Menu

Futsal

Mistrovství Evropy

Portugalsko – Srbsko

1:3

konec (1:1)

06.02.2016, 21:00 • Bělehrad, Srbsko • Skupina B • Petr Dejnožka

To je pro dnešek z evropské šampionátu vše, zítra vyvrcholí také "česká" skupina, kde se budou naši reprezentanti snažit urvat postup proti Itálii! Příjemný zbytek večera přeje Petr Dejnožka. (22:33:26)
Další velké srbské vítězství je na světě! Domácí mančaft dokázal po Slovinsku šokovat Portugalce a po vítězství 3:1 vyhrál celou skupinu B! Znamená to mnohem příznivějšího soupeře do čtvrtfinále, ve kterém míří Srbsko na Ukrajinu a Portugalci na Španěly!

Konec zápasu.

39:33

Ricardinho pálí znovu a opět nepřesně. Tentokrát jeho střele k levé tyči chybělo opravdu málo.

39:20

Portugalsko to pochopitelně ještě zkouší, zbrklost ale znamená velké množství nepřesností.

39:13

39:13 Milos SIMIĆ - 1:3

39:13

Srbsko právě vstřelilo branku!
Razítko na srbském postupu z prvního místa je tady! Portugalci si až příliš zahrávali před vlastní brankou, za což byli náležitě potrestáni! Autové vhazování rozehrál neomylně na MILOŠE SIMIČE, který z bezprostřední blízkosti zametl balon za brankáře Vítora Huga – 1:3!

38:55

Ricardinho si znovu připravil míč na svoji levačku, následně ale vypálil mimo. Následuje time out na straně unavených Srbů, kteří hlavně musí nasbírat síly na poslední minutu dnešního utkání.

38:26

Pokračujeme v silném portugalském tlaku, obranný čtverec Srbska je ale neuvěřitelně pevný.

37:49

Ricardinho měl na noze vyrovnávací branku, svoji střelu ale nasměroval pouze do Aksentijevičovy náruče! Následný vysoký výkop srbského brankáře skončil na břevně prázdné portugalské klece!

37:35

A znovu jsme zpět před srbskou brankou..

37:07

Po dlouhé kombinaci na útočné polovině vypálil Ricardinho mimo branku, srbská defenzíva si může na několik chvil odpočinout.

36:30

A Portugalci také okamžitě využívají hru bez brankáře!

36:30

Tři a půl minuty před koncem přichází oddechový čas pro Portugalce, kteří potřebují srovnat! Když ne, ve čtvrtfinále by je čekal velkolepý souboj se Španělskem!

36:04

36:04 Marko RAJČEVIĆ - 1:2

36:04

Srbsko právě vstřelilo branku!
Tak to je hozená rukavice pro portugalský výběr! Dnes v Bělehradě vidíme jednu branku hezčí než druhou, nyní se vyšvihl domácí výběr! Rajčevič se nejprve parádní kličkou uvolnil, následně nabídl míč MARKO PERIČOVI, který obstřelil brankáře a poslal Srby do nečekaného vedení – 1:2!

35:26

Ztráta na půlící čáře znovu posadila na koně Portugalce, zakončení Bruno Coelha v akrobatické pozici prosvištělo mimo branku.

34:36

Vítor Hugo se zřejmě při souboji s Rakićem zranil a vyžádal si ošetření přímo na hrací ploše. Držel se za břicho, ale na nic vážného to nevypadá, pomůže led.

34:11

Rakićova dělovka zastavena očividně rukou, rozhodčí se ale pokutový kop rozhodli neodpískat.

34:00

Šest minut před koncem se do tlaku začínají dostávat i Srbové, což nám předznamenává skvělý závěr dnešního střetnutí. Vítor Hugo na centrovaný balon reagoval výběhem a vykopnutím až ke střeše arény.

32:55

Perić nedokázal udržet míč na hrací ploše, čímž ho automaticky odevzdal soupeři.

32:20

Jak již bylo řečeno, remízový výsledek znamená první místo ve skupině pro Portugalsku. Srbové se tak budou muset směrem dopředu začít mnohem více ohánět.

32:03

Arnaldo Pereira vyslal v pádu střelu z nouze, vybojoval pro tým z Pyrenejského poloostrova alespoň možnost kopat rohový kop.

31:49

Ricardinho znovu sklidil od fanoušků zasloužený potlesk, u vzdálenější tyče se pokusil o nůžky. Provedení skvělé, míč ale směřoval pouze do boční sítě. Portugalci musí začít znovu od vlastní branky.

31:25

Dnešnímu zápasu přihlíží 11 161 diváků, což znovu znamená překonaný divácký rekord ve skupinové části evropských šampionátů!

30:17

Nyní se nejlepší hráč současnosti rozhodl pro kličku ve středu hřiště, posunul si balon na pravou nohu a vypálil. Znovu ale pouze do míst, kde kraluje srbská jistota mezi tyčemi – Aksentijević.

29:13

A znovu ten Ricardinho. Tentokrát se uvolnil na pravé straně, Aksentijevič byl ale znovu připraven.

28:41

Joao Matos se pokusil zaskočit srbského brankáře technickou střelou ke vzdálenější tyči, samotné provedení ale rozhodně neodpovídalo kvalitě evropského šampionátu.

27:59

Když není na hřišti Ricardinho, Srbům se daří ofenzivní akce. Nyní se však tahoun Portugalska znovu vydal na hrací plochu.

27:46

Tiago Brito byl vychytán Aksentijevičem! Portugalský futsalista dostal nalito do dobré pozice, střela mu ale nesedla úplně podle představ. Míč mířil přesně do míst, kde byla připravena srbská jednička.

27:11

Na akumulované fauly je nyní srovnáno 2:2, vyloučena není ani exekuce desetimetrového kopu na jedné či druhé straně.

26:45

Srbská aktivita směrem dopředu souvisí i s faktem, že v případě remízy půjdou na obávané Španěly právě domácí futsalisté. Nemusíme si nic nalhávat, Ukrajina by byla ve čtvrtfinále mnohem přijatelnějším soupeřem.

26:30

Perić se šikovně vytočil od postranní čáry směrem do středu, Vítor Hugo byl však proti jeho prudkému zakončení stoprocentně připraven.

26:09

Stojković sestřelil u postranní čáry Bruno Coelha a nemůže se divit, že si pro něj hlavní rozhodčí přichystal žlutý kartónek.

25:41

Útočné nápady Portugalců již nejsou tak pestré, Srbové se brání bez větších potíží.

24:51

Postupem času začínají Srbové směrem dopředu ožívat a pokouší se promluvit do futsalového dění v Bělehradě.

24:18

Tak to je škoda! Stojkovič prakticky z nulového úhlu hledal na zadní tyči nabíhajícího si spoluhráče, trochu smolně ale orazil pouze tyčku, která odchýlila míč z dosahu futsalisty stojícího na opačné straně! Velká smůla pro Srbsko, Portugalci si zajisté oddychli.

23:43

Rychlé nohy Ricardinha znovu úřadovaly, následný pokus trefil bránícího Kociće pouze do obličeje. Srbský hráč bude v pořádku pokračovat v průběhu dnešního zápasu.

23:20

Po rychlé srbské kombinaci zkoušel zakončit na vzdálenější tyč Rakić, Vítor Hugo ale míč kontroloval a nechal ho docestovat až do zámezí.

22:58

Pedro Cary zkusil štěstí takřka od půlící čáry, brankář Aksentijevič musel zasáhnout a odklonit balon nad břevno.

22:16

Také Kocić ukázal technickou finesu u postranní čáry, díky čemuž se dostal do střelecké pozice. Jeho zakončení bylo ale sraženo pouze na rohový kop.

22:07

Mezi střelce se chtěl zapsat také brankář Portugalska Viktor Hugo, jeho prudký nákop však výrazně postrádal potřebnou přesnost.

21:38

Po následném rohovém kopu poslal znovu Anilton balon pouze do boční sítě srbské klece.

21:34

Vzápětí se již Anilton mohl plně zapojit do útočení Portugalska, prudká rána pravačkou donutila Aksentijeviče k důležitému zákroku.

20:53

Kocić byl po zisku balonu podkopnut Aniltonem, první akumulovaný faul byl zapsán na konto Portugalska.

20:08

Hned po pauze se Portugalci znovu vrhli do víru útočení. Fábio Cecílio však svoji střelu nasměroval pouze do bránících hráčů.

20:01

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas přinesl velkou územní převahu portugalského týmu, favorit sice přestřílel Srby v poměru 17:9, jenže ujala se pouze střela Ricardinha po parádním samostatném průniku. Paradoxně hned jedenáct ze sedmnácti střel patří na konto právě nejlepšího portugalského střelce, který se vyrovnávací trefou posunul na čtyři branky. Zajímavý duel bude pokračovat hned po pauze, druhá půlka začne asi v 21:52.

20:00

První poločas skončil.

19:14

Také srbský tým se snaží podržet míč a vymyslet nebezpečnou útočnou akci. Tentokrát zkusili nakopnout míč vzduchem, gólman Vítor Hugo byl však pozorný.

18:32

A znovu snaha obávaného Ricardinha skončila na obětavosti srbských zadáků, kteří se již čtyřgólovému portugalskému lídrovi pokládají do střel.

18:00

Čas do konce prvního poločasu se krátí, Portugalci jsou stále nastěhováni na útočné polovině.

17:03

Také Portugalsku si vybírá možnost na poradu pod taktovkou hlavního kouče.

16:50

O minutu později již Rajčević dostal příležitost se přímo konfrontovat s portugalským brankářem, prudkou ranou ho pořádně protáhl! Vítor Hugo skvělým zákrokem udržel stav nerozhodný!

15:50

Rajčević zastaven nedovoleně při postupu k brance, z následné standardní situace však Srbové nic nevytěžili. Míč patří Vítoru Hugovi.

15:05

Rozběhla se nám poslední pětiminutovka prvního poločasu, Portugalci se snaží o zvrácení stavu ve svůj prospěch.

14:20

14:20 RICARDINHO - 1:1

14:20

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Největší hvězda evropského šampionátu srovnává stav střetnutí a to naprosto neuvěřitelným způsobem! RICARDINHO se u postranní čáry zbavil parádním obhozením protihráče a poté z voleje poslal míč nekompromisně do šibenice srbské svatyně! Aksentijevič byl naprosto bez šance – 1:1!

13:48

A znovu srbská jednička v permanenci, tentokrát musel zachytit střelu Fábii Lima. Zakončení z levé strany však tentokrát postrádalo razanci.

13:29

Tak vzápětí se Ricardinho rozhodl pro šikovnou přihrávku do předbrankového prostoru, kde se o zakončení pokusil tvrdou ranou Bruno Coelho! Fantastický Aksentijevič udržel těsný náskok Srbska!

12:54

Ricardinhovi snahu upřít nelze, občas ale bere akce až příliš sám na sebe. Nyní o tom svědčí tři zblokované střely v krátkém sledu těsně po sobě.

12:04

Po delším čase jsme přece jen viděli útočnou akci Srbů, Simićovo zakončení však bylo včas zablokováno. Na tahu jsou znovu Portugalci.

11:12

Již delší dobu čekáme na výraznější příležitost na jedné či druhé straně. Portugalci jsou dopředu aktivnější, Srbové neviditelní.

10:27

Fábio Cecílio dostal nabito od Ricardinha, z voleje však poslal míč zhruba metr nad Aksentijevičovu branku.

09:53

Ricardinhova rána sražena na další rohový kop, převaha Portugalska trvá i po srbském time outu.

09:19

Ricardinho našel přesně nohu Pedro Cary, jehož dělovka ze vzduchu zamířila mimo. Na zvyšující se tlak Portugalců reaguje srbský trenér oddechovým časem.

09:00

Optická převaha Portugalců trvá i nadále, gólový rozdíl však také. Následuje rohový kop favorita.

08:23

Odpovědět se pokusily dvě největší hvězdy portugalského výběru, Ricardinho, ani Paulinho ale prostor mezi třemi tyčemi trefit nedokázali.

07:41

07:41 Mladen KOCIĆ - 0:1

07:41

Srbsko právě vstřelilo branku!
Obrovská radost srbských fanoušků přichází v osmé minutě zápasu, kdy se pořadatel šampionátu dostává do vedení! Perić posunul křížem míč na MLADEN KOCIČE, jenž přesnou ranou rozšířil svůj střelecký účet na evropském mistrovství na tři góly a hlavně poslal Srby do důležitého vedení – 0:1!

07:23

Rázem jsme mohli zaznamenat radost Portugalsko, Tiago Brito ale jemnou tečí těsně před brankářem nasměroval míč pouze do levé tyče!

06:53

Jenže směrem dopředu se Srbsko také dostává velmi těžko, boj o první místo ve skupině bude v daném případě opravdu vyrovnaný.

06:27

Dlouhá portugalská kombinace na útočné polovině zatím žádnou brankovou příležitost nepřinesla, srbský celek se brání velmi svědomitě.

05:26

Standardku rozehrál prudkou střelou Tiago Brito, napálil ale pouze dobře postavenou srbskou zeď. Z následného rohového kopu již tým z Pyrenejského poloostrova nic nevytěžil.

05:23

Postup Dja byl zastaven Živanovićem, který zaznamenal úvodní nedovolený zákrok dnešního střetnutí.

04:59

Pěkná akce Srbů směrem dopředu mohla vyústit ve stoprocentní příležitost, čistým obranným skluzem ale celou situaci zachránil hodně skloňovaný Ricardinho.

04:36

Další šikula v portugalském týmu Paulinho se bleskově uvolnil proti bránícímu hráči, následně však napálil pouze Aksentijevičovo rameno.

03:56

Rajcević se mohl stát srbským hrdinou, z ničeho nic totiž portugalská obrana propadla a on mohl postupovat sám na brankáře! První střelu Vítor Hugo vyrazil před sebe, následná dorážka stejného hráče skončila pouze centimetry mimo!

03:44

Portugalci dobrým forčekinkem brzdí srbskou kombinaci ještě na polovině "domácího" týmu.

03:11

Zatím je utkání ve znamení soubojů Ricardinha s Aksentijevičem. Ze všech soubojů prozatím vyšel vítězně srbský brankář.

02:35

A ihned se Ricardinho ukázal ve skvělém světle. Na hrotu portugalské kombinace se zbavil bránícího hráče a prudkou ranou protáhl Aksentijeviče! Skóre i tak zůstává nezměněno!

02:01

Také Portugalci se snaží o odpověď, u balonu jeden z nejlepších hráčů současného futsalového světa – Ricardinho.

01:09

To již neplatí při tutovce Kociće, který ale prudkou ranou ve vyložené příležitosti napálil pouze portugalského gólmana Vítora Huga!

01:01

Srbové jsou v úvodu utkání velmi aktivní, usadili se na útočné polovině a snaží se ohrozit portugalskou svatyni. Vítor Hugo zatím zasahovat nemusel.

00:25

Jako první se dnes směrem dopředu vydali srbští futsalisté, zakončení Kociće se ale mezi tři tyče nevměstnalo.

1

Utkání právě začalo.
Obě mužstva jsou již na palubovce zaplněné Kombank arény, která se pokusí dotáhnout Srby k dalšímu vítězství. Hráči pozdravili fanoušky, následující hymny dnešních soupeřů.
Díky odpolednímu výsledku mezi Španělskem a Ukrajinou je nyní jisté, že vítěz dnešního střetnutí dostane ve čtvrtfinále ukrajinské futsalisty. Naopak poražený bude muset skousnout hodně složitý oříšek v podobě největších favoritů na titul – Španělů.
Úvodní sestavy:

Portugalsko: Vítor Hugo (Bebe) – Pedro Cary, Fábio Cecílio, João Matos, Ricardinho – Paulinho, Bruno Coelho, Arnaldo Pereira (C), Djô, Anilton, Tiago Brito, Fábio Lima.

Srbsko: Aksentijević (Momčilović) – Perić (C), Janjić, Kocić, Rajčervić – Živanović, Lazić, Simić, Rakić, Radovanović, Milojević, Pršić, Stojković.

Rozhodčí: Lumbreras (Španělsko), Lemal (Belgie) – Onatsu (Finsko).
I Portugalci po suverénním výkonu prošli do vyřazovací fáze, v dnešním utkání se rozhodne o tom, kdo půjde do čtvrtfinále z výhodnější pozice. V prvním utkání porazili Portugalci Slovince i díky hattricku Ricardinha, který je považován za nejlepšího evropského hráče současnosti, 6:2 a nyní se pokusí urvat ve skupině první místo.
Domácí tým Srbska bude hnán dopředu početným publikem, možná by mohlo dojít i k naplnění kapacity jedenácti tisíc fanoušků. Skvělá atmosféra panovala již na zahajovacím zápase Srbů se Slovinci, jako první se sice prosadil soupeř, jenž následným pětigólovým obrat si postup do čtvrtfinále evropského šampionátu vysloužili právě Srbové!
Dějištěm Mistrovství Evropy 2016 ve futsale je srbský Bělehrad, natěšená Kombank aréna se těší na další velké utkání. O první místo skupiny B si to v přímém souboji rozdá domácí Srbsko proti favorizovanému Portugalsku! Oba týmy mají na kontě jedno vítězství, kdo se bude radovat podruhé?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Portugalsko – Srbsko

1:3

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 15. Ricardinho – 8. Kocić (Perić), 37. Rajčević (Perić), 40. Simić (Kocić)

Karty:   27. Stojković (SRB)

Portugalsko: Vítor Hugo (Bebe) – Pedro Cary, Fábio Cecílio, João Matos, Ricardinho – Paulinho, Bruno Coelho, Arnaldo Pereira (C), Djô, Anilton, Tiago Brito, Fábio Lima.

Srbsko: Aksentijević (Momčilović) – Perić (C), Janjić, Kocić, Rajčervić – Živanović, Lazić, Simić, Rakić, Radovanović, Milojević, Pršić, Stojković.

Rozhodčí: Lumbreras (Španělsko), Lemal (Belgie) – Onatsu (Finsko)

Diváci: 11 161