Menu

Florbal

Kvalifikace mistrovství světa - muži

Slovensko – Švédsko

1:20

konec (0:10, 1:3, 0:7)

06.02.2016, 17:00 • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer) sk

Slovensko podľa očakávaní podľahlo vysoko favorizovanému súperovi 1:20. Najdôležitejší duel kvalifikačného turnaja odohrajú naši chlapci zajtra o 12:00 proti Rusku, s ktorým sa priamo pobijú po postup na svetový šampionát. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajame vám príjemný zvyšok večera. (19:01:46)

Najlepší hráči zápasu:
Švédsko: Alexander Galante Carlstrom
Slovensko: Václav Komačka

Koniec zápasu.

59:20

59:20 Albin SJOGREN - 1:20

59:20

Švédsko dalo gól!
Hostia potvrdili naše slová o okrúhlom dvadsaťgólovom darčeku pre slovenský celok. Do štatistík sa premiérovo v tomto zápase zapísal aj ALBIN SJOGREN. Asistencia: Jonas Svahn.

58:56

58:56 Alexander Galante Carlstrom - 1:19

58:56

Švédsko dalo gól!
Hosťom 18 gólov nestačilo a proti plnému počtu hráčov súpera sa presadili ešte raz. Do štatistík sa zapísal ALEXANDER GALANTE CARLSTROM, pre ktorého je to dnes už piaty presný zásah. Asistencia: Johan Samuelsson.

58:53

Slovensko hrá po dlhých piatich minútach v plnom počte.

57:23

Musíme pripomenúť, že Slovensko sa stále bráni pri dlhom päťminútovom oslabení. Švédi sa držia v útoku a budú chcieť zaokrúhliť počet svojich gólov.

56:48

Švédi ale nič nenenchávajú na náhodu a loptičku stále držia pri našej bránke. Hosťujúci tím zjavne nechce, aby Hedlund inkasoval aj druhýkrát.

56:01

Medzičasom sa nám začala už posledná štvorminútovka riadnej hracej doby tohto duelu. Naši chlapci už odrátavajú posledné sekundy a želajú si, aby sa zápas čo najskôr skončil.

55:30

Naši chlapci sa bránia aj naďalej, ale vôbec to pre nich nevyzerá dobre. Švédi sú pri chuti a pokračujú v obrovskom tlaku.

54:59

54:59 Andre ANDERSSON - 1:18

54:59

Švédsko dalo gól!
Počas päťminútovej presilovky sa Švédom darí a opäť sú pri streleckej chuti. Tentokrát sa presadil ANDRE ANDERSSON, ktorý mal doteraz na svojom konte v tomto zápase iba tri asistencie. Asistencia: Jonas Svahn.

54:28

54:28 Johan SAMUELSSON - 1:17

54:28

Švédsko dalo gól!
Hostia v presilovke veľa času nepotrebovali. Naši súperi sa ihneď usadili pred bránkou, dostatok priestoru vybojovali pre JOHANA SAMUELSSONA a ten bleskovým zakončením rozvlnil sieť. Asistencia: Alexander Galante Carlstrom.

53:53

Slovensko sa bude opäť brániť! Tentokrát až pätminútový trest za hrubosť inkasuje Peter Nehila.

53:10

Slovensko hrá teda medzičasom už v plnom počte hráčov, Švédi vyhrávajú pätnásťgólovým rozdielom.

53:10

53:10 - 1:16

53:10

Švédsko dalo gól!
Hostia sa vzájomne vyzývali na skórovanie, ale napokon svoj náskok zvýšili po vlastnom góle Slovenska. Naši chlpaci nezvládli situáciu pred svojou bránkou a loptičku si nešťastne zrazili za čiaru.

52:26

Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odišiel Martin Joščák, ktorý inkasoval dvojminútový trest za hrubosť.

51:45

51:45 Jens MILESSON - 1:15

51:45

Švédsko dalo gól!
Napokon to tam dnes padlo aj JENSOVI MILESSONOVI, ktorý mal už viacero sľubných šancí, no každá z nich bola zmarená. Teraz to ale švédskemu obrancovi vyšlo a zaokrúhlil tak počet gólov svojho celku na 15. Asistencia: Andre Andersson.

51:16

Švédski florbalisti krúžia okolo slovenskej svätyne, ale aktuálni majstri sveta vo florbale nedokážu navýšiť svoj náskok. Slováci sa bránia veľmi obetavo.

50:28

Spoza bránky však Švédi nedokázali vymyslieť nič a skóre sa meniť nebude. Diváci aj naďalej povbudzujú, nálada v Nitre je stále dobrá.

49:57

Švédsko ale vystihlo rozohrávku svojho oponenta a bezproblémovo sa nasťahovalo späť do útoku. Tam mohol z prvej strieľa Ostholm, ale volil radšej prihrávku za bránku.

49:16

Pre Slovákov je cenná každá sekunda, počas ktorej majú loptičku na svojich hokejkách. Naši chlapci ju teraz na moment podržali za vlastnou bránkou.

48:53

Na hracej ploche sa stále nič nemení. Strieľať chcel teraz Milesson, ale Slovensko sa vrhlo do jeho pokusus a ku gólmanovi ho vôbec nepustilo.

46:50

Slovensko na svojho gólmana priamu strelu nepustilo a všetky loptičky vytesnilo mimo priestoru troch žrdí. Naši chlapci statočne bojujú aj napriek negatívnemu skóre.

46:11

Švédsko ostáva nasťahované v útoku, ale jeho snahy o ďalšie rozvlnenie našej siete sú nateraz márne. Sledujeme obetavú defenzívu domácich reprezentantov.

45:36

V Nitre vládne skutočne výborná atmosféra, diváci povzbudzujú našich chlapcov aj napriek negatívnemu výsledku.

44:56

Miestny hlásateľ upravil informáciu o návštevnosti. Duel napokon priamo v hale sleduje až 2503 divákov.

44:11

Slovenskí hráči aj napriek štrnástemu gólu vo svojej sieti hlavy nevešajú a pokračujú v obetavej obrannej činnosti. Švédi teraz našich chlapcov nevedia opätovne prestreliť.

43:40

43:40 Alexander Galante Carlstrom - 1:14

43:40

Švédsko dalo gól!
Napokon sme to ale zrejme zakríkli. Spoza bránky poslal Dahlqvist výbornú prirhávku do najnebezpečnejšieho priestoru, kde si na zakončenie počkal ALEXANDER GALANTE CARLSTROM a bez zaváhania prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Andreas Dahlqvist.

43:21

Naši chlapci sa bránia naozaj veľmi dobre. Slovensko aj za neprieznivého výsledku predvádza bojovný výkon a súpera do vyloženej šance nepúšťa.

42:23

Hostia ostávajú v útoku. Andersson teraz ponúkal loptičku svojim spoluhráčom, napokon sa ale sám presunul na stred a vypálil spoza obrany, no tá jeho pokus zrazila.

41:44

Dnešné stretnutie sleduje 1500 divákov, nitrianska hala je vypredaná.

41:27

Začalo sa opäž bojovne, ale zatiaľ bez gólov. Po desaťgólovej prvej tretine je ďalšia časť duelu na presné zásahy chudobná.

40:55

Slovensko sa ubránilo a prudkým pasom sa presunulo na opačnú polovicu. Tam si k ľavej žrdi zbehol Gál, ale prirhávka na neho napokon neprešla a zakončenie sme nevideli.

40:07

Prvú loptičku tretej tretiny vybojovali na svoje hokejky švédski hráči. Hostia sa ihneď presunuli do útoku a pokúsia sa tam skórovať.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina je za nami. Gólové hody v nej nepokračovali, diváci videli iba štyri presné zásahy. O jeden z nich sa dokonca postaral Slovák Komačka, takže Hedlund s určitosťou neodíde s čistým kontom.

Tretia tretina sa začne približne o 18:26.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:50

Pred nami sú záverečné sekundy tejto časti hry a na palubovke sa nič nemení. Švédsko má loptičku vo sovjej moci, naši reprezentanti sa musia brániť.

39:13

Švédi sa vrátili do útoku. Milesson si tam vypýtal prihrávku a loptičku si stiahol priamo pred bránku, ale svoj forhend poslal iba nad bránku slovenského celku.

38:30

Aj sa tak stalo. Medzičasom sa začala posledná dvojminútovka tejto tretiny a Slovensko hrá v plnom počte. Rozdiel v skóre zatiaľ značí tucet gólov.

37:58

Slovenský gólman ale situáciu prečítal a naši chlapci loptičku vyhodili preč. Zdá sa, že toto oslabenie prečkáme bez inkasovania.

37:18

Od posledného gólu ubehlo už presne 10 minút, ale tempo hry je stále vysoké. Švédsko si drží útočnú polovicu a pokúša sa prekvapiť.

36:58

Švédi teraz skúšali strieľať spoza zadákov Slovenska, ale nebolo im to nič platné. Slovenskí obrancovia loptičku pohodlne zrazili.

36:36

Hostia to v útoku zbytočne príliš prešpekulovali prihrávkami. Z dobrých pozícií spred bránky nestrieľali, preto napokon rana od mantinelu skončila iba mimo priestoru troch žrdí.

36:04

Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za sekanie Oliver Kubaský.

35:55

Rozhodca má zdvihnutú ruku a avizuje vylúčenie. Potrestaným hráčom bude Slovák, Švédi si teda zahrajú v početnej výhode.

34:47

Švédi stále pokračujú vo svojej aktivite. Carlstrom si teraz zbehol pred bránku a chcel zakončovať, ale bol tesne bránený a loptička na neho neprešla.

34:00

Máme za sebou niekoľkominútovú pasáž bez gólu, ale za to sme v nej videli niekoľko veľmi sľubných zakončení. Diváci v Nitre sa nudiť rozhodne nemôžu.

33:12

Slovensko sa pri skrátenej početnej nevýhode dokázalo ubrániť a už hrá v plnom počte.

33:10

V posledných sekundách oslabenia Slovensko uniklo svojmu súperovi a mohlo pridať druhý gól! Loptičku potiahol Kubovič a v zakončení sa všemožne snažil, ale druhýkrát Hedlunda neprestrelil.

32:47

Švédi sa bez akýchkoľvek problémov presunuli do útoku a pokúsili sa skórovať. Gól mal na hokejke Ostholm, ale proti jeho strele sa výborne presunul domáci gólman, ktorý si následne poradil aj s Samuelssonovou dorážkou.

31:59

Vylúčenie Švédska je minulosťou. Hostia už hrajú v plnom počte a začína sa ich skrátená presulová hra.

31:56

Slovensko mohlo druhýkrát v zápase skórovať! Bulko sa natlačil medzi dvojicu vracajúcich sa Švédov a chcel zakončovať, ale v rýchlosti bol odzbrojený a na loptičku nedosiahol.

31:12

Pomer síl na hracej ploche sa ale vyrovná. Na trestnú lavicu totiž na dve minúty za sekanie smeruje aj Lukáš Řezanina.

30:45

Naši chlapci by sa radi presunuli pred Hedlunda, ale majú to mimoriadne náročné. Švédi rozhodne nechcú inkasovať.

30:14

Slováci sa ani počas vlastnej početnej výhody nevedia dostať do útoku. Švédsko si prevzalo loptičku a pokračuje v ofenzívnom snažení.

29:59

Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odchádza na dve monúty za nedovolené bránenie Alexander Galante Carlstrom.

28:40

Na hracej ploche sledujeme aj naďalej jednoznačnú dominanciu osemnásobných svetových majstrov. Švédski florbalusti majú duel plne pod kontrolou a pokračujú v útočení.

27:55

Druhá tretina sa začala vo veľkom štýle. Nitriansku halu potešil gó vo švédskej sieti, ale Slovensko sa aj napriek nemu musí dôsledne brániť.

27:18

27:18 Martin OSTHOLM - 1:13

27:18

Švédsko dalo gól!
MARTIN OSTHOLM a Forslov si pri ľavom mantineli prihrávali tak dlho, až to napokon prvého menovaného prestalo baviť a prudkým švihom prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Adam Forslov.

26:46

26:46 Václav KOMAČKA - 1:12

26:46

Slovensko dalo gól!
Naši chlapci sa presunuli na opačnú polovicu hracej plochy a podarilo sa im skórovať! Postaral sa o to VÁCLAV KOMAČKA, ktorý za obranou schoval loptičku za čepel a nenápadne vystrelil, čo Hedlunda dokonale zaskočilo. Asistencia: Lukáš Řezanina.

26:18

Švédi pokračovali v boji o čo najlepšiu streleckú pozíciu. Tú im ale Slovensko vôbec neponúklo, Eriksson tak v zmätku spred bránky zakončil iba mimo troch žrdí.

25:08

Prvá päťminútovka po zmene strán ubehla ako voda a Švédi sa v nej presadili už dvakrát. Naši súperi si aj z tohto zápasu robia verejný tréning na ktorom vo veľkom trénujú streľbu na bránku.

24:52

24:52 Johan SAMUELSSON - 0:12

24:52

Švédsko dalo gól!
Tucet švédskych gólov je zavŕšený. Po výbornej prihrávke spoza bránky Slováci loptičku zrazili, ale následne sa k dorážke dostal JOHAN SAMUELSSON a brankár už bol bezmocný. Bez asistencií.

23:50

23:50 Robin NILSBERTH - 0:11

23:50

Švédsko dalo gól!
Hosťom napokon tlak priniesol ovocie a presný zásah zaknihovali aj po zmene strán. Postaral sa o to ROBIN NILSBERTH. Asistencia: Andre Andersson.

22:56

Slovensko stále ostáva nasťahované pred svojou bránkou, ale žiadnu strelu na gólmana nepúšťa. Švédi v tlaku aj napriek tomu pokračujú a čakajú n svoju príležitosť.

22:22

Slovákov musíme za defenzívnu hru teraz pochváliť, pretože naši reprezentanti súpera vytláčajú k mantinelu a nedovoľujú mu zakončiť.

21:43

Švédi pokračujú v ofenzívnej činnosti, ale nikam sa nemusia ponáhľať. Na svojom konte majú pohodlné desaťgólové vedenie, takže si môžu dovoliť aj striedanie počas hry.

20:50

Švédi pohodlne rozohrali od svojej bránky a presunuli sa do útoku. Tam to skúsili zakončením z uhla, ale slovenský gólman si loptičku pred dobiedzajúcim Carlstromom postrážil.

20:06

Druhú tretinu začali výherným buly slovenskí florbalisti. Komínek sa ihneď natlačil pred gólmana hostí, ale Hedlund loptičku radšej podržal.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina je minulosťou. Podľa očakávania sme v nej videli jednoznačnú dominanciu aktuálnych svetových majstrov, ktorí nášmu tímu nastrieľali už desať gólov a niet pochýb o tom, že jednoznačne kráčajú za triumfom.

Druhá tretina sa začne približne o 17:45.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:59

Švédi sa do útoku ešte vrátili a svoj náskok chceli navýšiť, ale Samuelsson aj Dahlqvist svoje strelecké príležitosti premárnili.

19:28

19:28 Johannes LARSSON - 0:10

19:28

Švédsko dalo gól!
Naši súperi napokon jubilejný desiaty gól pridali ešte pred úvodnou prestávkou. Postara sa o to JOHANNES LARSSON, ktorý najskôr trafil konštrukciu bránky, ale loptička sa následne odrazila k Erikssonovi a ten ju úspešnému strelcovi spätne nabil. Asistencie Rikard Eriksson.

18:53

18:53 Jonas SVAHN - 0:9

18:53

Švédsko dalo gól!
Opäť inkasujeme po strele z pravej strany. Presadiť sa tentokrát dokázal JONAS SVAHN. Asistencia: Markus Jonsson.

18:37

18:37 Alexander Galante Carlstrom - 0:8

18:37

Švédsko dalo gól!
Hosťom najskôr loptička pri kombinácii ušla až na vlastnú polovicu, kde po ňu musel zabehnúť Ostholm. Následne ale prihrávkou na pravú stranu našiel spoluhráča, ktorým nebol nik iný než ALEXANDER GALANTE CARLSTROM, ktorý zavŕšil svoj hetrik. Asistencia: Martin Ostholm.

17:41

V zvyšnej časti oslabenia sa Švédi presunuli do útoku a svoju defenzívnu činnosť tak zvládli bez akýchkoľvek problémov. Hostia už hrajú v plnom počte.

17:00

Našim chlapcom sa podarilo dostať do útoku a usadiť sa tam. Na konci súvislejšieho tlaku hľadal kapitán Řezanina krížnou prihrávkou pred bránkou číhajúceho Dudoviča, no ten v rýchlosti zakončil iba mimo priestoru troch žrdí.

16:37

Švédi loptičku pohodlne rozohrali na opačnú stranu palubovky a pokračujú vo vynikajúcej defenzívnej činnosti.

16:16

Slováci sa najskôr do útoku nevedeli dostať, potom tam ale loptičku potihli po pravej strane. To im však nebolo nič platné, pretože zakončiť nedokázali.

15:41

Máme tu prvé vylúčenie tohto zápasu, presilovku si zahrá Slovensko! Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty Adam Forslov.

14:49

14:49 Sebastian PALMQVIST - 0:7

14:49

Švédsko dalo gól!
Hostia si ale našich chlapcov pohodlne rozobrali a vyšachovali celú obranu. Na konci akcie prišla prihrávka na pravú stranu, kde bol SEBASTIAN PALMQVIST, ktorý ihneď bleskovo pálil za presúvajúceho sa brankára. Asistencia: Markus Jonsson.

14:20

Poltucet gólov v našej sieti hráčom ani fanúšikom psychicky nepomáha, ale všetci prítomní sa aj napriek tomu pokúšajú udržať si chladné hlavy. Naši reprezentanti to na hracej ploche skúšajú systematickou defenzívou.

13:58

Hostia sa do pásma vrátili. Joščák im loptičku vzal a skúšal to prechodom popri pravom mantineli, no bol odzbrojený a neprešiel ani za deliacu čiaru.

13:32

Slovensko sa aj naďalej úpenlivo bráni a pokúša sa odolať súperovmu veľkému tlaku. Našim chlapcom sa teraz loptičku podarilo napáliť cez celé ihrisko na švédsku bránku, Hedlund s tým ale nemohol mať žiaden problém.

12:17

12:17 Alexander Galante Carlstrom - 0:6

12:17

Švédsko dalo gól!
Ďalšia vynikajúca práca aktuálnych svetových majstrov. Švédi prenechali loptičku priamo v strede útočnej polovice, kde si ju prevzal ALEXANDER GALANTE CARLSTROM, ktorý svoju strelu schoval za obranu a prekvapil gólmana. Asistencia: Adam Forslov.

11:35

Z ľavej strany z väčšej vzdialenosti teraz prudko vypálil Nilsberth, ale bránku minul. Hostia aj napriek tomu ostávajú v útoku.

10:51

Švédski hráči teraz podržali loptičku v útoku a počas toho dokonca kompletne prestriedali. Naši súperi si na palubovke robia čo chcú.

10:05

Prvá desaťminútovka duelu je za nami. Podľa očakávaní majú jasne navrch Švédi, ktorí si vypracovali pohodlný náskok a pokračujú v útočení.

09:34

Švédski florbalisti sa do útoku vrátili. Z ľavej strany to tam po sérii prihrávok strelecky vyskúšal Dahlqvist, ale gólman Mazák sa k žrdi stihol presunúť v poslednej možnej chvíli a loptičku udržal.

08:22

08:22 Sebastian PALMQVIST - 0:5

08:22

Švédsko dalo gól!
Švédi sú skutočne nezastaviteľní. Ihneď po rozohrávke sa presunuli späť do pásma, kde to mal na strelu stredom už Jonsson, no radšej zvolil prihrávku na pravú stranu a zakončenie ponúkol SEBASTIANOVI PALMQVISTOVI. Asistencia: Markus Jonsson.

07:24

Diváci si uvedomujú vážnosť situácie a svojim obľúbencom pomáhajú poteskom i hlasivkami. Psychika bude teraz z pohľadu nášho tímu najdôležitejšia.

06:51

06:51 Rikard ERIKSSON - 0:4

06:51

Švédsko dalo gól!
Ihneď po treťom góle sa Švédi presadzujú aj štvrtýkrát. Bleskovo vyhrané buly a prechod do ofenzívy zakončil úspešnou strelou RIKARD ERIKSSON. Asistencia: Robin Nilsberth.

06:43

06:43 Jonas SVAHN - 0:3

06:43

Švédsko dalo gól! Majstri sveta potvrdzujú svoju dominanciu a pridávajú aj tretí presný zásah. Postaral sa oň JONAS SVAHN, ktorý veľmi prudko vypálil až od pravého mantinelu a jeho pokus skončil v bránke. Asistencia: Markus Jonsson.

05:33

Prvá päťminútovka tohto zápasu prineisla dva presné zásahy, ale Slovensko sa aj napriek tomu nevzdáva. Naši chlapci teraz loptičku vytlačili k opačnej bránke a pokúsia sa ju tam aj vybojovať.

05:00

05:00 Rikard ERIKSSON - 0:2

05:00

Švédsko dalo gól!
RIKARD ERIKSSON si loptičku potiahol popri ľavom mantineli až pred bránku a individuálne bez akéhokoľve zaváhania rozvlnil sieť za slovenským brankárom. Asistencia: Andre Andersson.

04:13

Favorizovaní hráči teda svoju úlohu potvrdzujú už od začiatku a pomerne rýchlo sa ujímajú vedenia. Naši chlapci sa ale rozhodne nevzdávajú, publikum ich už tlačí za vyrovnaním.

03:17

03:17 Alexander Galante Carlstrom - 0:1

03:17

Švédsko dalo gól!
Hostia sa veľmi rýchlo ujímajú vedenia. ALEXANDER GALANTE CARLSTROM inkasoval na ľavú stranu k bránke výbornú krážnu prihrávku a ihneď pálil, gólman Mazák sa nestihol presunúť. Asistencia: Johan Samuelsson.

02:46

Slovenskí reprezentanti sa snažia o rýchle brejky, ale hostia sú veľmi pozorní. Sledujeme bojovný a útočný duel, v ofenzíve vládnu zatiaľ Švédi.

02:18

Slováci hrajú od začiatku veľmi obetavo a pozorne sa bránia. Mazák si teraz povybehol vedľa bránky a loptičku radšej schmatol. úvodný tlak Švédska je totiž citeľný.

01:33

Švédi sa vrátli do útoku a skúšali to tam kombináciami. Na ich konci chceli pred bránku prihrávať na Sjongrena, ale ten bol výborne pokrytý a páliť vôbec nemohol.

00:47

V Nitre je od úvodu vynikajúca atmosféra a diváci sa bavia mexickými vlnami. Potešiť ich teraz mohol Kubaský, ktorý sa natlačil pred bránku, ale loptičku na neho hostia nepustili.

00:13

Prvé buly získali na svoje hokejky Švédi a ihneď sa presunuli do útoku. Tam z ľavej strany spoza obrany zakončoval Andersson, ale nenamieril presne.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči oboch celkov sú už pripravení na palubovke a duel sa o malý moment začne. Domáce Slovensko bude hrať v červených dresoch v bránke s Mazákom, Švédi v žltej farbe a v bránke s Hedlundom.

Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.

Slováci počas hymny

Úvodné zostavy:

Slovensko: Mazák (Turek) – Sikorjak, Konečný, Komačka, Kopčák, Bulko, Joščák – Miške, Grlický, Komínek – Kubovič, Kubaský, Gál – Dudovič, Řezanina (C), Halás – Katlovský, Szabo, Nehila

Švédsko: Hedlund (Paulsson) – Nilsberth, Milesson, Forslov, Ostholm, Wallgren, Jonsson, Gustafsson – Andersson, Larsson, Eriksson – Dahlqvist, Samuelson (C), Carlstrom – Sjogren, Svahn, Palmqvist – Rudd, Palmen

Rozhodca: Leholk, Jorgensen.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní pokračovania kvalifikácie na MS 2016 vo florbale. Slovenských reprezentantov dnes v rámci domáceho kvalifikačného turnaja v Nitre čaká štvrtý duel, ktorý odohrajú proti Švédsku a vám zo stretnutia vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

Vstup do turnaja zvládli Slováci výborne a v stredu porazili Francúzov vysoko 15:3. Naši reprezentanti predviedli úspešný vstup do zápasu a už v 13. minúte vyhrávali 3:0, ale po viacerých chybách v obrane dovolili Francúzom do 19. minúty znížiť na rozdiel jediného presného zásahu (4:3). Napokon ale ešte do prestávky pridali aj piaty gól, čo im psychicky pomohlo a následne už neinkasovali ani raz. Naopak, v každej zvyšnej tretine skórovali takisto päťkrát a vypracovali si tak vysoký náskok, ktorý francúzski hráči nemali šancu zmazať.
Podrobnosti zo zápasu s Francúzskom a videá všetkých gólov nájdete TU.

V druhom zápase sa Slováci vo štvrtok predstavili proti Islandu a opäť zvíťazili bez akýchkoľvek problémov, tentokrát pomerom 11:0. Naši reprezentanti strelili súperovi po štyri góly v prvej i druhej tretine, v záverečnej časti hry potom pridali ešte tri presné zásahy (jeden z nich po trestnom strieľaní vo vlastnom oslabení). Na opačnej strane neinkasovali ani raz, takže gólman Dominik Turek si udržal čisté konto a bol vyhlásený za najlepšieho hráča svojho tímu.
Podrobnosti zo zápasu s Islandom a videá všetkých gólov nájdete TU.

Naši reprezentanti zažiarili aj v treťom turnajovom zápase, v piatok zdolali Belgicko vysoko 16:4. Základ svojho úspechu položili tradične už v úvodnej časti hry, ktorú vyhrali jednoznačne 7:0. V zvyšných dvoch dvadsaťminútovkach góly do belgickej siete iba kopili, Mazák nemal veľa práce. Výnimkou bola krátka časť záverečnej tretiny, kedy inkasoval trikrát v rozpätí štyroch minút, ale to jednoznačný bodový zisk Slovákov neohrozilo.
Podrobnosti zo zápasu s Belgickom a videá všetkých gólov nájdete TU.

Veľkí favoriti celého tunaja Švédi doposiaľ takisto neprehrali a ich celkové skóre vyjadruje obdivuhodný pomer 67:6. Severania začali v prvom zápase jednoznačným triumfom 22:0 nad Belgickom, proti Rusku potom pokračovali vysokou výhrou 15:4 a včera totálne „zdemolovali” Island, ktorý rozstrieľali 30:2.

Ďalší program Slovenska na turnaji:
7. februára: Rusko – Slovensko (12:00)
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Slovensko – Švédsko

1:20

konec (0:10, 1:3, 0:7)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Komačka (Řezanina) – 4. Carlstrom (Samuelsson), 5. Eriksson (Andersson), 7. Svahn (Jonsson), 7. Eriksson (Nilsberth), 9. Palmqvist (Jonsson), 13. Carlstrom (Forslov), 15. Palmqvist (Jonsson), 19. Carlstrom (Ostholm), 19. Svahn (Jonsson), 20. Larsson (Eriksson), 24. Nilsberth (Andersson), 25. Samuelsson, 28. Ostholm (Forslov), 44. Carlstrom (Dahlqvist), 52. Milesson (Andersson), 55. Samuelsson (Carlstrom), 55. Andersson (Svahn), 59. Carlstrom (Samuelsson), 60. Sjogren (Svahn)

Slovensko: Mazák (Turek) – Sikorjak, Konečný, Komačka, Kopčák, Bulko, Joščák – Miške, Grlický, Komínek – Kubovič, Kubaský, Gál – Dudovič, Řezanina (C), Halás – Katlovský, Szabo, Nehila

Švédsko: Hedlund (Paulsson) – Nilsberth, Milesson, Forslov, Ostholm, Wallgren, Jonsson, Gustafsson – Andersson, Larsson, Eriksson – Dahlqvist, Samuelson (C), Carlstrom – Sjogren, Svahn, Palmqvist – Rudd, Palmen

Rozhodčí: Leholk, Jorgensen

Diváci: 2503

Průběh zápasu
1. třetina
03:17
05:00
06:43
06:51
08:22
12:17
14:49
15:41
18:37
18:53
19:28
Po 1. třetině
2. třetina
23:50
24:52
26:46
27:18
29:59
31:12
36:04
Po 2. třetině
3. třetina
43:40
51:45
52:26
53:10
53:53
54:28
54:59
58:56
59:20
Konec