Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Plzeň 1929 – HC Letci Letňany

3:0

konec (1:0, 2:0, 0:0)

23.09.2016, 15:00 • Malá hala, Plzeň • 7. kolo • Michal Belšán (@belly11mb)

A máme hotovo! Plzeň dnešní zápas extraligy staršího dorostu proti Letcům z Letňan zvládla na výbornou, především díky velmi dobrému defenzivnímu výkonu.

Branky indiánů postupně zařídili Matěj Hajžman, Martin Červenka a Jan Matiášek. Letňany se sice dostaly do nějakých gólových šancí, ale Kristián Kolář dokázal udržet čisté konto a Plzeň vítězí 3:0! (17:04:34)

Konec zápasu.

57:51

Tvrdou ránu Michala Houdka s potížemi, ale přeci jen, dokázal zneškodnit Lukáš Pařík. Gólman Letňan se dnes rozhodně nenudí.

56:44

Domácí v plném počtu.

56:30

Mnoho prostoru nyní dostal Vojtěch Novák, hostující útočník ale z pozice falešného obránce trefil jen Kolářův beton.

54:51

Dobrou ránou z pravého křídla vyprášil betony Kristiána Koláře Dominik Danov! Brankář indiánů se opravdu mermomocí snaží, aby udržel čisté konto. Lehké to ale rozhodně nemá.

54:44

Domácí celek hrál v šesti a bude se muset dvě minuty bránit ve čtyřech. Trest pro hráčskou lavici odpyká Vojtěch Kovařík (PLZ).

53:09

Po dobré akci Lukáše Rouska se před bránou k dorážce dostal dánský útočník Peter Eg Larsen, ale Kristián Kolář vytasil své betony a nedovolil puku projít do brány!

51:25

Hosté v plném počtu.

50:56

Po pokusu Vojtěcha Kovaříka se hned trojice domácích hokejistů snažila o dorážku, vítězně z této situace ale vzešla obrana Letňan.

49:49

Domácí v plném počtu.

49:25

Letňanský brankář Lukáš Pařík (LET) se provinil nedovoleným bráněním a dostává dvě trestné minuty. Trest za něj odpyká Peter Eg Larsen.

47:49

Matěj Kolda (PLZ) je vyloučen na dvě minuty za sekání a nabízí Letcům možnost dvouminutové přesilovky.

47:38

Sám na brankáře tentokráte pádil Dominik Danov! Tuto obrovskou příležitost ale využít nedokázal, brankář Kristián Kolář tak i nadále drží čisté konto.

46:25

Martin Lokajíček dlouhou přihrávkou vyslal po levém křídle do šance Jana Matiáška, ten si ale nestihl seřídit mířidla dobře a branku Letňan minul.

43:11

Jan Matiášek a Josef Roubal vyrazili do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný ale nechal vyniknout pozorného Lukáše Paříka!

42:54

Další pěkná a hlavně rychlá akce Letců z Letňan. V prostoru mezi kruhy se k zakončení dostal Karel Klikorka, jeho pokus byl ale sražen do ochranné sítě.

41:23

Domácí v plném počtu.

41:06

Dobrou příležitost měl po kombinaci na jeden dotek hostující forvard Lukáš Nedorost, puk ale poslal vedle Kolářovy brány!

40:05

Hosté v plném počtu.

40:04

Josef Roubal hned po buly vystartoval do útočné akce a parádní střelou zápěstím trefil břevno letňanské brány!

40:01

Začala třetí třetina.
Dvě třetiny jsou za námi a Plzeň vede Letňany již o tři góly. Ve druhé periodě vsítila dva z nich, postupně se prosadili Martin Červenka a Jan Matiášek. Na začátku druhé třetiny se bude hrát pět vteřin 4 na 4, poté začne zkrácená přesilovka Letňan.
Další třetina začne přibližně v 16:33.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:23

Poměr sil na ledě se ale vyrovná. Domácí forvard Martin Červenka (PLZ) sekl brankáře Lukáše Paříka a znovu usedá na trestnou lavici.

39:07

V mezikruží se v dobré příležitosti zjevil Filip Přikryl, jeho střela zápěstím ovšem nebyla přesná. Domácí však mají solidní šance!

38:05

Jan Matiášek byl u mantinelu podražen a Dominik Danov (LET) tak usedá na dvě minuty na trestnou lavici. Další šance pro indiány navýšit své vedení.

36:29

Josef Hasman si z pravé strany parádně vybruslil do mezikruží, odkud se snažil překonat Lukáše Paříka. Naštěstí pro Letce ale trefil jen nastavenou lapačku brankáře!

36:15

Domácí hrají v plném počtu. Dobrou šanci měl v závěru početní nevýhody domácí útočník Vít Reitspies, svůj únik ale v dobré zakončení neproměnil.

35:13

Po ráně Tomáše Fabiánka se o dorážku na pravém křídle snažil Dominik Danov, domácí zadáci ale touš srazili mimo hlediště. Přitom to byla velmi nebezpečná pozice...

34:15

Adam Bílek se po zaváhání Kaňáka snažil dostat do šance, ale neuspěl. Ne však proto, že by si počínal špatně, nýbrž z toho důvodu, že ho Martin Červenka (PLZ) podrazil. Dvě minuty pro autora druhé branky Plzně.

33:02

Po nahození Matěje Koldy zprava se hned několik plzeňských snažilo o dorážku, neúspěšně. Lukáš Pařík si prostor u své tyče pohlídal.

29:31

Ondřej Váňa se z pravé strany dobře natlačil před branku Lukáše Paříka. Jeho jasným úmyslem bylo procedit touš pod jeho betonem do brány, s úspěchem si v tomto případě ale plzeňský útočník nepotykal.

28:16

Po jedovaté ráně Nicholase Kaňáka se o dorážku u pravé tyče Paříkovy brány snažil Vít Reitspies, čtvrtá branka indiánů však z této situace nepadla. Lukáš Pařík tomu zabránil pozornými zákroky.

27:37

Po velmi dobré kličkované Matěje Koldy se v mezikruží ke střele dostal Matěj Hajžman, letňanský gólman byl ale připraven.

26:12

Plzeň se v přesilové hře snažila ze svých rychlých útočných akcí ohrožovat branku Lukáše Paříka, ani jednou to ale nedokázala dle svých představ. Letci jsou v plném počtu.

24:12

Západočechy čeká další početní výhoda. Dvouminutový trest za hákování dostává Matěj Jelínek (LET).

23:31

Plzeň právě vstřelila branku!
Ukázková akce po vhazování a je to 3:0! Josef Roubal vyhrál buly přímo na JANA MATIÁŠKA, který nekompromisní střelou švihem nedal Lukáši Paříkovi šanci. Plzeň vede o tři branky a nutno uznat, že naprosto zaslouženě. Asistence: Josef Roubal.

23:28

Tomáš Fabiánek nebezpečně střílel z vrcholu levého kruhu pro vhazování, Kristián Kolář byl ale připraven. Na druhé straně pak Paříkovu lapačku trefil Josef Hasman.

21:49

A mohlo být sníženo! Letci se totiž dostali do přečíslední dva na jednoho, odpovědnost na sebe vzal Lukáš Nedorost, nicméně jeho zakončení gólem neskončilo.

21:06

Plzeň právě vstřelila branku!
Plzeňští využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení o dva góly! Domácí uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu, Josef Roubal se poté na levé straně opřel do kotouče, který před Lukášem Paříkem ještě tečoval MARTIN ČERVENKA! Asistence: Josef Roubal a Martin Lang.

20:01

Začala druhá třetina.
První dvacetiminutovka je minulostí. Západočeši vedou nad Letcemi z Letňan 1:0, když zatím jediná branka padla v 19. minutě z hokejky Matěje Hajžmana. Domácí navíc druhou třetinu začnou v početní výhodě, jelikož 20 sekund před koncem té první byl Karel Klikorka vyloučen na dvě plus deset minut za naražení zezadu.
Další třetina začne přibližně v 15:45.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Domácí čeká druhá přesilová hra. Obránce Karel Klikorka (LET) dostává dvě plus deset minut za naražení zezadu. Menší trest odpyká Tadeáš Pinkas.

18:35

Plzeň právě vstřelila branku!
A máme tu úvodní branku, která příchází z poměrně nenápadné akce indiánů! Josef Hasman přihrál na levé křídlo MATĚJI HAJŽMANOVI, který našel skulinku mezi tyčkou a brankářem Lukášem Paříkem. Domácí vedou 1:0! Asistence: Josef Hasman.

17:49

Tak tohle byla první velmi dobrá šance pro Letce! V mezikruží zůstal nedůsledně pokrytý Milan Antoš, který nebezpečně střílel zápěstím. Domácí brankář Kristián Kolář ho ale dokázal vychytat a puk vyrazil nad bránu!

17:13

Na levém křídle zůstal zcela osamocený Martin Lang, jeho střelu zápěstím ale bez větších problémů zneškodnil Lukáš Pařík.

15:55

Plzeňští hokejisté se bránili velice dobře. Několikrát se s pukem dostali i do útočného pásma, z přesilové hry tedy Letci nevytěžili vůbec nic.

13:55

První přesilovou hru si vyzkouší hostující celek. Kapitán Josef Roubal (PLZ) je vyloučen za držení protihráče v útočném pásmu.

12:52

Domácí se sice dokázali držet nějakou dobu v útočném pásmu, do žádného nebezpečného zakončení se ale nedostali. Obrana Letňan pracovala dobře a hosté jsou v plném počtu.

10:52

Jan Matiášek se prodíral do gólové šance, Ivan Lytvynov (LET) ho ale zahákoval a inkasuje dvouminutový trest.

09:57

Po nahození Matěje Hajžmana se kotouč před bránou Lukáše Paříka snažil vydolovat Martin Červenka, brankář Letňan byl ale pozorný.

07:54

Poměrně dlouho se hrálo bez přerušení. Viděli jsme řadu osobních soubojů a pokusů o útočné akce, nadále ale sledujeme spíše kvalitní obrannou hru z obou stran.

05:16

Kamil Hajšman obdržel přihrávku do mezikruží a byl ve velmi dobré pozici! Jeho střela zápěstím však moc razantní nebyla, Pařík s ní neměl problém.

04:56

Dobře to nyní provedl Martin Lang, který si z pravého křídla vybruslil do předbrankového prostoru. Odtud zakončoval bekhendem, ale branku netrefil ideálně. Krátce nato pálil Lang znovu, tentokráte trefil lapačku Lukáše Paříka.

03:34

Po dobré střele domácího kapitána Josefa Roubala poskakoval puk nebezpečně před brankářem Paříkem, ten ho ale přeci jen dokázal včas zkrotit.

02:45

Hra se přelévá ze strany na stranu, oba celky se snaží hrát poměrně útočně. Na větší šanci ale zatím čekáme, obrany jsou dobře organizované.

01:17

Domácí celek vstoupil do zápasu aktivněji a již několikrát ohrozil branku Lukáše Paříka. Dobře nyní střílel Matěj Kolda, a to hned dvakrát, oba jeho pokusy všašk hostující brankář zlikvidoval.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů už jsou připraveni na zahájení utkání, postupně tedy nastupují na ledovou plochu. Z dnešního zápasu Vám přineseme informace o důležitých situacích – tedy o gólech, vyloučeních a gólových příležitostech.
Úvodní sestavy:

HC Plzeň 1929: Kolář (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Staněk, Lokajíček, Čada, J. Novák – Reitspies, Přikryl, Kolda, Lang, Matiášek, Hajžman, Roubal (C), M. Červenka, Hajšman, Hasman, Váňa (A), Kovařík (A).

HC Letci Letňany: Pařík (Hamalčík) – Klikorka, Prebsl, Antoš, Schönbauer, Lytvynov – Pinkas, Nedorost, Fabiánek (C), Soukup, Bílek, Danov (A), Larsen, Rousek (A), Kubíček, V. Novák, Jelínek.

Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Tvrdík.
HC Letci Letňany
Letňanští za sebou mají také šest zápasů, na tříbodovou výhru dosáhli prozatím jen jednou. Jinak se jim také podařilo ukořistit další tři body navrch za zápasy v prodloužení, takže dohromady jich mají šest vedle skóre 16:20.

Jeden z nich ukořistili právě v posledním utkání. Na domácím ledě s kladenskými Rytíři padli 3:4 v prodloužení, góly Letců zaznamenali Matěj Jelínek, Lukáš Rousek a Peter Eg Larsen.

Čtyři zápasy v brance odchytal Lukáš Pařík s úspěšností 92,36%, náhradník Petr Hamalčík se v brance ukázal dvakrát a z 85 střel inkasoval sedmkrát. Nejvíce bodů pak má na svém kontě Lukáš Rousek, jenž jich prozatím zapsal devět (6+3).
HC Plzeň 1929
Indiáni se prozatím nachází na třetím místě západní části tabulky. V šesti utkáních vydolovali 11 bodů a skóre 16:11, mají tedy tříbodovou ztrátu na lídra z Karlových Varů.

Poslední zápas ale svěřencům bratrského dua Hanzlíků vyšel na jedničku. Na ledě pražské Slavie vyhráli 5:1 po dvou gólech mládežnického reprezentanta Jakuba Poura a trefách Ondřeje Váni, Josefa Hasmana a Matěje Koldy.

Nejproduktivnějším hráčem plzeňského staršího dorostu je Jan Matiášek, který v šesti duelech zapsal pět bodů za tři góly a dvě přihrávky. Stejný počet bodů za pět asistencí má na kontě i Josef Roubal. Brankářskou jedničkou týmu je talentovaný Kristián Kolář, záda mu kryje Radek Červenka.
Příjemné hokejové odpoledne z Plzně! Extraliga staršího dorostu je v plném proudu, dnes nás čeká střetnutí mezi HC Plzeň 1929 a HC Letci Letňany. Přeji příjemnou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

HC Plzeň 1929 – HC Letci Letňany

3:0

konec (1:0, 2:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 19. Hajžman (Hasman), 22. M. Červenka (Roubal, Lang), 24. Matiášek (Roubal)

HC Plzeň 1929: Kolář (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Staněk, Lokajíček, Čada, J. Novák – Reitspies, Přikryl, Kolda, Lang, Matiášek, Hajžman, Roubal (C), M. Červenka, Hajšman, Hasman, Váňa (A), Kovařík (A). Trenér: Bořek Hanzlík.

HC Letci Letňany: Pařík (Hamalčík) – Klikorka, Prebsl, Antoš, Schönbauer, Lytvynov – Pinkas, Nedorost, Fabiánek (C), Soukup, Bílek, Danov (A), Larsen, Rousek (A), Kubíček, V. Novák, Jelínek. Trenér: Jan Zlatohlávek.

Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Tvrdík.

Diváci: 220

Průběh zápasu
1. třetina
10:52 LET 2 Lytvynov, hákování
13:55 PLM 2 Roubal, držení protihráče
18:35 PLM 1:0 Hajžman (Hasman)
19:40 LET 2+10 Klikorka, naražení zezadu, odpyká Pinkas
Po 1. třetině
2. třetina
21:06 PLM 2:0 M. Červenka (Roubal, Lang)
23:31 PLM 3:0 Matiášek (Roubal)
24:12 LET 2 Jelínek, hákování
34:15 PLM 2 M. Červenka, podražení
38:05 LET 2 Danov, podražení
39:23 PLM 2 M. Červenka, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
47:49 PLM 2 Kolda, sekání
49:25 LET 2 Pařík, nedovolené bránění, odpyká Larsen
54:44 PLM 2 HL , příliš mnoho hráčů, odpyká Kovařík
Konec