Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy)

Španělsko - Nový Zéland

1:2

konec (0:0, 0:1, 0:0)

10.08.2016, 15:00 • Olympic hockey centre • Skupina A • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Nový Zéland potvrdil roli favorita a dokázal porazit Španělsko 2:1, když měl celý zápas jasně pod kontrolou. Dnešní výhrou se tak přiblížil čtvrtfinálové účasti. Na definitivní jistotu si bude muset počkat ještě na ostatní dnešní vítězky.Naopak Španělky potřetí v Riu prohrály, ale už se dočkaly branky, když se v poslední vteřině zápasu trefila Petchameová a dává ještě naději Španělkám na dobré výsledky do zbytku turnaje. (16:33:25)

60:00

Zápas právě skončil.

60:00

V poslední vteřin zápasu se přeci jen Španělky dočkávají prvního gólu na turnaji. Do střelecké listiny turnaje se zapisuje CARLOTA PETCHAMEOVÁ a Španělky mají ze vstřelené branky velkou radost.

58:42

Comeranová se vrací zpět na hřiště.

56:58

McLarenová zakončoval v krátkém sledu dva trestné rohy Nového Zélandu. Sice v obou případech zamířila mimo, ale do konce zápasu zbývají tři minuty a o vítězství by je nemělo nic připravit.

56:39

Comeranaová navíc dostává zelenou kartu a oslabuje španělský tým.

54:00

Do konce zápasu zbývá šest minut a Nový Zéland má hru zcela pod kontrolou.

52:37

Zvláště poté, co se k další střele dostala Harrisonová a Equilazová jen s těží vyrazila míček mimo ohrožení její branky.

51:30

Troufám si tvrdit, že je po zápase, poněvadž v silách Španělek rozhodně není, aby vstřelily dvě branky v posledních deseti minutách zápasu.

50:40

Španělky už se nachylovaly k útoku, ale nepřesnou rozehrávku vystihla KELSEY SMITHOVÁ a přidává druhou branku na konto Nového Zélandu.

47:49

Novozélanďanky se pokouší přidat druhou uklidňující branku, ale nedaří se jim překonat Equilazovou. Proti ní byla znovu neúspěšná Merryová.

45:01

Čtvrtá čtvrtina začala.

45:00

A v poslední vteřině se dostala ještě ke střele Nealová. Equilazová ale neměla problém s její střelou doprostřed brány. Současně s tím skončila třetí čtvrtina.

44:57

Haywardová byla zablokována a Austrálie bude mít v samotném závěru ještě trestný roh.

43:29

Zůstane tomu tak i po střele Merryové, proti které opět výborně zasáhla Equilazová.

42:10

Nový Zéland zvyšuje tlak, španělská obrana ale zatím však odolává.

39:30

Equilazová drží Španělsko stále ve hře o cenný bod, nyní se jí podařilo vyrazit střelu Harrisonové z levé strany.

37:29

Nápor Novozélanďanek pokračuje. McLarenová ale nyní netrefila španělskou branku.

Španělsko - Nový Zéland

1:2

konec (0:0, 0:1, 0:0)

Zpět na online


Rozhodčí: Presenquiová, Jeskinová, Somaová, Roachová

Statistiky:
Sestavy týmů:
Španělsko:

Lopez de Equilazová, Guttierezová, Ybarraová (C), Petchameovám Lopezová, Rierová, Perezová, Comeranaová, Olivaová, Garciová, Magazová. Náhradníci: Salvatellaová, Bonastreová, Guineová, Gineová, Jimenezová, Trenér: Adrian Lock.

Nový Zéland

Rutherfodová - Whitelocková (C), Merryová, Websterová, Nealová, Charltonová, Cocksová, Flynnová, Keddellová, Michelsenová, McLarenová Náhradníci: Thompsonová, Pearceová, Harrisonová, Smithová, Haywardová, Trenér: Mark Hager