních nasbírali pouhé dva body. Poté ale nastalo výsledkové zlepšení, jehož důsledkem je trio vítězných utkání v řadě a posun na čtrnácté místo tabulky České fotbalové ligy. Pomyslný třetí korálek na úspěšnou šňůru navlékli benešovští fotbalisté v domácím klání se Zápy, které porazili poměrem 4:2.
FK Hořovicko

Hořovicko v předchozí sezoně vybojovalo postup z Divize a ve vyšší soutěži se teprve oťukává. Klub, který vznikl na základě spojení SK Hořovice a FC Bzová, v České fotbalové lize vyhrál zatím jen dva duely. Před svými příznivci si poradil s rezervou Táborska a po penaltovém rozstřelu dokázal uspět i v Benátkách. Hořovicko si ale připsalo také šest porážek a ty ho odsunuly na předposlední pozici.
Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné středeční odpoledne. Česká fotbalová liga má na programu předehrávané 17. kolo, v jehož rámci mezi sebou změří síly FK Hořovicko a SK Benešov. Průběhem utkání, jehož úvodní výkop je naplánován na 16:30, vás prostřednictvím online textové reportáže provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

FK Hořovicko – FK Benešov

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 42. Zítek

Karty:   44. Bežó (HOC), 76. Rampa (HOC) – 83. Farkaš (BNS)

Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Ofsajdy: 8:5.

FK Hořovicko: Tetour – Dratva, Aubrecht (70. Rampa), Nademlejnský (86. Zítka), Vaníček, Bežó, Kaufman (K), Mojdl, Březina, Pelikán, Zítek (84. Šubert)
Náhradníci: Herco – Rampa, Mach, Klimeš, Vrabec, Šubert, Zítka. Trenér: Petr Vrabec.

FK Benešov: Beník – Adjei, Žák (63. Farkaš), Večera (79. Braný), Kucalas, Ibe, Turek (70. Afanasenko), Laštovka (K), Kučaba (79. Zoubek), Zákostelský, Vrňák (63. Balata)
Náhradníci: Bébr – Farkaš, Braný, Afanasenko, Balata, Zoubek, Kulhavý. Trenér: Kamil Kulhavý.

Rozhodčí: Václav Němec – Jaromír Štuk, Štěpán Kouba. Delegát: Václav Havránek