Menu

Fotbal

Belgická Jupiler Pro League

Club Bruggy KV – KV Oostende

2:2

konec (1:0)

22.05.2016, 14:30 • Jan Breydelstadion , Brugge • O titul • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.22 6.6 14.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (16:30:33)

Domácím ale remíza vůbec nemusí vadit! Bruggy nyní převezmou titul pro šampióna belgické ligy pro sezónu 2015/2016!
Strhující utkání je u konce! Domácí dnes chtěli dopřát svým fandům vítězné mistrovské oslavy. První krok udělal domácí celek už po sedmi minutách, kdy se trefil Diaby! Oostende mohlo v první půli vyrovnat, ale Berrier ve vyložené šanci minul branku! Ve druhém poločase už se hostům podařilo srovnat krok. V 65. minutě totiž střídající Cyriac krásnou střelou na zadní tyč vyrovnal na 1:1! Bruggy si ale vzaly ztracené vedení zpět! Pět minut před koncem vytěžil branku z obrovského tlaku de Bock! Zdálo se, že se domácí se sezónou rozloučí vítězně, ale v 90. minutě propadl centr k Jonckheeremu, jež vyrovnal na konečných 2:2!

90+4

Konec zápasu.

90+4

Domácí mohli rozhodnout! Centr od rohového praporku propadl na zadní tyč, kde stál střídají Dierckx, jež ze dvou metrů poslal balón nad prázdnou branku!

90+3

Musona se ještě hnal za přihrávkou na hranici pokutového území, jenže stoper Mechele mu vynikajícím skluzem odpálil balón do zámezí. Oostende bude vhazovat.

90+2

Ani jeden z celků už nikam nepospíchá. Hraje se převážně ve středu hrací plochy a čeká se na závěrečný hvizd. U míče jsou nyní fotbalisté Oostende.

90

90. JONCKHEERE - 2:2

90

Oostende právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Oostende přeci jen dokázalo pokazit domácím fanouškům náladu. MICHIEL JONCKHEERE si na zadní tyči počkal na přetažený centr, obešel obránce a nakonec propálil brankáře Butelleho!

89

Bruggy z přímého kopu vytěžily jen rohový kop. Po něm se k zakončení nikdo v tmavém dresu nedostal, brankář Biebauw si došel pro míč. Hosté ještě mají čas na vyrovnání.

88

Vandendriessche fauloval v blízkosti rohového praporku. Domácí mají k dobru přímý kop, všichni hlavičkáři už putují před Biebauwa. Diváci jsou na nohou.

87

Claudemir se tlačil do pokutového území. Na jeho hranici se pustil do kličky kolem Davida Rozehnala, ale český obránce nakopl míč do soupeře, od nějž se balón odrazil do zámezí.

86

Žlutou kartu dostává Antunes (KV Oostende).

85

85. de BOCK - 2:1

85

Bruggy právě vstřelily branku!
Domácí si přeci jen berou zpět ztracené vedení! Vanaken si narazil míč před hranicí velkého vápna a nezištnou přihrávkou uvolnil LAURENSE DE BOCKA, jež střelou po zemi k přední tyči vrátil domácím vedení!

84

Z něj však domácí nic nevytěžili. Hostující obrana vyhlavičkovala míč ven ze šestnáctky. Bruggy ale nadále zůstávají u míče. Domácí chtějí slavit titul vítězstvím.

83

Střídající Dierckx našel přetaženým centrem Vanakena. Druhý jmenovaný se na zadní tyči položil do míče, ale jeho zakončení srazila obrana Oostende na rohový kop.

82

Vandendriessche si vyměnil míč s Musonou a poté raději obrátil hru ke stoperům. Oostende drží míč na polovině soupeře, avšak hosté se nikam neženou.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka dnešního utkání. Skóre je stále nerozhodné. O něco více ze hry mají v posledních minutách domácí, avšak hosté fantasticky brání.

80

Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Vormer, přichází Vossen.

80

Cyriac byl znovu v hlavní roli! Hostující útočník předvedl své technické dovednosti, když se zády k brance snažil zbavit obránce. K zakončení se ale nedostal.

79

Cyriac si za hranici velkého vápna udělal prostor ke střele. Autor jediné branky hostujícího celku si přistavil míč a dělovkou jej poslal nad břevno domácí branky!

78

Na pravé straně operoval obránce De fauw, avšak hostující Antunes si nenechal zahrát na housle a zabránil domácím v přechodu do šestnáctky.

77

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází El Ghanassy, přichází Godwin.

77

Žlutou kartu dostává Musona (KV Oostende).

76

Zloba domácích fanoušků roste! Další akci domácího celku totiž zastavuje asistent rozhodčího, který signalizoval sporný ofsajd! Na domácích hráčích je vidět pocit křivdy.

74

Po odmlce se do útočení pustilo rovněž Oostende. Musona si vyměnil míč s Cyriacem, ale střídající fotbalista nenapálil vracejícího Vormera.

73

Bruggy zahrávaly rohový kop. Na centr si na bližší tyči naběhl střídající Dierckx, jehož hlavičku zády k brance vytáhl brankář Biebauw reflexivním zákrokem!

72

Diaby se prohnal do pokutového území a po kontaktu s obráncem se poroučel k zemi! Hlavní rozhodčí ani tentokrát nepíská pokutový kop!

71

Tohle byla gólová šance! To snad ani nešlo nedat! Střídající De fauw měl spoustu času v pokutovém území. Místo střely však našel lépe postaveného Dierckxe, jež před prázdnou brankou promáchl!

70

Musona si zpracoval míč hodně kuriózním způsobem a domácí fandové se dožadovali odpískání ruky. Hlavní rozhodčí ani tentokrát nepíská. Bruggy musí hodně přidat.

69

Domácí začínají znovu přebírat aktivitu na hrací ploše. Zadáci jistého šampióna kombinují na polovině hřiště a vyčkávají na skulinku v obraně Oostende. Hosté se však skvěle pohybují.

68

Žlutou kartu dostává Rozehnal (KV Oostende).

67

Oostende je rázem na koni! Hosté jsou nyní všude. Musona obdržel dlouhou přihrávku k postranní čáře, kterou mu sice ukradl De fauw, avšak hostující útočník se stihl včas vrátit.

65

65. CYRIAC - 1:1

65

Oostende právě vstřelilo branku!
A pozor! Je vyrovnáno! Domácí přestali v aktivní hře a přichází trest! Střídající Jonckheere vyslal kolmici za obranu, na kterou si naběhl GOHI BI CYRIAC, jež střelou kolem brankáře vyrovnává na 1:1!

64

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Berrier, přichází Jonckheere.

63

Musona postupoval z pravé strany do pokutového území. Hostující křídelník si píchl míč mezi dva stopery, ale ve snaze probít se za ním fauloval.

62

Vandendriessche odcentroval do pokutového území. Míč měl původně směřovat na zadní tyč, avšak brankář Butelle vyrazil z čáry a na hranici malého vápna stáhl míč do rukavic.

61

A další šance domácích! Brankář Biebauw podběhl centrovaný míč a dotírající Dierckx přes obránce neusměrnil míč do prázdné branky! Oostende mělo z pekla štěstí!

60

Vanaken potáhl míč až k hranici velkého vápna, kde jej předal Claudemirovi. Druhý jmenovaný celou akci zpomalil, ale nakonec oslovil Diabyho, který jen o kousek neusměrnil míč mezi tři tyče.

59

Přetažený centr mířil na zadní tyč, kam si nabíhal aktivní Diaby. Před domácím útočníkem přizvedl míč na poslední chvíli do bezpečí obránce Vandendriessche.

58

Vormer si troufl na individuální průnik středem hřiště. Středopolař domácího celku obešel dva protihráče a vybojoval pro svůj tým rohový kop. Všichni hlavičkáři se už stěhují do vápna.

57

Na druhé straně se hosté po dlouhé době dočkali střeleckého pokusu. Míč si přichystal Musona, pravou nohou si jej potáhl na hranici šestnáctky a technickým obstřelem minul branku.

56

56. Neuznaná branka domácích

56

Domácí se radovali z druhé branky! Radost domácím fanouškům překazil asistent rozhodčího, který si všiml, že dorážející Diaby stál v době přihrávky v ofsajdu!

55

Hosté se znovu snažili zaútočit po levé straně. Obránce De fauw ale dobře uhlídal El Ghanassyho. Oostende zůstává u míče, ale nyní kombinuje daleko od branky.

54

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Akpala, přichází Cyriac.

53

Na druhé straně centroval do pokutového území Antunes. Jeho centr se snášel na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v červeném a Denswil měl spoustu času na odehrání balónu.

52

A domácí po rohovém kopu dokázali zakončit! Na přední tyč si naběhl Vanaken, jež pravou nohou ze vzduchu poslal míč těsně vedle pravé tyče!

51

Vanaken se prodral za dlouhou přihrávkou podél postranní čáry a v pádu se snažil odcentrovat do pokutového území. Obránce Antunes stačil ve skluzu odvrátit na rohový kop.

50

U míče už jsou ale zase domácí fotbalisté, kteří se nastěhovali do blízkosti pokutového území Oostende. Kombinaci u pravé postranní čáry však hostující obrana stačila přerušit.

49

Domácí poněkud zazmatkovali při rozehrávce v blízkosti pokutového území. Naštěstí pro Bruggy si Akpala nestačil píchnout míč kolem stopera Mecheleho.

48

Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Izquierdo, přichází Dierckx.

47

Izquierdo se hnal za přihrávkou za obranu a už se zdálo, že bude moct postupovat sám na brankáře. Vzrušení na tribunách bylo zbytečné, domácí křídelník stál v ofsajdu.

46

Domácí zahájili výkopem druhý poločas dnešního utkání. Bruggy se okamžitě vydaly vpřed. Jejich postup ale hosté rychle zastavili a Vandendriessche se dostal k centru. Naneštěstí pro něj nenašel nikoho v červeném.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je u konce! Domácí Club Brugge odstartoval mistrovské oslavy ve velkém stylu! Už v sedmé minutě totiž poslal domácí do vedení Abdoulay Diaby! Oostende mohlo vyrovnat, ale Berrier zahodil vyloženou šanci! V závěru poločasu mohl navýšit vedení domácího celku druhou brankou v zápase Diaby, ale z hranice malého vápna neuklidil parádní centr za Biebauwova záda! Do šaten se proto odchází za stavu 1:0!

45+1

První poločas skončil.

45

Ba naopak! Diaby dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád!

45

Mohlo to být 2:0! Diaby si naběhl na parádní centr do pokutového území a v tísni poslal míč těsně vedle vzdálenější tyče! Domácí fotbalista se ještě dožadoval penalty, ale sudí opět pokutový kop nepíská!

44

Antunes vyslal prudkou přihrávku kolem postranní čáry. Za míčem pospíchal El Ghanassy, avšak obránce Meunier měl k balónu o kus blíže a s přehledem jej dopravil až k Butellemu.

43

Z rohového kopu hosté nezahrozili. Oostende i nadále zůstalo před pokutovým územím soupeře. Berrier přiklepl míč Sianimu, který ale při snaze vystřelit podklouzl a daroval míč domácím.

42

Berrier táhl útok Oostende po pravé straně. Hostující středopolař chtěl vyslat oblouček za obranu, jenže výborně hrající Mechele prodloužil jeho přihrávku na rohový kop.

41

Zato Bruggy kombinují jedna báseň! Domácí krásně přenesl míč z jedné strany hrací plochy na druhou. Balón si vzal Izquierdo, jež ještě uvolnil Vanakena, ale k jeho smůle byl Vanaken v ofsajdu.

40

Akpala se sice probil k vysokému výkopu, avšak špatným zpracováním zase odevzdal míč domácím. Oostende se dnes nedaří přenést míč na ofenzivní hráče.

39

Roh se hostům vůbec nevydařil. K odraženému míči se sice dostal Berrier, ale jeho ránu zastavil obránce. Domácí mohli jít do rychlého protiútoku, avšak rozběhnutý Izquierdo nezachytil míč na hrací ploše.

38

Na kolmou přihrávku do pokutového území si naběhl Akpala, který mohl zakončovat, ale ještě chtěl vylepšit pozici pro spoluhráče. Zpětnou přihrávku odvrátil Mechele na roh.

37

Izquierdo je v posledních minutách hodně aktivní. Křídelník domácího celku dlouho operoval s míčem na levé straně, poté si všiml obsazených spoluhráčů a raději přihrál na vlastní zadáky.

36

Domácí podnikli rychlý protiútok, který ještě zbrzdil Vanaken. Vanaken ale nalezl volného Izquierda, jež se otočil kolem obránce, ale následnou střelou minul branku.

35

Bruggy zahrávaly rohový kop. Centr směřoval na hranici malého vápna, kam se tlačil Diaby, ale ještě před ním stáhl míč ze vzduchu brankář Biebauw.

34

Na druhé straně mířil do pokutového území centrovaný míč z levé strany. Brankář Butelle dokonale přečetl situaci, vyrazil z brankové čáry a centr vyboxoval mimo šestnáctku.

33

Vanaken vymyslel utajenou přihrávku do pokutového území pro Diabyho. Druhý jmenovaný se s míčem snažil otočit, ale v tísni upadl a nakonec ani nezakončil.

32

Izquierdo si hnal za přihrávkou do rohu hrací plochy, ale okamžitě se k němu seběhli dva obránci Oostende a v důrazném souboji jej připravili o míč.

30

Berrier dostal přihrávku na hranici vápna, míč ještě posunul k El Ghanassymu, který se odhodlal ke kličce, jenže pozorný Denswil se oklamat nenechal a uzmul mu míč.

29

Kombinace domácího celku na útočné polovině v posledních minutkách poněkud vázne. Meunier kombinoval na pravé straně s Vormerem, avšak zpětná přihrávka adresáta nenašla.

28

Mechele vyrazil na útočný výlet, přihrávkou uvolnil Izquierda, jež se vrhl do souboje s obránce, ale špatnou kličkou nakonec přišel o balón. Bruggy ale nadále zůstávají u míče.

27

A tohle už bylo zajímavější! Centr od rohového kopu se snesl na hranici malého vápna, kde se k míči prodral Siani, jehož patičku zastavil Butelle na brankové čáře!

26

Antunes dostal šanci na reparát. Hostující levý bek tentokrát centroval na hranici pokutového území, kam si naběhl Berrier, ale jeho pro změnu zradil první dotek. Bude z toho jen rohový kop.

25

Antunes si na levé straně narazil s El Ghanassym. Druhý jmenovaný přihrál nepřesně a Antunes už na dlouhou nohu nedokázal posunout míč kolem obránce.

24

David Rozehnal obdržel přihrávku na půlící čáru. Český stoper nevěděl, co s míčem udělat a nepřesnou rozehrávkou odevzdal míč soupeři. Domácí diváci jej odměňují ironickým potleskem.

23

Z následného rohového kopu už Oostende domácí branku neohrozilo. Denswil bez problémů odhlavičkoval míč do bezpečí, avšak Oostende nadále zůstává u míče.

22

Milić vyvezl míč až na polovinu hrací plochy, kde uvolnil El Ghanassyho, na jehož centr do šestnáctky si naběhl Akpala. Jeho ránu zablokoval vracející se obránce.

21

Bruggy zahrávaly přímý kop z nadějné pozice! Exekuce se chopil de Bock, nicméně jeho prudkou střelu zastavila čtyřčlenná zeď. K dorážce se ještě prodral Diaby, ale z otočky poslal míč vysoko nad branku.

20

Oostende kombinovalo na polovině domácího celku, jenže Berrier si předkopl míč daleko od nohy, Vormer mu balón ukradl a kapitán Siani se poté dopustil nedovoleného zákroku.

19

Izquierdo potáhl míč podél postranní čáry vpřed, kde si jej vyměnil s Antunesem. Míč se dostal k Vormerovi, který předal z jedné do pokutového území. Izquierdo po kontaktu s obráncem upadl, avšak rozhodčí penaltu nepíská!

18

Vandendriessche se vytáhl až k rohovému praporku, aby pomohl spoluhráčům v ofenzivním snažení. Vandendriessche však neutančil svého strážce a vybojoval pouze autové vhazování.

17

Vormer operoval s míčem ve středu hrací plochy a přihrávkou mezi stopery hledal Diabyho. Přihrávku domácího záložníka zastavil vracející se Milić.

16

David Rozehnal se pokusil urychlit rozehrávku svého celku a přihrávkou středem hřiště hledal Akpalu. Míč z jeho kopačky byl ale hodně nepřesný a domácí stopeři jej pustili až k brankáři Butellemu.

15

Izquierdo si chtěl narazit míč s Diabym. První jmenovaný by postupoval sám na brankáře, avšak pomalou přihrávku zastavil David Rozehnal. Bruggy musejí na další šanci čekat.

14

Mohlo být vyrovnáno! Po jednom z centrů do pokutového území nedokázal brankář Butelle lapit míč a dobíhající Berrier nasměroval míč o kousek vedle pravé tyče!

13

Tempo hry poněkud opadlo. Hostující fotbalisté nepouštějí soupeře vpřed po křídlech a naopak sami využívají okraje hrací plochy k ofenzivním výpadům.

11

Ofsajd také na druhé straně! Abdoulay Diaby se hnal za další přihrávku za obranu, avšak nyní se nechal lapit do ofsajdové pasti. Hostující brankář bude rozehrávat.

10

Po delší době se do útoku hnali také hostující fotbalisté. Přihrávku na levou stranu obdržel El Ghanassy, nicméně asistent rozhodčího si všiml ofsajdu a zvedl praporek nad hlavu.

9

Vandendriessche nedovoleně atakoval Vanakena a nabídl domácímu celku standardní situaci ze zajímavé pozice. Všichni hlavičkáři domácího celku se už stěhují vpřed.

8

Domácí celek ani po vstřelené brance nepolevuje v nastoleném tempu. Modročerní stále kombinují na polovině soupeře. Obránci Oostende mají s rychlými útočníky velké problémy.

7

7. DIABY - 1:0

7

Bruggy právě vstřelily branku!
Domácí se rychle ujímají vedení! Oostende ztratilo míč při přechodu do útoku a domácí celek zaváhání dokonale využil. Vanaken našel krásnou kolmicí mezi stopery ABDOULAYE DIABYHO, který sám proti Biebauwovi nezaváhal!

6

Biebauw hledal dlouhým výkopem útočníka Akpalu. Ten si sběhl do středu hřiště, ale prohrál vzdušný souboj. Domácí celek drží míč a kombinuje na své polovině. Nikdo v červeném zatím nenapadá.

5

Diaby se snažil prodrat do pokutového území. Domácí útočník už se dostal až ke hranici velkého vápna, kde však narazil na připraveného obránce. Oostende může podržet míč.

4

Vormer se zjevil s balónem u pravé postranní čáry. Středopolař domácího celku chtěl kolmicí vybídnout ke sprintu Diabyho, avšak druhý jmenovaný na přihrávku nezareagoval. Biebauw bude odkopávat.

3

Domácí vlétli do utkání hodně aktivně! Vandendriessche ztratil v pokutovém území míč, Diaby jej předložil pod sebe na Vormera, jehož ránu zastavil obětavým zákrokem David Rozehnal.

2

Diaby na pravé straně našel rozběhnutého Vanakena, který se rychlou kličkou uvolnil a odcentroval do pokutového území. Obrana míč odvrátila před dotírajícím Izquierdem.

1

Hosté zahájili dnešní utkání výkopem! Oostende se ihned vydal do útoku, nicméně přihrávka Antunese byla hodně nepřesná a skončila v zámezí. Domácí budou vhazovat.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky už nastupují na hrací plochu! Oostende odehraje utkání v červených dresech, zatímco domácí budou hrát v modročerné kombinaci!
Úvodní sestavy:

Club Brugge KV: Butelle – Meunier, Mechele, Denswil, de Bock – Claudemir, Vormer, Simons – Vanaken, Diaby, Izquierdo
Náhradníci: Wesley, Vossen, Bruzzese, Coopman, Dierckx, Bolingoli Mbombo, De fauw

KV Oostende: Biebauw – Vandendriessche, Rozehnal, Milić, Antunes – Jali, Berrier, Siani – Musona, Akpala, El Ghanassy
Náhradníci: Ovono, de Schutter, Cyriac, Pedersen, Jonckheere, Goswin, Godeau.
Vzájemné zápasy v letošní sezóně

2.4.2016 Oostende – Brugge 0:1
14.2.2016 Oostende – Brugge 0:2
18.10.2015 Brugge – Oostende 1:0
Ani jeden z celků si už v tabulce nemůže nikterak polepšit! Hostující Oostende totiž obsadí pátou příčku. Na čtvrtý Gent ztrácí už nedostižné čtyři body a oproti šestému Waregemu disponují dostatečným náskokem. V minulém kole doma brankou v závěru podlehlo Oostende Gentu 0:1!

Naopak domácí Club Brugge si už s předstihem zajistil ligový primát! Jistý postupující do Ligy mistrů má na druhý Anderlecht devítibodový náskok. Brugge dnes budou chtít se svými fanoušky oslavit mistrovský titul a rozhodně se nebudou chtít rozloučit porážkou!
Příjemné nedělní odpoledne všem příznivcům fotbalu! Belgická Jupiler Pro League má na programu závěrečné kolo nadstavbové části! Club Brugge KV bude od 14:30 hostit KV Oostende! Zápasem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

Club Bruggy KV – KV Oostende

2:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 7. Diaby, 85. de Bock – 65. Cyriac, 90. Jonckheere

Karty:   45. Diaby (BGY) – 68. Rozehnal (OOS), 77. Musona (OOS), 86. Antunes (OOS)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 10:6.

Club Bruggy KV: Butelle – Meunier (54. De fauw), Mechele, Denswil, de Bock – Claudemir, Vormer (80. Vossen), Simons (C) – Vanaken, Diaby, Izquierdo (48. Dierckx)
Náhradníci: Wesley, Vossen, Bruzzese, Coopman, Dierckx, Bolingoli Mbombo, De fauw

KV Oostende: Biebauw – Vandendriessche, Rozehnal, Milić, Antunes – Jali, Berrier (64. Jonckheere), Siani (C) – Musona, Akpala (54. Cyriac), El Ghanassy (77. Godwin)
Náhradníci: Ovono, de Schutter, Cyriac, Pedersen, Jonckheere, Godwin, Godeau