Menu

Fotbal

Anglická Premier League

AFC Bournemouth – Manchester United

2:1

konec (1:1)

12.12.2015, 18:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • 16. kolo • Michal Belšán (@belly11mb)

Tipsport: 3.1 3.2 2.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě to již bude všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera, na počtenou! (20:28:38)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.
Bournemouth se tak posouvá na 14. místo Premier League, což znamená, že pod sebou má i Chelsea!
A je tu konec, Bournemouth si po Chelsea připsal i ligový skalp Manchesteru United!

Manažer Eddie Howe je bezprostředně po konci utkání vyvoláván domácími fanoušky, a to naprosto oprávněně. Pochvalu si samozřejmě ale zaslouží všichni borci ze hřiště.

Bournemouth šel v utkání do vedení již v druhé minutě, kdy přímo z rohového kopu míč do branky zakroutil Junior Stanislas. Hosté ale dokázali ve 24. minutě vyrovnat, když tlak v pokutovém území gólově zužitkoval Marouane Fellaini. Ten nejdůležitější moment tak přišel v 54. minutě, kdy Matt Ritchie z rohového kopu našel Joshuu Kinga, jenž dopravil balon do sítě svého bývalého týmu a rozhodl tak o výhře Cherries 2:1!

90+7

Konec zápasu.

90+6

Artur Boruc ještě dostal žlutou kartu za zdržování hry.

90+5

Artur Boruc pochopitelně s rozehrávkou vůbec nespěchá a nastavení již skoro vypršelo. Polský brankář vykopl balon hodně daleko, až k brance svého protějšku.

90+5

Nyní se Phil Jones provinil útočným faulem a Bournemouthští tak mohou rozehrávat z vlastní poloviny, což jim ušetří několik sekund. Louis van Gaal už má skoro hlavu v dlaních.

90+4

Jonesův centr byl odhlavičkován za vápno, ale rozhodně to ještě není vše.

90+4

Artur Boruc společně s bránícím Eunanem O'Kanem dopravili míč do autu, United ale zůstávají na útočné polovině a okamžitě spěchají k brance.

90+4

Dan Gosling se mohl dostat do stoprocentní šance, ale kvůli poskakujícímu balonu se mu to nepodařilo! Kdyby mu to vyšlo, šel by úplně sám na Davida de Geu.

90+3

David de Gea před napadajícím Ritchiem zvládl situaci na jedničku a odkopl balon daleko od své klece. Posléze na druhou stranu spěchal Adam Smith, který odvedl výtečnou práci, jelikož vybojoval v souboji s Borthwick-Jacksonem aut!

90+2

Nyní se ale svěřencům trenéra Louise van Gaala vůbec nepodařila rozehrávka a odkop od brány tak bude mít na starosti Artur Boruc.

90+2

Manchester se dostal na útočnou polovinu a na pravém křídle vybojoval autové vhazování Anthony Martial. Začíná závěrečný tlak?

90+1

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Paddy McNair, přichází Phil Jones.

90+1

Hlavní rozhodčí nastaví ještě pět minut, to je dost času na vyrovnání!

90

Cameron Borthwick-Jackson prošel těžkou zkouškou, když ho napadalo hned několik protihráčů. Vše ale zvládl, nicméně poté hosté ztratili míč a Glenn Murray na útočné polovině vybojoval autové vhazování.

90

Steve Cook dlouhý nákop Manchesteru United zachytil a odkopl balon až na tribunu, díky čemuž opět pošetřil pár sekund před hrozícím tlakem rudých ďáblů.

89

Paddy McNair nedovoleně k zemi srazil na levé straně Charlieho Danielse a následuje tak standardní situace pro Cherries.

AFC Bournemouth – Manchester United

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 2. Stanislas, 54. King (Ritchie) – 24. Fellaini

Karty:   84. Arter (BTH), 90+6. Boruc (BTH) – 41. Pereira (MAN)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.

AFC Bournemouth: Boruc – Smith, Francis (C), Cook, Daniels – Surman – Ritchie, Arter (86. O'Kane), Gosling, Stanislas – King (65. Murray).
Náhradníci: Federici – Pugh, Rantie, Kermorgant, Distin, Murray, O'Kane.

Manchester United: de Gea – Varela, McNair (90+1. Jones), Blind, Borthwick-Jackson – Fellaini (74. Powell), Carrick (C) – Mata, Depay, Lingard (31. Pereira) – Martial.
Náhradníci: Romero – Jones, Young, Powell, Tuanzebe, Pereira, Schneiderlin.

Rozhodčí: Taylor – Beswick, Burt

Diváci: 11 334