Menu

Hokej

Přípravné zápasy

HC VERVA Litvínov – Medveščak Záhřeb

0:1

konec (0:0, 0:0, 0:1)

06.08.2016, 17:30 • ZS Ivana Hlinky • Ondřej Moutvička (@@Moutva)

Tipsport: 4.65 5.5 1.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je tedy ode mne ze severu Čech vše. Přeji Vám klidný sobotní večer. (19:49:26)
V daném případě nebylo přání z konce druhé třetiny otcem myšlenky. Chorvatský soupeř předvedl na severu Čech opravdu nečekanou podívanou. Série nesportovních a zákeřných zákroků nebrala konce a tak situace dospěla k bodu zlomu. Poté co byl mimo hru zezadu inzultován jeden z domácích se strhla válka ve středním pásmu. Popral se každý kdo byl na ledě, tedy až na brankáře Januse. Ani tato gesta fair play však soupeři nestačila a pokusil se vyrovnanou bitku na ledě přečíslit hráčem, který byl mimo hru a na led skákal ze střídačky. I na to však domácí uměli zareagovat, když si této podlosti všiml Martin Havelka a neváhal ani vteřinu. Na led skočil rovněž ze střídačky a hrubiána ze Záhřebu umravnil několika přesnými ranami pěstí.
Hráči Medveščaku se zvednutýma rukama vysmívají tribunám, které na ně pískají a diváci jim na to odpovídají sprchou z lahví, zapalovačů a dalších předmětů které mají po kapsách.

Po dvě minuty trvajících bojích na ledě sudí duel ukončil!

Konec zápasu.

52:02

Tak a teď se dlouho hrát nebude. Zákrok absolutně za hranicí pravidel kdy soupeř sekl domácího hráče mimo hru a zezadu vyvolal bitku do které se zapojil i Taylor. Jen Janus zůstal ve svém pásmu. Zajímavostí byla snaha jednoho z hráčů Medveščaku přečíslit bitku ze střídačky. Ještě dříve než se stihl zapojit do bojů ho však zezadu srazil Havelka, který rovněž vyskočil z vlastní střídačky.

51:40

Katič dostal ideální pas přes střední pásmo ale bekhendem na Januse nevyzrál.

51:00

Brule zakončil střelou na Janusovu vyrážečku kočkovanou s domácí obranou.

49:54

Hosté v plném počtu.

49:10

Tak taková střelba této však této akci nechyběla. Lukešova rána z pravého kruhu letí mimo branku a následně i mimo útočné pásmo.

48:49

Domácí čtveřice efektivně kombinuje v pásmu, ale chybí tomu střelba.

47:58

Trávníček také mimo hru přehnal snahu o vytváření prostoru spoluhráčům a dostává rovněž 2 minuty za nedovolené bránění.

47:53

Morrisonn úplně mimo hru vysekl Stříbrnému hůl k ruky a bude za to pykat. Stříbrný alespoň předvedl postřeh, když svou hůl ještě v letu chytil.

47:36

Další trest pro Medveščak. 2 minuty za sekání mimo hru dostává Mahbod.

45:31

Nervy ze železa ukázal Richard Nejezchleb, když se dokázal udržet po dvou úderech do obličeje. Po třetím to už však vzdal a vrhl se na soupeře, když bitku s přehledem vyhrál svlečením McMillana z dresu. Oba kohouti inkasují 5 + do konce utkání.

43:21

Za držení protihráče vyloučen Frolo. S ohledem na to, v jakých plamenech byla domácí obrana, se tenhle taktický faul jevil jako jediné řešení.

42:28

Medveščak právě vstřelil branku!
Jako blesk z čistého nebe přišla chyba domácích v rozehrávce a na modré byl úplně sám Morrisonn, který napřáhl a vypálil do pravého Janusova betonu. Brankář Vervy ale nedokázal vykopnout kotouč jinam než před sebe a MARK KATIČ měl už v celku lehkou úlohu. Asistence: Shaone Morrisonn.

42:00

Jakub Černý prolétl jako blesk na hranici brankoviště, ale jeho pokus z otočky ztroskotal na betonech brankáře Taylora.

40:41

Tomáš Mertl vyloučen na 2 minuty za podražení.

40:01

Začala třetí třetina.
Hráčům obou celků se ani ve druhé třetině nepodařilo prosadit se na do zápisu o utkání vstřelenou brankou, avšak většina z nich se do něho dostala díky nedovoleným zákrokům. To se podepsalo na kvalitě a obrazu hry a zbývá jen doufat, že ve třetí třetině uvidíme více hokeje a více gólů.
Další třetina začne přibližně v 19:13.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:04

Za hrubost vzájemně vyloučení Kubát a Brule.

38:27

Na ledě je pro prostřední českého hokeje až příliš mnoho Kanaďanů. Absolutně nesmyslné seknutí do holení Hořavy nezůstalo bez odezvy a na ledě se k tanci zadaly hned tři páry. Nejdelší tango nakonec předvedl Gula s Mahbodem,které domácí bek zakončil efektním položením na lopatky. Vyloučeni:
Hořava a Hedberg – trest do konce utkání za sekání
Gula a Mahbod – 2 minuty za hrubost

37:45

Trávníček vybojoval puk na levém křídle, předložil jej mezi kruhy Hořavovi a ten si mohl už jen vybrat, kam zakončí. Vybral si vyrážečku brankáře Taylora.

37:00

Smejkal našel před úplně odkrytou brankou Bruleho, ale ten trestuhodně odmítl skórovat a prostor mezi tyčemi přestřelil!

36:20

Zakázané uvolnění Vervy vrací hru před Januse.

36:06

Hosté v plném počtu.

35:20

Šimeček se pokusil prosadit kličkou do středu kluziště, ale jeho střelu z hranice pravého kruhu tečuje obránce.

34:06

Tom Zanoski vyloučen na 2 minuty za hrubost.

32:45

Oba celky v plném počtu.

31:37

Brule si stahovačkou odstavil obránce, ale tváří v tvář brankáři trefil přímo do hrudi Januse.

30:45

Edwin Hedberg vyloučen na 2 minuty za podražení.

30:40

Hedberg ujel po pravém křídle a nebezpečně zakončil.

29:33

Za bitku po Janusově levici vyloučeni Kubát na 2 + 2 +10 minuty za faul loktem a hrubost a Pare na 2 + 2 minuty za hrubost.

29:00

Giroux pálí z vrcholu pravého kruhu a Janus vyráží.

28:20

Hosté v plném počtu. Na střídačku se vrátil také osobním trestem penalizovaný Katič.

28:17

Hedberg tečoval před brankou bekhendem nahozený kotouč a po delší době musel přerušit i Janus.

27:37

Sorvik vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.

27:29

Robin Hanzl vystřelil z pravého kruhu na horní část branky a Taylor musel přerušit hru.

26:53

Další ráno Kamila Černého od modré čáry se pokoušel tečovat Martynek, ale kotouč těsně nezasáhl a tak úřadoval Taylorův rozklek.

26:26

Kamil Černý pálil z první ihned po přihrávce z buly, ale na Taylora si nepřišel.

26:20

Thomas Larkin vyloučen na 2 minuty za držení protihráče.

24:38

Smejkal našel prohazovačkou na středu hřiště Parletta, ten chtěl akci ještě vylepšit bekhendovou přihrávkou doprava, ale ta už neprošla.

21:00

Robin Hanzl přebruslil svého soupeře na modré čáře, ale v přečíslení 2 na 1 hledal Hořavu až příliš pozdě.

20:20

Parlett pálil z vrcholu pravého kruhu mimo branku.

20:01

Začala druhá třetina.
Ve druhém zápasu předsezónní přípravy jsme viděli velmi agresivní hokej. Hosté ze Záhřebu chvilkami využívali své fyzické převahy, avšak domácí kontrovali chytrostí a šikovností. Ačkoli se muzika ke konci třetiny tvrdila až přes příliš, odešly oba celky do kabin bez branek.
Další třetina začne přibližně v 18:19.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Hosté v plném počtu.

19:40

Jiří Doležal nahodil na branku Taylora skákavý kotouč. Brankář Záhřebu nechtěl přerušit a ve snaze rozehrát trefil domácího útočníka. Kotouč se však neodrazil mezi tyče.

18:40

Sorvik nahazoval od modré a Martynek tečuje na hranici brankoviště do protipohybu brankáře, ale zároveň těsně mimo tyče!

17:57

Ve středním pásmu opět přehnal svou tvrdost Morrisonn a tentokráte již se sudím diskutuje zbytečně. Ze střídačky pak zkoušel jazykovou připravenost hlavního sudího Katič a dostává 10 minut osobní trest za nesportovní chování.

17:42

Hedberg se natlačil nejen do brankoviště, ale i do brankáře domácích a následně skóroval. Branka tak nemohla být uznána.

17:14

Larkin napřáhl k tvrdé ráně z vrcholu kruhu a Janus uchvátil diváky na jižní tribuně svým ukázkovým švihem lapačkou.

15:39

Janus teď jako kouzelník na ledě předvedl perfektní práci s "hůlkou", když dokázal na poslední chvíli klepnout do čepele Tomáše Mertla, který před ním byl úplně sám a kdyby se otočil, bylo by domácím zle nedobře. Následně pak předvedl dovednost i s lapačkou když chytil další pokus z mezikruží.

11:49

Hosté odmítají přistoupit na fakt, že jde o přátelské utkání a před vlastní brankou jsou až nadměrně tvrdí. Vikingský válečník ve žlutočerném to tak však nenechal a na trestné lavici tak bude z každého týmu po jednom. 2 minuty za hrubost dostává Bezina a Sorvik.

11:07

Lukeš z těžkého úhlu od pravého hrazení vyzkoušel Taylora, který musel zasahovat vyrážečkou.

09:25

Hosté v plném počtu.

08:45

Genoway málem nabídl Kubátovi již téměř vybojovaný kotouč, ale domácí bek si s takovou nečekanou nabídkou nedokázal poradit.

08:07

Šesták zakončoval první přesilovkovou akci v pásmu soupeře, ale Taylor je pozorný.

07:23

Za napadení odchází na dvě minuty tvrdý kanadský chasník Morrisonn, kterému se však k trestoměřičům oprávněně nechce. Tohle byl regulérní hit tělem do těla hráče z pukem.

06:30

Robin Hanzl nejprve dobře vystřelil mezi kruhy, ale jeho pokus na branku neprošel. Domácí útočník si kotouč vzal zpět a vracel jej do ohně před Taylora, ale Hořava nedokázal uvolnit hůl do bojové polohy.

05:54

Po chybě Litvínova v rozehrávce šli medvědi do přečíslení 3 na 1, která zakončil střelou do výborně přesunutého Januse Smejkal.

04:11

Stříbrný nahodil z nulového úhlu na pravou tyč Taylorovy branky a ten puk přikryl dříve než stihl Trávníček dorážet.

03:10

Jeden z obránců Vervy poslal na branku lehký kotouč, který nebezpečně tečoval Šimeček.

02:30

Doležal zaznamenal výborné střídání. Na hranici brankoviště dorážel volný puk, ale brankář hostí jej vytěsnil mimo tyče. Následně nahodil kotouč a důrazně si jej dojel u hrazení.

01:54

Gerhátova střela byla tečována obranou, ke kterému se dostal Trávníček a z úhlu prověřil Taylora.

01:34

Záhřeb je za hru vysokou holí vykázán do středního pásma.

01:20

Druhá pětka Medveščaku si vytvořila první tlak v pásmu Litvínova. Janus likvidoval dvě dorážky z blízké vzdálenosti.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC VERVA Litvínov: Janus (Pinc) – Kubát, Frolo, Kokeš, Pavlík, Pavelka, Gula – Šesták, Lukeš, Hanzl, Nejezchleb, Černý J., Hanzl, Stříbrný, Trávníček, Havlíček, Hořava, Havelka, Válek, Šimeček

Medveščak Záhřeb: Taylor (Hovinen) – Sauvé, Genoway, Parlett, Mahbod, Zanoski, Giroux, Smejkal, Glumac, Brule, Hedberg, Larkin, Krejčík, Bezina, Smith, Morrisonn, Mertl, Mc Millan, Katič, Pare, Arkalov.
Sobotní podvečer přitáhne na Zimní stadion Ivana Hlinky podruhé ve třech dnech fanoušky domácí Vervy.

Medveščak Záhřeb
Soupeř Litvínova bude opět bílo-modrý, ale tím veškerá podobnost s plzeňskými indiány končí. V rámci přípravy se totiž v Litvínově poprvé v historii představí chorvatský celek. I když slovo chorvatský je třeba vzít ve velkých uvozovkách.

Medveščak Záhřeb je celek z chorvatského hlavního města a na jeho soupisce jsou Matija Miličič, Natan Perkovič a kapitán Mike Glumač. Tím však chorvatská stopa v Medveščaku končí. Celek je zdaleka nejúspěšnějším týmem v Chorvatsku i bývalé Jugoslávii. Od vzniku Chorvatské ligy v roce 1991 byl 2x třetí, 3x druhý a celkem 16x ji vyhrál, když v roce 2012 paralelně obsadil 3 místo v rakouské EBEL. Od roku 2013 hraje Kontinentální hokejovou ligu a jeho kádr tvoří především Kanaďané a několik hráčů z evropských zemí (Česko, Dánsko, Švédsko, Finsko, Itálie).

Na soupisce Medveščaku je možné najít velmi zajímavé příjmení Giroux, avšak ten není nijak příbuzensky spojen s Claudem Girouxem z Philadelphia Flyers. Za hlavní hvězdy Medveščaku je tak možné označit Jesseho Saarinena a Tomáše Mertla, který se do Chorvatska dostal přes České Budějovice a Hradec Králové, do kterého se v loňské sezoně krátce vrátil. Dalším českým otiskem v Medveščaku je Jakub Krejčík, kterého známe z působení ve Spartě a Slavii (také Lev Praha, Ústí nad Labem a Orebro) a mladíček Jiří Smejkal, který hrával v Českých Budějovicích, ale do Chorvatska zamířil z kanadskoamerické mládežnické WHL.
Předchozí výsledek
Litvínov – Plzeň 3.2 sn
Medveščak – Omsk 1:0
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC VERVA Litvínov – Medveščak Záhřeb

0:1

konec (0:0, 0:0, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 43. Katič (Morrisonn)

HC VERVA Litvínov: Janus (Pinc) – Kubát, Frolo, Kokeš, Pavlík, Pavelka, Gula, Šesták, Černý K., Sorvik, Sklenička – Lukeš, Hanzl R., Nejezchleb, Hanzl M., Stříbrný, Trávníček, Havlíček, Hořava, Havelka, Válek, Šimeček, Martynek, Doležal T., Gerhát, Doležal J., Jurčík, Černý J.

Medveščak Záhřeb: Taylor (Hovinen) – Sauvé, Genoway, Parlett, Mahbod, Zanoski, Giroux, Smejkal, Glumac, Brule, Hedberg, Larkin, Krejčík, Bezina, Smith, Morrisonn, Mertl, Mc Millan, Katič, Pare, Arkalov

Rozhodčí: Petružálek, Turčan, Kokrment, Rozlílek

Průběh zápasu
1. třetina
07:23 LIT 2 Morrisonn, napadení
11:49 ZAG 2 Bezina, hrubost
LIT 2 Sorvik, hrubost
17:57 ZAG 2 Morrisonn, krosček
ZAG 10 Katič, nesportovní chování
Po 1. třetině
2. třetina
26:20 ZAG 2 Larkin, držení protihráče
27:37 LIT 2 Sorvik
29:33 LIT 2+10 Kubát, faul loktem+hrubost
ZAG 2 Pare, hrubost
30:45 ZAG 2 Hedberg, podražení
34:06 ZAG 2 Zanoski, hrubost
38:27 LIT 2 Gula, hrubost
LIT OK Hořava, sekání
ZAG 2 Mahbod, hrubost
ZAG OK Hedberg, sekání
39:04 ZAG 2 Brule, hrubost
LIT 2 Kubát
Po 2. třetině
3. třetina
40:41 ZAG 2 Mertl, podražení
42:28 ZAG 0:1 Katič (Morrisonn)
43:21 LIT 2 Frolo, držení protihráče
45:31 LIT 5+OK Nejezchleb, hrubost+hrubost
ZAG 5+OK McMillan, hrubost+hrubost
47:36 ZAG 2 Mahbod, sekání
47:53 ZAG 2 Morrisonn, nedovolené bránění
47:58 LIT 2 Trávníček, nedovolené bránění
Konec