Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Vitória SC Guimarães – Vitória FC Setúbal

2:2

konec (1:1)

13.02.2016, 21:45 • 22. kolo • Lukáš Šonský

Tipsport: 1.83 3.44 4.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Hosté byli hodně efektivní, ze tří střel na bránu dali dva góly. Posledních dvacet minut se hrálo vinou dvou vyloučených na straně Setúbalu už jen výhradně na jednu bránu. Domácí vyrovnali z penalty, rozhodující trefu ale vsítit nestihli. Přeji příjemný zbytek dne. (23:57:39)
Divoký duel je u konce. Hráči Setúbalu viděli celkem devět žlutých karet, k tomu vyfasovali i dvě červené. Přesto se ubránili velkému náporu v závěru a vybojovali bod za remízu 2:2.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Domácí vydřeli roh, po kterém reklamovali, že soupeř hrál ve vápně rukou. Sudí ale druhou penaltu nenařizuje. Posledních pár vteřin.

90+2

Pinto leží otřesený na trávníku, protivník mu totiž v souboji nepříjemně přilehl nohu. Fanoušci domácích pískají, na polehávání hostujících hráčů jsou alergičtí.

90

Rozhodčí nastavuje čtyři minuty.

90

Další karta, rozhodčí tedy hosty rozhodně nešetří. Dalším napomenutým je Ruca.

87

Fotbalisté Setúbalu se po dlouhé době dostali s míčem na polovinu soupeře. Costinha sváděl souboj u rohového praporku, avšak míč nezískal.

85

Hostující Claro dostal žlutou kartu.

84

Domácím trochu vázne finální fáze, balony ve vápně často nenajdou adresáta a nebo je soupeř odkopne do bezpečí. Chybí více střelby.

82

Hosty už chytají křeče. Dva z nich teď padli na trávník a našetřili i pár cenných vteřin, které se v závěru utkání v jejich situaci bezesporu hodí.

80

Už je to hra kočky s myší. Hosté se bráni zuby nehty, remíza by pro ně byla zlatem. Těžko říct, jestli nápor soupeře vydrží.

78

Neuvěřitelné, co teď spálil domácí Mendes. Po rohu měl před sebou poloprázdnou svatyni, ale míč se mu jen tak svezl po lýtku a Ricardo ho na brankové čáře zpacifikoval. Tlak domácích sílí.

77

Gól visel na vlásku. Josué se v šestnáctce prodral k hlavičce a jeho zakončení zacinkalo od břevno. Hosté si teď zhluboka oddychli, tohle byla dobrá příležitost.

76

Žluté napomenutí vidí zblízka i Alves.

75

Čtvrt hodiny před koncem je úkol Guimarães celkem jasný: zasadit výrazně oslabenému soupeři rozhodující úder. Setúbalu už i dochází síly, hosté balony víceméně jen odkopávají.

73

Hostům tečou nervy. Sudí je napomíná další žlutou kartou (už šestou!). Obdržel ji Pacheco.

72

Hosté naposledy střídají. Cissé, autor druhé branky, přepouští své místo na hřišti Lourencovi.

70

70. OTÁVIO - 2:2

70

Guimarães právě vstřelilo branku!
OTÁVIO proměnil nařízenou penaltu s přehledem. Brankáře poslal napravo, míč nalevo a vyrovnává na 2:2.

69

69. Červená karta

69

Další červená karta a navíc penalta pro Guimarães! Tiago Valente jako poslední hráč stáhl ve vápně protihráče a verdikt sudího je nekompromisní.

67

Tohle sehráli domácí hezky. Na vysoký balon si na zadní tyči naskakoval Valente a Costinha měl co dělat, aby mu nedovolil lépe zakončit.

65

Cafú se ujal autového vhazování na vlastní polovině. Hráči v bílém ihned vystartovali do útoku, ale další z mnoha centrů do vápna byl odvrácen prvním hráčem.

63

Domácí kostrbatě kombinují před velkým vápnem Setúbalu, příležitosti z toho však neplynou. Mendes nezpracoval míč na penaltě a pak křičel na rozhodčího, že nenařídil roh pro jeho barvy.

62

Oba týmy znovu střídají. Z hostujícího týmu odchází Polák Makuszewski, do akce míří Ruca. V celku domácích přichází Franci za Sareho.

60

První žlutá karta na straně domácích. Vidí ji záložník Otávio.

59

Skoro třicet minut do konce řádné hrací doby. Tlak domácích se i přes početní výhodu zatím nekoná. Hráči Guimarães jsou sice více na míči, avšak do větších šancí se nedostávají.

58

Domácí měli posléze po faulu na Valenta zajímavou standardku zhruba z dvaceti metrů. Mendes se rozhodl rovnou vypálit, ovšem nebylo to nejlepší řešení. Míč sice letěl na bránu, ale Ricardo ho pohodlně chytil.

56

56. CISSÉ - 1:2

56

Setúbal právě vstřelil branku!
Hosté se trefují v deseti a na hřišti soupeře znovu vedou. SALIM CISSÉ dostal nádhernou přihrávku do běhu a ze strany vběhl do šestnáctky. Tam oklamal obránce a následné zakončení přibil pod horní tyč. Miguel se natahoval marně – 1:2.

54

Opět Valente. Po rohovém kopu se vyšponoval do vzduchu a v tísni hlavičkoval. Neměl však dostatek času ani prostoru na to, aby svůj pokus lépe umístil.

53

Valenteho z Guimarães zlákal volný prostor a z velké dálky vypálil. Spoluhráčům se omlouvá, že raději nepřihrál. Jeho dělovka totiž letěla až na tribunu.

51

Domácí Otávio byl v souboji s Costinhou u rohového praporku důraznější a také úspěšnější. Brankář Guimarães rozehrává od své brány.

50

Střídání na obou stranách. Pereira Caneiro jde dolů. místo něj přichází Andrade. Hostující kouč stahuje Hortu, jehož nahrazuje Danim.

48

Hosté budou dohrávat zápas v deseti. Jejich kapitán Tavares vidí po zbytečném zákroku ve středu hřiště druhou žlutou kartu a je vyloučen.

47

Sare byl při souboji u středového kruhu až moc důrazný. Sice se diví a na rozhodčího zle kouká, verdikt ale nezmění. Setúbal má míč v moci.

46

Začal druhý poločas.
Hosté už netrpělivě poskakují na hřišti, domácí se zdrželi v kabině. V útrobách stadionu ještě spustili motivační pokřik.
První půle je u konce. K vidění je poměrně pěkný fotbal, v němž měli více navrch domácí. Skóre zápasu sice otevřel soupeř, pak ale Guimarães přidalo a dočkalo se zaslouženého vyrovnání.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45

Na hřišti se hodně jiskří. Sudí nejprve musel uklidnit rozmíšku mezi střídačkami, pak potrestal žlutou kartou hostujícího Tavarese.

43

43. JOSUÉ - 1:1

43

Guimarães právě vstřelilo branku!
Domácí se v závěru poločasu dočkali zaslouženého vyrovnání. Hlavou se prosadil JOSUÉ, jemuž míč krásně nacentroval Valente. Brankář Ricardo byl tentokrát naprosto bezmocný. Ani se nesnažil zakročit a zůstal stát na místě – 1:1.

40

A opět Ricardo! Se střelou Gaspara, na první pohled nepříliš nebezpečnou, měl nečekané problémy. Balon musel krotit nadvakrát.

38

Domácí jsou lepším týmem, hostující obrana musí být stále na pozoru. Sare si nabíhal do šance v šestnáctce, avšak přetažený centr byl i na něj příliš dlouhý.

37

37.

37

Pěkný pokus Otávia. Brazilec přes zeď rovnou střílel a Ricardo měl co dělat. Střela sice letěla doprostřed branky, ale měla obdivuhodnou razanci.

36

Cafú byl faulovaný, Horta vidí za zákrok žlutou kartu. Hráči Guimarães mají k dispozici zajímavý přímý kop, odhadem třiadvacet metrů od soupeřovy svatyně.

34

Domácí fanoušci pískají. Nelíbí se jim, že Josué v šestnáctce hostů fauloval. Tedy přesněji řečeno, že jeho počin "ocenil" sudí jako nedovolený.

33

Teď měli domácí štěstí. Setúbal po delší době nakoukl do útoku a hned zahrozil! Miguelovi vypadl míč z rukavic a Cissé měl dobrou pozici ke střele. Jenže míč si špatně zpracoval a včas k němu přistoupili obránci.

31

Pacheco byl nešetrně poslaný k zemi a po mokrém trávníku doklouzal skoro až ke střídačce. Rozhodně se nehraje v rukavičkách, borci jsou do sebe hodně tvrdě.

30

Valente teď mohl rozhodně vytěžit víc. Vřítil se do šestnáctky a zleva slabě jen doprostřed brány střílel. Centr by byl možná v tomto případě lepším řešením.

28

Krajní bek Gaspar je hodně aktivní. Nyní se i skluzem položil do souboje ve vápně soupeře. Hra je však přerušena, neb balon pár vteřin předtím už skončil v zámezí.

27

Zranění nakonec nebylo tak vážně, Otávio se u postranní čáry hlásí zpět o návrat do hry. Ihned se také zapojil do kombinace.

25

Otávio zůstává ležet na trávníku a nevypadá to s ním tedy vůbec dobře. Spěchají za ním maséři, záložník se drží za ruku. Že by první střídání?

24

Guimarães v těsném ofsajdu. Míč rozehraje od své branky Ricardo. Ještě předtím byl ale napomenut hostující Makuszewski.

22

Hostům pokus o protiútok nevyšel. Costinhova přihrávka ze strany byla příliš prudká a doputovala až do rukavic domácího strážce svatyně.

21

Makuszewski si při bránění počínal za hranicí pravidel a domácí z místa prohřešku rozehrávají. V posledních minutách mají rozhodně více ze hry.

20

Rozhodčí poprvé v dnešním utkání napomíná. Žlutou kartu dostal hostující obránce Pinto.

19

Po následné standardce se dostal k zakončení stoper Pedrao. Střílel dobře na vzdálenější tyč, jeho pokusu ovšem chybělo více přesnosti.

17

Gaspar byl na polovině hřiště po odehrání míče sražen k zemi. Vstal a drží se za kotník. V utkání bude zřejmě normálně pokračovat.

16

Mohlo být vyrovnáno! Mendes si zpracoval míč na penaltovém puntíku a ihned střílel. Ricardo měl co dělat, aby včas vyběhl a jeho ránu odrazil.

14

Poprvé zahrozili také fotbalisté Guimarães. Střílel Valente a Ricardo se musel prolétnout vzduchem. Střelu, jež by mířila vedle branky, vyrazil na roh.

12

Čiperný Makuszewski si při zpracování balonu, který k němu dolétl po autovém vhazování, pomohl na hranici vápna rukou. Domácí rozehrávají.

11

Hosté jsou při chuti, zaskočenou obranu soupeře nyní znovu masírují. Pěkně (znovu z dálky) pálil Cissé. Miguel poměrně krkolomně zasáhl.

9

9. CLARO - 0:1

9

Setúbal právě vstřelil branku!
Hosté brzy otevírají skóre. Útočník ANDRE CLARO si navedl míč na střed hřiště a z pětadvaceti metrů po zemi vystřelil. Miguel se natahoval, jak mohl. Rána se však točila od jeho těla směrem k tyči. Pěkný gól – 0:1.

7

Na druhé straně se vyšponoval do vzduchu Mendes a z poměrně dobré pozice hlavičkoval. Jenže pokusu nedal razanci, Ricardo zasahovat nemusel.

6

Setúbal nyní chvilku okupoval soupeřovo velké vápno a na jeden z centrů si nabíhal Makuszewski, po souboji s obráncem se však skácel k zemi. Sudí zůstává klidný, penalta by byla hodně přísná.

5

Začíná se opatrně, bez riskantních přihrávek i bezhlavého útočení. Domácí teď sází na rozvážnou kombinaci, při které si zahraje i brankář Miguel.

3

Makuszewski tleská spoluhráčovi, který mu adresoval přihrávku na pravou stranu hřiště. Polský fotbalista však jeho záměr nepochopil a zůstal stát.

2

Oba týmy už mají za sebou úvodní útočné výpady. Ten domácí skončil faulem ještě před šestnáctkou, hosty zase zastavuje ofsajd.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Vitória SC Guimarães: Joao Miguel – Henrique, Pedrao, Josué, Gaspar – Sare, Cafú (C) – Valente, Otávio, Pereira Caneiro – Mendes.
Náhradníci: Afonso, Amoah, Andrade, Jesus, Luis Rocha, Toze.

Vitória FC Setúbal: Ricardo – Alves, Pacheco, Valente, Pinto – Tavares (C) – Costinha, Horta, Makuszewski – Cissé, Claro.
Náhradníci: Hassan, Arnold, Lourenco, Meyong, Raeder, Ruca, Dani.

Rozhodčí: Almeida – Vicente, Ramos.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Hosté se trochu trápí střelecky, vstřelili jen čtyři góly ze tří zápasů. Zato protivník si na produktivitu stěžovat nemůže: předminulý týden dal tři góly, totéž tři kola zpět.
Hráči Guimarães však doma na soka neumí, před vlastními fanoušky ho porazili naposledy v roce 2012. Setúbal navíc v tomto ročníku nehraje venku vůbec zle, byť tři poslední partie prohrál, patří na cizích hřištích k lepším.
Domácí budou plnit roli favorita, neb se v tabulce nachází na páté příčce (hosté jsou devátí) a neprohráli již šest zápasů v řadě. Setúbal v minulém kole remizoval, předtím kupil hlavně porážky.
Hezký večer, v Portugalsku dnes svým 22. kolem pokračuje nejvyšší fotbalová soutěž. Do města Guimarães na severu země přijede Setúbal.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:45.

Vitória SC Guimarães – Vitória FC Setúbal

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 43. Josué, 70. Otávio (pen.) – 9. Claro, 56. Cissé

Karty:   60. Otávio (GUM) – 20. Pinto (STL), 24. Makuszewski (STL), 36. Horta (STL), 45. Tavares (STL), 73. Pacheco (STL), 76. Alves (STL), 85. Claro (STL), 90. Ruca (STL)   48. Tavares (STL)   69. T. Valente (STL)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 21:19.

Vitória SC Guimarães: Joao Miguel – Henrique, Pedrao, Josué, Gaspar – Sare (62. Franci), Cafú (C) – R. Valente, Otávio, Pereira Caneiro (51. Lica) – Mendes.
Náhradníci: Afonso, Amoah, Andrade, Jesus, Luis Rocha, Toze.

Vitória FC Setúbal: Ricardo – Alves, Pacheco, T. Valente, Pinto – Tavares (C) – Costinha, Horta (51. Dani), Makuszewski (63. Ruca) – Cissé (73. Lourenco), Claro.
Náhradníci: Hassan, Arnold, Lourenco, Meyong, Raeder, Ruca, Dani.

Rozhodčí: Almeida – Vicente, Ramos.