Menu

Fotbal

Liga mistryň

VfL Wolfsburg – Olympique Lyon

1:2

po penal. (3:4) (0:1)

26.05.2016, 18:00 • Stadio Città del Tricolore • Finále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 4.75 3.57 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (20:48:10)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:7. Fauly: 6:11.
Je dobojováno! Vítězem Ligy mistrů žen pro sezónu 2015/2016 se stává Olympique Lyon! O vítězi finálového duelu musel rozhodnout až penaltový rozstřel! V něm měl po neproměněné penaltě Hegerbergové v první sérii dlouho navrch Wolfsburg, ale kapitánka Fischerová neproměněnou penaltou dovolila Lyonu vyrovnat! V páté sérii se k míči postavila Bussagliová, kterou vychytala Bouhaddiová a Saki Kumagaiová následnou penaltou vystřelila Lyonu triumf!

Konec zápasu.

120+1

120+1. Saki KUMAGAIOVÁ - 1:2

120+1

V penaltovém rozstřelu zvítězil tým Olympique Lyon.
Vítěznou penaltu proměnila SAKI KUMAGAIOVÁ!

5. série 3:4

Kumagaiová si vzala dlouhý rozběh a tvrdou penaltou mimo dosah brankářky vystřelila Lyonu triumf v Lize mistrů!

5. série 3:3

Jediná francouzská fotbalistka v dresu Wolfsburgu nedává! Bussagliová poslala míč nad zemí doprostřed branky a Bouhaddiová udržela míč před brankovou čárou!

4. série 3:3

M´Bocková s přehledem proměňuje pokutový kop a srovnává stav rozstřelu na 3:3!

4. série 3:2

Kapitánka Wolfsburgu Fischerová poslala míč po zemi doprostřed branky! Bouhaddioví bez problémů míč lapila!

3. série 3:2

Renardová si troufla na riskantní kousek, ale vše ustála a poslala míč k pravé tyči!

3. série 3:1

Peterová poslala míč zkušeně na druhou stranu než šla brankářka a vrací Wolfsburgu dvoubrankové vedení!

2. série 2:1

Za Lyon snižuje střelou k tyči střídající Schelinová!

2. série 2:0

Kerschowskiová proměňuje penaltu dělovkou k tyči!

1. série 1:0

A pozor! K penaltě se postavila Hegerbergová, která však penaltu zpackala a darovala Schultové snadný zákrok!

1. série 1:0

K první penaltě se postavila Alexandra Poppová! Autorka vyrovnávací branky chladnokrevně poslala míč do protipohybu brankářky Lyonu!

Střílení penalt začíná.
O vítězce Ligy mistrů žen pro ročník 2015/2016 nerozhodlo ani prodloužení! Definitivní rozuzlení letošní sezóny tedy přinese až penaltový rozstřel!

120+1

Druhé prodloužení skončilo.

120

Rozběhla se poslední minuta druhé části prodloužení. Míč drží brankářka Wolfsburgu Schultová. Rozuzlení letošní ročníku Ligy mistrů žen podle všeho přinese až penaltový rozstřel!

119

Schultová musela ven z branky, aby odklidila míč do bezpečí před dotírající Hegerbergovou. Brankářka Wolfsburgu si poradila ve stylu Manuela Neuera a rozehrála míč přesně na nohu spoluhráčky.

118

Fischerová hraje parádní utkání! Kapitánka Wolfsburgu vládne ve vzdušném prostoru na polovině německého celku a nepouští fotbalistky Lyonu do šancí.

117

Thomisová je v prodloužení nejaktivnější hráčkou Lyonu. Střídající fotbalistka znovu proháněla po pravé straně svou strážkyni. Ani tentokrát se však k míči neprodrala.

116

Wolfsburg měl k dispozici standardní situaci. Fischerová vyslala centr na značku pokutového kopu, kde byla v hlavičkovém souboji úspěšnější bránící fotbalistka Lyonu.

115

Schelinová si počkala na míč za obranu Lyonu, ale k její smůle se v době přihrávky nacházela za poslední bránící hráčkou Wolfsburgu. Asistentka rozhodčí signalizuje ofsajd.

114

Thomisová se hnala za přihrávkou na pravou stranu, ale v souboji o míč se loktem opřela do obličeje své strážkyně. Hlavní rozhodčí samozřejmě píská nedovolený zákrok.

113

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Blässeová, přichází Bunteová.

113

Hra je přerušena. Jedna z hráček Wolfsburgu zůstává ležet na trávníků a podle všeho bude muset střídat.

112

Thomisová se rychlým postupem po pravé straně prodrala do pokutového území a z jeho hranice vypálila levačkou. Její projektil skončil na zádech Goesslingové.

111

Pro německý celek se rýsovala slibná situace, nicméně Wullaertová nepřevzala prudkou přihrávku. Míč prosvištěl až k brankářce Lyonu.

110

Centrovaný míč mířil na hranici pokutového území Lyonu, kde však stála na podtrženou jedničku hrající Renardová. Hráčky Wolfsburgu si na další šanci musejí počkat.

109

M´Bocková nikam nespěchá a raději přihrála i brankářce Bouhaddiové. Do druhé části prodloužení vstoupil lépe Lyon, ale ani francouzský celek zatím rozhodující zásah nepřidal.

108

Hráčky Lyonu se dožadovaly odpískání pokutového kopu po kontaktu na hranici pokutového území. Hlavní rozhodčí však jasným gestem ukazuje, že se pokutový kop pískat nebude!

107

Z něj však Lyon neudeřil. Wolfsburg odkopl míč na polovinu soupeře a fotbalistky v červených dresech mohou znovu zaútočit.

106

Fotbalistky Lyonu zahájily prodloužení výkopem. Dlouhá přihrávka okamžitě směřovala do běhu Thomisové, která pro svůj celek získala rohový kop.

106

Začalo druhé prodloužení.
Ani první část prodloužení neposunula jeden z celků do vedení! Wolfsburg vstoupil do prodloužení lépe a vytvořil si několik slibných šancí! Poté se do hry dostal i Lyon, jenže ani nikdo v červeném dresu nedokázal vsítit branku! Hráčky si nyní prohodí strany, a poté budeme pokračovat další patnáctiminutovkou.

105+1

První prodloužení skončilo.

105

Další nadějná akce Lyonu! Fotbalistky Lyonu byly ve třech v pokutovém území soupeře, avšak od jedné z nich se míč odrazil až do rukavic brankářky Schultové.

104

Thomisová vhazovala na pravé straně. Lyon se málem dostal do nadějné situace, ale Schelinová nevyužila zaváhání jedné z obránkyň Wolfsburgu.

103

Obrovská šance Lyon! Francouzský celek zahrával rohový kop, k hlavičce se dostala úplně osamocená Schelinová, ale brankářka Schultová předvedla fantastický zákrok!

102

Centrovaný míč do pokutového území Lyonu mířil na Poppovou. Autorka vyrovnávací branky však v tísni nedokázala míč sklepnout do ohně. Lyon může vyrazit vpřed.

101

Žlutou kartu dostává Abilyová (Olympique Lyon).

99

Schultová si s přehledem došla pro vysoký centr. Brankářka Wolfsburgu mohla vyhnat spoluhráčky dlouhým výkopem vpřed, ale raději zvolila poklidnou kombinaci na vlastní polovině.

98

Thomisová prokličkovala obranou Wolfsburgu po pravé straně. Střídající hráčka Lyonu se dokonce dostala ke střele, kterou obrana německého celku zablokovala na roh.

96

Jednu z fotbalistek německého klubu začaly chytat křeče! Hra je na pár chvil přerušena. Tou hráčkou je Blässeová, která ale podle všeho bude schopná v utkání pokračovat.

95

Hraje se opravdu na krev! Všechny hráčky jsou hodně aktivní. Wolfsburg je zatím o něco lepší, ale německý celek nesmí zapomínat na pečlivé uzavření zadních vrátek.

94

Blässeová se pokusila prostřelit obranu Lyonu. Její ránu zpoza hranice pokutového území zastavila obětavým skluzem kapitánka Lyonu Renardová.

93

Wolfsburg je na koni! Thomisová zaspala, nechala odcentrovat soupeřku do pokutového území. Na centr si naběhla Poppová, která stála tváři v tvář Bouhaddiové, ale ke smůle Wolfsburgu minula vzdálenější tyč!

92

Blässeová předvedla obrovské odhodlání a málem zaskočila obranu Lyonu! Už se zdálo, že M´Bocková odehraje míč do bezpečí, ale Blässeová jí ho vypíchla. Míč už směřoval do branky, ale jedna z hráček Lyonu se včas vrátila!

91

Wolfsburg zahájil výkopem první část prodloužení. Fotbalistky německého celku jsou ještě stále na vlně euforie po vyrovnání a určitě budou chtít přidat další branku.

91

Začal první poločas prodloužení.
Finále Ligy mistrů žen rozhodne až prodloužení nebo následný penaltový rozstřel! Lyon po celou dobu druhého poločasu kontroloval dění na hřišti, jenže v 88. minutě brankář Bouhaddiová vyrazila z branky pro centr, avšak nevyboxovala míč a Poppová hlavou vrátila Wolfsburg do hry! Po krátké přestávce bude následovat prodloužení hráno na 2x15 minut!

90+3

Druhý poločas skončil.

90+2

Thomisová odcentrovala do pokutového území německého celku. Její centr však nenašel nikoho v červeném. Wolfsburg má čas na podniknutí posledního útoku.

90+1

Hráčky Wolfsburgu jsou na koni a snaží se přidat vítěznou branku! Lyon už se viděl na pódiu s pohárem, ale nyní se musí obávat alespoň o prodloužení.

90

Nastavují se tři minuty!

88

88. Alexandra POPPOVÁ - 1:1

88

Wolfsburg právě vstřelil branku!
A pozor! Je vyrovnáno! Wolfsburg ze své první střely na branku vyrovnává na 1:1! Brankářka Bouhaddiová vyrazila za padajícím míčem, který ale nesebrala do rukavic a dotírající ALEXANDRA POPPOVÁ vrátila hlavou Wolfsburg do hry!

88

Fotbalistky Wolfsburgu by neměly zapomínat na zadní vrátka! Thomisová si všimla vysoko postavené Hegerbergové a vyslala dlouhou přihrávku. Naštěstí pro Wolfsburg byla autorky jediné branky v ofsajdu.

87

Střídající Thomisová obdržela přihrávku do pokutového území. K její smůle ji míč přišel na paty a čerstvá hráčka francouzského celku už nestačila vykouzlit přesnou přihrávku.

86

Poppová byla jako první u odraženého míče na hranici pokutového území. Hráčka Wolfsburgu se snažila vypálit, ale její pokus zastavila hned první stojící hráčka Lyonu.

85

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bremerová, přichází Thomisová.

84

No, Wolfsburgu to opravdu nejde! Německé fotbalistky se dopustily porušení pravidla o autovém vhazování. Na vrcholové scéně se toto vidí opravdu málokdy!

83

Abilyová potáhla míč až k pokutovému území Wolfsburgu, kde se ve skluzu pokusila odcentrovat na nabíhající Hegerbergovou. Druhá jmenovaná se k míči neprodrala.

82

Lyon zahrával rohový kop! Exekuce se chopila Necibová. Její centr mířil na hranici malého vápna, kde se strhla skrumáž a hlavní rozhodčí si všimla nedovoleného zákroku jedné z fotbalistek Lyonu.

81

Hegerbergová se po dlouhé době dostala k míči, když si naběhla na přihrávku za obranu Wolfsburgu. Svůj skvělý výkon podtrhla Fischerová, která se rychle vrátila a vybojovala míč.

80

Blässeová se snažila překvapit obranu Lyonu na pravé straně. Blässeová posunula míč lehce na jednu ze svých spoluhráček, před kterou ale stačila zasáhnout Majriová.

79

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Le Sommerová, přichází Schelinová.

78

Ale německý celek se hodně trápí. Na pravé straně vymýšlela zbytečně efektní kličku Blässeová. Stopku ji vystavila na jedničku hrající Majriová. Lyon může vytáhnout míč pryč.

77

Fischerová posunula míč až před pokutové území Lyonu. Vracející se Abilyová prodloužila její přihrávku na autové vhazování. Wolfsburgu se rychle krátí čas!

76

Renardová dlouhou přihrávkou hledala ofenzivní fotbalistky Lyonu. Ani jedna z nich se k míči nedostala, obrana Wolfsburgu pracuje ve druhém poločase spolehlivě.

75

Lyon se ale ze zajetí německého celku rychle vymanil a podnikl protiútok po levé straně. Kumagaiová vybojovala pro svůj tým autové vhazování. Na stadionu panuje ponurá atmosféra.

74

Wolfsburg je stále častěji na polovině soupeře. I kapitánka Fischerová už se vysunula hluboko na polovinu soupeře. Německý celek však stále kombinuje kolem pokutového území.

73

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bernauerová, přichází Wulaertová.

72

Lyon rozehrál rohový kop nakrátko. Jedna z hráček se poté dostala k odcentrování do šestnáctky, ale brankářka Schultová byla královnou malého vápna. Wolfsburg může zamířit vpřed.

71

A fotbalistky Lyonu to svému soupeři nebudou chtít ulehčit! Za obranu Wolfsburgu směřoval dlouhý míč. Dickenmannová hlavou prodloužila balón na rohový kop!

70

Wolfsburgu se pomalu ale jistě začíná krátit čas na vstřelení vyrovnávací branky! Do konce utkání zbývá dvacet minut a německý celek stále čeká na svou první střelu na branku!

69

Necibová si vyzkoušela střelu z velké vzdálenosti. Střelecky nejaktivnější hráčka Lyonu se opřela do míče z dobrých pětatřiceti metrů! Její projektil mířil vysoko nad branku.

68

Bouhaddiová dobrým výkopem našla jednu ze spoluhráček, která míč prodloužila na Le Sommerovou. Druhá jmenovaná si už ale nestačila míč kopnout kolem své strážkyně.

67

Abilyová obdržela přihrávku do pokutového území, z první se opřela do míče placírkou, nicméně její technický pokus směřoval do míst, kde stála připravená Schultová.

66

Fischerová se vydala na výlet až na polovinu Lyonu, předala míč Poppové, která zkusila štěstí z ostrého úhlu, ale ani ona neobstarala první střelu Wolfsburgu v zápase!

65

Necibová se opřela do míče těsně za středovým kruhem a málem překvapila brankářku Schultovou! Její dalekonosná rána minula branku Wolfsburgu o malý kousek! No, to by byl krásný gól!

64

Wolfsburg se snažil překonat obranu Lyon pomocí dlouhého míče za obranu francouzského celku. Skvěle hrající M´Bocková však znovu stála na správném místě.

63

Rohový kop zahrával také Wolfsburg! Německý celek se pokusil sehrát nacvičený signál, avšak prudký centr pouze prolétl pokutovým územím. Lyon může našlápnout k rychlému protiútoku.

62

Rohový kop směřoval podruhé ve druhé půli na Renardovou. Kapitánka Lyon se tentokrát dopustila nedovoleného zákroku a akrobatické zakončení Le Sommerové už proto přišlo vniveč.

61

Bremerová se na pravé straně pustila do tanečního souboje s dvojicí soupeřek. Bremerová se nakonec s míčem otočila a získala pro Lyon rohový kop!

60

Jenže Wolfsburgu to dnes prostě skřípe! I kapitánka Fischerová si nyní vybrala slabší chvilku, když pokazila snadnou přihrávku na levou stranu. Lyon bude vhazovat v blízkosti pokutového území.

59

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jakabfiová, přichází Bachmannová.

58

Renardový vymyslela dlouhou přihrávku na Le Sommerovou. Druhá jmenovaná svedla hlavičkový souboj s Fischerovou, od které se míč odrazil do rukavic brankářky Wolfsburgu.

57

Wolfsburgu se stále nedaří najít recept na výborně se pohybující záložní řádu Lyonu. Trenér německého celku už za postranní čárou chystá první střídání!

56

Abilyová vyzkoušela štěstí z velké vzdálenosti! Středopolařka Lyonu napřáhla z pětatřiceti metrů. Její rána levačkou byla hodně nepřesná. Schultová bude odkopávat od branky.

55

Hegerbergová udržela míč v souboji na hranici pokutového území a předala jej spoluhráčkám do kombinace. Lyon však ve středu hřiště ztratil míč, nicméně Wolfsburg celou situaci napodobil.

54

Majriová vhazovala na polovině hřiště. Místo vhození míče vpřed jen předala míč obránkyním Lyonu. Francouzský celek ve druhém poločase rozhodně nikam pospíchat nebude.

53

Blässeová operovala s míčem na polovině soupeře, poté se otočila na vlastní polovinu a předala míč obranné řadě Wolfsburgu. Obrana Lyonu je zatím pevná.

52

Lyon kontroluje dění na hrací ploše i na začátku druhého poločasu! Le Sommerová dokonce spěchala za přihrávkou do šestnáctky, avšak Fischerová byla u míče dříve.

51

Abilyová chtěl kolmicí mezi obranu Wolfsburgu vysunout do úniku Hegerbergovou, ale její přihrávky byla příliš prudká. Dlouhý míč nakonec sebrala do rukavic brankářka Schultová.

50

Wolfsburg se stále nemůže prodrat z vlastní poloviny. Německé fotbalistky několikrát vhazovaly na pravé straně, ale nakonec pouze odevzdaly míč soupeřkám.

48

48. Nebezpečná hlavička Renardové

48

A mohlo to být 2:0! K hlavičce se v pokutovém území prodrala Renardová, která už překonala brankářku Schultovou, ale na brankové čáře ji skvělým zákrokem zastoupila Bussagliová!

48

Bremerová dýchala na záda jedné z obránkyň Wolfsburgu a získala míč pro Le Sommerovou, které balón přesně načasovaných skluzem odkopla Fischerová na rohový kop.

47

Blässeová spěchala vpřed za obloučkem přes obranu Lyonu. M´Bocková však dávala dobrý pozor a před rozběhnutou hráčkou Wolfsburgu odhlavičkovala míč do bezpečí.

46

Lyon zahájil výkopem druhý poločas. Francouzský celek okamžitě zkusil zaútočit po levé straně, ale Necibová si nepřevzala prudkou přihrávku. Wolfsburg bude vhazovat.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Diváci na stadionu určitě čekali o něco lepší podívanou! Aktivnějším celkem byl v první poločase Olympique Lyon, který se ve 12. minutě dostal do vedení po zásahu Hegerbergové! Lyon mohl své vedení ještě navýšit, ale Le Sommerovou vychytala v jasné šanci Schultová! Hráčky Wolfsburgu v prvním poločase nevystřelily na branku a pokud se chtějí vrátit do hry o vítězství, budou muset ve druhé půli výrazně změnit styl hry!

45+1

První poločas skončil.

45+1

Wolfsburg se ještě vydal do útoku, nicméně obrana Lyonu neváhala a odkopla míč až na polovinu hřiště. Zdá se, že Wolfsburg odehraje první půli bez střely na branku!

45

Nastavuje se jedna minuta!

44

Kumagaiová je další potrestanou fotbalistkou na hřišti! Hráčky Lyonu se totiž dopustila nedovoleného zákroku při přechodu do útoku.

43

Kapitánka Lyonu prokazuje svůj přehled ve hře! Renardová nyní skvěle přečetla postavení soupeřek a zkušeně pustila dlouhý míč až k brankářce Bouhaddiové.

42

Krásnou přihrávku za obranu dostala Goesslingová, jež z první vyslala přízemní přihrávku do šestnáctky, kde našla pouze připravenou Renardovou.

41

Bremerová dnes dělá obraně německého celku velké problémy. Pravá obránkyně Lyonu se znovu prohnala kolem své strážkyně a její centr do vápna zastavila až Fischerová.

40

Po čtyřiceti minutých se probudili také diváci! Ti nyní hlavně podporují německý celek. Wolfsburg se vydal do útoku, jenže Dickenmannová přišla ještě před odcentrováním.

39

Majriová se snažila najít skulinku mezi dvojicí obránkyň Wolfsburgu na hranici pokutového území. Když viděla, že to nepůjde, obrátila hru až k obraně Lyonu.

38

Goesslingová je v posledních minutách hodně aktivní. Nyní svedla souboj u postranní čáry, kde to přehnala s důrazem a dopustila se nedovoleného zákroku.

37

Lyon chce dohrát první poločas s nulou na kontě a podle toho to taky vypadá. Hráčky Lyonu znovu pouze kombinují na své polovině a nikam nespěchají.

36

Goesslingová si převzala míč v blízkosti vápna soupeře, ale ukousla si příliš velké sousto. Před Goesslingovou vyrostla tříčlenní zeď v červeném a hráčky Wolfsburgu ztratila míč.

35

Aktivní Bremerová znovu podpořila ofenzivu Lyonu dlouhým náběhem podél postranní čáry. Pravý obránkyně Lyonu se tentokrát k míči neprodrala a musí se rychle vracet na své místo.

34

Hegerbergová se neohroženě pustila do souboje na polovině hřiště, získala míč a rychlým přenesením míče na levou stranu uvolnila Necibovou. Ta se ale utopila v kličkách u čáry.

33

Oba celky si nyní vyměnily úlohy na hřišti. Nyní je Wolfsburg týmem, který drží míč na vlastní polovině. V posledních minutkách přeci jen vidíme zlepšený výkon Wolfsburgu.

32

Z dalšího rohového kopu už ale německý celek neohrozil branku Lyon. Obránkyně vedoucího celku kombinují na vlastní polovině. Lyon chce uklidnit dění na hřišti.

31

Goesslingová zahrávala rohový kop i z druhé strany a tentokrát to bylo o něco nebezpečnější. Renardová zasáhla míč tak nešťastně, že se balón od jejich zad odrazil těsně vedle vzdálenější tyče!

30

Také Wolfsburg si po delší době vytvořil alespoň rohový kop. Goesslingová vyslala centr na zadní tyč, kde stála připravená Hegerbergová, jež vypomohla obraně.

29

Za obranou Wolfsburgu si na dlouhou přihrávku počkala Le Sommerová. Fotbalistce Lyonu však zkazil šanci zdvižený praporek asistentky rozhodčí – ofsajd!

28

Francouzské fotbalistky z kopu od rohového praporku branku soupeře neohrozily. Wolfsburg přestál další těžkou situaci a stále se drží na dostřel dnešního soupeře.

27

27. Obrovská šance Le Sommerové

27

Obrovská šance Lyonu! Hegerbergová přiklepla míč Le Sommerové, která se z první opřela do míče, ale brankářka Schultová fantastickým zákrokem vyrazila míč na roh!

26

Jakabfiová vystihla nepřesnou rozehrávku Lyonu ve středovém kruhu a sama se pustila mezi trojici soupeřek. Její akce byla předek odsouzena k neúspěchu. U míče jsou opět hráčky Lyonu.

25

Necibová si pohybem řekla o přihrávku do běhu. Renardová si náběhu své spoluhráčky všimla a okamžitě ji adresovala vysoký míč, který před fotbalistkou Lyonu uklidila do zámezí Peterová.

24

Henryová vyslala střílenou přihrávku, kterou před šestnáctkou přizvedla Necibová. Balón vystoupal hodně vysoko a snesl se přímo do rukavic připravené Schultové.

23

Opatrný fotbal nebere konce. Lyon znovu pouze kombinuje na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu rozehrávku francouzského celku nikterak neatakuje. Diváci se zatím příliš nebaví.

22

Máme tady první žlutou kartu! Hlavní rozhodčí si všimla nedovoleného zákroku Necibové, která se rozhodla oplácet protihráčce.

21

Fischerová dirigovala rozehrávku německého celku na vlastní polovině. Fotbalistky Lyonu velmi dobře napadaly, ale zkušená obránkyně Wolfsburgu stačila míč přenést na pravou stranu.

20

Henryová našla vysokým míčem Hegerbergovou, která si jej zpracovala na prsa, ale na hranici velkého vápna se už nedokázala otočit. Wolfsburg se ubránil.

19

Lyon s přehledem kontroluje dění na hrací ploše. Fotbalistky v červeném kombinují s míčem na vlastní polovině a vyčkávají, až se před nimi otevře volný prostor.

18

Majriová se prodrala s míčem po levé straně až k pokutovému území, odkud vyslala prudký centr před branku. Před Schultovou odkopla míč Fischerová. Wolfsburg se trápí.

17

Ořed Bussagliovou se otevřel prostor ve středu hřiště. Středopolařka Wolfsburgu potáhla míč kupředu, ale ke smůle německého celku se jí na levé straně nikdo nenabídl.

16

Wolfsburgu se naskytla šance na podniknutí rychlého protiútoku po pravé straně. Míč táhla Bernauerová, avšak hráčka německého celku si nevšimla Kumagiové, která ji míč ukradla.

15

Hráčky Wolfsburgu se zatím nemohou dostat do tempa. Jejich útoky končí už na polovině hřiště. Výborně zatím brání kapitánka Lyonu Renardová.

14

Lyon po je po vstřelení úvodní branky na koni. Bremerová znovu postupovala po pravé straně, ale tentokrát ji záložní řada Wolfsburgu nepustila za půlící čáru. Lyon bude vhazovat.

12

12. Ada HEGERBERGOVÁ - 0:1

12

Lyon právě vstřelil branku!
Lyon se ujímá vedení! Francouzské fotbalistky zkusily zaútočit po pravé straně, Bremerová se s míčem prosmýkla do pokutového území, se štěstím jej procedila kolem brankářky před prázdnou branku a ADA HEGERBERGOVÁ už neměla problém otevřít skóre!

11

K jeho exekuci se postavila Necibová. Fotbalistka Lyonu sice poslala míč nad hlavami fotbalistek stojících ve zdi, ale k její smůle minula její střela svatyni Wolfsburgu.

10

Hegerbergová se s míčem natlačila před pokutové území Wolfsburgu, kde si jej skvěle pokryla tělem a šikovně se nechala faulovat. Lyon bude zahrávat přímý kop!

9

Kerschowskiová potáhla míč středem hřiště z vlastní poloviny až na půlku Lyonu, ale poté si balón předkopla daleko od nohy a připravení M´Bocková ji o míč připravila.

8

Naprosto stejně si nyní počínala Henryová. Bouhaddiová si v úvodní desetiminutovce často zahraje s míčem. Lyon se poté pokusil zaútočit, ale Blässeová předvedla skvělou defenzivní práci.

7

M´Bocková s ničím neváhala a poslala přihrávku až k vlastní brankářce. Oba týmy hrají v úvodu utkání hodně opatrný, nikdo nechce vyrobit nějakou fatální hrubici.

6

Lyon se mohl na malou chvíli podívat na polovinu soupeře, avšak Necibová na levé straně zkusila riskantní kličku, která jí vůbec nevyšla. Wolfsburg bude vhazovat.

5

Fotbalistky Wolfsburgu jsou v úvodu utkání o něco aktivnější. Německý celek drží míč častěji na svých kopačkách. Poppová vyprodukovala přetažený centr. Bouhaddiová bude odkopávat od branky.

4

Kerschowskiová se pokusila potáhnout míč podél levé postranní čáry, ale už na polovině hřiště narazila na připravenou soupeřku. Fotbalistka Wolfsburgu mohla své zaváhání napravit, ale ani další přihrávkou obranu Lyonu nepřekonala.

3

Obrana Wolfsburgu podcenila prudkou přihrávku a za propadlým míčem pospíchala Hegerbergová. Jedna ze stoperek Lyonu však byla o něco rychlejší a odkopem zažehnala hrozící nebezpečí.

2

Rohového kopu se ujala samotná Poppová. Její první centr do pokutového území obrana Lyonu odvrátila, nicméně Poppová si míč našla a střelou z hranice šestnáctky minula branku.

1

Fotbalistky Wolfsburgu zahájily výkopem dnešní finálový souboj! Německé fotbalistky se okamžitě vydaly vpřed. Poppová se sice k odcentrování neprobila, ale získala alespoň rohový kop.

1

Utkání právě začalo.
Nad stadiónem dokonce prolétly stíhačky, které na obloze vytvořily italskou trikoloru!
Rozhodčí už přivádějí hlavní aktérky dnešního finálového klání na skvěle připravený trávník! Fotbalistky Wolfsburgu budou hrát v bílém, zatímco Lyon zvolil pro dnešní souboj červenou sadu!
Na trávníku aktuálně probíhá předzápasový ceremoniál! Na hrací ploše předvádí své umění několik desítek mladých tanečníků!
Úvodní sestavy:

VfL Wolfsburg: Schultová – Peterová, Fischerová (C), Goesslingová, Dickenmannová – Blässeová, Bernauerová, Bussagliová, Kerschowskiová – Jakabfiová, Poppová
Náhradníci: Frohmsová, Wensingová, Wullaertová, Pajorová, Bachmannová, Bunteová, Wedemeyerová

Olympique Lyon: Bouhaddiová – Bremerová, M´Bocková, Renardová (C), Majriová – Henryová, Abilyová, Kumagaiová – Sommerová, Hegerbergová, Necibová
Náhradníci: Gérardová, Schelinová, Thomisová, Petitová, Perrisetová, Cascarinová, Tarrieuová

Rozhodčí: K. Kulcsárová – J. Kulcsárová, Himaová.
VfL Wolfsburg

Na Wolfsburg čekal o něco přívětivější los! Na úvod vyřazovací fáze si německý celek poradil se Suboticou, v dalším kole vyprovodil londýnskou Chelsea a ve čtvrtfinále nestačila na vlky ani italská Brescia! Ani semifinálový dvojzápas nebyl pro Wolfsburg žádnou překážkou. V německém souboji totiž v prvním klání nadělil Frankfurtu debakl 4:0 a v odvětě si už mohl dovolit prohrát 0:1!
Olympique Lyon

Favorit dnešního souboje prošel vyřazovací částí soutěže bez ztráty kytičky! Lyon si postupně poradil s celky Medyk Konin, Atlético Madrid a ve čtvrtfinále se ukázal i českým fanouškům! Mezi poslední osmičkou se totiž utkal s pražskou Slavií. Pražané schytali v úvodním duelu debakl 9:1 a následná bezbranková remíza už jim nepomohla! V semifinále čekalo na Lyon PSG. Lyonské fotbalistky zahrály stejnou písničku, jelikož pařížský celek v prvním duelu vyprovodily 7:1 a v odvetě si připsaly vítězství 1:0.
Příjemný čtvrteční podvečer všem příznivcům fotbalu! Ještě před lahůdkou v podobě víkendového finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid nás čeká finále nejprestižnější ženské soutěže! Od 18:00 spolu změří síly VfL Wolfsburg a Olympique Lyon! Textovým přenosem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

VfL Wolfsburg – Olympique Lyon

1:2

po penal. (3:4) (0:1)

Zpět na online

Branky: 88. Poppová – 12. Hegerbergová, rozh. pen. Kumagaiová

Karty:   22. Necibová (LYO), 44. Kumagaiová (LYO), 101. Abilyová (LYO)

Penaltový rozstřel:
1. série:
1:0   Poppová (WOF)
1:0   Hegerbergová (LYO)
2. série:
2:0   Kerschowskiová (WOF)
2:1   Schelinová (LYO)
3. série:
3:1   Peterová (WOF)
3:2   Renardová (LYO)
4. série:
3:2   Fischerová (WOF)
3:3   M´Bocková (LYO)
5. série:
3:3   Bussagliová (WOF)
3:4   Kumagaiová (LYO)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:7. Fauly: 6:11.

VfL Wolfsburg: Schultová – Peterová, Fischerová (C), Goesslingová, Dickenmannová – Blässeová (113. Bunteová), Bernauerová (73. Wullaertová), Bussagliová, Kerschowskiová – Jakabfiová (59. Bachmannová), Poppová
Náhradníci: Frohmsová, Wensingová, Wullaertová, Pajorová, Bachmannová, Bunteová, Wedemeyerová

Olympique Lyon: Bouhaddiová – Bremerová (85. Thomisová), M´Bocková, Renardová (C), Majriová – Henryová, Abilyová, Kumagaiová – Le Sommerová (79. Schelinová), Hegerbergová, Necibová
Náhradníci: Gérardová, Schelinová, Thomisová, Petitová, Perrisetová, Cascarinová, Tarrieuová

Rozhodčí: K. Kulcsárová – J. Kulcsárová, Himaová