Menu

Fotbal

Anglický Ligový pohár

Stoke City – Sheffield Wednesday

2:0

konec (1:0)

01.12.2015, 20:45 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Čtvrtfinále • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 1.88 3.33 4.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno, Potters jsou v semifinále! Po změně stran hosté vystrčili růžky, ale jejich převaha byla pouze epizodního charakteru a ke gólům nevedla. Po hodině hry převzali iniciativu opět domácí a jejich výhru pojistil čtvrthodinku před koncem parádní ranou z přímého kopu Phil Bardsley. Stoke tak napodobilo další ligové celky Manchester City a Everton a postoupilo do semifinále anglického Ligového poháru! O poslední místo mezi nejlepší čtyřkou si to zítra rozdá Liverpool se Southamptonem a i tento zápas samozřejmě budete moci sledovat na onlajnech. Přeji dobrou noc a příště na počtenou! (22:43:08)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ofsajd a v něm Glenn Whelan, Wildsmith bude mít dostatek času a prostoru na rozehrávku.

90+3

Rakouský legionář Nuhiu se zbavil hned dvou bránících hráčů soupeře, na třetího Wollscheida už si však nepřišel.

90+2

S dalekonosným centrem z levé strany si Jack Butland bez problémů poradil a zdá se, že dnes talentovaný brankář vychytá další čisté konto.

90

Nad rámec druhého poločasu Mark Clattenburg nastavil čtyři minuty!

89

Ross Wallace nedokázal přetlačit Afellaye a Stoke znovu rozjíždí kolotoč přihrávek na polovině hřiště.

88

Z hostujícího sektoru se ozývá hlasitý sborový potlesk. Na hřiště se totiž podívá bývalý hráč Owls Glenn Whelan, jemuž místo na place přepustil Marko Arnautović.

87

McGugan nevěděl co s míčem, a tak vypálil. Jeho rána se ještě otřela o Joãa, ale nebyla vůbec prudká a Jack Butland si bez problémů poradil.

85

Owls se však vůbec nemusí stydět, ba naopak! Svěřenci kouče Carvalhala jsou jedním ze tří druholigových týmů, které se probojovaly do čtvrtfinále a na cestě do něj si Wednesday poradilo třeba i s Newcastlem a Arsenalem!

84

Svěřenci Marka Hughese i nadále hýří aktivitou a sympaticky se snaží svůj náskok ještě navýšit. Hráči druholigového celku ze Sheffieldu už dobře ví, že cesta Ligovým pohárem pro ně dnes skončí.

83

Ofsajd a v něm John Walters, strážce sheffieldské svatyně Wildsmith už si staví míč k rozehrávce.

82

Potters v poklidu kombinují na polovině hřiště a už se nikam neženou, u míče je nyní střídající Joselu.

81

Na Britannia Stadium už se rozběhla poslední desetiminutovka dnešního utkání a o postupu Stoke mezi nejlepší čtyřku už nepochybuje vůbec nikdo.

79

Sougou na Arnautoviće nevyzrál a k velké nespokojenosti rohu se dožadujících hostujících příznivců bude následovat pouze odkop od Butlandovy svatyně.

78

Sen druholigového Sheffieldu o pouti do Wembley se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Pokud se nestane zázrak, Owls zhruba za čtvrthodinku vypadnou ze hry o Capital One Cup.

77

Střídání v týmu Sheffield Wednesday FC: ze hřiště odchází Loovens, přichází Nuhiu.

75

75. Phil BARDSLEY - 2:0

75

Stoke City právě vstřelilo branku!
Sudího rozhodnutí přerušit hru se nakonec Potters vyplatilo! Exekuce přímého kopu se ujal střídající PHIL BARDSLEY a přesnou přízemní ranou k pravé tyči nedal Wildsmithovi šanci!

74

Po faulu na Arnautoviće sudí Clattenburg přerušil hru, což se domácím příznivcům vůbec nelíbí, poněvadž jejich kombinace pokračovala.

72

Potters vybojovali rohový kop, ale Afellayův centr žádné nebezpečí pro Wildsmitha a spol. nezpůsobil.

71

Sougou je v pořádku a hra může pokračovat...

70

Glenn Loovens už to jakž-takž rozchodil, teď je však po ošklivém zákroku Pieterse ošetřován Sougou. Stoke je však takto agresivní hrou proslulé a dnes pouze "dělá čest" svému jménu.

68

Kulatý nesmysl se ocitl v autu, vhazování se ujme Phil Bardsley. Po skvělé pasáži v podání Sheffieldu se hra opět uklidnila.

67

Hosté dnes mají pořádnou smůlu, poněvadž jejich kapitán Loovens není schopen pokračovat ve hře a kouč Owls Carlos Carvalhal už má k dispozici jen jedno střídání.

65

Už se opět hraje a tlak Owls pokračuje! Daniel Pudil vypálil z otočky a jeho rána těsně minula pravou tyč Butlandovy svatyně!

64

Hra je přerušena vinou ošetřování hostujícího krajního beka Wigginse, tlak Sheffieldu tak na chvilku poleví.

63

Před Butlandem bylo pořádné horko! Wallace si všiml volného Lucase Joãa a povedeným přízemním centrem z pravé strany portugalského útočníka opravdu našel, João však zakončit nedokázal!

61

Jako správný kapitán se teď zachoval doetichenský rodák Glenn Loovens, jenž dokázal odvrátit nebezpečný průnikový pas do zámezí.

60

Marco van Ginkel vidí žlutou kartu.

59

Geoff Cameron našel v pokutovém území volného Joselua, jehož střelu dokázal Wildsmith vyrazit a ani Afellay se z dorážky neprosadil!

57

Pieters z levé strany trefil jen před sebou stojícího Sougoua a Arnautović o chvilku později zbytečně strčil do Hutchinsona, hosté tak budou mít čas a klid na rozehrávku.

56

Z něj však žádné nebezpečí pro nudícího se Butlanda nepramenilo a u míče jsou opět svěřenci Marka Hughese.

55

Gary Hooper se opřel do balonu z uctivé vzdálenosti a od zad Wollscheida se balon odrazil do zámezí, Sheffield bude zahrávat roh.

53

Máme tu první žlutou kartu zápasu, za zbytečný skluz ve středu hřiště ji vidí senegalský středopolař Owls Sougou.

52

Hosté se i nvazdory nepříznivému stavu i nadále spoléhají především na defenzivu, což Stoke samozřejmě hraje do karet.

51

Lucas João, autor jednoho ze tří osmifinálových gólů Owls do sítě Arsenalu, se vydal po levé straně na útočný výlet, ale brzy ztroskotal na připraveném Bardsleym.

50

Do míče se hlavou opřel nikým nehlídaný Joselu, jeho pokus však nebyl dostatečně prudký a navíc mířil přesně do míst, kde stál připravený Wildsmith.

49

Hostující kapitán Loovens odhlavičkoval míč do bezpečí, ale z následné akce Potters vytěžili rohový kop.

48

Nadějný Marco van Ginkel upadl v ošklivě vypadajícím souboji, ale po několika desítkách sekund to rozchodil a zdá se být v pořádku.

46

Oba týmy před začátkem druhé půle vystřídaly. Johnsona nahradil Bardsley, hostujícího Hunta pak McGugan.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní devětačtyřicetiminutovka je za námi. K vidění zatím nebyl kdovíjak atraktivní fotbal, hosté se přijeli hlavně bránit a hráči Stoke měli v ofenzívě dlouho problémy. Zhruba po půlhodině hry se však parádní ranou trefil Ibrahim Afellay a od té doby už byl na hřišti jen jeden tým. Dokráčí Stoke k postupu mezi nejlepší čtyřku, nebo hosté zdramatizují vývoj zápasu? Více se dozvíme ve 21:50.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Marko Arnautović si vyměnil míč s Pietersem, jenže nic kloudného z toho nevzniklo. Následný odkop Owls však skončil pouze u Affellaye.

45+2

Centrovaný míč z kopačky leváka Rosse Wallace za moc nestál, Jack Butland zasáhl naprosto bez problémů a ukryl míč ve své náruči.

45

Je to tu, nad rámec základní hrací doby sudí Clattenburg nastavil hned čtyři minuty!

44

Akce Owls skončila sotva za půlící čarou, Jack Hunt však bude mít k dispozici autové vhazování.

43

Vzhledem k ošetřování Crouche a Leese se můžeme těšit na pořádně dlouhé nastavení, dění na hřišti však odpovídá tomu, že už se oba týmy vidí v šatnách.

42

Teď však ale Pudil rozehrál naprosto strašně a může líbat kopačky vyběhnuvšímu Wildsmithovi, díky němuž Wednesday prohrává stále jen o gól!

40

Úvodní pětačtyřicetiminutovka se již pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a až teď se druholigový celek dostal k souvislejší kombinaci.

39

Daniel Pudil se poprvé zapojil do kombinace svého týmu, ale jeho pas na rozběhnutého Lucase Joãa dokázal zblokovat Wilson.

38

Zraněný Tom Lees nemůže pokračovat ve hře, což na hřiště posunulo Daniela Pudila!

36

Na jejím konci měl stát kapitán Walters, nicméně Pietersův centr domácího středopolaře těsně minul!

35

Hostům se nedaří vůbec nic, nyní míč odvrátili pouze k Wollscheidovi a Potters zakládají další akci.

34

Po Affelayově gólu se hra uklidnila, ani jeden tým se nikam nežene a k vidění je spoustu osobních soubojů.

32

Owls zahrávali rohový kop, ale Jack Butland si míč zkušeně stáhl do své moci.

31

Po Crouchovi hřiště opouští i Tom Lees, doufejme, že alespoň on bude v pořádku.

30

30. Ibrahim AFELLAY - 1:0

30

Stoke City právě vstřelilo branku!
Domácí se po půlhodině hry ujímají vedení! Do centru z pravé strany se na hranici pokutového území opřel trápící se IBRAHIM AFELLAY a bývalý supertalent Barcelony se trefil náramně přímo k tyči!

28

Marco van Ginkel to zkusil z dobrých dvaceti metrů, Wildsmith však byl na svém místě a míč bez větších problémů vyškrábl na roh.

26

Ibrahim Affelay středem hřiště pronikl na soupeřovu polovinu a přesným pasem oslovil na pravém křídle běžícího kapitána Walterse, jehož následný centr do vápna ale za nic nestál.

25

Exekuce nařízené standardky se ujal Marko Arnautović, ale na nervózně přešlapujícího mladíka Wildsmitha si přijít nemohl – pálil totiž vysoko nad.

23

Sam Hutchinson fauloval soupeře těsně před hranicí pokutového území, svěřenci Marka Hughese budou mít k dispozici přímý kop z velmi nadějné pozice!

22

Domácí zařadili na vyšší rychlostní stupeň a po dvaceti minutách hry se konečně trvale usadili na polovině druholigového soka.

20

...která však poměrně záhy skončila, jelikož zbytečným útočným faulem se provinil Marco van Ginkel.

19

Hunt zariskoval a troufl si na kličku v souboji s Arnautovićem, což se mu hrubě nevyplatilo. Středopolař Stoke vybojoval míč pro svůj tým a založil protiakci...

18

Owls poprvé vytrčili růžky! Kieran Lee si to po pravém křídle namašíroval až do pokutového území a vyzval ke skórování Garyho Hoopera, mladý útočník Sheffieldu však míč nedokázal ve skvělé pozici trefit!

16

Ibrahim Affelay to vzal na sebe, trefil však jen před sebou stojícího Toma Leese a Sheffieldští posléze vybojovali autové vhazování.

15

Hosté se ještě pořádně nepodívali s míčem na útočnou polovinu, ale Potters chybí přesnost v předfinální a finální fázi.

14

Glen Johnson šikovně přistrčil míč Waltersovi, jenž bez váhání vypálil, jeho nepříliš razantní pokus však mířil přesně do míst, kde stál připravený Wildsmith.

13

Je to tak. Vytáhlý veterán Crouch se skloněnou hlavou opouští hřiště, na jeho místo nastupuje Joselu.

11

Jejej, to je smůla. Peter Crouch se dnes výjimečně objevil v základní sestavě, ale sotva po deseti minutách si přivodil zranění lýtka a zápas pro něj nejspíš končí.

10

Německý stoper Wollscheid zastavil Hunta v rozletu, ale jeho následný nákop na rozběhnutého Arnautoviće postrádal přesnost a balon skončil v autu.

9

Wilsonova přihrávka byla hodně nepřesná, míč zachytil Hutchinson a na zteč poslal Garyho Hoopera, jenž si však při zpracování pomohl rukou.

8

Ofsajd a v něm velezkušený Walters, jenž dnes hraje s kapitánskou páskou, kterou převzal od vykartovaného klíčového zadáka Ryana Shawcrosse.

6

Centr Glena Johnsona si Wildsmith pohlídal, v úvodu se hraje v poměrně ospalém tempu.

5

Hráčům ligového Stoke se zatím nedaří dostat se k souvislejší kombinaci. Hrnčíři se nyní zmohli pouze na nákop na rozběhnutého Crouche, dříve však byl u balonu vyběhnuvší Wildsmith.

4

Z něj ale žádné nebezpečí pro Owls nepramenilo a Hutchinson poté obral o míč Marka Arnautoviće.

3

Veterán Peter Crouch vybojoval rohový kop pro Stoke, všichni hráči Potters se tak nastěhovali do pokutového území.

2

Hosté kombinují na vlastní polovině, u míče je momentálně bývalý hráč Chelsea Sam Hutchinson.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Stoke City: Butland – Johnson, Wollscheid, Wilson, Pieters – Cameron, van Ginkel – Waters, Afellay, Arnautović – Crouch.
Náhradníci: Bardsley, Whelan, Joselu, Adam, Shaqiri, Krkić, Haugaard

Sheffield Wednesday FC: Wildsmith – Hunt, Lees, Loovens, Wiggins – Sougou, Hutchinson, Lee, Wallace – Hooper, Lucas João.
Náhradníci: Semedo, Nuhiu, McGugan, Helan, López, Price, Pudil

Rozhodčí: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin.
Potters se pohybují v klidných středových vodách tabulky, ale v poslední době podávají velmi slušné výkony. Staffordshireský celek totiž v Premier League zvítězil dvakrát v řadě – a to ne nad ledajakými soupeři: Shawcross a spol. si vyšlápli na Chelsea a Southampton! Jejich úspěšná šňůra však skončila v minulém kole na hřišti zvedajícího se Sunderlandu, jemuž až zázračně prospěl příchod velezkušeného bosse Sama Allardyce.

Na cestě do čtvrtfinále Ligového poháru Stoke postupně odklidilo tři soupeře. Proti Lutonu a Fulhamu byli červenobílí jasnými favority, poté si však poradili i s londýnskou Chelsea! Proti Sheffieldu budou svěřenci Marka Hughese znovu plnit roli papírového favorita, Owls ale není radno podceňovat.

Nenápadný druholigový celek totiž v pohárovém osmifinále zesměšnil Arsenal jednoznačně 3:0! V Sheffieldu poté propukla obrovská euforie a dnešní duel hraný ve Stoke bude na tamním stadionu Hillsborough promítán na obří obrazovce. Owls by si dnes rádi spravili chuť, o víkendu totiž pouze remizovali s průměrným Blackburnem.
Dobrý večer všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Čtvrtfinálovými zápasy dnes pokračuje anglický Capital One Cup, od tradičních 20:45 je na programu atraktivní duel, v němž Stoke City přivítá Sheffield Wednesday FC – přemožitele Arsenalu s Danielem Pudilem v sestavě!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Stoke City – Sheffield Wednesday

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 30. Afellay, 75. Bardsley

Karty:   60. Ginkel (STK) – 53. Sougou (SHW)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:2. Fauly: 12:13.

Stoke City: Butland – Johnson (46. Bardsley), Wollscheid, Wilson, Pieters – Cameron, van Ginkel – Walters, Afellay, Arnautović (88. Whelan) – Crouch (13. Joselu).
Náhradníci: Bardsley, Whelan, Joselu, Adam, Shaqiri, Krkić, Haugaard

Sheffield Wednesday: Wildsmith – Hunt (McGugan), Lees (38. Pudil), Loovens (77. Nuhiu), Wiggins – Sougou, Hutchinson, Lee, Wallace – Hooper, Lucas João.
Náhradníci: Semedo, Nuhiu, McGugan, Helan, López, Price, Pudil

Rozhodčí: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin