Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Vitória Guimarães – Sporting Lisabon

0:0

konec (0:0)

29.02.2016, 21:00 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães • 24. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 5.5 3.85 1.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u dalších přenosů! Dobrou noc! (23:02:38)
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 19:17.
Je dobojováno! Vitória Guimarães nakonec vyválčila nad Sportingem Lisabon cenný bod za bezbrankovou remízu! Hosté byli po celou dobu utkání mnohem aktivnější a vypracovali si několik možností. Kanonýr Slimani však neměl svůj den a pokaždé si vylámal zuby na brankáři Silvovi, jež je hrdinou Guimarãese! Hrálo se hodně tvrdé utkání s velkým množstvím faulů! Dvacet minut před koncem dokonce obdržel Josué druhou žlutou kartu a musel pod sprchy. Sporting ale gól nevstřelil ani v početní převaze a přišel o cenné dva body v boji o titul!

90+5

Konec zápasu.

90+4

Žlutou kartu dostává Barcos (Sporting Lisabon).

90+4

Coates napálil míč na Barcose, který v těžké pozici pouze odevzdal balón Silvovi. Domácí by si už závěr utkání měli pohlídat.

90+3

Centrovaný míč sice na přední tyči prodloužil jeden z domácích hlavičkářů, avšak kulatý nesmysl si to poté nekoordinovaně namířil do autu.

90+2

Pokračuje se ve hře! Guimarães drží Sporting daleko od své branky. Domácí dokonce vybojovali rohový kop.

90+1

Domácí už tahají čas všemi možnými způsoby. Jeden z obránců se svíjí v křečích. Trenér Sportingu vypadá hodně znepokojeně.

90

Nastavují se 4 minuty!

89

Schelotto schytal tvrdý úder do obličeje a zůstává ležet na polovině Guimarãese. Sportingu se krátí čas na vstřelení rozhodující branky.

88

Hosté to zkoušeli i ze strany! Centr od postranní čáry přelétl všechny hráče v tmavém dresu a bez teče se dostal až na druhou stranu.

87

Schelotto chtěl napravit své slabší chvilky z prvního poločasu a napřáhl ze střední vzdálenosti! Střela pravého obránce Sportingu Lisabon prolétla kolem spojnice břevna a tyče!

86

Domácí dlouho drželi míč u rohového praporku. Hosté se k útočníkovi sběhli ve třech a okamžitě jej o míč obrali. Z následného protiútoku zakončoval Barcos, ale trefil jen brankáře Silvu.

85

Středem hřiště to dnes nepůjde! Míč se odrážel od jednoho obránce k druhému až jej Carvalho poslal na Barcose, který však nemohl pokračovat, jelikož se chytil do ofsajdové pasti.

84

Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Slimani, přichází Barcos.

84

Mohlo být rozhodnuto! Carvalho dostal skvostnou přihrávku do pokutového území! Kapitán Sportingu zakončoval placírkou na zadní tyč, kterou minul snad o půl metru!

83

Rohový kop nebezpečí pro domácí branku nepřinesl. Kupředu mohli naopak postupovat domácí,ale ani jejich útok nepřinesl žádnou šanci.

82

Hosté zkusili překvapit obranu Guimarãese! Carvalho poslal oblouček za obranu, ale brankář Silva byl pozorný a vyrazil míč na roh.

81

Zeegalaar si na polovině hrací plochy vyšlápl na soupeře a rozhodčí odpískal faul. Domácí naspoří další cenné vteřinky.

80

A pozor! Střídající Afonso napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a jedovatou dělovkou jen o kousek minul horní tyč Patríciovy branky!

79

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Licá, přichází Andrade.

78

Domácí už rezignovali na jakékoliv útočení a v deseti hráčích na ploše se koncentrují hlavně na obranu. Sporting má velké problémy s kombinací.

77

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Otávio, přichází Afonso.

76

Následného přímého kopu se jal Ruiz, jež jen přiťukl míč Aquilanimu, který tvrdou střelou napálil zeď! Domácí přečkali i tuto možnost Sportingu.

74

74. Červená karta po 2. žluté

74

A pozor! Josué srazil unikajícího Slimaniho a po druhé žluté kartě musí předčasně pod sprchy! Domácí stoper se hodně zlobí, ale verdikt rozhodčího je neúprosný!

73

Brankář Silva zůstává ležet na trávníku a drží se za hrudník! Strážce domácí svatyně dnes dokončí utkání jen s velkým sebezapřením!

72

72. Šance Sportingu a zranění brankáře Silvy

72

Ale ten se jim mohl hodně vzdálit! Na dlouhou přihrávku vpřed si naběhl Slimani, jenže už byl blízko Silvy a obloučkem nedokázal domácího brankáře přehodit.

71

Na trávníku zůstává ležet Cafu. Domácí fotbalisté už budou šetřit každou hodinku. Alespoň bod z dnešního utkání chtějí vytěžit.

70

Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází César, přichází Aquilani.

69

Carvalho poslal oblouček za obranu domácího celku, jenže Slimani se nemohl zapojit do hry, jelikož stál v době přihrávky v ofsajdové pozici. Sportingu se krátí čas.

68

Domácí po delší době podrželi míč před vápnem Sportingu, Valente se s balónem u nohy protáhl do vápna, ale nakonec nezískal ani rohový kop.

67

Ruiz vymyslel krásný centr! Nejprve to vypadalo, že míč se snese přesně na hlavu Slimaniho, ale kulatý nesmysl nakonec nabral směr zámezí. Silva bude odkopávat.

66

Schelotto hledal centrem do velkého vápna nabíhajícího Slimaniho Útočník Sportingu si neporadil v hlavičkové souboji s Josuém.

65

Benfica Lisabon v souběžně hraném utkání s Madeirou vede na domácí půdě 2:0! Pokud se nic nezmění, dotáhne se Benfica na městského rivala na rozdíl jediného bodu!

64

Na druhé straně prodlužoval míč patičkou Otávio. Jeho spoluhráč myšlenku domácího záložníka nepochopil a míč se zatoulal až do zámezí.

63

Tentokrát už od rohového praporku nebezpečí nepřiletělo! Silva vyrazil z branky a došel si pro vysoký míč. Domácí se zase mohou uklidnit.

62

Slimani vybojoval pro Sporting rohový kop! Na nadýchaný centr si vyšplhal Coates a obloučkem donutil Silvu k zákroku! Sporting si roh zopakuje.

61

Sporing se nadále snaží ohrozit domácí svatyni, jenže Slimani si teď zpracoval míč daleko od nohy a jeden z defenzivních záložníků jej o něj obral.

60

Obrovská šance Sportingu! Schelotto se prodral před brankáře a centrem na malé vápno ještě vylepšil pozici pro Ruize! Hostující útočník v tísni minul prázdnou branku!

59

Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Gelson, přichází Gutiérrez.

58

Po delší době se Sporting vydal kupředu. Po pravé straně postupoval s míčem Schelotto. Pavý bek Sportingu narazil na Cafua a o míč přišel.

57

Žlutou kartu dostává Josué (Vitória SC Guimarães).

56

Z následné standardní situace vymyslel Otávio přetažený centr. Na vzdálenější tyči se k hlavičce neprodral stoper Pedrao. Hosté budou vhazovat.

55

Zeegelaar si při svém napadání počínal nedovoleným způsobem. Hráči Sportingu jsou hodně frustrovaní, dnes se jim opravdu nedaří.

54

A další ofsajd! Tentokrát se za obranou Sportingu ocitl Cafu, avšak ani on nevymyslí žádnou nebezpečnou akci. Rozhodčí jsou zatím přesní.

53

Rychlý výpad Guimarãese po pravé straně zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Domácím se povedlo rozkouskovat nápor vedoucího celku soutěže.

52

Také Patrício váhal s rozehrávkou příliš dlouho a dostává žlutou kartu za zdržování hry! Oba brankáři už mají na svém kontě žlutou kartu!

51

Domácí se na malou chvíli nastěhovali před pokutové území Sportingu. Valente však postrčil obránce v souboji rukama a připravil svůj celek o míč.

50

Žlutou kartu dostává Semedo (Sporting Lisabon).

48

Hosté kombinují s míčem na kopačkách a snaží se najít skulinku v obraně domácího celku. Obrana Guimarãese se zatím skvěle pohybuje.

47

Hosté se snažili přenést míč vpřed po pravé straně. Schelotto si parádně obhodil obránce, ale poté prudkým centrem nenašel nikoho ve vápně.

46

Hosté zahájili výkopem druhou půli dnešního střetnutí. Sporting se bude snažit získat tři body. Bude ale muset zlepšit svou hru.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí a dění na hřišti zatím rozhodně nenudí! Branky jsme se sice v úvodní pětačtyřicetiminutovce nedočkali, nicméně Sporting potvrdil roli favorita a vytvořil si brankové příležitosti! Hlavně Slimani mohl několikrát otevřít skóre, ale vždy selhal! Zápas je hodně emotivní, na hřišti se dokonce strhla potyčka a rozhodčí musel vytahovat žluté karty! Do šaten se však odchází za stavu 0:0!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Slimani zahodil další obrovskou šanci! Gelson se po pravém křídle natlačil do pokutového území a přihrávkou pod sebe oslovil Slimaniho! Kanonýr Sportingu se však znovu ukvapil a poslal míč mimo tři tyče!

45+1

Nad rámec hrací doby v první půli se nastavují 2 minuty!

45

Až nyní hráči Guimarães přenesli těžiště hry na druhou stranu a Rúi Patrício musel ven z branky! Brankář Sportingu si počínal jistě a s přehledem stáhl vysoký centr do rukavic.

44

Na trávníku zůstává ležet domácí brankář a drží se za rameno! Miguel Silva nevypadá vůbec dobře! To by pro trenéra byla velká komplikace.

43

Sporting v závěru prvního poločasu sevřel domácí před Silvu. Do pokutového území lítaly centry ze všech stran. Domácí obrana všechny míče odvrátila.

42

César centroval z levé strany před branku domácího celku. Centr záložníka Sportingu dolétl až na malé vápno, kde však nebyl nikdo v tmavém dresu.

41

Na druhé straně se vzduchem prolétl brankář Silva! Ruiz se prodral do vápna z pravé strany a střelou přes obránce donutil domácího brankáře k efektnímu zákroku!

40

Prodloužený míč se snesl na hranici velkého vápna, kde stál Valente, jež okamžitě pálil volejem. Jeho dělovka nabrala příliš velkou výšku.

39

Guimarães měla k dispozici přímý kop z dobré pozice! Tíhu okamžiku na sebe vzal Otávio a střelou skrz zeď vystrašil Patrícia! Bude z toho jen rohový kop.

38

Domácí brankář otálel s rozehrávkou od branky příliš dlouho. Rozhodčí už neměl trpělivost a udělil Silvovi žlutou kartu za zdržování hry!

37

Guimarães se málem dostala do vedení jako blesk z čistého nebe! Po vyhraném hlavičkovém souboji se ve skluzu natahoval po míči Otávio, jemuž chyběly centimetry!

36

Cafu si na pravé straně snažil přijít na Zeegelaara. Hostující obránce se nenechal zmást pohybe a zažehnal nebezpečí odkopem do autu.

35

Diváci se zlobí! Hlavní rozhodčí ponechal bez povšimnutí Carvalhův zákrok na hranici pravidel a v dalším souboji odpískal faul v neprospěch domácích.

34

Žlutou kartu dostává Carvalho (Sporting Lisabon).

33

Schelotto otálel s rozehrávkou na pravé straně a zbytečně přišel o míč. Jsem zvědav, jak dlouho bude hostující trenér jeho finesy snášet.

32

Znovu se Dourado pozapomněl za obranou čtveřicí vedoucího celku portugalské ligy. Ofsajdová past nyní sklapla dvakrát za sebou.

31

Málem jsem to přivolal! Za obranou Sportingu si na dlouhou přihrávku počkal Dourado. Domácí útočník mohl jít sám na branku, ale jeho putování zastavuje ofsajd.

30

Je za námi úvodní půlhodina hry a sledujeme spíše bojovné utkání. Aktivnější Sporting si sice vytvořil dvě brankové příležitosti, ale také domácí jsou směrem dopředu nebezpeční.

29

Po delší době se domácí prodrali před Patrícia. Na centr z levé strany však nevyšplhal nikdo v bílém. Domácí zůstanou nadále u míče.

28

Schelotto dnes není ve své kůži. Zadák Sportingu Lisabon měl před sebou spoustu prostoru, ale raději zvolil dlouhou přihrávku, kterou poslal do autu.

27

Hosté se znovu prodrali až do zakončení! Slimani potáhl míč po levé straně, zasekl si jej do středu hřiště a pravačkou poslal míč mimo zařízení. Pod nohy se mu ještě vrhl Dourado, jež vidí žlutou kartu.

26

Hosté jsou hodně nervózní! Schelotto se zapojil do strkanice, kde srazil soupeře k zemi a vyfasoval žlutou kartu. Trenér Sportingu vyrazil dokonce až na hrací plochu, aby svého svěřence uklidnil!

25

Po krátké pauze se opět pokračuje. Valente je zpět na nohou a podle všeho bude schopen v utkání pokračovat. Emoce se zatím projevují víc a víc.

23

Hra je přerušena. Po ostrém souboji před vápnem Sportingu zůstává na trávníku ležet Valente. Domácí záložník bude muset být ošetřován.

22

Hosté nadále pokračují v aktivní hře. Slimani hledal přihrávkou naslepo Ruize, ale jeho kolega z útoku se rozběhl opačným směrem.

20

20. Obrovská šance Slimaniho

21

Další šance Sportingu! Tentokrát si na míč z pravé strany naběhl Slimani, jenže i on trefil vyběhnutého brankáře a míč se poté od břevna odrazil do zámezí!

21

21. Šance Sportingu centru z levé strany

20

A pro domácí mohlo být zle! Po rohovém kopu zůstali hosté u míče a Ruiz naservíroval parádní míč před branku, jenže Semedo trefil z těsné blízkosti pouze brankáře!

19

Hosté si vybojovali rohový kop. Tentokrát míč na bližší tyči prodlužoval patičkou Slimani a po zásahu obránce z toho bude další roh.

18

Sporting už přeci jen strhává aktivitu na svou stranu. Hráčům vedoucího celku se zatím nedaří najít recept na dobře se pohybující obranu.

17

Valente si zpracoval míč do středu hřiště a Zeegelaar jej nevybíravě poslal na trávník. U míče zůstanou domácí. Úvod utkání přináší hodně nedovoleným zákroků.

16

A právě Schelotto měl na pravé straně spoustu času na přesnou přihrávku. Náběhem za obranu si míč žádal Ruiz, ale pravý obránce Sportingu poslal míč až za brankovou čáru.

15

Schelotto si píchl míč před sebe, obešel jednoho protihráče a druhý jej poslal skluzem k zemi. Domácí hrají v úvodní čtvrthodině pěkně od podlahy.

14

Silva hledal dlouhým výkopem Valenteho, ale domácí záložník byl dobře bráněn a v hlavičkovém souboji neuspěl. Sporting bude vhazovat.

13

Míč letěl až na zadní tyč, ale Silva dobře přečetl situaci, vyrazil včas z branky a na hranici malého vápna vyboxoval míč do bezpečí.

12

Standardní situace se však Sportingu vůbec nepovedla. Exekuce se chopil Carvalho a prudkou střelou napálil míč pouze do zdi. Sporting zahraje rohový kop.

11

Otavinho nešikovně zavadil o Césara a nabídl Sportingu zajímavou standardní situaci. Domácí mohou být rádi, že se zákrok odehrál před vápnem.

10

Hosté zatím zbytečně ztrácejí míče na půlící čáře. S jedním protiútokem se kupředu hnal Otavinho a Mario jej musel faulovat.

9

Tentokrát už se míč snesl do shluku těl před brankou, ale Sporting se k zakončení znovu nedostal. Domácí obrana nadvakrát odvrátila míč do bezpečné vzdálenosti.

8

První roh zahrával také Sporting Lisabon! Centrovaný míč mířil na malý čtverec, kde stačil zasáhnout Pedrao. Hosté si standardní situaci zopakují.

7

Náběhem si o přihrávku na pravé straně řekl Schelotto, jenže kapitán Carvalho držel míč příliš dlouho a po chvíli o něj přišel.

6

Hosté uklidňují hru a kombinují na vlastní polovině. Brankář Patrício zatím nemá komu rozehrát. Začátek utkání je od hostů hodně opatrný.

5

Hosté se snaží kombinovat s míčem na kopačkách, ale zatím jim to moc nejde. Naopak na druhé straně dostal přihrávku do vápna Licá a ranou z úhlu vyprášil Patríciovi rukavice!

4

První útočný náznak připravili také hráči Sportingu. Carvalho nakopl přes obranu nadýchaný oblouček, ovšem míč směřoval do míst, kde stál domácí brankář.

3

Domácí zahrávali první rohový kop. Míč směřoval na bližší tyč, kde stál Cafu, ale v bleskovém náběhu nezpracoval přihrávku dle svých představ.

2

Hned ve druhé minutě je k vidění první ostrý zákrok. Carvalho na polovině hřiště potáhl míč kupředu, ale jeden z domácích do něj ostrým skluzem zajel.

1

Domácí zahájili utkání výkopem. Dnešní zápas se bude odehrávat před zaplněným stadionem. Můžeme se těšit na skvělou kulisu.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v bílých dresech, zatímco Sporting pro dnešní zápas zvolil černou sadu!
Úvodní sestavy:

Vitória SC Guimarães: Silva – Gaspar, Josué, Pedrao, Dalbert – Saré, Cafu – Licá, Otávio, Valente – Dourado
Náhradníci: Douglas, Afonso, Hurtado, Teixeira, Andrade, Francis, Phete

Sporting Lisabon: Patrício – Schelotto, Semedo, Coates, Zeegelaar – Gelson, Carvalho, Mário, César – Ruiz, Slimani
Náhradníci: Jug, Pereira, Ewerton, Aquilani, Mané, Gutiérrez, Barcos

Rozhodčí: Martins – Campos, Mota.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemná utkání

V prvním vzájemném utkání letošní sezóny si Sporting svému soupeři s chutí zastřílel. Na domácí půdě vyprovodil Guimarães do autobusu výpraskem 5:1!
Vitória SC Guimarães

Guimarães stále nevzdává honbu za pohárovými příčkami. Dnes se dokonce může dotáhnout na Rio Ave. V posledních kolech si však Guimarães hodně zkomplikovala cestu za Evropskou ligou. Guimarães totiž třikrát v řadě pouze remizovala. Remíza z minulého kola však dnešní domácí tým nemusí mrzet. Bod z Bragy za remízu 3:3 se určitě počítá.
Sporting Lisabon

Sporting prožívá vydařenou sezónu! Celek z hlavního města se stále drží na čele tabulky před městským rivalem Benficou! Sporting dnes může navýšit svůj náskok na šest bodů! Na hřištích soupeře však zatím ztratil pouze pět bodů za jednu porážku a jedinou remízu. V minulém kole hostil Sporting v Lisabonu Boavistu a na domácí půdě se radoval z výhry 2:0.
Dobrý večer všem příznivcům fotbalu! Portugalská Primeira Liga má dnes na programu dohrávku mezi Vitórií Guimarães a Sportingem Lisabon! Výkop utkání je stanoven na 21 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Vitória Guimarães – Sporting Lisabon

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   27. Dourado (GUM), 38. Silva (GUM), 57. Josué (GUM), 90+4. Henrique (GUM) – 26. Schelotto (SPL), 34. Carvalho (SPL), 50. Semedo (SPL), 52. Patrício (SPL)   74. Josué (GUM)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 19:17.

Vitória Guimarães: Silva – Gaspar, Josué, Pedrao, Dalbert – Saré, Cafu – Licá, Otávio, Valente – Dourado
Náhradníci: Douglas, Afonso, Hurtado, Teixeira, Andrade, Francis, Phete

Sporting Lisabon: Patrício – Schelotto, Semedo, Coates, Zeegelaar – Gelson, Carvalho, Mário, César – Ruiz, Slimani
Náhradníci: Jug, Pereira, Ewerton, Aquilani, Mané, Gutiérrez, Barcos

Rozhodčí: Martins – Campos, Mota