Menu

Fotbal

Rakouská Bundesliga

FC Red Bull Salzburg – RZ Pellets Wolfsberger AC

1:1

konec (0:0)

30.07.2016, 16:00 • Red Bull Arena, Salzburg (kapacita: 31 985 diváků) • 2. kolo • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 1.4 4.8 7.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

K dnešnímu utkání je to ode mě vše, ale již zítra se na vás budu těšit u on-line přenosu ze zápasu mezi Spartakem Moskva a Arsenalem Tula (od 17:00) či z utkání belgické ligy mezi Kortrijkem a Gentem (od 20:00). Na shledanou! (18:05:57)
Také další rohový kop obrana Wolfsbergeru bez potíží zneškodnila a hlavní rozhodčí píská konec! Spokojenější dnes rozhodně budou hosté, kteří byli po většinu zápasu méně aktivním celkem, avšak na branku Jonatana Soriana z 52. minuty nakonec dokázal o půl hodiny později odpovědět Philip Hellquist, jenž zařídil remízový výsledek. Hrdinou zápasu je bezpochyby hostující brankář Alexander Kofler, který zneškodnil několik gólovek soupeře včetně poslední šance z 93. minuty.

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Poslední šanci Salzburgu zneškodnil pozorný Kofler

90+3

Roh sice ubráněn, ale domácí se přesto z následné akce dostali do šance! Přízemní ránu Wandersona zevnitř pokutového území, ale dokázal reflexivně vytěsnit Alexander Kofler!

90+2

Domácí se po ubráněném rohovém kopu rychle nahrnuli dopředu a naopak jsou to hráči Salzburgu, kdo bude mít naprosto totožnou standardní situaci.

90+1

A hned v první minutě nastavení se nedovoleného zákroku dopustil Stefan Stangl. Volný kop ve prospěch hostujícího týmu.

90

Hlavní rozhodčí Julian Weinberger nastavuje celkem tři minuty.

89

Salzburg se po delší době usazuje na útočné polovině. Blíže k šestnáctce se však zatím nedostal a tlak domácích začíná být hodně pasivní.

88

Dobře kopnutý roh byl na hranici malého vápna odvrácen a následná rána Daniela Offenbachera vylétla hodně vysoko nad.

87

Znovu útočí hosté! Hellqvist sice na centr z levé strany nedosáhl, ale zmatený obránce Salzburgu odkopl míč neatakován jen na roh.

85

Wolfsberger se znovu dral do útoku, nicméně tentokrát se obrana Salzburgu prezentovala skvělou defenzivní činností.

84

Utkání pomalu spěje ke konci a značně otřesení hráči Salzburgu jsou momentálně naprosto bezzubí. Naopak jsou lehce aktivnější hosté.

82

82. Philip HELLQUIST - 1:1

82

Wolfsberger právě vstřelili branku!
Tak tohle je obrovský šok pro domácí celek! Z volného kopu sice nic nebylo, ale Wolfsberger měl záhy možnost vhazování, po kterém do pokutového území přilétl vysoký míč. Ten si skvěle zpracoval PHILIP HELLQUIST, jenž přesnou ranou vyrovnává!

80

Bernardo (SLZ) se postaral o to, aby aktivní Zündel nemohl pokračovat v akci, vystavil mu ukázkový strom a jeho tým bude čelit standardní situaci.

78

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Munas Dabbur, přichází Marc Rzatkowski.

77

77. Neuznaná branka Jonatana Soriana

77

Jonatan Soriano sice navýšil vedení domácího celku, ale po zakončení se kvůli správně odmávanému ofsajdu nemohl radovat!

76

Útočná akce Wolfsbergeru zastavena poté, co Zündel povalil dobře bránícího Dabbura. Naprosto zbytečný zákrok, který hosty stál držení míče.

75

Po delší době se s míčem ke střele dostal velmi aktivní Dabbur. Ani tentokrát však nemohl být spokojen, neboť rozvlnil jen boční síť Koflerovy brány.

74

A ani tentokrát nebyla ofenzíva Salzburgu moc přesná, avšak hosté se neprezentovali nikterak lepší akcí. Znovu jsou u míče svěřenci Óscara Garcíy.

73

Dopředu už se zase derou domácí borci, ale těm v posledních minutách chybí klid a více přesnosti. Kofler už několik minut nemusel zasahovat.

71

Mohlo být vyrovnáno! Bernardo si ale připsal fantastický obranný zákrok , kterým zastavil hráče těsně před Walkem a následní rána byla zablokována!

70

Hodně rychle si to nyní dopředu namířil Offenbacher, který byl faulován a dožadoval se žluté karty pro soupeře. Hlavní sudí zůstává klidný a hosté už mezitím rozehráli.

68

Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Philipp Prosenik, přichází Philip Hellqvist.

68

Konec 68. minuty přinesl zakončení Valona Berishy, který však při přečíslení celou situaci uspěchal a místo roztažení hry pálil několik metrů vedle.

67

Ani jeden z týmů se nyní ne a ne dostat do šance. Trochu více ze hry mají stále domácí fotbalisté, kteří v pohodě drží vedení.

65

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Diadie Samassekou, přichází Konrad Laimer.

64

Po delší době se až do pokutového území dostali domácí hráči Red Bullu Salzburg. Míč však vinou lehce nepřesné přihrávky doputoval pouze ke Koflerovi, jenž byl navíc faulován.

62

Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Valentino Lazaro, přichází Wanderson.
Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Christopher Wenitznig, přichází Gerald Nutz.
Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Michael Sollbauer, přichází Daniel Offenbacher.

60

Alexander Walke se přeci jenom po chvíli musel dotknout míče, ale opět to bylo jen kvůli dobré práci salzburské obrany, která soupeře donutila k chybě.

59

Už už to vypadalo na to, že bude domácí brankář donucen k zákroku, nicméně zakončení z hranice šestnáctky bylo nakonec zastaveno blokujícím obráncem.

58

Soriano se po krásné souhře s Berishou dopustil nedovoleného zákroku. Wolfsberger může obsadit útočnou polovinu.

57

Pokus o bleskový protiútok hostů byl na konci 57. minuty zastaven rychlým návratem domácích borců. Na levé straně navíc nakonec budou vhazovat hráči Salzburgu.

56

56. Dabbur pálil ke vzdálenější tyči

56

Výborný zákrok Alexandera Koflera! Ke střele se po přiťuknutí od spoluhráče dostal Dabbur, jenž tlačil ránu k zadní tyči, avšak potřetí v zápase byl v tomto souboji úspěšnější brankář hostů.

55

Wolfsberger se ani po inkasované brance nedostává do šancí. Naopak se velmi rychle musí znovu pozorně bránit.

54

Už už to vypadalo na další gólovou šanci, ve které by se ocitl Dabbur, ale izraelský útočník byl opět nachytán v ofsajdové pozici.

52

52. Jonatan SORIANO - 1:0

52

Salzburg právě vstřelil branku!
Jako správný kapitán se nyní zachoval JONATAN SORIANO, který se chopil penalty a neomylně otevírá skóre! Kofler sice vystihl směr střely, avšak proti razantní ráně k tyči neměl šanci.

51

51. Penaltový faul na Dabbura

51

Pokutový kop! Aktivní Dabbur se snažil uvolnit v šestnáctce, noha se mu zasekla o nataženou končetinu obránce a hlavní rozhodčí ukazuje na penaltový puntík.

50

Domácí přišli o míč na hranici pokutového území soupeře a mohl z toho být brejk Wolfsbergeru. Ten byl ale zastaven u půlící čáry.

49

Standardní situaci ale domácí rozehráli hodně chabě. Bersha s Lazarem si nejprve vůbec nerozuměli při pokusu o signál a druhý jmenovaný následně odcentroval pouze vedle brány.

48

Druhá žlutá karta zápasu! Peter Tschernegg (WAC) nohou podťal Berishu a je náležitě potrestán.

47

Z ofsajdu je na druhé straně hřiště usvědčen Munas Dabbur, který si to řítil za obranu hostujícího týmu. Správné rozhodnutí asistenta na pomezí.

46

Poprvé se do hra v druhé půli zapojil jeden z brankářů a byl to Alexander Walke, který si však pouze doběhl pro nepřesnou přihrávku soupeře.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
Úvodní část zápasu je za námi a týmy jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Jednoznačně více ze hry sice měl Salzburg, ale Munas Dabbur nedokázal využít ani jednu ze svých dvou gólovek a skóre je tedy stále bezbrankové. Uvidíme, jaký průběh bude mít druhý poločas.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Hlavní rozhodčí ještě protahuje první poločas. Nakonec se zřejmě budou hrát celkem tři minuty nastavení.

45+1

Po rychle provedeném autu a centrovaném míči na zadní tyč se v pokutovém území k hlavičce protlačil Valentino Lazaro. Tísněn ale nedokázal zakončit.

45

Nad rámec řádných pětačtyřiceti se budou hrát ještě dvě minuty.

44

Salzburg stále nastěhován na útočné polovině. Gól do kabiny by domácím jistě velmi pomohl a hosty naopak jistě hodně srazil k zemi.

43

Velmi dobře se nyní na pravé straně uvolnil Lazaro, jehož střílený centr na bližší tyč končí odkopem do zámezí. Mezitím dochází k rachlému ošetření Bernarda.

42

Hosté se znovu ubránili poněkud házenkářskému způsobu ofenzívy domácích. Už to vypadá tak, že poloprázdná Red Bull Arena po půli nebude spokojena.

41

Blíží se konec prvního poločasu a snaha domácích zatím stále vychází vniveč. Salzburg už sice měl gólové šance, ale Munas Dabbur obě nedokázal zakončit podle přání trenéra.

39

Bernardo při snaze dostat se k míči zasáhl jednoho ze soupeřů zezadu do hlavy. Jasný faul domácího středního záložníka.

38

Střelecký pokus Valentina Lazara tečován mimo tři tyče. Rohový kop ve prospěch Salzburgu.

37

37. Další šance Munase Dabbura

37

Munas Dabbur se objevil v další šanci, když v pohodě obešel jednoho z obránců! Následně byl před Dabburem už jen gólman Kofler, ale ten si připsal skvělý reflexivní zákrok.

36

Ze standardní situace domácí vůbec nic nevytěžili. Stále ale zůstávají u míče a pokoušejí se o dobytí obranné hráze Wolfsbergeru.

35

Valon Berisha se dokázal uvolnit a už už si to mašíroval na bránu Alexandera Koflera. Za záchrannou brzdu zatáhl Michael Sollbauer (WAC), který dostává žlutou kartu.

34

Hned po ztrátě se všichni hráči Salzburgu zapojili do napadání a nepustili soupeře ani k půlící čáře. Wolfsberger bude jen vhazovat.

33

Domácí se snaží prokombinovat k zakončení. Několik nepřesných přihrávek však pouze přináší pískot fanoušků, kteří si žádají otevření skóre.

32

Zbytečná chyba hostujících hráčů. Salzburg se dostává k autovému vhazování na vzdálenosti 20 metrů od brankové čáry.

31

Thomas Zündel se po souboji s důrazným Dabburem ocitá na trávníku. Inkasoval totiž ránu loktem a to není nic, co by se jen tak dalo přejít.

29

V posledních minutách se hraje jen na polovině hostujícího týmu. Wolfsberger je pořád v těžké defenzívě a vůbec se nedostává přes půlící čáru.

28

Další střelecký pokus domácích! Tentokrát to byl Lazaro, kdo se dostal k zakončení, ale Kofler mohl být protentokrát v naprostém klidu.

27

Po občerstvení se pokračuje ve hře a míče se okamžitě ujímají aktivnější hráči domácího Salzburgu. Uvidím, co dalšího vymyslí.

26

V Rakousku panuje velmi slunečné počasí a hlavní rozhodčí tedy ve 26. minutě dává prostor k občerstvení hráčů. Přestávka by ale neměla být delší než několik desítek vteřin.

25

25. Dabburova gólovka

25

Krásná akce Salzburgu! Munas Dabbur si skvěle narazil se Sorianem a zničehonic byl na levé straně pokutového území v gólové šanci. Pokusem o jemné přehození brankáře však o několik decimetrů minul!

23

Prosenik si k noze dokázal přilepit míč po delším nákopu, avšak v tísni musel volit přihrávku směrem k vlastní bráně. Stoperské duo Salzburgu soupeři nedává moc prostoru.

22

Ve dvaadvacáté minutě jsme byli svědky prvního přesnějšího zakončení v podání hostů. Lehce neposedný míč si za hranicí pokutového zemí dokázal zpracovat Wernitznig, nicméně jeho slabá střela už pro gólmana neznamenala velké nebezpečí.

21

Salzburg už zase vymýšlel velmi pěknou akci, nicméně přízemní přihrávka z levé strany byla přenechána jen do prostoru, kde stáli hostující fotbalisté.

20

Massur si fauloval a navíc si sám lehce ublížil. Nevypadá to ale na nic vážného a brzy se bude pokračovat ve hře.

19

Jonatan Soriano si udělal prostor v šestnáctce, avšak po obdržení přihrávky byl u něj velmi rychle jeden ze stoperské dvojice hostů a celá akce byla zhacena.

18

Salzburg se poměrně jednoduše dostává znovu na útočnou polovinu a snaží se prosadit ke střele. Zatím bez úspěchu.

17

Na konci 18. minuty byl při atakování soupeře příliš důrazný Boris Hüttenberger a právě záložníkovi Wolfsbergeru je odpískán nedovolený zákrok.

16

Wolfsberger se po pár desítkách vteřin opět snažil prosadit i v ofenzívě. Znovu to ale bylo bez účinku neboť obrana Salzburgu je zatím velmi pozorná.

15

Nyní to v hledišti Red Bull Areny jen tak zahučelo. Krásná akce plná technických fines totiž dospěla až k hlavičce Munase Dabbura, jenž však v záklonu minul.

14

Na druhé straně se jeden z hráčů Wolfsbergeru pokusil o překvapivé zakončení, nicméně dalekonosnou ranou zamířil hodně nepřesně.

13

13. Lainer Koflera donutil k prvnímu zákroku

13

Alexander Kofler si připisuje první těžší zákrok! Při rychlé ofenzivní akce se napravo zjevil osamocený Stefan Lainer, avšak jeho tvrdá rána mířila jen do prostoru, kde stál připravený brankář hostů.

12

Do bránění rohového kopu se zapojil i Jonatan Soriano a právě kapitán domácích byl faulován. Obrana Salzburgu si může oddechnout.

12

Po přímém kopu se sice k zakončení dostal Sollbauer, avšak jeho sražený pokus končí jen na rohovém kopu. Ten bude rozehrávat Klein.

11

Dario Baldauf si zleva navedl míč více na střed, avšak dotírající Lazaro ho úderem loktem do zad poslal na trávník. Volný kop ve prospěch hostujícího celku.

10

Až příliš dlouhé a příliš nepřesné autové vhazování dolétlo jen ke Koflerovi. Ten se neatakován ujímá míče a posílá ho k ofenzivně laděným hráčům Wolfsbergeru.

9

Hosté se znovu k ničemu nedostali. Jejich územní posun byl zastaven velmi záhy po přechodu na útočnou polovinu hřiště.

8

Salzburg se znovu pokusil o rychlejší výpad, nicméně celou akci pokazila nepovedená kolmice, jenž skončila až u Koflera.

7

Poměrně povedenou akci po pravé straně si připsal Rad Bull Salzburg. Finální přízemní centr na nabíhajícího Dabbura, ale obrana Wolfsbergeru odvrátila.

6

Okamžitě po rohovém kopu se domácí nahrnuli dopředu a donutili soupeře k opuštění útočné poloviny. Hra se rychle vrátila k obráncům Salzburgu, ale míč nakonec končí jen v zámezí.

5

Centrovaný míč dolétl až na hranici malého vápna před Walkeho svatyní a domácí "standardku" odvracejí jen na rohový kop.

4

Nedovolený zákrok na skákající Hüttenbrennera si připsal domácí stoper. Standardní situace pro Wolfsberger!

3

Lazaro se sice drží za kotník, ale faul na něj odpískán není. Poprvé se hosté dostávají na útočnou polovinu a mohou zkusit něco vymyslet.

2

V oranžových dresech hrající hosté se zatím vůbec k ničemu nedostali. Naopak registrujeme první střelecký pokus, jenž končí v náruči Alexandera Koflera.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří se okamžitě tlačili do útoku. Záhy byl však jeden ze hráčů Salzburgu faulován.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků jsou na hrací ploše. Do začátku utkání zbývá několik málo vteřin.
Úvodní sestavy:

FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Upamecano, Hinteregger, Stangl – Samassekou, Bernardo, Berisha – Lazaro, Soriano, Dabbur
Trenér: Óscar García
Náhradníci: Stankovic – Ćaleta-Car, Schwegler, Rzatkowski, Guldbransen, Laimer, Wanderson

Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić, Baldauf – Zündel, Hüttenbrenner, Tschernegg, Klem – Prosenik, Wernitznig
Trenér: Heimo Preifenberger
Náhradníci: Dobnik – Hellquist, Offenbacher, Rabitsch, Rosenberger, Drescher, Nutz

Rozhodčí: Julian Weinberger – Roland Braunschmidt, Martin Höfler.
POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

15.5.2016 Salcburk – Wolfsberger 1:0
12.3.2016 Wolfsberger – Salcburk 1:1
1.12.2015 Salcburk – Wolfsberger 1:1
19.9.2015 Wolfsberger – Salcburk 1:1
24.5.2015 Salcburk – Wolfsberger 3:0
AC WOLFSBERGER

Oproti domácím se hosté mohou po loňském šestém místě plně soustředit na rakouskou ligu, avšak ani jim se vstup do sezóny příliš nepovedl. V úvodním kole Wolfsberger navázal na vypadnutí z rakouského poháru či prohru v posledním přípravném utkání s Chelsea a na hřišti Altachu padl jediným inkasovaným gólem z 81. minuty. Na hřišti Salcburku však Wolfsberger dosud nedokázal zvítězit a dnes rozhodně nebude favoritem.

Posledních pět utkání

23.7.2016 Altach – Wolfsberger 1:0 (1. kolo)
20.7.2016 Wolfsberger – Chelsea 0:3 (přát. zápas)
15.7.2016 Ebreichsdorf – Wolfsberger 1:0 (pohár)
8.7.2016 Wolfsberger – Vozdovac 1:0 (přát. zápas)
2.7.2016 Wolfsberger – Kapfenberg 3:1 (přát. zápas)
FC RED BULL SALZBURG

Domácí celek je i letos největším favoritem na zisk titulu, avšak vstup do sezóny se Salzburgu příliš nepovedl. Tým, jehož hlavní prioritou je postup do základní skupiny Ligy mistrů, se před týdnem v prvním kole ligy utkal se Sturmem Graz, kterému podlehl v poměru 1:3. Momentálně je tedy Red Bull Salzburg předposlední a dnes by potřeboval plně bodovat. Na domácím stadiónu navíc svěřenci Óscara Garcíi již rok neprohráli.

Posledních pět utkání

26.7.2016 Partizani – Salcburk 0:1 (předkolo LM)
23.7.2016 Graz – Salcburk 3:1 (1. kolo)
19.7.2016 Liepaja – Salcburk 0:2 (předkolo LM)
15.7.2016 Steyr – Salcburk 1:3 (pohár)
12.7.2016 Salcburk – Liepaja 1:0 (předkolo LM)
Vítáme vás u on-line přenosu z druhého kola rakouské Tipico Bundesligy. Proti sobě se postaví týmy FC Red Bull Salzburg a Wolfsberger AC Utkání začíná v 16:00.

FC Red Bull Salzburg – RZ Pellets Wolfsberger AC

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 52. Soriano – 82. Hellquist

Karty:   35. Sollbauer (WAC), 48. Tschernegg (WAC)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:11.

FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Upamecano, Hinteregger, Stangl – Samassekou (65. Laimer), Bernardo, Berisha – Lazaro (62. Wanderson), Soriano (C), Dabbur (78. Rzatkowski) Trenér: Óscar García
Náhradníci: Stankovic – Ćaleta-Car, Schwegler, Rzatkowski, Guldbransen, Laimer, Wanderson

RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer (C) (62. Offenbacher), Rnić, Baldauf – Zündel, Hüttenbrenner, Tschernegg, Klem – Prosenik (68. Hellquist), Wernitznig (62. Nutz) Trenér: Heimo Preifenberger
Náhradníci: Dobnik – Hellquist, Offenbacher, Rabitsch, Rosenberger, Drescher, Nutz

Rozhodčí: Julian Weinberger – Roland Braunschmidt, Martin Höfler

MOL Cup

Kratonohy – Chrudim 10:15 1:5

Adm. Praha – Dobrovice po penal. (5:4) 10:15 3:2

Havířov – Třinec 10:15 1:2

Mar. Lázně – Sokolov 10:30 1:6

P. Kopanina – Tachov 11:00 3:6

Náchod – Žižkov 17:00 0:3

Sez. Ústí – Písek 17:00 0:3

Kladno – Táborsko 17:00 0:4

Motorlet – Č. Budějovice po penal. (4:5) 17:00 2:2

Lomnice – Domažlice 17:00 1:10

Letohrad – Pardubice 17:00 0:5

Klatovy – Vyšehrad 17:00 4:2

Proboštov – Varnsdorf 17:00 1:3

Chrastava – Zápy 17:00 1:2

Štětí – Ústí n. L. 17:00 0:6

Souš – Vltavín 17:00 0:3

Olympia Radotín – Vlašim 17:00 1:2

Velvary – Převýšov 17:00 1:4

Dvůr Králové – Benátky n/J. 17:00 0:3

Český Brod – Hořovicko 17:00 3:1

Brozany – Benešov po penal. (6:7) 17:00 2:3

Tasovice – Třebíč 17:00 0:2

Nové Sady – Frýdek-Místek 17:00 0:1

Tišnov – Prostějov 17:00 0:3

Rýmařov – Hlučín 17:00 1:2

Hodonín – Hulín po penal. (8:9) 17:00 2:3

Břeclav – Vyškov 17:00 4:3

Líšeň – Otrokovice 17:00 1:0

Hranice – Nový Jičín 17:00 0:5

Petřkovice – Opava 17:00 0:1

Přerov – Uničov 17:00 1:5

Holešov – Olomouc 17:00 0:6

D. Benešov – Ostrava 17:00 0:3

Šumperk – Mohelnice 17:00 1:0

Brumov – Vítkovice 17:00 0:5

Rosice – Znojmo 17:00 0:1

Slavičín – Kroměříž 17:00 1:0

Chotěboř – Polná 17:00 1:6

Kolín – Králův Dvůr 17:00 0:1

Čáslav – Živanice 18:00 0:3