Menu

Fotbal

Baltický pohár

Lotyšsko – Litva

2:1

konec (0:0)

01.06.2016, 18:30 • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (20:29:00)
Je dobojováno! Lotyško v rámci Baltického poháru poráží Litvu 2:1! V první půli se hrál hodně bojovný fotbal s velkým množstvím faulů a žlutých karet! Branky začaly padat až po přestávce! Skóre otevřel v 50. minutě Zjuzins, který dopravil míč do odkryté sítě! Dvacet minut před závěrečným hvizdem zvýšil lotyšského vedení Rudnevs, jež dorazil do sítě vlastní střelu! Naději vykřesal Litvě až Chernykh, který se chvíli před koncem prosadil krásnou střelou vnějším nártem! Lotyši si ale závěr pohlídali a zaslouženě zvítězili!

90+5

Konec zápasu.

90+4

Do otevřené obrany Litvy se hnal střídající Laizans! Vynikající Setkus jeho ránu z hranice velkého vápna zneškodnil parádním zákrokem!

90+3

Litva ale ještě dostala šanci v podobě přímého kopu. Do pokutového území se sešikovali všichni hlavičkáři. Chernykh to ale vzal na sebe a tvrdou střelou úplně minul branku.

90+2

Hra je přerušena! Jeden z Lotyšů totiž zůstává ležet na trávníku. Podle všeho jej postihly křeče. Rozhodčí už se dívá na hodinky.

90+1

Gabovs vyslal nadýchaný centr do pokutového území, na který si naběhl střídající Laizans. Jeho hlavička v tísni postrádala přesnost a zamířila mimo tři tyče.

90

Lotyši se navíc usídlili v blízkosti šestnáctky soupeře, kde kombinují na levé straně. Litva se ne a ne prodrat k balónu.

89

A právě střídající Laizans si ve středu hřiště dobře pokryl míč tělem a nechal se chytře faulovat. Lotyši nasbírají další cenné vteřiny. Litvě se krátí čas na vyrovnání!

88

Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Šabala, přichází Laizans.

87

Skvělou defenzivní práci odvedl na levé straně lotyšské obrany Maksimenko. Levý bek vedoucího celku nepustil vpřed střídajícího Valskise.

86

Šabala toho dnes naběhá opravdu hodně! Nyní dotíral na posledního obránce Litvy, ale k odraženému míči se nedostal. Lotyši ale drží soupeře daleko od šestnáctky.

84

84. Fedor CHERNYKH - 2:1

84

Litva právě vstřelila branku!
A pozor! Koncovka utkání bude ještě hodně dramatická! Litva překvapila Lotyše bleskovým útokem po levé straně. Na přihrávku na hranici šestnáctky si naběhl FEDOR CHERNYKH, který vnějším nártem propálil Vaninse!

83

Na centrovaný míč si na zadní tyči naskočil Dubra, jenže jeho hlavička postrádala potřebnou razanci a navíc mířila do míst, kde stál připravený Setkus.

82

Šabala si kopl míč mezi dva obránce Litvy a před hranicí pokutového území se nechal chytře faulovat. Vše se obešlo bez karty, Lotyšsko rozehraje přímý kop.

81

Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Novikovas, přichází Luksa.

80

Litevci navíc chybovali při rozehrávce, nepřesnou přihrávku vystihl Vorobjovs, jež přihrál Ikaunieksovi, který technickou střelou poslal míč těsně nad břevno!

79

Litva zahrávala rohový kop. Míč směřoval do ohně před brankou, kam vyrazil také brankář Vanins, jež vyboxoval míč ven z pokutového území.

78

Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Tarasovs, přichází Vorobjovs.

77

Aktivní Rudnevs si nabíhal na vysokou přihrávku podél levé postranní čáry. Před autorem druhé branky Lotyšska odkopl míč do bezpečí Kuklys.

76

Litvě to směrem dopředu prostě skřípe. Ani další kombinace Litevců na polovině soupeře neslavila úspěch. Přihrávku za obranu zastavil Tarasovs.

75

Obrana Lotyšska si nyní nemůže oddechnout. V akci byl nyní obránce Gabovs, jež si nechtěl přidělávat práci a raději odkopl míč do zámezí.

74

Litvě se rychle krátí čas na vyrovnání. Po pravé straně postupoval vpřed Slavickas, ale jeho přechod do útoku zastavil dobře načasovaným skluzem Maksimenko.

73

Litva se okamžitě hnala vpřed. Na pravé straně operoval Spalvis, kterého k centru nepustil obránce Gabovs. Litva ale nadále zůstává u míče.

71

71. Artjoms RUDNEVS - 2:0

71

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Lotyšsko zvyšuje vedení na 2:0! Do pokutového území mířil prudký centr, na který si naběhl ARTJOMS RUDNEVS, jehož ránu skluzem ještě Setkus vyrazil, ale na následnou dorážku hlavou už nedosáhl!

70

K následnému přímému kopu se postavil Kuklys. Jeho rána sice prolétla kolem zdi, ale míč zamířil jen do míst, kde stál připravený brankář.

69

Lotyši zahrávali rohový kop. Na centr si v pokutovém území naskočil Gorkšs. V tísni ale netrefil míč podle svých představ a poté zastavil protiútok Litvy faulem.

68

Ale litevský brankář Setkus si přesto sáhl na míč. Propadl k němu totiž centr z pravé strany. Setkus měl ale situaci pod kontrolou a ukryl míč v rukavicích.

67

Lotyšsko zahrávalo přímý kop. Na dlouhý míč si na hranici vápna naskakoval Šabala, který jej chtěl prodloužit na spoluhráče, ale v hlavičkovém souboji neuspěl.

65

Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Ikaunieks L., přichází Ikaunieks A..

64

Valskis si s přehledem pohlídal míč za obranu Litvy a zkušeně rozehrál před dotírajícím Šabalou. Litevci mohou zaútočit po levé straně.

63

Šabala spěchal za přihrávkou na levou stranu a míčem pod sebe hledal Zjuzinse. Druhý jmenovaný se k balónu neprodral, jelikož před ním odkopl jeden z obránců.

62

Střídající Zjuzins je vidět všude na hrací ploše. Autor jediné branky utkání se skvěle vrátil a dokonale načasovaným skluzem zastavil rozvíjející se akci Litvy.

61

Hra je přerušena! Po jednom ze soubojů totiž zůstává na hrací ploše ležet litevský fotbalista Kuklys, který podle všeho schytal nějakou ránu v hlavičkovém souboji.

60

Lotyši se hnali vpřed, avšak střídající Višnakovs svou střelou trefil stojícího obránce, od nějž se míč odrazil zpět do autora projektilu a poté si to zamířil do zámezí.

59

Litva se v posledních minutách častěji dostává k míči a snaží se vyzrát na pevný blok Lotyšska. Novikovas diriguje rozehrávku na polovině hřiště.

58

Norvilas natáhl k ráně zpoza hranice pokutového území. Jeho pokus pravačkou se mu ale nevydařil. Míč mu sjel po nártu a zamířil mezi reklamní banery.

57

Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Slivka, přichází Valskis.

56

Dubra potáhl míč po levé straně, avšak na polovině hřiště se zastavil a vrátil míč svým zadákům. Litevci se nyní neví rady s přechodem do útoku.

55

Šabala si chtěl narazit míč se spoluhráčem na pravé straně hřiště, ale přihrávka skrz obránce k jeho nohám neprošla. Litva pokračuje v pečlivém bránění.

54

Litva však zůstala u míče. Novikovas se tlačil do šestnáctky z levé strany, ale na její hranici narazil na obránce, který dokonce získal pro Lotyše odkop od branky.

53

Litva zahrávala přímý kop. Na centrovaný míč do pokutového území sbíhal Klimavicius, ale na zadní tyči se k zakončení neprodral přes obránce.

52

Litva se pokusila přispěchat s rychlou odpovědí, nicméně její útok odvrátil Dubra hlavou. Lotyši jsou nyní na koni a okamžitě vyrážejí vpřed.

50

50. Arturs ZJUZINS - 1:0

50

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Lotyšsko se ujímá vedení! Obrana Litvy nezachytila kolmici, Tarasovs obešel brankáře, ale nedokázal zakončit do prázdné branky, a proto přihrál pod sebe volnému ARTURSI ZJUZINSOVI, jež doklepl míč do prázdné branky!

49

Šabala vyplašil brankáře Litvy§ Šabala si potáhl míč středem hřiště před pokutové území a tvrdou střelou poslal míč nad břevno litevské branky!

48

Šabala prodlužoval míč za sebe u pravé postranní čáry. Českým fanouškům dobře známý fotbalista ale našel pouze připraveného Chernykha.

47

Lotyšsko vstoupilo do druhé půle stejně, jako hrálo první poločas. Lotyši kombinují na své polovině a snaží se najít cestičku skrz obranný val Litvy.

46

Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Savelnieks, přichází Zjuzins.
Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Lazdinš, přichází Višnakovs.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! V úvodním dějství jsme se branky nedočkali. S míčem na kopačkách hrálo častěji Lotyšsko, ale nebezpečná byla naopak Litva. Brankář Vanins dvěma dobrými zákroky udržel Lotyšsku čisté konto. Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu!

45+3

První poločas skončil.

45+3

Slivka vedl útok Litvy po pravé straně, nicméně před pokutovým územím soupeře narazil na obránce Lotyšska a o míč přišel.

45+1

Nastavují se tři minuty!

45

Závěr prvního poločasu se už jen dohrává ve středu hřiště. Ani jeden z týmů se nikam nežene. Podle všeho se v úvodní pětačtyřicetiminutovce branky nedočkáme.

43

Litva se jej nyní rozhodla rozehrát nakrátko. Její fotbalisté se sice na malou chvíli prodrali do šestnáctky, jenže Lotyši nakonec získali míč pod kontrolu.

42

Lotyšům se dlouho nedařilo odvrátit centr ven z šestnáctky a nakonec odehráli míč pouze na další roh.

41

Znovu se Litva protlačila do pokutového území Lotyšska a dokonce došlo na střelu! Ta však byla zablokována na rohový kop.

39

Litva se z pravé strany hnala do pokutového území, kam také směřoval centr, ale brankář Vanins pro míč vyrazil a schoval jej v rukavicích.

37

Hraje se hodně bojovně. Ani jeden z celků se nebojí kouskovat hru za pomoci nedovolených zákroků. Lotyši budou rozehrávat ve středu hřiště.

35

A další žlutá karta! Rozhodčí se v první půli bojovného utkání rozhodně nenudí! Dalším potrestaným je litevský Slavickas.

33

Znovu se nám na hrací ploše žlutí, tentokrát na straně Lotyšska! Za nedovolený zákrok byl potrestán Lazdinš.

32

Po rohovém kopu doplachtil míč až za brankovou čáru, aniž by jej někdo tečoval. Vanins bude odkopávat od branky.

31

Litva podnikla další nebezpečný útok, který dokonce zakončila střelou mezi tři tyče. Vanins vytěsnil míč na další roh.

30

Je za námi půlhodina hry a stále čekáme na úvodní branku. Aktivnější jsou zatím Lotyši, ale byla to Litva, kdo si vytvořil největší příležitost.

27

Lotyši jednoznačně ovládají držení míče, ale stále se nemohou přesunout do pokutového území soupeře. Litva si pomohla taktickým faulem na polovině hřiště.

25

Po delší odmlce udrželi Lotyši svého soupeře na jeho polovině. Obrana Litvy ale soupeře do šestnáctky nepustila a vybojovala aut.

23

Po něm už ale nebezpečí pro Vaninse nepřišlo, Lotyši ustáli těžkou situaci a mohou zamířit kupředu.

22

Litva je nebezpečnější! Litevci dvakrát našli střeleckým pokusem prostor mezi třemi tyčemi a brankář Vanins se musel natáhnout, aby vytěsnil míč na roh!

21

Litva si vybojovala další rohový kop. Centr mířil na malé vápno, odkud se obraně Lotyšska povedlo odhlavičkovat míč z pokutového území.

20

Lotyši znovu kombinovali na polovině hřiště, nicméně po přechodu na půli Litvy o míč ihned přišli.

18

Oba týmy se prozatím střídají v držení balónu. Hraje se hlavně ve středu hřiště a na trávníku přibývá drobných faulů.

16

Lotyšsko se marně snaží prodrat skrz litevský obranný val. Lotyši vedli dlouhou kombinaci, ale hned za půlící čárou o míč přišli.

14

Litva si vybojovala rohový kop. Míč se povaloval v pokutovém území a jeden z Litevců dokonce zakončil, ale zamířil mimo tři tyče.

12

Na žluté karty máme vyrovnáno! Na litevské straně byl žlutou kartou potrestán Kuklys.

11

Hraje se v ostrém tempu. Rovněž Litva podnikla rychlý výpad po levé straně, ale centr do vápna zablokoval jeden z obránců.

10

Lotyši se rychle přesunuli do útoku. Na polovině soupeře přenesli míč přes šíří hrací plochy a dokonce se dostali do zakončení. Střela zamířila mimo tři tyče.

9

Litva držela míč na polovině soupeře, ale jeden ze záložníků se dopustil zbytečného faulu a daroval soupeři přímý kop.

7

Na hřišti se nám poprvé žlutí! Za svůj nedovolený zákrok dostává žlutou kartu Savalnieks!

5

V úvodu se hraje hodně opatrně. Oba celky se snaží překonat obranu soupeře postupnou kombinací ve středu hřiště.

3

Z něj však Litevci ohrozit Lotyšskou branku nedokázali, u míče jsou nyní Lotyši, kteří mohou podniknout výpad.

2

Litva vstoupila do utkání hodně aktivně a ihned si vybojovala rohový kop. Vysocí hlavičkáři už směřují do vápna.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Lotyšsko: Vanins – Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko – Tarasovs – Savalnieks, Lazdinš, Ikaunieks – Rudnevs, Šabala
Náhradníci: Šteinbors, Ikstens, Jagodinskis, Ošs, Freimans, Kurakins, Zjuzins, Laizans, Ikaunieks, Višnakovs, Gauračs, Vorobjovs

Litva: Girdvainis, Chernykh, Klimavicius L., Kuklys, Norvilas, Novikovas, Setkus, Slavickas, Slivka, Spalvis, Vaitkunas
Náhradníci: Baravykas, Bartkus, Beneta, Cesnauskis, Gaspuitis, Kazlauskas, Klimavicius A., Luksa, Paulius, Rapalis, Valskis, Zubas.
Na turnaji se zatím odehrál jediný souboj. Litva v něm porazila Estonsko 2:0! Pro Lotyšsko dnes turnaj teprve začíná!
Příjemný podvečer všem příznivcům kopané! Reprezentační utkání jsou v plném proudu. Druhým hracím dnem dnes pokračuje Baltický pohár! Od 18:30 je na programu souboj mezi Lotyšskem a Litvou! Textovým přenosem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Lotyšsko – Litva

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 50. Zjuzins, 71. Rudnevs – 84. Chernykh

Karty:   7. Savalnieks (LAT), 33. Lazdinš (LAT) – 12. Kuklys (LIT), 35. Slavickas (LIT)

Lotyšsko: Vanins – Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko – Tarasovs (78. Vorobjovs) – Savalnieks (46. Zjuzins), Lazdinš (46. Višnakovs), Ikaunieks (65. Ikaunieks A.) – Rudnevs, Šabala (88. Laizans)
Náhradníci: Šteinbors, Ikstens, Jagodinskis, Ošs, Freimans, Kurakins, Zjuzins, Laizans, Ikaunieks, Višnakovs, Gauračs, Vorobjovs

Litva: Setkus – Girdvainis, Chernykh, Klimavicius L., Kuklys, Norvilas, Novikovas (81. Luksa), Slavickas, Slivka (57. Valskis), Spalvis, Vaitkunas
Náhradníci: Baravykas, Bartkus, Beneta, Cesnauskis, Gaspuitis, Kazlauskas, Klimavicius A., Luksa, Paulius, Rapalis, Valskis, Zubas