Menu

Motorsport

Formule 1

Kvalifikace VC Monaka

Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull)

konec

28.05.2016, 14:00 • Okruh: Monte Carlo, Monako • Michal Šandor

Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký zbytek soboty. (15:23:12)
Je za námi mimořádně dramatická kvalifikace na Velkou cenu Monaka. První část byla dokonce dvakrát přerušena, když nejprve Felipemu Nasrovi selhal motor a poté boural Max Verstappen.


Na začátku třetí fáze se s problémy s pohonnou jednotkou potýkal Lewis Hamilton, jenž se ale dokázal na trať vrátit a v posledním měřeném kole, v němž ještě bojoval o pole position s Danielem Ricciardem, zajel čas, který mu stačí na třetí místo.


První místo si tak vyjel Daniel Ricciardo, jehož v první řadě doplní Nico Rosberg. Druhá řada patří Lewisi Hamiltonovi a Sebastianu Vettelovi.

Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Monaka: 1. Ricciardo, 2. Rosberg, 3. Hamilton, 4. Vettel, 5. Hülkenberg, 6. Räikkönen, 7. Sainz, 8. Pérez, 9. Kvjat, 10. Alonso, 11. Bottas, 12. Gutiérrez, 13. Button, 14. Massa, 15. Grosjean, 16. Magnussen, 17. Ericsson, 18. Palmer, 19. Haryanto, 20. Wehrlein, 21. Verstappen, 22. Nasr.

Konec kvalifikace.

0:00

Tak to je neuvěřitelné! Lewis Hamilton na to ve svém posledním kole pořádně šlápnul a do poslední chvíle ještě bojoval o pole position s Danielem Ricciardem, který se mezitím vyhoupl do čela. Hamilton ale boj nezvládl a končí třetí. Do závodu tak z prvního místa odstartuje Daniel Ricciardo!

0:00

Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola!

0:20

Kimi Räikkönen se také zrovna nepředvedl, ale ještě má k dobru jeden pokus, tak uvidíme, jestli se pohne z pátého místa.

2:05

Lewis Hamilton se nezlepšil, což znamená, že pravděpodobně zůstane na desátém místě. Jak ale známe Hamiltona, ten je schopný v závodě předvést ukázkovou stíhací jízdu.

3:37

Lewis Hamilton proťal cílovou pásku a zařadil se po úpravách pohonné jednotky až na desátou příčku.

4:53

Řada jezdců se rozhodla pro krátký odpočinek a na trati momentálně krouží jen Hamilton a Hülkenberg.

6:17

Nico Rosberg měl rozjeté kolo opravdu výtečně, ale během své jízdy trochu zpomalil a nakonec se zařadil za Ricciarda se ztrátou tří desetin. Na dráhu se mezitím vrátil Lewis Hamilton.

7:45

Má slova se skutečně potvrdila. Ricciardo zaknihoval čas 1:13.622 a jde na první místo!

8:02

Na čele se trochu překvapivě usadil Nico Hülkenberg, nicméně Daniel Ricciardo má zaděláno na výborný čas!

10:25

Nechme se překvapit, zdali se Brit ještě do kvalifikace vrátí, nebo je to pro něj konečná. Na trati tak bojují jiní borci, namátkou Hülkenberg, Ricciardo či Alonso.

11:43

Lewis Hamilton sice vyjel z garáže, ale hned vzápětí hlásil do týmového rádia problémy s pohonnou jednotkou. Obhájce titulu tedy odstavil svůj monopost vedle ostatních projíždějících soupeřů a nyní je zatlačován týmovými kolegy zpět do boxů.

12:00

Třetí část kvalifikace právě začala.

0:00

Do poslední části kvalifikace nepostupují Bottas, Gutiérrez, Button, Massa, Grosjean a Magnussen.

0:00

Čas vymezený pro druhou část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.

1:12

Valtteri Bottas svůj boj vzdal a odjel do garáže. Felipe Massa se ještě na poslední chvíli snaží zlepšit svůj čas, ale příliš se mu to nedaří.

Kvalifikace VC Monaka

Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull)

konec

Zpět na online