Menu

Fotbal

Niké liga

MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce

6:0

konec (2:0)

18.03.2016, 18:00 • Pod Dubňom, Žilina • Marian Fiam sk

Nadstavený čas nemal podľa rozhodcu zmysel, navyše hralo sa bez dlhších prerušení počas celého zápasu, takže sa nenadstavovalo. Žilinčania prevalcovali svojho súpera, po prvom polčase vyhrávali dvojgólovým rozdielom, v druhom polčase následne v priebehu deviatich minút skórovali domáci až trikrát. V závere zvyšoval na konečných 6:0 tretím gólom v zápase Filip Hlohovský.

Držanie lopty: 67 % : 33 %.
Strely na bránu: 9:3.
Strely mimo: 5:3.
Rohy: 5:3.
Ofsajdy: 1:2.

Prajeme príjemný večer! (19:49:12)

90

Koniec zápasu.

90

Žilina útočí aj v závere zápasu, na pravej strane sa hrá s loptou dvojica Mbah-Škvarka.

89

Hancko centroval z ľava len nepresne, po jeho snahe lopta padá ešte na hranici šestnástky, Tipurič odkopáva do bezpečia.

88

Žilinčania kombinovali v ľavom rohu trávnika na súperovej polovici, krížny center na druhú stranu trávnika posiela len nepresne práve Paur.

87

Rohový kop Zlatých Moraviec končí hlavičkou domáceho obrancu von zo šestnástky.

86

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Ivan Santiago Diaz, prichádza Miroslav Káčer.

85

Hostia zahrávali štandartku z viac ako 30-tich metrov, k priamej strele sa odhodlal Karol Karlík, pričom mieril vynikajúco pod hornú tyč! Volešák musel vyrážať jeho pokus, nasleduje rohový kop Zlatých Moraviec z ľavej strany.

84

Orávik dostal loptu od Krznariča, obrana Žiliny však ihneď zareagovala, vybehla vyššie a Orávikovu strelu napokon blokuje.

83

Tawamba Kana hlavičkoval zo šestnástky len nepresne, navyše čiarový rozhodca píska ofsajd hosťujúceho celku.

82

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Chigozie Mbah.

81

Žilina dala gól!
FILIP HLOHOVSKÝ dostal pred Kováčovou bránou až priveľa priestoru, loptu mu prihráva Jakub Michlík z ľavej strany, spracoval si ju na hranici päťky, následne vystrelil k vzdialenejšej tyči a po tretíkrát prekonáva Kováča!

79

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Róbert Mazáň, prichádza Dávid Hancko.

78

Po piatom góle Žilinčanov zo 61. minúty pohrozil až po 17-tich minútach pred malou chvíľou práve Letič, Žilina sa očividne uspokojila s výsledkom, môže si to však za takéhoto stavu dovoliť.

77

Škvarka si všimol medzeru v obrane hostí, vyslal tak prihrávkou do behu Letiča do šestnástky, Kováč ale tentoraz správne vybieha z brány a chytá loptu.

76

Z ľavej strany majú domáci k dispozícii rohový kop. Pred bránu domáci centrujú po rozohraní nablízko, obrana Zlatých Moraviec je tentoraz v hlavičkovom súboji pred svojou bránou úspešnejšia.

75

Žltú kartu dostáva Tawamba Kana (FC ViOn Zlaté Moravce).

74

Tipurič fauloval vo vzdušnom súboji Paura v strede trávnika, Žilina následne rozohráva smerom dozadu na obranu.

73

Cebara centroval z pravej strany len priamo do domáceho obrancu Denisa Vavra.

72

Volešák sa v 72. minúte zapojil do hry po malej domov, brankár Žiliny rozohráva nablízko cez obrancov.

70

Žilina sa dopredu dostala po ľavej strane, pridlhú loptu nedokázal dobehnúť Letič, lopta pokračuje za autovú čiaru.

69

Kľudnejšiu časť zápasu vyplňuje hra v strede trávnika, Žilina kombinuje po šírke.

68

Hosťom sa nepodarilo ohroziť Volešáka, zahrávajúci hráč rozohráva len nízkym centrom, Žilinčania už na hranici šestnástky upratujú loptu odkopom.

67

Tentoraz sa hostia odhodlali k presunu na súperovu polovicu, 40 metrov od brány domácich došlo k faulu Žilinčanov, hostia budú zahrávať štandartku centrom pred bránu.

66

Pavel Kováč radšej len pomaly rozohráva po nepresnosti Žilinčanov z vlastnej šestnástky, rozohráva nablízko cez Majkiča.

65

Dnešné stretnutie sleduje 966 divákov.

64

Žilinčania bez problémov naďalej nedávajú priestor súperovi, hrá sa stále na polovici Zlatých Moraviec.

63

Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Róbert Gešnábel, prichádza Marek Kuzma.

62

Žilinčania v priebehu dvoch minút skórovali dvakrát! Hostia dnes už nemôžu pomýšlať na víťazstvo, hrajú už len o česť.

61

Žilina dala gól!
Žilinčania znovu v rýchlosti zaútočili, na konci útoku si JAKUB MICHLÍK všimol, že brankár hostí Kováč vybehol z brány, skúšal ho prelobovať, podarilo sa!

59

Žilina dala gól!
Po ďalšej veľkej chybe hostí v obrane sa dopredu dostal Jakub Michlík, na ľavej strane našiel voľného Hlohovského, ktorý si najprv potiahol loptu na stred, následne striela pomedzi nohy obrancu Tipuriča, čím oklamal Kováča, FILIP HLOHOVSKÝ aj na vlastné prekvapenie prekonáva po slabej strele brankára Kováča.

57

Diaz využíva radšej svojich obrancov, nechce stratiť loptu, Žilinčania presunuli hru na pravú stranu, tam došlo k ich nedorozumeniu, lopta končí za autovou čiarou.

56

Hlohovský centroval z ľavej strany len priďaleko, lopta padá až v priestore za hranicou trávnika.

55

Pre ofsajd Žilinčanov sa tentoraz k lopte dostávajú hráči Zlatých Moraviec.

54

Hostia predvádzajú faul v strede trávnika, Žilina znovu zakladá útok, momentálne kombinuje po šírke trávnika.

53

Žilina aj do druhého polčasu vstupuje lepšie, Zlatomoravčania napriek dvom striedaniam pred druhým polčasom inkasujú už po 7 minútach.

52

Žilina dala gól!
Jakub Michlík centroval zpred pravej časti šestnástky k bližšej tyči, na správnom mieste bol BOJAN LETIČ, hlavičkou dokázal loptu upratať do brány Kováča.

51

Diaz vybehol smerom dopredu a berie loptu súperovi, následne ale prihráva len nepresne, v tejto časti hry sledujeme mnoho nepresností.

49

Letič si potiahol loptu z ľavej strany na stred pred šestnástku, snažil sa prihrávať po zemi na Paura, prihrávka na tohto hráča ale neprešla pre teraz pozornú obranu Zlatých Moraviec.

48

Pre faul Žilinčanov budú hostia zahrávať štandartku z veľkej diaľky pravdepodobne dlhým centrom pred Volešákovu bránu.

47

Škvarka striela ľavačkou z dobrej pozície, Kováč sa vrhol po jeho strele, napokon zasahovať nemusel, Škvarka nemieril presne.

46

Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Fabián Slančík, prichádza Peter Orávik.

46

Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Marko Perišić, prichádza Stefan Cebara.

46

Začal sa druhý polčas.
K prvému polčasu sa nenadstavovalo, po žltej karte Perišiča domáci už nestihli v priebehu minúty vytvoriť akciu zakončenú strelou. Žilina zaslúžene vedie, po góloch Hlohovského a Králika tak majú domáci na dosah prvý bodový zisk v jarnej časti Fortuna ligy.

Strely na bránu – 4:1
Strely mimo – 3:2
Rohové kopy – 3:2
Ofsajdy – 0:1

Druhý polčas začne približne o 19:01.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Žltú kartu dostáva Marko Perišić (FC ViOn Zlaté Moravce), ospravedlnenie nepomohlo.

44

Po útočnom faule hostí ostáva ležať na trávniku Diaz, Perišič sa mu následne ospravedlňuje za faul.

43

Hlohovský sa v protiútoku svojho tímu najrpv snažil predlžovať na Paura, obrana hostí ale zblokovala jeho prihrávku, Hlohovský sa ale následne dostal znovu k lopte, tentoraz volil strelu, loptu posiela nad bránu.

42

Po vyboxovaní Volešáka centrovali hostia znovu loptu do šestnástky, zpred pravej tyči strielal volejom Gešnábel, tento hráč však netrafil dobre loptu, nenamieril ju do priestoru brány.

41

Hostia v záverečnej päťminútovke získali rohový kop z pravej strany, Perišič centruje na bližšiu tyč, Volešák vyboxoval loptu von zo šestnástky.

40

Krznarič bežal za nakopnutou loptou na polovicu súpera, Špalek sa ale dobre vracia do obrany, loptu berie Krznaričovi a posiela ju za autovú čiaru.

39

Škvarka zahrával rohový kop z pravej strany, tentoraz sa Žilinčanom nepodarilo dostať sa k strele.

38

Jakub Paur bol osamotený pred Kováčovou bránou, Paur dostal center z diaľky, mal čas na zakončenie, následne však hlavičkuje tesne nad bránu!

37

Akcie hostí rušia Žilinčania už na polovici súpera, Perišič to teraz len potvrdzuje, snažil sa vytvoriť rýchly protiútok, loptu si však predkopol príliš dopredu a stráca ju.

36

Hostia nedokázali po vhadzovaní vyviezť loptu, Žilinčania z pravej strany centrujú pred bránu, Paurova prihrávka vzduchom ale nebola presná.

35

Po nepresnom centri domácich tentoraz Zlatomoravčania zahrávajú autové vhadzovanie z blízkosti pravej rohovej zástavky.

34

Hlohovský je až príliš často sám na pravej strane polovice hostí, domáci už vedia o tomto nedostatku súpera, Hlohovského využívajú čoraz častejšie.

32

Žilinčania naďalej aj napriek dvojgólovému vedeniu útočia, Vavro centruje na dvakrát na vzdialenejšiu tyč, Majkič získal loptu, Žilinčania nedobiehali Vavrov center.

31

Jakub Paur centroval len ďaleko za Kováčovu bránu, brankár hostí sa chystá na odkop z vlastnej šestnástky.

30

Žilina dala gól!
MARTIN KRÁLIK po rohovom kope Michala Škvarku zakončuje nizkym volejom k ľavej tyči, Kováč nedokázal zareagovať, domáci vedú dvojgólovým rozdielom!

30

Letič strielal z uhla z pravej strany, Kováč musel zasahovať, loptu vyráža na rohový kop.

29

Hlohovský zahráva rohový kop po Majkičovej hlavičke von z trávnika, Hlohovský rozohrával nablízko, následne však dobre vybehli zo šestnástky hráči Zlatých Moraviec a nedovolili domácim hráčom odcentrovať pred Kováča.

27

Vavro ostal ležať v šestnástke súpera, pravdepodobne pri vlastnej strele trafil aj Tipuriča a je otrastený.

26

Škvarka zahrával štandartku nízkym centrom, spoza protihráča zakončoval Vavro, loptu posiela volejom len priamo na Kováča.

25

Snaha domácich o rýchly protiútok končí len ziskom autového vhadzovania, hostia si tentoraz postrážili priestor na vlastnej polovici, loptu posielajú radšej len za autovú čiaru.

24

Zlaté Moravce znovu pár sekúnd boli usadení pred súperovou šestnástkou, snahu odcentrovať pred bránu kazí hráčovi hostí futbalista MŠK, keď blokuje jeho center.

23

Hlohovský bol znovu vysunutý za obranu súpera, tentoraz ale Kupec dobre pokryl ľavú obranu Zlatomoravčanov a centruje až na polovicu súpera.

22

Zlaté Moravce strávili na polovici Žilinčanov skoro minútu, k priamej strele sa však nedostali, po nepresnosti strácajú loptu a musia sa presúvať do obrany.

21

Zlaté Moravce získali autové vhadzovanie v blízkosti pravej rohovej zástavky.

20

Ďalší center smeruje na voľného Hlohovského na pravej strane, našťastie pre brankára Kováča Hlohovský tentoraz nedočiahol na loptu, Kováč vybieha a chytá.

19

Králik rovnako využíva malú domov, zapája do hry Volešáka a tak Žilina ostáva pri lopte aj v 19. minúte.

18

De Souza musel využiť malú domov, Kováč následne pri vysokom napádaní Žilinčanov musel odkopávať v rýchlosti, loptu posiela len za autovú čiaru.

17

Paur pätičkou skúšal predlžovať na Letiča s Hlohovským, obrana hostí tentoraz prečítala situáciu dobre a loptu získava na svoje kopačky.

16

Perišič sa snažil vysúvať svojich spoluhráčov dlhým centrom, Diaz však vystupuje vyššie a blokuje center Perišiča.

15

Tawamba Kana striela priamo do Volešáka, Žilinčania následne upokojujú situáciu a dlhšie držia loptu na vlastnej polovici.

14

Po pravej strane sa predral do útoku Hlohovský, následne si potiahol loptu bližšie k stredu, jeho následná prihrávka po zemi už bola zachytená obrancom Moraviec.

13

Žilina dala gól!
FILIP HLOHOVSKÝ sa po prihrávke z 10-tich metrov dostal za obranu súpera aj s loptou, Kováč vybiehal z brány, napriek tomu na Hlohovského koncovku nepokryl.

12

Žilina je stále aktívnejšia, hostia hrozia zatiaľ len prostredníctvom protiútokovTawamby Kanu.

11

Po vzdušnom súboji v šestnástke hostí sa do voleja tlačiť Mazáň, ľavačkou však netrafil vo vzduchu loptu ideálne, posiela ju mimo priestoru brány.

10

Tawamba Kana v ďalšej šanci, Volešák stihol ešte v poslednej chvíli vybehnúť z brány, zabraňuje hrotovému útočníkovi hostí v zakončení.

9

Tawamba Kana sa ocitol v 9. minúte v ofsajde, v hre nemôže pokračovať, následne v ďalšom útoku domácich centruje Špalek na hranicu päťky, Kováč bez problémov chytá.

8

Perišič namieril loptu centrom len k bližšej tyči, napriek tomu mal Volešák problém odboxovať loptu, pomáha mu obrana a Žilina prechádza do protiútoku.

7

Nenápadný útok hostí musela riešiť domáca obrana zblokovaním strely, Perišič sa už chystá na rozohranie rohového kopu z pravej strany.

6

Ďalší center do vlastnej šestnástky už brankár Kováč dokázal chytiť, následne sa chystá brankár hostí na odkop od brány.

5

Hostia neboli prakticky od začiatku zápasu pri lopte, favorit zápasu tak od začiatku neustále útočí, k priamej strele sa však ešte Žilinčania nedostali, zatiaľ to skúšajú centrovanými loptami do šestnástky Moraviec len neúspešne.

4

Dlhý center dokázal dobehnúť Škvarka pri pravej rohovej zástavke, tento hráč predlžoval ihneď na Hlohovského, jeho centrovaná lopta našla len hlavu protihráča.

3

Hostia sú v úvode zatlačení na vlastnú polovicu, tentoraz sa Žilinčania snažili dostať do streleckej pozície po ľavej strane, nepodarilo sa.

2

Po centrovanej lopte z pravej strany Kováč vybehol z brány, k úspešnému ubráneniu žilinskej akcie mu pomohla aj obrana.

1

Hostia sa ujali úvodného výkopu, Perišič rozohráva smerom dozadu na obranu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

MŠK Žilina: Volešák – Špalek, Vavro, Králik, Mazáň – Diaz, Škvarka, Michlík, Hlohovský – Paur, Letić.
Náhradníci: Mandous – Hancko, Hučko, Káčer, Mbah, Šušolík, Švejdík.

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Majkić, Tipurić, De Souza, Kupec – Karlík, Slančík, Krznarić, Perišić – Gešnábel, Kana.
Náhradníci: Novota – Bariš, Cebara, Kuzma, Orávik, Pintér, Rejdovian.

Rozhodca: Somoláni – Lieskovský, Ádám.
Žilina na jar zaostáva za očakávaniami, chuť si napravila aspoň v Slovnaft cupe, keď doma dokázala poraziť Dunajskú stredu rozdielom triedy 3:0. Zlatomoravčania takisto hrali osemfinále Slovenského pohára, cez Ružomberok po zápase na vlastnom trávniku ale nepostupovali ďalej, podľahli mu 1:2.

Podľa štatistík majú Žilinčania svojho dnešného súpera veľmi radi, už štyri roky s ním pod Dubňom nestratili ani bod, 7 zápasov v rade doma nad Zlatými Moravcami vyhrali (skóre 22:4).

Zlaté Moravce patria v zápasoch hraných vonku k najhorším tímom Fortuna ligy. V 11-tich stretnutiach vyhrali len raz, dokopy získali 6 bodov za výhru Skalici a tri remízy. Pre oba tímy to bude túto sezónu už tretie meranie síl, v druhom kole vyhrali Šošoni doma jednoznačne 5:1, v Zlatých Moravciach vrámci 13. kola ale už vyhrali domáci, hostí rozstrielali 4:0.

Favorit stretnutia je teda jasný, otázne je, či Zlatomoravčania nadviažu na dobrý výkon z posledného zápasu Fortuna ligy so Slovanom, kde uhrali cennú bezgólovú remízu a neboli horším celkom.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce

6:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 13. Hlohovský (Paur), 30. Králik (Škvarka), 52. Letić (Michlík), 59. Hlohovský (Michlík), 61. Michlík, 81. Hlohovský (Michlík)

Karty:   44. Perišić (ZMO), 75. Kana (ZMO)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2.

MŠK Žilina: Volešák – Špalek, Vavro, Králik, Mazáň (79. Hancko) – Diaz (86. Káčer), Škvarka, Michlík, Hlohovský (82. Mbah) – Paur, Letić.
Náhradníci: Mandous – Hancko, Hučko, Káčer, Mbah, Šušolík, Švejdík.

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Majkić, Tipurić, De Souza, Kupec – Karlík, Slančík (46. Orávik), Krznarić, Perišić (46. Cebara) – Gešnábel (63. Kuzma), Kana.
Náhradníci: Novota – Bariš, Cebara, Kuzma, Orávik, Pintér, Rejdovian.

Rozhodčí: Somoláni – Lieskovský, Ádám

Diváci: 966