Menu

Fotbal

Rakouská Bundesliga

FC Admira Wacker Mödling – SK Sturm Graz

0:3

konec (0:1)

17.09.2016, 18:30 • BSFZ-Arena, Mödling • 8. kolo • Tomáš Reiner

Tipsport: 4.8 3.8 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:15. (21:24:28)
Admira držela úvodních třicet minut Sturm Graz na uzdě, poté se ale prosadil Deni Alar a rozjel silné ofenzivní manévry svého týmu, které sice ještě před přestávkou druhý gól nepřinesly, po hodině hry se ale prosadil Lukas Spendlhofer. Admira se marně snažila se zápasem něco udělat a ze hřiště byl stažen její nejlepší střelec Lukas Grozurek, toho ovšem nikdo nedokázal zastoupit a vítězství vedoucího celku tabulky zpečetil devět minut před koncem druhou trefou v utkání Deni Alar. Sturm Graz potvrdil roli favorita a na čele má s devatenácti body pětibodový náskok před druhým Altachem. Třetí Salzburg a čtvrtá Austria má zápas k dobru a může se v tabulce posunout výše. Konečný výsledek. Admira Wacker 0 Sturm Graz 3.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Admira zkusila vstřelit alespoň čestný gól, přízemní střela z levé strany šestnáctky byla ale příliš slabá a Christian Gratzei si s ní hravě poradil.

90

Nad rámec zápasu byly nastaveny 2 minuty.

89

Úřadující mistr Salzburg se zítra může v případě vítězství posunout na druhé místo a na Sturm by ztrácel před devátým kolem dva body.

88

Zbytek utkání už se dohrává jen z povinnosti a je jasné, že Sturm Graz bude mít na svém kontě po osmi odehraných kolech 19 bodů.

87

Deni Alar odešel ze hřiště za velkého potlesku hostujících fanoušků poté, co přispěl k již jistému vítězství svého týmu dvěma góly.

86

Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Deni Alar, přichází Roman Kienast.

86

Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Srdan Spiridonovic, přichází Patrick Wessely.

85

Další borec, který dnes přihrál na gól odešel ze hřiště. Po Saschovi Horvathovi bude sledovat zbytek utkání z lavičky Marc Andre Schmerböck.

84

Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Marc Andre Schmerböck, přichází Philipp Huspek.

83

Deni Alar během úvodních osmi zápasů vstřelil již sedm branek, což je fantastická bilance.

82

Sturm Graz přidává třetí gól, o který se zasloužil Deni Alar a vstřelil svou druhou branku v utkání.

81

81. Deni ALAR - 0:3

81

Sturm Graz právě vstřelil branku!
Fabian Koch výtečně vystihl rozehrávku Admiry a poté nádherným obloučkem vyslal do samostatného úniku DENIHO ALARA, který udělal vybíhajícímu brankářovi Manuelovi Kuttinovi kličku a uklidil míč do prázdné brány. Asistence: Fabian Koch.

80

Sascha Horvath v prvním poločase skvěle vystihl odkop domácích fotbalistů a založil rychlý protiútok, po kterém vstřelil klíčový první gól Deni Alar.

79

Sturm Graz sáhl před pár okamžiky k prvnímu střídání a ze hřiště odešel Sascha Horvath, který odehrál velice slušný zápas.

78

Eldis Bajrami se postavil k rozehrání volného přímého kopu, jenže jeho následná tvrdá střela skončila na tříčlenné zdi.

77

Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Sascha Horvath, přichází Simon Piesinger.

76

Admiře se v úvodu sezóny vůbec nedaří, na druhou stranu ale dnes hraje proti vedoucímu celku tabulky a tři body se od ní čekat nedaly.

75

Lukas Grozurek odešel za postranní čáru a ještě než si sedl na lavičku, tak vzteky praštil s tričkem pro rozcvičení.

74

Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Lukas Grozurek, přichází Christoph Monschein.

73

Hra Admiry se ani po první změně v sestavě nezlepšila, a tak přichází na řadu druhý pokus o oživení.

72

Sturm Graz už se směrem vpřed tolik netlačí a snaží se především dobře bránit, což se mu nadmíru daří.

71

Na hřišti to začíná být velký boj a k vidění je hodně osobních soubojů a také faulů.

70

Do konce utkání zbývá odehrát něco málo přes dvacet minut plus nastavení a Sturm Graz míří za povinnými třemi body.

69

Tak nakonec tomu tak není, jednu střelu jsem Admiře odepřel. Střely na bránu: Admira 3 Sturm Graz 6.

68

Pokud se nepletu, tak domácí během celého dosavadního průběhu utkání vyslali na bránu Sturmu Graz pouze dvě střely.

67

Admira se neustále snaží, směrem vpřed ale není až na jednu výjimku vůbec nebezpečná.

66

Daniel Toth vletěl u postranní čáry do souboje s protihráčem jako utržený ze řetězu a po nepříjemném faulu zezadu dostal správně žlutou kartu.

65

Žlutou kartu dostává Daniel Toth (FC Admira Wacker Mödling).

65

Domácí se mohli dostat na dostřel po rozehrání standardní situace, po které míč mířil po hlavičce jednoho z hráčů Admiry ke vzdálenější pravé tyči, jenže brankář Christian Gratzei vytáhl spektakulární zákrok a nataženou levou rukou míč vletu vyrazil mimo!

64

Sturm Graz se po krásně rozehrané a zakončené standardní situaci ujímá dvoubrankového vedení a Admira je na kolenou.

63

63. Lukas SPENDLHOFER - 0:2

63

Sturm Graz právě vstřelil branku!
Marc Andre Schmerböck na levé straně hřiště rozehrál standardní situaci a krásným diagonálním centrem našel na pravé straně šestnáctky LUKASE SPENDLHOFERA, který hrudí dokázal míč usměrnit ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Marc Andre Schmerböck.

62

Žlutou kartu dostává Markus Lackner (FC Admira Wacker Mödling).

61

Srdan Spiridonovic si naběhl na krásnou kolmou přihrávku do běhu a na levé straně šestnáctky vypálil z hranice šestnáctky, jeho přízemní pokus byl ale příliš slabý na to, aby si s ním Christian Gratzei neporadil!

60

Téměř hodina hry je za námi a Admira doma stále prohrává s vedoucím Sturmem Graz 1:0. Změnit se to mohlo po střele hostujícího Marca Andreho Schmerböcka, jeho pokus z levé strany šestnáctky ale nabral opačnou faleš a stočil se vedle bližší levé tyče.

59

Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Maximilian Sax, přichází Dominik Starkl.

59

Na střídačce Admiry se uskutečnil pohyb a vypadá to, že domácí trenér Oliver Lederer brzy sáhne k prvnímu střídání.

58

Být na místě Olivera Lederera, tak už bych dávno sáhl ke střídání. Hra Admiry je nevýrazná, a to zejména směrem vpřed, dozadu to ještě jde.

57

Uros Matic se dostal po zablokované střele svého spoluhráče na levé straně šestnáctky k míči a přízemní ránou se snažil zamířit ke vzdálenější pravé tyči, ani jeho pokus ale na domácí bránu Admiry neprošel a byl zablokován.

56

Abychom zase domácím úplně nekřivdili, tak se snaží kombinovat a dostat k šestnáctce soupeře, jenže cesta k ní je pořádně trnitá a hodně bolí.

55

Pokud se utkání ponese ve stejném duchu i během následujících pětatřiceti minut, troufám si tvrdit, že Sturm Graz nemůže o vítězství nic připravit.

54

Svěřenci Olivera Lederera hru po přestávce nikterak nezlepšili a není na nich ani vidět nějaká převratná touha po vyrovnání.

53

Admira vyhrála pouze jeden z úvodních sedmi zápasů a ani dnes to zatím na další bodový zisk nevypadá.

52

Věřte nebo ne, ale domácí fotbalisté Admiry vyslali na bránu Sturmu Graz během necelých 52 minut zápasu pouze jednu střelu.

51

Domácí se dostali k další střele zpoza šestnáctky, jenže ta tentokrát zamířila vysoko nad.

50

Druhý Altach dnes podlehl 2:1 Riedu a Sturm Graz si v případě vítězství může na čele tabulky vytvořit pětibodový náskok, o který ho zítra třetí Salzburg nemůže připravit, protože na svém kontě má 14 bodů.

49

Srdan Spiridonovic se poprvé v zápase dostal ke střele, jeho přízemní pokus zpoza šestnáctky ale po rychlém protiútoku zamířil daleko vedle levé tyče.

48

Hosté měli výhodu standardní situace, po následném centru byl ale jednomu z hráčů Sturmu odpískán na pravé straně pokutového území útočný faul.

47

Charalampos Lykogiannis se pokusil na levé straně hřiště o drzou kličku a po nasazení jeslí protihráči byl faulován.

46

Sturm Graz rozehrál druhý poločas, do kterého vstupuje zásluhou trefy svého nejlepšího střelce Deniho Alara s jednobrankovým vedením.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:30.
V prvním poločase se dlouho nic nedělo, po půlhodině hry se ale domácí dopustili zbytečné chyby v obraně, kterou po kolmé přihrávce za obranu potrestal Deni Alar. Sturm vstřelený gól hodně povzbudil a na bránu Admiry se vrhal jeden útok za druhým. Hráči Wackeru mohou děkovat skvělému brankářovi Manuelovi Kuttinovi za to, že neinkasovali další branky. Skóre po prvním poločase. Admira Wacker 0 Sturm Graz 1.

45

První poločas skončil.

44

Vzápětí se dostal k odraženému míči Christoph Knasmüllner, jeho přízemní střela zpoza šestnáctky ale byla příliš slabá na to, aby brankáře Christian Gratzeiho zaskočila.

43

Admira se snaží zareagovat, jenže dlouhý centr v podání Lukase Grozurka z levého křídla skončil pouze na hlavě jednoho z obránců Sturmu Graz.

42

Utkání se nám v závěru prvního poločasu pořádně rozhýbalo a to je přesně to, po čem jsme zhruba úvodních třicet minut marně toužili.

41

Uros Matic poslal na přední tyč nebezpečný centr, po kterém se dostal ke střele Charalampos Lykogiannis, v obrovské šanci ale selhal a trefil pouze brankáře Manuela Kuttina!

40

Pokud jsem dobře viděl, tak k rohovému praporku už běží obstarat rohový kop Uros Matic.

39

Sturm Graz vybojoval po sražené přízemní střele z levé strany šestnáctky rohový kop.

38

Nechybělo mnoho a Sturm Graz mohl vést o dvě branky. Dokonale se dnes potvrzuje, že se vedoucímu celku náramně daří během prvního poločasu, zejména potom mezi 15. a 45. minutou.

37

Deni Alar se po centru z levé strany šestnáctky ocitl v těsné blízkosti v obrovské šanci, jenže míč promáchl a následná střela Saschy Horvatha zamířila ze značky pokutového kopu pouze doprostřed brány, kde ji koleny vyrazil ve dřepu výtečný brankář Manuel Kuttin!

36

Oliver Lederer vzápětí Markusovi Wostrymu ukazoval, že měl míč raději urvat jednoduše... však víte kam.

35

Domácí fotbalisté se dopustili obrovské chyby v defenzivě a domácí trenér Oliver Lederer má velký důvod ke vzteku.

34

34. Deni ALAR - 0:1

34

Sturm Graz právě vstřelil branku!
Markus Wostry ledabyle odkopl míč, který před Thomasem Ebnerem zachytil Sascha Horvath a nádhernou kolmou přihrávkou poslal do stoprocentní příležitosti DENIHO ALARA. Ten vzápětí nezaváhal a z první míč přízemní střelou poslal ze středu pokutového území ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Sascha Horvat.

32

Deni Alar si nabíhal na levém rohu šestnáctky na kolmou přihrávku svého spoluhráče a tvrdě se mu pod nohy vrhl vybíhající brankář Manuel Kuttin! Penalta se ovšem nepískala a domácí gólman si po pěkném zákroku vysloužil obrovský aplaus.

31

Sascha Horvath se dostal uprostřed šestnáctky po odvráceném centru z levého křídla k odraženému míči a pěknou zasekávačkou doprava se zbavil hned dvou protihráčů, jeho následná střela ale byla sražena vysoko nad.

30

Christoph Knasmüllner to také zkusil po pravém křídle, jenže u postranní čáry byl čistě tělem odstaven od míče.

29

Admira založila po pravém křídle rychlý protiútok, jenže jeden z domácích fotbalistů se ocitl na pravé straně šestnáctky proti trojnásobné, ne-li čtyřnásobné, přesile a jeho následná střela byla zablokována.

28

Sturm Graz se pokusil založit útok kolmou přihrávkou středem hřiště, ta ale opět skončila pouze u připraveného brankáře Manuela Kuttina, který si míč placírkou v pohodě zpracoval a poté rozehrál.

27

Fabian Koch před zraky domácí střídačky pořádně přitvrdil a u postranní čáry dojel na první pohled čistým zákrokem Lukase Grozurka, nakonec byl ale odpískán faul.

26

Jedním z opravářů by mohl být na straně hostujícího Sturmu Graz Deni Alar, který během úvodních sedmi zápasů v letošní sezóně Tipico Bundesligy vstřelil 5 branek.

25

Nebo je také možné říci, že se oběma ofenzivám zadrhla ve finální fázi kolečka. Chtělo by to nějakého opraváře.

24

Hra se přelévá v pravidelném rytmu ze strany na stranu, žádný z týmu se ale nemůže dostat ke střele. Obě obrany fungují jako dobře promazaný stroj.

23

Nechybělo mnoho a mohla tu být první vážnější příležitost zápasu, zatím si na ni ale musí počkat. Přitom už běží druhá polovina prvního poločasu.

22

Jeden z domácích fotbalistů Admiry se snažil proniknout po levém křídle šestnáctky, těsně před ní byl ale o míč připraven.

21

Kdyby si dnes oba brankáři vzali do brány noviny nebo doutník, prostě cokoliv, tak by se nic nestalo.

20

Krajní obránce Fabian Koch se dostal k odraženému míči a poté do něho pohotově práskl, jeho následná přízemní střela zpoza šestnáctky ovšem zamířila daleko vedle levé tyče.

19

Sascha Horvath rozehrál na levé straně hřiště rohový kop, na přední tyči ale jeho následný centr odvrátil hlavou Stephan Zwierschitz.

18

Vzápětí Sturm Graz vybojoval rohový kop, následný centr z pravé strany byl ale příliš dlouhý a zamířil do území nikoho.

17

Stefan Hierländer se snažil po pravé straně proniknout do pokutového území mezi dvěma obránci, proti dvojnásobné přesile ovšem neměl příliš šancí na úspěch a byl sevřen do kleští.

16

Na to, že je Sturm Graz vedoucím celkem rakouské Bundesligy, toho zatím během úvodní čtvrthodiny dnešního zápasu příliš nepředvedl.

15

Zatím sledujeme velice vyrovnané utkání, což dokonale potvrzuje statistika držení míče. Držení míče: Admira 50% Sturm Graz 50%.

14

Uros Matic rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a jeho následný diagonální centr těsně před domácím brankářem Manuelem Kuttinem odhlavičkoval jeden z obránců.

13

Sturm Graz reaguje na aktivní hru domácího celku rychlým protiútokem, který je tažený středem hřiště.

12

Volný přímý kop v podání domácího týmu žádný velký rozruch nepřinesl a hosté přečkali první vážnější nebezpečí.

11

Admira vyrazila středem hřiště do rychlého protiútoku a v blízkosti šestnáctky vybojoval pro svůj tým standardní situaci právě před chvíli jmenovaný Lukas Grozurek.

10

Lukas Grozurek nakonec nastoupil v základní sestavě. Těsně před výkopem ale figuroval pouze na střídačce. Tímto se všem fanouškům omlouvám.

9

Ze zápasu vypršelo téměř deset minut a oba brankáři jsou zatím bez práce, pokud tedy nepočítáme stažení centru v podání domácího brankáře Manuela Kuttina z levého křídla.

8

Hosté se pokusili zrychlit hru dlouhou kolmou přihrávkou za obranu, ta ovšem skončila pouze u brankáře Manuela Kuttina, který mohl v klidu rozehrát.

7

Sturm Graz se začal ocitat pod menším tlakem a hru zklidnil přihrávkami na vlastní polovině hřiště.

6

Fotbalisté Admiry se snažili prosadit po levém křídle, tam ale jejich akci skvěle zakřižoval vracející se Lukas Spendlhofer.

5

V úvodu zápasu se hra přelévá z jedné strany na druhou, zatím ovšem bez nějaké brankové příležitosti, která snad brzy přijde.

4

Sascha Horvath poslal na přední tyč od rohového praporku pěkný centr, po kterém se dostal do zakončení Deni Alar, míč se ale od jeho hlavy odrazil vysoko nad.

3

Hosté podruhé zahrozili po levém křídle a po sraženém centru bude následovat rohový kop.

2

Christoph Knasmüllner se pokusil prosadit únikem podél pravé postranní čáry, tam mu ale pěknou stopku vystavil Charalampos Lykogiannis, který ho od míče odstavil tělem.

1

Hlavní rozhodčí Dominik Ouschan dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali domácí fotbalisté Admiry Wacker.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a do výkopu zápasu zbývá jen několik málo okamžiků!
V základní sestavě Sturmu Graz nechybí jeho nejlepší střelec Deni Alar, zatímco na domácí straně sedí dvougólový Lukas Grozurek na lavičce, přestože v letošní sezóně vstřelil polovinu branek celého týmu.
Úvodní sestavy:

FC Admira Wacker Mödling: Kuttin – Zwierschitz, Lackner, Wostry, Bejrami – Ebner, Toth – Grozurek, Knasmüller, Sax – Spiridonovic. (rozestavení 4-2-3-1)
Náhradníci: Leitner – Strauss, Blutsch, Monschein, Starkl, Pavic, Wessely. Trenér: Oliver Lederer.

SK Sturm Graz: Gratzei – Koch, Spendlhofer, Schulz, Lykogiannis – Jeggo, Matic – Hierländer, Horvath, Schmerböck – Alar. (rozestavení 4-2-3-1)
Náhradníci: Lück – Schoissengeyr, Piesinger, Huspek, Potzmann, Dobras, Kienast. Trenér: Franco Foda.

Rozhodčí: Dominik Ouschan. Asistence: Stefan Gamper, Markus Gutschi. Čtvrtý rozhodčí: Sebastian Gishamer.

Hráči Admiry během rozcvičení před zápasem proti vedoucímu týmu rakouské Bundesligy. Do BSFZ-Areny zavítal Sturm Graz!

Sturm Graz

Sturm Graz prožívá skvělý vstup do sezóny a po sedmi odehraných kolech mu patří se šestnácti body první příčka, jeho fotbalisté ovšem nesmí usnout na vavřínech. Čelo tabulky je pořádně nabité a zezadu se tlačí na první místo trojice týmů Altach, Salzburg a Austria. Hostující fotbalisté budou spoléhat na ve skvělé formě hrajícího Deniho Alara, který během úvodních sedmi kol vstřelil 5 gólů a jeho průměr činí 2,14 branky na zápas. Sturm Graz je favoritem.
Admira Wacker

Admira během úvodních sedmi zápasů nového ročníku rakouské Bundesligy dokázala jen jednou zvítězit a hned šestkrát prohrála, což by samo o sobě ještě nebylo tragické. Domácí ovšem během posledních pěti zápasů dokázali vstřelit pouze 2 góly a hned 15 jich inkasovali. Mödling nebude mít proti vedoucímu Sturmu Graz co ztratit, což mu může pomoci.
Sturm Graz v roli vedoucího týmu rakouské Tipico Bundesligy zavítá do BSFZ-Areny, kde v sobotu večer v rámci osmého kola vyzve domácí Admiru Wacker, které před vzájemným zápasem patří osmá příčka. Zatímco Admira střílí většinu gólů až po přestávce, fotbalisté Sturmu Graz rozhodující zápasy většinou během prvního poločasu. Potvrdí hosté roli favorita?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

FC Admira Wacker Mödling – SK Sturm Graz

0:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 34. Alar (Horvat), 63. Spendlhofer (Schmerböck), 81. Alar (Koch)

Karty:   62. Lackner (TRK), 65. Toth (TRK)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:15.

FC Admira Wacker Mödling: Kuttin – Zwierschitz, Lackner, Wostry, Bajrami – Ebner, Toth – Grozurek (74. Monschein), Knasmüller, Sax (59. Starkl) – Spiridonovic (86. Wessely). (rozestavení 4-2-3-1)
Náhradníci: Leitner – Strauss, Blutsch, Pavic. Trenér: Oliver Lederer.

SK Sturm Graz: Gratzei – Koch, Spendlhofer, Schulz, Lykogiannis – Jeggo, Matic – Hierländer, Horvath (77. Piesinger), Schmerböck (84. Huspek) – Alar (86. Kienast). (rozestavení 4-2-3-1)
Náhradníci: Lück – Schoissengeyr, Potzmann, Dobras. Trenér: Franco Foda.

Rozhodčí: Dominik Ouschan. Asistence: Stefan Gamper, Markus Gutschi. Čtvrtý rozhodčí: Sebastian Gishamer