Menu

Hokej

World Junior A Challenge

Kanada East – Česko

3:2

konec (0:1, 1:0, 2:1)

17.12.2015, 01:00 • Iroquois Park Sports Centre, Whitby, Ontario • Čtvrtfinále • Richard Wagner (@Groundhoppik)

Dámy a pánové, s konstatováním, že Češi na World Junior A Challenge končí po více než sympatickém výkonu se s Vámi loučím. Za to, že jste to se mnou v tuto noční hodinu vydrželi a dosledovali onlajn až do konce Vám děkuji. Dobou noc a na počtenou se těší Richard Wagner. (03:40:24)
Nejlepší hráči utkání:

Josef Kořenář (CZE) – 27 z., 90.00%
Tyler Rollo (CAE) – 2+1

Za českou stranu byl zcela po zásluze jako nejlepší hráč vybrán brankář Josef Kořenář, který předvedl několik skvělých zákroků. Stejně tak záslužné je i ocenění na druhé straně. Za východní výběr Kanady si pro cenu přijel autor tří bodů a rozhodující trefy Tyler Rollo.

Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

Česká republika – 13 (34)
Kanada – 7 (30)
Duel jest u konce. Kanaďané rozhodli o tom, že východní výběr narazí v semifinále na své krajany ze západu. V průběhu závěrečného dějství se totiž dostali již do dvougólového vedení, které jim zařídil Tyler Rollo. Dvě a půl minuty před koncem sice ještě snížil Kristian Reichel, ale na vyrovnání již český tým nedosáhl.

Konec zápasu.

59:57

Kanaďané dostali puk ven z pásma a při útoku české výpravy byl odpískán ofsajd. Českým šancím je zřejmě dáno vale.

59:15

Češi se snaží, cpou se do zakončení, jdou do střel, ale Kanada je dokáže blokovat. V jiném případě zase kazí přihrávky k napřaženému hráči.

59:07

Velká šance pro národní výběr ze země Jaromíra Jágra! Na trestnou lavici je za podražení vykázán Adam Smith (CAE).

58:26

Češi se nacpali do pásma a poté odvolali brankáře Josefa Kořenáře z branky. Následně všem zatrnulo. Zajímavý pokus o výhoz téměř trefil odkrytou klec.

REICHEL - 3:2

57:31

Česko právě vstřelilo branku!
Ale pozor, Češi se dostávají na rozdíl jediné branky! A ještě stále mají dost času na to, aby dokázali i srovnat. Prosadit se dokázal syn trenéra KRISTIAN REICHEL, který povedenou a tak trošku skrytou střelou po vhazování, kdy Češi rozpoutali bitvu o kotouč u levého mantinelu, využil práce Tomáše Havránka a střeou z osy kluziště dal svému týmu naději! Jeho pokus z levého kruhu zamířil přesně nad lapačku Nicholase Latinoviche. Asistence: Tomáš Havránek.

57:19

Nervy to jsou opravdu veliké a navíc je tu vzájemné vyloučení. Maxime St. Pierre (CAE) podrazil Petra Kodýtka (CZE), který ale dle rozhodčích pád nafilmoval.

57:09

Kristian Reichel opět v akci. Jeho rána z podobného místa jako před malou chvilkou skončila jen na připraveném Latinovichovi.

56:02

Češi přežili útok svého soupeře a na druhé straně se na vrcholu levého kruhu opřel do kotouče Kristian Reichel, ale ten umístil svůj puk těsně vedle levé tyče.

55:30

Na druhé straně nejprve operoval u pravé tyčky kanadské svatyně Lukáš Doudera, ale jeho pokus o prostrčení puku pod betonem do sítě byl neúspěšný, načež Nicholas Latinovich podržel puk v lapačce. Hned po buly pálil Milan Davídek, ovšem nevešel se mezi tři tyče.

54:30

Grant Cooper mohl náskok Kanady ještě navýšit, ale jeho zakončení z pravého křídla skončilo jen na vyrážečce českého strážce tyčí.

ROLLO - 3:1

53:18

Tým Kanada East právě vstřelil branku!
Tohle už budou mít čeští mladíci hodně těžké. Severoamerický hokejový velikán si zapisuje třetí trefu. Rychlá kombinace přinesla nahrávku od Joshe Kosacka od prostoru na pravém kruhu. Kotouč napálil bez dlouhého otálení pod víko Josefa Kořenáře TYLER ROLLO, jenž si do statistik připisuje třetí bod v tomto duelu. Troufám si říci, že tohle je to, co kanadští hráči potřebovali. Asistence: Josh Kosack a Josh Dickinson.

53:10

Kanada se po nepovedeném útoku, který skončil icingem, dostala do pásma. Brett Murray ještě při svém motání skončil na zadním mantinelu, ale Quinn Wichers už svou ránou provětral betony Josefa Kořenáře, který pak čapl lapačkou i dorážku.

52:10

Dvakrát se teď zapotil Nicholas Latanovich, jenž nejprve pokryl lehkou střelu od modré čáry. Více tělesných sekretů však padlo na ránu z levého křídla, jež přišla hned po vhazování. Kanadský gólman ji vyrážečkou poslal do rohu.

51:01

Kanada se znovu cpala za vstřelením gólu, ale byla zastavena Danielem Novákem. Na druhé straně zase operoval s pukem v útočné periodě Ondřej Kachyňa, leč bez úspěchu.

ROLLO - 2:1

50:14

Tým Kanada East právě vstřelil branku!
Pro české mladíky je tato branka krutá. V posledních momentech byli aktivnější směrem dopředu, avšak prosazuje se Kanada. Češi si nepohlídali průnik od pravého mantinelu, kdy Lucas Batt odmítl Tomáše Pšeničku a našel mezi osou a pravým kruhem operujícího TYLERA ROLLA, jehož střela po průjezdu směrem k protějšímu mantinelu zamířila přesně do Kořenářova protipohybu. Asistence: Lucas Batt.

49:58

Pěknou střelou od modré se prezentoval Tomáš Pšenička. Proti jeho ráně si však Nicholas Latinovich vyjel až na brankoviště a zachytil jí na hrudi. Kotouč pak nepustil před na dorážku číhajícím Petrem Kodýtkem.

49:36

Češi se zmocnili v útočném pásmu kotouče, ale než stihli vystřelit, byl jim vypíchnut a následný souboj u mantinelu vyzněl lépe pro Kanadu. Na obou týmech je vidět velká snaha neudělat chybu.

48:18

Hezké momenty na obou stranách. Nejprve Makail Parker nadvakrát neuspěl proti Kořenářovi a na druhé straně se rozhodl Lucas Batt trestat dojíždění do gólmana poté, co Latinovich pokryl v lapačce nahození od modré.

47:11

Na druhé straně se po střele Petra Kodýtka z pravého křídla protáhl Latinovich, který si do statistik zapsal úspěšný zákrok poté, co tuto ranku schoval na hrudi.

46:36

Dobrá šance pro Adama Smitha, jenž se na pravém kruhu uvolnil, sjel si blíže ke Kořenářovi, kterého se snažil pokořit střelou zápěstím, jež však zamířila jen mimo tři červené tyče.

45:01

Ještě Vám dlužím jeden trest. Kanada totiž o přesilovku přišla tím, že dvakrát porušila postup vhazování, načež byla vykázána na trestnou lavici. Trest odsedí Luc Brown (CAE).

45:28

Megachyba českých beků! Lucas Batt se po ztrátě kotouče ze strany České republiky dostal do šance, když byl na levém kruhu zcela volný a z první pálil, leč jen do Kořenáře.

45:01

Dvě minuty také pro českého hráče. Na lavici pro hříšníky směřuje Ondřej Kachyňa (CZE) za nedovolené bránění.

43:42

Kanada dokázala dvakrát vyhodit puk ke Kořenářovi. Mezitím ještě stihl Ondřej Kachyňa zaznamenat dva pokusy, které skončily jen na obráncích.

42:43

Výborný zásah od kanadského gólmana, který si počíhal se svoují lapačkou na rychlý pokus z osy od Tomáše Šmerhy.

42:42

Lukáš Doudera poslal rychlou ránu z první od modré, ale ta nezamířila mezi tyče. Následně přišel pokus z pravého kruhu, na který si počíhal Latinovich.

41:42

Další přesilová hra pro Českou republiku. Noah Jordan (CAE) potrestán za podražení.

58:41

Další velká šance pro tým Kanady! Ben Sokay nejprve z levého kruhu provětral náruč českého strážce tří tyčí a po vhazování a mumelu před kasou střílel do volného koutu svatyně, avšak našel jen nohu bránícího hráče!

40:42

Teď už to ale Kanadě vyšlo a málem z toho byla branka! Luc Brown se protlačil na brankoviště, kde ale nechal vyniknout jen betony Josefa Kořenáře a po podklouznutí nakonec skončil v brance on sám.

40:35

Kanada se hned od úvodu snaží o dobytí českého pásma. Češi ale jejich pokusy blokují dobrým forčekingem na mantinelech.

40:01

Začala třetí třetina.
Pomalu ale jistě se nám vše připravuje na start třetí části. Na ledovou plochu totiž přicházejí obě mužstva a nechybí tu ani čtveřice pánů v pruhovaném. Před námi je důležitý úkol. Zjistit, kdo bude po šedesáti minutách šťastnější. Bude-li tedy někdo. V opačném případě uvidíme ještě nastavený čas.
Střely na branku ve druhé třetině (celkem):

Česká republika – 12 (21)
Kanada – 15 (23)
Třetí dějství roztočí svá kola cca ve 2:47.
Na to, jak byla první perioda vyrovnaná, se ta druhá proměnila v kanadskou útočnou hru kočky s trénovanou myší. Celek z kolébky zámořského hokeje měl jednoznačně víc ze hry a několikrát nebezpečně zahrozil, leč gólmana Josefa Kořenáře dokázal pokořit pouze Lucas Batt, který v přesilovce trefil levý vingl. Češi se ale prezentovali dobrou hrou z defenzivy a také několikrát zahrozili. Jenže Nicholas Latanovich má rovněž svůj den.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Tomáš Havránek se propracoval v závěru třetí třetiny do zakončení, ale to si kanadský gólman pohlídal. Než stihl sudí zapískat (čekal na konec třetiny), tak se strhla před klecí mela. Obejde se to zřejmě bez trestů.

38:57

Přesilovka Kanady je u konce. Češi se v jejím závěru pořádně zapotili, ale díky pozorné defenzivě a výbornému Kořenářovi vše přežili.

38:03

Derek Topaigh se po dobré akci dostal až k zakončení z brankoviště, které ale skvělý Kořenář podržel na hrudi. Češi pak dokázali po vhazování vyhodit, leč přišel kanadský tlak, po němž jeden z beků odklidil na brankovišti puk před dorážkou do poloodkryté sítě!

37:45

Ondřej Kachyňa napadal v útočném pásmu po vyhození a protlačil se na ose až ke střele, ale lehký pokus odrazil betony Latinovich.

37:21

Zajímavý pokus z pravého kruhu po rychlé rotaci a výměně puku skončil jen na chráničích Radovana Pavlíka, který vyrazil střelu do ochranné sítě.

36:57

Dobrý tlak do brankoviště, výborný zákrok Josefa Kořenáře a po odpískání zákrok za hranicí pravidel. Za hrubost je vyloučen Kristian Reichel (CZE).

36:43

Na druhé straně se protáhl do zakončení Milan Davídek, který vyzkoušel ranou přes beka Latinoviche. Ten jeho pokus z osy a poměrné blízkosti schoval v náručí.

36:14

Kanadský útok vyprodukoval další nebezpečnou šanci, když si sjel před branku Noah Jordan, avšak jeho blesková rána trefila jen Kořenářovu rychlou vyrážečku.

36:08

Luc Brown se dostal na levém křídle ke kotouči, sjel si blíže ke středu, ale našel jen Kořenářovy betony. Následný pokus Parkera se nepovedl a skončil v rohu pásma.

35:30

Dvakrát byla Kanada nachytána v ofsajdu. Hlavně druhá šance domácí tým mrzí, Ben Sokay totiž mohl jet v tandemu na jediného obránce.

34:01

Josh Kosack vybojoval za brankou kotouč na Kachyňovi a po rychlém vykroužení zpoza klece trefil pouze beton připraveného Josefa Kořenáře.

33:30

Česká republika vyhrála vhazování a po Novákově ekvilibristice s pukem přišla i střela od Jiřího Karafiáta, ale tu znovu zlikvidoval kanadský brankář.

32:57

Početní převaha je u konce. Ještě to z pravého kruhu zkoušel tuším Tomáš Havránek, avšak ten trefil jen připraveného Latinoviche.

32:25

Lukáš Doudera dvakrát střílel na bránu. Jeho první rána z levého kruhu skončila jen na hrudi Nicholase Latinoviche, který si následně smlsl i na jeho pokusu od modré.

31:50

Českým klukům se přesilovka nevede. Domácí východní výběr výtečně brání a vyhazuje kotouče daleko od své svatyně. Kanadský forčeking je ukázkový.

30:50

Kristian Reichel prověřil pozornost Nicholase Latinoviche střelou z pravého kruhu. Následovala komerční přestávka, po níž měla Kanada dobrou šanci, ale netrefila klec a při brejku fauloval Tyler Rollo (CAE). Trestem mu jest podražení.

BUTT - 1:1

29:24

Tým Kanada East právě vstřelil branku!
Češi se zdařile bránili a několikrát vyhodili puk mimo útočnou zónu Kanady, ale krátce před Havránkovým návratem na ledovou plochu se výběr Kanady prosadil. Tyler Rollo vyvezl kotouč po levém mantinelu a po polostřele Joshe Dickinsona se puk odrazil do volného prostoru před brankovištěm, kde ranou do protějšího rohu za přesunujícího se Kořenáře skóroval od modré čáry sjíždějící LUCAS BATT! Máme tedy vyrovnáno! Asistence: Josh Dickinson a Tyler Rollo.

28:58

Na druhé straně se prosadil do zakončení během oslabení Petr Kodýtek, který ale našel jen Latinovichovu hruď.

28:40

Makail Parker se ve skrumáži před Kořenářem dostal z zakončení, ale jeho pokus trefil jen nastavené betony českého hrdiny mezi tyčemi.

28:14

Nejprve zastavil na hrudi střelu od modré z hole Ondřeje Kachyni kanadský gólman a na druhé straně si zákrok po střele z levého křídla připsal zákrok Josef Kořenář. Po přerušení hry je na trestnou lavici vyslán Tomáš Havránek (CZE).

28:00

Ovšem v závěru přesilovky se Češi rozstříleli a po střele od modré, kterou Latinovich vyrazil jen před sebe, přišlo odpravení kotouče mimo dosah dorážejícího českého hráče!

27:30

Druhá polovina přesilovky ale celku Roberta Reichela moc nesedí a Kanada opět vyhazuje kotouče až za Kořenářovu klec.

26:30

Češi mají konečně v početní převaze tlak. Ten ale kýžené ovoce nepřinesl, protože Pšeničkova střela skončila jen u Latinoviche.

25:43

Další šance pro Čechy. Několik slibných šancí skončilo vedle nebo na skvělém Kořenářovi. Následně je na lavici hanby poslán Josh Kosack (CAE) za nedovolené bránění.

25:20

Brett Murray se prokleštil obranou až do středu hrací plochy, ale jeho rychlá rána příklepem skončila jen na hrudi českého gólmana.

24:58

Édouard Michaud se na ose kluziště propracoval ke střele, kterou mu ale čapl český muž s maskou. Na Kanadě je vidět velká snaha o to, aby se stav změnil na vyrovnaný.

24:00

Josh Kosack vypálil z prostoru mezi modrou čárou a pravým kruhem, ale jeho pokus odrazil Kořenář do rohu.

23:35

Češi zastavili útok hráčů s javorovým listem na hrudi a následně vyváželi puk do útočného pásma, ale tam o kotouč přišli.

22:28

Kanadští mladíci se dostali do šance a jejich pokus vyrazil Kořenář do ochranné sítě. Bylo to ale s ofsajdem a pro úmysl se hra přesouvá před kanadskou klec.

21:50

Jiří Karafiát se dostal po rychlém brejku ze středního pásma až na levý kruh, ale rozezvučel jen zadní mantinel. O něco přesnější ve střelbě byl Ondřej Najman, jehož pokus z podobného místa skončil na Latinovichovy hrudi.

21:00

Tyler Rollo se opřel do puku po vhazování a našel hruď připraveného českého gólmana. Po další buly si vytvořili Kanaďané tlak.

20:30

Luc Brown se na modré čáře odhodlal ke střele. Ta letěla zhruba deset čísel nad ledem a skončila na betonu Josefa Kořenáře.

20:01

Začala druhá třetina.
Hráči i rozhodčí jsou na ledové ploše. Zápas bude pokračovat. Češi vedou díky Karafiátově šťastné trefě 1:0.
Střely na branku:

Česká republika – 9
Kanada – 8
Druhá perioda rozběhne své dějství cca v 1:56.
V úvodní dvacetiminutovce měl ze začátku více ze hry kanadský tým. Češi se ale díky Karafiátově střele dokázal dostat do vedení a hlavně i do tempa. Nicholas Latinovich musel vytáhnout několik zákroků. Pravda, Češi se drželi v tempu i díky přesilovkám, kterých měli více. Na druhé straně se ale objevila okénka v obraně, po nichž musel zasahovat Kořenář.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Grant Cooper se před koncem druhé části dostal k zakončení z levého křídla. Jeho přízemní střela ale Josefa Kořenáře nepřekvapila a po odrazu od betonu skončila v rohu pásma.

19:00

Lukáš Doudera dostal nahrávku na střed kluziště a pohotovou střelou našel jen výstroj připraveného kanadského muže s maskou.

18:39

Oba celky se nyní honí z pásma do pásma, ale bez střeleckého efektu. Poměr ran na kasu je zatím vyrovnaný, stejně jako průběh první třetiny.

17:57

Pozor na to! Velká chyba v defenzivě a Maxime St. Pierre se ocitl zcela sám na levém kruhu a jeho zakončení, které směřovalo za brankovou čáru, zabránil pohotový Kořenář!

17:57

Kanaďané dokázali po buly vyhodit a následně zastavit český průnik. Nakonec to evropský tým zkusil střelou od modré čáry, která zaplula jen do Latinovichovy hrudi.

16:56

Brett Murray (CAE) zastavil útok Čechů nedovoleným zákrokem a pro nedovolené bránění je poslán na trestnou lavici. Třetí přesilovka pro Reichlův výběr.

16:30

Ohromná šance také na druhé straně! Brett Murray se po nahrávce z rohu pásma, která šla křížem přes brankoviště dostal ke střele z první, ale jeho rána skončila jen na hrudi pohotového Josefa Kořenáře, jenž se bleskově přesunul!

16:00

Další dobrá šance pro Čechy! Po dobrém zákroku Josefa Kořenáře se na levém křídle probil až za kasu Pavel Kousal, který ji objel, ale trefil jen beton gólmana Kanady. Před dorážkou Daniela Nováka stihli obránci odklidit puk do bezpečí.

15:28

Radovan Pavlík směřoval po několika kudrlinkách ve středním pásmu do útočné třetiny, leč byl zastaven ofsajdem.

14:46

Na druhé straně se po neúspěšné české agitaci v pásmu odhodlali ke střele Kanaďané, ale pokus z pravého kruhu byl Kořenářem vyražen až do ochranné sítě.

13:12

Češi měli na svědomí další pokus. Kodýtek pálil z pravého křídla, ale jeho pokus skončil jen ve výstroji Nicholase Latinoviche.

12:06

Tomáš Pšenička se po několika neúspěšných pokusech o probití do pásma dostal po levém křídle až do samostatného nájezdu, ale tváří v tváří Latinovichovi nastřelil jen jeho beton!

11:29

Češi pokračující v klasické početní převaze několikrát zahrozili. Kanadský gólman si s jejich pokusy poradil a jeho spoluhráči pak dokázali vyhodit.

10:51

Vzájemné vyloučení. Quinn Wichers (CAE) je vyloučen za hrubost a Radovan Pavlík (CZE) za nesportovní chování.

10:28

Dva pokusy kristiana Reichla. První byl zblokován obráncem a po vyhození a návratu do pásma si Latinovich připsal zákrok.

10:23

Grant Cooper (CAE) inkasuje trest za nedovolené bránění a Češi budou mít po komerční přestávce velkou šanci na to, aby napravili svou reputaci z předchozí nepovedené přesilovky.

09:55

Dominik Valík se po kanadském vyhození dostal za obranu a po ose kluziště uháněl sám na gólmana, ale Nicholas Latanovich předvedl bravurní zákrok a levým betonem zlikvidoval Valíkův nájezd!

09:19

Čechům se tato přesilovka nedaří. Po dalším prohraném buly jeli znovu bazének ke Kořenářovi a následně opět po zavezení kotouče do pásma přišel dlouhý kanadský výhoz.

08:40

Kanada hned po vhazování vyhodila puk za Kořenáře. Po rychlém převezení kotouče na druhou stranu byl tento zašlápnut na zadním mantinelu a sudí přerušil hru.

08:07

Češi mají šanci na navýšení skóre. Sam Dunn (CAE) inkasuje dvouminutový trest za podražení.

07:39

Češi se procpali do zakončení a Kristian Reichl vystřelil z osy kluziště, avšak Nicholas Latinovich zůstal klidný a kotouč udržel na hrudi.

07:02

A nakonec donutili Kanaďany zahrát na icing. Hra se tak znovu stěhuje před klec hájenou Latinovichem.

06:48

Kanaďané se znovu tlačili před branku Josefa Kořenáře, ale ten nemusel zasahovat. Na druhé straně dobyli útočné pásmo hráči ze středu Evropy.

KARAFIÁT - 0:1

05:12

Česko právě vstřelilo branku!
Možná trochu překvapivě, ale Češi jdou do vedení! Za vše může chyba kanadského Bretta Murrayho, který na modré čáře ztratil kotouč a po rychlém brejku přišlo nahození. Gólman Nicholas Latinovich udělal chybu v rozehrávce, když u mantineu našel přesně hokejku JIŘÍHO KARAFIÁTA, který z první prostřelil rozhozeného kanadského muže s maskou. Inu, prostřelil, puk se od něj spíše jen odrazil za brankovou čáru. Velká chyba od Latinoviche. Bez asistence.

05:00

Tým s javorovým listem na hrudi dvakrát ohrozil Kořenáře. Ten si poradil nejprve s pokusem od modré a následně na hrudi zachytil i ránu z pravého kruhu.

04:31

Petr Kodýtek se odhodlal na levém křídle ke střele. Byl už celkem z úhlu. I tak ale natropil řádný poprask, anžto Latinovich vykopl touš pouze před sebe, kde před dorážkou sebrali touš domácí beci.

03:48

Nicholas Latinovich nemusel ještě zasahovat. Naopak Josh Kosack střelou z pravého kruhu prověřil Kořenářovy betony.

02:29

Domácí výběr dobře brání střední pásmo a především modrou čáru a rozbíjí tak české pokusy o výpady před gólmana.

01:36

Další šance pro Kanadu! Několik neúspěšných pokusů o dorážky z prostoru před českým gólmanem přerušil hlavní arbitr, jenž foukl do píšťalky kvůli posunuté brance.

00:50

Na druhé straně se probila Kanada přes střední pásmo a po bouchnutí o zadní mantinel se puk vymotal na pravém kruhu, odkud pálil Ben Sokay, ale na připraveného Kořenáře si nepřišel. Ten jeho pokus vyrazil do ochranné sítě.

00:15

Češi se po úvodním vhazování hned přesunuli do útočné zóny, ale Petr Kodýtek přišel na zadním mantinelu o kotouč.

00:01

Utkání právě začalo.
Nezbytné jsou také písně oslavující země, z nichž pocházejí hráči obou týmů. Ano, správně. Na pořadu dne, v Česku noci, jsou hymny.
Úvodní slavnostní buly máme za sebou. Kapitáni si potřásli pravicemi. Začneme každým momentem.
Na ledě jsou i rozhodčí a hráči. Ze strany českých mladíků došlo k vtipné situaci, když jeden z nich omylem nabral červený koberec a o nějaký ten metr jej vychýlil. Bez viny nezůstali ani domácí. Proklatý rudý kobereček totiž málem způsobil zranění jednomu z fotografů, který nevnímaje, kam šlape, jednou nohou na něj vstoupil, přičemž druhá klouzala po ledě. Ukázkový pád na záda se ale díky dobré koordinaci těla nekonala.
Ku středovému kruhu byl natažen červený koberec. Vše je tedy připraveno na úvodní ceremonii.
Máme za sebou rozbruslení. Led se po náletu rolbařů a jejich divokých strojů proměnil v nádherně lesklé zrcadlo. Za malou chvíli vyjedou na kolbiště také obě mužstva – české a kanadské.
Úvodní sestavy:

Kanada East: Latinovich (Point) – Grant, Smith, Topatigh, Wichers, Dunn, Cairns, Lawson – Batt, Brown, Michaud, Cooper, Dickinson, Parker, Murray, Rollo, Jordan, Kosack, King, Sokay, St. Pierre.
Trenér: Jason Clarke.

Česko: Kořenář (Groh) – Sirota, Valík, Kvasnička, Furch, Novák, L. Doudera – Zachar, Kachyňa, Najman, Pšenička, Kurovský, Davídek, Kodýtek, Havránek, Karafiát, Reichel, Šmerha, Pavlík, Kousal, Kantner.
Trenér: Robert Reichel.

Rozhodčí: Tyler Adair, Trevor Peluk – Dustin McCrank, Marcus Policicchio.
Pohled do statistik

U Čechů je to jednoduché – všichni hráči, kteří se zapsali do kolonky střelců či asistentů, mají po jednom bodu. Daniel Novák, Jiří Karafiát a Pavel Kousal zaznamenali branku, jediným nahrávačem ze strany reprezentantů z české kotliny je Ondřej Najman. V brance se protočili Dominik Groh a Jakub Kořenář.

U kanadských "východniarů" je nejproduktivnějším borcem Luc Brown, který k jedné trefě přidal tři nahrávky. O jednu asistenci méně má Michael Parker. Žádný z kanadských střelců nemá na svém kontě víc, než jeden zásah. Mezi třemi tyčemi se protočili Colton Point a Nicholas Latinovich.
Dobrý pozdní večer.

Při pohledu ven (alespoň v České republice) je sice hluboká noc, ale v Kanadě tomu tak není. Tam se východní výběr domácí Kanady střetne s mladíky z České republiky.

Češi ve skupině "B" nastoupili ke dvěma zápasům a oba vysokým rozdílem prohrál. Západní tým Kanady je pokořil výsledkem 3:7, Američané pak slavili triumf 6:0.

Výběr z východu Kanady pak po vítězství 8:3 nad Švýcarskem prohrál s Ruskem jednoznačně 1:6. A protože obsadil ve své grupě druhé místo, připadlo mu do čtvrtfinále jako soupeř třetí Česko ze druhé skupiny.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Kanada East – Česko

3:2

konec (0:1, 1:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Butt (Dickinson, Rollo), 51. Rollo (Batt), 54. Rollo (Kosack, Dickinson) – 6. Karafiát, 58. Reichel (Havránek)

Kanada East: Latinovich (Point) – Grant, Smith, Topatigh, Wichers, Dunn, Cairns, Lawson – Batt, Brown, Michaud, Cooper, Dickinson, Parker, Murray, Rollo, Jordan, Kosack, King, Sokay, St. Pierre.
Trenér: Jason Clarke.

Česko: Kořenář (Groh) – Sirota, Valík, Kvasnička, Furch, Novák, L. Doudera – Zachar, Kachyňa, Najman, Pšenička, Kurovský, Davídek, Kodýtek, Havránek, Karafiát, Reichel, Šmerha, Pavlík, Kousal, Kantner.
Trenér: Robert Reichel.

Rozhodčí: Tyler Adair, Trevor Peluk – Dustin McCrank, Marcus Policicchio

Průběh zápasu
1. třetina
05:12
08:07
10:23
10:51
16:56
Po 1. třetině
2. třetina
29:24
30:50
36:57
Po 2. třetině
3. třetina
41:42
45:01
45:01
50:14
53:18
57:19
57:31
59:07
Konec