Menu

Hokej

Reprezentace žen do 18 let

Česko – Rusko

2:5

konec (0:3, 1:1, 1:1)

28.08.2016, 12:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Martin Voltr

Nový český výběr bez nejzkušenějších hráček ukázal tady v Roudnici trenérům jak silné stránky, tak samozřejmě i slabiny, na kterých teď budeme muset všichni společně pracovat. Na konci téhle cesty bude stát lednové mistrovství světa v Přerově a Zlíně, kde bude mít český výběr dostatečnou motivaci uspět.

Ode mě je to už všechno. Příští akcí osmnáctky bude už za tři týdny tradičně turnaj v německém Selbu, potom se vydá do Finska. Já se s vámi budu těšit u našeho ženského hokeje zase co nejdřív na počtenou. Příjemný zbytek víkendu. (14:30:37)
Po výsledcích 2:3 a 5:4 tak česká ženská reprezentace do 18 let prohrává s Ruskem 2:5. Dnešní zápas byl z naší strany nejméně povedený, jeho ráz určil už samotný úvod a tříbrankovou ztrátu jsme přes veškerou snahu už nestačili dotáhnout.
Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za český tým Šarlota Tomasco a za ruský Margarita Dorofejevová.

Konec zápasu.

59:50

A jdeme to zkusit v šesti proti čtyřem bez gólmanky!

59:50

Česká střídačka si vybírá oddechový čas.

59:50

Šarlota Tomasco se sportovně "pomstila" za předchozí moment, vynutila si hrubost Bobrovové (RUS). Utkání zakončíme v přesilovce.

59:31

Po další teči proskákal puk nad břevno, Česko je kompletní a ještě jedeme do útoku.

58:59

Lorencová lehce ztečovala střelu Bobrovové nad branku, bráníme se opět na výbornou.

58:26

Sama po pravé straně našlápla Bára Machalová, ovšem soupeřka jí včas vypíchla kotouč z hole.

58:07

Češky se osvobzují a střídají kompletní čtveřici.

57:37

Hra se stěhuje k Merkuševové po úmyslném ofsajdu jejího týmu.

57:31

Závěr utkání budeme trávit v dalším oslabení. Šarlota Tomasco (CZE) je potrestána za svůj důraz, dvě minuty za krosček.

57:15

A další odrazy kotouče před brankovištěm, Škrdlová a Machalová byly blízko, jenže Merkuševová včas vytáhla hokejku.

56:38

Natálie Mlýnková táhne český útok. Teď ještě našlápla po levé straně a když neuspěla napoprvé, natahovala se po dorážce. Marně.

56:11

Bobrovová se položila do střely z první, tu naše defenzíva zblokovala.

55:31

Ruský ofsajd.

55:06

Náš mladý tým se snaží zabrat, jenže v útočném pásmu se vždy udrží jenom pár vteřin. Je jasné, že na konci víkendu už síly hodně docházejí.

54:22

Ruské útočnice jsou hodně šikovné, s tím se prostě musíme smířit. Dorofejevová předvedla pěknou kličku do středu hřiště a zkoušela trefit růžek. Jandová však zůstala stát a ramenem puk vytáhla.

53:41

Mezi kruhy se srazily Klára Jandušíková s Darjou Beloglazovovou a rozhodčí přerušily hru. Obě otřesené hráčky se po chvíli zvedly a samy dojely na střídačku.

53:20

Rusko právě vstřelilo branku!
O chvíli později už tenhle souboj vyhrála ruská útočnice, která přibližuje svůj tým na dosah vítězství. Zblokovaný puk od Širokovové dorážela ze strany MARIA LOBUROVÁ a jak se Jandová přesouvala, nechala místečko mezi betony, kam kotouč přesně zapadl – 2:5. Asistence: Olga Širokovová.

52:57

Za obranu ujela Loburová, ale Denisa Jandová se teď chce opravdu vytáhnout! Když ruská útočnice ještě objela branku, naše gólmanka roztáhla beton po čáře.

52:34

Po dalším zákroku naší gólmanky jsme ujeli dopředu, nicméně nepřesná kombinace vše ukončila. Následuje v rychlém sledu ruský ofsajd.

52:07

Na modré čáře vzala puk Alexandrovová a hnala se na Jandovou. Na zádech měla naši obránkyni, takže musela zakončit bekhendem, a Jandová tuhle střelu vyrazila špičkou betonu.

51:45

Zakázané uvolnění sborné.

51:34

Mlýnková a Tomasco se pokoušely dostat z rohu útočného pásma, ale Rusky jim to nedopřály.

50:35

Hra se přesunula do českého pásma, náš tlak je přerušen a musíme čelit nepříjemnému forčekingu Rusek.

49:52

Naše juniorky chytly slinu, Laura Lerchová nahodila puk do brnkoviště a pak se s Machalovou natahovaly po dorážce. Chyběl kousek!

49:23

Natálie Mlýnková se ze strany navezla do brankoviště a její akci ještě dorážela Lorencová. Ale Merkuševová ho tentokrát za záda nepustila!

48:59

Česko právě vstřelilo branku!
Je to gól a ještě žijeme, česká reprezentace po sérii oslabení znovu dává branku naděje! Po vyhraném buly vzala puk Tereza Karlecová a zpoza brány našla ŠARLOTU TOMASCO. Ta předvedla na hraně brankoviště velký důraz, přitom už padala k ledu. I tak zvládla dotlačit puk za čáru – 2:4! Asistence: Tereza Karlecová.

48:50

Hrací předmět skončil na střídačce sborné, o chvíli později následuje zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravici Merkuševové.

47:58

Za ubráněná oslabení si český tým jednoznačně zaslouží pochvalu, zvládl je skvěle. Jenže s ohledem na stahování manka nám to samozřejmě k ničemu nepomohlo. Potřebujeme hrát v pěti.

47:32

A když se ruská kapitánka hnala do šance, do cesty puku se v poslední chvíli vložila česká hůl. Jsme kompletní.

47:11

Beloglazovová nejdřív obrovskou silou napálila puk jen do Garipovové, která ztěžka oddechuje. Pak zasáhla Jandová proti ráně Alexandrovové.

46:54

Před střídačkami zabojovala Barbora Machalová, její zásluhou je hra znovu přerušena, protože kotouč přeletěl mantinel.

46:35

Ale bráníme dobře, teď už utekla víc než minuta a rozhodčí vykazuje hru do středního pásma za postavení hráčky v brankovišti.

46:16

Dělovka Zubokové, nejaktivnější ruské obránkyně, proletěla vedle české tyčky.

45:42

Zuzana Martinů výtečně přistoupila ke Starovojtovové a poslala puk z pásma.

45:26

Bylo to pochopitelně za hranou pravidel ženského hokeje. Hornická inkasuje 2 + 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku, menší trest odsedí Sandra Halounová.

45:26

Před Dorofejevovou vyrostl důrazný strom v podobě Karolíny Hornické. Ta se opravdu hodně zpevnila a Ruska dlouho zůstala ležet na ledě, naštěstí už je v pořádku.

45:02

A to už je česká reprezentace kompletní.

44:42

Rusky si naštěstí nerozuměly, zpětný pas Dorofejevové jen vyjel ven z pásma.

44:18

Barbora Machalová vyvezla kotouč, ale pak jsme ho chybnou nahrávkou znovu vrátili na ruské hokejky.

43:53

Tečovaný puk nakonec proskákal až na zadní mantinel, odkud se odrazil zpátky do brankoviště. Denisa Jandová byla u tyčky pozorná.

43:19

Ránu Zbokové poslala Jandová betonem do strany, odkud dorážela Loburová. Kotouč vůbec netrefila dobře.

42:52

Jenže zrovna když naše nově složená druhá formace získala puk a začala tlačit, tak jsme hráli v šesti. A ne zrovna chvilku. Menší trest odpyká Tereza Karlecová, další oslabení.

42:28

Zuzana Martinů si šikovně obhodila protihráčku a útočnice pak dojely nahozený kotouč.

41:54

Laura Lerchová znovu vyhodila kotouč a oslabení tři na pět jsme přestáli! To je ono, ještě žijí naše šance na body.

41:07

Druhá trojice Lerchová, Jandušíková a Škrdlová po buly hned odpálila puk daleko z pásma.

40:45

Teď nám pomohlo obrovské štěstí! Širokovová obkroužila bránu a puk už se válel na brankové čáře, ale naše obránkyně s Jandovou ho zastavily!

40:31

Střelu Starovojtovové zblokovala Mlýnková, pokus Zubokové vyráží Jandová.

40:01

Začala třetí třetina.
Na oslabení tří proti pěti jdou Natálie Mlýnková, Eliška Vozdecká a Zuzana Martinů.
Ještě se chvíli čeká, než uschnou louže na ledě.
Známe ruskou mentalitu a dobře víme, že sborná snad nikdy nedokáže udržet konstantní výkon šedesát minut. Česká osmnáctka se toho ve druhé třetině snažila využít, dřela a byla aktivnějším týmem. I když z toho nebylo moc gólových šancí, tak snižující gól Terezy Karlecové jsme si zasloužili.

Nadějný stav 1:3 však do sirény nevydržel, Rusko využilo přesilovku. A co je pro nás špatná zpráva před návratem na led, že nás teď čeká 1:50 dvojnásobného oslabení. Zbývá nám poslední třetina tady v Roudnici, naše děvčata do toho musejí dát všechno a ještě se porvat o výsledek tak, jak to umí!

Třetí třetina začne přibližně ve 13:37.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Jenže Rusky si vynutily český faul. A bohužel ne jeden. Karolína Hornická je vyloučena za hákování, Aneta Cornová za následný krosček v brankovišti. Jdeme do tří.

39:38

Češky se snaží docílit gólu do šatny, nyní pálila Tereza Karlecová.

39:04

Merkuševová měla kompletně zakrytý výhled a střela Vozdecké ji trefila do masky. Od té se kotouč odrazil tak dvacet centimetrů vedle tyčky!

38:29

Kotouč v nepřehledné situaci skákal ruským brankovištěm, ale bohužel nedoskákal tam, kam bychom potřebovali.

37:55

Tentokrát zase naše přesilovka. Alina Garipovová (RUS) pyká za nedovolené bránění.

37:37

Rusko právě vstřelilo branku!
Ojedinělý faul nás bohužel přišel příliš draho, Rusky znovu odskakují na rozdíl tří branek a naše snaha ve druhé třetině přichází vniveč. Ztečovanou střelu Zubokové nestačila Jandová přikrýt a MARIA LOBUROVÁ pod jejím tělem dotlačila puk do sítě – 1:4. Asistence: Darja Zuboková.

36:51

Laura Lerchová (CZE) vzápětí přibrousila u mantinelu a hned věděla, že to byl na Chaustovovou faul. Ruská hráčka je naštěstí v pořádku, ale jde rovnou na přesilovku, což by určitě neměla.

36:44

První český útok tráví na ledě nejvíc času a stále se snaží něco vymyslet. Lerchové to nyní nevyšlo, Merkuševová puk zastavila a nedopustila dorážku.

36:19

O práci naší gólmanky se postarala na modré Garipovová. Jandová měla zcela čistý výhled a přerušuje hru.

35:33

Spoluhráčky střídaly, tak Šarlota Tomasco správně zavezla puk do třetiny sama. Zpětný pas na Kláru Jandušíkovou pak už sborná protečovala do středního pásma.

34:39

Ještě že tak. Širokovová naštěstí nezpracovala průnikovou přihrávku, na naši branku by už uháněla úplně sama.

34:29

Ale ještě než stačily dostřídat, vyhodily puk na zakázané uvolnění.

34:19

Po nepřesné české kombinaci se Rusky osvobozují a hrají v plném počtu.

33:37

Český nápor prozatím končí, rychlonohá Beloglazovová prověřila z pravé strany pozornost Denisy Jandové. Ta poslala betonem puk za mantinel.

33:13

Ruská obránkyně vzápětí mimo hru důrazně zblokovala Nikolu Dýckovou, ta tak nemohla podle plánu dorážet na Merkuševovou po střele Lerchové.

32:54

První trojice předvedla na brankovišti výborný důraz, ale puk za záda Merkuševové neprotlačila.

32:40

Hodně necitlivé přerušení hry. Čárová rozhodčí si všimla, že neběží čas, ale náš výběr se zrovna dostával do velké šance.

32:26

Barbora Machalová se odpoutala od své protihráčky a rychle střílela po ledě, kde však byly betony Merkuševové.

32:18

Místo toho Východoevropanky znovu faulovaly a máme další stéblo, kterého se můžeme chytit. Alena Chaustovová (RUS) si odsedí menší trest za podražení.

31:58

Nepřesné střelecké mušce Širokovové teď musí vděčit Denisa Jandová, Ruskám chybělo málo ke čtvrté brance.

31:31

První český útok se dostal do přečíslení, které založila Natálie Mlýnková. Její přihrávka do strany však byla na Lerchovou o pár čísel delší!

31:09

Vivien Šmajdová se na modré čáře srazila s Dorofejevovou, která odlétla do útočného pásma a musel se pískat ofsajd.

30:51

Z krátkého nátlaku ruských hokejistek nebylo nic, tak to zase zkusíme my.

29:57

Naše osmnáctka se zase okamžitě navezhla do útočného pásma. Od modré střílela Aneta Zachová, teď Klára Jandušíková. Merkuševová zasahuje.

29:05

Česko právě vstřelilo branku!
Tak konečně to vyšlo a dvě sekundy před koncem přesilovky je tady první gól, který jsme strašně moc potřebovali! O rozdílový okamžik se parádní křižnou přihrávkou postarala Adéla Škrdlová, která našla Šarlotu Tomasco. Její střelu dorazila do prázdné bránky TEREZA KARLECOVÁ a je to 1:3! Asistence: Šarlota Tomasco.

28:44

Stále stejný obrázek. Hraje se sice v ruském pásmu, ale bohužel nám to nestačí k žádné lepší střelecké pozici.

27:52

Česká reprezentace je stále ve třetině, první střela však přišla až teď. Puk z hokejky obránkyně Elišky Vozdecké přeletěl všechny, včetně ruské klece.

27:07

Dobrým pohybem v útočném pásmu jsme vybojovali další přesilovku. Světlana Bobrovová (RUS) – 2 minuty za podražení.

26:47

Další rychlá ruská akce, po pravé straně našlápla Loburová. Denisa Jandová zasáhla vyrážečkou, pak zastavila i fotbalovou dorážku Dorofejevové.

25:44

Češky dobruslovaly ruské přečíslení dvou proti jedné, ve kterém našla Starovojtovová Širokovovou. Ta už měla puk hodně pod tělem, i tak zvládla vypálit. Jandová se včas přesunula a místo u tyčky schovala.

25:26

Naše pětice srdnatě bojovala o kotouč v útočném pásmu, nicméně ani Dýckové se s nim nepodařilo vyjet.

24:34

Na přesilovou hru toho bylo bohužel málo, Rusky jsou kompletní. Ale ještě útočíme.

23:38

Aktivní střídání předvedla Veronika Lorencová. Nejdřív si přiťukla se spoluhráčkou a dorazila do třetiny, potom s pukem vykroužila do střelecké pozice. Byla však v úhlu a ruská gólmanka zasáhla.

23:04

Rusky se brzo osvobodily, po pravé straně se pak vydala Starovojtovová. Jandová si v klidu pohlídala beton u první tyčky.

22:32

Alexandra Budanovová (RUS) – 2 minuty za držení.

22:32

Krásná přihrávka na Lauru Lerchovou, která zblízka Merkuševovou nepřekonala. Velká škoda, ale máme z toho aspoň přesilovku!

21:59

Mlýnková zavezla puk do útočného pásma, pak ho vrátila dozadu Zuzaně Martinů a od modré střílela Eliška Vozdecká. Kotouč ale k bráně nedošel.

21:04

Naše osmnáctka hraje v plném počtu, tohle oslabení zvládla.

20:42

Nyní o puk bojovala u hrazení Aneta Cornová a sborná se dopustila ofsajdu.

20:34

Tereza Karlecová včas přistoupila k ruské obránkyni a dostala hru do středního pásma.

20:19

Česká reprezentace zahájila druhou část v oslabení. Zblokovanou střelu od modré čáry dorážela z úhlu Širokovová, naše gólmanka si to pohlídala.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní třetina posledního zápasu v Roudnici nad Labem nám vůbec nevyšla. Za všechno mohl samotný start, po dvou minutách a pěti sekundách jsme totiž prohrávali už o dvě branky. Naše juniorky jako by se od té doby neměly čeho chytit a pak inkasovaly ještě potřetí. Rusky zatím ovládají hru. Ale uvidíme, zda se naše děvčata v šatně vyburcují a zvednou, jako to zvládly včera před třetí třetinou.

Druhá třetina začne přibližně ve 12:48.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Poslední zákrok v první části si připisuje po ruském protiútoku Denisa Jandová.

19:35

I v oslabení se dopředu vydala Natálie Mlýnková, krásně si obhodila poslední ruskou hráčku. Jenže klička ji zároveň vynesla do většího úhlu, než by bylo potřeba, a Merkuševovou neprostřelila.

18:59

Aha, tak nešlo jen o přerušení, ale i o vyloučení. Šarlota Tomasco (CZE) odchází na trestnou na dvě minuty za zdržování hry.

18:59

Až nyní paní rozhodčí usoudila, že je na čase přerušit hru.

18:38

O kotouč se dlouho bojuje v rohu ruské třetiny, je tam celkem šest hráček.

18:04

Starovojtovová si ukrojila příliš velký krajíc chleba, mezi čtveřicí českých hokejistek se neprosmýkla a puk jí vypíchla Karolína Hornická.

17:18

Když už se na chvíli dostaneme do pásma, od modré čáry se nám nepodaří dostat kotouč před bránu. Chvíli předtím Rusky vytlačily ze střelecké pozice Mlýnkovou.

16:39

Do hry se dostává i naše čtvrtá lajna, kterou na centru nyní doplnila Šarlota Tomasco ze druhé.

16:01

A skončilo to schovanou střelou od modré, kterou bekhendem dorážela Alexandrovová. Jandová šla rychle na led a znovu to zvládla.

15:48

Třetí česká formace znepříjemňovala Ruskám rozehrávku, ty se i tak dostaly do naší třetiny.

14:53

Mnohem víc práce má v první třetině Denisa Jandová, teď si lapačkou počkala na dobrou šanci Starovojtovové.

14:38

Po levé straně se dopředu vydala Šarlota Tomasco. Už byla ve velkém úhlu, i tak to zkusila na druhou tyčku a skákavý puk nadělal Merkuševové problémy.

14:07

Vzápětí se hra zase přestěhovala na druhou stranu, Jandová musela z brankoviště. Alexandrovovou stačily její spoluhráčky odclonit a naše brankářka dostala puk pod kontrolu.

13:49

Dýcková s Lerchovou zkoušely najít odpověď. Přihrávku na druhou jmenovanou však zastavila natažená ruská hokejka.

13:37

Hodně špatná česká rozehrávka z rohu pásma našla hokejku Dorofejevové. Jandová její střelu ustála, vyražený kotouč rychle přikryla.

12:20

Rusko právě vstřelilo branku!
Ovšem realita je bohužel opačná, sborná po přesilovce navyšuje svůj náskok a s našimi akciemi to nevypadá dobře. OLGA ŠIROKOVOVÁ si už ve středním pásmu obhodila několik hráček o mantinel a ujela do přečíslení dvou proti jedné. Řešila ho sama a Jandovou propálila mezi betony – 0:3. Asistence: Alena Chaustovová.

11:35

Rána Chaustovové z velkého úhlu trefila boční konstrukci a Mlýnková už skočila na led. Oslabení jsme zvládli slušně, od toho se můžeme odrazit.

10:58

Dvě Rusky číhaly před Jandovou, ale ta rychle vytrčila svou hokejku a kotouč vypíchla do bezpečí.

10:23

Nejdřív posílala kotouč po prknech Šárka Krejníková a co se nepovedlo jí, to dokonala vyhozením Veronika Lorencová.

09:51

Ruské juniorky hrají v plném počtu a startují svou první početní výhodu.

09:32

Naše přesilovka končí. Natálie Mlýnková (CZE) se natahovala po puku, jenže při tom podrazila protihráčku a odchází k trestoměřičům.

09:07

Také Zuboková poslala kotouč přes všechny čáry a sborná nám teď aktivním přístupem komplikuje rozehrávku.

08:41

Podobným blokem končí i další pokus od modré čáry, zatím se nám nedaří založit přesilovkovou kombinaci.

08:11

Střela Adély Škrdlové napálila první clonící Rusku a naše soupeřky se osvobozují.

07:49

Vzápětí si vyzkoušíme první přesilovku, kterou vybojovala elitní lajna. Maria Alexandrovová (RUS) je vyloučena za hákování.

07:25

Šikovné ruce předvedla Olga Širokovová, ale zároveň se už dostala do velkého úhlu a Denisa Jandová opět zakročila.

07:02

Hra v první třetině zatím postrádá tempo, česká reprezentace je po dvou inkasovaných gólech dost zakřiknutá a Rusky víceméně kontrolují hru.

06:21

Oba týmy jsou kompletní. Na pravém kruhu se k puku dostala Loburová a naše gólmanka musela předvést rychlý rozklek.

05:36

U mantinelu si protihráčku hezky obhodila Adéla Škrdlová, nicméně k žádné šanci to následně nevedlo.

04:56

Oba týmy ještě dostřídávaly, když se černé gumy chopila Aneta Zachová a za modrou čarou vypálila. Merkuševová zasáhla lapačkou a přerušila hru.

04:21

Velkého prostoru na ledě využila Dorofejevová, která se rozjela dopředu, ale pas před branku zblokovala duchapřítomná Jandová.

03:40

Starovojtovová se už už tlačila do další šance, když ji nedovoleně zastavila Kateřina Zrnová. Na trestnou lavici ale putují obě, takže budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách.

02:57

Druhý český útok vyhrál útočné vhazování, ale nebyla z toho přesná střela, která by ohrozila Merkuševovou.

02:05

Rusko právě vstřelilo branku!
Ruská zdržovací taktika při nástupu na zápas bohužel zafungovala "dokonale" a okamžitě inkasujeme podruhé. Dorofejevová poslala puk zpoza brankové čáry před Jandovou, kde byla nejdůraznější DARJA BELOGLAZOVOVÁ, jež protlačila puk skrz výstroj naší gólmanky – 0:2. Asistence: Margarita Dorofejevová.

01:12

Rusko právě vstřelilo branku!
Špatný začátek, už od druhé minuty budeme muset dohánět manko. Rusky znovu udeřily z osvědčeného protiútoku, za zády naši obrany zůstaly rovnou dvě. ALENA STAROVOJTOVOÁ ho vyřešila individuálně a je to 0:1. Asistence: Alena Chaustovová.

00:56

Nahození do pásma dojížděla Šarlota Tomasco, společně s Anetou Zachovou pak souboj o puk nevyhrála. Ale vůbec to nevadí, protože Rusky poslaly kotouč až na zakázané uvolnění.

00:27

Natálie Mlýnková vypíchla ruskou přihrávku z hokejky Loburové a teď se o rozehrávku pokusí náš tým.

00:01

Utkání právě začalo.
Rusky se při nástupu na led trochu opozdily, stejně tak jim dlouho trvalo, než spustily pokřik. Snad nás to v úvodu nijak nezabrzdí, jdeme na věc!
Úvodní sestavy:

Česko: Jandová (Juřicová) – Martinů, Vozdecká, Škrdlová, Zachová, Jandušíková, Krejníková, Cornová, Šmajdová – Lerchová "C", Mlýnková, Dýcková – Karlecová, Hornická, Tomasco – Lorencová, Zrnová, Machalová – S. Halounová, Kolářová. Trenér: Jan Fidrmuc.

Rusko: Merkuševová (Treťjaková) – Zuboková, Chaustovová, Garipovová, Bobrovová, Gončarovová, Savoninová, Suzakovová – Loburová, Starovojtovová, Širokovová – Beloglazovová "C", Dorofejevová, Alexandrovová – Serovová, Budanovová, Kulaginová – Zubkovová, Čebotarová. Trenér: Jevgenij Bobariko.

Rozhodčí: Malá – Dopitová, Novotná.
Ani pro třetí utkání nezůstala česká sestava stejná. Šárka Krejníková se vrací do obrany, místo ní jde do útoku Daniela Kolářová. Jenže čtvrtá útočná řada bohužel není kompletní, neboť Alexandra Halounová dnes nenastoupí. Aneta Zachová se ze třetí obrany posouvá do druhé, do branky se postaví česká jednička Denisa Jandová.
Sobotní zápas nám toho nabídl opravdu hodně. České juniorky po první třetině vedly 1:0, jenže ve druhé udělaly v obraně pár velkých chyb, které Rusky nekompromisně potrestaly čtyřmi góly.

Ovšem naše reprezentace se za stavu 2:4 nevzdala a po návratu na led už do 45. minuty vyrovnala! V závěru pak český tým ubránil klíčové oslabení a v 57. minutě si Laura Lerchová vynutila trestné střílení, které sama proměnila zakončením mezi betony. Zároveň tím završila hattrick. Ruský tlak v power-play už k vyrovnání nestačil a svěřenkyně trenéra Jana Fidrmuce mohly konečně slavit.

Česko – Rusko 5:4 (1:0, 1:4, 3:0)

Branky a nahrávky: 13. Hornická (Tomasco), 32. Lerchová (Mlýnková, Dýcková), 43. Dýcková (Lerchová, Mlýnková), 45. Lerchová, 57. Lerchová (TS) – 22. Loburová (Širokovová), 31. Alexandrovová (Dorofejevová), 36. Loburová (Starovojtovová), 37. Beloglazovová
Krásnou neděli z Roudnice nad Labem. Trojzápas českých hokejistek do 18 let proti vrstevnicím z Ruska spěje do finiše, dnes v poledne nás čeká jeho poslední část. Domácí tým včera po devíti vzájemných porážkách konečně vyhrál, když sbornou díky famóznímu obratu ve třetí třetině porazil 5:4. A dneska na to bude chtít navázat!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Česko – Rusko

2:5

konec (0:3, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Karlecová (Tomasco), 49. Tomasco (Karlecová) – 2. Starovojtovová (Chaustovová), 3. Beloglazovová (Dorofejevová), 13. Širokovová (Chaustovová), 38. Loburová (Zuboková), 54. Loburová (Širokovová)

Česko: Jandová (Juřicová) – Martinů, Vozdecká, Škrdlová, Zachová, Jandušíková, Krejníková, Cornová, Šmajdová – Lerchová "C", Mlýnková, Dýcková – Karlecová, Hornická, Tomasco – Lorencová, Zrnová, Machalová – S. Halounová, Kolářová. Trenér: Jan Fidrmuc.

Rusko: Merkuševová (Treťjaková) – Zuboková, Chaustovová, Garipovová, Bobrovová, Gončarovová, Savoninová, Suzakovová – Loburová, Starovojtovová, Širokovová – Beloglazovová "C", Dorofejevová, Alexandrovová – Serovová, Budanovová, Kulaginová – Zubkovová, Čebotarová. Trenér: Jevgenij Bobariko.

Rozhodčí: Malá – Dopitová, Novotná.

Průběh zápasu
1. třetina
01:12 RUS 0:1 Starovojtovová (Chaustovová)
02:05 RUS 0:2 Beloglazovová (Dorofejevová)
07:49 CZE 2
09:32 CZE 2
12:20 RUS 0:3 Širokovová (Chaustovová)
18:59 CZE 2
Po 1. třetině
2. třetina
22:32 CZE 2
27:07 CZE 2
29:05 CZE 1:3 Karlecová (Tomasco)
32:18 CZE 2
36:51 CZE 2
37:37 RUS 1:4 Loburová (Zuboková)
37:55 CZE 2
39:50 CZE 2
Po 2. třetině
3. třetina
42:52 CZE 2
45:26 CZE 2
48:59 CZE 2:4 Tomasco (Karlecová)
53:20 RUS 2:5 Loburová (Širokovová)
57:31 CZE 2
59:50 CZE 2
Konec