Menu

Fotbal

Reprezentační zápasy

Severní Irsko – Bělorusko

3:0

konec (2:0)

27.05.2016, 20:45 • Windsor Park, Belfast • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 1.85 3.1 5.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Severní Irsko potvrdilo roli papírového favorita a ve Windsor Parku v Belfastu porazilo Bělorusko 3:0. V zápase nebylo k vidění mnoho šancí, ale ty, které domácí celek měl, využil a prodloužil tak svou domácí neporazitelnost už na devět utkání v řadě. (22:40:56)

90+1

Konec zápasu.

90

Nad rámec řádné hrací doby byla nastavena jedna minutka.

88

88. Will GRIGG - 3:0

88

Severní Irsko právě vstřelilo branku!
Radost domácích fanoušků ze vstřelené branky dnes propukla již potřetí a tentokrát je to i radost vítězná! Před McGinnem se na pravém křídle otevřel prostor, čehož hráč Severního Irska využil prudkým centrem. Po něm Gorbunov vyboxoval míč na kopačku WILLA GRIGGA a ten se prosadil po střele mezi dvěma obránci přibližně z penaltového puntíku.

87

Norwood ani nezdržoval, poslal balon do vápna a tam nejvýše vyskočil jeden z obránců. Skóre tak zůstává neměnné.

87

Budeme svědky rohového kopu Severního Irska.

86

Poté, co se hosté razantním odkopem osvobodili, se na půlící čáře provinil proti pravidlům Korzun, který fauloval McNaira.

84

Domácí okupují pokutové území a kontrolují průběh hry.

82

Norwood se ujal exekuce standardní situace z pravé strany a rovnou naservíroval balon do předbrankového prostoru, kde jej jeden z jeho spoluhráčů lehce tečoval mimo tři tyče.

80

Do konce řádné hrací doby zbývá závěrečných deset minut, čas je tak teď druhým protivníkem Bělorusů.

78

Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Šitov, přichází Politevič.

76

Hleb sebral balon McGinnovi upaloval směrem na bránu, z ostrého úhlu proti vyběhnuvšímu Mannusovi však neměl absolutně žádný nárok na úspěch.

74

Další střídání v týmu Severní Irsko: ze hry odstupuje také Dallas, místo něho si zahraje Hughes.

74

Avizované střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Evans, přichází McGinn.

73

Také realizační tým Severního Irska připravil střídání. U postranní čáry čeká na svou šanci natěšený McGinn, který za malou chvíli vběhne na zelený pažit.

72

Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Januš, přichází Poljakov.

68

Reprezentanti ostrovní země se teď musí bránit, jelikož hráči Běloruska kombinují v blízkosti jejich pokutového území.

66

Na Norwoodův centr z přímého volného kopu si naběhl Grigg a jeho slabá střela skončila v Gorbunovově náručí.

65

Hra se ustálila ve středu hracího pole, kde se bojuje nejen o míč, ale také o každý metr prostoru.

64

Žlutou kartu dostává Martynovič (Bělorusko).

61

Střídání v týmu Severní Irsko: v zápase končí také Lafferty, kterého po hodině hry vystřídá Grigg.

61

Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Washington, opačným směrem míří Ward.

60

Ano! V potyčce se nejvíce angažovala dvojice Evans (Severní Irsko) – Kisljak (Bělorusko), který za své nesportovní jednání uviděla žlutou kartu.

60

Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Krivec, přichází Hleb.

59

Po Kisljakově faulu vznikla mezi hráči strkanice, kterou musel ukončit Martin Atkinson. Udělí anglický sudí nějaké tresty?

58

O chvíli později se do míče opřel také Volodko, ale ani on svůj pokus mezi tři tyče nevměstnal. Mannus tak může opět z klidu rozehrát.

56

Ve střelecké pozici se objevil Krivec, neměl ale dostatečně přesně seřízena mířidla a zpoza pokutového území tak zamířil mimo cílené zařízení.

55

Severoirský celek získal výhodu rohového kopu, pozorná obrana hostů se Norwoodově centru opět ubránila.

53

Mannus čelil střeleckému pokusu Kisljaka, který bez komplikací zlikvidoval.

52

Martynovič u pravého rohu vápna podrazil McNaira, nicméně domácí nabídnutou standardní situací pohrdli. Mizerný centr totiž defenziva hostujícího celku bez potíží zneškodnila.

50

McNair byl na útočné polovině faulován, a proto domácí kopali standardku. Míč na hranici malého vápna vyslal Norwood, ale hlava jednoho z obránců jej odvrátila do bezpečných míst.

48

Na opačné straně dal o sobě vědět McNair, jehož jedovatá rána zpoza pokutového území proletěla nad břevnem.

47

Bělorusové na začátku druhé půle vybojovali rohový kop. Stasevič svůj centr posadil na hlavu Januše, který zamířil asi dva metry vedle levé tyče.

46

O poločasové přestávce došlo v týmu Severní Irsko ke střídání brankářů: na hřiště se nevrátil Carroll, mezi třemi tyčemi ho totiž vystřídal Mannus.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní aktéři už se vracejí na hrací plochu.
Severní Irsko mělo v prvním dějství více ze hry a vytvořilo si dvě šance, které neváhalo proměnit. Jinak byla úvodní půle poměrně ospalá, jako by se hráči teprve zahřívali na tu správnou provozní teplotu. Většinu času se totiž hrálo uprostřed hřiště nebo mezi šestnáctkami, takže brankáři moc práce neměli. Doufejme tedy, že po změně stran uvidíme daleko záživnější fotbal, protože skvělí fanoušci Severního Irska by si to určitě zasloužili.

45+1

První poločas skončil.

44

44. Conor WASHINGTON - 2:0

44

Severní Irsko právě vstřelilo branku!
Tak nakonec se v samotném závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky prosadil CONOR WASHINGTON, který zdvojnásobil náskok svojí země. Dallas vyslal do pokutového území kvalitní centr, po kterém Gorbunov vyrazil míč právě k Washingtonovi a ten se hlavou nemýlil.

43

Pomalu, ale jistě se blíží závěr úvodního poločasu a zdá se, že do toho druhého si domácí přinesou hubený náskok.

42

Běloruští fotbalisté kombinují na území svých protivníků, ti jim ovšem nedovolují vyhledat střelecké pozice.

40

Šitov se opřel do pedálů a běžel vstříc dlouhé přihrávce, nebyl ale dostatečně rychlý a míč mu tak zmizel daleko za koncovou čárou.

38

Vynucené střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Filipenko, který se drží za pravý bok a míří rovnou do kabin. Zjevně zraněného spoluhráče proto nahradí Sivakov.

37

S centrovaným balonem z kopačky Davise si defenziva postsovětské země poradila i tentokrát.

36

Davis se od pravé lajny prezentoval krásným centrem a míč u zadní tyče před dotírajícím útočníkem raději odhlavičkoval na roh jeden ze zadáků.

34

Už se zdálo, že si Januš naběhne na dlouhou přihrávku za obranu, ale nakonec nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a míč se dokutálel až k nohám Carrolla.

33

Už několikátého nedovoleného zákroku se dnes dopustil Lafferty, který nyní v rozporu s pravidly atakoval Martynoviče.

31

Reprezentace Severního Irska stále disponuje mírnou územní převahou, náskok se jí ovšem nedaří zdvojnásobit.

30

Skvělý balon dostal na hranici pokutového území Lafferty, do tvrdé střely severoirského hráče se však postavil obětavý obránce.

28

Teď to svěřenci trenéra Aleksandra Chackeviče zkoušejí pro změnu po pravé straně, ale obrana domácího týmu je připravená.

26

Východoevropský celek se pokusil rozvinout ofenzivní tažení po levém křídle, nicméně neuspěl.

24

Po zblokovaném centru Bělorusů byl nařízen rohový kop. Stasevič jej rozehrál krátkou přihrávkou, po které následoval vzdušný pas na nabíhajícího Januše, jehož hlavičkový pokus prolétl zhruba metr nad břevnem.

23

Evans chtěl na polovině Běloruska zakombinovat, jenže neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů a o balon byl oloupen.

21

Kousek od levého rohu vápna došlo k nedovolenému zákroku, kterého se provinil Šitov. Rozehrávku přímého volného kopu si vzal na starost Davis a po jeho centru na zadní tyči došlo ke zblokované střele McAuleyho.

19

David u rohového praporku podstoupil namáhavý souboj s dvojicí soupeřů, pro svůj celek z něj vytěžil alespoň výhodu autového vhazování.

17

Nic se nemění, stále se totiž hraje uprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který velmi často střídá svého majitele.

14

Hosté drží balon na svých kopačkách a přemýšlejí, kudy by pronikli hlouběji do pole. Záložní řada Severního Irska jim totiž nedovoluje projít přes středovou čáru, kterou střeží opravdu pozorně.

13

Ulster založil ofenzivní akci, po které domácí kopali roh. Míč uvedl do hry Davis, ale s jeho centrem si zkonsolidovaná obrana Běloruska poradila.

11

Stasevič si vytvořil prostor pro střelecký pokus, kterým prověřil pozornost gólmana Carrolla. Ten proti ráně vyprodukované ze střední vzdálenosti zakročil úspěšně.

9

Úspěšný střelec z předchozí chvíle se provinil nedovoleným zákrokem, když na útočné půlce nepřiměřeným způsobem atakoval Filipenka.

6

6. Daniel LAFFERTY - 1:0

6

Severní Irsko právě vstřelilo branku!
Domácí fanoušci jsou nadšení, protože DANIEL LAFFERTY už v šesté minutě otevřel gólový účet zápasu. Dallas z levé strany naservíroval míč do vápna, kde jej ve skrumáži tečoval Washington. V předbrankovém prostoru se sice nejlépe zorientoval obránce, ale ten balon napálil právě do nohy Laffertyho a od jeho kopačky se míč odrazil až do sítě.

5

Nyní jsou v držení míče hráči v zelených dresech, kteří kombinační souhrou na útočné polovině hledají skuliny v defenzivě Běloruska.

3

Zatím se hraje výhradně uprostřed hřiště a mezi oběma pokutovými územími, a to se střídavým držením míče.

2

Fotbalisté Severního Irska se vydali na útočnou polovinu, kde ale Lafferty po ztrátě míče sesunul k zemi Gorbunova.

1

Domácí nastoupili v zelených dresech a hráči hostujícího týmu zápas odehrají v červeném provedení dresů.

1

Utkání právě začalo.
Ve Windsor parku se za chvíli rozezní národní hymny, po kterých dojde k úvodním pozdravům a losu stran.
Hlavní rozhodčí dnešního duelu Martin Atkinson v doprovodu svých asistentů právě přivádí fotbalisty obou reprezentačních celků na hrací plochu.
Úvodní sestavy:

Severní Irsko: Carroll – McLaughlin (K), J. Evans, Baird, Davis, Lafferty, Washington, C. Evans, Dallas, McNair, Cathcart
Náhradníci: Mannus, McGovern – Hodson, McAuley, McGinn, Norwood, Grigg, McCullough, Ward, Magennis, Hughes. Trenér: Michael O'Neill.

Bělorusko: Gorbunov – Martynovič (K), Šitov, Korzun, Stasevič, Gordějčuk, Krivec, Kisljak, Volodko, Filipenko, Januš
Náhradníci: Klimovič, Černik – Poljakov, Politevič, Hleb, Sivakov, Nechajčik. Trenér: Aleksandr Chackevič.

Rozhodčí: Martin Atkinson – Michael Mullarkey, Stephen Child (všichni Anglie).

Dějištěm utkání bude Windsor Park v hlavním městě Belfast, jeho kapacita činí přes 20 000 míst

Favoritem utkání bude Severní Irsko, u něhož se předpokládá, že využije výhodu domácího prostředí, kde nenašlo přemožitele už v osmém utkání v řadě.
Bělorusko

Bělorusko v žebříčku FIFA zaujímá 77. místo a na svém kontě má aktuálně 465 bodů. Předchozí tři utkání postsovětské reprezentace skončila bezbrankovou plichtou. V rámci letošních přípravných zápasů Bělorusové remizovali v Arménii a nerozhodně hráli také v Černé Hoře.
Severní Irsko

Severní Irsko, které se v rankingu FIFA nachází na 26. pozici se ziskem 825 bodů, sehrálo v letošním roce dvě přátelská utkání. Severoirský celek se nejprve vypravil do nedalekého Walesu, kde se po hodině hry ujal jednobrankového vedení, které však neudržel a v závěru utkání inkasoval vyrovnávací gól. Poté Severoirové přivítali v Belfastu výběr Slovinska, který ve svém hlavním městě udolali tím nejtěsnějším možným rozdílem.
Příjemný páteční večer, vítejte u sledování podrobné textové online reportáže z mezinárodního přípravného utkání, ve kterém změří síly fotbalové reprezentace Severního Irska a Běloruska. Zápasem, jehož úvodní výkop je stanoven na 20:45, vás bude provázet Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Severní Irsko – Bělorusko

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 6. Lafferty (Washington), 44. Washington, 88. Grigg

Karty:   60. Evans (NIR) – 60. Kisljak (BLR), 64. Martynovič (BLR)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:17.

Severní Irsko: Carroll (46. Mannus) – McLaughlin (K), J. Evans, Baird, Davis, Lafferty (61. Grigg), Washington (61. Ward), C. Evans (74. McGinn), Dallas (74. Hughes), McNair, Cathcart
Náhradníci: Mannus, McGovern – Hodson, McAuley, McGinn, Norwood, Grigg, McCullough, Ward, Magennis, Hughes. Trenér: Michael O'Neill.

Bělorusko: Gorbunov – Martynovič (K), Šitov (78. Politevič), Korzun, Stasevič, Gordějčuk, Krivec (60. Hleb), Kisljak, Volodko, Filipenko (38. Sivakov), Januš (72. Poljakov)
Náhradníci: Klimovič, Černik – Poljakov, Politevič, Hleb, Sivakov, Nechajčik. Trenér: Aleksandr Chackevič.

Rozhodčí: Martin Atkinson – Michael Mullarkey, Stephen Child (všichni Anglie)