Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

Rosenborg BK – IFK Norrköping

3:1

konec (0:0)

13.07.2016, 19:15 • Lerkendal Stadion, Trondheim • 2. předkolo • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 1.48 4.45 6.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany vše, brzy zase na počtenou! (21:11:27)
Zatímco v první půli mnoho fotbalové krásy k vidění nebylo, v té druhé se oba týmy dokázaly prosadit. Rosenborg se ujal vedení hned na začátku druhé půle, kdy se prosadil stoper Eyjólffson. Pár minut po inkasované brance ještě Norrköping držel naději na úspěch, ta se ale definitivně rozplynula v rozmezí 62. a 65. minuty, kdy se prosadili Helland a De Lanlay. O pět minut později se podařilo snížit Sebastianu Anderssonovi, švédský celek tak stále udržel jakous-takous naději do odvety. I do ní ale bude Rosenborg vstupovat v roli favorita.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Sebastian Andersson ještě fauloval Eyjólfssona, Rosenborg tak bude mít k dispozici ještě jednu rozehrávku z vlastní poloviny.

90+2

Domácí fotbalisté za vydatného podporování dohrávají tento zápas s míčem na kopačkách, na trávníku už se nic převratného neděje.

90+1

I Norrköpinští naposledy vystřídali, místo Andrease Blomqvista si poslední dvě minuty zahraje Gentrit Citaku.

90

Už známe i délku nastavení, italský sudí Davide Massa přidal nad rámec druhého poločasu tři minuty.

88

Domácí naposledy vystřídali, místo Fredrika Midtsjøa nastupuje Gudmundur Thórarinsson.

87

Hráči v modrých dresech nevědí, kam dřív skočit, fotbalisté Rosenborgu uzamkli svého soka před pokutovým území Norrköpingu a bez větších problémů kombinují.

86

Yann-Erik De Lanlay, autor třetího gólu domácích, má odpracováno, na jeho místo nastupuje Alex Gersbach.

84

K nelibosti domácích příznivců z toho nebude rohový kop, následovat bude pouze odkop od norrköpinské svatyně.

83

Hráči v bíločerné kombinaci hýří aktivitou. Až do pokutového území se po pravém křídle prokousal zadák Svensson, jemuž však Fjóluson na poslední chvíli míč sebral.

82

Stadionem to opět jen zahučelo! De Lanlay mohl ještě více přiblížit Rosenborg k postupu, ze zajímavé pozice na pravé straně šestnáctky ale minul!

81

Ze zmiňovaného rohového kopu domácí nic převratného nevymysleli, Hellandův centr z pravé strany proletěl v prostoru před Vaiklou bez povšimnutí.

80

Rosenborg bude zahrávat rohový kop, ještě předtím ale dojde ke střídání. Christiana Gytkjaera na place nahrazuje Matthias Vilhjálmsson.

79

Domácí brankář Londak s rozehrávkou vůbec nespěchá, což se samozřejmě nelíbí početnému kotli příznivců Norrköpingu.

78

Po drobné nepozornosti v domácí rozehrávce mohl zahrozit Sebastian Andersson, který se málem zmocnil volného míče, brankář Londak ale správně tuto situaci odhadl a včas odvrátil balon do bezpečí.

77

Čtvrthodinku před koncem se hra poněkud uklidnila, fotbalisté norského mistra nyní kombinují na polovině hřiště a nikam se neženou. Aby ne, aktuální skóre dvojzápasu hraje jednoznačně ve prospěch Rosenborgu.

75

Hosté se teď pokusili změnit toto tvrzení, střídající Andreas Hadenius ovšem nedlouho po zisku míče ve středu hřiště nešikovně poslal kulatý nesmysl do autu.

74

Po Anderssonově trefě fotbalisté Rosenborgu opět zařadili vyšší rychlostní stupeň a svého soupeře jednoznačně přehrávají, dění na hřišti napovídá tomu, že trefa hostí pramenila pouze z chvilkové nepozornosti hráčů Trondheimu.

73

Zpoza hranice šestnáctky to zkusil dnes velmi aktivní Päl André Helland, jeho pokus placírkou ale tentokrát mezi tři tyče nemířil, a tak si Vaikla mohl oddechnout.

71

Trondheimský kapitán Jensen si zkušeně došel pro Sjölundův faul. Nařízené rozehrávky pro domácí se ujal Yann-Erik De Lanlay, jeho dalekonosný nákop do šestnáctky ale skončil až v zámezí.

70

70. Sebastian ANDERSSON - 3:1

70

Norrköping právě vstřelil branku!
Uběhlo sotva pár minut a pro švédský celek je to opět hratelné! Norrköpinští vsítili důležitý gól na stadionu soupeře, po centru střídajícího Smitha od rohového praporku se o to přesnou hlavičkou postaral SEBASTIAN ANDERSSON.

68

Střídání v týmu IFK Norrköping: ze hřiště odchází Nicklas Bärkroth, přichází Andreas Hadenius.

67

Střídání v týmu IFK Norrköping: ze hřiště odchází Tekie, přichází Smith.

65

65. Yann-Erik De LANLAY - 3:0

65

Rosenborg právě vstřelil branku!
Na Lerkendal Stadionu se nám začíná rodit debakl, tohle už by Rosenborg neměl pustit! YANN-ERIK DE LANLAY si od levé postranní čáry navedl míč až k hranici pokutového území, odkud tvrdě vypálil ke vzdálenější tyči a Vaikla byl opět bez šance!

64

Italský sudí De Massa podruhé v zápase vytahuje žlutou kartu, za zbytečně ostrý zákrok byl napomenut hostující Blomqvist.

62

62. Päl André HELLAND - 2:0

62

Rosenborg právě vstřelil branku!
Domácí zaslouženě přidávají druhý gól a mílovým krokem se přibližují postupu do třetího předkola Ligy mistrů! Midtsjø přenechal balon PÄLU ANDRÉMU HELLANDOVI, který si připravil kulatý nesmysl ke střele a ranou k levé tyči nedal brankáři soupeře šanci!

60

Trondheimští fotbalisté za vydatného podporování ze strany svých fanoušků založili další akci po pravé straně, Gytkjaer ovšem uvízl v ofsajdové pasti.

59

Tekie fauloval dvakrát v krátkém časovém sledu: nejprve Jensena a o pár chvil později i Konradsena. U míče jsou momentálně hráči v bíllých dresech.

58

Gytkjaer ve vápně těsně nedosáhl na Helandův střílený centr z pravé strany, po další nadějné šanci domácích tak bude následovat pouze odkop od Vaiklovy svatyně.

56

56. Domácí Heland neproměnil velkou šanci.

56

Už to mohlo být o dva góly! Jensen poslepu parádně našel v pokutovém území trestuhodně neobsazeného Helanda, ten ale placírkou těsně minul!

55

Stadionem to teď jen zahučelo, vyběhnuvší brankář Vaikla ale byl nakonec u míče o něco dříve než dotírající Nyman.

54

De Lanlay si ovšem v souboji s Wahlqvistem pomohl útočným faulem, hráči v modrých dresech tak budou mít spoustu času na rozehrávku.

52

Ani druhý roh švédského celku v krátkém časovém sledu Londaka vůbec neohrozil, nyní se navíc bude muset mít na pozoru protějšek domácího gólmana ve svatyni Norrköpingu.

51

Z něj ale žádné nebezpečí pro domácí nakonec nepramenilo, fotbalisté Rosenborgu opět míří do dalšího protiútoku.

50

Po inkasovaném gólu převzali iniciativu fotbalisté Nörrkopingu, Bärkroth se za pár okamžiků ujme exekuce rohového kopu.

48

48. Hölmar EYJÓLFSSON - 1:0

48

Rosenborg právě vstřelil branku!
Celý první poločas to nešlo, prakticky ihned po změně stran se ale otevřela nebesa a domácí se ujímají vedení! Jensenův centr přesně našel hlavu HÖLMARA EYJÓLFSSONA, jehož pokus směřující k levé tyči dokonale zaskočil bezmocného Vaiklu!

47

Telo si zhruba na půl cesty mezi půlící čarou a hranicí šestnáctky vyšlápl na Hellanda, domácí tak budou hned v úvodu druhé půle zahrávat přímý kop.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní půle je za námi, sudí Massa se rozhodl nenastavovat. Příliš šancí k vidění nebylo a ačkoliv měl Rosenborg jednoznačnou územní převahu, bezbrankové skóre dění na hřišti odpovídá. Prolomí jeden z týmů nulu na střeleckém kontě po změně stran? To začneme zjišťovat ve 20:15.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Vše důležité se nyní odehrává ve středu hřiště, vše nasvědčuje tomu, že do kabin se půjde za bezbrankového stavu.

42

Ani další akce Rosenborgu ale k ničemu zajímavému nevedla, to už se první půle definitivně chýlí ke svému konci.

41

Nákop do pokutového území však dokázal odvrátit stoper Reginiussen do bezpečí a na Vaikla už se valí další trondheimská lavina.

40

To už neplatí, Midtsjø totiž fauloval Blomqvista a hráči v modrých dresech budou za pár okamžiků rozehrávat další standardní situaci.

38

Jensen přišel o míč nedaleko rohového praporku a po souboji s Wahlqvistem navíc zůstal ležet na trávníku, hosté se ale na míči poté dlouho neudrželi.

37

Rosenborg v závěru první půle začíná opět stupňovat aktivitu, tak se nechme překvapit, zdali se vytrvale fandící příznivci na Lerkendal Stadionu dočkají do poločasového hvizdu úvodního gólu.

35

Eyjólfsson se nakonec v pokutovém území probil k hlavičce, balon ale trefil temenem hlavy, a kulatý nesmysl tak skončil až mezi diváky.

34

Rosenborg bude mít k dispozici další rohový kop, centr adresovaný rozběhnutému Jensenovi byl totiž jedním ze zadáku Norrköpingu sražen do zámezí.

33

Trondheimští nakonec donutili Vaiklu k dalšímu zákroku! Po brejku po pravé straně se balon dostal až do pokutového území na kopačku Midtsjøa, tomu ovšem střela vůbec nevyšla...

32

V posledních minutách se hra uklidnila. Rosenborg už tolik netlačí na pilu a také hosté útočí spíše sporadicky, co teď s míčem na kopačkách vymyslí domácí?

30

Napadající Bärkroth se zmocnil míče po nepovedené rozehrávce domácích a zpoza pokutového území dokonce vypálil, jeho pokus ale postrádal přesnost i razanci.

29

Domácí příznivci se teď hodně zlobí na italského sudího Massu. Zákrok Midtsjøa v hlavičkovém souboji ve středu hřiště byl totiž posouzen jako nedovolený, Norrköpinští tak budou mít čas a klid na rozehrávku.

28

Telo si netroufl na rozehrávku a pro jistotu poslal balon do zámezí, následovat tak bude další rohový kop pro Rosenborg.

27

Z nařízeného rohového kopu už hosté nic kloudného nevymysleli, fotbalisté Trondheimu poté nic nevymýšleli a dostali pumlíč až k Vaiklovi.

25

Příznivci Trondheimu si teď museli pořádně oddechnout! Wahlqvistův centr do pokutového území odvrátil z blízkosti brankové čáry Reginiussen a mnoho nechybělo k tomu, aby si dal vlastní gól!

24

Rosenborg poté založil rychlou protiakci, na jejímž konci stál rychlík De Lanlay. Domácí křídelník si navedl míč na střed hřiště a z hranice pokutového území vypálil, jeho střela ale postrádala gólové parametry a Vaikla měl úlohu snadnou.

23

Z následného přímého kopu žádné nebezpečí pro Londaka nepramenilo, Nyman si totiž nedokázal pohlídat ofsajdovou hranici.

22

Domácí zadák Skjelvik nedovoleně zajel do Bärkrotha a italský sudí Massa mu za tento zákrok udělil žlutou kartu.

20

Dvacet minut hry je za námi a hráči v modrých dresech se konečně osmělili k souvislé kombinaci, zatím ovšem jen na polovině hřiště.

19

Fotbalisté švédského Norrköpingu se prakticky pouze brání, nutno však říct, že zatím jim tato taktika vychází, Vaikla si totiž ještě nemusel připsat jediný těžký zákrok.

17

Z něj žádné nebezpečí pro hosty nakonec nepramenilo. Opět to zkoušel Heland, jeho centr do předbrankového prostoru ale nikoho v bílém nenašel.

16

Helandův přízemní pokus z ostrého úhlu byl Fjólusonem sražen do zámezí, Rosenborg tak bude zahrávat další roh.

15

Po nedovoleném zákroku Nymana na Reginiussena budou mít domácí k dispozici rozehrávku ze středu hřiště, úvodní patnáctiminutovka hry zcela jednoznačně patřila Rosenborgu.

13

Wahlqvistův centr z pravé strany proletěl domácím vápnem bez povšimnutí a balon skončil až v autu, nařízeného vhazování pro Trondheim se ujme Svensson.

12

Na Lerkendal Stadionu panuje už od úvodních minut skvělá atmosféra, tradičně velmi hlasití příznivci Rosenborgu vytvářejí atmosféru, o kterých si můžeme na našich ligových trávnících nechat jen zdát.

10

Rosenborg zatím hrozí prakticky výhradně ze vzduchu. K dalšímu pokusu hlavou se na levé straně šestnáctky odhodlal De Lanlay, Vaikla ovšem byl i tentokrát připraven.

9

Gytkjaer se v pokutovém území prokousal k zakončení hlavou, jeho pokus ale zamířil přímo do rukavic gólmana švédského celku.

8

Hráči v bílých dresech si aktivním napadáním pomohli k zisku míče a o chvilku později se Svensson odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, ta ale Vaiklovu branku výrazně minula.

6

Wahlqvistův dalekonosný pas na rozběhnutého Nymana se nesetkal s úspěchem, kolmice z kopačky krajního zadáka Norrköpingu byla příliš prudká a kulatý nesmysl doletěl až k brankáři Londakovi.

5

Z něj nakonec žádné nebezpečí pro Vaiklu nepramenilo, hlavička Eyjólfssona totiž postrádala přesnost i razanci. Strážce hostující svatyně už si chystá míč k rozehrávce.

4

O chvilku později navíc fauloval Fjóluson, schytal to domácí křídelník Pål André Helland. Z následné akce Trondheimští vybojovali svůj první roh!

3

Andersson si došel pro Konradsenův faul ve středu hřiště, ovšem z následné rozehrávky švédský celek nic nevymyslel a u míče jsou opět domácí.

1

Norrköpinští se už v samotném úvodu dostali do menších problémů, nicméně De Lanlayův průnik do šestnáctky nakonec k ničemu převratnému nevedl.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Do úvodního výkopu zbývá zhruba pětačtyřicet minut. Trávník na Lerkendal Stadionu je ve skvělé kondici, v Trondheimu je nyní polojasno a hrát se bude ve čtrnácti stupních Celsia.
Úvodní sestavy:

Rosenborg BK: Londak – Svensson, Reginiussen, Eyjólfsson, Skjelvik – Jensen "C", Konradsen, Midtsjø – Helland, Gytkjaer, De Lanlay.
Náhradníci: Faye Lund – Vilhjálmsson, Bjørdal, Rashani, Stamnestrø, Gersbach, Thórarinsson

IFK Norrköping: Vaikla – Wahlqvist, A. Johansson "C", Fjóluson, Telo – Blomqvist, Sjölund, Tekie, Bärkroth – Andersson, Nyman.
Náhradníci: Udjus – Smith, Falk-Olander, Enarsson, Hadenius, Citaku, Dagerstål

Rozhodčí: Massa – Meli, Alassio (všichni Itálie).
IFK NORRKÖPING

Také ve Švédsku se tamní nejvyšší soutěž hraje systémem jaro – podzim a také Norrköping je aktuálním mistrem své země, k čemuž napomohla i bídná sezóna v podání největších favoritů z Malmö – jihošvédský velkoklub skončil až pátý a letos se do pohárové Evropy vůbec nepodívá – narozdíl od překvapivých mistrů z Norrköpingu. V probíhající sezóně Allsvenskan je Norrköping druhý právě za Malmö a dnes se poprvé v historii podívá do předkola Ligy mistrů.
ROSENBORG BK

Kultovní norský celek má za sebou další povedenou sezónu v tamní nejvyšší soutěži. Trondheimští ovládli norskou Eliteserien o dvanáct bodů před druhým Strømsgodsetem a na titul mají rozjetý i probíhající ročník, v němž mají na čele tříbodový náskok na pronásledovatele z Odds. Rosenborg se v předkole Ligy mistrů představí poprvé po pěti letech, tehdy norský klub nestačil na Viktorii Plzeň.
Hezký večer všem fotbalovým nadšencům! Srdečně vás vítám u sledování atraktivního severského derby ve druhém předkole Ligy mistrů, v němž norský Rosenborg BK poměří síly s IFK Norrköping. Začínáme v 19:15!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

Rosenborg BK – IFK Norrköping

3:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 48. Eyjólfsson (Jensen), 62. Helland (Midtsjø), 65. Lanlay – 70. Andersson (Smith)

Karty:   22. Skjelvik (RSN) – 64. Blomqvist (NRR)

Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:14.

Rosenborg BK: Londak – Svensson, Reginiussen, Eyjólfsson, Skjelvik – Jensen "C", Konradsen, Midtsjø (88. Thórarinsson) – Helland, Gytkjaer (80. Vilhjálmsson), De Lanlay (86. Gersbach).
Náhradníci: Faye Lund – Vilhjálmsson, Bjørdal, Rashani, Stamnestrø, Gersbach, Thórarinsson

IFK Norrköping: Vaikla – Wahlqvist, A. Johansson "C", Fjóluson, Telo – Blomqvist (90+1. Citaku), Sjölund, Tekie (67. Smith), Bärkroth (68. Hadenius) – Andersson, Nyman.
Náhradníci: Udjus – Smith, Falk-Olander, Enarsson, Hadenius, Citaku, Dagerstål

Rozhodčí: Massa – Meli, Alassio (všichni Itálie)

Odveta: Norrköping - Rosenborg 3:2