Menu

Další

Sjezdové lyžování

SP - sjezd mužů, Čongson

Vítěz: K. Jansrud (NOR)

konec

06.02.2016, 04:00 • Martin Boček

Z konstatováním, že dnešní sjezd mužů vyhrál Nor Kjetil Jansrud před druhým Dominik Parisem a třetím Stevenem Nymanem, se s Vámi loučím a u dalších textových přenosů na počtenou! (05:53:27)
Top 10 dnešního závodu:
1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:41.38
2. Dominik Paris (ITA) +0.20
3. Steven Nyman (USA) +0.41
4. Peter Fill (ITA) +0.47
5. Beat Feuz (SUI) +0.49
6. Otmar Striedinger (AUT) +0.52
7. Carlo Janka (SUI) +0.58
8. Adrien Theaux (FRA) +0.66
9. Romed Baumann (AUT) +0.78
10. Guillermo Fayed (FRA) 0:80

51. Andreas Žampa (SVK) +6.47

Sjezd mužů právě skončil!

54

Dnešní závod nám uzavřel slovenský jezdec Andreas Žampa. Andy však na body nedosáhl, končí na posledním 51. místě.

53

Oliver Jenot z Monaka však jel ještě hůře než Japonec a je to tedy on, kdo je na posledním místě.

52

Japonec Ryo Sugai je momentálně na posledním místě, kde asi také vydrží. Jeho ztráta činí propastné 4 vteřiny.

51

Nyní měl jet Francouz Thomas Mermilod Blondin, ten však do dnešního závodu nakonec nenastoupil!

50

Emanuele Buzzi, jak už jeho jméno napovídá, rodák z Itálie, dojíždí na krásném 25. místě. Buzzi je evidentně hodně spokojen!

49

Thomas Tumler ze Švýcarska se řadí až na 47. místo. Ani jemu se dnešní závod nepovedl.

48

Henrik Von Appenh z Chile, tedy poměrně neobvyklé sjezdařské země, dojíždí na posledním 46. místě.

47

Švýcar Nils Mani také bude dnes bez bodu. Zatím je z toho až 39. místo. Na první místo ztratil Nils přesně dvě a půl vteřiny.

46

Wiley Maple, sjezdař z Ameriky, se řadí až na 40. místo. Wileymu se jízda nepovedla, mnoho chyb ho stálo lepší umístění.

45

Klaus Brandner z Německa dojíždí na 34. místě. Klasu si žádné body dnes nepřipíše.

44

Ital Matia Casse se zatím řadí na poslední bodovanou 30. příčku, uvidíme, jestli tam vydrží až do konce a připíše si jeden bod.

43

Po krátkém upravení trati se vydal na svojí jízdu Chorvat Natko Zrnčič – Dim, který těsně za bodovanou třicítkou.

42

Američan Thomas Biesemeyer je po Kildem teprve druhým jezdcem, který nedokončí dnešní závod!

41

Známý Fin Andreas Romar se řadí až na 37. místo se ztrátou téměř tří vteřin.

40

Slovinec Martin Cater je až na 38. místě. Martin udělal poměrně spoustu chyb během své jízdy.

39

Kanadský sjezdař Jeffrey Frisch končí až na 37. místě. Jeffrey dnes bodovat tedy nebude.

38

Němec Thomas Dressen je zatím na 29. místě se ztrátou téměř dvou vteřin.

37

Blaise Giezendanner dojíždí zatím na 25. místě. Tady by to s nějakým tím bodem pro Blaiseho klapnout mohlo.

36

Americký sjezdař Jared Goldberg se řadí na průběžné 29. místo. Ani on nemůže tedy nejspíše počítat s nějakými body do Světového poháru.

35

Naopak slovinský jezdec Klemen Kosi nebude vůbec spokojen. Ztráta 3.19 vteřin znamená poslední místo pro Klemena.

34

Valentin Giraud Moine z Francie také nezajel špatně. Francouz se dostává na 18. místo a i on bude velmi slušně bodovat!

33

Ralph Weber zajel velmi dobře. Švýcar se dostává na 13. místo a je velmi spokojen. Parádní závod pro tohoto jezdce!

32

Patrick Schweiger z Rakouska dojíždí do cíle se ztrátou 2.40 vteřin. V cíli je Patrick na 29. místě.

31

Slovinec Andrej Sporn, také velmi zkušený sjezdař dokončuje dnešní závod zatím na 28. místě. Andrej dnes tedy bodovat nejspíše nebude.

Průběžné pořadí:
1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:41.38
2. Dominik Paris (ITA) +0.20
3. Steven Nyman (USA) +0.41
4. Peter Fill (ITA) +0.47
5. Beat Feuz (SUI) +0.49

30

Slovinský sjezdař Bostjan Kline může být se svým počinem velmi spokojen! Vypadalo to, že Kline bude dokonce bojovat o první desítku, nakonec se ale řadí na 11. místo se ztrátou 85 setin. I tak je to ale super výsledek pro tohoto lyžaře!

29

Kanaďan Manuel Osborne – Paradise svojí jízdu příliš nezvládl. Manuel je až na 27. místě se ztrátou 2.46 vteřin. Horší je už jenom Werner Heel, který bude po dnešním dni také velmi zklamán.

28

Vůbec první německý sjezdař dnes, Andreas Sander, dokončil svojí jízdu na 22. místě a bude si muset ještě chvíli počkat, jestli to bude stačit na body.

27

Maxence Muzaton nezačal svojí jízdu vůbec špatně. Na druhém mezičase měl ztrátu pouhých 26 setin. Pak ale udělal Maxence menší chybičku, která ho stála pár desetin. Francouz je v cíli na 17. místě se ztrátou 1.25 vteřiny.

26

Rakušan Klaus Kroell prozatím uzavírá první dvacítku. Jeho ztráta na, teď již téměř jistého vítěze, Kjetila Jansruda činí 1.64 vteřiny. Klaus bude bodovat, ale očekával asi o trochu více.

25

Dalším jezdcem byl Američan Andrew Weibrecht, který se dostává v cíli na průběžné 14. místo se ztrátou 1.15 vteřiny. Andrew může být spokojen, svojí jízdu příliš nepokazil.

24

Rakušan Vincent Kriechmayr zajel ještě hůře, než před chvílí jedoucí Marco Sullivan. Vincent je dokonce až na 20. místě. Jeho ztráta na vedoucí místo činí bez 5 setin dvě vteřiny.

23

Další Američan na startu, Marco Sullivan, nebude se svým výkonem příliš spokojen. 15. místo a ztráta 1.22 vteřiny není dobrým počinem pro tohoto zkušeného sjezdaře.

Průběžné pořadí:
1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:41.38
2. Dominik Paris (ITA) +0.20
3. Steven Nyman (USA) +0.41
4. Peter Fill (ITA) +0.47
5. Beat Feuz (SUI) +0.49

22

Posledním, kdo asi mohl sesadit vedoucího Jansruda z prvního místa byl Rakušan Hannes Reichelt. Reicheltovi se ale jízda příliš nepovedla. Hannes dojíždí dokonce až na 11. místě se ztrátou 76 setin na Kjetila Jansruda.

21

S číslem 21 se vydal na trať švýcarský sjezdař Beat Feuz, který také předvedl velmi slušnou druhou polovinu tratě. Beat se nakonec řadí těsně za Petera Filla, tedy na 5. místo, o pouhé 2 setiny právě za tímto Italem.

20

Další z favoritů dnešního závodu, zkušený Ital Peter Fill, se překvapivě nedostává ani na stupně vítězů! Peter sice před cílem zrychlil, jenže jeho ztráta ze zbytku tratě byla poměrně vysoká, Peter se řadí na 4. místo se ztrátou 47 setin na prvního Nora Jansruda.

19

Francouzský sjezdař Guillermo Fayed zajel průměrnou jízdu, která mu stačí na průběžné 8. místo. Guillermo od začátku poměrně rychle nabíral ztrátu, která činí v cíli 80 setin.

18

Jenže podle mě jsme teď viděli jízdu dnešního vítěze! Kjetil Jansrud zajel opravdu skvěle, v cíli je o 20 setin před Parisem a nemyslím si, že by ho mohl ještě někdo sesadit. Kjetil Jansrud je spokojený a není se čemu divit!

17

Italský lyžař Dominik Paris měl na druhém mezičase náskok 20 setin. O ten však v průběhu jízdy přišel, jenže před cílem se mu podařilo zrychlit a Dominik se tak dostává do vedení o 21 setin před Nymana!

16

Jeden z favoritů dnešního sjezdu Adrien Theaux nezajel asi tak, jak by jsme od něj asi čekali. Adrien je momentálně na čtvrtém místě, mimo stupně vítězů. Jeho ztráta na vedoucího Nymana činí 25 setin. Čelo závodu je opravdu našlapané.

Průběžné pořadí:
1. Steven Nyman (USA) 1:41.79
2. Otmar Striedinger (AUT) +0.11
3. Carlo Janka (SUI) +0.17
4. Romed Baumann (AUT) +0.37
5. Marc Gisin (SUI) +0.51

15

Francouz Johan Clarey může být se svojí jízdou spokojen tak napůl. Ztráta 69 setin ho řadí na 6. místo. Johan chtěl ale určitě výše.

14

Další americký sjezdař na startu Steven Nyman předvedl skvělou jízdu! Od prvního mezičasu se pohyboval pouze v zelených číslech, před cílem sice udělal Steven menší chybu, ale i tak se nakonec dostává na vedoucí pozici o 11 setin před Striedingera!

13

Travis Ganong si musel na svůj start počkat o něco déle, než čekal. Ovšem i tak dokázal zajet Travis velmi slušnou jízdu, ztráta 96 setin ho momentálně řadí na 7. místo.

12

Ou! Tak teď měl norský sjezdař Aleksander Aamodt Kilde obrovské štěstí! Při jednom z nárazu na terénní vlnu se mu odepnula lyže, Kilde ale naštěstí dokázal vše ustát, i s jednou lyží v pořádku zastavit.

11

Ital Christof Innerhofer nejel špatně, ale na ty nejlepší to nestačí. Chris se řadí na průběžné 6. místo se ztrátou 83 setin na vedoucího Striedingera.

10

První desítku jezdců nám uzavřel Kanaďan Erik Guay, který začal svou jízdu velmi dobře, jeho ztráta na druhém mezičase byla pouhé 2 setiny. Jenže pak začal dělat Erik menší chybičky, které ho nakonec dostávají až na 7. místo se ztrátou 1.30 vteřiny.

9

Jako devátý v pořadí jel Rakušan Romed Baumann. Romed disponoval na druhém mezičase náskokem 33 setin, jenže ten se mu do cíle nepodařilo udržet a nakonec se řadí na 3. místo se ztrátou 26 setin.

8

Zkušený švýcarský lyžař Carlo Janka nejel vůbec špatně! Téměř celou jízdu se držel v opravdu těsném náskoku, v cíli se ale nakonec dostává na druhé místo o pouhých 6 setin za Striedingera! I tak může být ale Carlo Janka spokojený.

7

Rakouský sjezdař Otmar Striedinger měl sice ještě na třetím mezičase ztrátu 19 setin, jenže poté dokázal Otmar zrychlit a v cíli se dostává před Gisina na první místo o 40 setin!

6

Benjamin Thomsen z Kanady nezajel moc povedenou jízdu. Od prvního mezičasu nabíral poměrně velkou ztrátu, ta nakonec činí v cíli 1.59 vteřiny, Benjamin se řadí na poslední 6. místo.

5

Další Ital, Matteo Marsaglia, může být se svojí jízdou docela spokojen. Ztráta 59 setin momentálně znamená pro tohoto závodníka třetí místo.

4

Zkušení italský lyžař Werner Heel nepředvedl tak dobrou jízdu jako Marc Gisin. Dokonce se řadí až na poslední místo. Jeho odstup od prvního místa činí 1.43 vteřiny.

3

Jako další jel švýcarský sjezdař Marc Gisin. Marc předvedl velmi dobrou jízdu, a i když byl rád, že na jenom ze skoků nespadl, dostává se na první místo s náskokem 26 setin na dosud vedoucího Poissona!

2

Američan Bryce Bennett začal od začátku své jízdy ztrácet na Poissona víc a víc. V cíli se řadí na druhé místo se ztrátou 94 setin.

1

Jako první se vydal na korejskou, prosluněnou, sjezdovku francouzský sjezdař David Poisson, který neudělal během své jízdy nějakou závažnější chybu, a dojíždí do cíle v čase 1:42.56.

Sjezd mužů právě začal!
Ještě jednou příjemné sobotní ráno všem, kteří buď ještě nešli spát, nebo si přivstali, aby mohli společně s námi sledovat další závod mužů ve sjezdu.
První předjezdci se již pomalu vydávají na trať, ve 4:00 můžeme začít!
Startovní listina:
1 POISSON David
2 BENNETT Bryce
3 GISIN Marc
4 HEEL Werner
5 MARSAGLIA Matteo
6 THOMSEN Benjamin
7 STRIEDINGER Otmar
8 JANKA Carlo
9 BAUMANN Romed
10 GUAY Erik
11 INNERHOFER Christof
12 KILDE Aleksander Aamodt
13 GANONG Travis
14 NYMAN Steven
15 CLAREY Johan
16 THEAUX Adrien
17 PARIS Dominik
18 JANSRUD Kjetil
19 FAYED Guillermo
20 FILL Peter
21 FEUZ Beat
22 REICHELT Hannes
23 SULLIVAN Marco
24 KRIECHMAYR Vincent
25 WEIBRECHT Andrew
26 KROELL Klaus
27 MUZATON Maxence
28 SANDER Andreas
29 OSBORNE-PARADIS Manuel
30 KLINE Bostjan
31 SPORN Andrej
32 SCHWEIGER Patrick
33 WEBER Ralph
34 GIRAUD MOINE Valentin
35 KOSI Klemen
36 GOLDBERG Jared
37 GIEZENDANNER Blaise
38 DRESSEN Thomas
39 FRISCH Jeffrey
40 CATER Martin
41 ROMAR Andreas
42 BIESEMEYER Thomas
43 ZRNCIC DIM Natko
44 CASSE Mattia
45 BRANDNER Klaus
46 MAPLE Wiley
47 MANI Nils
48 VON APPEN Henrik
49 TUMLER Thomas
50 BUZZI Emanuele
51 MERMILLOD BLONDIN Thomas
52 SUGAI Ryo
53 JENOT Olivier
54 ZAMPA Andreas (SVK)
Těžko říci, kdo bude dnešním favoritem, letošní sjezdový fenomén Aksel Lund Svindal je zraněný. tím pádem mají šanci ostatní. O vítězství se určitě bude pokoušet Peter Fill, Hannes Reichelt, Kjetil Jansrud a spousta dalších.Vyhrát může kdokoliv, u toho nesmíte chybět!
Pořadí Světového poháru ve sjezdu:
1. Aksel Lund Svindal (NOR) 436
2. Peter Fill (ITA) 315
3. Adrien Theaux (FRA) 269
4. Guillermo Fayed (FRA) 247
5. Hannes Reichelt (AUT) 228
Pořadí Světového poháru:
1. Marcel Hirscher (AUT) 969
2. Aksel Lund Svindal (NOR) 916
3. Henrik Kristoffersen (NOR) 871
4. Kjetil Jansrud (NOR) 635
5. Peter Fill (ITA) 454

101. Kryštof Krýzl (CZE) 28
Dobré, brzké ráno všem příznivcům alpského lyžování. Kolotoč Světového poháru zamířil do Jižní Koreje, konkrétně do střediska Jeongseon, kde budeme společně sledovat sjezd mužů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:00.

SP - sjezd mužů, Čongson

Vítěz: K. Jansrud (NOR)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Startovní listina
1 POISSON David
2 BENNETT Bryce
3 GISIN Marc
4 HEEL Werner
5 MARSAGLIA Matteo
6 THOMSEN Benjamin
7 STRIEDINGER Otmar
8 JANKA Carlo
9 BAUMANN Romed
10 GUAY Erik
11 INNERHOFER Christof
12 KILDE Aleksander Aamodt
13 GANONG Travis
14 NYMAN Steven
15 CLAREY Johan
16 THEAUX Adrien
17 PARIS Dominik
18 JANSRUD Kjetil
19 FAYED Guillermo
20 FILL Peter
21 FEUZ Beat
22 REICHELT Hannes
23 SULLIVAN Marco
24 KRIECHMAYR Vincent
25 WEIBRECHT Andrew
26 KROELL Klaus
27 MUZATON Maxence
28 SANDER Andreas
29 OSBORNE-PARADIS Manuel
30 KLINE Bostjan
31 SPORN Andrej
32 SCHWEIGER Patrick
33 WEBER Ralph
34 GIRAUD MOINE Valentin
35 KOSI Klemen
36 GOLDBERG Jared
37 GIEZENDANNER Blaise
38 DRESSEN Thomas
39 FRISCH Jeffrey
40 CATER Martin
41 ROMAR Andreas
42 BIESEMEYER Thomas
43 ZRNCIC DIM Natko
44 CASSE Mattia
45 BRANDNER Klaus
46 MAPLE Wiley
47 MANI Nils
48 VON APPEN Henrik
49 TUMLER Thomas
50 BUZZI Emanuele
51 MERMILLOD BLONDIN Thomas
52 SUGAI Ryo
53 JENOT Olivier
54 ZAMPA Andreas (SVK)