Menu

Fotbal

Evropská liga

Borussia Dortmund – Liverpool FC

1:1

konec (0:1)

07.04.2016, 21:05 • Signal Iduna Park, Dortmund • Čtvrtfinále • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 1.66 4.05 5.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

84

Domácí se už už dostávali do šance, avšak nakonec je odpískán faul Henrika Mchitarjana. Přichází tak čas na třetí střídání Liverpoolu, které obstarala dvojice Divock Origi – Daniel Stturidge.

81

Teď už ale sudí čtvrtou žlutou kartu udílí! Potrestaným hráčem je Sokratis Papastathopoulos (DOR), jenž na polovině zastavil Origiho.

77

Záhy se k další změně odhodlali i hosté. Unaveného Adama Lallanu nahrazuje bývalý hráč Hoffenheimu, Roberto Firmino.

76

Jako první je střídán Sven Bender, místo kterého jde na plac stoper Sokratis Papastathopoulos. Druhým staženým hráčem je Pierre-Emerick Aubameyang. Od něj se očekávalo trochu více, avšak nyní místo něj přichází Christian Pulišić.

52

Marco Reus (DOR) už si koledoval v první půli a nyní už po faulu u půlící čáry vidí žlutou kartu.

52

52. Tři skvělé zákroky Romana Weidenfellera

52

Liverpool teď měl neskutečný tlak! Coutinho si nejprve nachystal míč na střelu, avšak Weidenfeller skvěle zakročil. Po chvíli pálil ještě Clyne a znovu Coutinho, ale míč do brány domácího celku se jim dostat nepodařilo!

48

48. Mats HUMMELS - 1:1

48

Dortmund právě vstřelil branku!
Kdepak "jen" zajímavější šanci! Z rohového kopu domácích je rovnou gól a vyrovnání! Mchitarjan rozehrál nakrátko, avšak nakonec kousek od rohového praporku odcentroval do šestnáctky. Na hranici malého vápna se v tutovce zjevil neatakovaný MATS HUMMELS, jenž se zavěsil do vzduchu a nedal Mignoletovi ani tu nejmenší šanci.

46

Do druhého poločasu vstupují oba celky s jednou změnou v sestavě. Z domácích už se na hřiště nepodívá Erik Durm, kterého nahradil exliverpoolský Nuri Şahin. Zdravotně indisponovaného Jordana Hendersona z hostujícího týmu vystřídal Joe Allen.

45+5

Romanu Weidenfellerovi (DOR) se nelíbilo, že Origi šel do souboje až příliš tvrdě a otevřel si pusu na hlavního rozhodčího. Za to vidí žlutou kartu.

45+5

45+5. Origi v závěru spálil obrovskou šanci na gól na 0:2

45+5

Nyní se ale do obrovské šance prodral Divock Origi, který si pohlídal ofsajd a zjevil se ve stoprocentní gólovce. Skvělým zákrokem se ale blýskl Weidenfeller, který včas vyběhl!

45+4

Po rohovém kopu se míč dostal až na zadní tyč, kde číhal Reus, ale ani on nedokázal propasírovat míč za bleskově vyběhnuvšího Mignoleta!

45+3

45+3. Aubameyanovu šanci ve skluzu zastavil hostující obránce

45+3

A málem bylo vyrovnáno! Výborná kolmice do pokutového území našla Aubameyanga, který zakončoval ve skluzu. Střelu mířící do brány ale zastavil jeden z hostujících beků.

45

Máme tady druhé napomenutí dnešního střetnutí. Adam Lallana (LIV) u pomezní čáry hodně nešetrně zajel do Schmelzera a vidí žlutou kartu.

36

36. Divock ORIGI - 0:1

36

Liverpool právě vstřelil branku!
Tak to je velký šok pro domácí hráče i fanoušky! Liverpool z ničeho vytěžil maximum a jde do vedení. Milner zahrál výborně ve vzduchu a prodloužil míč před rozběhnutého DIVOCKA ORIGIHO. Hostující útočník se krátkým přibrzděním na chvíli zbavil Piszczeka a vypálil po zemi mimo dosah domácího brankáře.

21

21. Lovrenova nebezpečná hlavička mířila jen doprostřed brány

21

Velká šance na druhé straně! Dejan Lovren si výborně naskočil na centr Milnera, avšak hlavičkou poslal míč přímo doprostřed brány a zde byl připravený Weidenfeller.

17

17. První gólovku zápasu zlikvidoval skvělým obranným zákrokem Sakho

17

Nakonec kulatý nesmysl získali hráči Borussie Dortmund, kteří se dostali až do šestnáctky! Weigl předvedl skvělý náběh a poté vybídl ke střele do odkryté brány Mchitarjana! Jeho ránu skvěle zablokoval Mamadou Sakho.

9

Několik důraznějších soubojů končí první žlutou kartou zápasu. Emre Can (LIV) zastavil startujícího Mchitarjana a je prvním napomenutým hráčem utkání.

Borussia Dortmund – Liverpool FC

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 48. Hummels (Mchitarjan) – 36. Origi (Milner)

Karty:   45+5. Weidenfeller (DOR), 52. Reus (DOR), 81. Papastathopoulos (DOR) – 9. Can (LIV), 45. Lallana (LIV)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:13.

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, S. Bender (76. Papastathopoulos), Hummels (C), Schmelzer – Weigl – Durm (46. Şahin), G. Castro, Mchitarjan, Reus – Aubameyang (76. Pulisic).
Náhradníci: Bürki – Leitner, Şahin, Pulisic, Kagawa, Papastathopoulos, Ginter.

Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C) (46. Allen), Can – Lallana (77. Firmino), Coutinho, Milner (C) – Origi (84. Sturridge).
Náhradníci: D. Ward – K. Touré, Allen, Firmino, Ibe, Smith, Sturridge.

Rozhodčí: Carlos Velasco Carballo – Roberto Alonso, Juan Yuste (vš. ESP)

Odveta: Liverpool - Dortmund 4:3