Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

BK Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav

3:4

konec (0:2, 2:0, 1:2)

23.09.2016, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • 7. kolo • Milan Sochor (@minusochor)

To je dnes ode mne z Kotliny vše, tímto se s vámi loučím a přeji příjemný start víkendu. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. Třeba hned zítra u dalšího utkání havlíčkobrodského dorostu. (19:09:43)
Do třetí periody vkročili lépe hosté, když se zásluhou Martina Nepokoje vrátili do vedení. Na jeho branku ale zareagoval Michal Teplý a po pěkné individuální akci vyrovnal. Už se zdálo, že utkání směřuje do prodloužení, když v tom tlak hostů přetavil ve vítěznou branku Oscar Flynn, který se trefil v utkání potřetí a postaral se o to, že všechny tři body putují do Mladé Boleslavi.

Konec zápasu.

58:56

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Velké zklamání na jedné straně na gejzír radosti a té druhé! Hosté svého soupeře i nadále svírali a nakonec se dočkali vedoucí branky! Po Martinu Nepokojovi se dostal k puku OSCAR FLYNN, který z pravého kruhu prostřelil Tomáše Blažka a dovršil tak hattrick! Asistence: Martin Nepokoj, Lukáš Kučera.

58:21

Domácí jsou kompletní, tlak Mladé Boleslavi ale pokračuje a Tomáš Blažek musí tasit další přesné zákroky.

58:15

Tečovanou střelu Matouše Horského vykopl Blažek levým betonem.

57:45

Krásná souhra hostů, Lukáš Kučera znovu uvolnil u protější tyče Oscara Flynna, toho ale po bleskovém přesunu vychytal Tomáš Blažek pravým betonem!

57:16

Hosté si ale neporozuměli v rozehrávce a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat znovu před Radkem Haasem.

57:09

Peter Novák je z pátky ve hře a začíná zkrácená přesilová hra Mladé Boleslavi.

56:40

Hosté svého soupeře svírali, nedokázali se ale uvolnit ke střele. Následně jejich nepřesnou přihrávku ukořistili domácí a přenesli hru před mladoboleslavskou svatyni.

56:21

Přesilová hra ale Havlíčkovu Brodu nevydržela, za katr teď míří Daniel Polák (HBR), který se provinil podražením. Ve stejném čase si oddechový čas vybírá také tým Mladé Boleslavi.

55:52

Kučera s Holendou se vrací do hry, domácí jsou tak kompletní a pokračují v klasické přesilové hře. Hosté se mezitím ale osvobozují.

55:33

Tomáš Křehlík nabral rychlost a měl před sebou místo na levé straně, pak už se ale dostal do většího úhlu a Radka Haase nepřekonal.

55:09

Na trestnou lavici putuje Peter Novák (MBL) a domácí budou hrát 43 sekund přesilovou hru 4 na 3 a následně klasickou početní výhodu. Domácí kouč si vyžádal pro svůj celek oddechový čas.

54:48

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
A je opět vyrovnáno. Skvělou individuální akcí se znovu blýskl MICHAL TEPLÝ a tentokrát ji dotáhl do konce! Po pravé straně se prokličkoval až před bránu, kde už byl trošku rozhozený, přesto dokázal nasměrovat kotouč mezi betony Radka Haase! Asistence: Daniel Polák.

53:52

Vzájemně jsou vyloučeni Lukáš Kučera (MBL) za držení protihráče a Vojtěch Holenda (HBR) za sekání, bude se tak pokračovat ve čtyřech hráčích na obou stranách.

53:15

Daniel Polák zkoušel chytře najít někoho ze svých spoluhráčů před hostující bránou, nikdo z nic se ale ke kotouči nedostal. Na druhou stranu tak mohli zase hosté, měli už ale málo sil a odešli střídat.

52:20

Vojtěch Veverka proti přesile soupeřů kotouč neudržel a dopředu po pravé straně vyrazil Marek Tecl, jeho pokus od modré čáry ale Radku Haasovi příliš starostí nepřidělal.

51:08

Své šikovné ruce teď nechal na obdiv Michal Teplý, jenž se rozjel ve vlastním obranném pásmu, přešel přes dva hráče a dostal se až před hostující brankoviště, v poslední chvíli mu ale jeden z mladoboleslavských beků kotouč vypíchl.

49:55

Po zakázaném uvolnění Mladé Boleslavi vyhráli domácí buly a Tomáš Kohout na nic nečekal a vystřelil z levé strany, Radek Haas je ovšem pozorný a udržel puk ve své náruči.

49:34

Vojtěch Holenda si svůj trest odpykal a teď už může směle do hry.

49:22

David Jirásek se tlačil mezi beky Havlíčkova Brodu, v tísni se mu ale zakončení nepodařilo podle jeho představ a Blažek drží kotouč ve své moci.

48:34

Po předešlé akci se už domácí brání lépe a nepouští svého soupeře přes modrou čáru. Po jejich posledním pokusu o přechod do útočného pásma se pískal ofsajd.

48:05

Hostům se kombinace příliš nedařila, puk se ale nakonec dostal na modrou čáru k Martinu Dlabolovi, jehož dělovku vytěsnil Blažek pravým betonem.

47:34

Hosté teď mají šanci své vedení navýšit, Vojtěch Holenda (HBR) oslabí svůj tým, protože se provinil hákováním.

46:14

Domácí se tlačili dopředu, jenže se jim nepodařilo přihrát přesně a nechali pootevřená zadní vrátka, do kterých bez pozvání vtrhl Oscar Flynn a udělal pořádný vítr před havlíčkobrodským brankovištěm.

44:48

Domácí se snaží o rychlou odpověď a vytvořili si tlak v útočném pásmu, ten ale Radek Haas přerušil, když schoval puk pod svoji lapačku.

43:23

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Tohle byla pohledná, a hlavně rychlá akce! Oscar Flynn poslal dopředu na pravém křídle rozjetého Lukáše Kučeru, který vtrhl do havlíčkobrodské obrany jako uragán, zvedl hlavu a na ose hřiště našel nepokrytého MARTINA NEPOKOJE, který střelou nad vyrážečku rozzářil červené světlo za Blažkovou bránou! Asistence: Lukáš Kučera, Oscar Flynn.

42:35

Hra teď ztrácí na tempu a často se přerušuje, nyní se hra stěhuje před Radka Haase po mladoboleslavském zakázaném uvolnění.

41:40

Vojtěch Veverka se na pravém křídle nenechal obrat o kotouč a mířil dál dopředu, jeho následná přihrávka na slepo nenašla nikoho z jeho spoluhráčů.

41:16

Tentokrát se hostům dařilo lépe, ale jenom o kousek. V útočném pásmu jim kotouč utekl z holí a skončil pod lapačkou Tomáše Blažka, který raději neriskoval a puk podržel.

41:05

Mladé Boleslavi se nevede v rozehrávce a podruhé za sebou poslali puk jenom na zakázané uvolnění.

40:25

Jakub Adam je zpátky ve hře, hraje se opět 5 na 5.

40:14

Hosté byli na buly úspěšnější, u nahozeného puku ale byli dříve domácí hokejisté a mohou se osvobodit.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina nám utkání pěkně zdramatizovala a o vítězi se bude rozhodovat až v závěrečné periodě. Domácí totiž hned v úvodu druhé třetiny zužitkovali početní převahu a zásluhou Václava Piskače se dostali na dostřel. Přibližně v polovině utkání pak bylo vyrovnáno, když se prosadil Dominik Vacík. Třetí část začne přibližně v 18:28.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:37

Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu a vypracovali si i několik střeleckých pokusů, žádný z nich však Tomáše Blažka nepřekvapil. Hráči v bílém se nakonec dostali na puk a vyhodili je až za klec Radka Haase.

38:25

Jakub Adam (HBR) opouští hřiště se sklopenou hlavou, míří totiž na trestnou lavici za krosček.

37:58

Michal Čermák se obtáčel kolem hostující klece a chtěl zakončit kolem pravé tyče, kde bylo místo, puk ale nahrnul jenom do betonu Tomáše Blažka!

37:39

Andrej Moravčík se na levé straně zkoušel prosadit přes obránce, ten ale útočníkovu střelu zablokoval.

36:47

Po nepřehledné situaci, kdy v brankovišti zůstal ležet jeden z domácích bojovníků, hosté zvedali ruce nad hlavu! Kotouč se ale podle všeho odrazil ještě před brankovou čarou a sudí, který měl celou situaci přímo před sebou, okamžitě rozpažuje!

36:20

Aktivita je na straně Havlíčkova Brodu a první lajna zatápí hostující obraně, do zakončení se ale nedostává.

34:42

Teď mají navrch zase domácí a byli blízko k vedení! Tomáš Křehlík se důrazně z pravé strany tlačil před brankoviště, kde puk sice neudrželo, ten se ale doklouzal k volnému Richardu Cachnínovi, který zblízka nedokázal přehodit beton ležícího Haase!

34:07

Domácí se dostali do útoku, kde se jim střela moc nevyvedla. Jan Červenka ale trochu zpanikařil a vyhodil puk jenom na zakázané uvolnění.

33:12

Mladoboleslavští začínají svého soupeře čím dál více svírat, domácí brankář musel vytáhnout další přesný zákrok.

32:29

Martin Dlabola vyvážel kotouč z vlastního pásma a na půlce hřiště jej nahodil na bránu. Tomáš Blažek uklidil puk do lapačky a před dotírajícími útočníky hostů raději nerozehrával.

31:51

Domácí se teď v obraně nepočínali příliš jistě, čehož mladoboleslavští hokejisté ihned využili, Tomáš Blažek ovšem předvádí kvalitní zákroky a puk za svá záda nepouští.

31:27

Radim Pejchal obdržel pas na modrou čáru a hned se napřáhl ke střele, tu ale zablokoval jeden z bránících hráčů.

29:47

Na druhé straně se Vojtěch Veverka prodral až před brankoviště, odkud svižnou ranou zakončoval k levé tyči, Blažek ale mrštným zákrokem lapačkou puk zastavil.

29:06

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Hra je čím dál vyrovnanější a také skóre už je na obou stranách shodné! DOMINIK VACÍK udržel kotouč v útočné třetině a jeho následná rána zapadla pod lapačku hostujícího brankáře! Bez asistence.

28:33

Marek Tecl využil volného prostoru na ledě, když šli hosté střídat, a po pravé straně se řítil dopředu, z úhlu se mu ale nepodařilo zakončit přesně.

27:56

Na druhé straně odmítl protihráče Michal Teplý, z levé strany si navedl kotouč na osu hřiště odkud tvrdě vypálil, puk ale těsně minul pravou tyč Haasovy klece.

26:51

Mladoboleslavští znovu dravě pronikali dopředu, na ose hřiště vedl kotouč Hynek Havelka, aby jej následně předal na pravou stranu Vojtěchovi Veverkovi. Ten dokázal zpracovat skákavý kotouč a vypálit, Tomáš Blažek měl co dělat, aby mu hrací předmět nepropadl mezi betonem a lapačkou.

26:17

Marek Tecl spěchal za nahozeným kotoučem na Radka Haase, nacházel se ale v ofsajdu a hra se tak stěhuje před Tomáše Blažka.

25:04

Andrej Moravčík rozjížděl akci podél levého hrazení a uviděl na druhé straně úplně volného Petera Nováka, puk mu ale poslal za paty.

24:40

Jiří Přibyl zavezl puk do pásma Mladé Boleslavi, kde se s ničím nerozpakoval a hned za modrou čárou vystřelil, Radek Haas udržel černý kus gumy v rukavici.

23:58

Martin Nepokoj chtěl rychle přenést hru na pravou stranu, kde nabíral rychlost Vojtěch Veverka, přihrávce ale scházela přesnost a doputovala až na zakázané uvolnění.

22:34

Další nadějná příležitost Havlíčkova Brodu, přihrávka mířila před brankoviště zpoza hostující klece, tam ale trefila jenom útočníkovy brusle.

21:08

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Domácím se ale nakonec přeci jen podařilo přesilovou hru využít a už je to jen o jednu branku! Jiří Přibyl v rychlé akci posunul puk na VÁCLAVA PISKAČE, který se zápěstím z mezikruží trefil přesně pod vyrážečku Radka Haase! Asistence: Jiří Přibyl, Tomáš Kohout.

20:49

Havlíčkův Brod se na chvíli dostal do pásma Mladé Boleslavi, brzy ale o kotouč přišel a začíná zase od své brány.

20:15

Domácí sebrali puk z buly a Radim Pejchal mířil do útočného pásma, před modrou čarou se mu ale namotal puk na hokejku a byl z toho jen ofsajd.

20:01

Začala druhá třetina.
Oba celky jsou na ledě, druhá třetina začne přesilovou hrou Havlíčkova Brodu, která potrvá ještě 1 minutu a 47 sekund.
V úvodní části hry byli aktivnější hosté a po zásluze vedou o dvě branky. O obě trefy se postaral Oscar Flynn po nahrávkách Lukáše Kučery. Také domácí si vypracovali několik možností, zradila je ale koncovka. Druhá třetina začne přibližně v 17:43.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Na buly byli ale úspěšnější hosté a okamžitě vyhazují kotouč přes všechny čáry.

19:47

V závěru prvního dějství dostávají domácí početní výhodu, Michal Čermák (MBL) je potrestán za podražení.

18:27

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
A je to o dva góly. A znovu u toho byli stejní hráči jako v prvním případě. Lukáš Kučera se dral dopředu po pravé straně, na zádech mu ale visel domácí obránce. Mladoboleslavský útočník se ho zbavil rychlou otočkou, načež okamžitě přihrával před brankoviště, kde stál v pravou chvíli na pravém místě OSCAR FLYNN a zametl puk do odkryté části klece! Asistence: Lukáš Kučera.

17:29

Domácí se po inkasované brance snaží co nejrychleji odpovědět a drží se v útočném pásmu, teď ale neudrželi puk na modré čáře a píská se ofsajd.

16:05

Vojtěch Holenda mířil dopředu po pravé straně a odvážně se vydal mezi dva obránce, kteří ho dál nepustili. Puku se ale zmocnil z druhé vlny najíždějící Tomáš Křehlík, přichystal si kotouč na střelu a svižnou ranou trefil betony Haase.

14:40

Václav Piskač vyrazil do rychlého protiútoku, stál před ním ale obránce, přes kterého jenom nahodil puk na brankáře. Radek Haas se ovšem ocitl v problémech, když po zákroku lapačkou odrazil puk jenom těsně nad bránu.

12:04

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Teď už se ale hosté radují a nutno říci, že zaslouženě. Po bleskové akci Lukáše Kučery na pravé straně dostal přihrávku k protější tyči úplně volný OSCAR FLYNN, který Blažkovi nedal žádný čas na přesunutí a poslal puk nad jeho beton! Asistence: Lukš Kučera, Zdeněk Křížek.

11:37

Zdeněk Křížek se natlačil před obránce na pravé straně, z úhlu ale Blažka nepřekonal. Následovala ještě rána z mezikruží od Moravčíka, ani ta však do brány nezapadla.

10:40

Radim Pejchal opouští trestnou lavici a domácí jsou kompletní.

10:23

Teď už se ale mladoboleslavští do útočného pásma dostali a hned to bylo nebezpečné. Z pravé strany nepříjemně pálil Oscar Flynn, po jehož pokusu musel Tomáš Blažek pochytat ještě dvě dorážky.

09:39

Havlíčkův Brod se brání dobře a drží puk ve své moci u mantinelu v pásmu hostů.

09:01

Domácí získali kotouč a mazácky si ho několikrát vyměnili mezi obránci, až jej nakonec poslali na opačnou stranu hřiště.

08:40

Radim Pejchal (HBR) je potrestán dvěma minutami za faul kolenem a nabízí tak hostům přesilovou hru.

07:43

Hosté ukázali hodně důrazu na havlíčkobrodském brankovišti, když Oscar Flynn viděl volný kotouč vedle Blažkova betonu a snažil s jej za každou cenu dotlačit do brány. Domácí gólman svoji kasu ubránil a poradil si i s následující ranou Jana Červenky od modré.

06:46

Havlíčkův Brod nahodil puk do útočného pásma, k puku ale měli blíže hosté. Domácí tak mladoboleslavskou obranu napadají a snaží se získat kotouč.

05:56

Domácí tým vyhrál buly v útočném pásmu a Vojtěch Holenda okamžitě pálil z pravého kruhu, těsně ale minul vzdálenější tyč Haasovy svatyně.

05:21

Richard Cachnín sebral nepřesnou přihrávku hostů a vyvezl jej až do středního pásma, pak vyzval do akce na levé straně Tomáše Křehlíka, který byl ale hostující obranou vytlačen do rohu kluziště.

03:54

Velká šance Mladé Boleslavi! Vojtěch Veverka, který odešel do města automobilů právě z Havlíčkova Brodu, mířil nikým neatakovaný na brankáře, chyběla mu ale rychlost a zblízka vyprášil jen betony Tomáše Blažka!

03:23

Jiří Přibyl se uvolnil na pravém křídle a ještě hledal na ose hřiště najíždějícího Václava Piskače, ten ale na přihrávku nedosáhl.

02:22

Hosté vytvořili tlak před havlíčkobrodským brankovištěm, ve kterém puk nebezpečně poskakoval, pozorný Tomáš Blažek si ho ale našel a schoval pod lapačku.

01:59

Domácí útočník se z pravé strany natlačil až před brankoviště, zblízka však puk za Radka Haase neprocpal.

01:27

Hra se přestěhovala na polovinu Mladé Boleslavi, jsou to ale hosté, kdo drží puk na hokejkách. Jejich nepřesná rozehrávka už ale podruhé míří na zakázané uvolnění.

01:04

Další útok Mladé Boleslavi vedl po levé straně Petr Foerster, jeho střelu zápěstím vyrazil Blažek pravým betonem do rohu.

00:31

Hosté zavezli kotouč do útočné třetiny a od modré čáry vypálil Matouš Horský, Tomáš Blažek jeho pokus uklidil do své výstroje.

00:07

Vojtěch Holenda získal puk na buly, obránce ho měl ale na dlouhou hůl a tak jej jenom odevzdal soupeři.

00:01

Utkání právě začalo.
Týmy se pozdravily a zahajovací pětky se shlukují kolem středového kruhu. V Kotlině se každou chvilku začne.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – D. Vacík, Krejčí, Pejchal, Lachman "A", Polák, Adam, Rubner, Zvěřina – Teplý, Holenda "C", Donda – Křehlík, Tecl, Cachnín – Přibyl "A", Kohout, Piskač – Pokorný. Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

BK Mladá Boleslav: Haas (V. Marek) – Nepokoj, Horský, Červenka, Jirásek "A", Homolka, Dlabola, Imlauf – Flynn, Křížek, Kučera "A" – Havelka, Foerster, Veverka "C" – Moravčík, Čermák, Novák – Jindra. Trenér: Jiří Zoerkler.

Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí.
Útok havlíčkobrodské družiny táhne sehraný tandem z elitního útoku Michal Teplý – Vojtěch Holenda. Prvně jmenovaný má na kontě 12 bodů (8+4), což z něj dělá neproduktivnějšího hráče a zároveň nejlepšího střelce týmu. Kapitán Broďáků dosud nasbíral jen o jediný bodík méně (4+7) a je v mužstvu nejlepším nahrávačem.

Speciální náboj bude mít dnešní zápas pro mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Veverku (6+1), který ještě v předchozím soutěžním ročníku hrdě hájil barvy svého dnešního soupeře, s nímž proklouzl až do prestižního play-off. Ve svém novém působišti zastává zodpovědnou roli kapitána a zatím jde příkladem, s šesti vstřelenými góly je po Oscaru Flynnovi (9+10) druhým nejlepším kanonýrem Středočechů.
Vzájemné zápasy v minulé sezoně:

Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 1:4
Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 4:0
Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 0:4
Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 3:1
Postavení v tabulce:

Havlíčkův Brod – 4. místo, 11 bodů, skóre 20:16
Mladá Boleslav – 2. místo, 14 bodů, skóre 39:16
Mladá Boleslav je na tom ještě o něco lépe než její nejbližší soupeř z Kotliny, na kontě má o tři body více. Hokejisté z města automobilů se z úvodních šesti kol představili hned čtyřikrát doma a pokaždé opouštěli led v roli vítězů, když ztratili jediný bodík. Postupně skolili České Budějovice (5:0), silný Liberec (5:4), roznesli na kopytech nováčka z Písku (15:0) a naposledy přetlačili i Pardubice (5:4sn). Ve 2. kole mladí Bruslaři vyrabovali kluziště Kolína (5:1), jejich jediným dosavadním přemožitelem je Hradec Králové, kde prohráli 4:7.
Havlíčkův Brod prožil vstup do nové extraligové sezony jako z pohádky. V úvodním kole šokoval na jejich ledě Pardubice, kde překvapivě vyhrál 1:0 po prodloužení. Vzápětí splnil povinnost a vyloupil led nováčka z Písku přesvědčivě 6:1. Soubor z Kotliny si následně doma poradil s Českými Budějovicemi (4:2) a přivezl si další důležité tři body z Kolína (5:2). Během minulého víkendu ale přišel o svou sérii neporazitelnosti, když na svém ledě podlehl vysoko 2:6 Liberci a o den později se vracel s nepořízenou i z Hradce Králové (2:5).
Dobrý den! Je mou milou povinností přivítat vás ze zimního stadionu v Kotlině u sledování mládežnického hokeje. Dnes nás v Kotlině čeká zápas BK Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav, který se odehraje v rámci 7. kola NOEN extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 17:00.

BK Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav

3:4

konec (0:2, 2:0, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Piskač (Přibyl, Kohout), 30. Vacík, 55. Teplý (Polák) – 13. Flynn (Kučera, Křížek), 19. Flynn (Kučera), 44. Nepokoj (Kučera, Flynn), 59. Flynn (Nepokoj, Kučera)

BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – D. Vacík, Krejčí, Pejchal, Lachman "A", Polák, Adam, Rubner, Zvěřina – Teplý, Holenda "C", Donda – Křehlík, Tecl, Cachnín – Přibyl "A", Kohout, Piskač – Pokorný. Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

BK Mladá Boleslav: Haas (V. Marek) – Nepokoj, Horský, Červenka, Jirásek "A", Homolka, Dlabola, Imlauf – Flynn, Křížek, Kučera "A" – Havelka, Foerster, Veverka "C" – Moravčík, Čermák, Novák – Jindra. Trenér: Jiří Zoerkler.

Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí

Průběh zápasu
1. třetina
08:40 HBR 2 Pejchal, faul kolenem
12:04 MBL 0:1 Flynn (Kučera, Křížek)
18:27 MBL 0:2 Flynn (Kučera)
19:47 MBL 2 Čermák, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
21:08 HBR 1:2 Piskač (Přibyl, Kohout)
29:06 HBR 2:2 Vacík
38:25 HBR 2 Adam, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
43:23 MBL 2:3 Nepokoj (Kučera, Flynn)
47:34 HBR 2 Holenda, hákování
53:52 MBL 2 Kučera, držení protihráče
HBR 2 Holenda, sekání
54:48 HBR 3:3 Teplý (Polák)
55:09 MBL 2 Novák
56:21 HBR 2 Polák, podražení
58:56 MBL 3:4 Flynn (Nepokoj, Kučera)
Konec