Menu

Hokej

Turnaj čtyř (U20)

Rusko – Finsko

2:1

po s.n. (2:0) (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

28.08.2016, 14:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Ivan Hochman

Tipsport: 1.8 4.5 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to tedy vše. Nezapomeňte sledovat i závěrečné utkání našich mladíků proti Švédsku, které začíná v 18:00. Od dalších onlajnů z Hodonína, na počtenou! (16:24:31)
Po vyhlášení nejlepších hráčů zápasu ještě proběhlo vyhlášení vítěze Turnaje čtyř zemí, jímž se stává bez ohledu na večerní zápas Rusko!
Nejlepšími hráči byli vyhlášeni z týmu Finska Aapeli Räsänen a z týmu Ruska Vladislav Suchačjov.

Konec zápasu.

ARŤOMOV - 2:1

V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.
Autorem vítězné branky je ARŤOMOV.

2. série 2:0

Emil Oksanen nezamířil do volného prostoru mezi betonem a vyrážečkou a trefuje pouze brankáře.

2. série 2:0

Také Alexandr Polunin proměňuje! Naznačil bekhendový blafák, ale poté stáhl puk na forhend a poslal puk po zemi za brankovou čáru.

1. série 1:0

Aapeli Räsänen svůj nájezd neproměnuje. Na poslední chvíli mu puk odskočil z hole.

1. série 1:0

Arťomov zkušeně proměňuje bekhendový blafák.

Samostatné nájezdy začínají.
Jelikož stále platí nerozhodný stav, budou následovat samostatné nájezdy.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:12

Rusové dvakrát po sobě střelecky neuspěli, následně si ani Kaprizov na Kaarlehta nepřišel.

63:06

Niemeläinen vystřelil po odpískání ofsajdu, což se ruským mladíkům nelíbilo a ihned si to s ním jeli vyřídit. Vše se ale obejde bez vyloučení.

62:57

62:57 Dobrá šance Rusů

62:57

Rubcov s Poluninem se dostali do šance. Druhý jmenovaný střílel k bližší tyči, s tím Kaarlehto počítal a střelu vyrazil.

61:38

61:38 Skvělý zákrok brankáře

61:38

Padáčkem z pravé strany to zkusil Veeti Vainio. Vladislav Suchačjov si vůbec nebyl jistý, kde je puk. Ten nakonec zůstal volný u jeho betonu, finský útočník si jej ale nevšiml a sudí tak přerušili hru.

60:39

Hraje se ve formátu 3 na 3. První do střelecké pozice se dostal Valtteri Ilomäki, jeho střela byla zblokována.

60:01

Začalo prodloužení.
Poprvé na turnaji se bude prodlužovat. Ve třetí třetině jsme mohli vidět spoustu šancí, ale oba brankáři předvádějí kvalitní výkony. Nehledě na výsledek, Rusko má již jisté první místo na turnaji.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:43

Rusové drží puk na svých hokejkách a vypadá to, že zápas dospěje až do prodloužení.

58:54

Kaarlehto vybruslil pro vyhozený puk skoro až do rohu a pomáhá s rozehrávkou spoluhráčům.

58:31

Střelu Jääsky z levého kruhu ukryl ruský brankář v lapačce. Vhazování v útočné třetině Finska.

57:44

Kostin byl sražen k zemi. Po vzájemné domluvě rozhodčích se vylučovat nebude.

56:57

Rusko se více soustředí na útok, než na obranu a tak vznikají pro Finy šance k protiútoku. Hokejisté Suomi ale vždy skončí na brankáři Suchačjovi.

55:15

S návratem Räsänena na led se finové vrhají do útoku. Vidgren tvrdou přízemní střelou trefil pravý beton Suchačjova.

53:51

Kirill Kaprizov zkusil překvapit Kaarlehta střelou z téměř nulového úhlu. Fin si dobře pokryl tyč a nenechal tam prostor, kudy by mohl puk proskočit do brány.

52:21

Finové jdou do čtyř. Držením protihráče se provinil Aapeli Räsänen.

50:38

50:38

50:38

Niemelä posílal puk na spoluhráče na opačnou stranu kluziště, do přihrávky položil svou hůl Rus Vorobjov a nebýt dobrého zákroku brankáře, skončil by puk ve vlastní bráně!

50:14

Střelu od modré čáry Vidgren tečoval přímo před brankářem, ale mimo tři tyče!

49:30

Další střela Rusů a další zákrok vyrážečkou. Prostor u své pravé tyče si Karolus Kaarlehto umí pokrýt!

48:28

Proti tečované střele Zajceva zakročil finský brankář opět vyrážečkou. Rusové měli své příležitosti. Brankář Suomi podává kvalitní výkon, stejně jako včera proti Švédsku!

46:24

Kamil Fazylzjanov poslal puk napříč pásmem. Ten doletěl až do brankoviště, kde jej Kaarlehto vyrážečkou odrazil za bránu.

44:54

Vorobjov hledal zcela volného Kaprizova. Ten nedostal přihrávku tam, kam by potřeboval, což je velká škoda pro Rusko, jelikož ruský snajpr by měl hodně času i prostoru k zakončení!

43:34

Rautanenovu střelu od modré zblokoval Arťomov. Finové jsou ve třetí třetině velice sebevědomí a často střílí.

42:23

42:23

42:23

Vainiova střela minula o pár centimetrů vrchní růžek Suchačjovy brány! Finský bek střelou zápěstím jen těsně netrefil.

41:32

Väyrynen zlomil hůl a díky domu se dostal Kvartalnov k puku, ujel na opačnou stranu kluziště a vyprášil pravý beton Kaarlehta!

40:21

Hned z kraje třetiny se bude vylučovat. Alexandr Polunin (RUS) je vyloučen na 2 minuty za sekání.

40:01

Začala třetí třetina.
Stejně jako v první třetině, i v té druhé byla k vidění pouze jedna branka. Ta padla po krásné situaci v přesilové hře, kterou využil Aapeli Räsänen. Stav utkání je tak po čtyřiceti minutách nerozhodný. Další třetina začne asi v 15:30.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Rusové se pokoušejí ještě odpovědět. Střelu Fazylzjanova zblokoval Heikkinen.

38:09

38:09 Aapeli RÄSÄNEN - 1:1

38:09

Finsko právě vstřelilo branku!
Finsko nakonec využívá přesilovou hru! Jääskä krásně našel AAPELIHO RÄSÄNENA, který se natlačil až před brankáře Suchačjova a zavěsil puk do odkryté části brány! Asistence: Juha Jääskä.

37:48

Po sérii přihrávek od modré střílel Jarkko Parikka. Jeho projektyl trefuje pouze clonícího hráče.

36:16

Sotva se Voronkov vrátil z trestné lavice, usedá na ni spoluhráč Čmychov. Ten je vyloučen na dvě minuty za sekání.

35:51

Otto Koivula dostal přihrávku do kruhu. Po jejím zpracování se opřel do puku, Suchačjov jeho tvrdou střelu vyráží.

34:11

Rus Voronkov ztratil v souboji přilbu a pokračoval ve hře. Rozhodčí byl pozorný a za tento prohřešek jej vylučuje na 2 minuty.

32:58

32:58 Koppanen ve velké šanci neuspěl.

32:58

K volnému Koppanenovi se odrazil puk! Ten chtěl zakončit co nejrychleji, ještě než stihne ruský brankář zareagovat. Ten ovšem dobrým postavením nedal finskému hráči nejmenší šanci a zlikvidoval jeho střelu'

32:35

Finové se snaží vstřelit branku a vyrovnat tak stav utkání. Jääskä a po něm Räsänen se tlačili do zakončení, oba však neúspěšně.

30:00

Rusko se tlačí do útoku, ale finská defenziva oba nájezdy sborné zastavila.

27:03

V souboji u mantinelu byl úspěšnější Arťomov. Ten získal puk pro spoluhráče ve vlastním pásmu. Rusové jsou, stejně jako v první třetině, aktivnější.

25:53

Teemu Väyrynen nabral ve středním pásmu rychlost, počkal si na přihrávku a poté mířil mezi betony ruského brankáře. Ten včas zavřel tuhle mezírku a nedovolil Finovi skórovat.

25:11

Kaprizov nenašel přihrávkou podél mantinelu Fazylzjanova a puk doskákal až do ruského obranného pásma.

23:49

Luoto poslal Heikkinena přihrávkou o mantinel až za ruskou bránu. Hokejisté Ruska ovšem plní své obranné povinnosti parádně. Alexandr Volkov tvrdou hrou ukončil tuhle akci.

21:59

Salo obral Nikitu Li ve vlastním pásmu o puk, Rusové ovšem pět zabojovali a ještě, než Finsko založilo útok, jsou hokejisté v červených dresech opět na puku.

20:01

Začala druhá třetina.
Rusové byli v první třetině jasně aktivnější. Finy prakticky vůbec k ničemu nepustili a sami většinu času trávili právě v pásmu Finska. Sborná se dočkala branky ještě v první třetině, když v poslední vteřině skóroval Alexandr Volkov. Další třetina začne asi v 14:48.

20:00

První třetina skončila.

19:59

19:59 Alexandr VOLKOV - 1:0

19:59

Rusko právě vstřelilo branku!
Rusové do konce třetiny ještě stihli vstřelit branku! V poslední vteřině první třetině zužitkoval Vorobjovu přihrávku ALEXANDR VOLKOV a poslal tak svůj tým do vedení! Asistence: Michail Vorobjov, Jegor Rykov.

18:54

Rusové opět úřadují v útočném pásmu. Otto Leskinen (FIN) byl už dlouhou tobu na ledě a aby zastavil útočnou akci soupeře, musel si pomoct faulem – 2 minuty za držení protihráče.

18:33

Juho Rautanen si zkušeně poradil s útočnou akcí Kostina. Finský hráč ani nemusel vynaložit moc úsilí, jen správně nastavil hokejku a obral tak svého psoluhráče o puk. Finové jsou nyní v útočném pásmu a snaží se něco vymyslet.

16:34

Finům se zatím nedaří střelba. Vladislav Suchačjov je víceméně divákem, v první třetině žádnou větší šanci hasit nemusel.

15:42

15:42 První výraznější příležitost Rusů.

15:42

Rusové soustředili přesilovku hlavně na Arťoma Arťomova, který stál mezi čtyřmi finskými hráči a čekal na přihrávky. Všechny jeho pokusy ale Karolus Kaarlehto zneškodnil!

13:32

A máme tady další vyloučení, tentokrát na straně Finska. Joona Koppanen (FIN) hákoval ruského beka a odpyká si dvouminutový trest.

12:29

Ruská čtveřice dobře brání a nenechává finskému výběru moc prostotu. Máme za sebou přes polovinu přesilovky a Finové ještě ani nevystřelili, přestože se celou dobu drží v pásmu!

11:25

Vyloučení v týmu Rusko (Čebykin – 2 min., nedovolené bránění).

11:07

Rubcov vybojoval za bránou puk pro Voronkova, ten ještě nahrával na druhou stranu Sidorovi. Jeho tvrdá střela prosvištěla kolem levé tyče!

09:53

Oba týmy již hrají s pěti hráči v poli. Rusové s pukem na hokejkách prošli od vlastní brány až do útočné třetiny. Tam jejich akci zastavil dobře postavený Juho Rautanen.

09:02

Nepřesnosti v ruské rozehrávce využil Jarkko Parikka, který se sám pokusil prokličkovat přes modrou čáru. Jeho spoluhráč byl v pásmu ale dřív než kotouč – ofsajd.

07:36

První zákrok ruského brankáře v dnešním zápase. Juha Jääskä z bodu pro vhazování zkusil zavěsit kotouč pod vrchní tyčku, Suchačjov byl ale úspěšnější.

07:05

Finové si přesilovky moc neužili. Na trestnou lavici usedá Otoo Koivula (FIN) za hákování.

06:57

Vyloučení v týmu Rusko (Kudrjavcev – 2 min., podražení).

06:39

Čmychov hledal dlouhou přihrávkou na útočné modré Rubcova. Ten vjel do útočného pásma o chvíli dřív, než puk. Píská se proto ofsajd.

06:21

Otto Koivula sice zavezl puk do útočné třetiny, ke střele se ale nedostal. Arťom Čmychov jej odstavil tělem v rohu kluziště. Suchačov si na puk zatím ani nesáhl.

04:55

Rusové vůbec nepustili soupeře během úvodních pěti minut do svého pásma. Hraje se zatím pouze kolem finské brány.

02:59

Kirill Kaprizov poslal puk do předbrankového prostoru pro Nikitu Li. Finové nenechali tuhle přihrávku projít a vyhodili puk daleko od vlastní brány.

02:12

Voronkov vybídl spoluhráče Sidorova ke střele od modré čáry. Ten se napřáhl a při střele zlomil hůl!

00:51

Tuto situaci Finové řešili faulem. Na trestnou lavici usedá Veeti Vainio (FIN) na dvě minuty za držení protihráče.

00:51

První střela zápasu šla z hole Jegora Rykova. Brankář Kaarlehto má hned od začátku otkání práci.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Rusko: Suchačjov, Samsonov – Rykov, Fazylzjanov, Zajcev, Volkov, Čmychov, Kudako, Voronkov, Sidorov – Polunin, Vorobjov, Kaprizov – Čebykin, Li, Artemov – Kvartalnov, Volkov, Kudrjavcev – Rubcov, Kostin

Trenér: Valerij Brjagin

Finsko: Kaarlehto, Ruusu – Heiskanen, Vainio, Parikka, Salo, Rautanen, Leskinen, Niemeläinen, Ilomäki – Koivula, Räsänen, Jääskä – Oksanen, Koppanen, Väyrynen – Vidgren, Heikkinen, Luoto – Juhola, Niemelä, Knuutinen

Trenér: Jukka Rautakurpi

Rozhodčí: Hradil, Hribik – Gebauer, Lederer.
Stejně jako v pátečním utkání proti Česku se jako poslední střelecky prosadil Joona Luoto i včera v zápase se Švédy. Po dlouhých osmapadesát minut platil bezbrankový stav 0:0. Ani jeden ze soupeřů nedokázal dlouhou dobu vstřelit branku. Nerozhodný stav rozseknul finský útočník necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny parádním gólem, když vyjel zpoza brány do kruhu pro vhazování a přesně zamířil k tyči. Na výhře Finska se velkým dílem podílel také brankář Karolus Kaarlehto, který zlikvidoval všech 21 střel soupeře a udržel čisté konto.

Šance Finska na prvenství v turnaji stále je, ale hokejisté Suomi to budou mít velice těžké. Na prozatím první Rusy ztrácí tři body, to znamená, že musejí vyhrát v základní hrací době. Mimo to, v tabulce +/- zaostávají za Ruskem o 6 branek.
Rusové po páteční výhře se Švédskem 4:2 nastoupili včera večer proti domácímu výběru. Ruská Sborná se zásluhou Klima Kostina v devětadvacáté minutě dostala do vedení. Na to Češi ještě dokázali odpovědět o tři minuty později v podání Petra Kaliny. Pak už úřadovali hlavní střelci ruského výběru. Nejprve skóroval Kaprizov, po něm spoluhráč Kvartalnov. Rusové se nenechali zaskočit kontaktní brankou na 3:2 a výhru svého týmu pojistil svým druhým a celkově již čtvrtým gólem na turnaji Kirill Kaprizov, který poslal puk přes celé hřiště do prázdné brány.

Rusko má ze všech týmů nejblíže k výhře na turnaji. K obhajobě prvního místa z dubnového Turnaje čtyř zemí stačí ruské reprezentaci získat alespoň jeden bod, to znamená neprohrát během základních šedesáti minut.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Rusko – Finsko

2:1

po s.n. (2:0) (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Volkov Alexandr (Vorobjov, Rykov), rozh. náj. Arťomov – 39. Räsänen (Jääskä)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Arťomov (RUS)
1:0   Räsänen (FIN)
2. série:
2:0   Polunin (RUS)
2:0   Oksanen (FIN)

Rusko: Suchačjov (Samsonov) – Rykov, Fazylzjanov, Zajcev, Volkov Artem, Čmychov, Kudako, Voronkov, Sidorov – Polunin, Vorobjov, Kaprizov – Čebykin, Li, Artemov – Kvartalnov, Volkov Alexandr, Kudrjavcev – Rubcov, Kostin Trenér: Valerij Brjagin

Finsko: Kaarlehto (Ruusu) – Heiskanen, Vainio, Parikka, Salo, Rautanen, Leskinen, Niemeläinen, Ilomäki – Koivula, Räsänen, Jääskä – Oksanen, Koppanen, Väyrynen – Vidgren, Heikkinen, Luoto – Juhola, Niemelä, Knuutinen Trenér: Jukka Rautakurpi

Rozhodčí: Hradil, Hribik – Gebauer, Lederer

Průběh zápasu
1. třetina
00:51 FIN 2 Vainio, držení protihráče
06:57 RUS 2 Kudrjavcev, podražení
07:05 FIN 2 Koivula, hákování
11:25 RUS 2 Čebykin, nedovolené bránění
13:32 FIN 2 Koppanen, hákování
18:54 FIN 2 Leskinen, držení protihráče
19:59 RUS 1:0 Volkov Alexandr (Vorobjov, Rykov)
Po 1. třetině
2. třetina
34:11 RUS 2 Voronkov, nebezpečná výstroj
36:16 RUS 2 , sekání
38:09 FIN 1:1 Räsänen (Jääskä)
Po 2. třetině
3. třetina
40:21 RUS 2 Polunin, sekání
52:21 FIN 2 Räsänen, držení protihráče
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
RUS 2:1 Arťomov (rozh. náj.)
po s.n.