Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference VHK Vsetín

konec

04.07.2016, 10:15 • ZS na Lapači • Filip Bazala (@FilipBazala)

To je z dnešní tiskové konference vše. Hezký zbytek dne ze Vsetína. (10:54:05)

Právě se podepsaly smlouvy ohledně partnerství a byl představen dres pro novou sezonu.

Ladislav Petřek na dotaz ohledně partnerství se Vsetínem:
Cítíme, že hokej je sledovaným sportem v republice, a když vidíme kolik lidí na Vsetín chodí, těší nás že právě s nimi můžeme spolupracovat.
Radim Tesařík na dotaz ohledně angažování Jiřího Dopity:
Jirku Dopitu jsme angažovali už se zmíněnými cíli. Mluvili jsme i s Petrem Čajánkem, se kterým jsem hodně v kontaktu a pomáhal nám už třeba v loňské sezóně.
Radim Tesařík na dotaz ohledně cíle do pěti let se dostat do extraligy:

Naším prvotním cílem je postup do první ligy. Chtěli bychom kvůli lidem, co tady chodí toho dosáhnout. Mně se nestávalo ani v extralize, aby mě lidi zastavovali na ulici a děkovali mi za to, co jsme předváděli ve finále druhé ligy proti Frýdku-Místku, tohle je pro mě velký hnací motor.

Ladislav Petřek k otázce:

Na druhou ligu Vsetín nepotřebuje partnera jako my, máme nejvyšší cíle.

Daniel Tobola k otázce:

Nechci říct, že by nám soutěž byla malá, ale postoupit už chceme.
Nyní pokládají novináři otázky aktérům konference.
Daniel Tobola:

Ohledně posil jednáme o příchodech už od ukončení finále s Frýdkem-Místkem. Intenzivně na tom pracujeme, konzultujeme s trenéry. Kostra týmu zůstane hodně podobná loňské. Došli jsme k rozhodnutí, že chceme s muži trénovat už dopoledne. Po sezóně jsme dospěli k tomuto rozhodnutí, protože možná bylo to, co nám chybělo v předchozích finále. Musíme i navýšit rozpočet vzhledem k této skutečnosti. Vrací se Radim Kucharczyk, za což jsem strašně rád. Je to vsetínský hráč a po mnoha letech se těší, že bude nastupovat znovu za Vsetín. Podařilo se dojednat Jakuba Čuříka, který nastupoval vloni za Prostějov, stejně tak jako Pavel Mojžíš, kterého jsme dojednali minulý týden. Nepříjemnou skutečností je odchod Lukáše Plška, ikony vsetínského hokeje, u kterého bohužel to nešlo nastavit s prací tak, aby trénoval i dopoledne. Petrovi Hromadovi tak bude záda krýt Michal Šurý, jenž chytal v loni za Břeclav.

Příchody:

Filip Čech (Zlín), Pavel Mojžíš (Prostějov), Jakub Čuřík (Prostějov), Radim Kucharczyk (Olomouc), Michal Šurý (Břeclav).

Odchody:

Lukáš Plšek (Valašské Meziříčí).
Slovo si bere jednatel klubu Daniel Tobola.
Jiří Čunek:

Nemám slov. Trochu jste mě zaskočili s extraligou, abycom přehodnotili opravu stadionu (směje se). Jsem strašně rád, že jsem mohl poznat p. Petřeka, který chce klubu pomoci. Těším se tedy, že možná budeme mít nejlepší nasvícení stadionu, když do klubu vstupuje firma ROBE (směje se). Firma ROBE ve mně dává naději. Extraliga je daleký cíl, ale tyto vize mě potěšují. Věřím, že letos na postup do první ligy klub má a věřím, že se to povede. Důležité je, aby Radim Tesařík ještě nastoupil (směje se). Navázáním této spolupráce může mít tah na branku nejen na ledě, ale i v ostatních odvětvích a moc se těším na spolupráci s takovou společností. Mám z toho velkou radost. Je to pro nás velká naděje.
Slovo si bere Jiří Čunek.
Radim Tesařík:

Chtěl bych hlavně vyzdvihnout fanoušky. Jsou hnacím motorem naší práce, jsou pro nás nejdůležitější a díky nim se tohle děje. Takže ještě jednou bych jim chtěl poděkovat a poprosit je, aby nás i nadále podporovali.
Slovo si bere Radim Tesařík.

Naším přáním je v horizontu pěti let vrátit extraligu na Vsetín.
Ladislav Petřek:

Ještě před měsícem a půl jsme netušili, že se Vsetínem navážeme spolupráci. Jsme partnerem ženského tenisového Fed Cup týmu. Před měsícem jsme podepsali smlouvu s extraligovým házenkářským klubem ze Zubří. Po několika setkání s Radimem Tesaříkem, kdy nám nastínil vizi, jsme společně s kolegy ve firmě dospěli k rozhodnutí, že být partner Vsetína bude dobrý krok. Jsme sice firma z Valašského Meziříčí, kde je také hokejový klub, se kterým jsem viděl se hraje hned první kolo soutěže (směje se). Bobry také podporujeme, takže hned první kolo to bude "head-to-head". Chceme naši firmu propagovat a dát jí více do podvědomí, takže přejeme vsetínskému hokeji postup o krok výš.
Slovo si bere p. Ladislav Petřek.

Tisková konference VHK Vsetín

konec