Menu

Hokej

Euro Hockey Tour

Rusko – Česko

2:4

konec (0:1, 2:3, 0:0)

20.12.2015, 12:00 • VTB Ice Palace, Moskva • Martin Stříbrný

"Strhující utkání se šťastným koncem". Tak by se dalo popsat dnešní utkání, ve kterém Češi porazili Rusy v Moskvě 4:2! Ve třetí třetině žádná branka k vidění nebyla, a tak si Češi mohou připsat další tři body do tabulky Channel One Cupu a celkové tabulky Euro Hockey Tour.

K zisku nádherné trofeje, o kterou se zde v Moskvě hraje, zbývá Čechům jediné – aby Finsko dnes neporazilo Švédy za tři body.

Tímto se s vámi loučím, mějte se pěkně a přeji pěkný zbytek dne. (14:28:41)
Nejlepším hráčem Česka v dnešním utkání je po právu zvolen brankář Dominik Furch. Z týmu Sborné byl vybrán autor jedné branky Viktor Antipin.

Neskutečné, neskutečné, neskutečné! Češi dokázali vyloupit Ledový palác v doslova nepřátelské atmosféře a šance na celkové prvenství v turnaji jsou po tomto utkání doopravdy vysoké!

Konec zápasu.

59:55

Ilja Kovalčuk pálil z první, jenže Furch je dnes dominantní! Teď už to vypadá s Českem velice dobře!

59:31

Hosté v plném počtu.

59:20

Zohorna mohl střílet do prázdné brány, jenže pod nohy se mu vrhl jeden z Rusů a je po šanci. Ledový palác je na nohou.

58:31

Ilja Kovalčuk uvolnil Šipačjova, který ale nedokázal trefit prázdnou bránu, jelikož Furch předvedl další skvělý zákrok!

57:31

Ruská Sborná dokonce hraje bez gólmana! Tak teď už je to buď anebo...

57:31

Oddechový čas pro domácí.

57:31

Sborná má k dispozici další přesilovou hru! Jan Kovář zatáhl za záchranou brzdu, když zahákoval pronikajícího Rusa a bez zbytečných připomínek míří na trestnou lavici.

57:11

Zohorna na ničím nepřemýšlel, a ihned po přejetí modré čáry vypálil. Jeho rána nebyla ani razantní, ani umístěná, a tak s Murygin neměl žádný problém.

56:15

Dadonov měl příliš velký respekt z hostujícího obránce, a nakonec se ani nepokusil ho obejít. Pouze nahodil kotouč na bránu, kde si jej stál Dominik Furch.

55:02

Skvěle! Milan Gulaš se vrací na ledovou plochu a šance Čechů na výhru v dnešním utkání se zase o mnoho zvedli. Rusko ale míří opět do útoku, nic nevzdává předčasně.

54:33

Hra se přerušuje a vyšťavená čtyřka České republiky míří na střídačku. Klíčová přesilovka ruské Sborné se stále krátí.

53:30

Jan Rutta je ohromný srdcař! Tentokrát proti němu stál ostrostřelec Ilja Kovalčuk, jenže ani toho se nezalekl a skočil mu do rány. Puk srazil mimo bránu a naštěstí je v pořádku.

53:02

První přesilovku si teď zahraje také Sborná! Milan Gulaš omylem zasáhl jednoho ze svých protihráčů do obličeje, za což je poslán na lavici hanby.

52:21

Teď už se fanoušci v Lecovým paláci dokonce radovali, ale Furch opět zakročil! Denis Denisov vypálil tvrdě od modré čáry a gólman Česka měl plně zakrytý výhled. I tak ale kotouč se štěstím chytil a podržel svůj tým.

51:34

Mozjakin měl na hokejce branku své týmu! Ruský kanonýr ale trestuhodně pohrdl šancí, když z mezikruží vůbec netrefil hostující bránu.

50:46

Jan Rutta obral Sbornou o puk a zavezl ho za vlastní bránu. Češi tak mohou jet vystřídat a nasbírat síly, jelikož největší tlak Ruska se podle všeho ještě chystá.

50:11

Nikita Zajcev vypálil tvrdě od modré čáry do chumlu stojícího před Furchem. Ten si ale kotouč přes veliké Rusy našel a vyrazil do bezpečí.

49:46

Ruské publikum si žádá branku, která je teď doopravdy na spadnutí. Česká obrana už není tak bezchybná, ale Furch drží Čechy nad vodou!

49:23

Horké chvilky pro Dominika Furcha. Nejprve bravurně zlikvidoval ránu Apalkova a byl sražen k zemi. To ale rozhodčí ignorovali a Zaripov pálil do prázdné brány. Kotouč ale do brány přes ležícího brankáře Česka nedostal. Neskutečný zákrok!

48:49

Češi ale přispěchali s rychlou odpovědí, když mačkají Rusy v jejich obranném pásmu. Žádná střela z toho ale zatím není.

47:50

Celá hala skanduje "Russia!, Russia!" a domácí celek opět kombinuje před Furchem. Snad se jim nepodaří vstřelit kontaktní branku, to by nakonec nemuselo dopadnout dobře.

46:45

Lukáš Radil vyučil své parametry, když tvrdě sundal Širokova. Ten to nezvládl, rozjel se přes celé pásmo, a tvrdým úderem na hlavu Koukala si vybil své emoce. Rozhodčí stál metr od toho, ale zřejmě neposoudil tento zákrok jako nedovolený.

46:38

Uff, tak tato pasáž hry měl něco do sebe! Češi se neprosadili, naštěstí ani Sborná ne, a tak si budou moct oba týmy oddechnout během komerční přestávky, která bude následovat.

45:43

Ani Češi se nechtějí nechat zahanbit a zaměstnávají Murygina. Ten si počíhal na útočníka vyjíždějícího zpoza brány a kotouč mu doslova ukradl z čepele lapačkou!

44:53

Jarůšek je po vstřelené brance vážně při chuti. Tentokrát se procpal po mantinelu na dostřel brány, a nakonec servíroval kotouč bekhendem pro Tomáše Voráčka. Ten byl ale rychlejší než puk, a tak z této dobré šance Čechů nic nebude.

43:26

Denis Kokarev měl naprosto podobnou šanci, jako jeho dva předchůdci, ale i on si vylámal zuby na perfektním Furchovi! Češi mají co dělat, aby uhájili své nadějné vedení.

42:51

Viktor Antipin měl podobnou šanci jako Zajcev, jenže ho rána už prošla! Dominik Furch byl ale v pozoru a kotouč vykopl betonem do rohu kluziště.

42:45

Zajcev měl úplně volný prostor pro střelu z mezikruží, jenže než stihl vypálit, ke kotouči se doklouzal jeden z hostujících obránců, který střelu zablokoval.

41:36

Doudera měl oči jenom na puku a měl velké štěstí, že Dadonov není zákeřným hráčem, který by ho tvrdě poslal k zemi. I tak ho ale o puk Rus obral a vyhazuje ho za Furchovu bránu.

40:44

První česká útočná formace vytvořila v brankovišti Ruska obrovský závar a Murygin měl plné ruce práce. Nakonec si ale ve skrumáži našel kotouč a přerušil hru.

40:01

Na konci druhé dvacetiminutovky v Radulovovi pukli saze, když tvrdě atakoval jednoho z Čechů. Rozhodčím to neuniklo, a ještě dodatečně vyloučili ruského tvrďáka. Češi tak hrají přesilovou hru!

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou strhující třetinu, po které vede Česká republika už o dvě branky! Po třech minutách hry vyrovnal Vladislav Karatjev. Poté šlo Rusko dokonce do vedení, když se prosadil Viktor Antipin.

Česko ale přestálo tlak Rusů, a pak přišla desetiminutovka snů! Stav utkání nejprve srovnal Tomáš Kundrátek. Do vedení poslal Českou republiku pět minut před koncem třetiny Martin Zaťovič. A aby toho nemělo Rusko málo, Češi přidali ještě čtvrtou branku. Richard Jarůšek nadvakrát překonal Murygina a je to 4:2!

Třetí třetina začne zhruba ve 13:50.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Čeští hokejisté mají kotouč na hokejkách a vypadá to, že půjdou do kabin za dvoubrankového vedení. To by bylo doopravdy báječné.

39:09

39:09 Richard JARŮŠEK - 2:4

39:09

Česko právě vstřelilo branku!
A je to čtvrtý gól České republiky! První střelu RICHARDA JARŮŠKA dokázal Murygin ještě vyrazit, jenže následnou dorážku už ne a Rusové jsou zralí na ručník! Bez asistence.

38:05

38:05 Dominik Furch podržel český tým fantastickým zákrokem!

38:05

Co se to s Rusy děje, kde je ten sebevědomý tým z první poloviny druhé třetiny? Danis Zaripov jel úplně sám na Furcha a troufám si tvrdit, že za psychické pohody by tento samostatný nájezd s přehledem proměnil. Jenže Furch se teď ukázal ve skvělém světle, když ránu ruského kanonýra vyrazil vyrážečkou.

37:22

Kovalčuk, zjevně rozhozen současnou situací v Ledovým paláci, to přehnal s razancí svojí přihrávky, když neodkázal na metr přihrát Šipačjovovi.

36:38

Jevgenij Dadonov pěkně vypálil pod nohy obránce, jenže jeho rána o chlup minula růžek hostující brány, a tak Furch ani nemusel zasahovat.

36:04

Viktor Antipin tvrdě vypálil od modré čáry, jenže měl smůlu, že před Furchem nikdo nestál, a tak hostující gólman jeho ránu v pohodě chytil do lapačky. Dobrá práce obrany Česka v čele s Dominikem Furchem!

35:38

Fanoušci Sborné jsou trošku zamlklí, jakoby ani nemohli uvěřit, že jejich oblíbenci zase prohrávají. Rusko se ale i nadále tlačí dopředu, uvidíme, jak dlouhou si Češi své vedení dokáží střežit.

34:20

34:20 Martin ZAŤOVIČ - 2:3

34:20

Česko právě vstřelilo branku!
To je fantazie, Česko se přeci jenom prosazuje! Jan Kovář připravil nádhernou křižnou přihrávkou místo pro MARTINA ZAŤOVIČE, který si se svou šancí věděl rady a posílá svůj tým opět do vedení! Asistence: Jan Kovář.

33:48

No a opět zvoní tyč, to je ohromná škoda! Milan Gulaš vypálil od pravého mantinelu, a jeho rána nakonec skončila na levé tyči brány.

33:37

Ani teď si Češi nepočínají velmi dobře, když krouží s pukem ve středním pásmu. Nutno podotknout, že Rusové mají výborný pohyb.

32:36

Máme tu druhou přesilovku dnešního utkání, opět pro Česko! Radulov se ve snaze získat kotouč provinil hákováním, za což také míří na trestnou lavici a Češi mají možnost na skórování.

32:22

To je neskutečné, jaké mám teď hra tempo. Michal Kempný vypálil tvrdě z pravého kruhu, jenže jeho rána se odrazila od horní tyče Muryginovy brány zpět do hřiště!

31:57

Tato elitní formace Ruska si protáhl střídání a vytvořila si ještě jednu šanci. Kovalčuk ale z dobré pozice trestuhodně minul.

31:37

Obrovská šance také na druhé straně. Anton Bělov si našel kotouč na kruzích a tvrdě vypálil. Jeho ránu ale Furch viděl a ramenem jí vytěsnil mimo tři tyče.

30:47

Milan Gulaš srdnatě bojoval u mantinelu s o hlavu věštím Rusem, a nakonec z toho byla šance pro Kováře, který bohužel minul bránu z dobré pozice.

30:16

Anton Bělov opět ukázal, co dokáže provést se svými protihráči. Nejprve složil u mantinelu Jarůška, o dvě vteřiny později stejným způsobem Jana Buchteleho. To už se ale Jarůškovi nelíbilo, a tak přispěchal s rychlou sekerou do nohy Bělova. Naštěstí to ani jeden z rozhodčích nezaregistroval.

29:06

Hra se přerušuje a to znamená jediné – komerční přestávka. Ruští diváci se i během této pauzy baví po svém, když nafukovacími tyčemi vytváří v aréně neskutečnou atmosféru!

28:30

Tato vstřelená branka očividně okysličila krev v žilách reprezentantů Česká, kteří mohli jít opět do vedení. Jediné, co jim stálo v cestě, byl Alexej Muryginy, podržel svůj tým pěkný zákrokem.

27:29

27:29 Tomáš KUNDRÁTEK - 2:2

27:29

Česko právě vstřelilo branku!
No vida, Češi jsou zpátky ve hře! Milan Gulaš předložil nádherně kotouč pro TOMÁŠE KUNDRÁTKA ,který pohotovu ranou do horní části brány překonal bezmocného Murygina. Asistence: Milan Gulaš.

27:06

Denisov se snažil vypálit od modré čáry, jenže Zaťovič mu obětavě padl do rány. Dobrá práce hostujícího útočníka, který velmi vypomohl svému brankářovi.

26:10

Urban obral Guseva o puk a mohl jít sám na Murygina. Jenže mu scházela potřebná rychlost, a nakonec ho o puk obral sám Gusev. Škoda, tato případná branka by byla velmi nápomocná.

25:09

25:09 Viktor ANTIPIN - 2:1

25:09

Rusko právě vstřelilo branku!
To je válec, přišlo, co přijít muselo. VIKTOR ANTIPIN se dostal ke kotouči a nádhernou střelou do růžku brány propálil nejen Furcha, ale také ležící obránce v brankovišti Česka. Asistence: Alexander Radulov, Ilja Kovalčuk.

24:56

Obrovská šance Ruska, po které následuje snad třetí zakázaný uvolnění České republiky během minuty a půl.

24:21

Češi se provinili zakázaným uvolněním, a tak i nadále pokračuje tlak Ruska. Doufejme, že ho Češi ustojí.

22:59

Rusko dostalo novou krev do žil, protože teď na ledě kraluje. Ruští fanoušci jsou ve varu, Češi budou mít co dělat, aby neinkasovali podruhé. Těžké chvíle pro hokejovou reprezentaci Česka...

22:28

22:28 Vladislav KARTAJEV - 1:1

22:28

Rusko právě vstřelilo branku!
Ledový palác je na nohou, Sborná srovnává stav utkání! Gusevovu přihrávku přizvedl ležící obránce Česka, jenže kotouč si ve vzduchu našel VLADISLAV KARTAJEV, který parádním baseballovým úderem překonal Furcha. Asistence: Nikita Gusev.

21:55

Domácí brankář má teď plno práce. Filippiho střelu z pravého kruhu vytěsnil Murygin mimo tři tyče na poslední chvíli. Velké štěstí pro ruskou Sbornou!

21:16

A další šance České republiky. Valský se také dostal k odraženému kotouči a vypálil. Jemu se povedlo trefit bránu, jenže Murygin jeho střelu na dvakrát zlikvidoval a je po šanci.

20:34

No mohla být, ale na druhé straně! Tomáš Kundrátek se ujal volného kotouče a rychle vypálil zápěstím. Jenže ruský obránce byl rychlejší a stihl do rány vložit hůl. Kotouč putuje za bránu Murygina.

20:02

Šipačov vyhrál vhazování a Rusové ihned zavážejí kotouč do pásma Čechů. Snad z toho nebude rychlá branka.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první třetinu, po které se jde do kabin za stavu 1:0 pro Českou republiku! Češi hráli výrobně dozadu, a navíc se jim podařilo vstřelit jednu branku. Stalo se tak v šesté minutě, když Tomáš Vincour propálil z dobré pozice Murygina. Také Rusko ale mělo pár šancí, jenže Furch je zatím bezchybný. Uvidíme, jak tomu bude ve druhé třetině, která začne zhruba za čtvrt hodiny.

20:00

První třetina skončila.

19:27

Bělov nádherným pasem oslovil Širokova, který jel do brejku jeden na jednoho. Rychlý protiútok zakončil ranou přes obránce, jenže Furch si kotouč našel a efektivně ho lapil do své lapačky. Půl minuty do konce a vhazování v pásmu Česka.

19:00

Oheň je zažehnán. Ruský obránce nezachytil kotouč na modré čáře a ve snaze zachránit situaci se dostal do ofsajdového postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

18:35

Hraje se za bránou Dominika Furcha a Rusové mají kotouč na hokejkách. Doufejme, že to obrana Česka ustojí a do kabin se půjde za stavu 1:0 pro Českou republiku!

18:22

Tak to je ohromná škoda. Kundrátkovi se nepovedla střela od modré, jenže kotouče se chopil Radil a jel ze strany sám na Murygina. Ten jeho úmysl zasunout kotouč za beton přečetl, a kotouč schoval do své lapačky.

17:11

Jarůšek si za bránou Murygina neporozuměl s Tomášem Urbanem, když se ho snažil oslovit, jenže centr čtvrté lajny to vůbec nečekal. Kotouč mají Rusové a valí zpátky do útoku.

16:16

Tak to nebylo vůbec povedené. Sergej Andronov se po dvou minutách může vrátit s čistým vědomím na ledovou plochu. Snad se tato nepovedená přesilová hra neprojeví na psychice Čechů.

15:51

Zatím to není ani trochu povedená přesilový hra v podání Čechů. Rusko po chvilce bránění opět vyhazuje a elitní útočná formace České republiky jede vystřídat.

15:19

...nakonec z toho nebyla ani jedna střela, jelikož se Rusko probilo ke kotouči a vyhazuje ho až za bránu Dominika Furcha.

14:48

Česká republika se po dlouhém boji o kotouč usadil a v útočném pásmu a kombinuje před Muryginem. Uvidíme, co z toho vyplyne.

14:16

Česká republika si zahraje první přesilovou hru. Sergej Andronov to přehnal s napadáním, když sekl před hůl obránce Česka, a je tu tak možnost na dvoubrankový trhák!

13:46

Bělov teď ukázal, čeho je schopen. Nejprve tvrdě vypálil od modré čáry, a pak ještě poslal k zemi Petra Koukala. Ten vypadá trošku otřeseně, ale snad bude v pořádku.

13:01

Ilja Kovalčuk našlápl podél levého mantinelu a dojel až do obranné třetiny Česka. Tam se ale se zlou potázal, když byl atakován hostujícím obráncem.

12:14

Jarůšek měl možnost posunutou kotouč na volného spoluhráče, jenže se mu nepodařilo procedit kotouč pod hokejku ruského obránce a hra se zase přesouvá na druhou stranu.

11:54

Zdá se, že Rusko je zatím z obrany České republiky velmi rozhozené. Až na tu předchozí šanci si nic nevytvořilo, a teď dokonce udělalo zakázané uvolení. Hra se přesouvá před Murygina.

11:01

Šipačjov měl na hokejce vyrovnání! Ruský centr se utrhl obraně Česka a jel sám na Furcha. Ten ale pohotově zareagoval, když mu vypíchl kotouč holí, a nakonec byl sám natlačen do brány. Hra se přerušuje a bude se vhazovat ve středním pásmu.

10:37

Koukal vyhrál čistě buly na hokejku Lukáš Radila, který měl volný prostor pro střelu. Ta také přišla, jenže do ní stihl vložit hůl jeden z domácích hráčů a kotouč končí v ochranné síti!

10:00

Kundrátek si udělal prostor na modré čáře a vypálil. Jeho ránu se ještě před Muryginem snažil tečovat Koukal, jenže se mu to nepovedlo a domácí brankář zakročil.

09:40

Ruská čtvrtá lajna se snaží dokázat, že není jenom do počtu, když zamkla hostující pětku v obranném pásmu. Česká obrana ale funguje zatím bravurně.

08:23

To byla parádní kombinace České republiky, jenže nic z toho. Koukal si vyměnil kotouč s Radilem, a nakonec ho přenechal volnému Vincourovi. Ten hodně napřáhl, jenže kotouč mu v poslední chvíli přeskočil hůl a bylo po šanci.

07:45

Lukáš Radil odehrál velmi dobré střídání a hned dvakrát zaměstnal Murygina. Nejprve se pokusil rychle obkroužit branku a zakončit, jenže domácí gólman se přesunul velmi rychle. S jeho druhou šancí si domácí gólman poradil taktéž bravurně a následuje komerční přestávka.

07:15

Hektická pasáž hry je za námi a teď mají zase kotouč na hokejkách Češi. Uvidíme, jestli něco bude z tohoto protiútoku.

06:19

Dadonov převzal kotouč ve středním pásmu a zavezl ho do útočné třetiny. Rusko kombinuje před Furchem, žádnou sebelepší střeleckou pozici si ale zatím nevytvořilo.

05:26

05:26 Tomáš VINCOUR - 0:1

05:26

Česko právě vstřelilo branku!
Tak to je paráda, Češi jdou do vedení! Petr Koukal dostal kotouč na čepel TOMÁŠE VINCOURA, který propálil Murygina a Česká republika se ujímá vedení. Asistence: Petr Koukal.

04:30

Sergej Andronov to přehnal s důrazem, když zatlačil Furcha do brány a rozhodčí jsou nuceni přerušit hru. Nutno podotknout, že si Andronov počínal na brankovišti Česka velmi neohrabaně.

03:47

Ruské publikum začalo hlasitě skandovat a domácí poprvé zamkli Čechy do vlastní obranné třetiny. I teď se ale Češi ubránili a mohou jet vystřídat.

03:17

Česká obrana zatím pracuje velmi dobře. Až teď se poprvé Rusko dostalo s pukem do útočné třetiny, jenže jejich snaha netrvala příliš dlouho a kotouč mají zase hosté.

02:14

Tak to byla dobrá šance Česka! Kovář se dostal spolu se Zaťovičem do brejku dva na jednoho. První jmenovaný zakončil celou akci střelou, ta ale nebyla nijak dobře umístěný a Murygin ji v pohodě chytá!

01:38

Vladislav Karatjev mohl zaútočit, jenže měl za sebou dlouhé střídání, a tak pouze nahodil kotouč na Furchovu bránu a jel vystřídat. Český brankář kotouč podržel v lapačce a vhazovat se bude v obranném pásmu České republiky.

00:56

Češi drží kotouč stále na svých hokejkách. Rusové aktivně napadají a dělají Čechům problémy s rozehrávkou.

00:24

Čeští hokejisté vyhráli vhazování a zavezli kotouč do vlastní třetiny. Tam o něj ale přišli a Dominik Furch musel předvést první zákrok utkání.

00:01

Utkání právě začalo.
Národní hymny jsou u konce. Ruské publikum je v obrovském varu a dá se očekávat, že i dnes požene svůj tým za vítězstvím! Uvidíme, jak zapůsobí bouřlivá atmosféra v Ledovém paláci na hokejisty České republiky.
Hráči obou týmů nastupují za obrovského aplausu na ledovou plochu, utkání za malou chvíli začne. Nejprve si ale poslechneme národní hymny obou států.
Úvodní sestavy:

Rusko: Murygin (Sorokin) – Jakovlev, Bělov, Antipin, Čudinov, Zajcev, Denisov, Višněvskij, Kiselevič – Kovalčuk, Šipačjov, Radulov – Zaripov, Prochorkin, Mozjakin – Apalkov, Kartajev, Kokarev – Dadonov, Andronov, Širokov – Gusev.

Česko: Furch (Francouz) – Kundrátek, Kempný, Rutta, Kolář, Jeřábek, Doudera, Šimek, Voráček – Gulaš, Kovář (C), Zaťovič – Radil, Koukal, Vincour – Valský, Filippi, Zohorna – Jarůšek, Urban, Buchtele.

Rozhodčí: Fonselius, Rantala (FIN) – Šeljanin, Sivov (RUS).

Rozbruslení v moderním VTB Ice Palace v plném proudu.

První vzájemný zápas v této sezóně:
Karjala Cup: Rusko – Česko 3:4 po sn. (0:0, 1:1, 2:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Širokov (Mozjakin), 45. Grigorjev (Cvetkov, Širokov), 56. Antipin (Šipačjov, Dadonov) – 21. Zohorna (Sobotka, Radil), 50. Doudera (Jan Kovář), 52. Gulaš (Kubalík, Doudera), rozh. náj. Jan Kovář. Rozhodčí: Pajula, Rantala – Nieminen, Puolakka. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3 384. Střely na branku: 15:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3 – nájezdy 1:2.
Rusko:
Domácí Rusové nemohou mít jiné ambice, než svůj předvánoční turnaj vyhrát. Kouč Oleg Znarok tak dal dohromady silný výběr, jemuž vévodí hvězdní Ilja Kovalčuk a Alexander Radulov. Zatímco ve čtvrtek se Sborné ani jejím největším oporám vůbec nedařilo, v sobotu proti Finům už to byla úplně jiná káva. Vyprodaný Ledový palác viděl ruský koncert, který rezultoval v debakl severského celku v poměru 8:1. Domácí vedli 2:0 už v průběhu 2. minuty, v 7. minutě se trefili potřetí a úvodní část vyhráli 4:0. Zářili také Kovalčuk s Radulovem, oba skórovali dvakrát a prvně jmenovaný přidal i asistenci. V neděli bude Sborná bojovat o vítězství na Channel One Cupu, prvním předpokladem k tomu, aby mohla slavit, je, že porazí Česko.
Česko:
Svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka se dosud v Euro Hockey Tour spíše trápili. Na Karjala Cupu dokázali získat dva body až v posledním duelu, když zdolali po nájezdech Rusko, a do Channel One Cupu vstoupili domácí porážkou 0:3 s Finskem. V sobotním duelu proti Švédsku ale protrhli dosavadní trápení, Tre Kronor přehráli 3:1 a připsali si tak první plný bodový zisk v této sezóně. Branky českého týmu stříleli Vincour, Filippi a Zohorna. Velmi dobrým výkonem se blýskl také brankář Pavel Francouz. Česko stále může celý turnaj vyhrát, musí ale porazit Rusko a navíc doufat, že Finové získají v duelu se Švédskem méně bodů než Vůjtkův celek.
Srdečně tu vítám všechny milovníky hokeje! V neděli v pravé poledne nastoupí český národní tým ke svému poslednímu zápasu na Channel One Cupu. Soupeřem výběru Vladimíra Vůjtka bude domácí Rusko. Oba celky do vzájemného souboje nastoupí povzbuzeni sobotními výhrami, navíc motivováni tím, že stále mohou celý turnaj vyhrát. Sborná doslova rozebrala Finsko a čeští hokejisté zase udolali neoblíbené Švédy. Uvidíme, jakou bude hrát roli, že Rusové měli více času na odpočinek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Rusko – Česko

2:4

konec (0:1, 2:3, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Kartajev (Gusev), 26. Antipin (Radulov, Kovalčuk) – 6. Vincour (Koukal), 28. Kundrátek (Gulaš), 35. Zaťovič (Kovář), 40. Jarůšek

Rusko: Murygin (Sorokin) – Jakovlev, Bělov, Antipin, Čudinov, Zajcev, Denisov, Višněvskij, Kiselevič – Kovalčuk, Šipačjov, Radulov – Zaripov, Prochorkin, Mozjakin – Apalkov, Kartajev, Kokarev – Dadonov, Andronov, Širokov – Gusev.

Česko: Furch (Francouz) – Kundrátek, Kempný, Rutta, Kolář, Jeřábek, Doudera, Šimek, Voráček – Gulaš, Kovář (C), Zaťovič – Radil, Koukal, Vincour – Valský, Filippi, Zohorna – Jarůšek, Urban, Buchtele.

Rozhodčí: Fonselius, Rantala (FIN) – Šeljanin, Sivov (RUS)

Průběh zápasu
1. třetina
05:26
14:16
Po 1. třetině
2. třetina
22:28
25:09
27:29
32:36
34:20
39:09
Po 2. třetině
3. třetina
40:01
53:02
57:31
Konec