Menu

Fotbal

MOL Cup

MSK Břeclav – MFK Vyškov

4:3

konec (1:1)

30.07.2016, 17:00 • Lesní 10, Břeclav-Poštorná • 1. kolo • Václav Petrů

V Břeclavi se tak mohou ve druhém kole těšit patrně na soupeře z nejvyšší, nebo druhé nejvyšší soutěže. Tento duel Vám samozřejmě přineseme v online přenosu. Pro dnešek je to ale vše, ze slunného jihu Moravy Vám přeji příjemný zbytek víkendu. (18:54:05)
Rozhodčí odpískal konec, a tak může propuknout radost břeclavských fotbalistů. Ti se dnes postarali o velké překvapení, když dokázali porazit favorizovaný Vyškov, s nímž navíc měli v posledních letech hodně nelichotivou bilanci. V prvních třiceti minutách přitom měli jasně navrch hosté. Z množství šancí využili jedinou, a to se jim nakonec patrně stalo osudným. Břeclav vstřelila gól do šatny a ve druhé půli měla více ze hry. Domácí vstřelili dvě branky a vedli 3:1. Hostům se sice povedlo ještě srovnat, ale poslední slovo měli Břeclavští, konkrétně Adam Smejkal, jenž rozhodl o tom, že MSK postupuje do druhého kola MOL Cupu.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Studený nacentroval míč do šestnáctky, kde jeden z jeho spoluhráčů hlavičkoval mimo bránu.

90+1

Rozhodčí nastavil dvě minuty, hosté budou zahrávat od půlící čáry standardní situaci.

90+1

De Carvalho Serra byl faulován ve vlastní šestnáctce. Domácí teď mohou pošetřit čas.

90

Břeclav právě vstřelila branku!
To jsou dnes věci. Obrovská radost domácích hráčů, kteří se vrací do vedení a patrně rozhodují o postupu. Pavel Simandl zahrával rohový kop a na jeho lahůdkový centr vyskočil ADAM SMEJKAL, jenž nekompromisně poslal míč hlavou za Klimešova záda.

89

Střídání v týmu MSK Břeclav: ze hřiště odchází Hloch, přichází Lapin.

88

Na druhé straně se dostali k sérii hlaviček hosté. Jejich snažení ovšem nebylo příliš nebezpečné a Kunický neměl problém se zásahem.

87

Domácí mohli naklonit misku vah na svoji stranu. Hloch při rychlém brejku nahrál na střed Musilovi, jenž pálil zpoza šestnáctky hodně nebezpečně, ale Klimeš vytáhl vynikající zákrok.

85

Hosté zahrávali po faulu Hlocha standardní situaci od postranní čáry. Studený se ujal exekuce a Kunický musel jeho přímý projektil na bránu vyboxovat. Brankář Břeclavi byl po zákroku faulován, na trávníku ovšem paradoxně leží faulující hráč Vyškova. Indispozice hostujícího hráče si dokonce vyžádala ošetření.

83

Žlutou kartu dostává Netopilík (MSK Břeclav).

82

MFK Vyškov právě vstřelil branku!
Hosté vyrovnávají stav utkání! V šestnáctce se dostal k míči DANIEL PŘEROVSKÝ, jenž v pádu poslal míč přesně k tyči, přičemž Kunický se natahoval marně.

81

Domácí v okamžiku, kdy získají míč, jej posílají pryč. Postupně se dostávají pod tlak.

80

Fotbalisté Břeclavi se přeci jen stáhli a aktuálně brání svou šestnáctku. Zatím nepouští soupeře na dostřel Kunickému.

76

Domácí sice inkasovali kontaktní branku, ale zatím neznervózněli a nadále hrají aktivně.

73

MFK Vyškov právě vstřelil branku!
Tak tento duel ještě bude hodně dramatický. Hosté zahrávali po hodně dlouhé době rohový kop a ten bezezbytku využili. Studený posadil míč přesně na hlavu JANA KREJČÍHO, jenž stál na zadní tyči a který se zblízka nemýlil.

72

De Carvalho si narazil se střídajícím Netopilíkem, ale k zakončení se rychlonohý záložník MSK nedostal.

72

Střídání v týmu MSK Břeclav: ze hřiště odchází Horčička, přichází Netopilík.

70

Už mohlo být rozhodnuto. Simandl našel okénko v obraně Vyškova a vysunul De Carvalha Serru, který se ocitl tváří v tvář vyběhnutému Klimešovi. Brazilec ve službách Břeclavi se pokusil přelobovat gólmana, to se ale nepovedlo. Důležitý zákrok brankáře hostujícího celku.

69

Následuje občerstvovací přestávka. Budou hrát hosté jako polití živou vodu?

69

Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Neubauer, přichází Zezula.

68

Vyškovští se přeci jen postupně dostávají blíže brány Kunickému. Domácí obraně se ale zatím daří držet soupeře na distanc.

66

Hosté jsou nadále naprosto opařeni nečekaným vývojem zápasu a jsou hodně zatažení v obraně. Ještě mají ale více než dvacet minut času něco udělat s výsledkem.

65

Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Horváth, přichází Fialka.

64

Žlutou kartu dostává Přerovský (MFK Vyškov).

62

Břeclav právě vstřelila branku!
Tak to jsou věci. V Břeclavi je nyní hodně veselo. Domácí totiž jdou do trháku. K exekuci standardní situace po faulu na De Carvalha Serru se postavil PAVEL SIMANDL, jenž se odhodlal ke střele, která sice nebyla nejlépe umístěna, ale Klimešovi propadla pod tělem hodně nešťastně. Vyškovský brankář teď rozhodně nemá čisté svědomí.

61

Střídání v týmu MSK Břeclav: ze hřiště odchází Kacr, přichází Radkovič.

61

De Carvalho Serra, který dnes předvádí výborný výkon, se dokázal s míčem dostat k šestnáctce a vykoledoval si faul.

59

Hloch nacentroval míč do šestnáctky. Ve vzdušném souboji měl nad Kacrem navrch Klimeš, který si pohlídal míč a zažehnal rodící se nebezpečí.

57

Domácí se ani po vstřelené brance neuspokojili a nadále předvádějí aktivní hru. Hosté jako by byli notně zaskočeni nečekaným vývojem duelu.

55

Břeclav právě vstřelila branku!
Domácí jsou ve druhé půle aktivnější a po zásluze obracejí stav utkání! LUCAS DE CARVALHO SERRA se hnal po straně k bráně, nacentroval míč po zemi před bránu a odtud jej poslal za záda Klimeše pravděpodobně jeden z jeho spoluhráčů. Zatím je gól připsán právě brazilskému záložníkovi ve službách MSK.

53

Obrana MSK si rohový kop pohlídala.

53

Exekuce se ujal Studený, který posadil míč na hlavu Neubauera, který mířil těsně mimo bránu. Podle rozhodčího míč zasáhl hráč Břeclavi, a nařídil rohový kop, což dopálilo domácí.

52

Domácí faulovali v blízkosti šestnáctky, nebezpečná standardka pro hosty.

51

Domácí zahrávali rohový kop, míč se odrazil na kopačku Horčičky, jehož střelecký pokus byl ale nepřesný.

49

Na úvod druhé půle mají míč na svých kopačkách především hráči MSK.

47

Rozhodčí vytáhl poprvé v zápase žlutou kartu. Za faul ji obdržel jeden z hráčů Břeclavi, postupně doplníme jméno.

46

Kacr se protáhl u lajny přes dva hráče Vyškova a uvolnil se mu prostor. Následně ale útočníkovi Břeclavi přihrávka vůbec nevyšla.

46

Začal druhý poločas.
Úvodních třicet minut patřilo bezezbytku favorizovanému Vyškovu. Hosté vstřelili úvodní branku a dostávali se do dalších vyložených šancí a zdálo se, že mají utkání pod kontrolou. Druhou branku ovšem fotbalisté MFK nevstřelili, a to je ještě může hodně mrzet. Domácí totiž od zhruba třicáté minuty vyrovnali hru a na konci poločasu se podařilo nejaktivnějšímu hráči Břeclavi, Brazilci De Carvlaho Serrovi srovnat utkání. To je naprosto otevřené. Proto si nenechte ujít druhou půli, která začíná zhruba v 18:03.

45+1

První poločas skončil.

45

Břeclav právě vstřelila branku!
Domácí hráli v posledních patnácti minutách s favorizovaným soupeřem vyrovnanou partii a za zlepšený výkon si vysloužili i vyrovnání. LUCAS DE CARVALHO SERRA, který je pravděpodobně nejaktivnějším domácím hráčem na hřišti, na hranici šestnáctky napřáhl a přesnou střelou k tyči prostřelil natahujícího se Klimeše. Gól do šatny a duel je naprosto otevřený.

43

Na závěr poločasu se bojuje především ve středu hřiště.

42

Horčička se snažil uvolnit Musila, jenž ke smůle domácího celku stál v ofsajdu.

39

Na druhé straně se propracoval do šestnáctky Studený, který poslal míč po zemi mimo bránu.

38

Simandl poslal kvalitní centrovaný míč do klubka těl před Klimeše, míč se od jednoho z břeclavských hráčů odrazil do zámezí.

38

De Carvalho Serra předvedl své rychlé nohy a dostal míč do šestnáctky, zakončení brazilskému záložníkovi ve službách MSK vůbec nevyšlo, ale pro svůj celek vybojoval rohový kop.

37

V těchto chvílích se hraje na obě strany bez jakýchkoliv střeleckých pokusů. Hra je poměrně rozkouskována.

35

Hosté se vrátili před Kunickým, ale tentokrát břeclavského brankáře neohrozili.

33

Na Simandlův míč po rohovém kopu si počíhal Krejčí, který odhlavičkoval míč mimo šestnáctku.

33

Hloch vybojoval pro domácí jejich vůbec první rohový kop v zápase.

31

Domácím se v této chvíli podařilo vyrovnat hru a mají častěji míč na kopačkách, než tomu bylo po většinu první třicetiminutovky zápasu.

30

Další břeclavský útok zastavil rozhodčí kvůli odmávanému ofsajdu.

29

Po delší době se domácí ocitli v útoku, De Carvalho nahrál do běhu Hlochovi, jenž centroval do šestnáctky, jenomže míč z jeho kopačky si pohlídal Krejčí.

27

Obrovská šance Vyškova nevyužita. Hloch ve vápně zareagoval na centrovaný míč nejhůře, jak mohl. Zvolil zpětnou přihrávku hlavou na Kunického. Míč se od jeho hlavy odrazil přímo na kopačku pohotového Němečka, který jen velmi těsně minul bránu.

26

Hosté zahrávali rohový kop nakrátko, což se jim příliš nevyplatilo. Do kombinace Přerovského se Studeným vložil nohu pohotový De Carvalho Serra.

24

Kvůli tropickým teplotám, které panují v Břeclavi, rozhodčí na chvíli přerušil hru, a hráči tak mají prostor k doplnění tekutin.

22

Na druhé straně další rohový kop pro hosty. Studený nasměroval míč k Bokůvkovi, jenž z hranice šestnáctky pálil nepřesně.

21

Obrovskou chybu při rozehrávce Vyškova domácí nevyužili. Kacrovi se otevřela dálnice ke Klimšovi. Břeclavský útočník ale volil okamžité zakončení, kterému navíc chyběla razance. Brankář Vyškova neměl problém.

19

Znovu nebezpečí před Kunickým. Opět si vzal slovo tvůrce vyškovské hry Studený, jenž centroval do vápna volnému Ličkovi, jemuž se ale nepodařilo zasáhnout míč.

18

Studený nacentroval míč na nohu Němečka, který ovšem vysoce přestřelil bránu.

17

Vyškovští nadále diktují tempu hry, tentokrát Přerovský nahrával v blízkosti šestnáctky pod sebe na Lahodného, jehož dělovku zblokovala domácí obrana, rohový kop pro Vyškov.

15

Znovu se pokusil útočník Břeclavi Kacr o rychlý brejk, ovšem opět se nacházel v ofsajdu.

14

Při rychlém protiútoku nahrál Přerovský na střed Němečkovi a ten pálil zpoza šestnáctky těsně mimo bránu.

14

Simandl se snažil uvolnit Kacra. To se mu sice povedlo, ale jen za cenu ofsajdu.

12

Hosté zahrávali standardní situaci po faulu jednoho z břeclavských hráčů, Studenému ale exekuce vůbec nevyšla. Jeho centr do vápna byl jak příliš vysoký, tak příliš daleký.

Momentka ze začátku utkání.

9

Hosté jsou po úvodní vstřelené brance jasně aktivnějším mužstvem a domácí se momentálně prakticky jen brání.

7

Už to mohlo být 2:0. Hostům vyšel signál po rohovém kopu, Studený našel Němečka, který centroval do šestnáctky a před Kunickým hlavičkoval nikým nehlídaný Lička. Zakončení mu ale nevyšlo a míč zamířil nad bránu.

5

MFK Vyškov právě vstřelil branku!
Jsou to hosté, kteří otevírají skóre utkání. Kunického prostřelil přesnou střelou k tyči FILIP STUDENÝ.

4

Na druhé straně se domácí po přesné kombinaci dostal k blízkosti šestnáctky, Hlochův přízemní centr do vápna byl ale příliš čitelný a jeden z vyškovských obránců vykopl míč pryč.

4

Následně převzali útočnou aktivitu hosté, zatím koncentrovaná obrana MSK však zatím nepustila favorizovaného soupeře k zakončení.

2

Domácí byli při své úvodní útočné aktivitě o poznání nebezpečnější. De Carvalho Serra si zasekl v šestnáctce míč, přešel přes bránícího hráče a vypálil nad bránu.

1

Hosté se postarali o úvodní výkop zápasu a ihned se nahrnuli před bránu Břeclavi. Bokůvka ovšem centroval naslepo, a míč si tak pohlídal připravený Kunický.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

MSK Břeclav: Kunický – Svoboda, Wallisch, Ianosteac, , De Carvalho Serra, Simandl (K). Horčička, Hloch, Smejkal, Musil, Kacr.
Náhradníci: Hübl, Trčka, Radkovič, Fungáč, Lapin, Netopilík

MFK Vyškov: Klimeš – Studený, Přerovský, Bokůvka, Horváth, Lahodný, Neubauer, Krejčí, Lička, Jeřábek (K). Němeček.
Náhradníci: Levíček, Fialka, Zezula, Kollár

Rozhodčí: Vejtasa – Dohnálek, Hanáková.
Vzájemné zápasy

Bilance vzájemných zápasů hraje v poslední době výrazně ve prospěch Vyškova. Fotbalisté MFK od svého postupu do třetí ligy změřili s Břeclaví síly čtyřikrát a kromě jedné remízy 1:1 dokázali svého soupeře od řeky Dyje vždy deklasovat. Ve třech zápasech celkově přehráli MSK se skóre 14:2.
Oproti svému dnešnímu soupeři, klub MFK Vyškov prožívá jedno z nejúspěšnějších období ve své historii. Na jaře roku 2014 ovládli jihomoravští fotbalisté Divizi, a vykopali si tak postup do Moravskoslezské ligy. V prvním ročníku Vyškovští obsadili dvanáctou pozici, v tom dosud posledním o sobě dali v MSFL vědět daleko výrazněji, když skončili na šesté příčce.
V souboji dvou jihomoravských celků proti sobě stanou mužstva, která na sebe v uplynulých dvou sezonách narážela v Moravskoslezské fotbalové lize. Minulá sezona ale rozhodla o tom, že se cesty obou mužstev rozejdou. Fotbalisté MSK Břeclav totiž skončili na poslední příčce MSFL a poprvé po jedenácti letech sestoupili do Divize.
Hezké sobotní odpoledne při sledování online přenosu ze zápasu úvodního kola MOL Cupu, v němž změří síly divizní celek MSK Břeclav s třetiligovým MFK Vyškov.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

MSK Břeclav – MFK Vyškov

4:3

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 45. De Carvalho Serra, 55. De Carvalho Serra, 62. Simandl, 90. Smejkal – 5. Studený, 73. Krejčí, 82. Přerovský

Karty:   83. Netopilík (BRE) – 64. Přerovský (VKV)

MSK Břeclav: Kunický – Svoboda, Wallisch, Ianosteac, , De Carvalho Serra, Simandl (K). Horčička (72. Netopilík), Hloch (89. Lapin), Smejkal, Musil, Kacr (61. Radkovič).
Náhradníci: Hübl, Trčka, Radkovič, Fungáč, Lapin, Netopilík

MFK Vyškov: Klimeš – Studený, Přerovský, Bokůvka, Horváth (65. Fialka), Lahodný, Neubauer (69. Zezula), Krejčí, Lička, Jeřábek (K). Němeček.
Náhradníci: Levíček, Fialka, Zezula, Kollár

Rozhodčí: Vejtasa – Dohnálek, Hanáková

MOL Cup

Kratonohy – Chrudim 10:15 1:5

Adm. Praha – Dobrovice po penal. (5:4) 10:15 3:2

Havířov – Třinec 10:15 1:2

Mar. Lázně – Sokolov 10:30 1:6

P. Kopanina – Tachov 11:00 3:6

Náchod – Žižkov 17:00 0:3

Sez. Ústí – Písek 17:00 0:3

Kladno – Táborsko 17:00 0:4

Motorlet – Č. Budějovice po penal. (4:5) 17:00 2:2

Lomnice – Domažlice 17:00 1:10

Letohrad – Pardubice 17:00 0:5

Klatovy – Vyšehrad 17:00 4:2

Proboštov – Varnsdorf 17:00 1:3

Chrastava – Zápy 17:00 1:2

Štětí – Ústí n. L. 17:00 0:6

Souš – Vltavín 17:00 0:3

Olympia Radotín – Vlašim 17:00 1:2

Velvary – Převýšov 17:00 1:4

Dvůr Králové – Benátky n/J. 17:00 0:3

Český Brod – Hořovicko 17:00 3:1

Brozany – Benešov po penal. (6:7) 17:00 2:3

Tasovice – Třebíč 17:00 0:2

Nové Sady – Frýdek-Místek 17:00 0:1

Tišnov – Prostějov 17:00 0:3

Rýmařov – Hlučín 17:00 1:2

Hodonín – Hulín po penal. (8:9) 17:00 2:3

Břeclav – Vyškov 17:00 4:3

Líšeň – Otrokovice 17:00 1:0

Hranice – Nový Jičín 17:00 0:5

Petřkovice – Opava 17:00 0:1

Přerov – Uničov 17:00 1:5

Holešov – Olomouc 17:00 0:6

D. Benešov – Ostrava 17:00 0:3

Šumperk – Mohelnice 17:00 1:0

Brumov – Vítkovice 17:00 0:5

Rosice – Znojmo 17:00 0:1

Slavičín – Kroměříž 17:00 1:0

Chotěboř – Polná 17:00 1:6

Kolín – Králův Dvůr 17:00 0:1

Čáslav – Živanice 18:00 0:3