Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – 1. FSV Mohuč 05

2:1

konec (1:0)

27.08.2016, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 1. kolo • Karel Janeba (@Kajaneba)

Tipsport: 1.27 6.2 11.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (17:31:57)

Dnešní utkání sledovalo v Signal Iduna Parku 81 359 diváků!
Tak máme dobojováno. Borussia Dortmund potvrdila roli favorita a v prvním kole nového ročníku Bundesligy zvítězila nad Mainzem 2:1! A že to byl tuhý boj. V devadesáté minutě proměnil penaltu Pierre-Emerick Aubameyang, který tak vsítil svou druhou branku v utkání. Nicméně ve třetí minutě nastavení skóroval střídající Jošinori Muto a ještě bylo na co koukat. Nicméně Borussia si míč už poté pohlídala a v poslední minutě a něco Mohuč už k ničemu nepustila. Dortmund však za předvedenou hru z celého zápasu zaslouženě vyhrál a bere všechny body.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Nicméně Dortmund si drží míč na kopačkách a dělá vše proto, aby jej hosté neměli. Bylo by velké překvapení, kdyby Mainz ještě vyrovnal.

90+3

90+3. Jošinori MUTO - 2:1

90+3

Mainz právě vstřelil branku!
Hosté však v nastaveném čase snižují a nás čeká pořádné drama! Tak tohle střídání se hostům vyplatilo. Na centr Pabla De Blasise si naběhl JOŠINORI MUTO, který hlavou poslal míč za záda Bürkiho – 2:1!

90+2

André Schürrle svým odvážným centrem zkoušel vysunout Aubameyanga do dalšího samostatného úniku, jenže tentokrát to německému záložníkovi nevyšlo. I tak si ale Borussia drží míč.

90+1

Nastavovat se budou 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.

90

90. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:0

90

Dortmund právě vstřelil branku!
Opět gól a opět salto vpřed jako oslava! K penaltovému puntíku se postavil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, který poslal brankáře do protisměru a střelou k pravé tyči stvrdil vítězství Borussie v tomto zápase – 2:0!

89

A opět se nám tu žlutí. Karim Onisiwo (MAI) fauloval ve vápně a Dortmund tak čeká penalta!

88

Čerstvá posila z Lorientu má tak pár chvilek na to, se ukázat. Nyní však musí bránit jeden ze závěrečných náporů Mainzu na klec Bürkiho.

87

Pablo De Blasis se zatím k míči nedostal, nicméně příchozí Raphaël Guerreiro už svou šanci měl. Zapojil se do ofenzivní kombinační hry domácí Borussie.

86

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Raphaël Guerreiro.

85

Střídání v týmu 1. FSV Mainz 05: ze hřiště odchází Yunus Mallı, přichází Pablo De Blasis.

84

Ousmane Dembélé opět potvrdil svůj kvalitní výkon v tomto utkání a podél postranní čáry se dostal až k boční hraně vápna Mohuče. Odtud centroval na Aubameyanga, který však nedokázal vyskočit dostatečně vysoko, aby míč poslal za záda Lössla.

83

Mainz se snaží zabrat a ještě stihnout vyrovnat, jenže hostům se to zkrátka nedaří. U míče jsou dortmundští fotbalisté a kontrolují hru. Konkrétně Marc Bartra tentokrát svým pasem na Dembélého rozjel další útok na hranici šestnáctky hostujícího celku.

82

K volnému přímému kopu se postavil André Schürrle, který však velmi těsně trefil zeď! Borussia si však i přes nepovedenou standardní situaci udržela míč.

Borussia Dortmund – 1. FSV Mohuč 05

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 17. Aubameyang (Schürrle), 90. Aubameyang (pen.) – 90+3. Muto (De Blasis)

Karty:   13. Brosinski (MAI), 44. Serdar (MAI), 61. Donati (MAI), 89. Onisiwo (MAI)

Držení míče: 69 % : 31 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 3:20.

Borussia Dortmund: Bürki – Passlack (77. Piszczek), Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer – G. Castro (58. Weigl), Rode (86. Guerreiro) – Dembèlé, Kagawa, Schürrle – Aubameyang.
Náhradníci: Weidenfeller – Weigl, Mor, Piszczek, Ramos, Guerreiro, Pulisic.

1. FSV Mohuč 05: Lössl – Donati, Balogun, Bell, Brosinski – Gbamin, Serdar (72. Öztunali) – Clemens (81. Muto), Frei, Onisiwo – Mallı (85. De Blasis).
Náhradníci: Huth – De Blasis, Bussmann, Bungert, Öztunali, José Rodríguez, Muto.

Rozhodčí: Robert Hartmann – Christian Dietz, Eduard Beitinger, Harm Osmers

Diváci: 81 359