Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Academica de Coimbra – GD Estoril Praia

0:3

konec (0:2)

20.03.2016, 17:00 • Estádio EFAPEL, Coimbra (kapacita: 30.075 diváků) • 27. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.4 3.1 3.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Coimbra po přestávce sáhla rychle ke třem střídáním, která výrazně oživila její hru, vstřelit gól se ale domácím fotbalistům vstřelit nepodařilo ani ve druhém poločase, ve kterém naopak opět skórovali hosté. Vítězství Estorilu podtrhl deset minut po přestávce svým druhým gólem v zápase Mattheus. Konečný výsledek. Academica Coimbra 0 Estoril Praia 3. (18:52:24)

90+3

Konec zápasu.

90+1

Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.

90

Afonso Taira napřáhl ke střele, po které Pedro Trigueira vytáhl další skvělý zákrok a vzápětí si poradil i s následnou dorážkou Mendyho! Nechybělo mnoho a Estoril v závěru zápasu vstřelil čtvrtý gól.

88

Rabiola se pokusil vyrazit do rychlého protiútoku, na polovině soupeře ale neměl dostatečnou podporu.

87

Pedro Botelho nádherným diagonálním pasem z levého křídla hledal v pokutovém území střídající Michaela, akce dvou střídajících hráčů Estorilu ale nic nepřinesla a Pedro Trigueira stáhl míč v pohodě ze vzduchu.

86

Leandro Silva vypálil z blízkosti šestnáctky, jeho následná střela ovšem zamířila nad a ani tentokrát se domácí fotbalisté vstřelení branky nedočkali.

85

Velký rozdíl je v přesnosti střel. Zatímco Coimbra pálí slepými, Estoril vytáhl pořádný kanon, který sice nestřílí příliš často, ale když už vystřelí, tak to stojí za to.

83

Domácí fotbalisté byli sice během dosavadního průběhu utkání, zejména potom ve druhém poločase, střelecky velmi aktivní, jenže góly stříleli pouze hráči hostujícího Estorilu.

82

Do konce utkání zbývá odehrát necelých osm minut a Academica zkrátka nemá na to, aby s nepříznivým vývojem zápasu něco udělala.

81

Je to sice jen čirá spekulace, ale hráči, kteří přišli oživit hru domácího týmu, jsou zatím velmi aktivní a výrazně zvýšili ofenzivní sílu Academicy, která stále prohrává 0:3.

80

Kdyby střídající hráči byli na hřišti na domácí straně od úvodních minut, možná by bylo utkání mnohem zajímavější a Academica by přes svými fanoušky sahala alespoň bodu.

79

Střídající Gonçalo Paciência se dostal ke střele, která zamířila vedle pravého horního rohu brány Estorilu.

78

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Mattheus, přichází Afonso Taira.

77

Estoril připravuje poslední střídání, přičemž během toho druhého stáhl ze hřiště střelce druhého gólu Gersa Fernandese. Uvidíme, která z opor opustí hřiště jako poslední.

74

Gui napřáhl zpoza šestnáctky k táhlé diagonální střele, která nebyla vůbec špatná, nakonec ale zamířila mimo a brankář Kieszek zasahovat nemusel.

73

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Gerso Fernandes, přichází Michael.

72

Vedení hostujícího týmu má v úmyslu ušetřit síly svých klíčových hráčů a připravuje druhé střídání.

71

Estoril má utkání po přestávce pevně ve svých rukou a domácí se marně snaží s utkáním něco udělat. Střídající hráči hru Academicy výrazně rozhýbali, na vstřelení gólu to ale nestačí.

69

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Babanco, přichází Pedro Botelho.

68

Žlutou kartu dostává Gerso Fernandes (GD Estoril Praia).

67

Domácí fotbalisté se vydali do přečíslení dva na jednoho, které nakonec Gui místo přihrávky na nabíhajícího Gonçala Paciênciu vyřešil střelou, Kieszek ale vytáhl skvělý zákrok a překonat se nenechal!

66

Žlutou kartu dostává Yoahan Tavares (GD Estoril Praia).

66

Gui oživil hru domácího týmu a přesnou přihrávkou našel Leandra Silvu, jehož následná střela zamířila pouze do náruče připraveného Kieszeka.

65

Academica poslala na hřiště v rychlém sledu dvě nové síly, nemyslím si ovšem, že by střídání pomohla domácímu týmu k předvedení senzačního comebacku.

64

Střídání v týmu Academica de Coimbra: ze hřiště odchází Rui Pedro, přichází Rabiola.

63

Střídání v týmu Academica de Coimbra: ze hřiště odchází Marinho, přichází Gui.

62

Dnešní utkání sleduje 5194 diváků.

61

Gerso Fernandes se ocitl v blízkosti šestnáctky ve skvělé střelecké pozici a poté napřáhl ke střele, která těsně minula vzdálenější pravou tyč brány Pedra Trigueiry!

60

Z utkání na Estádio EFAPEL je odehráno téměř šedesát minut a Coimbra je po třetím inkasovaném gólu ještě více opařená, než po těch úvodních dvou, které musela skousnout během pěti minut.

55

Estoril právě vstřelilo branku!
MATTHEUS střílí svůj druhý gól v dnešním zápase a posílá domácí Academicu do kolen!! Léo Bonatini po přihrávce Dioga Amada našel přesným pasem lépe postaveného Mattheuse, který zamířil levačkou přesně do černého.

54

Dnešní utkání je důkazem toho, že ačkoliv někdy hrajete velmi dobře, tak to zkrátka na body nemusí stačit.

52

Střídající Gonçalo Paciência vstoupil do utkání skvěle a na levém křídle pro svůj tým vybojoval rohový kop, následný centr do šestnáctky v podání domácích fotbalistů ale žádné vzrušení nepřinesl.

50

Domácí hráči nemají na co čekat a musí se se zápasem pokusit něco udělat. Pomoci by jim mohl fakt, že už nemají co ztratit.

47

Coimbra sáhla během přestávky k jedné změně, když ze hřiště odešel obránce Rafa Soares, kterého nahradil Gonçalo Paciência.

46

Střídání v týmu Academica de Coimbra: ze hřiště odchází Rafa Soares, přichází Gonçalo Paciência.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
Estoril se ocitl v pod tlakem, ale na rozdíl od Academicy dokázal své příležitosti proměnit, a tak do druhého poločasu bude vstupovat s dvoubrankovým vedením. V dresu hostujícího celku se během pouhých pěti minut v polovině prvního poločasu prosadili Mattheus a Gerso Fernando. Skóre po prvním poločase. Ademica Coimbra 0 Estoril Praia 2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Estoril byl blízko vstřelení třetí branky! Léo Bonatini se ocitl podruhé v zápase ve skvělé brankové příležitosti, jeho následná střela ale na překonání Pedra Trigueiry nestačila, stejně jako následná dorážka Andersona Luíse.

43

Aderlan v úvodu zápasu zásobil své spoluhráče přesnými přihrávkami, nyní se ale sám pokusil zakončit zpoza šestnáctky a jeho následná střela zamířila vysoko nad.

42

Marinho se dostal na pravém křídle k centru, jeho následný pas do šestnáctky ale odvrátil na rohový kop pozorný Diego Carlos.

38

Rafael Lopes se řítil sám na brankáře Kieszeka, jenže jeho následný postup vpřed překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

36

Academica je v tomto okamžiku naprosto bez nápadu a jejich útoky končí okamžitou ztrátou míče nebo nepřesnou přihrávkou.

34

Hra se během posledních minut uklidnila a oba týmy nyní svádí boj o střed hrací plochy.

31

Je za námi úvodních třicet minut utkání, po kterých Estoril vede na hřišti Academicy Coimbry 2:0, domácí ale nehrají vůbec špatně a zejména vstup do utkání se jim povedl.

26

Estoril právě vstřelilo branku!
GERSO FERNANDES uštědřuje domácímu týmu další těžký úder a Estoril se během pěti minut ujímá dvoubrankového vedení!! Léo Bonatini napřáhl k nebezpečné střele, kterou brankář Pedro Trigueira sice dokázal pravou nohou vyrazit, jenže pouze k Gersonovi Fernandesovi, který míč z blízkosti dorazil do prázdné brány.

24

Academica byla během úvodních minut překvapivě nebezpečnější a vstoupila do utkání velice odhodlaně, nyní ji ale zmrazil gól z kopačky Mattheuse.

21

Estoril právě vstřelilo branku!
Academica nevyužila dobré brankové příležitosti a nyní za to pyká, když se na opačné straně hřiště z první střely hostujícího celku vůbec prosadil MATTHEUS!! Anderson Luís poslal do šestnáctky Academicy nádherný diagonální pas, který brankář Pedro Trigueira nedokázal zachytit a z blízkosti se prosadil neomylný Mattheus.

16

João Real poslal do šestnáctky z levého křídla nebezpečný centr, po kterém se Leandro Silva dostal k hlavičce a jeden z hostujích hráčů Estorilu míč odvracel na brankové čáře!

15

Leandro Silva na pravém křídle skvěle zakombinoval s Rafaelem Lopesem, který se pokusil poslat svůj tým do vedení střelou zpoza šestnáctky, rána mu ale nevyšla podle jeho vlastních představ a zamířila těsně mimo!

13

Aderlan se v úvodu utkání prezentuje jednou přesnou přihrávkou za druhou, kterou tentokrát hledal na pravém křídle Marinha, jeho následný diagonální pas byl ale příliš prudký.

7

Leandro Silva se ocitl na hrací ploše, vzápětí se z něj ale rychle zvedl zpět na nohy a hra může pokračovat.

6

Aderlan se snažil sklepnout míč na Ruie Pedra, který se ocital za obranou Estorilu, vzápětí proti němu ale skvěle vyběhl brankář Kieszek a u míče byl jako první.

4

Anderson Luís se po defenzivním zákroku ocitl na hrací ploše a nechtělo se mu příliš zpět na nohy, vzápětí se ale ze hřiště zvedl a v zápase bude pokračovat.

2

Anderson Luís vypomohl obraně Estorilu, který se v úvodu utkání ocitá pod velkým tlakem, přitom hraje na hřišti předposledního celku tabulky.

1

Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu a Rui Pedro se po pěkné přihrávce Aderlana z pravé strany ocitl v dobré brankové příležitosti, jeho následná střela ovšem gólem neskončila.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Academica de Coimbra: Pedro Trigueira – Aderlan, Iago, João Real, Rafa Soares – Leandro Silva, Fernando Alexandre – Marinho, Rui Pedro, Nii Plange – Rafael Lopes
Náhradníci: Lee, Ricardo Nascimento, Nuno Piloto, Pedro Nuno, Gui, Rabiola, Gonçalo Paciência.

GD Estoril Praia: Kieszek – Anderson Luís, Yohan Tavares, Diego Carlos, Babanco – Anderson Esiti, Diogo Amado – Mendy, Mattheus, Gerso – Léo Bonatini.
Náhradníci: Georgemy, Diakhité, Afonso Taira, Pedro Botelho, Matheuzinho, Dieguinho, Michael.

Rozhodčí: Rui Costa. Asistenti: João Silva, Miguel Aguilar. Čtvrtý rozhodčí: João Matos.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Estoril Praia:

Estoril během posledních pěti ligových zápasů vyhrál tři utkání, přičemž z toho dvě v řadě. Dobrou sérii výsledků ale v posledním kole ukončila prohra se Sportingem Lisabon, který je aspirantem na titul, přesto mu domácí fotbalisté podlehli těsně 2:1.
Academica de Coimbra:

Academica na začátku března ukončila sérii sedmi zápasů bez plného bodového zisku poté, co v domácím prostředí porazila 2:0 Guimaraes. Domácí fotbalisté se nachází na předposledním místě tabulky, od pozice zajišťující záchranu je ovšem dělí jeden bod.
Academica v letošním ročníku Ligy NOS bojuje o záchranu a v neděli odpoledne přivítá na svém hřišti v rámci 27. kola nejvyšší portugalské soutěže Estoril, který se nachází v klidném středu tabulky na deváté místě. Od sestupového zóny ho ovšem dělí deset bodů, takže není čas na to polevit. Utkáním z Estádio EFAPEL Vás s velkou radostí provede Tomáš Reiner.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Academica de Coimbra – GD Estoril Praia

0:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 21. Mattheus, 26. Fernandes, 55. Mattheus

Karty:   66. Tavares (ETR), 68. Gerso Fernandes (ETR)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 10:11.

Academica de Coimbra: Pedro Trigueira – Aderlan, Iago, João Real, Rafa Soares (46. Gonçalo Paciência) – Leandro Silva, Fernando Alexandre – Marinho (63. Gui), Rui Pedro (64. Rabiola), Nii Plange – Rafael Lopes
Náhradníci: Lee, Ricardo Nascimento, Nuno Piloto, Pedro Nuno.

GD Estoril Praia: Kieszek – Anderson Luís, Yohan Tavares, Diego Carlos, Babanco (69. Pedro Botelho) – Anderson Esiti, Diogo Amado – Mendy, Mattheus (78. Afonso Taira), Gerso Fernandes (73. Michael) – Léo Bonatini.
Náhradníci: Georgemy, Diakhité, Matheuzinho, Dieguinho.

Rozhodčí: Rui Costa. Asistenti: João Silva, Miguel Aguilar. Čtvrtý rozhodčí: João Matos

Diváci: 5194