Menu

Fotbal

Niké liga

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina

2:1

konec (1:0)

06.12.2015, 14:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Tomáš Schügerl sk

Tipsport: 2.2 3.3 3.27 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konštatovaním, že Slovan v šlágri porazil Žilinu 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Na www.onlajny.eu vám dnes ešte napríklad ponúkneme stretnutia najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. (16:14:04)

Nikki Papavasiliou (tréner Slovana):
"Bol to veľmi dobrý zápas, taktiež pre fanúšikov, hralo sa vo vysokom tempe. Moji hráči vydali na ihrisku zo seba všetko, boli veľmi koncentrovaní počas celého stretnutia. Keď hráme ako jeden tím a pomáhame si, tak šance na víťazstvo rastú. Podľa mňa je naše víťazstvo zaslúžené, je veľmi dôležité, hrali sme proti výbornému protivníkovi. Teraz sa sústredíme na posilnenie mužstva, ktoré určite príde. Musíme sa oveľa lepšie pripraviť na druhú časť sezóny."

Adrián Guľa (tréner Žiliny):
"Podali sme veľmi dobrý výkon. Nepriniesol bodové ovocie, čo je škoda, chlapci si to určite zaslúžili. Mali sme dobrý úvod, dve šance, ktoré sme nepremenili. Súper využil jednu hraničnú situáciu a otvoril skóre. V druhom polčase sme sa snažili so zápasom niečo spraviť, neprinieslo to však želaný výsledok."
Slovan Bratislava triumfuje v poslednom jesennom stretnutí nad Žilinou tesne 2:1 a pred zimou znižuje náskok na vedúci Trenčín na 7 bodov. Sledovali sme výborné, dramatické stretnutie so zápletkou do úplného konca. O všetkom napokon rozhodol striedajúci Tamás Priskin, ktorý nádherne prepálil Volešáka po prihrávke Oršulu. Ostaňte ešte s nami, prinesieme vám ohlasy trénerov z tlačovej konferencie.

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Hlohovský si obhodil obrancu a rútil sa sám na Muchu, ktorý vybehol a s rizikom vlastného zdravia vyrazil v zákroku zápasu! Mohlo byť vyrovnané!

90+1

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Samuel Štefánik.

90+1

Špalek sa previnil útočným faulom, šance Žiliny tak okamžite klesajú, vykopávať bude môcť Mucha.

90

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Bénes hľadal v pokutovom území voľného Haskiča, pred ktorým odhlavičkoval Gorosito. Žilina stále pri lopte.

89

Zatiaľ si Žilina nevypracovala čistú príležitosť, lietajú tam centre, teraz tam po jednom z nich hlavičkoval Haskič, Mucha s prehľadom zasiahol.

88

Priskin skomplikoval rozohrávku Volešákovi, Žilina už však pri lopte, rozbieha jednu zo svojich možno posledných akcií!

87

Po centri z rohu hlavičkoval jeden z vysokých hráčov hostí, zrejme to bol Škriniar, Mucha však nemal problém skrotiť tento nedôrazný pokus. Na trávniku ešte ostal otrasený Saláta, hra pokračuje až cca po polminúte.

86

Hádzanárske obliehanie brány Slovana v podaní Šošonov, rezultuje z neho rohový kop po zrazenom centri v podaní Špaleka.

85

Už pokračujeme v hre vhadzovaním Slovana, Priskin tam bol vpredu medzi dvojicou hráčov hostí, Žilina sa ujala lopty a útočí.

84

Chvíľu sa ešte hrať nebude, Milinkovič je ošetrovaný po jednom zo súbojov, odchádza za autovú čiaru, mal by však zápas dohrať.

83

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Martin Králik, prichádza Filip Hlohovský.

82

Hostia sa snažia v útoku niečo vymyslieť, Špalek však po centri Mabouku neuspel. Na druhej strane brejk domácich, pred Priskinom zachraňoval hlavou Škriniar.

81

Akcia Slovana do rozhodenej obrany, Priskin vracal kolmicu od Savičeviča ešte do druhej vlny Milinkovičovi, tomu lopta nesadla a mieril z voleja nad!

80

Teraz sa navyše hrá na útočnej polovici Slovana, domáci rozohrávali štandardku, center Milinkoviča si Volešák stiahol do rukavíc.
Dnešné stretnutie sleduje 961 divákov.

79

Máme tu novú situáciu, Žilina zrejme vrhne všetky sily do útoku v snahe o vyrovnanie. Do konca aj s nadstavením nejakých 15 minút, čiže času dosť.

78

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jaroslav Mihálik, prichádza Lukáš Jánošík.

77

Slovan dal gól!
Veľká radosť v Bratislave, Slovan sa dostáva do vedenia! Slovan rozbehol akciu po pravej strane, Oršula vyslal ideálnu prihrávku na bližšiu žrď, kde sa presadil TAMÁS PRISKIN a nechytateľne vypálil pod brvno!
Asistencia: Filip Oršula

77

ŽIlina vpredu neuspela, do brejku šiel Slovan. Na jeho konci bola ďalekonosná strela Simoviča, mieril doprava hore, chýbala mu razancia a tak zasiahol Volešák.

76

Slovan v príležitosti, Simovič z 25 metrov na osi ihriska nestrieľal, ale posúval napravo Mészárosovi, ktorý už akciu zabrzdil.

75

Na trávnik príde Filip Hlohovský, Adrián Guľa si ho už volá z rozcvičky k striedačke. Na trávniku medzitým kombinácie Žiliny v strede poľa.

74

Viktor Pečovský to skúsil z 30 metrov na osi ihriska, bol to sympatický pokus, napokon ale mieril pomerne výrazne nad brvno brány.

73

Slovan smeruje väčšinu lôpt na Priskina, Mucha naňho poslal dlhý výkop, útočník domácich ale vo vzduchu nedovolene zasiahol Škriniara.

72

Savičevič vyškolil Pečovského a obral ho o loptu, vyslúžil si potlesk fanúšikov.

72

Neuveriteľné, Milinkovič nacentroval pred päťku Salátovi, ktorý v ťažkej pozícii hlavičkoval zblízka a namieril tesne vedľa pravej žrde, tomu chýbali centimetre!

71

Nápor Slovana, k strele sa po Gorositovej prihrávke dostal Priskin, lopta sa od Škriniara odrazila do bránkového rozhodcu, uvidíme roh belasých.

70

Z ničoho nič pekný útok Slovana – Milinkovič našiel oblúčikom napravo Oršulu, ten dával doprava do behu Gorositovi, ktorý v plnej rýchlosti vypálil tesne vedľa vzdialenejšej žrde!

69

Kombinácie komplikuje aj terén, to sa teraz podpísali na prihrávkach Milinkoviča a Sekuliča či nepresnom odkope Muchu. Po ňom nasledovala spŕška nevôle z hlavnej tribúny.

68

Zdá sa, že Žilina začína mať miernu prevahu, domáci sa akoby spoliehali na Priskina a brejky. Mabouka centroval z pravej strany, Čikoš odvracal na roh.

67

Milinkovičova prihrávka na Priskina mala myšlienku, lopta však bola predsa len príliš prudká, preto ju pred maďarským reprezentantom stiahol Volešák.

66

Sekulič chcel hrať hlavičkou loptu na Muchu, Pečovský ho zozadu ešte potiahol, Slovan tak rozohrá štandardku. Momentálne je to ale naozaj na ihrisku veľmi nervózne a trochu nesúvislé.

65

S blížiacim sa záverom rastú aj obojstranné emócie, nielen na trávniku, ale aj na tribúnach. Videli sme niekoľko nevydarených akcií na oboch stranách, momentálne pri lopte Žilina.

64

Savičevičova prihrávka na Priskina, ten má útočný inštinkt a z pravej strany krížne prudko vypálil cez obrancu, Volešák sa natiahol a predviedol ďalší kvalitný zákrok!

63

Žilina to skúša aj dlhými loptami, po jednej z nich atakoval Gorosita pri čiare Bénes, argentínsky obranca domácich si situáciu skúsene postrážil, Slovan tak vhadzuje.

62

Priskin sa dobre zapojil do hry domácich, teraz takmer strieľal z rohu šestnástky, v poslednej chvíli zasiahol Králik.

61

Mabouka vyslal center z pravej strany, mieril ale nepresne, lopty sa ujal Simovič. Ten bol pri rozohrávke faulovaný, Slovan tak môže vyraziť dopredu zo svojich zadných radov.

60

Loptu ale stratili, a Priskin sa mohol do dejín zápasu zapísať veľkými písmenami! Krátko po príchode na trávnik prešprintoval v protiútoku obrancu, prešiel cez pravú stranu až k bráne, kde ho zastavil až výborný Volešák, ktorý sa mu vrhol pod nohy a udržal loptu pred čiarou.

59

V útočnej iniciatíve momentálne Žilinčania, snažia sa odpovedať na vyloženú šancu belasých. Hostia tradične v pohybe kombinujú na útočnej polovici.

58

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Tamás Priskin.

58

Na Čikošov center si ešte Vittek nenaskočil, lopta ale prešla na zadnú žrď k Mészárosovi, ktorého strelu zablokoval Králik. Domácich mohol ešte do vedenia poslať Oršula, odrazenú lopta napálil volejom krížne tesne vedľa!

57

Milinkovič centroval do pokutového územia, vo vzduchu tam tentoraz kraľovali stopéri Žiliny. Belasí však ostávajú pri lopte.

56

Mészáros unikol popri pravej čiare, Nikolas Špalek ho zozadu sekol po nohách a od rozhodcu vidí žltú kartu, Slovan navyše so zaujímavou štandardkou.

55

Teraz sa dopredu vydal Slovan, akcia po pravej strane ale mala krátku životnosť, skončila nepresnou prihrávkou. Vpred tak idú hostia.

54

Domáci sa hnevajú, Milinkovič pri napádaní tvrdo dohral Williama, je z toho lopta pre Žilinu. Hostia momentálne na koni, tréner Guľa ich z čiary burcuje a ženie aj za vedúcim gólom.

53

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Filip Oršula.

52

Tréner Papavasiliou reaguje, do hr pôjde Filip Oršula, vystrieda zrejme Mészárosa, možno Peltiera, na červené číslo na tabuli odtiaľto nevidieť.

51

Mierne vzrušenie pred žilinskou svätyňou, slovanisti sa tam dožadovali faulu, napokon však môže vykopávať Volešák. Máme tú novú situáciu, zápas začína od nuly.

50

Žilina dala gól!
Zaváhanie v defenzíve Slovana je potrestané vyrovnávajúcim gólom, obrovská radosť Žiliny! Domáci zaváhali pri bránení na svojej pravej strane obrany, William sa ujal lopty a už z hranice bránkovej čiary nahral ideálne pod seba NERMINOVI HASKIČOVI , ktorý zblízka loptu umiestnil presne k pravej žrdi, Mucha po lopte išiel, Haskič však namieril veľmi dobre a tak rozvlnil sieť!
Asistencia: William

49

Akcia Šošonov na jeden dotyk, Mabouka z prvej adresoval prihrávku pred bránu Haskičovi, Mucha bol pri lopte skôr a včasným výbehom zastavil rodiacu sa príležitosť.

48

Na opačnej strane odpoveď Žiliny, Haskič vyslal prudký center z ľavej strany, lopta trochu nabrala falš a Mucha sa musel natiahnuť, aby ju vzduchu skrotil.

47

Rohový kop Slovana, po centri na zadnú žrď hlavičkoval Gorosito, loptu netrafil ideálne a Volešák mal tak pomerne jednoduchú úlohu.

46

Slovan začal druhý polčas v dobrom tempe, Savičevič unikol po ľavej strane a prihral pod seba Mészárosovi, jeho prudkú strelu zrazil obranca na roh!

46

Začal sa druhý polčas.
Sledovali sme kvalitné prvé dejstvo posledného jesenného zápasu Fortuna ligy. Lepšie doň vstúpila Žilina, William ale dve vyložené príležitosti nepremenil. Potom už úradoval Slovan, napokon udrel v 40. minúte po presnej strele Milinkoviča. Je to však vyrovnaný futbal, preto je druhé dejstvo absolútne otvorené. Pri jeho začiatku sa na vás teším od 15:05.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Bénes vyslal nepríjemný center na zadnú žrď "na teč," lopta napokon ale len preletela okolo pravej žrde, rozhodcovia navyše aj signalizovali ofsajd.

44

Simovič fauloval prenikajúceho Williama, rezultuje z toho štandardka Žiliny z relatívne dobrej pozície, cca 30 metrov z ľavej strany.

43

Štandardka Žiliny, Škriniar v šestnástke čakal na hlavičku, pred ním včas zasiahol Saláta. Mazáň potom z odrazenej lopty centroval nepresne.

42

Slovan si nerozumel pri autovom vhadzovaní, Haskič však nenahral Bénesovi na niekoľko metrov presne, obrana belasých mohla ostať pokojná.

41

Žilina sa samozrejme snaží vyrovnať, vyrazila dopredu, hostia sa tam ale previnili voči pravidlám. Loptu teda pošle do hry Ján Mucha.

40

Slovan dal gól!
Belasí vyrazili do protiútoku a strieľajú dôležitý úvodný gól! Milinkovič bol pri postupe faulovaný Pečovským. Z 25 metrov s rozohrávkou neváhal, ale prihral napravo Peltierovi, ktorý mu loptu ideálne vrátil do šestnástky, niekde do vzdialenosti 11 metrov. MARKO MILINKOVIČ si prihrávku spracoval a prudkou strelou rozvlnil sieť pri pravej žrdi, Volešák sa naťahoval márne!
Asistencia: Lester Peltier

39

Pekná kombinácia hostí, Bénes dal do behu na ľavú stranu Mihalíkovi, ten si potiahol na stred a bez váhania z 30 metrov strieľal k pravej žrdi, Mucha zasiahol.

38

Na konci ofenzívnej iniciatívy Žiliny bol Škriniar, ktorý sa dostal k odrazenej lopte a snáď z 35 metrov prudko z voleja vystrelil, nemieril zle, predsa len ale trochu nad.

37

Teraz museli obrancovia belasých hasiť nebezpečenstvo pri akcii hostí, Špalek napriahol na strelu z 25 metrov, Sekulič bol dobre postavený a zrazil loptu do bezpečia.

36

Na strane Slovana zmena v rozostavení, Gorosito operuje na pravom kraji obrany, kým Sekulič sa zasunul na post ľavého stopéra. Defenzíva Slovana okrem divokého úvodu zatiaľ funguje spoľahlivo.

35

Žilina sa snaží upokojiť hru, prečkala niekoľko akcií belasých, a tak drží loptu v strede poľa. Blíži sa záver polčasu, gól nepadol, na vyložené šance je to 2:2.

34

Rýchla akcia belasých, Savičevič prešprintoval obrancu a mal voľný priestor, využil ho na diagonálny center Peltierovi. Lester Peltier si obhodil obrancu, z uhla trafil do bočnej siete.

33

Vysokí hráči belasých sa po centri zo štandardky nepresadili, William sa navyše vzorne vrátil dozadu a pomohol obrane odkopom až na útočnú polovicu Šošonov.

32

Slovan vycítil príležitosť a tlačí sa aj naďalej dopredu, teraz je tu štandardka z veľkej vzdialenosti, rozohráva Milinkovič.

31

Center z rohu domáci odvrátili, a hneď podnikli brejk! Milinkovič vyviezol loptu popri pravej postrannej čiare a ideálnym centrom našiel na zadnej žrdi úplne voľného Vitteka. Tomu nevyšiel prvý dotyk a tak ešte nestrieľal, ale posunul za seba na hranicu pokutového územia Mészárosovi, ktorý delovkou po zemi napálil vedľa ľavej žrde, Volešák vytláčal loptu len očami!

30

Gorosito sa pri čiare miesto odkopu točil s loptou okolo vlastnej osi, stratil ju, a Žilina hneď išla dopredu. Center do šestnástky zrazil Saláta "rybičkou" na roh.

29

William sa na hrote útoku hostí stále snaží, odvážne si loptu hodil medzi troch obrancov, cez dvoch prešiel, proti bol až dobre postavený Saláta.

28

Na ihrisku vládnu aj emócie, Haskič ťahal Simoviča pri čiare za dres, rozhodca udelil loptu Slovanu, čo sa hosťom nepáčilo. Belasí rozohrávajú z veľkej vzdialenosti.

27

Náznak žilinského prečíslenia skončil u Haskiča, ktorý na ľavej strane príliš dlho váhal s loptou a neposunul ju dopredu Mihalíkovi. Slovan následne s pokusom o brejk, Vittek loptu nedobehol.

26

Momentálne tempo hry mierne upadlo, dlhšie sme už ani gólovú príležitosť od jedného z mužstiev. Zatiaľ je to taký typický remízový zápas, aktivita sa prelieva zo strany na stranu.

25

Peltier dával dobrú loptu Savičevičovi, ktorý by na pravej strane pokutového územia postupoval sám na Volešáka. Vysoký oblúčik z posledných síl odvrátil posledný žilinský hráč Škriniar.

24

Hostia vyslali aj strelecký pokus, Špalek ale mieril z cca 30 metrov vysoko nad bránu, takže Mucha zasahovať nemusel a teraz môže vykopávať.

23

Pečovský bol faulovaný v strede poľa, rozhodca ponecháva výhodu. Opäť je tu fáza hry, kedy je Žilina častejšie na lopte a lepšie kombinuje.

22

Po svižnom začiatku sa do hry oboch tímov začínajú vnášať nepresnosti, teraz po jednej predviedli oba tímy, Slovan napokon vhadzuje na vlastnej polovici.

21

Gorosito síce vystihol zlú rozohrávku Žiliny, vyrazil dopredu, Vittekovi však nenahral do brejku presne, pri lopte tak opäť hosťujúci tím.

20

Milinkovič zo štandardky poslal loptu prudko na bránu a takmer prekvapil Volešáka, ktorý usilovne cúval až na čiaru, lopta napokon doletela na vrchnú sieť.

18

Sledujeme pomerne veľa drobných faulov, o jeden z nich sa teraz pričinil Králik, hostia tam potom ešte debatovali, rozhodca však verdikt nezmenil. Slovan so štandardkou z možno až 40 metrov.

17

Rozohrávka Slovanu nevyšla, akcia ale pokračovala. Peltier si po dlhom centri zrejme spracoval loptu rukou, hra však bežala ďalej a tak domáci krídelník hľadal pred päťkou Vitteka, prihrávku zrazil Škriniar a lopta tak doputovala až k pripravenému Volešákovi.

16

Mihalík fauloval vo vzdušnom súboji, je tu teda ďalšia štandardka pre Slovan, Milinkovič pošle loptu do hry takmer až od poliacej čiary.

15

Priamočiara útočná iniciatíva v podaní belasých, Mészáros podržal loptu na ľavom rohu šestnástky a oblúčikom našiel na vzdialenejšej strane Peltiera, ktorý v záklone hlavičkoval do rukavíc Volešáka.

14

Akcia Žiliny smerovala po pravej strane, odkiaľ Špalek falšom centroval do pokutového územia, lopta mu nesadla dobre a len presvišťala okolo ľavej žrde.

13

Marko Milinkovič ako tradične tvorí hru domácich, teraz sa síce uvoľnil hlboko na vlastnej polovici, Čikošovi ale k čiare centroval nepresne. Pri lopte Žilinčania.

12

Milinkovič vyslal presný center pred päťku, kde vyskočil Gorosito a prudká hlavička skončila na hornej sieti, Volešák loptu vytláčal len očami! Na tutovky teda 1:2.

11

Králik niekde na úrovni 25 metrov na ľavej strane zozadu nedovolene zastavil Vitteka, nepomohli mu ani protesty, Slovan bude rozohrávať zaujímavú štandardku. Loptu si stavia Milinkovič.

10

Táto akcia Šošonov skončila nepresnou prihrávkou, Mucha pošle loptu do hry od svojej vlastnej brány.

9

Sledujeme zatiaľ nadpriemerný ligový futbal, škoda, že mu chýba lepšia atmosféra. Žilina je o niečo futbalovejšia a kombinačnejšia, uvidíme, či nebude proti časom sa zhoršujúci terén.

8

Kapitán belasých Milinkovič si zasekol protihráča v strede poľa, na osi ihriska cca 25 metrov od brány po zemi vystrelil, mieril do stredu, kde bez problémov zakročil Volešák.

7

Veľmi rušné okamihy na Pasienkoch, Žilina už zahodila dve veľké príležitosti, Slovan sa teraz snaží o odpoveď a kombinuje v strede poľa.

6

Žilina v druhej super-šanci! Obranca Mazáň vyrazil popri ľavej postrannej čiare dopredu, ideálnym prízemným centrom pod seba našiel v strede šestnástky Williama, ktorý opäť strieľal sám pred Muchom! Mucha predviedol druhý skvelý zákrok a loptu reflexívne pokryl.

5

William vo vyloženej šanci, Žilinčania pekne, moderne zakombinovali stredom ihriska, Špalek vysunul na hranici pokutového územia Williama, ktorý sa doslova pretlačil cez oboch stopérov domácich a zoči-voči Muchovi napálil do vybiehajúceho brankára Slovana, toto bola výborná príležitosť!

4

Na hrote žilinského útoku potrápil defenzívu domácich William, ktorý nepríjemne dobiedzal na Salátu, ktorý pod tlakom vracal Muchovi, tomu na ťažkom teréne odkop veľmi nevyšiel, predsa však poslal loptu do bezpečia.

3

Belasí sú zatiaľ aktívnejší, teraz sa presadili v strede poľa a Čikoš sa snažil odcentrovať z ľavej strany, Mabouka tam bol dobre postavený a zrazil loptu smerom k Volešákovi, Vittek číhal v pokutovom území na loptu márne.

2

Milinkovič centroval z rohu na bližšiu žrď, najvyššie tam vyskočil Vittek a hlavičkoval, Volešák mal aj kúsok šťastia, že lopta smerovala do stredu brány, kde ju stihol s námahou skrotiť.

1

Okamžite v úvode akcia Slovana, Milinkovič našiel dlhou loptou na pravom krídle Peltiera, ktorý mal trochu voľného priestoru a snažil sa vyslať prízemný center do šestnástky, Králik odkopol na roh.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Ešte pred stretnutím milá ceremónia, dnes sa s ŠK Slovan Bratislava oficiálne lúči brankárska legenda Alexander Vencel st. Na hracej ploche si prevezme ocenenie od klubu a od divákov si vyslúžil potlesk.
Obe mužstvá prichádzajú na ihrisko, dnes netradične v mikulášskych čiapkach. Domáci Slovan v belasom, hostia zo Žiliny budú hrať v žlto-zelenej farebnej kombinácii.
Vážení športoví priaznivci, prajem vám príjemné nedeľné popoludnie z bratislavských Pasienkov, kde sa o malú chvíľu začne duel 19. kolo Fortuna ligy medzi Slovanom a Žilinom. Hlavné mesto je dnes od rána pod sivou oblohou, z ktorej občas padne pár kvapiek dažďa, je aj pomerne chladno. Terén nevyzerá byť v 100%-nom stave, uvidíme, ako to ovplyvní kvalitu hry. Tribúny štadióna Pasienky sa zapĺňajú zatiaľ len pomaly, tak uvidíme, aká návšteva na Mikuláša príde. Poznáme už základné zostavy, v tej domácej trochu prekvapivo Lester Peltier a len na lavičke kanonier Tamás Priskin. Zostava Žiliny je ladená veľmi ofenzívne, Šošoni sa netajili tým, že prichádzajú do Bratislavy vyhrať. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok, prihlásim sa vám opäť tesne pred začiatkom stretnutia.
Úvodné zostavy:

ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Gorosito, Saláta, Sekulić – Simović, Savičevič – Peltier, Milinkovič (C), Mészáros – Vittek.
Náhradníci: Krnáč – Hudák, Štefánik, Šefčík, Gašparovič, Oršula, Priskin.

MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Králik, Škriniar, Mazáň – Haskič, Pečovský (C), Bénes – Špalek, Alves de Oliveira, Mihálik.
Náhradníci: Mandous – Hučko, Michlík, Jánošík, Piaček, Letić, Hlohovský.

Rozhodca: Kráľovič – Balko, Hrčka.
Jesenná časť najvyššej slovenskej futbalovej súťaže končí posledným kolom, a to ponúka duely toho najvyššieho kalibru! Po sobotňajšom šlágri v Trnave uzavrieme jeseň zápasom druhého Slovana s priebežne štvrtou Žilinou, resp. súbojom dvoch najúspešnejších slovenských mužstiev posledného desaťročia. Ešte pred stretnutím vám prinášame podrobné predzápasové informácie.

Od sezóny 2006/2007 si Slovan a Žilina delili majstrovskú korunu, výnimkou bol len titul Artmedie Bratislava v roku 2008 a potom až Trenčína v predchádzajúcom ročníku. V 21. storočí sú úspešnejší Šošoni, získali 6 titulov (posledný v roku 2012), Slovan 4 tituly (posledný v roku 2014).

Slovan sa nachádza na aktuálne 2. priečke ligovej tabuľky, kde nazbieral 38 bodov pri skóre 27:13. Belasí majú spolu s Trenčínom najpevnejšiu defenzívu v súťaži, rezervy sú v útoku, keď často vyhrávajú tesne iba o gól či dva. Momentálne hrajú vo veľmi dobrej forme, naposledy prehrali takmer pred 3 mesiacmi, 12.9. podľahli práve v Žiline 0:3. Minulý týždeň Slovan vyhral 2:0 v Skalici, čím predĺžil sériu bez prehry vo všetkých súťažiach na 13 stretnutí. Belasí nebudú môcť v nedeľu počítať so zranenými Zreľákom a Podaným, pre chorobu je otázny štart Kubíka. Najväčším otáznikom bude zloženie defenzívnej formácie, kde na poste ľavého obrancu alternovali ofenzívne ladení Zreľák i Kubík, ktorí sú momentálne mimo hru.

Žilina prežíva zvláštnu sezónu, v ktorej prešla cez ukrajinskú Poltavu do play-off Európskej ligy, kde doma senzačne zdolala Bilbao 3:2. V priebehu jesene však prišiel útlm a straty – domáca prehra 1:3 s Podbrezovou či debakel 0:4 v Zlatých Moravciach. Práve vonku sa Šošonom nedarí, po Zl. Moravciach podľahli aj v Dunajskej Strede 0:1 a v Senici 0:2. Náladu mierne vylepšilo posledné kolo, keď Žilinčania doma zdolali nepríjemnú Trnavu 2:0. Vidina titulu sa im ale veľmi vzdialila, na 4. priečke majú 33 bodov a skóre 38:23, strata na Trenčín je 14 bodov. Paradoxom je práve počet strelených gólov, Žilina dala o 11 gólov viac, než Slovan, zároveň ale o 10 viac inkasovala. Uvidíme, akú rolu zohrá táto štatistika v nedeľu. Pre zranenie zrejme nebude môcť nastúpiť Škvarka.

Už sme spomínali septembrový duel, ktorý Žilinčania ovládli a zvíťazili doma rozdielom triedy. Hotovo bolo do polčasu, postupne skórovali William, Bénes a Mihalík. Prinášame pohľad do vzájomných duelov v uplynulých sezónach, bilancia je mierne priaznivejšia pre Žilinu.

Zápasy v ročníku 2014/2015:
Žilina – Slovan 3:0 (Mihálik, Káčer, Jelič)
Slovan – Žilina 0:2 (Čmelík, Mihálik)
Žilina – Slovan 1:2 (Káčer – Škriniar vl., Milinkovič)

Zápasy v ročníku 2013/2014:
Žilina – Slovan 2:0 (Pich 2)
Slovan – Žilina 2:1 (Vittek, Žofčák – Paur)
Žilina – Slovan 2:0 (Škvarka 2)

Zápasy v ročníku 2012/2013:
Slovan – Žilina 1:1 (Šebo – Pich)
Žilina – Slovan 0:0
Slovan – Žilina 1:1 (Kladrubský – Pich)

Zápasy v ročníku 2011/2012:
Žilina – Slovan 2:1 (Barčík, Šulek – Halenár)
Slovan – Žilina 2:1 (Halenár 2 – Pich)
Žilina – Slovan 3:0 (Bello 2, Pich)

Záver jesene by mal priniesť atraktívny duel dvoch ofenzívne ladených mužstiev, ktoré potrebujú každý jeden bod v boji o najvyššie priečky. My vám z Pasienkov prinesieme priamy prenos s videami gólových situácií.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 40. Milinković (Peltier), 77. Priskin (Oršula) – 50. Haskič (Alves de Oliveira)

Karty:   56. Špalek (ZIL)

ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Gorosito, Saláta, Sekulić – Simović, Savičevič – Peltier (53. Oršula), Milinković (C), Mészáros (90+1. Štefánik) – Vittek (58. Priskin).
Náhradníci: Krnáč – Hudák, Štefánik, Šefčík, Gašparovič, Oršula, Priskin.

MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Králik (83. Hlohovský), Škriniar, Mazáň – Haskič, Pečovský (C), Bénes – Špalek, Alves de Oliveira, Mihálik (78. Jánošík).
Náhradníci: Mandous – Hučko, Michlík, Jánošík, Piaček, Letić, Hlohovský.

Rozhodčí: Kráľovič – Balko, Hrčka

Diváci: 961