Menu

Fotbal

Nizozemský pohár

PSV Eindhoven – FC Utrecht

1:3

konec (0:2)

04.02.2016, 20:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Čtvrtfinále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.34 5.05 7.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešní den vše. Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších přenosů se na Vás těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (22:47:35)
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:22.
Ještě doplním, že PSV prohrálo poprvé od přátelského utkání s Hibernians. Na domácím trávníku padl Eindhoven naposledy v březnu loňského roku. Utrechtu se tedy podařilo ukončit takřka jedenáctiměsíční sérii PSV bez porážky na svém stadionu.
Je dobojováno! Utrecht překvapivě poráží PSV Eindhoven na jeho hřišti a postupuje do semifinále domácího poháru! Do utkání vkročili lépe domácí, jenže van Ginkel ani de Jong Ruitera hlavou z těsné blízkosti nepřekonali! Utrecht šel do vedení po půlhodině hry, kdy hosté sehráli signál z rohového kopu, míč se dostal na kopačky Barta Ramselaara a ten s přehledem zakončil. Ještě před přestávkou přidali hosté druhou branku. Sebastien Haller se krásným způsobem zbavil Brenet a technickou střelou rozvlnil síť podruhé.

Na začátku druhé půle se očekával tlak PSV, ale byli to hosté, kdo zahrozil jako první. Haller se na hranici šestnáctky odhodlal k akrobatickému zakončení a jeho pokus vytáhl Pasveer s velkými obtížemi na roh! O pár minut později už stejný hráč poslal míč přesně do kroku Barta Ramselaara, který přidal svou druhou branku v utkání! PSV se sice ještě vrátilo do utkání díky vlastní brance Ramona Leeuwina hlavou, když poté neproměnilo PSV další velkou šanci, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. V závěru utkání ještě hrozil střídající Jozefzoon, ale ani on už recept na Ruitera nenašel.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Do odraženého míče se z voleje opřel rozběhnutý Hendrix. Jeho rána byla spíše dokladem domácího zmaru. Středopolař PSV sice trefil míč prudce, ale napálil jej jen do před sebou stojícího obránce.

90+3

Utrecht drží míč daleko od své branky a zdá se, že si postup do semifinále holandského poháru s přehledem pohlídá.

90+2

Hendrix si přebral míč za hranici šestnáctky, prvním dotekem si jej připravil na střelu a poté se do něj opřel placírkou. Jeho střela nabrala příliš velkou výšku a Ruitera neohrozila.

90+1

Na druhé straně mohl PSV vrátit do hry Jozefzoon. Střídající hráč si parádně zpracoval míč, pohrál si s ním a z otočky vyslal prudkou střelu. Míč prosvištěl těsně vedle levé tyče Ruiterovy branky!

90

Nastavují se 4 minuty!

90

Utrecht měl k dispozici přímý kop z nadějné pozice. Nedovoleným zákrokem se provinil Moreno, jež byl také po zásluze oceněn. Do míče se opřel Ayoub, jež zvolil dlouhý rozběh, avšak napálil pouze čtyřčlennou zeď.

89

Boymans dostává hodně prostoru. Domácí hrají v defenzivě na jediného obránce. Střídající Boymans se nyní prodral do velkého vápna, kde po souboji upadl, rovněž se dožadoval odpískání penalty, ale ani jeho prosby nebyly vyslyšeny.

88

Boymans se prudce otočil kolem svého strážce, když pospíchal za prodlouženým míčem. Při obrovské akceleraci strhl svého protivníka k zemi, čehož si hlavní rozhodčí všiml a odpískal útočný faul.

87

Ani tentokrát se to neobešlo bez zbytečných emocí. Hosté hrají na hranici rizika, celý stadion se po sporném souboji dožadoval pokutového kopu, nicméně rozhodčí měl celou situaci jako na dlani a rozhodl se nezapískat.

86

Před Ruiterovu branku směřoval načechraný centr. Po souboji na hranici malého vápna upadl de Jong, jež se dožadoval pokutového kopu, ale bude z toho pouze další rohový kop.

85

Do dobré příležitosti se řítil střídající Jozefzoon, který už byl v pokutovém území, ale na poslední chvíli se mu do střely položil obránce, jež srazil míč na rohový kop.

84

Hendrix se dopustil dalšího zbytečného faulu ve středu hřiště a od rozhodčího dostává důrazné varování. Utrecht si s rozehrávkou přímého kopu dává pořádně načas.

83

Domácí sevřeli soupeře před jeho pokutovým územím. Centrovaný míč odvrátil Ayoub, poté se k němu dostal střídající Ludwig, jež si vymodlil faul.

PSV Eindhoven – FC Utrecht

1:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 32. Ramselaar, 41. Haller, 58. Ramselaar, 74. Leeuwin (vla.)

Karty:   48. van Ginkel (PSV), 81. de Jong (PSV), 90. Moreno (PSV)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:22.

PSV Eindhoven: Pasveer – Brenet (78. Jozefzoon), Bruma, Moreno, Willems (64. Isimat-Mirin) – Pröpper, Hendrix, van Ginkel (67. Pereiro) – Narsingh, de Jong, Locadia
Náhradníci: Zoet, Isimat-Mirin (64. Willems), Arias, Pereiro (67. van Ginkel), Maher, Jozefzoon (78. Brenet), de Wijs

FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum – Ramselaar (77. Ludwig), Strieder, Joosten, Ayoub – Barazite (82. Ligeon), Joosten (66. Boymans), Haller
Náhradníci: Boymans (66. Joosten), Ludwig (77. Ramselaar), Bednarek, Ligeon (82. Barazite), Abena, Rosheuvel, Troupée

Rozhodčí: Liesvedl – Janson, Bexkens