Menu

Fotbal

MONACObet liga

FC TATRAN Prešov – ŠKF Sereď

3:0

konec (2:0)

10.06.2016, 17:00 • 1. FC TATRAN PREŠOV • Dávid Lech sk

Tipsport: 1.3 5.5 6.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ďakujeme za pozornosť. Lúčime sa s konštatovaním, že 1. FC TATRAN PREŠOV postúpil do Fortuna ligy. Kapitán Patrik Jacko si už na trávniku prevzal trofej pre víťaza druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. (18:52:04)
A rozhodca Jozef Pavlík záverečným hvizdom ukončil dnešné stretnutie. Domáci futbalisti v obrovskej eufórii oslavujú svoje víťazstvo a postup medzi slovenskú futbalovú elitu. Na ihrisko sa dostali už aj diváci, ktorí spoločne s hráčmi oslavujú postup. Diváci na tribúnach v stoji tlieskajú a radujú sa spoločne s domácimi hráčmi, ktorí v dnešnom súboji "o všetko" nenechali nič na náhodu, od prvej minúty boli na ihrisku lepším tímom a po výhre 3:0 nad ŠKF Sereď sa stali majstrami DOXXbet ligy v sezóne 2015/2016.

90

Koniec zápasu.

90

V záverečnej minúte bolo sa na ihrisku ocitol Vindiš, ktorý zápas nedohrá a bol vykázaný za autovú čiaru.

89

Domáci futbalisti v záverečných minútach kontrolujú hru, diváci neprestajne tlieskajú a necelé dve minúty pred koncom je každému jasné, že 1. FC Tatran Prešov postúpi do Fortuna ligy.

88

Prešovčania majú loptu na svojich kopačkách, nikam sa však už neponáhľajú, užívajú si skandovanie domácich divákov a pekne kombinujú v strede poľa.

87

Juraj Benko teraz situáciu v strede poľa zvládol na výbornú, dal si pozor na dobiedzajúcich hráčov a lopta končí v aute, rozohrávať ju budú hostia.

86

Dlhý nákop pred prešovskú bránu skončil bezpečne v moci brankára Jozefa Taliana.

85

Sereď je pri lopte, no hráčom hostí zjavne v posledných minútach chýba motivácia a tak si ju len posúvajú medzi sebou v strede poľa.

84

Roh Viliama Macka ale skončil len na pozornom brankárovi Kopeckého, ktorý vyboxoval loptu ďaleko z vlastnej šestnástky.

84

Pri lopte je Patrik Jacko, ktorý dlhou prihrávkou hľadal Vodu, kapitán Loduha zažehnal hroziace nebezpečenstvo a odvrátil loptu na roh.

84

Prešov má loptu na svojich kopačkách, kontroluje hru a evidentne čaká za záverečným hvizdom rozhodcu Pavlíka.

84

A tréner Stanislav Varga posiela do hry aj Filipa Vodu, ktorý na záverečných šesť minút zápasu zaujme na ihrisku miesto Petra Katonu.

83

Dnešné stretnutie sleduje 3164 divákov.

83

Hráči hostí si teraz medzi sebou posúvajú loptu na vlastnej polovici ihriska a vyčkávajú s rozohrávkou.

82

Lopta sa nachádza v strede poľa. Sereď sa sympaticky snaží streliť aspoň čestný úspech, no prešovská obrana dnes pracuje na sto percent.

81

Začala nám bežať 81. minúta, futbalistom Prešova delí od postupu do najvyššej futbalovej súťaže desať minút.

80

Micherda teraz nedokázal dobehnúť ťažkú loptu, Sereď bude zahrávať autové vhadzovanie.

80

Z pravej strany nebezpečne centroval kapitán Loduha, no na jeho prízemnú prihrávku nereagoval ani jeden z jeho spoluhráčov. Lopta končí na druhej strane ihriska.

79

Jacko teraz neprihral presne, no potom napravil svoju chybu a zmocnil sa lopty. Jeho obrannému zákroku ale predchádzal hvizd rozhodcu Pavlíka, ktorý si všimol drobný faul v podaní Bujňáka.

78

Tubonemi teraz nedokázal spracovať loptu pri autovej čiare, k lopte sa dostanú hostia zo Serede.

78

A do hry v záverečných minútach zasiahne aj Viliam Macko, ktorý na ihrisku vystrieda Lukáša Hrušku.

77

Matej Loduha teraz zvládol súboj o loptu s Micherdom, Sereď ostáva pri lopte.

76

V posledných pätnástich minútach sa bude zápas už len dohrávať. Prešov vedie o tri góly a v závere duelu bude už len trpezlivo čakať na záverečný hvizd.

76

Prešovčania teraz krásne zakombinovali v strede poľa, za čo ich domáce publikum odmenilo mohutným potleskom.

75

Denis Bosý teraz v strede ihriska tvrdo atakoval Patrika Jacka, za čo od hlavného rozhodcu Jozefa Pavlíka vidí žltú kartu.

74

Keresteš teraz predviedol svoj prehľad v hre, peknou prihrávkou našiel Hrušku, no tomu chýbali po náročnom šprinte sily.

73

Jozef Čertík to teraz v strede poľa skúšal individuálne, no jeho akciu prerušil kapitán Patrik Jacko, ktorý si na konto pripisuje ďalší úspešný obranný zákrok.

73

ŠKF Sereď posiela na ihrisko čerstvé sily. Do hry sa dostane Abdul Sani Murati. Martin Mečiar sa porúča z ihriska.

71

Micherda teraz zvíťazil v šprintérskom súboji, uvoľnil sa, no pri dlhej prihrávke bol skôr hosťujúci brankár Kopecký.

71

Do konca zápasu ostáva necelých 20 minút. Prešov vedie 3:0 a nik na domácich tribúnach nepochybuje o tom, že po záverečnom hvizde bude Tatran oslavovať postup do Fortuna ligy.

70

Tubonemi sa v strede poľa dopustil nedovoleného zákroku. Nasledovať bude krátka pauza na občerstvenie pre oba tímy.

69

A po strelenom góle sme sledovali ďalšiu útočnú snahu Prešova. Katona sa síce uvoľnil v šestnástke po rýchlej kľučke, no lopta mu ušla za bránu. Nasledovať bude odkop od brány.

68

Prešov dal gól!
A je to ďalší gól v sieti Serede! Prešov vyhráva už rozdielom triedy, keď sa strelecky presadzuje LUKÁŠ MICHERDA. Ten si nikým spracoval prihrávku v šestnástke, pozrel sa na postavenie brankára Kopeckého a nekompromisne poslal loptu za jeho chrbát.

67

Sereď posiela na ihrisko čerstvé sily. Do hry sa dostáva Boženík na úkor Mateja Lovása.

67

Prešov sa teraz snažil zaskočiť súpera rýchlym protiútokom, lopta ale končí v aute.

66

Sereď je pri lopte, no dlhý center Jankta skončil mimo hracej plochy, nasledovať autové vhadzovanie v podaní domáceho celku.

65

Lopta ale po nepresnej kombinácii domáceho celku končí za bránkovou čiarou. Nasleduje odkop od brány v podaní Kopeckého.

64

Prešov má stále loptu vo svojej moci a postupným útokom sa snaží dostať na dostrel brány ŠKF Sereď.

63

Prešovčania teraz zaujali ďalšou peknou akciou. Kapitán Jacko dobrým pohybom zmiatol až dvoch protihráčov a dlhou loptou vyzval do šance Tubonemiho. Hráč Prešova vyšperkoval akciu prihrávkou na Katonu, ktorý do šestnástky vletel s loptou na nohe, snažil sa vrátiť prihrávku svojmu spoluhráčovi, no z akcie napokon vzišlo a domáci sa k zakončeniu nedostali.

62

Talian poslal dlhú loptu až pred šestnástu súpera, no hosťujúci hráči si na túto loptu dali pozor a odvrátili ju až do stredu ihriska.

62

K lopte sa dostanú prešovskí futbalisti, ktorí budú rozohrávať loptu z vlastnej polovice.

61

Prešov pohodlne vedie o dva góly, nikam sa neponáhľa a skúsene kontroluje priebeh stretnutia.

61

Po striedaní domáceho tímu sa bude pokračovať v hre. K lopte sa dostali hostia.

61

Z ihriska sa po šesťdesiatich minútach porúča Richard Kačala, ktorý má za sebou vydarený zápas. Jeho miesto na trávniku zaujme Lukáš Micherda.

61

Autové vhadzovanie bude zahrávať Petko. Prešovčanom ale kombinácia nevyšla, nasledovať bude ďalšie autové vhadzovanie, ktorému bude predchádzať striedanie na strane domáceho tímu.

60

Tubonemi bol teraz dlhou prihrávkou zahnaný až k rohovej zástavke, kde pre domáci tím vybojoval loptu.

60

Za svoj sklz voči Richardovi Kačalovi vidí hosťujúci hráč Martin Mečiar žltú kartu.

59

Kačala teraz zvádzal šprintérsky súboj s Mečiarom, ktorému sklz nevyšiel podľa jeho predstáv a bude zaň podľa všetkého potrestaný.

58

A ďalší nekompromisný zákrok Patrika Jacka. Kapitán Prešova tentoraz opanoval vzdušný súboj s Matejom Lovásom a prerušil akciu Serede.

58

Po odkope brankára Kopeckého ale loptu opäť prebral domáci tím. Snaha Hrušku ale nestačila, lopta je za autovou čiarou.

57

Jacko teraz dlhou loptou vyzval do šance Tubonemiho, ten ušiel súperovej obrane, brankára Kopeckého sa napokon snažil prekvapiť strelou bez prípravy, no jeho ľavačka skončila tesne mimo ľavej žŕdky.

56

Prešovčanom bol napokon odpískaný faul po tvrdom zákroku Barteka v strede poľa. Sereď sa snažila vymyslieť v útoku niečo produktívne, no lopta napokon skončila mimo prešovskej brány. Nasledovať bude odkop od brány v podaní brankára Taliana.

56

Kapitán Prešova Patrik Jacko je dnes v osobných súbojoch bezchybný. V jeho podaní sme videli ďalší skvelo načasovaný skĺz, ktorým odstavil súpera od lopty.

55

Hostia sa dopustili faulu. Bartek bude rozohrávať loptu v strede poľa.

54

V hľadisku Prešova naďalej panuje skvelá atmosféra, Prešov vedie o dva góly, kontroluje hru a od víťazstva resp. postupu do Fortuna ligy ho delí už len 35 minút.

54

Katona teraz vymyslel vynikajúcu prihrávku na Kačalu, ktorému však chýbala väčšia rýchlosť, inak by sa dostal do samostatného úniku na brankára Kopeckého.

53

Kapitán hostí Matej Loduha teraz teatrálnym pádom pobavil i rozhorčil domáce publikum. Hra sa na malú chvíľu prerušila. Tubonemimu bol odpískaný faul.

52

Diváci ale teraz pred šestnástkou domáceho tímu videli ďalší vydarený skĺz kapitána Jacka.

52

ŠKF Sereď teraz stratila loptu, Tubonemi sa ale dopustil útočného faulu a hostia môžu založiť ďalšiu útočnú akciu.

51

Výbornú prácu teraz odviedla dvojica hráčov Serede, ktorá nedovolila Tubonemimu dostať sa k lopte, nasledovať tak bude odkop od brány v podaní brankára Kopeckého.

50

Nasledovať bude autové vhadzovanie v podaní hostí. Tí sa ale nedokážu dostať na dostrel prešovskej brány. Domáci hráči majú zjavne súpera do detailov prečítaného a zatiaľ mu nedovoľujú ani len pomyslieť na strelenie kontaktného gólu.

50

Obrana Serede si teraz už hodnú chvíľu medzi sebou vymieňa loptu, do kombinácie sa aktívne zapája aj brankár Kopecký. Tatran sa nikam neponáhľa a vývoj hry v druhom polčase mu hrá do karát.

49

Pri lopte bol teraz Lovás, no Patrik Jacko teraz odviedol vynikajúcu prácu, odzbrojil ho od lopty a zamedzil tak Seredi dostať sa do rýchleho protiútoku.

48

Hruška teraz získal v strede poľa získal loptu, snažil sa okamžite otočiť hru, vyrazil do protiútoku, no v šprintérskom súboji mu už chýbali sily a o loptu tak prišiel.

47

Tubonemi sa teraz v šestnástke pekne zbavil dvoch súperových hráčov, svoju akciu chcel vyšperkovať prihrávkou na osamoteného Hrušku, no jeho úmysel prečítal posledný brániaci hráč Serede, ktorý tak znemožnil Prešovčanom ísť do trojgólového vedenia.

46

Kačala teraz po rozohrávke poriadne zavaril obrane Serede. Získal loptu v šestnástke súpera, no napokon nedokázal dostať loptu na Katonu.

46

V zostave Serede došlo k jednej zmene. Marcely Chynoradského nahradí Juraj Benko.

46

Začal sa druhý polčas.
Aktéri dnešného súboja sú na ihrisku. O malú chvíľu sa začne druhý polčas. Rozohrávka bude v réžii hostí zo Serede.
Druhý polčas sa začne približne o 18:01.
A máme tu záver prvej 45-minútovky. Hostia zatiaľ v Prešove veľa vody nenamútili. Domáci hráči od prvej minúty kontrolujú hru, vypracovali si viacero sľubných príležitostí a po góloch Barteka a Katonu budú vstupovať do druhého polčasu s dvojgólovým náskokom. Na plných tribúnach Prešova panuje vynikajúca atmosféra a spokojnosť s predvedenou hrou i výsledkom, ktorý by Tatran poslal do Fortuna ligy.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Matej Lovás sa po pravej strane dostával do dobrej šance, no Talian opustil svoju šestnástku a pekným sklzom poslal loptu až na tribúnu.

45

V prvom polčase sa bude nadstavovať jedna minúta.

45

Po krátkom prerušení sa bude pokračovať v hre. Keresteš bude zahrávať rohový kop z pravej strany.

45

V závere prvého polčasu budú prešovskí diváci svedkami rohového kopu svojich miláčikov. Na trávniku ale ostal ležať hosťujúci Marcel Chynoradský.

44

Po krátkej kombinácii Serede sa lopta dostala až k brankárovi Talianovi, ktorý skúsene podržal loptu a následne ju poslal ďaleko od svojej brány.

43

Prešov dal gól!
A Prešov vedie 2:0! Hostia nedokázali odolať vynikajúcemu pressingu domáceho celku a dopustili sa veľkej chyby. PETER KATONA sa s loptou na nohe vrútil do šestnástky, položil si brankára Kopeckého a po kľučke do strany bez väčších problémov poslal loptu medzi tri žrde.

42

Pri lopte sú hráči Serede, ktorí ale boli zahnaní až pred vlastnú šestnástku.

42

Ďalšia dobrá akcia Prešovčanov. Z pravej strany teraz centroval Kačala, no na jeho loptu si zbehol brankár Kopecký, ktorý upokojuje situáciu vo vlastnej šestnástke.

41

Tubonemi sa dostával do samostatného úniku, no jeho snaha bola prerušená čiarovým rozhodcom, ktorý avizoval ofsajd domáceho celku.

40

Branár Talian vyzval svojich spoluhráčov do útoku. Pred nami je posledná päťminútovka prvého polčasu.

40

Center Mateja Lovása narobil prešovskej obrane drobné problémy, no po sérii hlavičiek v podaní hráčov na oboch stranách je hra prerušená. Hostia sa dopustili útočného faulu.

39

Bartek teraz napriek problémom dokázal odzbrojiť od lopty Vindiša aj za cenu autového vhadzovania.

39

Po centri prešovského stredopoliara sa ale k lopte dostali hostia, ktorí prečkali ďalšiu črtajúcu sa šancu domáceho tímu.

39

Keresteš si už postavil loptu k rohovej zastávke a bude zahrávať rohový kop.

38

Pri lopte je prešovské mužstvo, ktoré je v dnešnom zápase zatiaľ lepším tímom a zaslúžene vyhráva. Prešov opäť zatlačil svojho súpera pred vlastnou šestnástkou a nasledovať bude rohový kop v podaní domáceho celku.

37

A ďalšia veľká šanca Prešova. K lopte sa dostal Lukáš Hruška, ktorý mal dostatok šancu na zakončenie. Loptu sa snažil usmerniť pod hornú žŕdku, no jeho pokus napokon skončil nad bránou Serede.

36

Djiby Ba teraz fauloval Tubonemiho v strede poľa, Prešov sa opäť dostane k lopte.

35

Bartek dnes hrá skutočne vydarený zápas a je jedným z najlepších hráčov na ihrisku. Po štandardnej situácii v podaní Keresteša si zbehol na center a už už strieľal loptu do brány, no brankár Kopecký vlastným telom zamedzil prešovskému hráčovi v skórovaní.

34

Chynoradský teraz tvrdo zrazil k zemi Tubonemiho, domáce publikum si od rozhodcu žiada udelenie žltej karty, no zatiaľ to ostáva len pri dohovore hosťujúcemu obrancovi.

33

Sereď má teraz loptu na svojich kopačkách a snaží sa upokojiť situáciu po ďalšej šanci domáceho celku.

32

A ďalšia obrovská šanca Prešovčanov. Tubonemi teraz chcel krásnym spôsobom prelobovať brankára Kopeckého, diváci už vstali zo sedadiel a oslavovali druhý gól, no napokon hosťujúca obrana situáciu zvládla a svojmu súperovi nedovolila odskočiť na rozdiel dvoch gólov.

31

Sereď zakladá útočnú akciu až od vlastného brankára. Dlhú nakopávanú loptu si postrážil Bartek.

31

Keresteš ostal ležať na trávniku po tvrdom súboji o loptu. Po krátkom "oddychu" na zemi ale vstáva a bude pokračovať v hre.

31

Bartek si teraz ustrážil loptu smerujúcu za bránkovú čiaru, dobre ju pokryl pred Mečiarom a nasledovať tak bude odkop od brány v podaní Taliana.

31

Za nami je polhodina hry, v ktorej sú zatiaľ dominantnejším tímom domáci futbalisti.

30

Katona teraz na ľavej strane hľadal Hrušku, no akciu Prešova prerušil čiarový rozhodca, ktorý signalizoval ofsajdové postavenie domáceho futbalistu.

30

Hostia v rámci fair-play odovzdali Prešovu loptu, ktorí po stopercentnej tutovke Kačalu mohli viesť už o dva góly, no nestalo sa tak.

29

Všetko ale nasvedčuje tomu, že Matej Kopecký bude v poriadku a bude sa pokračovať v hre.

29

Brankár hostí Kopecký sa dostal v súboji o loptu do kontaktu s domácim útočníkom Tubonemim a od rozhodcov si žiada prerušenie hry.

28

Z následného rohu sa Prešovu nepodarilo ohroziť bránu Serede. Bude sa pokračovať v hre.

28

Kačala mal teraz na kopačke stopercentnú gólovú šancu. Rútil sa sám na bránu, chýbalo mu už len prekonať brankára Kopeckého, no ten prečítal úmysle prešovského hráča a loptu vyrazil na roh.

27

Mečiar si teraz v súboji o loptu počínal nedovolene. Prešov bude rozohrávať loptu zo stredu ihriska.

27

Nasledovať bude autové vhadzovanie v podaní hostí, ktorí budú loptu rozohrávať z vlastnej polovice.

26

Katona to teraz vymyslel veľmi dobre, prihrávkou za obranu súpera hľadal Hrušku, no defenzíva hostí si s touto situáciou poradil na výbornú a rodiacu sa šancu Tatrana prerušila už v jej zárodku.

25

Keresteš teraz nedokázal vybojovať loptu v strede poľa, k lopte sa dostávajú hostia.

25

V útočnom snažení teraz sledujeme hráčov Serede, ktorí sú ale zatiaľ vpredu úplne bezzubí. Videli sme ďalšiu nepresnú kombináciu v podaní hostí, lopta končí za bránkovou čiarou.

24

Kačala teraz od rohovej zastávky poslal dobrý center na vzdialenejšiu žrď, no lopta napokon preletela celú šestnástku a domáci sa k zakončeniu nedostali.

23

Prešovu sa ale teraz nedarí dostať cez prehustený stred poľa. Lopta po dlhom odkope končí v moci brankára Taliana, ktorý bude loptu dlhým výkopom posielať dopredu.

22

Natrieskané prešovské tribúny nadšené skandujú "Tatran Prešov! Tatran Prešov!" a ženú domáci tím za strelením ďalšieho gólu.

22

Kotora teraz zahrával autové vhadzovanie, hostia ale nedokázali spracovať loptu, ktorá skončila za čiarou.

21

Domáci tím na hráčov Serede doslova vybehol a hostia sa zatiaľ na ihrisku márne hľadajú.

21

Pri lopte sú teraz hráči Serede, ktorí držia loptu na svojich kopačkách a vyčkávajú s rozohrávkou.

20

A opäť ďalšia vydarená kombinácia v podaní Keresteša a Barteka. Hráč Prešova centrom z rohu opäť prízemným centrom hľadal strelca prvého gólu, ktorému ale strela nesadla najlepšie a tak skončila presne v náručí brankára Kopeckého.

20

Lopta teraz po akcii Prešova skončila s prispením hostí mimo brány. Nasledovať bude rohový kop.

19

Prešovu ale zjavne jednogólové vedenie nestačí. Hráči domáceho tímu obliehajú šestnástku súpera a snažia sa o navýšenie svojho jednogólového vedenia.

18

Prešov od úvodu zápasu tlačil svojho súpera, mal viac z hry a zaslúžene zatiaľ vedie o jeden gól.

17

Prešov dal gól!
A je to gól! Prešovčania otvárajú skóre dnešného stretnutia. Strelecky sa presadil JAKUB BARTEK, ktorý sa dokázal uvoľniť v šestnástke súpera a peknou strelou usmernil loptu k ľavej žŕdke. Brankárovi Kopeckému neostávalo nič iné len očami sledovať loptu smerujúcu do brány.

16

Prešov si teraz vypracoval vynikajúcu príležitosť na skórovanie. Po rýchlom protiútoku sa do zakončenia dostal Kačala, jeho strelu ale brankár Kopecký vyrazil na roh.

16

Loptu majú teraz v moci Prešovčania, ktorí budú zahrávať aut od vlastnej rohovej zástavky.

16

Za nami je prvých pätnásť minút dnešného stretnutia. Prešovčania sú zatiaľ aktívnejším tímom, no najväčšiu šancu mali na kopačke hostia, ktorí pred niekoľkými minútami zahrávali priamy kop. Pokus Mečiara ale Talian vynikajúco zlikvidoval.

15

Prešov bude rozohrávať loptu na súperovej polovici. Keresteš sa snažil vymyslieť prekvapujúcu prihrávku do šestnástky súpera, no lopta končí bezpečne v moci brankára Kopeckého.

14

Po rohovom kope hostí z kopačky Mečiara sa k zakončeniu hlavou dostal Chynoradský, no ten poslal loptu vysoko nad prešovskú bránu. Nasledovať bude odkop od prešovskej brány v podaní domáceho brankára Jozefa Taliana.

14

Martin Mečiar svoj priamy kop zhruba z 25 metrov zahral skutočne parádne, no Jozef Talian si s jeho falšom napokon poradil a loptu vyrazil na roh.

13

Po faule Barteka budú mať hostia k dispozícii nebezpečnú štandardnú situáciu. Zahrávať ju bude Martin Mečiar.

12

A prvýkrát v zápase si na loptu siahol aj domáci brankár Talian. Lopta sa k nemu dostala po nepresnej prihrávke hostí a skúsený brankár si s touto situáciou skúsene poradil. Počkal si na príchod súperovho hráča a následne loptu skryl v náručí.

12

Na zemi sa teraz po zákroku domáceho kapitána Patrika Jacka ocitol Kotora. Hostia budú rozohrávať loptu.

11

Dlhá lopta smerovaná pred šestnástku hostí ale našla len kopačky hosťujúcich obrancov.

10

O loptu sa teraz bojuje v strede poľa. Domáci zatiaľ majú navrch aj v osobných súbojoch o loptu a aj vďaka tomu teraz môžu smerovať s loptou dopredu.

9

Ďalšia pekná akcia domácich. Katona našiel na ľavej strane Dzuríka, ten strieľanou prihrávkou hľadal pred bránou Tubonemiho, no hosťujúca defenzíva si túto situáciu ustrážila.

9

V úvodných minútach má viac z hry Prešov, ktorý sa tlačí dopredu, no zatiaľ si nedokáže vypracovať žiadnu vážnejšiu príležitosť na skórovanie.

8

Petko teraz zahrával aut z pravej strany. V strede poľa našiel Keresteša, no následná kombinácia Prešova sa neujala. Sereď sa dostala k lopte.

8

Tribúnami sa ozýva potlesk. Prešov predviedol veľmi peknú útočnú akciu, ktorej ale chýbalo zakončenie. Brankár Kopecký dobre prečítal hru, vybehol z brány a k prihrávke do šestnástky sa dostal ako prvý.

7

Katona svoju akciu pred šestnástkou súpera prekombinoval a stratil loptu.

7

Kačala sa už už dostával do dobrej príležitosti, no akciu Prešova prerušil hvizd rozhodcu. Prešovský hráč stál v ofsajdovom postavení.

6

Martin Mečiar pri autovej čiare na ľavej strane fauloval Petka. Prešovčania budú rozohrávať loptu.

6

Kačala teraz nebol úspešný v súboji o loptu s Igorom Kotorom. Nasledovať bude autové vhadzovanie v podaní hosťujúceho tímu.

5

Dlhá prihrávka našla vpredu Tubonemiho, no ten v rýchlosti zle spracoval loptu, ktorá po zásahu prešovského útočníka končí za bránkovou čiarou. Nasledovať bude odkop od brány.

4

Denis Bosý teraz v strede poľa bojoval o loptu, no stratil ju a Prešov tak môže ísť do rýchleho protiútoku.

4

Tubonemi sa ocitol v šestnástke s loptou, no chýbala mu väčšia podpora spoluhráčov, loptu tak posunul len do krídla na Dzuríka. Z akcie domáceho celku napokon vzišlo.

3

Lovás dlhou loptou vpredu hľadal Denisa Bosého, no defenzíva Prešova prebrala loptu a okamžite vyrazila dopredu.

2

Martin Mečiar je ošetrovaný tímovým lekárom priamo na ihrisku. Rozhodca ho vykázal za autovú čiaru, bude sa pokračovať v hre.

1

Lovás sa teraz peknou pätičkou zbavil brániaceho hráča v strede poľa, no loptu posunul dozadu. Hra bude prerušená. Priamo na trávniku bude ošetrovaný jeden z hráčov hostí.

1

Zápas sa začal. Úvodný kop bol v réžii domáceho celku. Hneď v prvej minúte na trávniku ostal ležať Bartek, ktorý bol tvrdo zrazený Lovásom.

1

Stretnutie sa práve začalo.
A tribúnami sa ozýva mohutný potlesk. Aktéri dnešného stretnutia sú už na ihrisku a o malú chvíľu sa začne dlho očakávaný boj domáceho celku o postup do Fortuna ligy.
Tribúny v Prešove desať minút pred začiatkom zápasu praskajú vo švíkoch. V metropole Šariša to doslova žije futbalom, o možnom postupe Tatrana do najvyššej futbalovej súťaže sa hovorí vo verejnej doprave, v médiách i na verejných priestranstvách. O necelých desať minút začína v Prešove futbalový sviatok, po ktorom môže domáci celok v prípade víťazstva oslavovať postup do Fortuna ligy.
Úvodné zostavy:

1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, P. Jacko (C), Tubonemi, Kačala, Dzurík, Katona, Keresteš, Hruška, Bartek
Náhradníci: Ferenc – Cicman, Macko, Voda, Micherda, Luberda, D. Jacko

ŠKF Sereď: Kopecký – Chynoradský, Kotora, Mečiar, Jankto, Čertík, Loduha (C), Vindiš, Bosý, Lovás, Djiby Ba
Náhradníci: Mashike Sukisa, Benko, San Murati, Boženík, Šálka

Rozhodca: Pavlík – Bobko, Bednár.
V piatok 10. júna majú v Prešove futbalový sviatok. Do metropoly Šariša sa taktiež upierajú zraky fanúšikov z celého Slovenska. Od sedemnástej hodiny totiž domáci celok bude bojovať o postup do Fortuna ligy.

Kocky sú hodené jasne. Prešov stráca na prvú priečku v tabuľke jeden jediný bod. So ziskom 55 bodov mu v tabuľke patrí tretia priečka, no 56-bodoví futbalisti VSS Košice a Liptovského Mikuláša majú sezónu za sebou. Trojbodový zisk Prešovčanov by tak "koňarov" po troch rokoch vrátil medzi slovenskú futbalovú elitu. Bod stačiť nebude, keďže Liptovský Mikuláš má so „zeleno-bielymi" lepšie vzájomné zápasy (remíza 1:1 a výhra 4:3).

V ceste za postupom Prešovu stojí odhodlaný celok ŠKF Sereď, ktorý pred posledným zápasom sezóny okupuje v tabuľke predposlednú desiatu priečku so ziskom 38 bodov. Hráči Tatrana to ale v piatok podvečer nebudú mať ľahké. V prvom vzájomnom súboji podľahli súperovi na jeho ihrisku 2:0. O motiváciu tak budú mať postarané dvojnásobne.

Okrem vybojovania si postupu budú chcieť západoslovenskému celku vrátiť prehru. Prešovskí futbaloví priaznivci sa rozhodne majú na čo tešiť a v piatok po zápase hodlajú osláviť postup do Fortuna ligy. Naša najvyššia futbalová súťaž tak zajtra spozná nováčika pre ročník 2016/2017 a v Prešove všetci veria, že to bude práve najstarší klub v histórii slovenského futbalu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

FC TATRAN Prešov – ŠKF Sereď

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 17. Bartek, 43. Katona, 68. Micherda

Karty:   60. Mečiar (SER), 75. Bosý (SER)

FC TATRAN Prešov: Talian – Bujňák, Petko, P. Jacko (C), Tubonemi, Kačala, Dzurík, Katona, Keresteš, Hruška, Bartek
Náhradníci: Ferenc – Cicman, Macko, Voda, Micherda, Luberda, D. Jacko

ŠKF Sereď: Kopecký – Chynoradský, Kotora, Mečiar, Jankto, Čertík, Loduha (C), Vindiš, Bosý, Lovás, Djiby Ba
Náhradníci: Mashike Sukisa, Benko, San Murati, Boženík, Šálka

Rozhodčí: Pavlík – Bobko, Bednár

Diváci: 3164