Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference paralympijského týmu

konec

31.08.2016, 13:00 • Radek Barkman, Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Díky za pozornost a mějte se fajn. (13:23:28)
Paralympijské hry začínají slavnostním zahájením 7. září. O den později se z českých sportovců představí stolní tenisté, plavci a cyklistka Tereza Diepoldová. Vůbec poprvé bude mít česká reprezentace účastníka v jachtingu.

Oficiální část tiskové konference byla ukončena a nyní nadchází prostor pro individuální rozhovory.
Erlebachová: Volili jsme to na grémiu. Jirka si to zaslouží za to, jak reprezentuje Českou republiku po celou svou kariéru.
Ježek o poctě vlajkonoše: Strašně si toho vážím, je to poslední paralympiáda. Je ctí, že to bude přímo na slavnostním zahájení na stadionu.
Ježek o disciplíně, v níž si nejvíc věří: V Londýně to byl stíhací závod na 4 kilometry a mělo by to být stejné i tady.
Berná: Já budu o svých výsledcích informovat na facebookovém profilu.
Jan Povýšil o sociálních sítích: Plánuji být zejména na twitteru Tam se chystám dávat i své věci. Možná se dozvíte i to, že mluvíme sprostě, koukáme na choulostivé věci a bude to sranda. Facebook asi pohlídá český paralympijský tým.
Jiří Ježek o své úloze sportovce: Samozřejmě je to odměna pro každého sportovce, který měl v kariéře štěstí, že se stal úspěšným a známějším. Všichni sportovci na paralympiádě jsou vzorem pro lidi, kteří jsou v nemocnici nebo řeší zdravotní problém. Ukazují, že i přes nemoc či úraz se dá žít i nadále naplno. Díky úspěchům ve sportu mám možnost oslovit víc a víc lidí.
Jiří Ježek o rodinné podpoře: Soňa (manželka) nikdy nemohla být členem výpravy, fandila mi vždy na místech pro diváky a zkusím jí o to větší radost udělat.
Jiří Ježek (cyklista): Ode mě už medaile nikdo nečeká vzhledem k tomu, co mám za sebou. To, že jsem se vůbec nominoval, je pro mě malinkým zázrakem. V tréninku jsme odvedli maximum a uvidíme, na co to bude stačit.
Povýšil: Plavu s Honzou Mickou v jednom oddíle, tak jsem měl zprávy o tom, že tam je skvělý bazén a v tomto ohledu určitě problém nebude. Těším se na závody.
Povýšil: Přiznám se, že jak jsem řval na tréninku, že plavu strašně, nemám nyní představu jak to bude na závodě.
Jan Povýšil startuje již na své páté olympiádě.
Eva Berná o různorodosti disciplín: Připravovala jsem se každý den, věnovala jsem tomu maximum. Přes kouli jsem se postupně dostala i k dalším disciplínám. Nervózní začínám být až těsně před závodem.

Tisková konference paralympijského týmu

konec