Menu

Fotbal

Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy

Severní Irsko – Česko

0:0

odloženo (-:-)

08.04.2016, 20:30 • Mourneview Park, Lurgan (Severní Irsko) • Kvalifikace • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 7.8 4.0 1.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Kvalifikační zápas mezi Severním Irskem a Českem bude odehrán v náhradním termínu

Delegace rozhodčích

Do funkce hlavní rozhodčí byla obsazovacím úsekem UEFA delegována Chorvatka Vesna Budimirová. Na pozicích asistentek se objeví její krajanky Sanja Rodjaková Karšićová a Barbara Vidovićová. Opomenout nesmíme ani čtvrtou rozhodčí, kterou bude Ruthanne Wrightová ze Severního Irska. (12:19:11)
Tabulka 6. kvalifikační skupiny:

1. Švýcarsko – 4 0 0 - skóre 20:2, počet bodů: 12
2. Itálie – 2 0 1 – skóre 9:4, počet bodů: 6
3. Česko – 1 0 2 - skóre 4:8, Počet bodů: 3
4. Sev. Irsko – 1 0 1 – skóre 4:8, počet bodů: 3
5. Gruzie – 0 0 4 – skóre 1:16, počet bodů: 0
Severní Irsko


Reprezentantky Severního Irska odehrály v rámci kvalifikace zatím pouze dvě utkání. Severoirky vstoupily do kvalifikační skupiny rovněž duelem s Gruzií a na její půdě si připsaly stejný výsledek jako Češky, tedy výhru 3:0.

V dalším zápase však svěřenkyně trenéra Alfie Wylieho tvrdě narazily, když před svými fanoušky okusily krutou porážku od doposud stoprocentních Švýcarek. Lídr skupiny rozstřílel Severní Irsko napadrť. Skóre 8:1 hovoří za vše.

Přehled odehraných kvalifikačních zápasů:
Gruzie vs. SEVERNÍ IRSKO 0:3 (0:2)
SEVERNÍ IRSKO vs. Švýcarsko 1:8 (1:5)


Nominace severoirského národního týmu

Brankářky: Emma Higginsová, Hayley Crackleová, Nicole Adamsová, Jacqueline Burnsová.

Obránkyně: Laura Raffertyová, Julie Nelsonová, Clare Timoneyová, Ashley Huttonová.

Záložnice: Billie Simpsonová, Marissa Callaghanová, Rachel Furnessová, Ciara Sherwoodová, Lauren Wadeová, Pamela McRobertsová, Kendra McMullanová.

Útočnice: Jessica Foyová, Aimee Mackinová, Avilla Berginová, Kirsty McGuinnessová, Catherine Hyndmanová, Lauren Brennanová, Jade Lindsayová, Rebecca Bassettová.

Trenér: Alfie Wylie.
Česká republika


České reprezentantky zahájily kvalifikační pouť 22. září v daleké Gruzii. Proti největšímu outsiderovi skupiny se našim hráčkám dlouho nedařilo střelecky prosadit, přestože po vyloučení Matvějevové v závěru úvodního poločasu hrály v početní výhodě. Gólový účet zápasu se Češkám podařilo otevřít až v 69. minutě, v dalším průběhu hry svěřenkyně trenéra Stanislava Krejčíka přidaly další dvě branky a z jihozápadní Asie se vrátily s plným bodovým ziskem.

Zhruba o měsíc později se česká děvčata představila před svým publikem duelem s Itálií a bohužel si připsala první kvalifikační porážku. Utkání hrané v Chomutově totiž domácímu týmu nevyšlo, když favorizovaným soupeřkám nedokázal vstřelit gól a prohrál tříbrankovým rozdílem.

Na začátku prosince Češky vycestovaly do Švýcarska a na půdě suveréna skupiny se jim nedařilo. Reprezentantky Švýcarska byly namlsané předchozím drtivým vítězstvím v Severním Irsku (8:1) a střelnici si otevřely také v Neuchâtelu, kde český národní celek porazily 5:1 a upevnily si vedoucí postavení.

Přehled odehraných kvalifikačních zápasů:
Gruzie vs. ČESKÁ REPUBLIKA 0:3 (0:0)
ČESKÁ REPUBLIKA vs. Itálie 0:3 (0:2)
Švýcarsko vs. ČESKÁ REPUBLIKA 5:1 (4:0)


Nominace českého národního týmu

Brankářky: Radka Bednaříková (1. FC Slovácko), Tereza Malíková (Bohemians Praha), Sára Vršatová (AC Sparta Praha).

Obránkyně: Petra Bertholdová, Anna Dlasková, Petra Vyštejnová (všechny AC Sparta Praha), Jana Sedláčková (USV Jena), Nikola Sedláčková (1. FC Slovácko).

Záložnice: Klára Cahynová, Jitka Chlastáková, Kateřina Svitková (všechny SK Slavia Praha), Eva Bartoňová, Markéta Ringelová (obě AC Sparta Praha).

Útočnice: Petra Ivaničová, Lucie Martínková, Gabriela Matoušková (všechny AC Sparta Praha), Tereza Koubová (Bohemians Praha), Simona Necidová (SK Slavia Praha), Lucie Voňková (USV Jena).

Trenér: Stanislav Krejčík.
Všem fanynkám a fanouškům ženského fotbalu přeji příjemný den a zároveň vás vítám u sledování textové online reportáže. České reprezentantky se od pondělí pilně připravují na dva kvalifikační duely na nadcházející Mistrovství Evropy. Svěřenkyně trenéra Stanislava Krejčíka nejprve vycestují do Severního Irska, kde o důležité body budou bojovat v pátek večer, a poté se vrátí zpět do České republiky, aby v úterním odpoledni v Opavě změřily síly s outsiderem skupiny Gruzií. Oběma zápasy vás prostřednictvím online reportáží provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Severní Irsko – Česko

0:0

odloženo (-:-)

Zpět na online

Rozhodčí: Vesna Budimirová – Sanja Rodjaková Karšićová, Barbara Vidovićová (všechny Chorvatsko)