Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

FK Šachtar Doněck – BSC Young Boys

2:0

konec (1:0)

26.07.2016, 20:45 • Arena Lviv (kapacita: 34 915) • 3. předkolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.37 5.15 7.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

88

Ou, to bylo nebezpečné! Bertone zvedl nohu v souboji s Fredem až příliš vysoko, brazilský středopolař mohl být rád, že neinkasoval nepříjemný úder do obličeje. Jasná žlutá karta.

85

No, tohle by byl hodně kuriózní gól! Marlos si přehodil balon na levačku, jeho centrovaný balon hodlal Hadergjonaj sklepnout pro brankáře Mvoga, malá domů mu ale vůbec nevyšla a nakonec mohli být hosté rádi, že kulatý nesmysl zamířil kousek vedle pravé tyče!

81

Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází Sutter, přichází Hadergjonaj.

77

Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Taison, přichází Dentinho.

75

75. SELEZŇOV - 2:0

75

Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
Nyní už se domácí dokázali prosadit a nutno poznamenat, že to vykombinovali opravdu krásně! Po ztrátě Young Boys se do rychlé protiakce vrhl Taison, který po rychlé kličce směrem ke středu povedenou uličkou našel Stěpaněnka. Ukrajinský středopolař zachoval chladnou hlavu a balon předložil před prázdnou branku pro JEVHENA SELEZŇOVA, který už ve stoprocentní tutovce nemohl minout!

71

Ještě předtím však dojde k první změně na straně domácích, utkání končí pro Eduarda, na jehož místo nastupuje Jevhen Selezňov, nová akvizice, kterou ukrajinský celek přivedl v létě.

70

Enormní tlak domácích pokračoval ještě chvíli, nakonec jej jen díky pomoci faulu zastavil kapitán Hoarau. Následovat tak bude přímý kop v podání Doněcku.

70

Teď měli Young Boys neuvěřitelné štěstí! Marlos předvedl parádní kličku, po níž brankáře Mvoga překvapil nečekaným lobem, balonu ale v cestě do sítě zabránila tyč! Následně se ještě o akrobatické zakončení pokoušel Eduardo, jeho rána však byla zablokována.

69

A domácí levý obránce posléze dlouhým nákopem našel Taisona, který balon sice zapomněl za sebou, i tak jej ale ještě stačil píchnout směrem k Eduardovi, toho ale ve velké šanci výborně vychytal Mvogo!

63

Tohle musí být gól! Bernarda sice zradilo zpracování, šikovný Brazilec si ale i tak dokázal poradit a přenést hru na Srnu, který z první našel před poloprázdnou brankou volného Taisona, ten však v naprosté tutovce nepochopitelně selhal!

58

Domácí budou zahrávat další rohový kop, ještě předtím však dojde k dalšímu střídání na straně Bernských, Sulejmaniho nahradí defenzivněji laděný Gregory Wüthrich.

55

Tak pozor, výrazná komplikace pro Young Boys! Po zbytečném faulu na Bernarda vidí druhou žlutou a následně tedy červenou kartu Milan Vilotić, hosté tak čeká pětatřicet minut v oslabení o jednoho hráče!

49

Je to tak, pro Gerndta dnešní utkání končí předčasně, v útoku jej na téměř celý druhý poločas nahradí Yuya Kubo.

35

Tady mnoho nescházelo, Young Boys nyní přežili hned dva kritické momenty! Nejprve se sám před brankou zjevil Eduardo, tomu ale v poslední možný okamžik ve střele zabránil vracející se Jan Lecjaks. Následně Šachtar zahrával rohový kop, Marlos balon posadil přesně na hlavu stopera Ordece, kterému ke zvýšení vedení Šachtaru scházely decimetry!

34

Pěkná a hlavně velice jednoduchá akce Doněcku! Fred opět předložil důkaz své fotbalové geniality a skvostným pasem našel na hranici ofsajdu si sbíhajícího Eduarda, jehož povedenou pumelici ale Mvogo nadvakrát stačil lapit!

27

27. BERNARD - 1:0

27

Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
Nyní už se ale Šachtar dokázal prosadit, vzhledem k jeho tlaku z posledních minut se jedná o vedení naprosto zasloužené! Taison se s míčem otočil na hranici vápna a poslal jej za sebe k Fredovi, který prokázal mimořádnou fotbalovou šikovnost, když naprosto fantasticky načasovaným pasem našel BERNARDA a ten už si tváří v tvář brankáři Mvogovi věděl rady!

24

Vilotićův skluz v souboji s Marlosem byl opravdu špatně načasovaný, tady nemusel sudí o ničem sáhodlouze přemýšlet, žlutá karta je udělena naprosto oprávněně.

22

Dvě obrovské šance teď spálili hráči Šachtaru! Nejprve se na hranici šestnáctky do dobré příležitosti dostal Eduardo, tváří v tvář brankáři Bernu ale zklamal. Následně však hosté nedokázali balon odkopnout do bezpečí, načež se jej lehoučkým obloučkem pokusil do branky dostat Bernard, proti byl ale na poslední chvíli zasahující Rochat!

19

Míč je v síti, domácí se ale radují zbytečně! Po Stěpaněnkově pasu se sám na branku Young Boys mohl hnát Taison, byl ale v drobném ofsajdu, proto míč přenechal Eduardovi, který přízemní ranou překonal Mvoga. Pomezní sudí ale i tak zvedl praporek, opakovaný záběr posléze ukázal, že svým rozhodnutím Šachtaru odepřel jasný gól.

7

Tohle bylo už o poznání nebezpečnější! Po zaváhání domácí obrany se sám před brankářem ocitl Alexander Gerndt, který nejprve udělal kličku a až poté vypálil, brankář Pjatov se ale přelstít nenechal a spolehlivě zasáhl!

FK Šachtar Doněck – BSC Young Boys

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 27. Bernard (Fred), 75. Selezňov (Stěpaněnko)

Karty:   24. Vilotić (YBB), 70. Hoarau (YBB), 88. Bertone (YBB)   55. Vilotić (YBB)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 11:16.

FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Ordec, Kryvcov, Ismaily – Marlos, Fred, Stěpaněnko, Bernard – Eduardo (71. Selezňov), Taison (77. Dentinho)
Náhradníci: Kanibolockij – Butko, Kučer, Selezňov, Dentinho, Wellington Nem, Kovalenko

BSC Young Boys: Mvogo – Sutter (81. Hadergjonaj), Vilotić, Rochat, Lecjaks – Sulejmani (58. Wüthrich), Sanogo, Bertone, Ravet – Hoarau (C), Gerndt (49. Kubo)
Náhradníci: Wölfli – Hadergjonaj, Frey, Gajić, Wüthrich, Kubo, Obexer

Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Hessel Steegstra, Charles Schaap (všichni Nizozemsko)