Menu

Hokej

Přípravné zápasy

BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou

4:3

konec (1:0, 2:3, 1:0)

16.08.2016, 18:00 • ZS Kotlina • Milan Sochor (@minusochor)

To je dnes z Kotliny už vše. Já se s vámi loučím, přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (20:16:33)
Po přestřelce v prostřední části hry jsme sledovali opět na góly skromnější pasáž, ve které padla jenom jedna branka. K radosti domácích příznivců padla do klece Plamenů, postaral se o to Jiří Severa. Hokejisté si po těsném vítězství užívají děkovačku se skupinou fanoušků a za potlesku tribun míří do šaten.

Konec zápasu.

59:57

Hosté se v útočném pásmu nedokázali udržet a vedení Havlíčkova Brodu mohl potvrdit Tomáš Chlubna. Už mu docházel čas a nakonec prázdnou bránu ani netrefil.

59:27

Plameny vyslaly tvrdou ránu, která byla ale nepřesná. Puk se poté dostal do středního pásma.

59:12

Bruslaři napadali hostující rozehrávku, provinili se při tom ale úmyslným ofsajdem a hra se stěhuje před Michaela Pance.

58:53

Domácí vybojovali kotouč a posunuli ho do středního pásma tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.

58:34

Hosté si po této šanci berou oddechový čas a zkusí hru v power-play!

58:34

Hosté se dostali do přečíslení 2 na 1, Martin Gregar vzal ovšem celou akci na sebe a jeho dělovku z pravé strany ukryl ve své výstroji Michael Panec!

58:03

Obě mužstva hrají v plném počtu.

57:52

Hostující útočník za havlíčkobrodskou bránou rozdal tvrdý hit na hranici pravidel, po kterém se Tomáš Mečiar těžko zvedá.

57:42

Hosté ostřelují domácí svatyni ze všech stran, Michael Panec ovšem předvádí výborné zákroky a drží vedení Havlíčkova Brodu.

56:53

Volný prostor na ledě více svědčí hostům, kteří se dostali k dobré ráně z pravé strany, Michael Panec ovšem ukázal svoji hbitou lapačku.

56:03

Oba týmy budou hrát se 4 hráči na ledě, vzájemně jsou totiž vyloučeni Filip Nováček (ZNS) a Patrik Přidal (HBR) za hrubost.

55:44

Martin Zelený se teď rozhodně nenudí, protože musel znovu na zem a levým betonem úspěšně zakročil proti střele Havlíčkova Brodu z bezprostřední blízkosti.

54:53

Hosté získali útočné pásmo a poslali puk na beka, jeho rána byla ale před brankovištěm zablokována. Na druhou stranu se okamžitě vydali Bruslaři, jejich pokus z pravé strany ovšem skončil v lapačce Martina Zeleného.

54:09

Havlíčkův Brod vytvořil tlak na brankoviště a několikrát se pokoušel dostrkat puk do brány, to se mu ale nepodařilo a kotouč dostal do své moci Martin Zelený.

53:42

Plameny odebraly Bruslařům kotouč, pak jej ale vyhodily jenom na zakázané uvolnění.

53:32

Petr Beneš se napřáhl na modré čáře, jeho pokus ale na bránu neprošel a útočit budou domácí.

51:40

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
A domácí překlopili stav utkání na svoji stranu. Tomáš Mečiar předal puk doprava, kam si najížděl JIŘÍ SEVERA, který si sjel až do kruhu a přesnou ranou zápěstím k tyči překonal hostujícího gólmana! Asistence: Tomáš Mečiar.

51:07

Bruslaři ovšem zůstali v držení kotouče, střela Kryštofa Kulhánka za záda Martina Zeleného ale neprošla.

50:53

Tomáš Ludvík se dostal do útočného pásma, na ose hřiště prohodil hostujícího beka, nachystal si kotouč na forhend a vypálil, jeho střela mířila jen o kousek nad.

50:18

Teď šli do útoku zase hosté a Tomáš Střecha střílel od pravého hrazení. Brankář Havlíčkova Brodu schoval puk do lapačky.

49:50

Michal Semrád vypustil střelu zápěstím od modré čáry, Martin Zelený ji našel na plastronu.

49:13

Alex Sidorov dostal přihrávku na pravou stranu, kde byl chvíli sám, scházela mu ale rychlost. Hostující bek se tak k němu stačil vrátit a zablokovat jeho střelu.

48:28

Filip Nováček chtěl z levého kruhu vystřelit přes obránce, trefil ale jenom nohy Tomáše Mečiara a puk se odkutálel do rohu kluziště.

47:42

Hosté se udrželi v útočném pásmu a z vrcholku pravého kruhu mohl pálit Adam Rašner, Michael Panec na jeho pokus viděl a vyrazil jej levým betonem.

47:20

Bruslaři ještě chvíli okupovali útočné pásmo Plamenů, pak se ale dostali s pukem ven z pásma. Následné založení útoku skončilo zakázaným uvolněním.

46:12

Z pravé strany chtěl střílet Alex Sidorov, jeho pokus byl ale zablokovaný a ke kotouči se dostal Patrik Přidal. Jeho ránu zase vyrazil Martin Zelený, který si poradil i s dorážkou Tomáše Mečiara z levé strany.

44:59

Pavel Staněk vystřelil od modré čáry. Do dráhy puku nikdo z hráčů hůl nevložil, a tak si připsal Michael Panec další úspěšný zákrok.

44:33

Michal Semrád od modré čáry nabízel kotouč na teč, puk ale trefil hostujícího obránce a Plameny mohou přejít do protiútoku.

43:41

Před Tomášem Mečiarem se otevřel volný prostor a tak neváhal podpořit útok. Po jeho střele z levého kruhu, kterou Martin Zelený jenom vyrazil, ještě sahali po dorážce dva útočníci domácích, ani jeden z nich se k puku ale nedostal.

42:36

Lukáš Bureš využil zaváhání v havlíčkobrodské rozehrávce a namířil dopředu, jeho střelu z levého kruhu vytěsnil gólman domácích svoji vyrážečkou.

41:23

Hosté se dostali pod tlak a vyhodili puk přes všechny čáry na Michaela Pance. Bruslaři tak zakládali nový útok, ten ale skončil ofsajdem.

40:34

Hosté se hnali do protiútoku, na modré čáře byli ale zastaveni ofsajdem.

40:17

Na vhazování si lépe počínali domácí a nahodili kotouč do útočného pásma. Tam jej dokázali také vybojovat a nahrnout před bránu, tam už o něj ale přišli.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá dvacetiminutovka přinesla hned pět branek, diváci v Kotlině se nenudí. Hned v úvodu ale museli sledovat, jak se hostům podařilo vyrovnat, když se trefil Ondřej Kovářů. Plameny se dostaly dokonce do vedení, při hře 4 a 4 se z pravé strany prosadil Luboš Kunstmüller. Havlíčkobrodští po ráně Filipa Beneše srovnali, brzy ale znovu prohrávali. Přesilovou hru Žďáru nad Sázavou zužitkoval Martin Pleva. Vedení hostů však netrvalo ani minutu a půl. Od modré čáry vyrovnal Ondřej Šíma. Úvodní buly třetího dějství bude vhozeno přibližně v 19:37.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Čeká nás ještě jedno vhazování, když zůstal puk zaklesnutý mezi bruslemi hráčů u mantinelu v havlíčkobrodském pásmu.

39:17

Martin Pleva je zpátky ve hře, Plameny se ubránily a hrají v plném počtu.

38:50

Jakub Lacina dostal přihrávku na modrou čáru, po jeho střele z nápřahu se kotouč odrazil do ochranné sítě.

38:08

Domácí dokázali dlouho kombinovat v útočném pásmu, pak ale o kotouč přišli a hosté se osvobodili dlouhým vyhozením.

37:17

Bruslaři dostávají početní výhodu, sekáním se provinil Martin Pleva (ZNS), který si tak odsedí 2 minuty na trestné lavici.

36:52

Hosté střídají gólmany, Robina Blažíčka nahradí Martin Zelený.

36:52

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Tomu říkám přestřelka! Ke gólu bylo už velice blízko po zblokované střele Michala Semráda, která se z výšky snesla na břevno. Domácí ovšem byli u puku první a pokračovali v akci. Jiří Severa poslal kotouč zpátky na modrou čáru a ONDŘEJ ŠÍMA se už trefil! Asistence: Jiří Severa, Patrik Přidal.

35:33

Žďár právě vstřelil branku!
A to se hostům také podařilo! Dlouho obléhali domácí svatyni bez úspěchu, nakonec se ale radují. Martin Gregar našel přesným pasem MARTINA PLEVU, jehož dělovku od modré Michael Panec zastavit nedokázal! Asistence: Martin Gregar, Ondřej Kovářů.

33:46

Plameny mohou získat vedení zpět, Patrik Přidal (HBR) je potrestán za držení protihráče.

33:15

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Vedení hostům ale nevydrželo dlouho! Ve chvíli, kdy se oba potrestaní hráči vraceli na led, našel Michal Semrád FILIPA BENEŠE, který se mezi kruhy opřel do puku, a ten se zastavil až v síti! Robin Blažíček na tuto ránu nemohl dosáhnout. Asistence: Michal Semrád, Tomáš Chlubna.

33:14

Oba celky hrají v plném počtu.

31:40

Žďár právě vstřelil branku!
Hosté potvrdili svoji převahu a rychle využili více volného prostoru na ledě. Pavel Staněk uvolnil na pravé straně LUBOŠE KUNSTMÜLLERA, který naznačil střelu a poté se trefil přesně mezi betony Michaela Pance! Asistence: Pavel Staněk, Petr Beneš.

31:14

Větší aktivitu vyvíjejí hosté a Michael Panec musel předvést další přesný zákrok betony. Hrát se teď bude ve 4 hráčích na obou stranách, vzájemně jsou vyloučeni David Vala (HBR) a Adam Rašner (ZNS) za hrubost.

30:30

Martin Gregar se po sérii nepřesností dostal ke kotouči, po ose hřiště najel do útočného pásma a kousek za modrou čarou se napřáhl ke střele, která jen těsně přelétla horní tyč havlíčkobrodské svatyně.

29:37

Plameny se dostaly před brankoviště a nebezpečí hasil až Michael Panec, který se roztáhl na brankové čáře a pravým betonem vyrazil kotouč.

28:50

Od modré čáry z pravé strany pálil Jakub Lacina. Střela se mu ale nepodařila podle jeho přestav a skončila v lapačce Robina Blažíčka.

28:27

Filip Nováček znovu nabíral rychlost a mohl jít sám na gólmana, havlíčkobrodský obránce k němu ale kotouč nepustil.

27:48

Martin Gregar vedl útočnou akci po pravé straně, v prostoru kruhu se snažil prosadit přes obránce, to se mu ale nepodařilo.

27:00

Tomáš Cejpek si sjel do mezikruží, kam také dostal přihrávku. Podíval se na bránu a zkusil vypálit zápěstím, puk ale mířil vysoko.

26:16

Teď to byl zase Havlíčkův Brod, kdo svého soupeře zatlačil v jeho pásmu. Hosté vyhodili jenom na zakázané uvolnění.

25:45

Jiří Severa sebral hostům kotouč a dostal se s ním až před brankoviště, kde měl dostatek času na střelu. Jeho pokus příklepem však Robin Blažíček vytěsnil.

24:58

Domácí se znovu dostali pod tlak, Aleš Totter tak potřebuje hru zklidnit. Vzal si pro svůj celek oddechový čas.

24:14

Když Kryštof Kulhánek neuspěl se svojí ránou z vrcholku pravého kruhu, ujali se kotouče hosté a dostali se do úniku. Za obranou se zjevil Filip Nováček, se svým zakončením na Michaela Pance ale nevyzrál!

23:37

Martin Gregar zkusil vystřelit z levé strany, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla.

23:07

Bruslaři se po dlouhé době dostali do útoku a lajna mladíků Cejpka, Hlídka a Bednáře dokázala soupeřům zamotat hlavy. Přihrávka nakonec mířila na modrou čáru, Michal Semrád ale svoji šanci prováhal a střela byla zablokována vysoko nad bránu.

22:30

Havlíčkův Brod se dostal pod mírný tlak a dvakrát vyhodil jenom na zakázané uvolnění.

21:24

Žďár právě vstřelil branku!
A je vyrovnáno. Střela domácího Ludvíka byla zablokována a hosté se dostali do rychlého protiútoku. Tomáš Střecha poslal dopředu ONDŘEJE KOVÁŘŮ, který ukázal havlíčkobrodské obraně záda a prostřelil Michaela Pance! Asistence: Tomáš Střecha.

20:47

Domácí se konečně dostali ke kotouči, jejich rozehrávka ale doputovala jenom na zakázané uvolnění.

20:13

Druhá třetina byla zahájena. Hosté sebrali puk z vhazování a ihned založili útočnou akci. Luboš Kunstmüller přejel modrou čáru a bez rozpaků vypálil. Michael Panec zasahoval svými betony.

20:01

Začala druhá třetina.
Po pěti minutách hry domácí fanoušci jásali po střele Filipa Beneše. Radost byla ale předčasná, protože puk se za brankovou čáru nedostal. Celkově však v první polovině úvodního dějství byli o něco aktivnější hosté. To se ovšem postupem času měnilo a byli to domácí, kteří se čím dál více dostávali do šancí. Odměnou jim z to byla branka, o níž se postaral Tomáš Cejpek. Druhou třetinou budeme pokračovat zhruba v 18:47.

20:00

První třetina skončila.

19:55

V posledních sekundách se domácí snažili ještě vypálit z pravého kruhu. To si jim podařilo, puk ale zablokoval hostující obránce.

19:39

Hra se během poslední minuty ještě trochu kouskuje. Nejprve se pískalo zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu, následně vypadl kotouč ze hřiště.

19:12

Kryštof Kulhánek může zpátky na led, domácí jsou kompletní. Nutno říci, že hosté svoji přesilovou hru sehráli o kousek lépe, k vytouženému cíli to ale nevedlo.

18:48

Hosté se znovu dostali do pásma a nahodili puk na bránu, tam se nejlépe ve změti šermujících hokejek zorientoval Michael Panec a ukryl neposedný kotouč pod lapačku.

17:59

Plameny rozpoutaly svižnou kombinaci, na jejímž konci byla střela z mezikruží, ta byla ale nepřesná. K odraženému puku se dostala domácí obrana a vyhodila jej přes všechny čáry.

17:10

Teď se musí ale domácí mužstvo bránit, Kryštof Kulhánek (HBR) je potrestán na 2 minuty za faul kolenem.

16:12

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Bruslaři se po předešlé akci udrželi v útočném pásmu a pokračovali v akci. Před bránou se mezi dvojicí beků snažil prosadit Ondřej Hlídek, puk ovšem propadl k pravé tyči hostující klece až k TOMÁŠI CEJPKOVI, který střelou k tyči překonal Robina Blažíčka! Asistence: Ondřej Hlídek, Miroslav Bednář.

15:09

Domácí se dostali do přečíslení 2 na 1, když po pravé straně vedl tuto akci Patrik Přidal. Hostující bek byl v dobrém postavení a tak vzal útočník na puku situaci na sebe. Jeho střela skončila na vyrážečce Robina Blažíčka.

14:19

Domácí mužstvo vytvořilo tlak na hostujícím brankovišti a zblízka se snažilo dostat kotouč do brány, Robin Blažíček byl ovšem ve svém postavení pevný a i s pomocí obránců situaci zvládl.

13:12

Tento fakt se pokusili změnit hosté, jejich střela ovšem postrádala přesnost a rozezněla jenom plexisklo za Pancovou svatyní.

12:40

Oba soupeři svádějí urputné souboje o puk, brankáři jsou ovšem v těchto chvílích bez práce.

11:58

Bruslaři se hnali dopředu, nevyšel jim ale přechod modré čáry a jsou zastaveni ofsajdem.

11:21

Rašner je zpátky ve hře. Havlíčkobrodští si během přesilové hry vážnější šanci nevypracovali.

11:06

Bruslaři se sami vyhnali až za modrou čáru. Poté se snažili rychle rozehrát, bylo z toho ale jenom zakázané uvolnění.

10:36

Bruslaři zamkli svého soka v jeho obranném pásmu, zatím se ale nedostávají do zakončení.

09:58

Plameny dokázaly získat kotouč a vyhoditi jej až za bránu Michaela Pance.

09:21

Adam Rašner (ZNS) si pomohl hákováním a nabízí tak Havlíčkovu Brodu první přesilovou hru.

08:55

Hra se otočila a dopředu zase uháněli hráči Žďáru nad Sázavou, střela se jim ale nepodařila a bez dotyku další hokejky skončila až v ochranné síti.

08:24

Na opačné straně hřiště vedli svoji útočnou akci také domácí, Robin Blažíček střelecký pokus z prostoru kruhu vyrazil do ochranné sítě.

07:56

Hosté zavezli puk do útočného pásma a z vrcholku pravého kruhu poslali kotouč na bránu, gólman domácích ovšem střelu viděl dobře a bezpečně ji vyrazil.

07:24

Na obou stranách je v těchto chvílích vidět poměrně dost nepřesností. Tomu se ale na samotném začátku přípravných utkání nemůžeme divit.

06:09

Josef Kolda byl velice důrazný a dostal se až mezi kruhy, po střele se dral ještě za dorážkou, z Michaela Pance puk ale nevypadl a hra je tak přerušena.

05:50

Domácí vyhráli vhazováni v útočném pásmu a mezi kruhy se hned napřahoval znovu Filip Beneš, rána mu ale nesedla a Robin Blažíček ji pohodlně vyrazil pravým betonem.

05:41

Fanoušci v Kotlině už jásali, když viděli kotouč v síti po šikovné střele zápěstím Filipa Beneše z blízkosti brankoviště, rozhodčí byl ale blízko a okamžitě rozpažil. Puk brankovou čáru pravděpodobně nepřekročil!

05:14

Bruslaři si dlouho přihrávali v útočném pásmu, do zakončení se ale nedostali. Až po delším čase zůstal před bránou osamocený Tomáš Chlubna, zblízka ale přestřelil.

04:06

Hosté obklopili brankoviště Michaela Pance, a nakonec se dostali i do něj, za což jsou vykázáni do středního pásma. Následný pokus o útok skončil ofsajdem.

03:41

Luboš Kunstmüller vystrčil růžky a z pravé strany vyslal nepříjemnou střelu, kterou domácí gólman pravým betonem vyrazil jenom před sebe.

02:45

Na ledě zůstal na chvilku po kontaktu s protihráčem Robin Blažíček, hra je tak přerušena. O nic závažného se ale nejedná a oba celky se staví do kruhu na buly.

02:21

Ondřej Kovářů vzal puk a podél levého hrazení s ním pelášil dopředu. Poté na kruhu vyslal střelu zápěstím, která skončila v lapačce Michaela Pance.

01:36

Bruslaři se neudrželi v útočném pásmu, na druhou stranu tak spěchají Plameny. Domácí si ovšem protiútok pohlídali a mohli zaútočit zase oni, po nepřesné přihrávce se ale píská zakázané uvolnění.

00:45

U nahozeného kotouče byl nejrychleji Tomáš Střecha a ihned ze spodku levého kruhu vypálil, Michael Panec si ovšem jeho pokus z ostrého úhlu pohlídal a v klidu ho sebral do lapačky.

00:10

Na vhazování si počínali lépe domácí, hned ale chybovali v rozehrávce a odevzdali puk soupeři.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky se pomalu staví na úvodní buly, utkání každou chvílí začne. Havlíčkův Brod hraje v červených dresech, Žďár nad Sázavou v bílých.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Panec (Adam) – Vala, Kulhánek, Mečiar, Lacina, Šíma, M. Semrád – Chlubna, Ludvík, F. Beneš, Severa, Přidal, Sidorov, Hlídek, Cejpek, Bednář

SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (Zelený) – Staněk, P. Beneš, Pleva, Kolda, Březka, Rašner – Kunstmüller, Gregar, Střecha, Bureš, Pazourek, Krupka, Nováček, Zajíc, Kovářů

Rozhodčí: Kubát, Kukeně – Křivohlavý, Krejčí.
SKLH Žďár nad Sázavou má na svém kontě už dva zápasy. Na vítězství zatím čeká, výkonem však především druhé utkání špatné rozhodně nebylo.

V prvním přípravném utkání Plameny vyrazily do Pelhřimova, kde se po dvou třetinách radovaly z dvoubrankového vedení, to ale nakonec neudržely. Domácím se podařilo do konce základní hrací doby vyrovnat. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli po výsledku 4:3sn šťastnější Lední Medvědi.

Ve druhém klání Žďárští přivítali na svém ledě prvoligovou Třebíč. Domácí svého soupeře dokázali pořádně potrápit a dvakrát dokonce vedli. Když Horácká Slavia otočila vývoj zápasu, Plamenům se podařilo ještě jednou vyrovnat. Nakonec se ale přeci jen radovali hokejisté z vyšší soutěže. Utkání dopadlo z pohledu domácích poměrem 3:4.
Domácí BK Havlíčkův Brod vstoupil do série přípravných utkání minulý čtvrtek v Táboře. V sestavě Bruslařů se představilo několik nových hráčů, kteří mají 3 zápasy na to, aby ukázali, co v nich je. Poté dojde k zúžení kádru a do přípravných utkání se zapojí i hlavní opory mužstva.

Nebýt nepodařené první třetiny, mohli si svěřenci Aleše Tottera z jihu Čech přivést i dobrý výsledek. Nicméně ani porážka 4:6 není žádnou tragédií. V dobrém světle se ukázal mimo jiných také Filip Navrátil, který dvakrát skóroval.
Srdečně vás vítáme u on-line přenosu prvního přípravného utkání A-týmu Havlíčkova Brodu na domácím ledě Kotliny, kde přivítá svého regionálního soupeře ze Žďáru nad Sázavou. Utkání začíná v 18:00.

BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou

4:3

konec (1:0, 2:3, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Cejpek (Hlídek, Bednář), 34. F. Beneš (M. Semrád, Chlubna), 37. Šíma (Severa, Přidal), 52. Severa (Mečiar) – 22. Kovářů (Střecha), 32. Kunstmüller (Staněk, P. Beneš), 36. Pleva (Gregar, Kovářů)

BK Havlíčkův Brod: Panec (Adam) – Vala, Kulhánek, Mečiar, Lacina, Šíma, M. Semrád – Chlubna, Ludvík, F. Beneš, Severa, Přidal, Sidorov, Hlídek, Cejpek, Bednář

SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (od 37. Zelený) – Staněk, P. Beneš, Pleva, Kolda, Březka, Rašner – Kunstmüller, Gregar, Střecha, Bureš, Pazourek, Krupka, Nováček, Zajíc, Kovářů

Rozhodčí: Kubát, Kukeně – Křivohlavý, Krejčí

Průběh zápasu
1. třetina
09:21 ZNS 2 Rašner, hákování
16:12 HBR 1:0 Cejpek (Hlídek, Bednář)
17:10 HBR 2 Kulhánek, faul kolenem
Po 1. třetině
2. třetina
21:24 ZNS 1:1 Kovářů (Střecha)
31:14 HBR 2 Vala, hrubost
ZNS 2 Rašner, hrubost
31:40 ZNS 1:2 Kunstmüller (Staněk, P. Beneš)
33:15 HBR 2:2 F. Beneš (M. Semrád, Chlubna)
33:46 HBR 2 Přidal, držení protihráče
35:33 ZNS 2:3 Pleva (Gregar, Kovářů)
36:52 HBR 3:3 Šíma (Severa, Přidal)
37:17 ZNS 2 Pleva, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
51:40 HBR 4:3 Severa (Mečiar)
56:03 ZNS 2 Nováček, hrubost
HBR 2 Přidal, hrubost
Konec