Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

Anži Machačkala – CSKA Moskva

0:0

konec (0:0)

30.07.2016, 19:00 • Anzhi-Arena (Kaspiysk) [Kapacita: 31 000] • 1. kolo • Ondřej Hradecký (@ondra295)

Tipsport: 5.1 3.55 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Máme tu tedy konec dnešního zápasu a v jeho druhé půlce bylo šancí více než dost, větší množství jich mělo CSKA, které trefilo i tyčku a nechalo vyniknout Bělenova, gól ale nedalo. Na druhé straně také zvonila konstrukce, ale ani z toho nakonec nic nebylo a tak jsme dne svědky žádné branky nebyli. Ode mne je to dnes vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám pěkně prožitý zbytek víkendu. (20:55:10)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Moskva pořád útočí, ale do další šance se nemůže dostat, přišla akorát Jerjomenkova střela vedle levé tyče.

90+1

Nastaveny jsou nakonec čtyři minuty a vypadá to, že se dohrají na obranné polovině Vrbových svěřenců.

90

Tak to je neuvěřitelné! Po obrovském lapsu defenzivy domácích se objevil sám před Bělenovem Traoré, ale svým technickým zakončením napálil pouze tyč!

88

Konec zápasu už se hraje jen na jednu branku a míč drží CSKA, Anži je evidemtě vyčerpaná. Ke střele se za obranou dostal z halfvoleje Traoré, ovšem dobrý zákrok vytáhl Bělenov a míč vytěsnil nad!

86

Ani další útok Machačkaly se neujal, takže uvidíme pokus o protiútok, který rozehrává z náruče gólman Akinfejev.

84

Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Amadu Mutari, přichází Anvar Gazimagomedov.

83

Ani střel z dálky od Dzagojeva se neujala, takže se stav nemění a od brány bude rozehrávat domácí gólman Bělenov.

81

Teď ale bude mít přímý kop moskevské CSKA, takže je tu ještě šance pro favorita dnešního zápasu na změnu skóre.

79

Anži se stále tlačí více dopředu, uvidíme, jestli to přinese nějakou odměnu nebo jestli dnes vůbec žádnou branku neuvidíme.

77

Nakonec ještě obrovskou šanci měli domácí, když se k centr dostal Tigijev a Akinfejev měl obrovské problémy s tím, aby ho vyrazil ještě před Mutarim!

75

Domácí se snaží o to, alespoň působit CSKA problémy, ale vypadá to, že už to bude hra jenom na jedni bránu.

73

Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Alan Dzagojev.

72

Tak teď si hosté pořádně zavařili, protože Ignaševič dal hodně krátkou malou domů Akinfejevovi a ten jen s vypětím všech sil odpravil míč do autu!

71

Teď se hraje u autové čáry, kde se mezi sebou hráči přetlačují o míč, ale nevypadá to, že by z toho mělo vzniknout nějaké nebezpečí pro jednu ze stran.

69

Hra se trochu uklidnila a už opět není moc o čem psát, míč drží spíše domácí a snaží se CSKA trochu dostat ze hry.

68

Žlutou kartu dostává Yannick Boli (Anži Machačkala).

67

Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Georgi Milanov.

65

Teď jsou zase o něco aktivnější hosté, kteří se dostali do vápna a Traoré upadl, penalta se ale nepíská.

63

Do další velice dobré šance se dostali tentokrát hosté, protože ke střele z hranice vápna se dostal Jerjomenko a pořádně protáhl gólmana Bělenova!

61

Hodně zamotané to teď bylo ve vápně domácích, ale nakonec si Traoré pomohl útočným faulem a tak jeho zakončení už bylo stejně marné.

59

Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Svjatoslav Georgijevskij, přichází Yannick Boli.

58

Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Ali Gadžibekov, přichází Magomed Musalov.

56

Na druhé straně se ke střele ve skluzu dostal Tošić, ale jeho pokus byl moc pomalý a pro Bělenova nepředstavoval problém.

54

Hra se trochu vyrovnala a zrychlila, takže má daleko větší spád, ale hlavně že se do hry dostala i Anži, která se v první půli snad ani hrát nesnažila.

52

Ta tohle byla velká šance domácích a vůbec první velká šance zápasu! Machačkala je aktivnější, než v první půli a tak to jí přineslo hlavičku Budkivskijho, která skončila na břevně branky zkoprnělého Akinfejeva!

51

Ke střele se z hodně nevýhodně postaveného přímáku odhodlal Gasanov, ale kvalita tomu odpovídala, takže míč skončil pouze vysoko nad.

49

Před bránu se zcela výjimečně nastěhovali domácí, kteří poslali směrem na Akinfejeva několik centrů, ale obrana CSKA si bez potíží poradila.

47

Druhý poločas začal víceméně tak, jak ten prví skončil, tedy domácí hráči jsou zalezlí v hlubokém bloku a čekají, co na to soupeř.

46

Začal druhý poločas.
Tak tohle bylo utrpení pro moje oči a asi i pro oči všech diváků, kteří měli tu smůlu a byli přítomni na debutovém Vrbově poločase v Machačkale. To byla vážně nevídaná nuda. CSKA je sice na míči, ale šanci žádnou pořádnou nemělo, což se dá říci i o Anži, akorát s tím rozdílem, že ta míč skoro nepotkala. Domácí se pokusili jen o několik málo útoků a všechny skončili dost daleko od brány – jediné, co funguje dobře, je domácí obrana. Nebudu psát, že doufám, že se to zlepší, protože když to vezmu logicky, zhoršit se to nemůže.

45

První poločas skončil.

45

Poločas už se jen dohrává a sudí ani nebude nic nastavovat, protože se na to pravděpodobně, stejně jako my, už vůbec nemůže dívat.

43

Ke konci poločasu se ale přeci jen hráči Anži dostali více do hry, ovšem vždy se jejich akce zasekne dost daleko od unuděného Akinfejeva.

41

Dopředu se po delší době dostali domácí, ale Mutari tu akci hodně zbrzdil a po dalších kličkách přišla ztráta, kvůli níž musel faulovat Mkrtčjan.

39

Po straně se vydal dopředu Ščennikov, ale daleko se nedostal, protože ho domácí hned ztrojili – takže musel poslat přihrávku dozadu.

37

Hosté se snaží, ale prostě to přes ten zahuštěný blok Machačkaly nejde, takže přicházejí dlouhé nákopy a s těmi si domácí obrana ví rady.

35

Hra je hodně stereotypní, domácí se míče skoro nedotknou a CSKA se nikam nežene, takže sledujeme zdlouhavou a nudnou kombinaci hostů někde kolem půlky.

33

Anži měla k dispozici rohový kop a po něm mohl Pavel Vrba jen skrýt hlavu v dlaních, protože Žirov trknul hlavou míč pouze vysoko nad!

31

CSKA stále obléhá bránu soupeře, který je pod velkým tlakem, ale gólová šance stále nepřišla, takže dnešní zápas asi moc diváku nebaví.

29

Mela ve vápně domácích skončila pouze odvráceným míčem od Žirova, který ho hlavou odehrál až do autu a celou situaci tak na poslední chvíli zachránil.

27

K dalšímu pokusu se snažil dostal Traoté, ovšem svůj náběh nenačasoval ideálně a byl tak přistižen ve správně posouzeném ofsajdu.

25

Ke střeleckému pokusu hlavou se ve vápně Machačkaly prodral Ionov, ale nedokázal míč vměstnat mezi tři tyče!

23

Do první velké šance se dostal po standardce Berezuckij, ale nakonec je vzrušení zbytečné, protože sudí v té skrumáži těl velice správně rozšifrovali těsný ofsajd.

21

K první jakési střele se dostali domácí, ovšem od Berishy to nebyl moc povedený pokus, protože se po zemi došoural hodně mimo.

19

Obrana Anži ale funguje více než dobře, to je nutno podotknout, protože stoperská dvojice odvrací se železnou pravidelností jeden míč za druhým.

18

Zápas se zatím moc pohledný nehraje, nutno podotknout, že Anži hraje vysloveně beton a CSKA ví, že na jeho proražení má času víc než dost.

16

Chvíli se snažila útočit Anži, ale to nemělo dlouhého trvání, protože obrana Moskvy zafungovala na jedničku a míč získala zpět.

14

Z dálky napřáhl ke střele Jerjomenko, ale jeho projektil ohrozil pouze diváky sedící za bránou, protože šel výrazně nad.

12

CSKA ale zatím nedovoluje svému sokovi vůbec nic a naopak ho dost často zamyká na jeho polovině, ovšem velká šance ne a ne přijít.

10

Menší kontroverze vznikla na hraně vápna Machačkaly, protože tam rukou nejspíše hrál Gadžibekov, ale sudí to posoudil tak, že byla u těla a hraje se dál.

9

Od brány domácího celku rozehrával Bělenov, který se rozhodl poslat míč nejbližšímu hráči po zemi a tak založil postupný útok svého celku.

7

Teď před Ionovem velice dobře zasáhl Gasanov, který skluzem míč poslal pryč a tak jsme zatím před ani jednou brankou nic zajímavého neviděli.

5

Teď CSKA volí pomalou rozehrávku od stoperů, kterou se snaží soupeře uspat, ale Machačkala prozatím brání v bloku velice pozorně.

4

Teď to za obranu zkusil dlouhým míčem jeden z Vrbových svěřenců Mkrtčjan, ale jeho centr se neujal.

3

Zatím se Anži více brání, ale nedá se říci, že by armádní klub měl nějakou šanci, soupeři se v úvodu ligy spíše oťukávají.

1

Rozehrávkou začala mač hosté, za které ze středového kruhu poslal míč do hry Traoré a my tak můžeme sledovat první útok CSKA.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Anži Machačkala: Bělenov – Gadžibekov, Lazić, Žirov, Tigijev – Mkrtčjan, Gasanov – Mutari, Georgijevskij, B. Berisha – Budkivskij.
Náhradníci: Šafinskij, D. Jurčenko – Boli, Gazimagomedov, Yambéré, Dibirgadžijev, Majewski, Musalov, Bělov, J. Kuzmin, Elmurzajev.

CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Wernbloom, Golovin – Ionov, Jerjomenko, Z. Tošić – L. Traoré.
Náhradníci: Čepčugov – G. Milanov, Karavajev, Nababkin, Dzagojev, A. Berezuckij, Natcho, C. Strandberg.

Rozhodčí: Meškov – Bogaš, Demeško.
Poslední 3 vzájemná utkání

CSKA Moskva – Anži 3:0 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
Anži – CSKA Moskva 1:1
CSKA Moskva – Anži 1:0
Posily obou týmů

Anži Machačkala

Aleksandr Belenov – Přestup z Kubaň Krasnodar
David Jurčenko – Přestup z FK Ufa
Cédric Yambéré – Hostování z FC Girondins Bordeaux
Murad Qurbanov – Vrácen z hostování
Rabiu Mohammed – Přestup z Kubaň Krasnodar
Sergej Karetnik – Přestup z Kubaň Krasnodar
Svjatoslav Georgijevskij – Přestup z Kubaň Krasnodar
Pylyp Budkivskij – Na hostování z Shakhtar Donetsk


CSKA Moskva

Aleksej Jonov – Na hostování z Dinama Moskva
Lacina Traoré – Na hostování z AS Monaco
Carlos Strandberg – Vrácen z hostování
Georgij Milanov – Vrácen z hostování
Vjačeslav Karavajev – Přišel z B-týmu CSKA
CSKA Moskva

CSKA Moskva opět v minulé sezóně vyhrála titul a letos si tak znovu zahraje ve skupině Ligy Mistrů. Po třiceti odehraných zápasech si připsali v minulé sezóně na své konto 20 výher, 5 remíz a 5 porážek. V předsezónní přípravě odehrála CSKA Moskva šest přátelských zápasů, ze kterých 5x vyhrála a 1x remizovala. Zhruba před týdnem odehrála finále ruského Superpoháru se Zenitem Petrohrad, který však prohrála 0:1. Uvidíme, jak vstoupí CSKA do letošní sezóny, jestli vítězně, tak to Vám teď nedokážu říci.

Posledních 5 zápasů

CSKA Moskva – Zenit Petrohrad 0:1 (RUSKÝ SUPERPOHÁR)
CSKA Moskva – Arsenal Tula 3:1 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
CSKA Moskva – Krumkachy 2:0 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
CSKA Moskva – Ufa 1:0 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
CSKA Moskva – Dolgoprudny 4:0 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
Anži Machačkala

Anži Machačkala v minulé sezóně jen těsně unikla sestupu, když v baráži o udržení dokázala porazit Volgar-Astrakhan nejdříve 0:1 a poté 2:0. Ruslan Agalarov, trenér Machačkaly byl však i po udržení v první lize odvolán a na jeho místo přišel bývalý trenér české reprezentace Pavel Vrba. V přípravě Machačkala ze čtyř přátelských utkání 1x vyhrála, 1x remizovala a 2x prohrála. Uvidíme tedy jak vyvede premiéra českého trenéra Pavla Vrby na lavičce Anži Machačkala proti velmi silnému týmu CSKA Moskva.

Posledních 5 zápasů

Watford – Anži 0:0 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
Charlton – Anži 0:1 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
Spartak Moskva 2 – Anži 3:2 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
Anži – Chimki 0:2 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
Anži – Volgar-Astrakhan 2:0 (BARÁŽ O UDRŽENÍ)
Zdravím všechny fotbalové fanynky a fanoušky. Vítejte u dnešního zápasu 1. kola ruské Primeiry Ligy mezi Anži Machačkala a CSKA Moskva.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Anži Machačkala – CSKA Moskva

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   68. Boli (MCK)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:10.

Anži Machačkala: Bělenov – Gadžibekov (58. Musalov), Lazić, Žirov, Tigijev – Mkrtčjan, Gasanov – Mutari (84. Gazimagomedov), Georgijevskij (59. Boli), B. Berisha – Budkivskij.
Náhradníci: Šafinskij, D. Jurčenko – Boli, Gazimagomedov, Yambéré, Dibirgadžijev, Majewski, Musalov, Bělov, J. Kuzmin, Elmurzajev.

CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Wernbloom, Golovin (73. Dzagojev) – Ionov (67. G. Milanov), Jerjomenko, Z. Tošić – L. Traoré.
Náhradníci: Čepčugov – G. Milanov, Karavajev, Nababkin, Dzagojev, A. Berezuckij, Natcho, C. Strandberg.

Rozhodčí: Meškov – Bogaš, Demeško

MOL Cup

Kratonohy – Chrudim 10:15 1:5

Adm. Praha – Dobrovice po penal. (5:4) 10:15 3:2

Havířov – Třinec 10:15 1:2

Mar. Lázně – Sokolov 10:30 1:6

P. Kopanina – Tachov 11:00 3:6

Náchod – Žižkov 17:00 0:3

Sez. Ústí – Písek 17:00 0:3

Kladno – Táborsko 17:00 0:4

Motorlet – Č. Budějovice po penal. (4:5) 17:00 2:2

Lomnice – Domažlice 17:00 1:10

Letohrad – Pardubice 17:00 0:5

Klatovy – Vyšehrad 17:00 4:2

Proboštov – Varnsdorf 17:00 1:3

Chrastava – Zápy 17:00 1:2

Štětí – Ústí n. L. 17:00 0:6

Souš – Vltavín 17:00 0:3

Olympia Radotín – Vlašim 17:00 1:2

Velvary – Převýšov 17:00 1:4

Dvůr Králové – Benátky n/J. 17:00 0:3

Český Brod – Hořovicko 17:00 3:1

Brozany – Benešov po penal. (6:7) 17:00 2:3

Tasovice – Třebíč 17:00 0:2

Nové Sady – Frýdek-Místek 17:00 0:1

Tišnov – Prostějov 17:00 0:3

Rýmařov – Hlučín 17:00 1:2

Hodonín – Hulín po penal. (8:9) 17:00 2:3

Břeclav – Vyškov 17:00 4:3

Líšeň – Otrokovice 17:00 1:0

Hranice – Nový Jičín 17:00 0:5

Petřkovice – Opava 17:00 0:1

Přerov – Uničov 17:00 1:5

Holešov – Olomouc 17:00 0:6

D. Benešov – Ostrava 17:00 0:3

Šumperk – Mohelnice 17:00 1:0

Brumov – Vítkovice 17:00 0:5

Rosice – Znojmo 17:00 0:1

Slavičín – Kroměříž 17:00 1:0

Chotěboř – Polná 17:00 1:6

Kolín – Králův Dvůr 17:00 0:1

Čáslav – Živanice 18:00 0:3