Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Itálie – Španělsko

2:0

konec (1:0)

27.06.2016, 18:00 • Stade de France, Saint-Denis • Michal Belšán (@belly11mb)

Tipsport: 4.7 2.94 2.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany to bude všechno. Děkuji Vám za pozornost, přeji hezký zbytek pondělního večera a někdy příště u přenosu na počtenou! (19:57:36)
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:12.
Je hotovo, Itálie porazila Španělsko 2:0 a ve čtvrtfinále mistrovství Evropy se utká s Německem!

Skóre utkání dokázal ve 33. minutě otevřít Giorgio Chiellini, který po přímém kopu Édera perfektně využil přistčení od Giaccheriniho.

Itálie nadále pokračovala parádním výkonem především v obraně. Když už defenziva chybovala, byl připraven fantasticky chytající Gianluigi Buffon. Definitivní tečku za utkáním udělal v první minutě nastavení druhého poločasu Graziano Pellè, jenž tedy rozhodl o tom, že Španělsko titul neobhájí.

90+4

Konec zápasu.

90+4

David Silva se ještě provinil nedovoleným zákrokem a na závěr zápasu dostává žlutou kartu.

90+3

Španělsko se ještě pokouší bojovat, ale už si je vědomo, že dvě branky by dokázalo vstřelit jen zázrakem. Na útočné polovině se sice drží, ale obrana Itálie už jim toho moc nepovolí.

90+1

90+1. Graziano PELLÈ - 2:0

90+1

Itálie právě vstřelila branku!
A je zřejmě definitivně rozhodnuto o tom, že Španělsko titul neobhájí a do čtvrtfinále postoupí Itálie! Italové využili pochopitelně otevřené obrany soupeře, Matteo Darmian dostal balon před branku ke GRAZIANU PELLÈMU, jenž nekompromisně propálil Davida de Geu! Útočník z anglického Southamptonu rozpoutal obrovskou vlnu radosti na italské straně fanoušků.

90+1

Španělsko mělo na počátku čtyřminutového nastavení k dispozici rohový kop, který ale mimo pokutové území odhlavičkoval Giorgio Chiellini.

90

90. Piqué ve stoprocentní šanci selhal.

90

Neuvěřitelný zákrok Gianluigiho Buffona! Velezkušený italský brankář vyrazil neskutečnou šanci Gerarda Piquého, tomu opravdu chybělo málo k vyrovnání. Byl totiž zcela osamocený před gólmanem soupeře.

89

Thiago Motta se snažil v postupu do útočné akce zastavit Lucase Vázqueze, inkasuje tedy zcela jasně a po právu žlutou kartu. Žlutou kartu ale dostává i Sergio Busquets.

88

Po pasu od Andrése Iniesty se k míči pokoušel probojovat Fàbregas, kterého ale bránil Matteo Darmian. A ten byl nakonec faulován, akce Španělska byla tedy zastavena sudím.

87

Po centru Ceska Fàbregase se k odraženému míči za vápnem dostal Pedro, který ale branku vysoko přestřelil. Výkop od své branky má k dispozici Gianluigi Buffon.

86

Dobrý centr z levé strany posílal David Silva do míst, kam si dobíhal Pedro! Naštěstí pro Itálii byl ale balon tečován a bude z toho rohový kop.

86

Sergio Ramos s Davidem Silvou dokázali díky dobré práci u levé lajny vybojovat autové vhazování na útočné polovině. Po něm už se ale nedokázali prosadit, míč si tedy museli vybojovat znovu.

85

Nakonec ale málem Italové rozhodli! Lorenzo Insigne vyslal velice nebezpečnou střelu poté, co dostal pas za obranu. Brankář David de Gea byl ale na místě a zachránil tak svůj celek od pohromy.

85

Tímto střídáním Itálie jasně posiluje defenzivu. V posledních minutách bude mít hodně těžkou práci s bráněním tlaku Španělska.

Itálie – Španělsko

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. Chiellini (Giaccherini), 90+1. Pellè (Darmian)

Karty:   24. De Sciglio (ITA), 54. Pellè (ITA), 89. Motta (ITA) – 41. Nolito (ESP), 89. Busquets (ESP), 90+4. Silva (ESP)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:12.

Itálie: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (84. Darmian), Parolo, De Rossi (54. Motta), Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder (82. L. Insigne).
Náhradníci: Sirigu, Marchetti – Darmian, Ogbonna, Candreva, Zaza, Motta, Immobile, Sturaro, L. Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy.

Španělsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Iniesta, Fàbregas – Nolito (46. Aduriz, 81. Pedro), Morata (70. L. Vázquez), Silva.
Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

Rozhodčí: Çakır – Duran, Ongun (všichni Turecko) – Atkinson (Anglie)