Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference 1.SK Prostějov

konec

05.08.2016, 10:00 • Hotel Tennis Club, Prostějov • Petr Komárek (@petrkomarek7)

Z tiskové konference 1. SK Prostějov je to vše, děkuji Vám za pozornost. (10:36:29)
František Jura: Předprodej vstupenek na zápas se Sigmou bude na pokladně stadionu probíhat v úterý 9. 8. a v pátek 12. 8.
Petr Langr: Ceny vstupenek budou 40 korun pro dospělé, 20 pro důchodce a 10 pro ženy.
František Jura: Chystáme pro fanoušky několik akcí. Třeba na zápase se Sigmou se chceme důstojně rozloučit s Lukášem Zelenkou. Dále chystáme autogramiádu, dnes se s fanoušky fotíme před Národním domem. Chceme se jim více otevřít a komunikovat s nimi.
Petr Langr: Na zápase se Sigmou Olomouc bude zadní vchod na stadion přístupný pouze pro fanoušky hostí.
Ivana Hemerková: Strašně se mi líbí, že do toho fotbalisté i jejich trenéři jdou srdcem. Opět se vracíme k tomu, že Prostějované budou chodit na zápasy sportovců, kteří pro ně mohou být vzorem a jsou z jejich města.
František Jura: Baník má rozpočet 80 milionů. Tak atraktivní druhá liga už dlouho nebyla a nebude, jsou tu bývalí prvoligisté – Sigma, Baník, České Budějovice. Pro naše mladé kluky to bude obrovská škola. Mají obrovskou šanci se díky svým výkonům posunout výš. Věřím, že se ve druhé lize udržíme déle než rok. Přál bych si to už kvůli našim fanouškům.
Petr Langr: Máme rozpočet 11 milionů korun, což je asi nejslabší druholigový rozpočet. Co jsem zjišťoval, tak ostatní týmy mají nejméně rozpočet 16 milionů.
Karel Kroupa: Lukáš Zelenka byl nadstandardní hráč z hlediska fotbalového myšlení. Dokázal rozdávat velmi chytré, účelné a užitečné přihrávky, díky kterým jsme se také dostávali do šancí. Myslím, že jej už ale postupně nahrazuje mladý Zdeněk Fládr, který podle mě podává velmi dobré výkony. Také má velmi dobré schopnosti pro tvorbu hry.
Petr Langr: Doma budeme hrát v modrobílých dresech a venku v červenočerných dresech.
František Jura: Nadále budeme ctít modrobílé domácí dresy.
František Jura: Jedním z hráčů, které jsme měli vytipované, byl Karel Piták, ale ten u nás působit nebude. Ve středu zálohy zvažujeme nějaké posílení, ale uvidíme, jak se nakonec rozhodneme. Chceme stavět hlavně na našich hráčích, i když víme, že druhá liga nebude jednoduchá.
Petr Langr: Všechny podmínky pro Fotbalovou národní ligu splňujeme. Máme bronzovou licenci. Očekáváme, že nalákáme hodně diváků. Budeme hrát s atraktivními soupeři jako jsou Sigma, Baník a pak třeba další moravské kluby. Díky tomu i díky dalšími utkáním by se návštěvnost měla zvednout.
Karel Kroupa: Nálada v týmu je bojovná, byť tam panuje určité napětí. Pro kluky z Prostějova je to obrovský skok, ovšem může jim to do budoucí kariéry jenom pomoci. Posunou se zase někam dál. Neočekávám, že dám tolik gólů jako ve třetí lize, ale budu se snažit být pro tým co nejvíce prospěšný.
František Jura: Také musím městu poděkovat za vstřícnost. Důvěra v nás je veliká a my se budeme snažit ji nezklamat. Co se týká kádru, přivedli jsme Aleše Schustera, zkušeného stopera ze Zbrojovky Brno. Je to prvoligový hráč a je to vidět se vším všudy. Do záložní řady jsme pak ze Zbrojovky přivedli Davida Štrombacha, který loni začal v první slovenské lize ve Skalici, ale bohužel se tam hned zranil. Ovšem je to kvalitní a perspektivní hráč. Z Jablonce k nám pak teď nedávno na post defenzivního záložníka dorazil Michal Skwarczek. Odehrál za nás zatím jen jeden zápas, ale určitou kvalitu má a budeme jednat s Jabloncem o jeho působení u nás. Z hostování se nám pak vrátil Jan Šteigl, který má také potenciál se do sestavy dostat. Mužstvu věříme, i když je stále na čem pracovat, což nám ukázal i poslední přípravný zápas s juniorkou Jihlavy. Všichni nás pasovali na jasného sestupujícího, ale my se porveme, abychom nesestoupili. A zabojujeme o to především s našimi hráči.
Ivana Hemerková: S napětím jsme sledovali konec loňského ročníku, který byl korunován postupem našeho prostějovského fotbalového týmu do vyšší soutěže. To nás samozřejmě velmi těší. Přejeme si, aby se v Prostějově hrál hezký fotbal, z něhož budou mít radost hráči i fanoušci. Věříme, že tým nebude hrát o záchranu.
Petr Langr: Děkuji Statutárnímu městu Prostějou za velkou podporu našeho klubu. Za jeho pomoci se nám povedlo náš stadion pozvednout do krásy. Letos jsme postavili tribunu pro hosty, abychom splňovali podmínky pro Fotbalovou národní ligu. Máme také kvalitní zázemí pro mládež, které se rovněž daří a v každém ročníku máme dva i více hráčů, s nimiž můžeme do budoucna počítat do týmu mužů. Ostatně, v druholigovém kádru máme 13 odchovanců. Tým máme podle mě dobře postavený, jeho členy jsou zkušení Karel Kroupa nebo Martin Sus, ale také právě mladíci Píchal či Zapletal. Našim cílem pro tuto sezonu je odehrát ji v klidu tak, abychom se v ní udrželi.
Tisková konference 1. SK Prostějov začíná. Moderátor vítá jednotlivé hosty konference.
Po 13 letech se fotbalisté Prostějova probojovali do druhé nejvyšší soutěže. Hosty předsezónní tiskové konference budou předseda klubu Petr Langr, trenér A-týmu a generální sportovní manažer František Jura, útočník a kapitán A-týmu Karel Kroupa a radní a náměstkyně primátorky Statutárního města Prostějov Ivana Hemerková.

Tisková konference 1.SK Prostějov

konec


Statistiky:
Hosté
Petr Langr - předseda 1. SK Prostějov
František Jura - trenér a generální sportovní manažer 1. SK Prostějov
Karel Kroupa - útočník a kapitán 1. SK Prostějov
Ivana Hemerková - radní a náměstkyně primátorky Statutárního města Prostějov