Menu

Hokej

Mountfield Cup

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice

6:2

konec (1:1, 1:1, 4:0)

07.08.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Martin Voltr

Tipsport: 1.75 4.5 3.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je z turnaje úplně všechno! Sledovali jsme tři dny skvělého zápolení dvou východočeských a dvou ruských klubů. Zástupci Tipsport extraligy se v žádném případě nenechali zahanbit, oba si zaslouží pochvalu. Vždyť dokázali držet krok se špičkou Kontinentální ligy. A to považte, že oba byli na ledě poprvé minulé pondělí!

Já se s vámi z města pod Bílou věží loučím. Tady se dnes bude slavit, tak snad to hradečtí fanoušci přežijí ve zdraví. S nimi i se všemi ostatními se budu těšit zase na shledanou nebo na počtenou. Krásný zbytek nedělního večera, ahoj! (20:38:44)

No a nádherný, téměř metr vysoký pohár pro vítěze Mountfield Cupu 2016 přebírá Jaroslav Bednář, jakožto kapitán pořadatelského Hradce Králové. Obrovský úspěch pro domácí tým!
Nyní už zbývá vyhlásit jen konečné pořadí. Na čtvrtém místě končí HC Dynamo Pardubice. Svěřenci trenéra Petera Draisaitla nepředvedli vůbec špatné výkony, ale dva výpadky je stály lepší umístění. Třetí je Salavat Julajev Ufa, druhý Avangard Omsk.
No a konečně nejužitečnější hráč turnaje – já myslím, že to bylo všem jasné. Hradecký kapitán Jaroslav Bednář!
A ani Pardubice nepřijdou zkrátka Nejlepším střelcem turnaje se stal se třemi góly David Tomášek, který se trefil ve všech zápasech!
Za nejlepšího útočníka zvolili pořadatelé lotyšskou posilu Mountfieldu HK Andrise Džerinše.
Nejlepším obráncem byl vyhlášen Jevgenij Medveděv z Omsku.
Teď už individuální trofeje. Nejlepším brankářem je vyhlášen Ondřej Kacetl, který vychytal Hradci výhry nad Ufou a Pardubicemi.
Na řadě je ještě závěrečný ceremoniál. Musím říct, že jsem nezaznamenal žádný výrazný organizační problém. A skvělá zpráva úplně pro všechny? I oba ruské kluby mají zájem se turnaje zúčastnit také v příštích letech.
Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za Hradec Bedřich Köhler a za Pardubice David Tomášek. Ceny jim předává Jaroslav Kudrna, který toho má s oběma kluby společného opravdu hodně. Nyní už je v rodném Hradci sportovním manažerem.

Je konec! Po výhrách nad Ufou, Omskem i Pardubicemi se pořadatelský tým Hradce Králové stává vítězem MOUNTFIELD CUPU 2016!

Konec zápasu.

59:30

Zakázané uvolnění Mountfieldu. Stadionem koluje mexická vlna. Pardubice to tedy schytaly hodně nepříjemně, takový výsledek si hosté nezasloužili.

59:09

Hradec právě vstřelil branku!
Ne, hradecký lev ještě nemá dost a v závěru porcuje pardubickou kobylu jak na zabijačce! Od modré nahodil puk do ohně Jindřich Barák a JIŘÍ ŠIMÁNEK ho ze vzduchu umně tečoval za záda bezmocného Martina Růžičky – 6:2! Asistence: Jindřich Barák, Richard Jarůšek.

58:22

Hradec právě vstřelil branku!
Hradeckým stadionem zní Pátá a už se slaví, protože Mountfield přidává další razítko na svůj triumf! Džerinšovi ještě hosté obětavě skočili pod nohy, ale lotyšský reprezentant pak přenesl hru na Jaroslava Bednáře. Ten ještě famózně přenechal puk pro RUDOLFA ČERVENÉHO, který objel tyčku a zasunul kotouč do prázdné klece – 5:2! Asistence: Jaroslav Bednář, Andris Džerinš.

58:08

Bednář zblokoval Čáslavovu střelu, puk je ve středním pásmu.

57:50

Hradec se osvobodil a mohl vystřídat.

57:37

Z vlastního pásma to zkusil Köhler, ale minul. Takže zakázané uvolnění.

57:25

Blaž Gregorc tahem od červené čáry trefuje tyčku prázdné branky!

57:00

Není na co čekat, Dynamo odvolává Růžičku a zkouší to v šesti!

56:55

Hradec právě vstřelil branku!
Teď už je myslím úplně jasné, že Mountfield Cup zůstane v Hradci Králové! Pardubice zazmatkovaly při střídání, takže jim za zády zůstal úplně volný RICHARD JARŮŠEK. V sólu mohl přemýšlet, co udělá, a zvolil nechytatelný švih na druhou tyč. Druhá Jarůškova trefa v rychlém sledu a je to 4:2! Asistence: Martin Štajnoch.

56:32

René Vydarený chytrým vyhození vyslal dopředu Červeného, který posléze už musel střídat. Taky toho má plné brusle.

56:05

Aktivnější Pardubice se nemohou dostat k žádným dalším šancím. Teď by jim mohlo pomoci zakázané uvolnění soupeře. Hradec jenom čeká a brání.

55:07

Skákavý pozdrav doputoval do lapačky Ondřeje Kacetla. K němu uháněl Ondřej Panna, takže je hra znovu přerušena.

54:55

Na Rolinkovu střelu si počkal Alexandre Mallet, který byl před Kacetlem úplně sám, ale kotouč tečoval nad branku do ochranné sítě!

54:25

Hned po vhazování další práce pro Ondřeje Kacetla, který přikryl střelu od modré.

54:22

Ještě se Dynamo dostává do tlaku. Nevzdává se, bojuje! Hosté musejí dát dva góly, budou to mít hodně těžké, ale ještě není konec.

53:23

Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield je k zisku poháru o kus blíž, protože v 54. minutě se dnes poprvé ujímá vedení! Z tlačenice vyvezl puk před branku Jiří Šimánek a když ho Růžička vyrazil před sebe, jako první situaci dojížděl RICHARD JARŮŠEK. Na jeho dorážečku do vinglu neměl gólman nárok dosáhnout a FORTUNA aréna explodovala nadšením – 3:2! Asistence: Jiří Šimánek.

52:55

Teď už můžu jednoznačně říct, že úbytek sil je na hráčích obou týmů hodně vidět. Ale já se jim vůbec nedivím, po takovém programu!

52:38

Pláněk poslal puk do ohně, kde nejusilovněji dorážel Andris Džerinš. Jenže ani on, ani Rudolf Červený kotouč pod Růžičkou za čáru nedostrkali. Velmi jistý výkon pardubického brankáře!

52:23

Momentu překvapení teď chtěli využít forčekující Dej se střílejícím Kukumbergem. Růžička musel rychle na zem, ale kotouč mu nevypadl.

51:54

David Tomášek už neměl sílu na důraznější střelu, také další kotouč od modré letěl hodně vedle hradecké svatyně.

51:19

Kotouč je zašlápnut u pardubického hrazení, vhazuje se po pravé ruce Martina Růžičky.

50:56

Matěj Beran trochu zbrzdil možnou situaci tři na dva, ze které tak nic nebylo. Pro pořádek připomínám, že Pardubice musejí v základní hrací době ještě skórovat, jakýkoli jiný výsledek je jim k ničemu.

50:20

Pardubický náhradník Milan Klouček je připraven, o tom není pochyb. Ne že by tedy musel do hry, ale když letěl na střídačku zblokovaný puk od Kukumberga, juniorský gólman ho pohotově schoval do lapačky.

49:27

Další akce kladenského odchovance Knotka, jehož našel pasem přes dvě pásma Gregorc. Následnou střelu si vášnivý zahrádkář Růžička snadno našel.

49:01

Tomáš Knotek hledal bekhendem od pravého hrazení Richarda Jarůška. Ten už situaci přejel, kotouč tak doputoval k Růžičkovi, který musel zastavit hru.

48:45

Oba týmy hrají v plném počtu, teď se mírně do sedla dostává Mountfield.

47:57

Bedřich Köhler se po delší době zase ukazuje, teď před Růžičkou nataženou holí tečoval nabídku Vydareného, ale puk projel vedle branky.

47:37

Nicholas Schaus to přes chumel hráčů zkusil dobře po ledě, ale Kacetl betony kotouč vykopl.

47:25

Čáslavovi nevyšla klička na útočné modré, tak se vrátil. Jenže pak nemohl do pásma ani Tomášek.

46:41

Jenže po šesti sekundách se pardubičtí fanoušci zase mohou uklidnit. Proč? Na druhou stranu trestné lavice usedá Rudolf Červený (HKM), jenž sekl protihráče. Čtyři na čtyři.

46:35

No a pro Mountfield z toho plyne další přesilovka. Dnes už počtvrté Martin Rýgl (PCE), potřetí na Jiřího Šimánka, dvě minuty za hákování.

46:12

Pokus Stanislava Dietze od modré nemířil mezi tři tyče, ale teď se Hradec dostává do tlaku.

45:49

Hradec Králové spíš vyčkává. A jsem přesvědčen, že tohle pro něj není ideální volba. Samozřejmě nevím, jak jsou na tom hráči se silami, ale situace je pro oba týmy stejná.

45:16

Další možnost pro hosty, z rohu dostal ideální pas David Tomášek. Místo přehození na forhend to ale zkusil bekhendem a hradeckou klec přestřelil až do ochranné sítě. Měl zachovat chladnější hlavu.

44:59

Pardubický zadák Schaus nezachytil puk u hrazení, ale stejně tak ani Petr Beránek, takže pro Pardubice z toho žádná nepříjemnost neplynula.

44:20

Po souboji před střídačkami, ve kterém byl za domácí Martin Bača, vyskákala černá guma mimo hrací plochu.

44:09

Vzápětí se Dynamo provinilo icingem. Z nepříliš záživné hry už vystoupily dvě jeho velké šance.

43:52

Rastislav Dej se přetahoval o kotouč s Petrem Čáslavou a nakonec souboj vyhrál, neboť ho vytlačil do středního pásma.

43:04

Nádherně Mallet připravil gólovou pozici Tomáši Rolinkovi, ale ten před prázdnou brankou promáchl! Velká škoda pro Pardubice.

42:53

Po vyhraném buly se do puku opřel Andris Džerinš. Růžička ho musel vytěsnit krkolomně maskou, pak se ale vydali jeho spoluhráči dopředu a Kacetl přerušuje hru.

42:41

Vzápětí hru přerušuje pro změnu zakázané uvolnění hráčů z města perníku. Martin Růžička v této třetině ještě nemusel zasahovat.

42:20

Čtvrtá formace Mountfieldu delší dobu operovala v útočné třetině. Střelecký pokus z toho ale nebyl a teď už oba celky střídají.

41:36

Mallet jakožto pravé křídlo si opravdu značně protáhl střídání. Hradecké vyhození se teď podle názoru rozhodčího zastavilo až ve středním pásmu, proto se Pardubicím píská ofsajd.

41:05

A přichází další icing svěřenců nového trenéra Václava Sýkory.

40:59

Po velkém nedorozumění v hradecké rozehrávce se ke kotouči dostal úplně volný Petr Hubáček. Zblízka napálil hradeckou tyčku!

40:18

Po úprku Alexandra Malleta, který dneska taky hraje vynikající zápas, vyrazil Kacetl puk do strany a jeho spoluhráč ho poslal na zakázané uvolnění.

40:01

Začala třetí třetina.
No, ve druhé dvacetiminutovce jsme toho viděli dost zajímavého! Pardubice po trefě Davida Tomáška podruhé vedly, ale pak Jaroslav Bednář opět zajistil hradecké využití přesilovky a zase bylo srovnáno. Rozhodně ale nemuselo zůstat u stavu 2:2. Oba týmy měly řadu dalších šancí, oba brankáře zachránila branková konstrukce.

Jedno je jisté – máme před sebou poslední třetinu na turnaji. Průběžné skóre by přisoudilo pohár do rukou hokejistů Mountfieldu, ale soupeřům stačí jediná trefa, aby ho převzali oni! Jak tohle dramatické východočeské derby dopadne?

Třetí třetina začne přibližně v 19:50.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

To už jsou Pardubice kompletní, Rýgl tentokrát nemusí svého zákroku litovat.

39:26

Od modré čáry střílel Martin Štajnoch a před Růžičkou zase číhal buldok Jarůšek. Po několika zvláštních odrazech skončil puk na tyčce pardubické branky!

38:56

Růžička musel parádně vykopnout beton proti schované střele Jarůška.

38:12

Hradečtí se v pásmu udrželi trochu se štěstím, ale potom už první lajna zakombinovala. Džerinš ze středu přenechával za sebe Červenému, jenže kotouč těsně minul jeho hokejku.

37:27

Pardubická obrana hlásí poplach. Martin Rýgl (PCE) totiž potřetí v zápase putuje na trestnou – zatím pokaždé jeho faul Hradečtí potrestali! Dvě minuty za držení.

37:10

Celou svou sílu vložil Stanislav Dietz do střely, na kterou mu namazal Jiří Šimánek. Ale Růžička puk vyboxoval.

36:28

Petr Čáslava zpracovávál skákavou gumu rukavicí. Domácímu hráči moc nechybělo, aby ho vypíchl, ale pardubický matador situaci ustál.

35:56

Rudolf Červený včera oslavil 27. narozeniny, nicméně teď přejel Jaroslavu Bednářovi modrou čáru a hradecký úprk dva na dva zastavuje ofsajd.

35:50

Po přerušení se u mantinelu strhla mela. Martin Bača, který má na kontě spoustu bitek, se přetahoval s jedním ze soupeřů. Rozhodčí ale nepotřebovali vylučovat.

35:34

Hoši, bojovat! křičí hradecký stadion. Neujala se dvojice nahození od modré, kotouč vždy proskákal mimo.

35:02

Karel Nedbal, jehož otec hrál i první ligu tady v Hradci, udržel pásmo. A teď je pod tlakem zase Mountfield.

34:17

Další nepříjemná situace pro Růžičku. Nahozený kotouč kousek před ním skočil, ale všechna čest, že brankář neomylně švihl lapačkou.

33:55

Dva na jednoho pro změnu ve prospěch Mountfieldu. Kukumberg načasoval přihrávku na Rastislava Deje dobře, jenže prudký kotouč neposlal Dej mezi tři tyče! Kdyby se mu to povedlo, byl by to mistrovský kousek.

33:35

Další špatné řešení v podání Martina Pláňka, teď nastřelil prvního hráče před sebou.

33:32

Au! Martin Růžička schytal Dejovu švihovku do masky, ale po puku okamžitě skočil, čímž dokázal, že je v pořádku.

33:20

Oba týmy hrají v plném počtu. Zejména Mountfield nutně potřebuje zalepit díry v obraně.

32:41

Na druhé straně clonil Růžičkovi Jarůšek a hostující gólman byl rád, že střelu od modré vyrazil do bezpečného prostoru.

31:58

Ani další přečíslení Dynama gólem nekončí! Bohužel jsem nezaregistroval číslo hráče, kterého našel Mallet, ale Kacetl v tutovce puk vyrazil!

31:19

Pláněk (HKM) inkasuje menší trest za sekání, jde se hrát ve čtyřech.

31:19

Jenže přesilovka trvala jen 11 sekund. Pak předvedl obrovský kiks na útočné modré Martin Pláněk, svou chybu hasil faulem a ještě mohl být rád, že hosté z přečíslení dva na jednoho nepřidali třetí gól!

31:08

Tentokrát byl faulovaným Bedřich Köhler, ale co je v tuto chvíli důležitější, faulujícím Petr Hubáček (PCE). Dvě minuty za držení, ukáže nám Mountfield další skvělou přesilovku?

30:57

Hradečtí fanoušci ožili, stejně jako hokejisté. A uvidíme další početní výhodu domácích.

30:07

Richard Jarůšek předvedl skvělé střídání. Vzápětí ještě před Růžičkou nebezpečně tečoval, potom uháněl po levé straně a přestože ho protivník zezadu opravdu hodně brzdil hokejkou, hra pokračovala.

29:45

Ale hned se musí činit Martin Růžička. Jen tak tak, že vyškrábl Jarůškovu střelu přes obránce vedle druhé tyčky!

29:17

Vzápětí je hra přerušena kvůli pardubické přihrávce rukou. Hosté se druhou vyrovnávací trefou rozhodně nenechali složit, dál předvádějí svůj aktivní hokej.

29:10

Pardubický obránce Jan Ščotka natáhl ke krásné střele, která se od Kacetlova břevna odrazila zpátky do hry!

28:54

Hradečtí však v pásmu dlouho nevydrželi a už zase útočí Dynamo.

28:21

Martin Růžička raději zastavil hradecké nahození za brankou, protože se k němu jako první hnal Šimánek.

27:08

Hradec právě vstřelil branku!
A máme zase vyrovnáno! Pokud bych měl tenhle gól popsat pardubickým fanouškům, řekl bych: přesilovka + Petr Sýkora. Těm ostatním můžu přidat, že Blaž Gregorc posunul puk po modré čáře doleva JAROSLAVU BEDNÁŘOVI, který se do něj z první opřel a po ledě propálil všechno včetně Růžičky. I druhou trefu zařídil Mountfield v přesilovce – 2:2! Asistence: Blaž Gregorc, Andris Džerinš.

27:01

Pardubice se rychle osvobodily, pak se do pásma dostal Jaroslav Bednář. Když neměl komu přihrát, z pravé strany zkusil překvapit Martina Růžičku. Ten se ale nenechal a puk zachytil do teploměru.

26:32

Už druhý faul dnes vybojoval Jiří Šimánek. Martin Rýgl (PCE) na něj dotíral za hranou pravidel a po menším trestu za vysokou hůl jde Hradec na přesilovku.

26:05

Alexandre Mallet neodhadl manévrovací úmysly Tomáše Rolinka, který udělal "vyhlášenou" kličku před modrou čarou. Mallet už byl tou dobou v pásmu a píská se ofsajd.

25:42

Vzápětí to zkusil Petr Čáslava, Kacetl i přes klubko hráčů vyhlédl a puk zastavil.

25:37

Sledujeme svižnou pasáž, nicméně domácí hokejisté se dopouštějí řady nepřesností a na Kacetla létá o dost víc puků. Teď jeden lapil a zajistil vhazování.

25:07

Rastislav Dej umí z pravého kruhu poslat puk do vinglu, to všichni dobře víme. I teď tam jasně mířil, ale netrefil tak ideálně a Růžička kotouč vyrazil.

24:28

Petr Hubáček zakončil své střídání nepřesným nahozením, poté minul hradeckou svatyni také mladík Matěj Beran.

23:56

Hradecký kontr přinesl Andris Džerinš. Jeho pokus vytěsnil Růžička před sebe, kde číhal Rudolf Červený, jenže kotouč ho přeletěl.

23:14

Pardubičtí teď po ledě zase lítají a svírají Mountfield v pásmu. Po jedné ze střel se Kacetl marně natahoval lapačkou, nicméně šla mimo.

22:52

Jedna ze zámořských posil Pardubic, Alexandre Mallet, vybruslil od levého mantinelu a pak nebezpečně střílel. Ondřej Kacetl poslal kotouč držadlem hole do ochranné sítě.

22:45

Vzápětí se hradečtí dopustili zakázaného uvolnění a hra se přesouvá k pravici Ondřeje Kacetla.

22:22

Hradecký bek Martin Bača se vydal na útočný výlet. Obkroužil branku, pak bekhendem vracel puk před ní, ale tam Ondřej Kopta situaci už přejel.

21:56

Kukumbergův úprk dopředu skončil jen v rohu, odkud pak Rýgl dopravil kotouč do bezpečí.

21:08

Dynamo právě vstřelilo branku!
Na turnaji jsme zatím čekali na prvního třígólového střelce, a teď jsme se dočkali! DAVID TOMÁŠEK jako by vyslyšel má slova z první třetiny. Přiřítil se do hradeckého pásma a z levého kruhu vyslal neskutečně přesnou střelu do bližšího růžku, která se odrazila ven tak rychle, že rozhodčí musel volat video. Ale to potvrdilo platnost gólu, Pardubice si berou zpátky vedení – 1:2! Asistence: Petr Hubáček.

20:33

Hradečtí se sami vyhnali z pásma. Andris Džerinš totiž z rohu pásma hledal spoluhráče, ale nešel jen volné místo v rozestavení.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní třetinu derby máme za sebou a týmy odcházejí do kabin za nerozhodného stavu. Rozdělil bych ji na tři části – prvních pár minut Mountfield svého soka neskutečně mačkal a mohl skórovat klidně čtyřikrát, před Köhlerovou dorážkou do prázdné už rozhodčí přerušil hru.

Pak se ale Pardubice vzchopily a rychlým přístupem přidělávaly Hradci problémy, které vedly k otevírací trefě Ladislava Havlíka. Následně hrály ještě 57 sekund přesilovky čtyři na tři, ale z velkého tlaku druhý gól nevytěžily. Naopak domácí klasickou početní výhodu zužitkovali, když se dočkal právě Bedřich Köhler. Od té doby už jsme toho moc neviděli, ale hru víceméně kontroloval Mountfield.

Druhá třetina začne přibližně v 18:56.

20:00

První třetina skončila.

19:46

A určitě ještě jedno vhazování nás čeká, neboť Stanislav Dietz pozdravil Martina Růžičku obloučkem ze středního pásma. Brankář si lapačkou snadno poradil, byť to měl přes ruku.

19:27

Po buly chtěl všechno propálit Martin Pláněk, ale od modré čáry nepropálil. Pardubice potom stihly vystřídat, nicméně po nahození od mantinelu a Růžičkově zákroku se bude zase vhazovat v jejich třetině.

19:08

Vzápětí přichází další icing hokejistů z města perníku, které sudí vyhánějí ze střídačky zpět do hry.

18:58

A zase ten Köhler. Nyní tečoval Pláňkovo vzdušné nahození a kotouč přeplachtil pardubickou branku.

18:49

S hradeckým vousáčem Richardem Jarůškem si čistě tělem poradil Ladislav Havlík, nicméně jeho spoluhráči vzápětí poslali kotouč na zakázané uvolnění.

18:16

Jiří Šimánek, vrchní hradecký smolař z loňské sezony, zpracovával v jízdě kotouč až za zády a rozhodčí musel zapískat ofsajd.

17:34

Tečované vyhození Bednáře doplulo do pardubické třetiny, kde ho v klidu sebrali hosté. Čekáme na další zajímavé momenty, diváci se trochu nudí.

16:46

Po zblokovaném kotouči se vhazuje před Kacetlem. Před chvílí ale přišla hodně netradiční situace, když do útoku vyrazili první hradečtí beci Pláněk s Vydareným a Růžička musel pohotově vykopnout pravý beton.

16:22

Do další šance se řítil autor vyrovnávací trefy Bedřich Köhler, ale před Růžičkou mu kotouč uskočil vedle branky.

16:02

Od červené čáry chtěl nahozením získat pásmo Josef Horyna, ale kotouč se odrazil někam na střídačky či mezi diváky.

15:36

Aktuálně sledujeme mezihru, která nepřináší fanouškům na obou stranách žádné extra napínavé momenty.

15:11

Rychlé nahození z neutrální zóny spíše jen dojelo k Ondřeji Kacetlovi, který musel kotouč přikrýt před dojíždějícím Petrem Hubáčkem.

14:42

Především forčekující Tomáš Kaut, starší bratr Martina Kauta z české osmnáctky, nadělal domácím problémy. Ale Pardubice stejně rychle o kotouč přišly.

13:59

Ovšem déle než dvacet sekund tam nevydržel, Dynamo se osvobozuje a oba týmy v klidu střídají.

13:39

Na ledě proti sobě stojí čtvrté formace. Hradec sebral nahozený puk a teď se naopak usazuje v útočném pásmu.

12:30

Hradec právě vstřelil branku!
Hradečtí hokejisté využívají přesilovku a zase jedeme od nuly! Po přejezdu do pásma přenesli hru na druhou stranu pásma, odkud poslal puk do ohně Andris Džerinš. Na Růžičku obrovsky dotírali snad tři hráči a BEDŘICH KÖHLER nakonec svůj důraz proměnil v gólovou dorážku – 1:1! Asistence: Rudolf Červený.

12:09

Nádhernou kličku předvedl na modré čáře Tomáš Knotek. Už už se přes beka dostával k Růžičkovi, jenže jeho nájezd uťala píšťalka sudího. Netrpělivý Jiří Šimánek totiž přejel do ofsajdu.

11:45

Hosté hned po vhazování posílají kotouč přes všechny čáry.

11:35

Mountfield je kompletní, a hned si naopak zahraje přesilovku on. Dej a spol. se totiž vydali dopředu, kde Martin Rýgl (PCE) podržel Jiřího Šimánka a už sedí u trestoměřičů.

10:55

A než na to zapomenu, musím vypíchnout Davida Tomáška, který zatím hraje skvěle. Jeho hra se mi obecně moc líbí.

10:35

Teď už pokračují Pardubice v klasické přesilovce pěti proti čtyřem.

10:06

Před Kacetlem zůstal nehlídaný Petr Hubáček, ke kterému doputoval puk od Tomáška, ale Kacetl jeho střelu vykopl!

09:39

Tomášek se pokoušel tečovat Čáslavovo nahození, to bylo výtečně sehrané. Jenže Kacetl podle všeho kotouč vyškrábl a Hradec vyhazuje.

09:18

Pozor, Dynamo dostává 57 sekund přesilovky čtyři na tři! Rastislav Dej (HKM) pyká za vysokou hůl.

09:08

Jindřich Barák se u hrazení zapletl s čárovým rozhodčím, a teď to nemyslím přeneseně. I proto se ke kotouči dostaly Pardubice.

08:54

Nyní je aktivnější Hradec, hra je přerušena po skákavém nahození Stanislava Dietze, které přidělalo Růžičkovi trochu problémů.

08:15

Rozhodčí signalizoval podle všeho hradecké vyloučení, ale nakonec míří na trestnou jeden hráč z každého týmu. Rudolf Červený (HKM) za nedovolené bránění, Nicholas Schaus (PCE) za nebezpečnou výstroj. Čtyři na čtyři.

08:08

Elitní útok Mountfieldu se usadil v pásmu, Rudolf Červený nečekanou střelu nenacpal do prostoru mezi tři tyče.

07:17

Dynamo právě vstřelilo branku!
Hradec musí litovat nevyužitého náporu z prvních minut, protože skóre derby otevírají Pardubice! LADISLAV HAVLÍK zahájil krátký tlak nahozením, pak si počkal na modré čáře. Tam mu kotouč posunul Martin Rýgl, Havlík se do černé gumy opřel z první a přízemní ranou prostřelil všechno před sebou! Ondřej Kacetl měl zakrytý výhled a kotouč mu proplul mezi betony – 0:1. Asistence: Martin Rýgl, Branislav Rapáč.

06:39

Třetí hradecká obrana si v rozehrávce počínala hodně liknavě, což pustilo do šance Davida Tomáška. Jeho střelu z mezikruží ale Kacetl chytil do lapačky.

06:24

První pardubická formace znamená pro domácí vyhlášení nebezpečí, nyní Blaž Gregorc také ztečoval pokus bývalého spoluhráče Sýkory do ochranné sítě.

06:15

Do pardubické třetiny se přihnal Tomáš Knotek, jeho střelu zblokoval protivník do ochranné sítě a pak ještě Knotka přišpendlil na mantinel.

06:04

Podle verdiktu sudích měl pardubický obránce k vyhozenému puku blíž než Richard Jarůšek, proto pískají Mountfieldu zakázané uvolnění.

05:52

Po chvilce Bárta vstal a odjel na střídačku, všechno nasvědčuje tomu, že bude v pořádku.

05:52

Michal Bárta inkasoval další těžký direkt. Tentokrát ne pukem, ale tělem rozehrávajícího Martina Štajnocha, který měl být přitom obětí Bártova hitu.

05:22

Na druhé straně prověřil Růžičku Martin Pláněk, brankář musel vyboxovat puk mimo dosah dojíždějících hráčů.

04:54

První lajna hostí zkoušela slušnou rotaci, ale hradečtí beci jí nakonec kotouč vypíchli do bezpečí.

04:28

Pardubice odpovídají, středem se dopředu protlačil David Tomášek, ale skončil až v rohu. Dělovka Jana Ščotky pak hradeckou klec minula.

03:49

Michal Bárta po buly obětavě lehl do rány Karlu Plášilovi a Dynamo už může vystřídat.

03:45

A hosté si příliš nepomohou ani zakázaným uvolněním, které vrací hru k Růžičkovi.

03:34

Hradec dál pokračuje v tlaku. Zatím přehrává svého soka na celé čáře, Dynamo může děkovat všem bohům.

02:56

Pardubice už jsou kompletní, s návratem na led ovšem přišla tutovka Rudolfa Červeného. Jenže toho skvělým vykopnutím betonů vychytal Martin Růžička!

02:24

Drtivý tlak Mountfieldu stále regulérní trefou nekončí, ve vřavě neuspěl Džerinš.

01:44

Hradecký stadion už poprvé slavil gól, ale zbytečně! Martin Růžička vůbec neměl puk pod kontrolou a Bedřich Köhler ho snadno dorazil do prázdné brány, jenže rozhodčí mezitím už jasně zapískali, protože ztratili kotouč z dohledu!

01:29

A znovu, Růžička mezitím musel kontrolovat Jarůškovo nahození ze středního pásma.

01:16

Nyní už letí puk přes všechny čáry rovnou.

00:48

Ovšem hned po buly se dopředu vydal Tomáš Rolinek a udělal to skvěle, po zadovce spoluhráče dobře vypálil. Ondřeje Kacetla po zákroku ještě lehce dohrál.

00:35

Ze situace rezultuje první přesilovka domácích. Petr Čáslava (PCE) je vyloučen za krosček.

00:29

Hned po pár sekundách dostali hradečtí hokejisté soupeře pod obrovský tlak! Andris Džerinš zblízka netrefil prázdnou bránu, mířil jen do boční tyčky. Poté už Růžička znovu ležel na ledě, ale Bednář nestihl zakončit.

00:01

Utkání právě začalo.
Teď už může letní východočeské derby vypuknout!
Jako první vjeli na led tradičně hokejisté domácího Mountfieldu, které přivítal hromový potlesk. Naopak na hosty se pochopitelně snáší především pískot. Uvidíme, jak se pardubičtí fanoušci poperou se silnou početní nevýhodou!
Úvodní sestavy:

Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Dietz, Štajnoch, Gregorc, Barák, Bača, Plášil – Bednář "C", Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Dej – Pavlík, Nedvídek, Kopta – Beránek. Trenér: Václav Sýkora.

HC Dynamo Pardubice: Růžička (Klouček) – Nedbal, Rýgl, Zajíc, Havlík, Čáslava, Schaus, Ščotka, Horyna – Bárta, Tomášek, Panna, Rapáč, Hubáček, Sýkora, Kaut, Rolinek "C", Beran, Mallet, Pipek. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí: Hejduk, Horák – Frodl, Špůr.
Ve FORTUNA aréně začalo rozbruslení. Do hradecké klece se postaví Ondřej Kacetl, kterému bude krýt záda Jaroslav Pavelka, tu pardubickou bude podle všeho hájit Martin Růžička a na střídačce bude připraven Milan Klouček. Brandon Maxwell opět dostal volno, ačkoli první den turnaje předvedl fantastický výkon.
Matematika je jasná: Přímý souboj o prvenství!

Asi všichni fanoušci si přáli, aby se v závěrečném derby rozhodovalo o vítězi celého turnaje. A tak se skutečně stane! Ovšem výhodu mají hradečtí hokejisté, protože těm stačí získat jeden bod a mají prvenství v kapse.

Pardubice jsou zatím poslední se dvěma body, ale výhra v základní hrací době by pohár přisoudila právě jim. Při jakémkoli jiném výsledku, třeba i jinak cenném dvoubodovém vítězství, by v nabité tabulce skončily až čtvrté za Ufou a Omskem. Co víc si přát než takovou zápletku?
Pěrežoginova hloupost a heroický obrat. Hradec válí!

Kdo by to byl řekl, že Mountfield na začátek přípravy přemůže dva zvučné soupeře z Kontinentální ligy? Je tomu opravdu tak. Po výhře 3:1 nad Ufou si včera vyšlápl i na Omsk, ale tentokrát se výhra rodila hodně těžce. Hradečtí totiž v prvních dvou třetinách inkasovali po gólu a nezdálo se, že by se měli zvednout.

Jenže do třetí části změnili taktiku, a hlavně zase měli první formaci. Bednář s Džerinšem vyrovnali a prodloužení rozsekl už po 83 sekundách Blaž Gregorc. Kontaktní gól a pak i ten rozhodující padly po faulech útočníka Omsku Alexandra Pěrežogina, jenž utkání nedohrál poté, co vražením na hrazení zkrvavil obličej Zdeňku Čápovi. Hradecký bek je ale naštěstí v pořádku.

Mountfield HK – Avangard Omsk 3:2 po prodloužení (0:1, 0:1, 2:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Bednář (Gregorc), 53. Džerinš (Bednář, Vydarený), 62. Gregorc (Červený) – 17. Burdasov (Roy, Medveděv), 30. Lauta (Burdasov, Kučerjavenko).

Sestava Hradce Králové: Pavelka – Vydarený, Pláněk, Štajnoch, Dietz, Gregorc, Čáp, Bača, Plášil – Bednář, Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Pavlík – Dej, Kukumberg, Köhler – Beránek, Bulík, Nedvídek – Kopta.
Sedm gólů za třetinu? Pardubice prožily zlý sen

Dynamo si v globále nevede na Mountfield Cupu vůbec zle. Dejme tomu, že čtyři ze šesti třetin odehrálo výborně. Jenže včera ve druhé části zápasu s Ufou totálně zkolabovalo. Jak jinak jde nazvat, když dostanete za třetinu sedm gólů?

Hokejisté z města perníku měli duel s loňským semifinalistou KHL skvěle rozehraný. Po první periodě vedli 2:0, pak ještě 3:1, jenže následně inkasovali šeskrát během dvanácti minut. Přesto ještě ukázali charakter, když skóre alespoň opticky vylepšili do konečné podoby 5:7. Zajímavostí je, že o dvanáct gólů se postaralo dvanáct různých střelců.

Salavat Julajev Ufa – HC Dynamo Pardubice 7:5 (0:2, 7:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Lepistö (Omark), 28. Kuljaš (Lisin), 29. Nestěrov (Soin, Lazarev), 34. Omark (Kornějev), 35. Chripunov (Kaprizov), 38. Kornějev (Engqvist, Omark), 40. Soin (Arzamascev) – 9. Mallet (Havlík, Beran), 10. Nahodil (Rolinek), 23. Tomášek (Bárta, Hubáček), 41. Rolinek (Nahodil), 59. Schaus (Beran, Mallet).

Sestava Pardubic: Růžička (41. Klouček) – Schaus, Čáslava, Rýgl, Ščotka, Horyna, Havlík, Nedbal, Zajíc – Sýkora, Tomášek, Hubáček – Bárta, Nahodil, Rolinek – Mallet, Kaut, Beran – Rapáč, Pipek, Panna.
Krásnou srpnovou neděli z Hradce Králové! Mountfield Cup 2016 má před sebou poslední zápas, a je to hotová třešinka na dortu. Třídenní klání nám totiž vyvrcholí prvním letošním derby o krále východ Čech.

Mountfield HK je coby pořadatel turnaje nejblíž k celkovému prvenství, potřebuje získat aspoň bod. Jenže proti budou hokejisté Dynama Pardubice, kteří se zde také neukazují ve špatném světle a rovněž ještě mohou pomýšlet na první místo. Těšme se na chutný hokejový zážitek ve skvělé fanouškovské kulise!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice

6:2

konec (1:1, 1:1, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Köhler (Červený), 28. Bednář (Gregorc, Džerinš), 54. Jarůšek (Šimánek), 57. Jarůšek (Štajnoch), 59. Červený (Bednář, Džerinš), 60. Šimánek (Barák, Jarůšek) – 8. Havlík (Rýgl, Rapáč), 22. Tomášek (Hubáček)

Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Dietz, Štajnoch, Gregorc, Barák, Bača, Plášil – Bednář "C", Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Dej – Pavlík, Nedvídek, Kopta – Beránek. Trenér: Václav Sýkora.

HC Dynamo Pardubice: Růžička (Klouček) – Nedbal, Rýgl, Zajíc, Havlík, Čáslava, Schaus, Ščotka, Horyna – Bárta, Tomášek, Panna, Rapáč, Hubáček, Sýkora, Kaut, Rolinek "C", Beran, Mallet, Pipek. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí: Hejduk, Horák – Frodl, Špůr.

Diváci: 4145

Průběh zápasu
1. třetina
00:35 PCE 2 Čáslava, krosček
07:17 PCE 0:1 Havlík (Rýgl, Rapáč)
08:15 HKM 2 Červený, nedovolené bránění
PCE 2 Schaus, nebezpečná výstroj
09:18 HKM 2 Dej, vysoká hůl
11:35 PCE 2 Rýgl, držení protihráče
12:30 HKM 1:1 Köhler (Červený)
Po 1. třetině
2. třetina
21:08 PCE 1:2 Tomášek (Hubáček)
26:32 PCE 2 Rýgl, vysoká hůl
27:08 HKM 2:2 Bednář (Gregorc, Džerinš)
31:08 PCE 2 Hubáček, držení protihráče
31:19 HKM 2 Pláněk, sekání
37:27 PCE 2 Rýgl, držení protihráče
Po 2. třetině
3. třetina
46:35 HKM 2
46:41 HKM 2
53:23 HKM 3:2 Jarůšek (Šimánek)
56:55 HKM 4:2 Jarůšek (Štajnoch)
58:22 HKM 5:2 Červený (Bednář, Džerinš)
59:09 HKM 6:2 Šimánek (Barák, Jarůšek)
Konec