Menu

Fotbal

FA Cup

Blackburn Rovers – West Ham United

1:5

konec (1:2)

21.02.2016, 15:00 • Ewood Park • 5. kolo • Daniel Kinc

Tipsport: 3.1 3.1 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše, a tak Vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou! Loučí se s Vámi Daniel Kinc. (19:51:49)
Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 16:6.
Utkání je u konce! West Ham potvrdil roli favorita a nakonec si odváží z Blackburnu vysokou výhru 5:1!

Ve druhém poločase nejprve navýšil náskok hostů Emanuel Emenike, který si počíhal míč na zadní tyči. Stejný hráč se trefil také o dvacet minut později, kdy dostal krásný pas od Payeta a kličkou překonal brankáře domácích a zakončil do prázdné branky. Dílo zkázy dokonal sám hlavní strůjce Dimitri Payet, který krátce před koncem prošel sám až před vápno a křižnou střelou vstřelil svou druhou branku.

90+2

Konec zápasu.

90+2

90+2. Dimitri PAYET - 1:5

90+2

West Ham právě vstřelil branku!
Destrukce domácích! Hosté přidávají pátou branku! Opět se předvedl DIMITRI PAYET, který si převzal míč na polovině hřiště, bránícího hráče potupil jesličkami a poté prosprintoval až na hranici vápna, odkud krásnou táhlou ránou na bližší tyč překonal bezmocného brankáře domácích. Skvělý zápas toho Francouze – 1:5!

90+1

Emenike přeci jen vstřelil třetí branku, ovšem ta tentokrát jasně nemohla být uznána pro téměř metrový ofsajd!

90

Budou se nastavovat dvě minuty nad rámec druhého poločasu!

90

Dnešní utkání sleduje 18 793 diváků!

89

Payet se nyní uvolnil kličkou a snažil se centrem najít volného Mosese, ale přihrávka mu příliš nesedla a míč zamířil do autu.

88

Hosté již pouze drží míč na svých kopačkách a šetří čas kombinací na obranné polovině.

87

Vzápětí vypálil křižně z hranice vápna také Antonio, ale jeho pokus po zemi se mezi tyče nevešel.

86

Emenike byl blízko hattricku! Payet v přečíslení poslal míč na svého parťáka, který si zasekávačkou posadil obránce na zem, ale jeho následný pokus zamířil pouze do bližší tyče!

85

85. Emanuel EMENIKE - 1:4

85

West Ham právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto, hosté hrají v poslední minutách jako z partesu! Svou genialitu prokázal opět Dimitri Payet, který ukázkovým pasem našel EMANUELA EMENIKEHO, jenž se řítil sám na branku, udělal brankáři skvělou kličku doprava a poté zakončil do prázdné branky – 1:4!

84

Lenihan nyní musel ve spěchu zastavit vznikající brejk hostů, za svůj zákrok uviděl žlutou kartu a hosté mají k dispozici volný přímý kop.

83

Roh hostujícím celku příliš nevyšel, Payetův centr byl hodně přetažený a domácí se tak pohodlně ubránili.

82

Po levé straně hřiště se následně protáhl až do vápna Victor Moses, ale jeho průnik na poslední chvíli zastavil obětavým skluzem obránce Duffy.

81

I nadále pokračuje tlak West Hamu, na konci další rychlé akce stál Antonio, ale brankáře Steele jeho prudkou ránu vyboxoval!

80

Emenike nyní po skvělém průniku Mosese spálil před prázdnou brankou velkou tutovku, avšak i kdyby vstřelil branku, tak by neplatila pro ofsajd!

78

Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Ogbonna, kterého nahrazuje Oxford.

78

Střídání v týmu Blackburn Rovers: ze hřiště odchází Brown, kterého nahrazuje Watt.

78

Po rohu se hosté dostal dokázal rychle zorientovat ve vápně, kde se míč dostal k Lanzini, ten však svůj volej namířil pouze vysoko nad branku Steeleho.

77

Na konci něj stál po přihrávce Payeta Song, ale jeho centr na Emenikeho byl sražen na další rohový kop pro Hammers.

76

Přímý kop se Marshallovi příliš nepovedl, hosté míří do rychlého protiútoku!

75

Síly na hrací ploše se srovnají! Kouyaté lehce brnkl o nohy Henleyho, který unikal kupředu a rozhodčí hodně přísně vytahuje rovnou červenou kartu!

74

Emenike se dostal na pravé straně k prudkému centru, který ale hodně přetáhl. Míč však dostal Lanzini, jenž balon rychle vrátil do šestnáctky, ovšem domácí se ubránili.

73

Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Mark Noble, kterého nahrazuje Alex Song.

72

Hosté připravují další střídání, do hry se chystá kmenový hráč Barcelony Alex Song.

71

Bennett nyní dobře operoval okolo vápna s Akpana, kterému později posunul míč do dobré pozice, ovšem jeho spoluhráč přihrávku nepochopil a balon se došoural do zámezí.

70

Na protější straně vylétl vzhůru praporek pomezního sudího, který odmával ofsajd Kanaďana Jaksona.

69

Na opačné straně se k další nebezpečné ráně jako při vyrovnávající brance dostal Moses, ale tentokrát skončila jeho rána po zemi v náručí brankáře Steeleho.

68

Noble nyní nepřesnou přihrávkou rozehrál pouze na Jacksona, jenž si však poté nerozuměl s Brownem a míč tak opět končí na kopačkách hostů.

67

Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Obiang, kterého nahrazuje Lanzini.

66

Hosté jsou nyní v absolutní pohodě a v poklidu kombinují na vlastní polovině.

64

64. Emanuel EMENIKE - 1:3

64

West Ham právě vstřelil branku!
Hosté vedou již o dvě branky! Kladiváři nyní skvěle rozebrali obranu domácích! Antonia nejprve skvěle vychytal brankář domácích, ovšem hostující borec se k míči dostal znovu, naznačil ránu a obešel svého strážce. Míč následně předložil do lepší pozice Kouyatému, který krásným pasem našel u druhé tyče EMANUELA EMENIKEHO, který přes bránícího hráče balon doklepl do prázdné branky – 1:3!

63

Antonio se po dobré kombinaci dostal na hranici malého vápna ke střele, kterou brankář hostů vyrazil pouze ke Kouyatému, jenž sice vstřelil branku, ale jeho střela není uznána pro velmi těsný ofsajd!

62

To se Rovers sice vyvedl, míč si však ve vzduchu našel skvěle brankář Randolph, který rozjíždí rychlý protiútok.

61

Na opačné straně dobře zapracoval u rohového praporku střídající Jackson, který míč dobře odrazil o Ogbonnu a domácí chystají dlouhé autové vhazování.

60

Na druhé straně se skvěle probili dopředu opět Payet s Noblem, druhý jmenovaný se dostal ke střele, ale jeho rána pouze prosvištěla kolem levé tyče branky domácích.

59

Střídání v týmu Blackburn Rovers: ze hřiště odchází Conway, kterého nahrazuje Jackson.

58

Následně vypálil kousek za vápnem také aktivní Payet, jeho rána však brankáři Blackburnu nenadělal žádné potíže, když mířila vysoko nad branku.

57

Velká šance hostů! S míčem se po pravé straně prohnal Antonio, který vypálil pohotově na zadní tyč, ale jeho pokus dokázal brankáře Steele pohotově vyrazit!

55

55. Červená karta po 2. žluté pro Taylora

55

Obrovská komplikace pro domácí! Chris Taylor naprosto zbytečně fauloval na útočné polovině Mosese a po druhé žluté kartě následuje karta červená a předčasný odchod do sprch!

55

Po něm se dostal do zakončení jeden ze záložníků v pruhovaném, ovšem jeho pokus dokázal z čáry vyhlavičkovat obránce Ogbonna mimo pokutové území!

54

Bennett si nyní dvakrát vylámal hlavu na Collinsovi, který nejprve zastavil jeho centr a posléze také střelecký pokus. Domácí přesto budou rozehrávat rohový kop.

53

Vzápětí zahrávali Rovers volný přímý kop, kterého se ujal Bennett, ale jeho kroucený míč dokázal Ogbonna odhlavičkovat do bezpečí.

52

Domácí pokračovali ve svém útočném snažení, k balonu se dostal Lenihan, ovšem jeho rána by slavila větší úspěch spíše na ragby – míč mířil vysoko nad branku.

51

Míč si nyní před vápnem zpracoval Bennett, který vypálil bleskově z otočky, ale jeho ránu zablokoval hned dvojice hráčů v tmavém.

50

West Ham se nyní poprvé na delší chvíli dostal k míči, Moses se snažil projít individuálně po pravé straně, ale kulatý nesmysl mu unikl do zámezí.

49

Domácí jsou v úvodu druhé půle hodně aktivní, další centr vyslal do vápna Lenihan, ale opět pouze na hlavu Collinse.

48

Ben Marshall dostal hodně času si připravit míč na pravé straně ke střele, jeho rána mu ale nevyšla podle představ a skákavý míč zamířil do náručí Randolpha.

47

Domácí zahrávali volný přímý kop, k němuž se postavil Taylor, ale jeho dlouhý pas skončil pouze na hlavě obránce Collinse.

46

Hosté uvedli míč do hry a ihned vyslali dlouhý nákop na poloviny soupeře, ovšem Duffy míč pohodlně ztlumil do rukavic brankáře domácích.

46

Začal druhý poločas.
První půle je za námi a zatím jsme viděli tři branky. Do vedení se dostali domácí ve 20. minutě zásluhou Bena Marshalla, jenž z hranice vápna napálil míč přesně k pravé tyči branky hostů. Vyrovnání se hosté dočkali o šest minut později, kdy prostor k ráně dostal Victor Moses a domácí brankář na jeho přesnou ránu k tyči nedosáhl. Obrat utkání zařídil v 36. minutě z přímého kopu Dimitri Payet, jenž míč mistrně zakroutil přes zeď přesně do sítě! Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u toho s námi.
Druhý poločas začne přibližně v 16:03.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Marshall se dostal na pravé straně k míči, kde jej rychle posunul na Taylora, ale také jeho centr byl zablokován.

45+1

Domácí opět hýří útočnou aktivitou, Akpan však nyní míč u pravé postranní čáry utekl do zámezí.

45

Budou se nastavovat dvě minuty!

44

Taylor nyní skvěle vypíchl rozehrávku hostů a nakonec se před dvojici stoperů dostal ke střele, ovšem tísněn právě dvěma fotbalisty ve vínovém poslal míč pouze do náruče Randolpha.

43

Hosté i nadále operují na polovině svého soupeře. Domácí se v poslední minutách pouze brání velkému tlaku svého protivníka.

42

Míč opět uvedl do vzduchu záložník Payet, který balon posadil přesně na hlavu Collinse, ale ten kulatý nesmysl namířil pouze vysoko nad branku.

41

Na opačné straně hřiště uvidíme další rohový kop hostujícího celku.

40

Na druhé straně se dostal k centru autor první branky Ben Marshall, ale jeho pas na hranici vápna dokázal pohotově hostující kapitán Noble.

39

Payet zamýšlel další geniální přihrávku na Emenikeho, jemuž však na jeho povedený centr chyběly zhruba dva kroky a míč doplachtil až do rukavic brankáře domácích.

38

Hostující celek nyní pohodlně kombinuje na vlastní obranné poloviny a nepouští domácí fotbalisty vůbec k balonu. West Ham je na koni.

37

Následně pronikl dopředu při další akci hostů Cresswella, který si sběhl na přihrávku z poloviny hřiště, ovšem jeho akce byla zastavena praporkem pomezního – ofsajd.

36

36. Dimitri PAYET - 1:2

36

West Ham právě vstřelil branku!
Hosté otáčejí vývoj utkání! Tohle byl fotbalová nádhera! K volnému přímému kopu se postavil obávaný exekutor DIMITRI PAYET, který mistrně zakroutil míč přes zeď přesně k levé tyči a brankář domácích proti jeho fantastické ráně plachtil vzduchem marně – 1:2!

35

Rozhodčí nakonec vytahuje poprvé v dnešním utkání také žlutou kartu, kterou si za svůj předchozí faul zezadu vysloužil záložník Chris Taylor.

34

Payet byl faulován kousek před vápna při svém rychlém úniku, hosté mají k dispozici další volný přímý kop z nadějné střelecké pozice.

33

Z opačné straně útoční poloviny se tak k ráně po dobrém zpracování odhodlal obránce Antonio ale jeho nevýrazný pokus vzduchem pohodlně zaplachtil do rukavic připraveného brankáře Steeleho.

32

Noble po individuální akci středem posunul míč doleva opět na Mosese, který se opět rozhodl pro centr, tentokrát mu ale balon v rozhodující chvíli utekl od kopačky.

31

Své rychlé nohy následně rozkmital opět aktivní Moses, jenž se po zasekávačce dostal k přihrávce, ta však našla pouze připraveného Warda, kterému se povedlo míč odvrátit do zámezí.

30

Další centr však způsobil ve vápně již větší skrumáž, v níž se k ráně v pádu dostal aktivní Kouyaté, jemu ale rána vůbec nesedla a míč poslal vysoko na tribunu.

29

Kouyaté nyní dobře rozkombinoval obranu Rovers společně s Payetem, který se nakonec dostal k centru, jeho pas však ve vápně žádného adresáta nenašel.

28

I nadále pokračují hosté ve své aktivitě. Míč se dostal na levé straně ke Cresswellovi, který balon rychle vracel na Kouyaté, jenž byl sice lehce přidržen, ale zakončit nakonec stejně nedokázal.

26

26. Victor MOSES - 1:1

26

West Ham právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Hosté využívají svůj tlak. VICTOR MOSES dostal moře prostoru před pokutovým územím, brejk Kladivářů vyřešil individuálně a míč kousek za vápnem napálil po zemi přesnou ranou k levé tyči – 1:1!

26

Následně přistál ve vápně další centr, ale hlavička jednoho z hostů mířila vysoko nad branku domácích.

25

Na rohový kop si nejvýše naskočil Akpan, který dokázal ustrážit Collinse a navíc hrací předmět odehrál mimo pokutové území.

24

Moses ve spolupráci s Antoniem posunul míč rychle na Emenikeho, který ale nedostal ani centimetr prostoru k centru a míč mu byl ukopnut na rohový kop.

23

Kouyaté se ve vápně tlačil za centrem Emenikeho, ovšem při svém výskoku se srazil nepříjemně s protihráčem a je mu navíc pískán útočný faul.

22

Hosté však i nadále pokračují v aktivní hře, domácím se však zatím daří vše, nač sáhnou.

20

20. Ben MARSHALL - 1:0

20

Blackburn právě vstřelil branku!
Domácí jdou do vedení! Rohový kop ustála obrana hostů bez pohromy, když Ogbonna pohodlně hlavou odvrátil míč. Ten se však dostal pouze k BENU MARSHALLOVI, který naznačil střelu, přehodil si míč na levačku a poté z hranice vápna zamířil po zemi přesně k pravé tyči branky celku z Londýna – 1:0!

19

Domácí opět přešli dopředu a centr středního záložníka Taylora byl sražen do autu, což znamená jediné – rohový kop pro Blackburn!

18

O chvíli později se až do vápna prodral s míčem Payet, který se již odhodlával k centru, míč mu ale na poslední chvíli ukradl z pod kopaček obránce Duffy.

17

Míč o chvíli později nakonec dostal do stejného prostoru Antonio, nicméně improvizovaný krajní obránce hostů pro dnešní zápas svůj centr pouze namířil do jednoho z beků domácího celku.

16

Ogbonna rychle posunul míč na Payeta, který se snažil křižným pasem na Mosese, jenže přihrávka francouzskému středopolaři vůbec nevyšla.

15

Na druhé straně se kolem obránce prosmýkl s míčem útočník Emenike, nicméně pas nové zimní akvizice Kladivářů byl hodně přetažený, a tak se žádný z jeho spoluhráčů k němu neprobil.

14

Bennett nakonec míč od rohového praporku zatočil přesně na hlavu seběhnutého Akpana, jenž ovšem svůj pokus namířil vysoko nad branku hostujícího celku.

13

Rohový kop pro domácí celek po dobrém zásahu hostujícího Ogbonny, který odvrátil dlouhý aut do vápna.

12

Cresswell znovu podpořil akci hostí, když směroval dlouhý míč na Emenikeho, ten se však v době přihrávky obránce United nacházel v ofsajdu.

11

Marshall se o pár vteřin později vydal také do útoku, nicméně v osobním souboji si na Obianga kličkou nepřišel, a tak jej alespoň z nouze fauloval.

10

Na protější straně se k centru ve volném prostoru dostal obránce hostů Cresswell, ale do jeho pokus na poslední chvíli vložil nohu obránce Marshall, který jeho pas nepustil do pokutového území.

9

Centr domácího křídla však skončil pouze na hlavě právě předchozího hříšníka Collinse, jenž nekompromisní hlavičkou odvrátil míč do autu.

8

Přímý kop si vyzkoušejí také domácí. Collins příliš vehementně atakoval útočícího Browna a k míči se již staví záložník Bennett.

7

Poté si Brown v souboji s Antoniem míč příliš předkopl a balon mu nakonec utekl do zámezí. Randolph bude vykopávat od své svatyně.

6

Domácí nyní skvěle prokombinovali obranu hostů a do vápna se s míčem dostal Bennett, nicméně tomu centr pod sebe příliš nevyšel a hosté se ubránili odkopem.

5

Ten rozehrál kapitán celku z Londýna Mark Noble, z jehož centrem měl brankáře Steele problémy, nicméně poté na něj přišel útočný faul a domácí budou rozehrávat.

4

K míči se postavil Payet, jehož centr obrana Rovers odvrátila pouze k Mosesovi, ale jeho pokus obrana domácích taktéž zablokovala a je zde první rohový kop.

3

Michail Antonio byl posléze faulován kousek z vápnem na pravé straně obráncem Henleym a Kladiváři mají k dispozici volný přímý z nadějné pozice.

2

Payet rychle posunul míč na Cresswell, který viděl dobře rozběhnutého Emenikeho, ten se však přes bránícího hráče k hracímu předmětu nakonec neprodral.

1

Při pokračování celé akce si Brown pomohl nedovoleně v souboji s Kouyatém, a hosté tak budou rozehrávat z vlastní půlky.

1

Domácí uvedli míč do hry a ihned mířil nákop z obranné poloviny na Browna, ten si však dlouhý balon zpracovat nedokázal.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí dnes nastupují v tradičních modro-bílých dresech a hosté oblékli taktéž tradiční – vínové – dresy.
Úvodní sestavy:

Blackburn Rovers: Steele – Marshall, Duffy, Ward (C), Henley – Bennett, Lenihan, Akpan, Conway – Taylor, Brown.
Náhradníci: Raya – Kilgallon, Hanley, Watt, J. Gomez, Evans, Jackson.

West Ham United: Randolph – Antonio, Collins, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Kouyate, Obiang – Payet, Emenike, Moses.
Náhradníci: Adrian – Song, Henry, Lanzini, Oxford, Parfitt-Williams, Browne.

Rozhodčí: Jonathan Moss.
Vzájemná utkání
07.05.2011 (PL) West Ham – Blackburn 1:1
18.12.2010 (PL) Blackburn – West Ham 1:1
30.01.2010 (PL) West Ham – Blackburn 0:0
29.08.2009 (PL) Blackburn – West Ham 0:0
21.03.2009 (PL) Blackburn – West Ham 1:1
West Ham United
Londýnský celek naopak prožívá velmi povedenou sezonu, v níž se nachází v Premier League na 7. místě se ziskem 40 bodů a stále bojuje o příčky zajišťující poháry v příští sezoně.

Co se poháru týče, tak Kladiváři mají na svém kontě již jeden velký skalp, když nejprve ve 3. kole přehráli Wolverhampton 1:0 a následném dvojutkání – v odvětě – přehráli po prodloužení Liverpool!

Nejlepším střelcem hostí v celé sezoně je Francouz Dimitri Payet, jenž má na svém kontě již 7 branek!
Blackburn Rovers
Loni tomu bylo přesně dvacet let, co se tento celek radovalo ze svého třetího ligového titulu. Nyní však již čtvrtý rok po sobě hraje až druhou nejvyšší soutěž, kde se momentálně nachází po třiceti odehraných zápasech na 19. místě se ziskem 34 bodů a náskokem osm bodů na sestup.

V poháru si Rovers poradili nejprve ve 3. kole s Newportem 2:1 a v kole následujícím s Oxfordem pohodlně na jeho půdě 3:0. Domácí tak vyhlížejí lepší zítřky alespoň v FA Cupu.

V ligovém poháru se Blackburn příliš dlouho neohřál, když hned v 1. kole vypadl doma s Shrewsbury Town po prohře 1:2.
Nejlepším střelcem „Růží“ je Skot Jordan Rhodes, který nastřádal dohromady ve všech soutěžích již 11 branek!
Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího anglického fotbalu! Dnes se v rámci 5. kola FA Cupu představí před vlastní publikem Blackburn Rovers, na jehož hřiště zavítá West Ham United.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Blackburn Rovers – West Ham United

1:5

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 20. Marshall – 26. Moses, 36. Payet, 64. Emenike, 85. Emenike, 90+2. Payet

Karty:   35. Taylor (BLC), 84. Lenihan (BLC)   55. Taylor (BLC)   75. Kouyaté (WHU)

Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 16:6.

Blackburn Rovers: Steele – Marshall, Duffy, Ward (C), Henley – Bennett, Lenihan, Akpan, Conway (59. Jackson)– Taylor, Brown (78. Watt).
Náhradníci: Raya – Kilgallon, Hanley, Watt, J. Gomez, Evans, Jackson.

West Ham United: Randolph – Antonio, Collins, Ogbonna (78. Oxford), Cresswell – Noble (C) (73. Song), Kouyate, Obiang (67. Lanzini) – Payet, Emenike, Moses.
Náhradníci: Adrian – Song, Henry, Lanzini, Oxford, Parfitt-Williams, Browne.

Rozhodčí: Jonathan Moss